Scent Bar LII - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 19:35   #1171
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LII

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Otóż, Teściowej znów się zbiera, spoko, nie chcę awantur z mężem przy niej. I tak bardzo się zmienił, potrafi już się jej postawić. Czasem. Już mu powiedziałam, co o tym myślę. I w ogóle, dziwię się, że ona go wychowała na (w miarę ) normalnego człowieka... Może dlatego, że podobno jej nigdy w domu nie było, a on od małego siedział i programował na swoim Atari

a nietopsza to
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Heja!

Najserdeczniejsze życzenia w dniu Waszego święta! Zdrowia, szczęścia, pomarańczy, niech Wam TŻet nago tańczy (no chyba, żebyście nie chciały...)

dziękuję
A ten pan z filmiku to musi mieć nieźle wyfroterowany tyłek
Cytat:
Tata żebra ma pęknięte tylko, nie jest groźnie Ma się oszczędzać i chodzić na spacerki. Mówimy na niego "ziobro" i się wkurza Na pocieszenie dostał 2 góry faworków własnej produkcji i teraz marudzi, że go mdli z przeżarcia
uff, to dobrze
Stary 2014-03-08, 20:03   #1172
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
a ja letę grać
I nigdzie więcej już dzisiaj nie poletę, bo wczoraj walnęłam sobie taki trening, że dziś od zakwasów ledwo łażę Ale będę twarda i wyrobię wreszcie te nieszczęsne mięśnie brzucha

Poza tym przekonałam się na własnej skórze, że na cellulit i wygładzanie najlepsze sa niestety ćwiczenia. Kiedyś bawiłam się w masaże, balsamy-cuda antycellulitowe, a teraz mi się nie chce smarować, za to dużo ćwiczę i nigdy jeszcze nie miałam tak gładkiej i jędrnej skóry na brzuchu i tyłku
1.na brzuch najlepsze są brzuszki Jandy masakra i zabójstwo ,bo to ćwiczenie na wyizolowane mięśnie proste brzucha http://www.youtube.com/watch?v=iGg4UOWhntc idzei o to , że ktoś/coś przytrzymuje Ci łydki ciągnąć je w swoją stronę , a Ty robisz brzuszek ciągnąc nogi do siebie , żeby się nie rozpłaszczyć i nie można naciskać stopami na podłoże , tylko ciągnąć nogi do siebie , wyłączasz w ten sposób zginacze bioder , które przede wszystkim działają w normalnych brzuszkach , odciążając brzuch ma-sa-kra
2. zmalał mi od kiedy ćwiczę

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Chciałam jeszcze zaznaczyć, że bardzo bardzo dobrze się z Wami dyskutuje. Rzadko zdarza się taki partner w dyskusji, trudniejszej, bo pisanej, który potrafi to robić bez odwracania kota ogonem nie przeinacza, a jeśli się nie zrozumiemy dobrze, to zawsze każdemu zależy na wyjasnieniu.
Takie mam wrażenie. Wiem, że jak się niejasno wyrażę, nikt nie zrobi z tego nadinterpretacji, że koniec końców dojdziemy do sedna

Ale tera lete - przed nami cieżki weekend zagwozdek baaaaardzej przyziemnych
przeczytałam koniec końców dojdziemy do sejmu

Cytat:
Po mojej wczorajszej tyradzie o fancy szmancsy zdrowym jedzonku dziś pękłam, klasyka gatunku - pożarłam pół Cheddara z Biedry z bułką - booooooosz jak mi dobrze
pyszny był, no pyszny. Nie zrezygnuję z tego nigdy
ja sie lądnie odchudzałam dietowo od dwóch tygodni , po czym polazłam dziś na szkolenie , któe zafundowało mi dietę wojownika , czyli nic nie jesz przez cały dzień i uczta wieczorem http://szukamdiety.pl/dieta-warrior-dieta-wojownika/, bo nie dali żarcia jak mieli dać na przerwie , wszystko sie przeciągnęło i szykowali na po szkoleni , co byłby koło wpół do piątej , a ja śniadanie jadłam o szóstej więc miałam zmodyfikowaną dietę wojownika czyli 6 cukierków , 2 kawy i 0,75 wody a jak wróciłam do chałupy nażarłam się niezdrowo jak prosię
nota bene dieta wojownika wcale nie działa jak opisują
Cytat:
moja skakanka też leży, nienawidzę skakania

hula hopów ani innych urządzeń nie mam, najbardziej lubię zwykłą i stateczną gimnastykę bez dodatków i rekwizytów: skłony, brzuszki, przysiady, skręty, jakieś wymachy kończyn, nożyce nogami itp.
nie rób nożyc , bo sobie kręgosłup lędźwiowy załatwisz , są zakazane tak samo jak skłony z pogłębianiem .
Cytat:
Ja się załamię :-( Tacie żebro pękło i nie chce iść do lekarza...
Tylko w wieku 73 lat na coś takiego można umrzeć...
ale się nie martw , pęknięcie bez przemieszczenia jest niegroźne

Cytat:
Tata na SORze. Udało mi się go przekonać.
Teściowa za to mnie znów wkurzyła. Oddała nam kasę. Po czym przyczepiła się,że na zakupy z nami jedzie. A potem zaczęła jęczeć, że kot jej pościel porwał, nie ma pod czym spać, a nie ma kasy na nową...
No to małżon, że jej dołożymy, to ona w tył zwrot i wzięła jeszcze jeden komplet i jeszcze 2 bluzki!!!
No żesz...
I tak widząc mój wzrok wyjęła stówę z portfela. I tak oddała nam 800 i natychmiast wycisnęła 200... Już mi kur...brak sił!
ćwicz siłę spojrzenia

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja do dziś sobie robię co jakiś czas pomiary

wg tej tabelki http://www.crossdressing.pl/main.php?lv3_id=204&lang=pl
nic się nie zgaaadzaaaa nie mieszczę sie w żadnej normie znaczy mieszczę się w każdej dla innego rozmiaru

Cytat:

Tata żebra ma pęknięte tylko, nie jest groźnie Ma się oszczędzać i chodzić na spacerki. Mówimy na niego "ziobro" i się wkurza Na pocieszenie dostał 2 góry faworków własnej produkcji i teraz marudzi, że go mdli z przeżarcia

chyba se pójdę poćwiczyć w oudzie mam o zgrozo i wstydzie 52 ale w którym miejscu mierzycie - w najgrubszym czy w połowie długości ?

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:08   #1173
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

chyba se pójdę poćwiczyć w oudzie mam o zgrozo i wstydzie 52 ale w którym miejscu mierzycie - w najgrubszym czy w połowie długości ?
też się cieszę, bo nie b\dba o zdrowie zupełnie, mówi, że to już pora się odmeldować i dać miejsce innym
52?? Ja mam tyle promienia chyba...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:12   #1174
Parabelka
Panaroja

Cytat:
też się cieszę, bo nie b\dba o zdrowie zupełnie, mówi, że to już pora się odmeldować i dać miejsce innym
niech wybacz nie pierniczy przekaż ode mnie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-03-08, 20:24   #1175
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
1.na brzuch najlepsze są brzuszki Jandy masakra i zabójstwo ,bo to ćwiczenie na wyizolowane mięśnie proste brzucha http://www.youtube.com/watch?v=iGg4UOWhntc idzei o to , że ktoś/coś przytrzymuje Ci łydki ciągnąć je w swoją stronę , a Ty robisz brzuszek ciągnąc nogi do siebie , żeby się nie rozpłaszczyć i nie można naciskać stopami na podłoże , tylko ciągnąć nogi do siebie , wyłączasz w ten sposób zginacze bioder , które przede wszystkim działają w normalnych brzuszkach , odciążając brzuch ma-sa-kra
obejrzałąm łooj
ja się umeczyłam robiąc ćwiczenia stąd i stąd
oczywiście tylko te bez przyrządów

Cytat:
nie rób nożyc , bo sobie kręgosłup lędźwiowy załatwisz , są zakazane tak samo jak skłony z pogłębianiem .

poziome czy pionowe czy wszystkie?

Chop sobie kupił wypasiony wzmacniacz do gitary, ale teraz będzie szatanił

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-03-08 o 20:35
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:52   #1176
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Boje się natomiast narkozy. I to panicznie!
Miałam, nic strasznego ale gupio się budzi

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Ciekawy patent - wypróbuję przy okazji
Ja nie mogę bo po suszkach mam......wzdęcia
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Mursz a nie mogłaś wyjąc tych rzeczy z wózka albo wyrwać jej z rąk? To Wy na to pozwalacie, więc wiesz robi co chce
Albo odsunąć na taśmie jej rzeczy mówiąc do kasjerki że to tamtej pani i wskazać nietopsza
Cytat:
A ja w ogóle macham znad gorączki i samopoczucia do doopy A tyle rzeczy miałam dziś zrobić I tyle ludziów odwiedzić, w tym znajomych z którymi się już trochę czasu nie widzieliśmy
Dzieś sie tak załatwiła?

Cytat:
A Tata już też ok :-D
I słońce piękne!
super

Cytat:
Heja!

Najserdeczniejsze życzenia w dniu Waszego święta! Zdrowia, szczęścia, pomarańczy, niech Wam TŻet nago tańczy (no chyba, żebyście nie chciały...)

O maj god, dzięki

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nie wiem,jak mozna slodzić 6 lyżeczek cokolwiek, nawet jak można 3... ...Mlody slodzi 3 ( dawniej 4) i twierdzi ,że po 3 juz nie czuć rożnicy w poziomie slodkości....jest podobno dokladnie tak samo....
To po kij słodzi wiecej

Cytat:
No właśnie on jej nie lubi :-( Robi wszystko, żeby się odczepiła, kocha ją, bo to matka, ale nie lubi wcale.
Hmmm.....

Cytat:
ale przynajmniej nie masz fafnastu stron zaległości
Trza być tu częściej albo zabronić reszcie tyle pisać

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:59   #1177
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

przeczytałam koniec końców dojdziemy do sejmu

a to taka klasyka podstawówkowego wuefu
nawet coroczne sprawdziany były wg jakis tam ministerialnyvh tabel sprawnosciowych obowiazujacych dla danego wieku.

moze powinnam pozwac swoja podstawówke

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

jaki film planujecie dzis obejrzec ?

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-03-08 o 20:58
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:22   #1178
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Red, Rachel , robimy oceny filmów? Super sprawa ja proponuję oceny od 0-10

Dzięki ale ten pan na filmie taki dziwnie skadrowany . Obcięli mu to co najlepciejsze
1. mogę Ci podać linka do mojego filmwebu ale oceniam głównie filmy mniej znane lub azjatyckie żeby wychodziły mi ciekawsze rzeczy w gustopodobnych.
2. ten pan w ogóle nie zachęca

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja do dziś sobie robię co jakiś czas pomiary

wg tej tabelki http://www.crossdressing.pl/main.php?lv3_id=204&lang=pl
Łoo, nie ja jedna jestem stuknięta

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:50   #1179
Katty_p13
Piers do przodu

Gryx dzięki ale byś wkleił jaką bieżącą fotę Ryśka lepiej

Dokańczam piffko, natrę jeszcze ziołami udziec jagnięcy na jutrzejszy obiad i idę lulu
Stary 2014-03-08, 23:57   #1180
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Gryx dzięki ale byś wkleił jaką bieżącą fotę Ryśka lepiej

Dokańczam piffko, natrę jeszcze ziołami udziec jagnięcy na jutrzejszy obiad i idę lulu
Muszę przyznać, że czytając, byłam pewna, że nacierasz własny, aczkolwiek nieco zdziwiło mnie potraktowanie go per "udziec"

Oto moja dzisiejsza produkcja -vide załącznik, ale foto telefonem robione, więc jakość podła.
I dopiero mam czas zabrać się za książkę..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394319464078.jpg (82,8 KB, 16 załadowań)

Stary 2014-03-09, 00:10   #1181
Katty_p13
Piers do przodu

Mursz o tej godzinie?? bez serca Kobieto ....
Stary 2014-03-09, 08:32   #1182
Murszafka

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Mursz o tej godzinie?? bez serca Kobieto ....
Nie, no jednak odpadłam. I niech ktoś mi powie, dlaczego wstałam po 7 w niedzielę??
Tata w nocy krzyczał z bólu, jak się przez sen położył na pękniętym gnacie... A to nie jest człowiek, który przyznaje się do jakiegokolwiek gorszego samopoczucia... Musi boleć :-(

Stary 2014-03-09, 10:48   #1183
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w ogóle macham znad gorączki i samopoczucia do doopy A tyle rzeczy miałam dziś zrobić I tyle ludziów odwiedzić, w tym znajomych z którymi się już trochę czasu nie widzieliśmy

Cytat:
Heja!

dzięki

Cytat:
aż się boję spróbować

Cytat:
czyli kolejne ćwiczenie do odstrzału

Znad kawy

Nikt się jeszcze nie meldował po warsztatach?
No to ja melduję że było super nadal mi w mieszkaniu pachnie bloterami
no i Sabb jak zwykle klasa podziwiam ją ze dała radę tak przez 3 godziny bez mikrofonu nawijać i to jeszcze co jakiś czas przekrzykując ekscytacją osób na sali
Rejcz wygrała zestaw próbek, więc jest szczęściarą, powinna zagrać w totka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 10:58   #1184
aileenn
Mother of Cats

Znad wyspania i słońca
I zlecenia do skończenia, bo i tak mam już opóźnienie

Cytat:
Skłony też? A bez pogłębiania? Albo takie na siedząco, że sięgasz kostki/palców/czego dasz radę?

Co do robienia sobie krzywdy - co zrobić z piiii kolankiem, które bólem reaguje nawet na większą porcję przysiadów, a lekarz nic w nim złego nie widzi? Szukać innego lekarza? Fizjoterapeuty? Ja chcę w końcu w góry
Edit: oraz czy macie sprawdzone ćwiczenia na mięśnie ud, które to ćwiczenia nie angażowałyby zbytnio kolan? Bo za chwilę mi udowe mięśnie całkiem zanikną pod tluszczem

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
To po kij słodzi wiecej
No własnie

Cytat:
Tata w nocy krzyczał z bólu, jak się przez sen położył na pękniętym gnacie... A to nie jest człowiek, który przyznaje się do jakiegokolwiek gorszego samopoczucia... Musi boleć :-(
Oj... Biedak

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-03-09 o 11:01
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 11:44   #1185
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:

To po kij słodzi wiecej
Cytat:

No własnie
Ale nie slodzi więcej . Kilka razy z ciekawości dawno temu sypnął testowo więcej niż 3, 3,5 , 4, stwierdził,że powyżej 3 nie ma rożnicy w poziomie slodkości , nieważne ile cukru się wsypie( tylko poniżej) i tyle

Cytat:
Nie, no jednak odpadłam. I niech ktoś mi powie, dlaczego wstałam po 7 w niedzielę??

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

no i Sabb jak zwykle klasa podziwiam ją ze dała radę tak przez 3 godziny bez mikrofonu nawijać i to jeszcze co jakiś czas przekrzykując ekscytacją osób na sali
Super mieliście

Rejcz, gratuluję wygranej
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 11:59   #1186
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
52?? Ja mam tyle promienia chyba...
choć to nieśmieszne, bo ja na pewno podobnie

Cytat:
Albo odsunąć na taśmie jej rzeczy mówiąc do kasjerki że to tamtej pani i wskazać nietopsza

Cytat:
Dzieś sie tak załatwiła?
A ja wiem

Cytat:

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Fogle odpowiadanie na telefonie na posty to czasami amsakreska
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 12:02   #1187
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Znad kawy

jezdeeeeem My z chuopinem o 22 drugiej byliśmy już na imprezce ze znajomymi

Na waarsztatach było świetnie, i po też Zgadzams ie z Ewuś co do Sabb, ogólnie się zgadzam

To moja pierwsza wygrana w życiu, i to nie dzięki mnie bo los do pudła wrzuciła Dixi - także ona ma szczęśliwą rękę. Chyba nawet z opóźnieniem zareagowałam na swe nazwisko bo się wyłączyłam, gdyż nigdy nei łudzę się na wygrana.

Świetna sprawa, że poznałam sporo Wizażanek przyjezdnch z daleka (podziwiam) i mniej daleka oraz niewizażanek. Kapitalne kobiety. Mam nadzieję że nie opuszczę kolejnych takich spotkań, mam niedosyt, co jest akurat pozytywne bardzo. Ups, parrrdon, Panowie również w deskę

Cytat:
Znad wyspania i słońca

Co do robienia sobie krzywdy - co zrobić z piiii kolankiem, które bólem reaguje nawet na większą porcję przysiadów, a lekarz nic w nim złego nie widzi? Szukać innego lekarza? Fizjoterapeuty? Ja chcę w końcu w góry

Edit: oraz czy macie sprawdzone ćwiczenia na mięśnie ud, które to ćwiczenia nie angażowałyby zbytnio kolan? Bo za chwilę mi udowe mięśnie całkiem zanikną pod tluszczem
1. Ja teeeeż

2. USG kolana, ja nie mogę nawet kucnąć bez chrubotania schodzenei ze schodów to masakra, w góry już się nie yborę

3. Mnie już zniknęły - mam sam tłuszcz ale ćwiczyć nie będę bo nie lubię, już wolę szybkomarsze w plener co zara uczynię
Na tłuszcz to raczej cardio?

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Rejcz, gratuluję wygranej
Dziękuję, to symboliczna wygrana ale zawsze , gratulowac należy zdobywcy flachonu, jakiś męcizna wygrał.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-03-09 o 12:26
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 13:13   #1188
Parabelka
Panaroja

Snad kawusi i antybiotyku
Cytat:
obejrzałąm łooj
ja się umeczyłam robiąc ćwiczenia stąd i stąd
oczywiście tylko te bez przyrządów

poziome czy pionowe czy wszystkie?
1. żadne nie angażują dobrze brzucha , tylko przede wszystkim zginacze bioder , które dźwigają tułów .Fajne ćwiczenie wzmacniające mięśnie proste to w pozycji do brzuszków z uniesioną głową i barkami wciskać część lędźwiową kręgosłupa w podłoże , żeby plecy były całkiem równe .No i brzuszki na ławeczce ale do tego musi być jakaś ławka - nogi oparte na ziemi zgięte w kolanach , kadłub leży na ławce i ziuuu a jeszcze lepiej jest na ławce skośnej , jak się leży głową w dół
2.wszystkie o ile wiem
Cytat:
Miałam, nic strasznego ale gupio się budzi

Trza być tu częściej albo zabronić reszcie tyle pisać
1.tysz miałam , nic strasznego
2.ale fontpie czy ktoś posłucha zabronienia bo na częstsze bywanie ni mom szans
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
a to taka klasyka podstawówkowego wuefu
nawet coroczne sprawdziany były wg jakis tam ministerialnyvh tabel sprawnosciowych obowiazujacych dla danego wieku.

moze powinnam pozwac swoja podstawówke

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

jaki film planujecie dzis obejrzec ?
1.a owszę , było tak ale z tego co wiem wycofione z programu wf są już .
2.żaden

Cytat:

Cytat:
aż się boję spróbować

czyli kolejne ćwiczenie do odstrzału

1. rzeźnia
2.ano
3.
Cytat:

Skłony też? A bez pogłębiania? Albo takie na siedząco, że sięgasz kostki/palców/czego dasz radę?

1.skłony bez pogłębiania mogą być , a takie "zwijanie" tułowia przez skłon na siedząco do stóp może być , ale stopniowe zwijanie , nie ostry skłon
2.kupić sobie coś na stawy jakiś artresan czy doppelherz i robić mniejsze ilości przysiadów na całych stopach , nie na palcach a fizjoterapeuta może się przydać
3.-przysiad przy ścianie czyli stajesz w dość szerokim rozkroku przodem do ściany kilka cm od ściany , ręce luźno zwisają , i robisz jak najgłębszy przysiad starając się nie walnąć nosem ani kolanami w ścianę w tym celu musisz mocno ściągnąć łopatki , wypiąć klatę i wygiąć do przodu lędźwiowy odc. kręgosłupa , podudzia muszą być prosto ,jak w butach narciarskich . Podnosząc się ciągniesz udami i biodrami , i wypychasz biodra do przodu . Kolanom krzywda się nie stanie , i robi się to powoli , Kilka przysiadów , przerwa , kilka przysiadów , przerwa . Celem ostatecznym jest swobodne zejście do półprzysiadu z czubkami stóp dotykającymi ściany , czyli osiągając biegłość w schodzeniu do półprzysiadu na największej odległości od ściany , stopniowo sie do ściany zbliżasz - ale dopiero jak swobodnie bez problemów jesteś w stanie zrobić kilka serii zejść do pełnego półprzysiadu czyli kolana zgięte pod kątem 90 stopni , przysuwasz się bardziej do ściany i procedura od początku
-izometria , czyli opierasz się prostymi plecami o ścianę , nogi zgięte pod kątem i wytrzymujesz tak długo jak się da zmieniając kąt zgięcia na coraz mniejszy aż do 90 stopni i wytrzymania 10 minut w tej pozycji

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2014-03-09 o 13:14
Stary 2014-03-09, 13:25   #1189
tricolor
Wtajemniczenie

Miłęj niedzieli Baru
I dziękuję za życzenia Gryxiowi.

Parabel, te izometryczne naprawdę skuteczne choć trochę trudno wykonać je na początku całkiem prostopadle

Słoneczko
Stary 2014-03-09, 14:22   #1190
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

1. Ja teeeeż

2. USG kolana, ja nie mogę nawet kucnąć bez chrubotania schodzenei ze schodów to masakra, w góry już się nie yborę

3. Mnie już zniknęły - mam sam tłuszcz ale ćwiczyć nie będę bo nie lubię, już wolę szybkomarsze w plener co zara uczynię
Na tłuszcz to raczej cardio?

co do chrobotania to moze bierz Glukozamine,
tz brał i troche mu pomogło.
on ma broblem z kolanami od ponad 20 lat...i chcieli go na operacje ywsłąc jak miał nascie lat, choc w sumie nikt nie zdiagnozował co mu jest

ja tez mam okresowe chrupanie i uczucie suchosci w kolanach i takiego jakby skokowego działania stawu zamiast płynnego...nie wiem z czego t o wynika...samo znika, ale czasem bywa tak upierdliwe ze np nie daje rady pływac zabką, bo nie da sie wykonac płynnego ruchum tylko takie chrup chrup i przeskakiwania jak jakis robot nienaoliwiony

no i czasem mam tez okropny zrywający ból bocznych wiązadeł w kolanach, ale tez okresowo wiec nic z tym nie robie...a moze powinnam?

fogle to czy mam yna sali ortopede?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 14:23   #1191
rachell111
Zakorzenienie

Spróbuję wrzucić linczek ze schabem po thaitańsku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schab w sosie haitańskim.jpg (167,1 KB, 8 załadowań)
Stary 2014-03-09, 14:35   #1192
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
co do chrobotania to moze bierz Glukozamine,
tz brał i troche mu pomogło.
on ma broblem z kolanami od ponad 20 lat...i chcieli go na operacje ywsłąc jak miał nascie lat, choc w sumie nikt nie zdiagnozował co mu jest

ja tez mam okresowe chrupanie i uczucie suchosci w kolanach i takiego jakby skokowego działania stawu zamiast płynnego...nie wiem z czego t o wynika...samo znika, ale czasem bywa tak upierdliwe ze np nie daje rady pływac zabką, bo nie da sie wykonac płynnego ruchum tylko takie chrup chrup i przeskakiwania jak jakis robot nienaoliwiony

no i czasem mam tez okropny zrywający ból bocznych wiązadeł w kolanach, ale tez okresowo wiec nic z tym nie robie...a moze powinnam?

fogle to czy mam yna sali ortopede?
Mam zalecone brać, bo mam jakieś wycieki - robił Teżu USG kolan? Ja też to mam od ponad 20lat

Nie biorę bo mi się nie chce łykać niczego, nie mam pamięci, to dla mnie kłopot, mam mnóstwo innych zmartwień, poza tym mam schizę z łykaneim tabletek,jakby było w syropku to co innego. Ale coś tam kiedyś przyjmowałam i się polepszyło. Już zapomniałam nazwy tych środków, mam gdzies pewnie w czeluściach teczki ZDROWIE.

Ja się zastanawiam jaki dziś wrzucić film, musi być relaksacyjny bo chuop ma jutro trudną decyzję do podjęcia i nie będzie ze mną oglądał nic hardkorowego.

Neska - no ja nie wiem jak z tym ocenianiem, w sensie czy możecie na mnie liczyć, no bo jakaż to jest miara? Żadna imo Każdy ma różnorodne gusta i oczekiwania, ja zarówno lubię filmy ze zwrotami akcji jak i dla wielu "nudne" opowieści z cyklu To nie ejst kraj dla starych ludzi uwielbiałam to wprost ja bym dała 10/10 a dla innego to nuuuuuuuuda panie dzieju nuuuuda. To samo z Zodiakiem. Ja cenię filmy za różne rzecz, za klimat, za grę, scenariusz, zdjęcia, lubię filmy tzw przynudzające Np mam zamiar obejrzeć Sierpień w Hrabstwie Osage, doskonale zdając sobie sprawę o czym to będzie. Kolejny obyczajowy dramat rodzinny, ale mnei np zawsze kręciło oglądanie filmów o ludziach, ludzkich problemach, emocjach, relacjach, tych najzwyklejszych. Kręci mnie w takich filmach, jak ktoś buduje, pokazuej takei postacie. Mimo iż są to filmy przewidywalne, od nich nei oczekuję suspensu, od nich oczekuję jakości gry aktorskiej, wprowadzenia mnie w historię tak, jakby była moja. Także jak mierzyć coś tak bardzo różnorodnego jak filmy, jedną miarą? Jedną skalą? Skalą podobania się. Skąd ktoś będzie wiedział, jaki jest punkt odniesienia po samych cyferkach za co ja je przyznałam ? Uważam, że o wiele lepszy jest opis, komentarz. Ja sobie nie wyobrażam dać oceny 7/10 i nie opatrzyć jej komentarzem, inaczej to bezcelowe dla mnie.

Czas edycji: 2014-03-09 o 14:42
Stary 2014-03-09, 16:01   #1193
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Snad kawusi i antybiotyku
Oj A Cię co dopadło? Wiosna?

Cytat:

Neska- no ja nie wiem jak z tym ocenianiem, w sensie czy możecie na mnie liczyć, no bo jakaż to jest miara? Żadna imo Każdy ma różnorodne gusta i oczekiwania, ja zarówno lubię filmy ze zwrotami akcji jak i dla wielu "nudne" opowieści z cyklu To nie ejst kraj dla starych ludzi uwielbiałam to wprost ja bym dała 10/10 a dla innego to nuuuuuuuuda panie dzieju nuuuuda.
O to dla mnie Też bym dała 10 ino bez 0 czyli 1/10

Ja, nieserialowa, obecnie oglądam czeci sezon Homeland, niby fajnie wszystko (choć pierwszy sezon był najlepszy, drugi jeszcze też, czeci już gorszy) , ale za długo i już się nie mogę doczekać kiedy skończymy go oglądać I stwierdziłam jakiś czas temu, że chyba jednak cały czas wolę filmy niż seriale Co nie znaczy, że zaprzestanę całkiem oglądać chociaż po jednym sezonie jakiegoś serialu (no dopóki mi się nie znudzi ). No nie wyobrażam se 10 sezonów jakiegoś serialu oglądać Góra 4-5 i to po max 12 odcinków Później to już twórcom zazwyczaj brakuje pomysłu na dalsze losy bohaterów no chyba, że serial na podstawie książki, choć jak wiadomo to też różnie bywa
A z seriali to już oglądam/łam: Zakazane Imperium, Downton Abbey, Rodzina Borgiów, Wikingów, Grę o Tron, Sherlocka, House of Cards (tu też drugi sezon jakoś ciężko mi idzie) i chyba tyle. I kilka innych mam do obejrzenia kiedyś.... może

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-03-09 o 16:02
Stary 2014-03-09, 16:11   #1194
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

O to dla mnie Też bym dała 10 ino bez 0 czyli 1/10

Ja, nieserialowa, obecnie oglądam czeci sezon Homeland, niby fajnie wszystko (choć pierwszy sezon był najlepszy, drugi jeszcze też, czeci już gorszy) , ale za długo i już się nie mogę doczekać kiedy skończymy go oglądać I stwierdziłam jakiś czas temu, że chyba jednak cały czas wolę filmy niż seriale Co nie znaczy, że zaprzestanę całkiem oglądać chociaż po jednym sezonie jakiegoś serialu (no dopóki mi się nie znudzi ). No nie wyobrażam se 10 sezonów jakiegoś serialu oglądać Góra 4-5 i to po max 12 odcinków Później to już twórcom zazwyczaj brakuje pomysłu na dalsze losy bohaterów no chyba, że serial na podstawie książki, choć jak wiadomo to też różnie bywa
A z seriali to już oglądam/łam: Zakazane Imperium, Downton Abbey, Rodzina Borgiów, Wikingów, Grę o Tron, Sherlocka, House of Cards (tu też drugi sezon jakoś ciężko mi idzie) i chyba tyle. I kilka innych mam do obejrzenia kiedyś.... może
No widzisz, a ja uważam, że pierwszy sezon Homeland był tak słaby jak stare prześcieradło. Nigdy w życiu nie spotkałam się ze słabszą grą aktorską i nędzniejszym scenariuszem, ale brat chuopina uspokajał, przebrnił przez tą papkę dla Amerykańców potem jest lepiej. No i było, drugi swietny, 3 też, ale tylko dlatego ze aktorzys ie trochę "rozegrali" wszedł na scenę nowy Gail no i zrobiło sie ciekawiej. 3 też niezła. Ale jak czytałam opinie o rewelacyjności to spadłam z sofy widząc jaka to żenua i niedoróbka scenariuszowa, no większej bajki nie widziałam. Chodzi mi o to że to aż koli w o czy, że w serialu o szpiegach nei dbają o podstawowe choćby szczegóły zawodu Takie oczywiste oczywistości w wielu scenach. No ale nic, wciągal mnie co będzie dalej, no i to ciacho Mnie wciągnął również Breaking Bad - choć też ma głupawe sceny, nie wiem co się porobiło, chyba robią te seriale autentycznie pod hamerykańską młodzież a ja to neipotrzebnei oglądam, ale akurat w Breaking Bad gościu gra genialnie, i jak skończyliśmy z chuopinem to tesknimy za Waltem, centralnie tęsknimy za gościem. oglądaliśmy to dla niego, szwagier i Saul też grają fenomenalnie, jak na tak słabą bądź co bądź produkcję. Acha, i też tęsknię za Gustavo z Breaking Bad. Ten facet jest od pierwszej sekundy an ekranie tak elektryzujący, fenomenalny. Podobieństwo do Obamy chyba nie takei przypadkowe niemniej jak nie interesują mnie czarnoskórzy, tak ten jest igła.

Czas edycji: 2014-03-09 o 16:18
Stary 2014-03-09, 16:18   #1195
Spoora
Zakorzenienie

Rejcz no jasne, że masz rację co do niedociągnięć, w każdym serialu chyba już są Ale właśnie wciągał, co będzie dalej, a czeci sezon już mnie mniej wciąga

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A Breaking Bad mam na liście, ale ciągle go odkładam.

Stary 2014-03-09, 16:23   #1196
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Rejcz no jasne, że masz rację co do niedociągnięć, w każdym serialu chyba już są Ale właśnie wciągał, co będzie dalej, a czeci sezon już mnie mniej wciąga

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

A Breaking Bad mam na liście, ale ciągle go odkładam.
Co do BB to może Ci się nie spodobać, skoro mi się w miarę podoba. Ale początek, mierrrrrrnooota. Kilka odcinków się rozkręca. Chyba 5 odcinków oglądałam na siłę, z ciekawości, czy sie poprawi. Niemniej zamysł, tematyka całkiem do rzeczy. Pokazuje pewne cechy ludzi w ekstremalnych warunkach. Znów wkracza analiza ludzkiej psychiki, zachowań, oczywiście w domyśle, nie ma obaw, nikt Was nie zanudzi wprost .

No i te tereny Też nie bez znaczenia symbolika, zachowanie ludzi. Ja jestem takim freakiem, że w KAŻDYM, absolutnie w każdym filmie, serialu, dokumencie etc zwracam uwagę na miejsce akcji. Na miasta, kraje regiony, architekturę, wystrój, środowisko. To dla mnie ważne pod względem zarówno estetycznym , jak i po prostu świetnie uwypukla pewne zachowania ludzkie, charakteryzuje ludzi miekszającychw takich a nie innych warunkach, determinuje ich akcje, styl myślenia, życia. Zawsze widzę ten związek otoczenia z ludźmi mieszkającymi w nim. Widzę wpływ jednego na drugie i mnie np to jara to lubię obserwować. Przykład pustynia w BB i bogata dzielnica w House of Cards. Południe Ameryki ma innych ludzi, inne sprawy, inne problemy, inną mentalność niż wchód itd itd. Nie tylko o Ameryce mowa, ale to przykłąd po prostu. Takoż było ze Szwecją.

Czas edycji: 2014-03-09 o 16:29
Stary 2014-03-09, 16:25   #1197
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Co do BB to może Ci się nie spodobać, skoro mi się w miarę podoba. Ale początek, mierrrrrrnooota. Kilka odcinków się rozkręca. Chyba 5 odcinków oglądałam na siłę, z ciekawości, czy sie poprawi. Niemniej zamysł, tematyka całkiem do rzeczy. Pokazuje pewne cechy ludzi w ekstremalnych warunkach. Znów wkracza analiza ludzkiej psychiki, zachowań, oczywiście w domyśle, nie ma obaw, nikt Was nie zanudzi wprost .
Zobaczymy czy się w ogóle zdecyduję

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-03-09 o 16:26
Stary 2014-03-09, 17:42   #1198
Redhaired Witch
Nindżopesz

Macham znad przytycia znienacka o 3 kg A kłamią, że 1 kg tłuszczu to 7000 kcal... Od jutra dieta!

Mam fazę i organizuję całą masę filmów z Waszych list + jeszcze trochę
Będę komentować jeśli to kogoś interesi.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 17:58   #1199
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Nie biorę bo mi się nie chce łykać niczego, nie mam pamięci, to dla mnie kłopot, mam mnóstwo innych zmartwień, poza tym mam schizę z łykaneim tabletek,jakby było w syropku to co innego. Ale coś tam kiedyś przyjmowałam i się polepszyło. Już zapomniałam nazwy tych środków, mam gdzies pewnie w czeluściach teczki ZDROWIE.
to kup sobie toto http://www.nutrend.cz/pl/produkty/fl...xit-drink.aspx taka jakby płynna galaretka do picia , najlepsza pomarańczowa bespieczne jest
Cytat:
Oj A Cię co dopadło? Wiosna?
zaraza jakaś , wczoraj się przegłodziłąm a potem zmarzłam i gotowe
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Macham znad przytycia znienacka o 3 kg A kłamią, że 1 kg tłuszczu to 7000 kcal... Od jutra dieta!
mylisz się , 1 kg to 8000 tysięcy
ja się już przestałam ważyć

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-03-09, 18:00   #1200
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Mam fazę i organizuję całą masę filmów z Waszych list + jeszcze trochę
Będę komentować jeśli to kogoś interesi.
My też my też tak samo mamy - właśnie o tym rozmawiamy bo organizujemy się an dziś wieczór

komentuj komentuj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości