|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Fajny jest Amelce chyba tez sie podoba bo ladnie spala i tak mocno ze jak ja przekladalam do fotelika samochodowego to sie nawet nie obudzila co raczej sie nie zdarza8500Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pieknie u nas bylo dzisiaj i caly tydzien ma taki byc i sie wlasnie zastanawiam czy sie przesiasc juz czy nie?
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
to już mały dorosły.. eh leci czas szybko. Dużo zdrówka synowi załączyło się bardzo ładnie wyglądaszbrawo ![]() a co do wysypki, to alergen podobno przez 2 tygodnie w organizmie bytuje Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2014-03-09 o 21:31 |
|
|
|
|
#1473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do reszty wszytsko będzie dobrze Cytat:
![]() wiem że niby nasi chłopcy najmłodsi więc mają jesszcze czas, ale... chciałaby,m już zobaczyć jakies postępy u Jasia taka jestem niecierpliwa![]() Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego dla Miłka ![]() ![]()
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
a teraz lecę spać
Anka pokasłuje, więc niejedna pobudka będzie do niej w nocy. A u Marcina pewnie spędzę noc bo bidulek ma biegunkę gigant. w ruch poszła smecta i marchwianka, no i ta nieszczęsna temperatura do zbijania![]() dobrej nocy mamusie |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj zrobilismy objazdowke po jednej dzielnicy i rzucilo nam sie w oczy mieszkanie, znalazlam je na necie, no i oczywiscie znow sie napalilam jak szczerbaty na suchary a mielismy rok poczekac jeszcze jutro bede dzwonic do biura i pytac co jest piec.... fajne, mimo ze 3 pokoje, jedyne co trzeba zrobic to lazienka ![]() http://dom.gratka.pl/tresc/397-50074...bezrzecze.html |
|
|
|
|
#1476 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziekuje bardzo dziewczynki za komplementy
choc uwazam, ze sa przesadzone ![]() od wielu wielu lat mam krotkie wlosy w roznych wariantach. marze o tym by je zapuscic, ale jest to raczej nierealne, bo po pierwsze nie umiem tego zrobic, po drugie jest ich za duzo i sa zbyt geste. jak tylko troche podrosna to czuje sie jak zarosnieta malpa i je obcinam ![]() Cytat:
u as tez od czasu do czasu sie cos pojawia na polikach i nie wiem co to moze byc ![]() Cytat:
nasz tez nie wykazaywal zadnego zainteresowania stopkami, a dzis jak gdyby nigdy nic zaczal je chwytac mam nadzieje, ze jutro tego nie zapomni i dalej sie bedzie nimi bawil ![]() wszystkie po kolei doczekamy sie na poszczegolne umiejetnosci u naszych maluchow. jedne mamy juz sie z tego ciesza, inne jeszcze czekaja z niecierpliwoscia kazdy dzieciaczek jest inny, wiec w roznym czasie to przychodzi.najwazniejsze to nie zamartwiac sie i nie wymyslac. na kazdego przyjdzie pora ![]() Cytat:
![]() ale zazdroszcze ogniska Cytat:
![]() ale przed chwila Kubus obudzil sie i urzadzil koncert ![]() nie mam pojecia co sie stalo ![]() moze to zabek, ktory wychodzi? dentinox nie pomogl. dalam czopek i z trudem, ale go uspokoilam. chyba od razu poloze go z nami, bo cos czuje, ze moze byc nieciekawie dzis w nocy i nie wiem, czy nie zaczyna mnie cos brac no nic, uciekam spac dobranoc
|
|
|
#1477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam sie
![]() caly dzien mnie nie bylo i nie ma za wiele co nadrabiac ![]() ale to dobrze bo szybko ogarnelam wszystko ![]() u nas wyjatkowo udany dzien ![]() Julka o dziwo byla bardzo grzeczna, wszystko jej sie podobalo w galerii ![]() Dzis pierwszy raz wsadzilam Jule w spacerowke i to byl strzal w 10 bo ta spacerowka ma kila stopni ochylenia wiec bylo prawie na lezacym a Julka wszystko widziala dookoła poza tym od miesiaca nic nie "gadala" a dzis sie rozgadala w aptece a potem w domu, kamien mi spadl z serca bo juz myslalam ze cos z nią nie tak![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
chyba ze ja jakos zle zrozumialam![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz tztowi ze wolne tez Ci sie nalezy! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zeby szybko wyzdrowieliCytat:
ja raz mialam krotkie w podstawowce to wygladalam jak przeszczep
|
|
#1478 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale super wygląda w tych ciuchach ![]() Cytat:
Miłek właśnie dziś zaczął to robić i najchętniej chyba by spał ze stopami w buźce ![]() można na solarium w czasie kp bardzo Ci pasują krótkie włosy, miałam niedawno trochę dłuższe, ale codzienne suszenie i układanie mnie dobijało, więc zapuściłam ![]() brawo dla niego ![]() Cytat:
o tym womarze takie średnie opinie na jakimś forum znalazłam i poza tym nie wiem czy udałoby mi się go później sprzedać, a na tulę myślę, że bym jednak znalazła chętnego
|
||||
|
|
|
#1479 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1480 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mamy identyko rozwiązany salon z kuchnią (chodzi mi o ścianę), tylko u nas wszędzie panele no i nie jest tak nowocześnie łazienka jest póki co spoko
|
|
#1481 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały zdolniacha!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cześć kobity ![]() Rozchorowałam się... again Mam tego serdecznie dosyć
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
anutka super fruzyurka! podziwiam
![]() no i Motylku Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin!!!
Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2014-03-10 o 00:23 |
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki
|
|
#1484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
Brrr... śniła mi się wojna. Dobrze, że En się na mlesio obudziła, bo to byl paskudny sen.
|
|
#1486 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja znowu nie mogę spać,masakra
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zapas, ale napewno kupuję. Taka okazja rzadko się trafia, a rozmiar 4 jest na dłużej.
|
#1488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję Cytat:
Cytat:
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1490 |
|
Zadomowienie
|
Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1491 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogoda wczoraj byla cudowna caly tydzien ma taki byc śliczna Ty i fryzurka ,pasuje Ci ![]() Cytat:
kiedy wracacie? Cytat:
zeby udało sie wykryć co jest przyczyną za przekręty Cytat:
mam dobrą maść do polecenia cerdoderm30 koszt ok 20 zł lub nawet mniej ,dokładnie nie pamiętam szczypie strasznie po posmarowaniu ale nastepnego dnia zero sladów plam,uczulenia itp sprobuj oby pomogło i Tobie ![]() Cytat:
zdrówka dla dzieci Cytat:
Cytat:
zdolniachadziewczynki mają szczęście że mają taką zdolną Mamusię zdrówka Motyl spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.
mnie znow tu malo, ale chcialam powiedziec ze naszly mnie wspomnienia bo... siedze w przychodni po wypiciu glukozy tyle ze tym razem jestem wnievowzieta bo dwie godziny wykorzystam na relaks z wizazem ![]() zaraz wszystko ponadrabiam buziaki milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że powiedziałaś mu kilka dosadniejszych słów?
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym skoro stało sie tak ze zjadł to w nocy zadzwoniłabym do szanownego dziadka i dała posłuchać co sie w domu dzieje i jak Wnuczek cierpi przez jego głupotę masakra nagadałabym im
|
|
#1495 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A do zapuszczenia to ja sie zawzielam i sie udalo Najlepiej chodzic w tym czasie do fryzjera zeby robil jakas przejsciowa fryzurke coraz dluzsza Cytat:
Zdrowka Cytat:
chyba bym zadzwonila w nocy do tescia i mu podziekowala ![]() U nas kolejny piekny dzien sie zapowiada Ide dzisiaj zapisac Amelke na basen i 20 marca zaczynamy
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak sie dygałam ją wypić,ostatecznie było ok miłego nadrabiania
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym.wieczorem przezylam.koszmar usypiania macka.
pierwszy raz od grudbia musialam bujac na rekach. zasypianie trwalo poltorej godziny. plakal ze zmeczenia, oczka mu sie zamykaly ale plakal co chwile tak przerazliwie. dzis mialam zaczac po raz drugi ekspozycje na gluten ale w takim wypadku sie troche boje bo nie rozroznie objawow glutenu od tego czegos co bylo wczoraj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
wstawałam 2 moze 3 razy na podanie smoczka,bez karmienia no piekna noc 21 jak na niego to szał bo zawsze tp była 23 - 24 moze to skutek dotlenienia wczoraj bylismy na dlugim spacerze w lesie i nad jeziorkiem ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie z kp koniec ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- ponawiam pytanie smoczki canpola pasuja do butelek aventu ?
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-03-10 o 08:42 |
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zrobiłabym tak jak dziewczyny pisały, że za każdym razem jak się obudzi dzwoniłabym do teścia i niech słucha co zrobił, no i by wiedział co znaczy nieprzespana noc ![]() Cytat:
|
|
#1500 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść.
Nadrabiam, lecz nieżywa. Natalka przed chwilką powiedziała MA-MA, oczywiście nieświadomie, aale to tak słodko brzmiało, Aaaaaach Cytat:
Bardzo ładna fryzurka ![]() Cytat:
Cytat:
Na wyprzedaży w Endo kupiłam też takie lansiarskie spodenki z lekko obniżonym krokiem, z guzikami przez ten szew w kroku i to fioletowe I do tego bluzę Na wyprzedaży, więc mam komplet do czapy i już jestem happyCytat:
Słit ![]() Cytat:
I tak ma być cały tydzień Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

Amelce chyba tez sie podoba bo ladnie spala i tak mocno ze jak ja przekladalam do fotelika samochodowego to sie nawet nie obudzila
modliłam się żeby jednak sie udało bez infekcji. poki co sciągam gile, robię inhalację, poję i oczywiscie pgorączkowe leki

ale mam nadzieję, że jeszcze przyjdzie na to czas
taka jestem niecierpliwa
i za zyczenia
Kiedy to zleciało?
Mam już takiego dużego łobuza w domu
Anka pokasłuje, więc niejedna pobudka będzie do niej w nocy. A u Marcina pewnie spędzę noc bo bidulek ma biegunkę gigant. w ruch poszła smecta i marchwianka, no i ta nieszczęsna temperatura do zbijania

no ale prosze...
dużo jak za kawałek materiału 

Mam tego serdecznie dosyć 

29.09.2012 r Na zawsze razem..
zeby udało sie wykryć co jest przyczyną 
W jakiejś innej kaszce Nestle czytałam, żeby podawać jedną łyżeczkę dziennie przez cały okres wprowadzania glutenu.