|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
i jak ubiore tuniczki sweterkowe to wszystko opięte i odstają te rozpiete spodnie to myśle sobie sukienka jest ok ale i tak było widać ciutkę Do tego brzuszek zaczyna się robić taki hm... napięty, już nie czuć samego tłuszczu
|
|
#3392 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze tyle miesięcy a wy już zastanawiacie się nad kolorem łóżeczek itd. U mnie leci 4 m- c i przede mną 5,5 i czuje jak by była to wieczność. Chciałabym już urodzić.
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo jest możliwości
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może przesunąć pójście do przedszkola Asi? Ja mojej Mai mówię, że mama ma w brzuszku dzidzię i ona całuje mnie w brzuch i tuli. Bierze też męża rękę i każe głaskać i potem całować . Na ile rozumie, że ta dzidzia to mały człowiek nie wiem....Odnośnie szczepień jestem za. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę, że te dzieci, które nie były szczepione miały po prostu szczęście, że nie zachorowały bo większość dzieci była szczepiona i nie miały od kogo się zarazić. Oczywiście szczepienie nie daje 100 % pewności, że dziecko nie zachoruje, ale objawy będą na pewno lżejsze. |
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorisiris odnośnie ubranek nowych dla małego dziecka - przecież i tak je pierzesz, prasujesz, więc co za różnica czy nowe czy używane? Przecież ludzie w sklepach i tak je dotykają, do sklepów nie chodzą tylko ludzie zdrowi, tu ktoś kichnie, tu dotknie, a przed chwilą dotykał klamek, na których są miliony bakterii, najważniejsze to dobrze je przygotować przed ubraniem w nie maluszka. |
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,ja w swoje dżinsy,które zawsze były za szerokie się cosik nie mieszczę
A ciążowych nie chcę nosić,bo na pewno teraz będą za szerokie,za to w końcu doszły mi moje dresy po 2 tygodniach i pasują idealnie a myślałam,że będą za szerokie Póki co mogę je nosić i czas zaopatrzyć się w inne łachy,bo niestety... U mnie też nie czuć już samego tłuszczyku,tylko jak leżę na boczku to coś tam zwisa a tak to napięty Kasiula_9,sama cierpię na ten dłużący się czas i może nie na depresję ale na paranoję ciążową i też szukam jakiegoś sposobu na to
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3398 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Witam się niedzielnie z pracy, wesele na sali gra i mam disco polo pod nosem ![]() Wczoraj pojechałam do klubu, a co, dzień kobiet! Wytrzymałam do północy, po drodze zepsuło mi się auto i tata mnie holował do domu Na szczęście pod restauracją, bo umierałam z głodu i uprosiłam frytki z surówką Na imprezie było tak gorąco, że wypiłam ponad litr wody, co zaowocowało 7 pobudkami w nocy na siku. Myślałam, że mnie rozsadzi ze złości, w ogóle się nie wyspałam. Kosmos ![]() Ale za to pobawiłam się z jednym chłopakiem, który powiedział, że mam 17 -18l Podniósł mi samoocenę ![]() Dziś gdy ubrałam sobie dopasowaną spódniczkę to już brzunio widać. Ale w moim przypadku, szerokie ukrywające bluzki noszę, co by się nie wydało w pracy ![]() Aaa i ubranka też będę kupować lumpowe, w mojej miejscowości jest jeszcze lump z ubraniami na wagę, kupowałam tam dla siebie masę rzeczy a dzieciowe też mają, także będzie najazd
31.07.2014 Gabryś jest już z nami Edytowane przez Denaris Czas edycji: 2014-03-09 o 21:17 |
|
|
|
#3399 |
|
Przyczajenie
|
Chodzę na spacery i fakt trochę pomaga. Najgorsze są ranki, wtedy bardzo się boję.
Modlę się żeby to minęło i chciałabym być spokojna bez nóg z waty (z rana). Pozdrawiam i spokojnej nocy. Zobaczymy jak będzie z rana.
|
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris trzymamy kciuki!
Też miałam ochotę na imprezę ostatnio, ale jednak się zestrachałam, że ktoś mnie w brzuch uderzy... |
|
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no, nie popadajmy w paranoję. Kasiula ale dlaczego tak panikujesz? Wg mnie to z nadmiaru wolnego czasu + nadmiar myślenia. Powinnaś porozmawiać o tym z partnerem, albo wybrać się na mamusiowe zajęcia, tam zawsze jest pozytywnie
|
|
#3402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci powiem, że to wcale nie jest paranoja, no chyba, że tylko sobie siedzisz. Jak wchodziłam zawsze na salę taneczną to ogólnie koszmar... Ludzie się lepią, przepychają, popychają. |
|
|
|
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tam jest luźniej, jak już było ciasno to padałam na twarz i wracałam. Odważna jestem
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Denaris,odważna jesteś,że chciało Ci się iść w ogóle do klubu
Ale jak to mówią ciąża to nie choroba ![]() Ja też w sumie mam paranoję,że jak pójdę gdzieś na imprezkę to się jakiś pijak będzie rozpychać i walnie mnie w brzuch tak przypadkowo. Niektórzy to w ogóle jak są podpici to machają rękami,popychają innych i bałabym się,że jakiś idiota mi krzywdę zrobi :/ W sumie z moim zmęczeniem i tak długo bym nie wytrzymała na jakiekolwiek imprezce Może w dalszym etapie ciąży nie będę taka wiecznie zmęczona i gdzieś wyjdę do ludzi na dłużej ![]() Dzisiaj tak siedząc na balkonie marzyłam sobie,żeby posiedzieć przy grillu Ogółem to marzy mi się weekend majowy,oczywiście w tym roku na spokojnie I dalej się nie mogę najeść...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#3405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam tylko 2h i to w godzinach gdzie jeszcze nie ma pijanych głupoli hehe.Zazdroszcze apetytu, ja to stojac przy lodówce zastanawiam się, co by tu na siłę wcisnąć mhh
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
![]() Wczoraj byliśmy u dziadków na obiadku a dzisiaj u mamci, mówie wam normalnie full serwis hehe ![]() Mój ukochany mężuś wczoraj zrobił mi niespodziankę i o 21 przyniósł mi piękny bukiet kwiatów. A w ogóle się tego nie spodziewałam, bo w sumie my dnia kobiet nie obchodzimy a i tak wcześniej złożył mi życzenia. Kochany jest mówię wam U mnie pogoda piękna była i dzisiaj i wczoraj, aż chce się wychodzić. Niestety moje mdłości i wymioty chyba nie czują wiosny hehe We wtorek idę do lekarza, co prawda raczej mojej kruszynki nie zobacze ale przynajmniej się dowiem czy wszystkie wyniki mam wporządku i czy mogę luteine odstawić. Co do ubranek w lumpeksach. Ja napewno będę sie tam zaopatrywała w ciuszki dla dzieciaczka, z resztą cały czas kupuje też dla siebie. Nie widze nic w tym złego. A szczepionki? Sama nie wiem, ale w koncu po coś one są, wiec pewnie zaszczepie dziecko tak jak jest to w standardach
|
#3407 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że ona już od dłuższego czasu nie potrzebuje mieć na oku rodziców, robi się bardzo samodzielna![]() Cytat:
![]() dziś udało mi się zjeść obiad, po tylu dniach sucharków i wody na obiad to była mila odmiana żolądek nie boli, mdlosci brak, jedynie dziwny posmak w ustach, no ale może i to minie w koncu
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mogę. zostałam gdzieś koło setnej strony. jutro was może nadrobię, albo za parę dni
![]() rano mam wizytę u gina, a potem fryzjer tż będzie ze mną w mieście, bo go plecy bolą już tak, że ledwie chodzi. czyli można się wybrać do lekarza dobrej nocy |
|
|
|
#3409 |
|
Rozeznanie
|
mam problemy ze stawami chyba... Mój krzyż odmówił współpracy. Nie mogę się schylić, nie wstanę sama, jak ruszę prawą nogą to napierdziela
Kolejna sprawa bolące kolano....Kolejna to lewe ramię. Tak boli że ręką ledwo ruszam No i lewe biodro... Nie jestem w stanie leżeć na lewej stronie. Boli strasznie. Teraz leżę na plecach i piszę praktycznie prawą ręką bo lewa nawet przy ruchach nadgarstka tak strasznie boli Nie wiem co się dzieje i dlaczego tak boli
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
wy tu otwieracie sezon na sexowanie, a mnie ochoty brak ))co do przygotowywanie dziecka na przyjscie na swiat rodzenstwa, to ja narazie nie mowie synkowi nic, ma 2 latka, wiec mysle, ze pol roku ,zanim pojawi sie brat/siostra to dla takiego małego czlowieczka ogrom czasu i nie mące mu w główce, zaczne cos napominam z miesiac przed terminem rozwiazania. Kasiula pomysl na depresje ciazowa to jak najczestsze wychodze z domu i aktywne udzielanie sie na forum
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Monika,ja też tak jeszcze nie dawno miałam. Dosłownie czułam cholerne zakwasy! A uwierz mój jedyny ruch teraz to do sklepu i z powrotem
I tak samo ramię bolało,o nadgarstku nie wspomnę,bo raz się obudziłam z takim bólem,że myślałam,że się przekręcę. Biodro też bolało no i uda,ale przemęczyłam się tydzień i przestało A mi po raz 9 od 10 tygodni śniło mi się,że mam córeczkę
|
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
krzyż boli od miesiąca i z dnia na dzień się nasila
to jest koszmar jakiś bo chcę sprzątać a nie mogę! wrrrrr
|
#3413 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane.
Nie było mnie chyba z 3 dni. Nie dam rady nadrobić tego co naskrobałyście a jeżeli już to na raty. W sumie wpadłam po to, żeby napisać o mojej miękkiej szyjce. W sobotę byłam u lekarza. Zbadał mnie, stwierdził że faktycznie ujście szyjki macicy jest miękkie i lekko rozchylone, ale pozostała część szyjki jest twarda i długa. TO ujście może wyglądać tak dlatego, że pod koniec września miałam łyżeczkowanie po poronieniu i w ogóle bardzo szybko po tym zaszłam w ciążę (3 msc). Dostałam luteinę dopochwowo i kontrola za 3 tygodnie. W razie gdyby coś się działo będzie trzeba szyć... |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już duży był ze 3-4 latka miał ![]() Witam ![]() Wczoraj padliśmy spać o 21 tż ma ranki przez 6 dni, a potem 3 nocki a ja myslę coby tu na obiat zgotować
|
|
#3415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiula_9 gimnastyka,albo jakaś książka,ja jak czytam to odpływam
Miminek będzie dobrze Dziewczyny wy też takie niewyspane?ja wczoraj po długim spacerku padlam spac,potem TŻ mnie obudzil,mowie mu zeby mnie rozebral bo ja mam juz tak ciasne ciuchy ze masakra i oczywiscie skonczylo sie na sexieWykąpalam sie i zjadlam i poszlam spac ![]() Wstalam teraz,zjadlam i chyba pojde spac ![]() W ogole dzwoni wczoraj do mnie mama i tak: "no wiesz,juz widac tą twoją ciąże wiec chyba czas powiedziec rodzinie bo jak cię ktoś zobaczy to tak glupio będzie" w sumie fakt...ode mnie wiedza tylko rodzice,w piatek jade do domu(20km) a w sobote na rynek z mama na zakupy po wielkie ciuchy i co najlepsze większe majtki przysięgam że wszystkie majtki mam za male,łącznie ze stringami,TŻ się śmieje I moze ten elancyl ?nie kupilam do tej pory kremu na rozstepy,tylko mam oliwke....pięknie słonko świeci a ja chce spaaaaaaaaaaaaaaaaac
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się już nie chce spać,wogóle dostałam tyle energii od jakichś 3-4 dni,że hoho.Miło się tak czuć
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie trochę szersze grono wie o ciąży, ale nie za duże. Jutro idę do gina i wtedy będę rozgłaszać oficjalnie
jakoś tak w 1 trymestrze zawsze się obawiam mówić.mi na razie ciuchy wszystkie dobre, nie przytyłam. Ale zasluga dolegliwości żolądkowych a nie moich zdrowych nawyków żywieniowych ![]() co do rozstępów to chyba genetyka może jedynie zagwarantować. Ja robilam cuda niewidy, oliwki, kremy itp. Do 7 miesiąca ciąży zero rozstępów, a potem nagle wysyp, głównie na brzuchu, ale jakiś i pod piersią sie znalazł. Także ja juz nie wierzę w żadne kremy.
|
#3419 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliszcze no ja tez czekalam jak mi sie zacznie II trymestr,ale juz sie zaczał
brzuch widac wiec czas powiedziec![]() No wlasnie tez mi szkoda wydawac tej kasy na te kremy bo oliwke mam za 10zl,nie wiem wlasnie czy cos kupowac czy zostac przy oliwce
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasami smaruje brzuszek kremem dla brzuszkowych, ale jak mam wieczorem mdłości i myślę tylko o łóżku to sobie daruję to ... U mnie za tydzień czy dwa II trymstr się zaczyna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

Najgorzej,że przez ok. pół godziny to jest masakra a potem mija.
Dzisiaj założyłam takiego nietoperza i dresy i tak jakoś zaokrąglona byłam a ostatnio kupiłam sobie koszulkę taką przewiewną to też ładnie w niej brzuch widać
Tylko w grubych swetrach nic nie widać
i jak ubiore tuniczki sweterkowe to wszystko opięte i odstają te rozpiete spodnie
to myśle sobie sukienka jest ok 

A ciążowych nie chcę nosić,bo na pewno teraz będą za szerokie,za to w końcu doszły mi moje dresy po 2 tygodniach i pasują idealnie a myślałam,że będą za szerokie 

?nie kupilam do tej pory kremu na rozstepy,tylko mam oliwke....pięknie słonko świeci a ja chce spaaaaaaaaaaaaaaaaac