|
|
#421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() O, nie! Już kupiłam 2 z Dady w zapasie, bo była promocja i nie wiem czy nie pójdą na zmarnowanie Cytat:
![]() chyba trzeba będzie robić znowu zamówienie ![]() Najpóźniej za miesiąc. Na tydzień. Cytat:
![]() ![]() U nas dali jajka raz i Miki pierdział po nich 2 dni
|
|
#422 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czbasia przesyłam serdeczne gratulacje dla was
Cytat:
żebyś ogarnęła wszystko i szybko mogła się cieszyć samymi plusami macierzyństwaCytat:
Cytat:
masz prawdziwego mężczyznę Cytat:
![]() Cytat:
ag9 współczuję problemu ja po bromergonie się źle czułam więc może spróbuj naturalnie zahamować laktacje to ciekawa jestem jak będzie u mnie bo jak byłam wcześniej w szpitalu to się w życiu tyle nie najadłam jak tam ![]() Cytat:
![]() ja też się tego strasznie boje, ale stwierdziłam że gdyby cokolwiek to dzwonie do położnej a jeśli nadal będzie źle to po doradce laktacyjnego, ciul że to drogie jest ale przynajmniej ktoś fachowo mi będzie pomagał a nie chce przez to baby bluesa złapać ![]() trochę przeszło, nie urodziłam i z takim bólem nie urodzę bo to na pewno nie od rozwierania się szyjki ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- estera85 za ostatni miesiąc |
||||||
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie dziecko posralo mi się dosłownie po pachy nie mam pojecia jak ale cala kupę miała na brzuchu ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#424 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wierzę, że komuś może smakować szpitalne jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
chcesz to się zamienimy ![]() 2. 3. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
kupa akrobatka |
|||
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My juz po wycieczce. Pogoda piękna aż żal w domu siedzieć. Ale teraz siedzimy bo Misiek powinien pójść spać, a tymczasem wywraca mieszkanie do góry nogami. Ag miałam baby bluesa to znam ten ból. Wiem ze ciężko jest z kp, ja także walczylam ale ja bardzo chciałam karmić i bardziej miałam problem z przystawieniem niż z ilością mleka. Ale nic na siłę. Nie stresuj się tak z tego powodu. Najgorsze to jak czujesz presję że musisz. Mnie dobijalo jak mi koleżanki dawały instrukcje, chciały pewnie dobrze ale ja źle to znioslam. Ale mnie tymi truskawkami rozochocilyscie! A te żywe to w ogóle mają jakiś smak? wysłane z fona
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Wewill no niestety, a teraz jakaś spólka przejęła szpital to ciekawa jestem czy wg będą chociaż masło dawac ... :/
Estera Zakładamy klub truskawkowy Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
ag u mnie na sali byla dziewczyna co nie chciala kp i dawali jej na to tabletki, ale ostrzegali, ze moze sie zle czuc i miec zawroty glowy, ja bym chyba sprobowala naturalnie zakonczyc.
Kate Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Kate
Poplakalam sie ze smiechu. Maz przewijal Małego. Było w pieluszce siku i troszke kupki, ale szybko dorobił po zdjęciu pieluchy. No to znowu wycieranie. A tu jak Mikolaj nie siknie w górę. I to by może nie było tak śmieszne gdyby nie fakt, ze przy próbie założenia pieluchy Mikolaj zasrał cały podkład Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#430 |
|
Wtajemniczenie
|
w ciągu dnia mało swędzi-najgorsze są noce ale wyszło też na dłoniach:/ jak zjemy obiad mąż ze mną jedzie na IP, mam nadzieję, że mnie nie zostawią w szpitalu bo się tego mega boję;P na wszelki wypadek biorę swoją torbę, już się wykąpałam na zaś ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- u mnie w pracy na oddziale chirurgii jedzenie jest obrzydliwe... pracuję 6-ty rok i w kółko jest to samo! śniadania i kolacje masakra, na wędlinę mówimy padlina, masło to margaryna bleh o obiadach nie wspomnę, wzdęcia murowane...
|
#431 |
|
Rozeznanie
|
Lewek moje świeże truskawki były całkiem niezłe. Myślałam że będą bardziej bez smaku. Tz kupił mi w lidla opakowanie:thumbup:
Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wyrobię na tych podkładach, bo zużyłam już dwie paczki. Teraz nie mam, więc Ola ma zakaz sikania i srania po zdjęciu pieluchy, ciekawe czy jej się to uda
|
|
#433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamuśki
Cytat:
Ja też zaznaczam tylko te wyraźne. Chociaż na 1szym KTG (a trwało 50min) zaznaczyłam tylko 3 (ale to może dlatego, że leżałam na plecach to słabiej czułam, na 2gim już leżałam na lewym boku) więc na kolejnym KTG już się poprawiłam - i wyszło ich 33 w 40min. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kla ski:i duży buziak dla Misi od wizażowej ciotki!Cytat:
Piszecie o problemach z KP, ja niestety nic Wam nie poradzę i sama już się ich obawiam... A Wasze opisy kupek i fontann siuśków bezcenne . Pomyśleć, że niedługo cały mój świat też będzie się wokół tego kręcił...Dziś piękne słoneczko . A jak Wam mija niedziela?A mama dziś po raz pierwszy przytuliła i pocałowała mój brzuszek Mamusie, czy Wasze maluszki od samego początku spały w łóżeczkach bo mi niektórzy radzą, żeby na początku usypiać w wózeczku/gondoli bo można pobujać itp.? A ja chcę już dziś, przed szpitalem, posłać Niusi. I jak długo dochodzi się do siebie po cc? Kiedy np. będę mogła pojechać na basen? Wiem, że to indywidualna sprawa ale chociaż tak mniej więcej?
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
uwierz, położna nam mówiła że oni mają jakąś firme wynajętą która gotuje też dla jakichś emerytów czy kogoś tam i oni pyszne obiadki robią
![]() teraz to już kupy nie zazdroszczę wam takich cyrków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż prawdopodobnie Cię zostawią kilka dni na obserwacje ![]() BeautifulLie ja nie wiem dlaczego ale ciągle Ci zapominam napisać ![]() gratuluję braku robala virginia na pewno mama Ci humor poprawiła bardzo swoim zachowaniem u nas też piękna pogoda
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-03-09 o 15:46 |
||
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie bez sensu uczenie od poczatku spania w wozku. Moja zasypia przy jedzeniu, ewentualnie polozona na klacie i zadnego bujania nie potrzebuje Połóg po cc trwa tak samo 6 tygodni jak po sn. Ale Nie wiem jak z basenem, bo to dalej jest wysilek dla miesno brzucha, ktore byly przeciete, a szwy wewnetrzne potrafia rozpuszcac sie nawet 3 miesiace. Ja jestem 2,5 tyg po cc i dalej krwawie, a tamponow nie mozna, bo po porodzie to inny rodzaj odpadow jest czy cos takiego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#436 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już sobie wyobraziłam jak to musiało być dla ciebie miłe zaskoczenie, superco do podkreślonego: ja od samego początku po karmieniu kładłam do łóżeczka i malutka fajnie mi zasypiała. Nie uczyła bym jej bujania od samego początku
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek też nie zasypial bujany. A spał w swoim łóżeczku albo leżaczku. Już zresztą nie bardzo pamiętam jak to było na samym początku
![]() wysłane z fona
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Magdus
najważniejsze żeby to nie bylo nic poważniejszego :-*Virginia aż mi łezka poleciała Monkaa no normalnie foch :P hehe żartuje dzięki :-*Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
u mnie też w łóżeczku będzie spał, mieszkam w domku i wózek będzie stał na dole, wiec wyjścia nie ma
, ale Młody też spał w łóżeczku a mieszkaliśmy w mieszkaniu. U mnie wózek tylko na spacery .
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp. Też nie chcę przyzwyczajać Niuśki od początku do bujania, bo wiadomo, że potem odzwyczaić będzie trudniej. Nie chcę też chodzić przy niej na palcach.
Tak, zrobiło mi się bardzo miło jak mama przytuliła i pocałowała brzuszek .Mam jeszcze jedno pytanie do Mamuś - kiedy poszłyście na pierwszy spacerek? Najpierw pewnie wystawiałyście Maluszki na balkon w wózkach? Po jakim czasie po porodzie?
|
#441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zależy od pogody ale ja tak mniej więcej 1-2 tygodnie po porodzie, przedtem parę dni przed werandowanie.
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wystawialam na balkon
Ja osobiscie uwazam,ze im szybciej tym lepiej. Dzieci sie szybciej uodparniaja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Ela87-jak tam cukry po porodzie? Spokój jest?
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
zmierzylam tylko raz po obiedzie i bylo ok. Boje sie jeszcze mierzyc
chce poczekac do miesiaca po porodzie i zmierze w jakis dzien 4 razyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od razu wyszlam na dwor. My chyba nawet od razu na drugi dzień ale to na chwilę bo od razu do urzedu pognalismy a usc mamy po drugiej stronie ulicy. I przeszliśmy się wkoło bloku. A potem już normalnie.
wysłane z fona
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowej części
Gratuluje wszystkim mamuśką swoich cudownych istot Ag9 nic na siłę z kp. Moja Zosia tak mi poraniła że odciągałam laktatorem ale też sie nie goily. Pomogły okłady z kapusty zimnej i odciagałam mleko ze 2 razy dziennie i piersi nie były juz takie twarde. Po ok 2 dniach sutki juz są ok i przystawiam małą ale więcej dostaje mm. Swojego juz nie odciągam i nie trzymam w lodówce, bo tak na początku było. Więc nic na siłę jak mówi Kate ![]() Mam pytania: 1. Czy któraś po porodzie sn odczuwa ból w kości ogonowej? Bolały mnie mięśnie półdupków, ale jeden juz przestał, boli drugi ale ta kość ogonowa jest normalnie nie do wytrzymania. Nie da sie siedzieć, wysiąść z auta to tez tak powoli i ostrożnie to robię bo ból mnie hamuje. 2. Coś sie Zośce zrobiło na ustach, górna warga po środku jakby odcisk. Od butelki? W buzi nic nie widzę, myślałam, że to może pleśniawka ale dokładnie nie wiem czego doszukiwać sie w buzi małej. |
|
|
|
#447 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to Miki przebił Majkę Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|||
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie uzupełniałyście plan porodu? Co zaznaczałyście bo ja patrzę i sama nie wiem
![]() uzupełniam ze strony http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- i jak było u was ze szczepieniami w szpitalu? w pierwszej dobie? ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- teQiba jak u Ciebie? |
|
|
|
#449 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Biedny. Ale dieta w szpitalu powinna byc dopasowana w jakis sposob do pacjentow - ciezarne powinny jakiegos owoca czy cos co ma witaminy dostac, matki karmiace tez cos lekkostrawnego na poczatek... A tu suchy chleb i jajo ![]() Cytat:
A pysznosci zazdroszcze - ja raczej pysznosci nie mam, ale jest zjadliwe. No i podoba mi sie ze mam ugotowane, podstawione pod nosek i nie ma garow do mycia ![]() W porzadku - dziekuje Leze sobie i licze na to ze jutro sie czegos dowiem, bo na razie nikt nic nie mowi... ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Wewillrockyou - dzisiaj zrobilismy z TZ na KTG to samo co Wy
|
||
|
|
|
#450 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
normalnie orgazm ![]() edit : matko, ale ze mnie gapa Czbasia gratuluje
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2014-03-09 o 18:38 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

żebyś ogarnęła wszystko i szybko mogła się cieszyć samymi plusami macierzyństwa

kla ski:i duży buziak dla Misi od wizażowej ciotki!
dla mnie bez sensu uczenie od poczatku spania w wozku. Moja zasypia przy jedzeniu, ewentualnie polozona na klacie i zadnego bujania nie potrzebuje
nie ma odwrotu więc ciesz się spokojem 

normalnie orgazm