|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kotlety w ksztalcie serca ma wyobraznie nie powiem ![]() Cytat:
napewno bede jutro w haendemie to popatrze i jak bedzie to kupie
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Padam
jestem po pierwszym nocnym karmieniu następne pewnie za 2 godziny :-(Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałko dzwoniłam tylko siedem razy
![]() TŻ jeszcze nie wrócił, no nic, pobudka jutro równo z jego dzieckiem to będzie wystarczająca kara
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę spać,łeb mi pęka
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczytywałam i już nie pamiętam co chciałam odpisać ![]() Gorgulku wielkie dla Miłosza za takie postępy! Prawdziwy ekspres wo siągnięciach z niego ![]() Poli, współczuje sytuacji i mam nadzieję, że szybko się poprawi. Tymczasem przytulam! Motyl, romatyk z Twojego męża logoasia, zakochałam się w Twojej spiącej Andzi ![]() Lulla, fajnie, że masz chętnych do pomocy z synkiem Korzystaj z tej okazji i wypocznij jak się da póki jestes w PL!xViolet, Pola na basenie zachowywała się jak w SPA. Leżała mi na rękach i taplała się w wodzie z rozkoszną miną i wystawiała buźkę do słoneczka Basen odkryty i słońca co nie miara więc zaaplikowałam jej faktor 70 i było fajnie Na początku bardzo była zaaferowana i sama nie wiedziała gdzie patrzeć, a później to już relaks. Podobało się i jej i mi Uczyliśmy się zamaczać buźke i na początku zaczęła pić tą wodę za basenu![]() tassia, weź Ty zadbaj o siebie kobieto! Idź zrób porządne badania, skonsultuj to z lekarzem, że się tak kiepsko czujesz! I ciesze się, że Maciuś jest zdolny do poświęceń dla Poli Dobry zięć mi się zapowiada A t. trochę przywołuje do porządku więc jakby jest lepiej..czarna, gratulacje dla Juleczki za obroty! ![]() Endżi - co do tortu za 600zł - mówiłam Ci, że głowa pełna pomysłów to tylko połowa - druga to grubość portfela ![]() Zrób wywiad co gdzie kto i jak - czasem można znaleźć ten sam model za połowe ceny, w zależności od wykonawcy. I kilka rzeczy można samemu zrobić a ile przy tym frajdy! (oczywiście nie mówie tu o torcie bo to już wyższa szkoła jazdy )Więcej grzechów nie pamiętam Czytam Was w nocy przy karmieniu albo półprzytomna nad ranem i potem połowy nie pamiętam![]() Oczywiście życzę wszystkim jubilatom sto lat i gratuluje wszystkich postępów maluszkom, do których zapomniałam się odnieść bezpośrednio ![]() Aaaa i witam nową mamusię! |
|
|
|
|
#1388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w nocy kolejny,bo mnie ból obudził.Rzeczywiście może to być zmęczenie,albo przewianie,bo u nas dość silny wiatr,a byłam na spacerze Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w niedzielny p[oranek który cięzko mi okreslic o której się zaczał bo sebek od kilku dni wariuje budząc sie praktycznie co godzine/póltorej a starszak o 4 rano oświadczy ł mi że się wyspał
no ale nei dziwne zasnał mi ok 16;30 w aucie i nie raczył sie obudzić do tej 4... o ni eprzepraszam obudził sie o 17 zrobilismy siku i poszedł spac ...budziłam go o 18 z marym skutkiemtz oczywiście całą nocke śpi a jak go budziłam żeby z adim poszedł do kibelka to się przewrócił z boku na bok ![]() dzisiaj mam ocote zrobić wojne o brak nocnej pomocy ,...jakiejkolwiek pomocy ale szkoda mi niedzieli
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Endzi cos mi ja
przypomnialajak bylam sie pytac o torty na chrzest w jednym mijscu brali 80 zl za jkg a w drugim co ciekawe bardzij eleganckim 45 zl za kg i o wiele pyszniejsze takze trzeva dobrze ppszukac![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#1392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tak samo, sporo słodkości jadłam,codziennie praktycznie musiała być jakaś ,,przyjemność" ![]() ale teraz koniec ,podobnie jak u Ciebie do Wielkanocy i mam nadzieję że zauważę spadek na wadze i wtedy na Wielkanoc dyspensa na ciasta i później może dociagne do chrzcin Michasia (planujemy na 11 maja ) Cytat:
Endżi fajnie z tym ślubem,pisz jak najwięcej szczegółów ,dużo nas tu jest to będziemy podpowiadać co i jak z kp chyba koniec po nocy ściągnęłam 30 ml może choć uda mi się utrzymać jedno karmienie jak nie będę ściągać, poranne ![]() a wczoraj robiłam wszystko co można , jadłam,pijał wodę , herbatek na laktację chyba z 5 wypiłam i lipa... muszę zgłębić temat butelek ,smoczków etc może któraś napisze w skrócie co i jak teraz Mały pije z aventu ,przepływ 1 Canpola smoczki beda pasowały do butelek Aventu ? kiedy zmienia się na 2,3 przepływ ? wiem ze teraz powinien mieć już 2
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-09 o 08:31 |
||
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Super, pocytowałam wczoraj i dzisiaj g... zostało
![]() No nic, to witam się w słoneczną niedzielę (przynajmniej w UK
|
|
#1394 |
|
BAN stały
|
Pomozcie
Janek od jakis 2 tygodni ma kiepski apetyt, miewal juz takie okresy, ale zawsze po kilku dniach, wracalo do normy, jednak teraz nie.Nie czuje potrzeby jedzenia, czasami cos tam przetraci, jak mu wmusze to wymiotuje, no i woli lyzeczka niz z butelki nawet samo mleko. Doszly do tego dziwne kupy.Nie sa az takie bardzo zadne, nie wsiakaja wpieluche, ale jest ich 4-5 dziennie, sa zielone i wydaja mi sie jakies toksyczne, bo maly ma odpazona skore mimo tego, ze staram sie jak najszybciej wylapywac te kupy i przebierac go. Wiem, ze to moga byc objawy zabkow, ale w buzi zadnych zmian nie ma. Nie jest jakis specjalnie marudny, normalnie sie zachowuje, ma duzo energii. Nie wiem co to moze byc.Do pediatry mam 17tego... ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Dzieci |
|
|
|
#1395 |
|
Zadomowienie
|
Zanim zacznę nadrabiać, to się przywitam - dzień dobry! Wczoraj cały dzień poza domem spędziliśmy, dziś pewnie też wybędziemy. Dobrze, że dużo nadrabiania aż tak nie ma
![]() Przyszły puzzle piankowe, te z Czech. Są super!! Mają piękne kolory, są porządnie wykonane i nie śmierdzą. Widziałam motyl, że pytałaś właśnie o te puzzle. Ja zdecydowanie polecam! |
|
|
|
#1396 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
![]() Julka byla dla nas tej nocy wyjatkowo laskawa, chyba pierwszy raz az tak usnela o 19 a spala do 8 budzila sie 2 razy ale tego nie licze bo szybko ją ubujałam w minute
|
#1397 |
|
BAN stały
|
Zgadzam sie.Czytalam artykul, ze przez te rychy antyszczepienne wzrasta liczba zachorowan na krztusiec w USA, ostatnio tyle bylo w okolicach wojny
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
moze juz jestes poprostu przemeczona i dlatego Cie boli glowa.Mozliwe ze tez z nerwow. A nie masz mozliwosci np sie umowic z Tztem ze on sie mala zajmie w jeden dzien a ty wtedy pospisz i zregenerujesz sily? u mnie taki jeden dzien raz nawet na miesiac bardzo mi pomaga i wtedy od razu sie lepiej czuje i glowa mnie przestaje bolec
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tu jest plaga z krztuscem. Szczepią wszystkich jak leci co dwa lata bo sobie nie mogą z tym poradzić. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1401 |
|
Zadomowienie
|
Jak ten czas zaiwania…. Kolejne maluchy kończą pół roczku
Endżi, Snow, Papużko – gratulacje dla dzieciaczków za skończone miesiące no i najlepszości! Kropla – i dla Aluni wszystkiego co najlepsze z okazji 7 miesięcyEndżi fajnie, że masaż Cię trochę odprężył i wypoczęłaś. Należało Ci się! Co do tortów to fakt, weselne drogie dosyć są, ale warto się rozejrzeć po różnych cukierniach, bo różnice w cenach mogą być naprawdę spore. Tassia – brawo dla Maciusia za postępy! Jak widać, naprawdę warto ćwiczyć ![]() Karolson – bardzo ciekawe to co napisałaś odnośnie szczepień wyłącznie zdrowych dzieci po wcześniejszym zrobieniu usg główki. Pewnie jest w tym trochę prawdy. Szczepienia to naprawdę trudny temat. Szymcio miał dwa razy robione USG przezciemiączkowe, raz kilka dni po urodzeniu i jakieś dwa tygodnie temu. Na szczęście żadnych zmian nie stwierdzono, więc pani neurolog dała nam zielone światło na szczepienia, a wręcz powiedziała, że szczepić dzieciaczki należy, bo dzięki temu chronimy je przed tymi chorobami. Brydzia cudne zdjęcie z syneczkiem Amelka cieszę się, że Michaś znów „polubił” się z cycem. Oby tak dalej! Motylku ale Ci TŻ niespodzianę zrobił z tymi życzeniami Pewnie bym się poryczała ze wzruszenia.Gorgulku brawo dla Miłoszka za raczkowanie! Ale fajnie! my mamy dokładnie te. Dzięki Susanna za polecenie |
|
|
|
#1402 |
|
BAN stały
|
Jeszcze sie wczoraj wkurzylam.Znajomi obiecali nam fotelik w prezencie, ale szukali, szukali i w koncy powiedzieli zebysmy sobie sami wybrali.My sobie wybralismy Recaro Young Expert Plus, a ono na to, ze musza jeszcze zweryfikowac czy ten fotelik jest dobry.
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-09 o 09:34 |
|
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia super fota Ani az trudno uwierzyc ze tak usnela
![]() Motyl no to maz sie popisal z niespodzianka. Moj Tz zero inicjatywy byl sam w sklepie ale niewpadl zeby kupic cokolwiek za to nasz przyjaciel go zawstydzil bo przyjechali do nas z dynkiem 2 mcznym i przywiozl tulipana dla mnie dla mamy. TZ owi bylo glup i dobrze! Ja ika super ze urodziny udane i tort wygladal pysznie i napewno taki byl. Co do TZa to odstrzalu ja bym pewnie palnela przy wszystkich cos w stylu zeby od wielkiego dzwonu ruszyl tylek i cos pomogl :/ Poli eh tez popalam i troche Cie rozumiem. Wiem wiem fajki sa niezdrowe smierdza kosztuja. Z drugiej strony cos nam sie od zycia nalezy i ja xapalam stresy wiec na miejscu tza niestawialabym tak sprawy na ostrzu noza :/ Ja odkryty basen i slonce ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Wkurzylas sie ja bym byla wdzieczna gdyby ktos zechcial ze znajonych zrobic mi tak drogi prezrnt i myslal o bezpieczenstwie mojego dziecka
|
|
#1404 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej. Przez Jasiowa rehabilitacje w ogole nie jestem na biezaco
Za 47 minut Jasko skonczy rowne 6 miesiecy )Ps. czy jest jeszcze na forum jakies dziecie ktore dalej nie przewracs sie z brzucha na plecy i na odwrot ? Moj jasko tylko sie tak odgina zeby sobie wziac zabawke ale na brzucho mu sie nie chce przekrecic cwiczymy, ale efektow poki co nie ma... juz 3tydz jedziemy Vojta. Najlepszego dla wszystkich polroczniaczkow ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Bartuś dziś kończy PÓŁ ROCZKU i ryczę od rana że moje dziecko jest już takie duże
|
#1406 |
|
Zadomowienie
|
Witam w sloneczna niedziele
![]() U nas pieknie i cieplo ma byc wiec zaraz wybywamy na spacerek nad jeziorko ![]() Pobudka dzisiaj o 5.40 przed 8 postanowila jednak jeszcze pospac i wstalismy o 9.
|
#1407 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl dzwonilam do wszystkich czterech galerii do hm-ów u nas w rzeszowie bo moge isc do byle ktorej galerii ale nigdzie nie ma juz tych dresow
![]() nie ze tego rozmiaru, tylko wogole juz nie ma zadnych sztuk nigdzie ![]() przykro mi moze tam u kahuni bedzie
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2014-03-09 o 10:40 |
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nawet się wyspałam, bo małż wziął mi Natalkę i się nią zajął ![]() Dostałam kolczyki ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojeju dziękuję za poświęcenie ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczymy jak u kahuni
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Także nawet kotletem potrafi wyrazić uczucia 

jestem po pierwszym nocnym karmieniu następne pewnie za 2 godziny :-(
dla Miłosza za takie postępy! Prawdziwy ekspres wo siągnięciach z niego
)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i: