Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-08, 18:00   #3421
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Po wielu trudach i poszukiwaniach kupiłam suknię!!! Leży teraz w łóżku, bo nie znalazłam dla niej innego miejsca Nie ma kto zrobić mi zdjęć i czym (telefon w naprawie), więc na zdjęcia troszkę poczekam.
aaaaa super!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

U nas też będzie niebiesko, ale tylko w akcentach ja będę mieć niebieskie buty i bukiet (marzy mi się z chabrami, ale kwiaciarka mi je odradza ze względu na małą trwałość - obiecała wymyśleć jakąś alternatywę, ale żadne inne niebieskie kwiaty mi się nie podobają, więc prawdopodobnie skończy się na niebieskiej wstążce albo takich suszkach, jeśli będzie mogła je zdobyć), pan młody dostanie biało-niebieską butonierkę (w załączniku jest ze sztucznych kwiatów, ale chodzi mi o pomysł ). Z biżuterii niebieski grzebyk we włosach, reszta będzie srebrna.
też sie dzisiaj dowiedziałam o nietrwałości chabrów
podziel się plis, jakie kwiaty proponuje Ci zamiennie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

Jeju jak ja Wam zazdroszczę!!! U mnie niestety do sali nie pasuje taki klimat
Myślę, że tutaj musimy odróżnić wiejskie od wieśniackiego
ale Ty wpasujesz się w klimat swojej sali i będzie idealnie jestem więcej niż pewna
wiejskie a wieśniackie teraz to faktycznie ogromna różnica

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja też bym wolała hybrydę na moich paznokciach, ale mam krótkie i niestety obawiam się że będzie to licho na ślub wyglądało.
pocieszające jest to, że kosmetyczka, u której byłam pytać sama miała tipsy i zwariowałam bo wyglądały tak naturalnie
nie to co te łopaty, jakie robili kilka lat temu

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dzięki za komentarze odnośnie zespołu, ja jestem nimi skrajnie zachwycona, byliśmy już na jednym weselu z nimi i po co drugiej piosence ludzie bili brawo - pierwszy raz coś takiego widziałam Słucham ich w kółko teraz
ten zespół jest naprawdę świetny, a tak zapytam - drodzy są?

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość

To ja Ci nie wysłałam jeszcze link do tego bloga? Znam go już od pół roku
Niektóre inpiracje są boskie

Nic innego jak Tadek, do dworku nie pasuje
właśnie może podsyłałaś mi pojedyncze zdjęcia stamtąd bo dopiero niedawno się zachłysnęłam tym blogiem, aż zalajkowałam na fejsie żeby być na bieżąco

a dzisiaj zakupiłyśmy sukienki na wesele dla mojej 12- letniej siostry, trafiłyśmy na promocję z okazji dnia kobiet i będzie laseczka, że hoho

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 18:45   #3422
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dziewczyny wie któraś czy w rossmanie na ten kupon rabatowy można kupić jedne perfumy czy więcej?
Stary 2014-03-08, 18:51   #3423
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
ten zespół jest naprawdę świetny, a tak zapytam - drodzy są?
3000zł za granie + 550zł za dojazd
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 19:01   #3424
asiulek8
Wtajemniczenie

Elrosa – mamy zaproszenia w podobnym stylu, niestety u mnie też nie bardzo się podobają, tym co widzieli jak na razie. Tylko babcia powiedziała, że bardzo fajne W końcu jakieś inne a nie tylko kokardki Jedna co się zna hehe

Co do obrączek. Nie mogę namówić nawet TŻta na pójście i pooglądanie czegokolwiek bo to jeszcze za wcześnie

Do tego zdecydowałam, że moje pomarańczowe buty niestety wylądują na allegro bo za nic ich nie rozchodzę Więc poszukiwania trwają dalej...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 19:07   #3425
ewaden
Raczkowanie

Linaewen, ślicznie masz to wszystko zgrane A ta sala w chacie grillowej jest boska!

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Kochana! Ja jadę fiatem 124 spider czerwonym! Nie znalazłam na stronie - z jakiego rejonu Polski są te auta?
Serio? A skąd macie swój? Ten jarcar jest ze śląskiego, chyba z Cieszyna tak dokładniej
Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
co myślicie o kolorze przewodnim amarantowym ??
Uwielbiam amarantowy! Jako przewodni- super!
Cytat:
Wiesz o tym, że ja nie wiedziałam, że jak tort wjeżdża to w ogóle jest muzyka ? Wszystkiego tu się dowiedziałam. Za co jestem mocno wdzięczna, bo potem tuż przed byłaby panika
Ja również o wielu rzeczach bym nie pomyślała- ale to wynika z braku doświadczenia w hajtaniu się, co dobrze chyba dobrze o mnie świadczy
A masz już jakąś piosenkę/ścieżkę muzyczną wybraną na ten moment przyjęcia?
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 19:25   #3426
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
3000zł za granie + 550zł za dojazd
Eee to cenowo wychodzi bardzo atrakcyjnie! Świetny wybór

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Elrosa – mamy zaproszenia w podobnym stylu, niestety u mnie też nie bardzo się podobają, tym co widzieli jak na razie. Tylko babcia powiedziała, że bardzo fajne W końcu jakieś inne a nie tylko kokardki Jedna co się zna hehe
I bardzo dobrze trzeba stawiać na oryginalność to ma być w Waszym stylu ja też się liczę z tym, że u nas wiele rzeczy będzie delikatnie mówiąc mało popularnych, ale za to naszych od serca

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:05   #3427
cude
Zadomowienie

iliy, Twoja suknia bardzo mi się podoba

TysiaBB1989, piękny jest

Śniło mi się, że w dwa dni wypisałyśmy cały wątek

Suknia na modelce wygląda jak wygląda, na żywo tysiąc razy piękniejsza I leży też ładniej.
Pomarańczowy pasek i żółte słoneczniki czy zielony pasek i słoneczniki? Mam rozkminkę Myślałam o żółtym, ale chyba byłby za mało wyróżniający się. Butów szukam w kolorze nude
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 20:26   #3428
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Eee to cenowo wychodzi bardzo atrakcyjnie! Świetny wybór
Dziękuję! (też tak myślę )

Cytat:
Suknia na modelce wygląda jak wygląda, na żywo tysiąc razy piękniejsza I leży też ładniej.
Pomarańczowy pasek i żółte słoneczniki czy zielony pasek i słoneczniki? Mam rozkminkę Myślałam o żółtym, ale chyba byłby za mało wyróżniający się. Butów szukam w kolorze nude
Wygląda pięknie, na Tobie musi być jeszcze lepiej! Piękna suknia, gratuluję!
Ja bym dała chyba zielony pasek i słoneczniki Albo soczysty, ładny pomarańcz.

Ja poprzeglądałam wszystkie nasze umowy, żeby się upewnić, że wszędzie daty są dobrze wpisane Taka faza mnie naszła I popatrzyłam na daty podpisywania umów, kurczę, połowa marca, połowa kwietnia - a pamiętam to, jak dziś! Skoro rok minął tak szybko to co dopiero jak szybki zleci mi pół roku do ślubu
Stary 2014-03-08, 20:36   #3429
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Cytat:
iliy, Twoja suknia bardzo mi się podoba

TysiaBB1989, piękny jest

Śniło mi się, że w dwa dni wypisałyśmy cały wątek

Suknia piękna
Stary 2014-03-08, 21:44   #3430
Le_lena
Raczkowanie

Drogie PMki,

wiem, że sukni ślubnej nie powinno się wybierać z internetu bo nasze wyobrażenia o niej mogą być zupełnie inne niż okaże się w rzeczywistości, albo będzie pasowała nam zupełnie inna, ale... ja totalnie nie mogę znaleźć nic co by mnie oczarowało
W poniedziałek jadę szukać jej na żywo i mam nadzieję, że coś wypatrzę i będę wiedziała, że to ta!
Wy też tak miałyście ?
Stary 2014-03-08, 21:49   #3431
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

dzisiaj dajemy dwa pierwsze zaproszenia troche wczesnie, ale kolezanka wyjezdza i nie bedzie okazji więcej. odmowy nie przyjmujemy [/FONT]

Cytat:

bardzo dużo kwiatów i dodatków można zdobyć w tym kolorze a do tego jak dla mnie przykuwa wzrok.
Ładny, ale nie mów narzeczonemu, że to amarantowy. Powiedz mu że różowy, bo nie będzie wiedział o co chodzi. Różowy ładnie się komponuje ze ślubami, moim zdaniem.

Cytat:

Ja myślę, że lepiej kupić gdzieś satcjonarnie, żeby pomacać Nie wiem, czy u Ciebie jest gdzieś w okolicy sklep pasmanetryjny?Czasem też, gdzie są firany, można kupić wełnę.
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ja za każdym razem jak jestem u TŻta to ukradkiem przymierzam
Ja się staram powstrzymywać od tego, mam je u siebie w biurku, ale nie chcę ich zniszczyć. Ale nie czasem otwieram pudełeczko i na nie patrzę. Już za 49 dni będą zdobić mój i narzeczonego palec.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 21:50   #3432
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Drogie PMki,

wiem, że sukni ślubnej nie powinno się wybierać z internetu bo nasze wyobrażenia o niej mogą być zupełnie inne niż okaże się w rzeczywistości, albo będzie pasowała nam zupełnie inna, ale... ja totalnie nie mogę znaleźć nic co by mnie oczarowało
W poniedziałek jadę szukać jej na żywo i mam nadzieję, że coś wypatrzę i będę wiedziała, że to ta!
Wy też tak miałyście ?
Mi się sporo podobało, ale... nie na mnie dlatego zupełnie przestałam oglądać suknie w katalogach, w necie. Przymierzyłam mnóstwo sukien i tylko w tej mojej zrobiłam na bliskich wrażenie, więc wybór był oczywisty... i dopiero po kilku tygodniach się do niej w 100% przekonałam i teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną ale ja tak po prostu mam muszę ponarzekać inaczej nie byłabym sobą

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:22   #3433
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Drogie PMki,

Wy też tak miałyście ?
ja w ogóle nie szukałam w Internecie sukienek, weszłam do salonu, przmierzyłam to co nawet mi się podobało i kupiłam taką, która mi się i podobała i dobrze w niej wyglądałam
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:30   #3434
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Drogie PMki,

Wy też tak miałyście ?
Podobały mi się w necie jakieś kiecki, poszłam przymierzyć i kupiłam taką, jakiej nawet zmierzyć nie chciałam i włożyłam ją na siebie, bo mama mi marudziła Jak się w niej zobaczyłam to wiedziałam, że to to.
Uszy do góry, będzie dobrze Ja przed pierwszą wizytą w salonie nie mogłam spać bo ubzdurałam sobie, że we wszystkim będę wyglądać tragicznie
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:33   #3435
Le_lena
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Mi się sporo podobało, ale... nie na mnie dlatego zupełnie przestałam oglądać suknie w katalogach, w necie. Przymierzyłam mnóstwo sukien i tylko w tej mojej zrobiłam na bliskich wrażenie, więc wybór był oczywisty... i dopiero po kilku tygodniach się do niej w 100% przekonałam i teraz nie zamieniłabym jej na żadną inną ale ja tak po prostu mam muszę ponarzekać inaczej nie byłabym sobą
Właśnie to wrażenie na bliskich chciałabym zrobić

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
ja w ogóle nie szukałam w Internecie sukienek, weszłam do salonu, przmierzyłam to co nawet mi się podobało i kupiłam taką, która mi się i podobała i dobrze w niej wyglądałam
Ja w takim razie chyba odpuszczam już śledzenie internetu. Pojadę w poniedziałek - zabieram mamę, ona mi na pewno dobrze poradzi. A we mnie odezwie się kobiecy instynkt i powalę siebie samą na kolana jak zobaczę odbicie w lustrze

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Podobały mi się w necie jakieś kiecki, poszłam przymierzyć i kupiłam taką, jakiej nawet zmierzyć nie chciałam i włożyłam ją na siebie, bo mama mi marudziła Jak się w niej zobaczyłam to wiedziałam, że to to.
Uszy do góry, będzie dobrze Ja przed pierwszą wizytą w salonie nie mogłam spać bo ubzdurałam sobie, że we wszystkim będę wyglądać tragicznie
o właśnie to to czuję bzduram sobie tak od kiedy wiem, że w poniedziałek pierwsze wizyty w salonach

Edytowane przez Le_lena
Czas edycji: 2014-03-08 o 22:35
Le_lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 22:35   #3436
Linaewen
Zakorzenienie

Mnie póki co entuzjam opadł na dno totalne. Zmarł mi (ostatni) dziadek. Może mnie nie być jakiś czas.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:14   #3437
mimi_77
Zakorzenienie

Linaewen trzymaj się.. nie wiem co więcej napisać

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:42
mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:21   #3438
say-hello
Zakorzenienie

Linaewen przyjmij moje wyrazy współczucia...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:46   #3439
patricia_pati
Raczkowanie

ewaden
My jedziemy Warszawą M20 wstawię na dole. kremową.
Ufff... odetchnęłam, że nie kicz.. zaproszenia zostają, reszta będzie skromniejsza.
inspiracji całościowej TŻ nie mam.. jedynie garnitur, który był na targach, a z resztą zdaję się na pomoc "sklepowych" z giacomo conti, bo są prześwietnymi doradcami. ewentualnie krawcowej od mojej sukni zapytam o zdanie.

pysia1987
już pewnie po pracy więc dałaś radę... 12 są najgorsze

mimi_77
superceny w tej kwiaciarni!

mojakaren

superinspiracje jak ktoś ma wesle w stylu rustykalnym i Pan Tadeusz superpasuje!

iliy
przepiękna suknia, mi się podoba z trenem, i wrzosowy fajny jako kolor na wesele

elrosa
widzę, że też masz niebieskie dodatki.. napisz co zaproponowała Pani zamiast chabrów niestety dużo kwiatów niebieskich są bardziej fioletowe; zaproszenia ciekawe i chciałabym dostac w takim stylu, ale bym takich nie dawała, bo ja mam styl sali taki pałacowy więc bardziej w takim chciałam dodatki, może niektóre troszkę lżejsze i mniej przepychowe (poza zaproszeniami)

cornflower_girl
czyli Twoja mama ma opinię podobną jak moja, i ja też ubieram wolny przód zastanawiam się czy do kościoła nie ubrac zwykłych w stylu nude, bo wczoraj kupiłam śliczne, ale na wesele na pewno open toe bez platformy, zastanawiam się nad tanecznymi
przekonałaś mnie tym, że warto wytrzymac w długiej sukni do północy tym bardziej, że większośc panien młodych wytrzymuje w długiej całą noc, a rzeczywiście niektórzy goście mają strojne sukienki i warto się wyróżniac...

cude
prześliczna sukienka.. też myślałam o słonecznikach w bukiecie ślubnym na początku.. są cudnymi kwiatami!! nawet dzisiaj dostałam na 8 marca od TŻ

TysiaBB1989
Ja nie znoszę różowego w żadnym odcieniu ani postaci, ale uważam, że na ślubach wygląda bardzo ładnie i świetnie się komponuje... a amarant do tego ciekawie kontrastuje. ładnie to wygląda

Linaewen
zazdroszczę Tobie i innym ślubu w plenerze.. bardzo pięknie będzie chociaż ja bym się nie odważyła zdecydowac...
Moje kondolencje z powodu dziadka... Bardzo współczuję... wszystko się ułoży na pewno...

Drogie PMki nie wiedziałam, że do wjazdu tortu itd. wybiera się muzykę etc. myślałam, że to w gestii zespołu... =/ teraz nie wiem ile jeszcze przede mną rzeczy

My mamy warszawę M20 wstawiam link. http://www.warszawyslubne.pl/warszawy_slubne.html ta po prawo... ale nie wiem pomysłu jak ją przystroic na niebiesko (nie ecru, bo nie będzie widac), ale chcę bardzo coś skromnego, bo sam samochód już jest moim zdaniem bardzo ślubny... Macie jakieś pomysły na drobną dekorację?? ma dziwny przód więc ciężko coś będzie... TŻ jest miłośnikiem aut PRLu a ja nie chciałam żadnego kabrioletu ani sportowego więc to auto to był super wybór

Przyszły i odebraliśmy obrączki... wrzucam fotkę ze strony jak zrobię fotki to wrzucę w realu... klasyczne z żółtego złota tylko niska próba, bo przy tym producencie niemieckim jakieś supermarkowe nie ma to żadnej różnicy jaka próba... w jakiej cenie około kupowałyście??? nie chcę byc wścibska, ale chodzi o to, że mi się wydawały wszystkie drogie, a np. apart nieosiągalny... kupowaliśmy u nas w Cardano...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol_pl_Saint-Maurice-49-87024-49-87025-2714_1.jpg (23,9 KB, 22 załadowań)

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.

Edytowane przez patricia_pati
Czas edycji: 2014-03-08 o 23:48
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:52   #3440
misia880
Zakorzenienie

my placilismy 1100 zl za obraczki. dawalismy swoje zloto.
plus 3 diamenty w mojej. proba 585

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-08, 23:56   #3441
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość

mimi_77
superceny w tej kwiaciarni!

Drogie PMki nie wiedziałam, że do wjazdu tortu itd. wybiera się muzykę etc. myślałam, że to w gestii zespołu... =/ teraz nie wiem ile jeszcze przede mną rzeczy

My mamy warszawę M20 wstawiam link. http://www.warszawyslubne.pl/warszawy_slubne.html ta po prawo... ale nie wiem pomysłu jak ją przystroic na niebiesko (nie ecru, bo nie będzie widac), ale chcę bardzo coś skromnego, bo sam samochód już jest moim zdaniem bardzo ślubny... Macie jakieś pomysły na drobną dekorację?? ma dziwny przód więc ciężko coś będzie... TŻ jest miłośnikiem aut PRLu a ja nie chciałam żadnego kabrioletu ani sportowego więc to auto to był super wybór

Przyszły i odebraliśmy obrączki... wrzucam fotkę ze strony jak zrobię fotki to wrzucę w realu... klasyczne z żółtego złota tylko niska próba, bo przy tym producencie niemieckim jakieś supermarkowe nie ma to żadnej różnicy jaka próba... w jakiej cenie około kupowałyście??? nie chcę byc wścibska, ale chodzi o to, że mi się wydawały wszystkie drogie, a np. apart nieosiągalny... kupowaliśmy u nas w Cardano...
Dziękuję Bardzo ładne obrączki
My też w Cardano ale zdecywowaliśmy się na polskiego producenta. Szkoda nam było kasy wydawać za markę (?) a próba 585 jest wystarczająca. My płacilismy coś koło 2 tys. (pisałam w drugim wątku). Klasyczne proste tyle , że soczewkowe i szersze. A ile czekaliście? Nam w przyszły czwartek minie miesiąc wiec czekamy na sms, pewnie bedzie na dniach.

Co do muzyki podczas wjazdu tortu - nie zastanawialismy się nad takim szczegółem. Zdajemy się na zespół. Nie jedno wesela grali wiec się znają.

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-03-09, 00:11   #3442
patricia_pati
Raczkowanie

Mimi my czekaliśmy chyba dokładnie 4 tygodnie, ale placilismy mniej niz wy mimo ze niby markowe bo mamy waskie po 4 mm i male rozmiary i pewnie dla tego no i proba 333 i promocja targowa -20%. Przekonala nas gwarancja i zero roznicy przy probie i ze sa super wygodnie profilowane od srodka znaczy soczewkowe? Ze takie wypukłe klasyczne?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Mimi a jaka to kwiaciarnia?

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-09, 00:14   #3443
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Mimi my czekaliśmy chyba dokładnie 4 tygodnie, ale placilismy mniej niz wy mimo ze niby markowe bo mamy waskie po 4 mm i male rozmiary i pewnie dla tego no i proba 333 i promocja targowa -20%. Przekonala nas gwarancja i zero roznicy przy probie i ze sa super wygodnie profilowane od srodka znaczy soczewkowe? Ze takie wypukłe klasyczne?

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Mimi a jaka to kwiaciarnia?

No własnie. A u nas ja mam 5 a TŻ 6 mm. Jeśli obraczki wyoblone i soczewkowe to to samo to tak A kwiaciarnia nie jest w Toruniu I szefową jest kuzynka teściowej więc troche nam zleciała z ceny

Antosia 12.05.2015

Stary 2014-03-09, 00:26   #3444
Anesthesia
Wtajemniczenie

Linaewen, moje kondolencje...

Co do sukien, to ja też na necie nie wybierałam. Tzn. oglądałam, ale tak obiektywnie i nie było mowy o tym, żebym poszła do salonu i powiedziała "chcę zmierzyć ten ten i ten model". Wybierałam modele i fasony dopiero na żywca, w salonie, oglądając w internecie nie było mowy o motylkach w brzuchu
Stary 2014-03-09, 00:26   #3445
patricia_pati
Raczkowanie

Mimi a gdzieś blisko Torunia. Rozumiem czemu tak tanio to super się wam udało. Mojego taty kuzynka ma kwiaciarnie ale nie wiem czy nie zepsuje relacji jak cos będzie nie tak i czy nie wypada wtedy zaprosic np. Na poprawiny.

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-09, 01:01   #3446
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Co do obrączek. Nie mogę namówić nawet TŻta na pójście i pooglądanie czegokolwiek bo to jeszcze za wcześnie
skąd ja to znam.. mamy tego samego Tżta ??

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-09, 02:05   #3447
Magheru
Raczkowanie

Cytat:

bardzo dużo kwiatów i dodatków można zdobyć w tym kolorze a do tego jak dla mnie przykuwa wzrok.
Mi się amarantowy podoba, ale niestety jest w ciepłej tonacji, w której wyglądam paskudnie. (Moim zdaniem jest przyjemniejszy dla oka niż fuksja, którą wybrałam dla siebie. W związku z tym, że jest "chłodna" kombinuję z przełamaniem ją kolorem ecru)

Nie martw się, że nie rozróżniasz tych kolorów. W zasadzie w poszukiwaniu dodatków ciągle wpisuję ciemny róż, fuksja, amarant i purpura... I niestety nigdy nie wiesz co dla kogo jaki ma odcień

A ostatnio wykukałam dekorację sali, na którą się uparłam, więc podłączam. Może się przyda Na pewno można wykorzystać do każdego koloru:

http://www.dekoracje4u.pl/portfolio/.../#!prettyPhoto

I bukiety...
http://funwithdecor.blogspot.com/201...et-slubny.html

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
skąd ja to znam.. mamy tego samego Tżta ??
Mój na szczęście już wymiękł i w następnym tygodniu idziemy szukać i kupić obrączki.

Pomogło wypisanie rzeczy do załatwienia i podzielenie ich między nas oraz rozmowa o planowaniu budżetu (bo mi na obrączki zabraknie jak się rozszaleję na biżuterię i dodatki do sukni ślubnej)
Stary 2014-03-09, 02:12   #3448
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Wierz mi na słowo, że lepszy taki niż TŻ, który wszystko chce od razu rezerwowac i kupowac, bo potem będzie za późno, już nie będzie terminów wolnych, nie zdążymy... ehh.. nawet mnie zapisał do mojej fryzjerki , bo gadał mi żebym się zapisała a ja że mamy jeszcze czas i chciał uprzedzic fakty, iż nie będzie wolnej godziny i będę zrozpaczona jak zadzwonię za późno...
a ślub w sierpniu dopiero!!! ostatnio prawie chciał kupic garnitur, ale mu to wybiłam z głowy przy zamawianiu zaproszeń chciał projekty winietek i całej reszty i zdziwiony czemu ja nie chcę już miec. ręce opadają...

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
Stary 2014-03-09, 08:27   #3449
Dotka90
Zakorzenienie

Linaewen, wspolczuje

Obraczki nie kosztuja nas nic bo mielismy swoje zloto w ilosci takiej, ktora pokrywa wszystkie koszty. Bez tego nie wiem ile by kosztowaly, bo nie spojrzalam na cene, wiem tylko ze robocizna 600zl.

Sukienki w necie ogladalam, a jakze i warto... DLA PRZYJEMNOSCI jednak okazalo sie, ze w tych, ktore mi sie podobaja na zdjeciach, wygladam jak w koszuli nocnej podobaly mi sie lekki, zwiewne, najlepiej odciete pod biustem potem w kazdym salonie wciskano mnie w sukienke o kroju A, bom w rozmiarze XL, wiec w takiej bedzie mi ok. Wygladalam jak stara baba
Ostatecznie stanelo na princesce, ktora ukrywa moje mankamenty, podkresla zalety i w ktorej.sie dobrze czuje

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 09:12   #3450
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Ja w takim razie chyba odpuszczam już śledzenie internetu. Pojadę w poniedziałek - zabieram mamę, ona mi na pewno dobrze poradzi. A we mnie odezwie się kobiecy instynkt i powalę siebie samą na kolana jak zobaczę odbicie w lustrze
dodam, że moją kieckę wypatrzyła mama i przymierzyłam żeby jej było miło

Cytat:

.
ja muzyki na wjazd tortu nie będę wybierać
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości