|
|
#301 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#302 |
|
Moderator
|
Dziekuje za gratki
I witam sie ze szpitala ![]() ![]() ![]() Kurde - wiedzialam ze to zly pomysl. Gin w czwartek powiedzial ze do szpitala w poniedzialek, ale zebym w sobote na samo KTG na izbe weszla - a na KTG sie narysowaly skurcze i jeszcze jak rozwarcie zobaczyli to nie pozwolili mi do domu wrocic A ja chcialam TZem sie nacieszyc ostatni raz
|
|
|
|
#303 |
|
Zadomowienie
|
Smarrita to wychodzi na to że jednym pomaga drugim nie... Mozema problemy z oddychaniem.
Virginia hmm no ja mam pojemniczki na wszystko, które też wyparzylam, myślę że potem wystarczy przemyć tylko... Chyba, że sie mylę to proszę mnie oświecić :P a z aktem to chyba jest tak że ogólnie masz czas do 2tyg żeby go załatwić i złożyć z tym że jeśli twój pobyt się przedłuży to jakoś liczą od dnia wypisu te 2tyg, bynajmniej ja tak słyszałam. Aaaa wlaśnie w Mamo to ja ma być artykuł o urlopach a w lidlu od 10.03 pampersy po 88 zł ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przykro mi, że stracicie weekend we dwoje A jaki jest plan? Że będą ciąć gdyby coś się rozkręcało?
|
||
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ciekawe kiedy Ci zrobią cc skoro cos sie dzieje od rozmiaru 3 :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#306 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Nie zdazylam zjesc pizzy przed porodem ![]() ![]() A co do TZ to trudno - za 20 pare lat nadrobimy, jak junior sie wyprowadzi ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------
|
|
|
|
|
#307 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już Elunka pisała, wsadzasz butle do ciepłej wody, chwilkę czekasz i masz Tylko to jest moje mleko.Nie mam pojęcia jak się robi MM bo nie mam a na początku używałam MM tego gotowego w buteleczkach, ale MM chyba zalewa się ciepłą wodą? Czy można zimną, a później podgrzać. Nie mam pojęcia jak się robi MM, nie sądziłam, że to takie trudne ![]() Jeszcze miałam Ci napisać co do mamy. Moja wychowała 4 dzieci, a teraz nawet mojej Oli nie nosi na rękach. Powiedziała, że nie wiedziałaby jak się zająć takim dzieckiem, więc pewnie nasze mamy polegały na instynkcie macierzyńskim, który u nich zaniknął ![]() Cytat:
Cytat:
albo w poniedziałek już potną.Trzymaj się i trzymam kciuki i jeszcze dorzucam Cytat:
|
|
#308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny strasznie mnie dzisiaj boli spojenie łonowe Cytat:
![]() Cytat:
![]() słyszeli ale chcą szybko podtuczyć żeby wypisać do domu... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Castia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do odrabiania za 20 pare lat to po drodze są jeszcze wakacje na pozbcie się juniora
|
||
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Ela zazdroszcze że możesz wszystko jeść
mój mikolaj szlachta- pieluszki z biedronki beee, jeść tez mi za bardzo nie wolno bo zaraz go brzuch boli ![]() Więc chcąc nie chcąc mam dietę matki karmiacej, której chcialam uniknac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#311 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
A wlasnie mialam o to zapytac - na prawde nie musze zadnej diety stosowac? Smazone tez mozna spokojnie jesc? Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#312 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za przepis, zrobię na pewno! Już nawet wpisałam do kajecika Mam plan na święta: jeść tylko słodycze Cytat:
Mleka modyfikowane powinno się przygotowywać na bieżąco, nie podgrzewać resztek pozostałych z poprzedniego karmienia.BeautifulLie ta promocja w lidlu tylko na 3 większe rozmiary pampków ![]() teQuiba niech się dzieje i niech tną byś nie leżała bez sensu... bo ja sie nie mogę doczekać Twojego maluszka ![]() Monka mnie tak nie boli |
|||
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady co do mleka, podgrzewania i sterylizacji. Pewnie i tak wszystko wyjdzie w praniu.
Tequiba kochana trzymaj się dzielnie, za Ciebie ogromne . Aż mi stracha napędziłaś bo ja mam się kłaść we wtorek a w pon. mam jeszcze na te kursy jechać (i jest ta głupia kontrola) a rano też jeszcze na KTG iść, masakra Ja znowu z pytaniem - jedna koleżanka mi właśnie napisała, że ' na czas pobytu w szpitalu masz zwolnienie lekarskie pierwszy dzień macierzyńskiego to pierwszy dzień po szpitalu dostaniesz wypis i z nim idz do księgowej' i stąd moje zdziwienie bo wszędzie czytałam, że pierwszy dzień to dzień porodu a nie dzień po szpitalu i l4?
|
#314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dowiedziałaś się chociaż, jakie to rozwarcie duże? I pytanie mam jeszcze, trochę głupie... jak mocne ruchy zaznaczasz na KTG? Jakiekolwiek czy tylko te naprawdę wyraźne? Cytat:
|
||
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
ja bym czekała najwyżej do 18 :P:P:P
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Tequiba-
Ja też jem wszystko. Pizze domową i zamawianą. I czekoladę Nawet smażone, chociaż staram się, żeby bylo zdrowo. Piję jedynie herbstkę laktacyjną- ze 3 torebki dziennie- tam jest sporo kopru, anyżku i melisy. Podobno pomaga przy bólach brzucha u Mikrona. Raz też podałam Symetikon (sub simplex), ale wtedy mała chyba z nerwów marudziła. Po spacerze Emi obudziła się na 3 krótkie posiedzenia przy piersi i zmianę pieluchy a tak, to śpi. Normalnie nie ma dziecka. Jutro dalej praktykuje wietrzenie ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Monkaa- albo Ci się spojenie rozluźnia, albo powoli robi rozwarcie. Praktycznie każdy powie Ci, że takie bóld w końcówce są "normalne"...
|
#317 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Ja w sumie tez Ale po polnocy najwcześniej niech tna bo nie chcialabym zeby chlopak w dzien kobiet sie rodzil Cytat:
![]() A co do pytania - to na pewno tak nie jest Cytat:
Niestety nie wiem jak duze ![]() A ruchy zaznaczam tylko te mocne ![]() Wole zaznaczyc mniej niz wiecej, dlatego jesli mam watpliwosci to nie zaznaczam. Ja sie troche boje czy mi sie jakis wieczny student nie trafi Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-08 o 17:38 |
|||
|
|
|
#318 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie po zamawianej pizzy miałam noc z głowy, a herbatki laktacyjne nie pomagają małej My też po spacerze cieszę się bo mała je lubi i śpi sobie albo zwiedza ![]() Dzisiaj znowu mam zły dzień i znowu wam smęcę
|
|||
|
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Trisdom dzięki za przepis
teQiba oj to Ci sie trafiło szkoda ze Cie zostawili... ![]() Cytat:
Cytat:
ostatnio mówiłam ginowi ale też nie bolalo mnie tak bardzo jak dzisiaj, oczywiscie na nastepnej wizycie mu o tym koniecznie powiem |
||
|
|
|
#320 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
A ta herbatke to profilaktycznie czy z potrzeby pijesz? ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
Zle sie z tym czuje bo na ogol kobiety nie moga sie doczekac, a ja sie kuzwa boje ![]() Cytat:
![]() No mnie tak w dole brzucha sciskalo, jakbym okres miala czy cos... Trudno opisac. Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-03-08 o 17:49 |
|||
|
|
|
#321 |
|
Zadomowienie
|
Teqiba moc
a pizze jeszcze zjesz :-*Trisdom mądry ten Twój Tż ![]() Kate nie poddawaj się Virginia no bo tak jest że 1 dzień liczony jest od porodu. Co do pieluch to gapa ze mnie nie doczytałam![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom z tym że mnie boli ewidentnie tylko w tym miejscu, nogę mi ciężko podnieść czy odwodzić/przywodzić. Raczej bym chyba obstawiała to rozluźnianie, bo na ostatniej wizycie rozwarcia nie miałam a bolało tylko słabiej. Tylko czy aż taki ból jest traktowany jako "normalny" bo wcześniej bolało ale dawałam sobie radę sama i po kilku godz zazwyczaj ból ustepował lub słabł natomiast teraz jest bez zmian a ciągle leże
kate1623 zawsze można tutaj posmutać Majeczka strasznie Ci daje w kość ale może później będzie grzeczna ![]() teQiba to tak na okres to mnie czasem boli, a ten ból ty mam tak niziutko na wysokości kości (zarymowałam )
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-08 o 17:58 |
|
|
|
#323 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On po prostu już dziś szukał w całej garderobie. Szafka po szafce, szufladka po szufladce, koszyk po koszyku...Mam nadzieję, że ciasto będzie smakowało
|
||
|
|
|
#324 |
|
Wtajemniczenie
|
osz kurczę przeoczyłam ze side urodziła!
![]() kochana gratuluję serdecznie! niech Piotruś rośnie zdrowo! ![]() urodziłaś 07.03 jak ja Malwinkę moja panna wczoraj 3 latka skonczyła!![]() teQiba powodzenia! trzymam kciuki! męzem się jeszcze nacieszysz ![]() mmhym wiesz co mamy problemy brzuszkowe młody od pierwszego dnia swojego zywota nie robi regularnie kupek, mało sikał - ma straszne wzdęcia - no i rozgryzłam to dopiero dzisiaj że to wszystko sprawia ten krzyk ![]() mozliwe są kolki od pierwszych dni zycia???? nie wiem wiekszosc kropelek jest po 1 miesiącu - nie wiem jak mu pomóc ![]() ja piję herbatę z kopru no i pilnuję strasznie tego co wkladam do ust zeby nie pogarszac sytuacji ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Kate trzymaj się. KP to wcale nie taka prosta sprawa ![]() virginia ja butelkę wrzątkiem przelałam i tyle moj mały ładnie je z piersi - pakuje w cycka aż miło ale stanowczo za bardzo go pokochal
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2014-03-08 o 18:07 |
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
Monkaa- mozesz na to paracetamol jedynie. Nie wiem jak to dokladnie boli- ale pamietam, ze Mariole meczylo.
Tequiba- pije profilaktycznie, od szpitala mi zostało. Castia- ja mam Lefax niemiecki, ale z tego co wiem, to Simetikon, czy Delicol mozna od poczatku. Pierwszy sie nie wchlania z p.pok., a Delicol to laktaza jedynie.
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#327 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ona wtedy nie płacze, tylko stęka. Ja uważam, że to nie dieta, a niedojrzały układ pokarmowy, bo po MM też maluszki mają problemy. Ale Ola jak widzę jest mało problemowa. Nie płacze, ciuszki, pieluchy piorę w naszym proszku - nie dzieciowym, odparzeń żadnych nie ma Mam nadzieję, że tak zostanie ![]() Cytat:
opycham się słodyczami, jem smażone, pomarańcze, na co tylko mam ochotę. Cytat:
Głupie pytania, ale serio nie mam pojęcia, a liczę się z tym, że będę musiała nauczyć się robić MM ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę spacerków U nas pogoda do ![]() Ja bym poszła na spacer, bo młodą mogę cieplej ubrać, ale ja nie mam co na siebie włożyć :-( ciążowe ciuchy za duże, te po ciążowe za małe Tzn o kurtkę najbardziej mi chodzi, bo w bluzie zamarznę, a ciążowy płaszcz jak worek teraz :-(Cytat:
Smęć nam smęć, ja nie uważam, że przesadzasz. Po to tu jesteśmy by się wspierać i móc wygadać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja gdzieś słyszałam własnie, że w pierwszych dniach nie ma kolek że problemy brzuszkowe są od tego układu pokarmowego niedojrzałego, a kolki to dopiero później ![]() Ale jak Was czytam o zgłupiałam
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za Filipka ![]() Cytat:
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-03-08 o 18:52 |
||
|
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom
kate1623 to teraz bedzie dobrze Ela87 to Ci się wspaniałe dzieciątko trafiło, a tak się martwiłaś teQiba ja też bym się bała przed TYM spotkaniem więc spokojnie, nie jesteś sama z takim uczuciem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

przykro mi, że stracicie weekend we dwoje 
a na początku używałam MM tego gotowego w buteleczkach, ale MM chyba zalewa się ciepłą wodą?
Czy można zimną, a później podgrzać. Nie mam pojęcia jak się robi MM, nie sądziłam, że to takie trudne
i jeszcze dorzucam 

czopus wylazl 

żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014