|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wynajmujemy rozne mieszkania od wieeeelu lat, ale teraz jakos wyjatkowo drogo ![]() Boje sie tych robali ![]() Kasia - tylko Gumtree ![]() ![]()
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
Ale u nas cieplutko, wrocilismy z ZOO,a za chwilke idziemy jeszcze na spacer - jest 20 stopni
![]() ![]() Marcelkowi podobal sie wielbłąd, kozy i małpki ![]() (wstawilam dwa zdjecia w K. )
#3633 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
anika_s spytna da sobie radę w życiu
![]() ![]() Moderna zazdroszczę wypadu do zoo my też mieliśmy w planach no ale co zrobić siedzimy w domu i się kisimy a taka piękna pogoda ![]() zaraz oblukam foty ![]() Malpko STO LAT KOCHANA Z OKAZJI URODZIN ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pomyśl soboe ze ten 1500 płacisz komuś, a mozesz spłacać swoje....tym bardziej ze od stycznia znowu są jakieś nowe opcje kredytowe, więc moze podejdz niezobowiązująco do banku zapytać. PANOWIE : MICHALE KACPRZE KAROLU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!!!!!!!!!!! (i przez całe życie cyca na życzenie ![]() BYoU Oliwka- na fb grupie nextowej laski piszą że 22 marca wyprzedaż i wchodzi letnia kolecja
![]() |
#3636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczęłam odpisywać o 12 ale się fatalnie poczułam, anika dołączam do grona @ Tasia ![]() moderna super pogodę macie, u nas słonko ale chłodno. Roszku -Groszku Dużo uśmiechu i samych słonecznych dni!!! ![]() Kacperku, Michałku, Karolku Zdrówka i uśmiechu od ucha do ucha każdego dnia!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Najlepsze życzenia urodzinowe dla Kacpra, Michała i Karola. 100 lat!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia w odcycowywaniu. Kiedy macie roczek? przed pólnocą? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do jablka, to Ci powiem że J ładnie wszytsko zjada, ale przy jabłku surowym (nigdy nie dawalam gotowanego) wyjątkowo się krztusi, więc zawsze pilnuję ja je Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() ![]() 3.ja nie BYou ani Oliwka ale dzięki za cynk ![]() U nas pięknie, ale dzien do kitu. J. jadł rano nalesniki, bo chcielismy przetestowac jak zareaguje na przetworzone jajo. W południe wyjechalismy na spacer do lasu, dojechalismy na parking, wyciagnelismy wozek i w tym momencie J zaczął wymiotować , wiec zrobilismy w tył zwrot i szybciorem do domu ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przesrane z tymi jajcami macie.....Bidulek malutki
![]() |
#3640 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla naszej trójki solenizantów
![]() ![]() ![]() Zdrówka radości miłości dla was
#3641 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wam napisać, że mieliśmy wczoraj być na roczku u szwagra i odwołali bo mały ma zapalenie krtani
![]() Acha kwiatuszku straszne co Karolek przechodzi z tymi ząbkami, biedulek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | ||
Zakorzenienie
|
Kacperku i Karolku!!!! Sto lat chłopaki!!!!! Pięknie rośnijcie!!! ![]() ![]() ![]() Ślicznie dziękujemy za życzenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
koszmarne ceny... super! czekam aż się ciut cieplej zrobi. nie nooooo, bez jaj :P z przerwą ! 18 letnią ![]() dokładnie... Cytat:
szpinak lubi, więc z żelazem pewnie OK. chyba nie każdy musi jeść jaja... Cathlyn, Torresinek nie jadł żadnych grud (telepało go, obrażał się, nie tykał nawet palcem) i nagle i niespodziewanie zjadł. I teraz by jadł, jadł i jadł (po mamusi ![]() Kwiatuszku, jak dziś Karol? i co z urodzinami?
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylismy w parku - cudnie jest! ![]() ![]() ![]() Tylko ludzi cale tabuny, mam nadzieje, ze jutro nie bedzie tak tloczno, bo kaczki sie pochowaly ![]() ![]()
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
alliw wspolczuje z tym jajkiem..pytalas juz moze lekarza o to?
panika jak tam urodziny? udane? jakie prezenty ![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do ciasta: BISZKOPT. my przeciełyśmy na pół i masę do środka, a na górę polewa. biszkop naszączyłyśmy sokiem z puszki brzoskwiń. a co do masy to: - 5 prince polo - pół tabliczki czekolady - 3/4 litra śmietanki 30% - żelatyna chyba dwie łyżeczki - śmietan fix - brzoskwinie z puszki. - cukier puder 2 łyżki. no wiec ubijamy śmietanę do ubitej cukier puder, potem rozpuszczona żelatyna w gorącej wodzie (jak wystygnie)
![]() |
#3646 |
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTOW! RADOSCI ZDROWKA USMIECHU!!
U nas dzisiaj tez pieknie chodzilam bez kurtki. Bylismy w lesie I nad woda w Holandii na chwilke pospacerowac I tak przeszlo 3godziny w cudnym sloneczku ![]() ratujcie kobiety- szczegolnie Moderno bo jestes ekspertem.. Mam chyba atopowe zapalenie skory ![]() pamietacie jak Dragusia pisala o suchych dloniach.. wtedy ja tez pisalam ze mam ten problem.. tylko u mnie juz pare miesiecy sie utrzymuje :/ do tego swedzace powieki, momentami az palace, zdarte I luszczace.. czuje w ogole jakbym cala byla sucha :/ Przypomnialo mi sie tez ze moj tata mial kiedys ten sam problem. Dostawal plam na rekach np od proszku.. szczerze to nie wiem jak sie z tym obchodzic I co robic.. jutro chyba pojade do lekarza po skierowanie do dermatologa.. zaczyna sie od jakis masci, natluczszania ![]() takie to uciazliwe :/ najgorsze ze Ewa tez ma takie na brodzie I okolicy tylko raczej nie zauwazylam zeby sie drapala.. a moze jakies testy zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A swedza Cie te rece? Swedza powieki? Skora jest zaczerwieniona, popekana do krwi - czy tylko sucha? Sucha jak papier, czy luszczy sie platkami? Problem dotyczy tylko rak i powiek, czy jezszce inne miejsca? Karmisz jeszcze Ewe piersia czy dajesz juz tylko MM?
![]() |
#3648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- ![]() ![]()
![]() |
#3649 |
Zakorzenienie
|
nie można chyba nadle po latach dostać azs? czy można??
![]() |
#3650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3651 |
Zakorzenienie
|
pewnie, ze mozna
![]()
#3652 |
Wtajemniczenie
|
może to egzema
![]()
#3653 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Super ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oooo To ja tez życzę wszystkiego naj naj naj i spełnienia marzeń ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3654 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ręce czerwone, swędzące, popękane do krwi a powieki już dwa razy pęknięte ![]() powieki mi się łuszczą od jakiegoś tygodnia, wcześniej tylko suche.. innych miejsc nie zauważyłam.. czasami szyja ale rzadko.. Ewuni juz nie karmię, tylko mm ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- a egzema to nie to samo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Kacperka, Michałka i Karolka! Dużo zdrówka i samych radości!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie tylko maminy mialam na mysli ![]()
#3657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozesz miec skierowanie, ale nie musisz - one w wiekszosci zostaly zlikwidowane (o szczegoly nie pytaj, bo nie wiem ![]() a swedza Cie spojowki? jezeli tak, to krople np. Crom Ophtal (bez recepty) plus np. loratadyna (Loratadin), lek antyhistaminowy. jak lzawia, swedza spojowki to alergiczne zapalenie spojowki - pylki, wiosna, plesn, kurz.. Czym smarowac - hm.. lekarz pewnie przepisalby elidel (sterydow nie wolno na twarz - ale znowu elidel uwrazliwia - mnie lzawia oczy po posmarowaniu na twarz, a le pomaga). Z pielegnacji wybralabym tlusty krem, na poczatek mozesz nawet ochronnie cieniutko wazelina, mozna sprobowac masc z mocznikeim, ale ostroznie, by nie dostalo sie do spojowek. Oprocz tego zrezygnuj na jakis czas z make-upu, tylko krem na twarz. Rece.. Jezeli swedzi to moze byc jakis odczyn zapalny (alergia kontaktowa), a woda i srodki czystosci to draznia. Naczynia, podloge zmywaj tylko w rekawiczkach (bez lateksu, bezpudrowe), zadnego kontaktu bezposredniego z srodkami czystosci. Ogranicz srodki majace, mydlo (ja sie myje tylko w oleju, nie uzywam zadnych plynow pod prysznic itp.) - rece pod kranem myje dzieciecym Hippem, staram sie nie myc zbyt czesto rak. Sa jeszcze produkty Tannolact z syntetycznymi garbnikami, dzialaja przeciwswiadowo - np. puder do kapieli - w miseczce woda, puder rozpuscic i moczyc chwile rece. Jest tez krem i plyn dwafazowy - mnie pomagaly troche opanowac najgorszy stan w stanach kryzysowych. Prawdopodobnie bez masci leczniczej (na poczatek lekarz przepisze cos ze sterydem, pozniej probuja z Elidel czy Protopic - stanu zapalnego bez lekow nie da sie zwalczyc, wiec naprawde czasem trzeba, choc wiele osob je krytykuje - mnie ratuja tylek ![]() Bedzie ciezko zaleczyc rece teraz w tej fazie bez lekow, zanim pojdziesz do lekarza (mozesz sprobowac u rodzinnego, choc oni rzadko odpowiednio kompetentni ![]() (a kiedy to sie zaczelo? - moja kolezanka miala chore rece, jak azczela uzywac wozka - alergia kontaktowa od tych gumowych raczek). Ja mam na takie zmiany masci sterydowe, bardzo dlugo (bo dwa lata) nie dawaly same rady, teraz powoli wychodze z egzemy na dloniach - masc z mocznikiem (mimo, ze w stanach zapalnych nalezy ich unikac, gdyz powoduja przenikanie alergenow, bakterii itp. w glebsze warstwy skory, zaostrzajac stan zapalny), ale jezeli tolerujesz to jest to najlepsze wyjscie z suchych popekanych dloni - gruba warstwa kremu tlustego (np. Basodexan Fettsalbe mit Harnstoff) na noc plus bawelniane rekawiczki (mozna sprobowac tez dwa razy dziennei na poczatek, po kilku dnaich raz dziennie). Kilka razy dziennie oprocz tego wazelina ochronnie, cienka warstwa. Ja odkrylam teraz dziwna mieszanke - bo od dlugiego czasu stosuje masci sterydowe na cialo, a stan zapalny sie utrzymywal i nie chcial sie wrocic do krwi - i oprocz tych masci zaczelam stosowac krem z mocznikiem wymieszany z witamina B12 (kupilam takie ampulki do zastrzykow), i w koncu leki azczely dzialac! Nie wiem, jak, dlaczego, ale doleczylam nawet dlonie ![]() Niedawno zamowilam sobie z PL balsam Szostakowskiego, na te moje rece popekane - ale nie testowalam, bo je na razie mam doleczone - smaruje sie na noc i na to rekawiczki bawelniane. Tworzy warstwe ochronna (jak wazelina, tylko mocniejsza), rece sie regenruja. Zapytaj lekarza, moze zleci Ci podstawowe testy alergiczne, z krwi IgE, lub płatkowe. Na razie tylko tyle mi przychodzi na mysl, jak cos to pytaj ![]() (to wcale nie musi byc AZS, wedlug mnie mozesz miesc alergiczne zapalenie spojowek plus alergia kontaktowa (egzema na rekach).. ale ja nie lekarz ![]() edit. a krem do twarzy masz bezpieczny, bez srodkow zapachowych?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-09 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
MAŁPKO -
![]() ![]() Musze sie wam pochwalic - dzis sie zastanawialam sie usypiac Milusia bez bujania ![]() Udalo sie - pobujalam max 3min z butelka odlozylam do lozeczka przykrylam kderka i wyszlam ![]() ![]() No nic ide film konczyc i do spania Ps - sie umowilam z tym od tele na weekend ( jak nam nic nie wypadnie ) ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3659 |
Zadomowienie
|
A! Wpadam życzenia forumowej trojeczce życzenia złożyć! I spóźnione dla Roszka ale wczoraj w de byliśmy i brak dostępu (;
Sto latek (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja już długo nie daję jaja Jakubowi... ale... co więcej... sama nie moge jeśc jajek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.