Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 08:57   #1501
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Motyl czemu nieżywa ? świętowałaś wczoraj ?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:00   #1502
kaska87
Zakorzenienie

Question Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

hej

Amelka jak to? a nie chcesz ściągać laktatorem?

Bajka fajne mieszkanie, a w sumie 3 pokoje starczą- masz 2 dziewczyny to mogą razem mieć pokój

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:02   #1503
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy ubieracie dzieci na spacer w taki dzien jak dzis np tj slonce i ok 10 stopni,?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja to jak zwykle pewnie za cieplo
rajtki, spodenki, buciki, body, bluza, wiosenna kurteczka i bawelniana capeczka

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tylko te foteliki z najwieksza liczba punktow sa na izofixie, a my nie mamy w samochodzie wiec to takie troche bez sensu, kupic fotelik co ma duzo punktow i go nie zamontowac w aucie...Pewnie sie skonczy ze sami kupimy, bo im nie podpasi.

No chyba, ze znacie jakis bez izofixa co ma najwieksza liczce punktow.

niekoniecznie
generalnie przejrzyj.bloga ktorego nie raz tu bajka zamieszczala
gwiazki sa przyznawane czesto za jakies dodatkowe parametry a najwazniejsze sa same wyniki w crash testach

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Asia kurcze, oby mu przeszło
no i gratulacje za przewrotkę

ma któraś z Was nosidło womar? bo tula mi się podoba- ta w rowerki, ale 420zł dużo jak za kawałek materiału

ja zastanawiam.sie nad boba
jest fajne bo kosztuje 320 a w cenie jest kapturek i strzemiona
wiec spoko
ale tez mysle ze tule.mozna sprzedac za ta sama kase co sie kupilo
w sensie 50zl taniej

Cytat:
Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:03   #1504
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry! Nie chcę się chwalić, zapeszać i zbyt szybko cieszyć, ale Szymek zasnął chwilę po 20 i spał do 5!! Z niedowierzaniem patrzeliśmy z mężulem na zegarek i nawzajem pytaliśmy co się działo w nocy hehe Po raz pierwszy tak długo i grzecznie nam pospał. Potrzeba mi tego było, bo normalnie wczoraj po południu zasypiałam na stojąco/siedząco i półprzytomna byłam. Fakt, że dzień zaczęliśmy już koło 6, ale pospałam od 22 do 5 Oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki
super zdolniacha jesteś

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Brrr... śniła mi się wojna. Dobrze, że En się na mlesio obudziła, bo to byl paskudny sen.
brrrr okropne są takie sny

Cytat:
Co za okropna noc... Jasko sie zwijal i prezyl z bolu ;( jestem i bylam zla i wsciekla :[ a dlaczego ? Oczywiscie znowu wczoraj tesciu zrobil akcje :/ japierrrrrrr
Zanioslam im placka ktorego zrobilam: rafaello (solone krakersy i masa z kokosem) i co ? I tesc ma na rekach Jasia ja patrze a on ukroil kawalek placka (myslalam ze sam zje) i buuch daje malemu!:/ az mnie scislo, krzycze: NIE!!!! to jak kurna grochem o sciane... i jeszcze durny komentarz"tak jasiu jakbys byl sam z dziadkiem to dziadek by cie nakarmil bo mama nic ci nie chce dac" :[ tym sposobem w domu dostal czerwonych plam na buzi a w nocy byla masakra... Ja nie wiem czemu ci ludzie sa tacy nieodpowiedzialni :/

ja pierr... ubiłabym!! czy ten facet jest nienormalny?! no chyba bym nie wytrzymała i rzuciłabym się z łapami, co by mu dziecko zabrać, nawrzeszczałabym i poszłabym do siebie.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
wstawałam 2 moze 3 razy na podanie smoczka,bez karmienia
no piekna noc
21 jak na niego to szał bo zawsze tp była 23 - 24
moze to skutek dotlenienia
wczoraj bylismy na dlugim spacerze w lesie i nad jeziorkiem

ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie

z kp koniec

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

u nas tez piękna pogoda
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

ponawiam pytanie
smoczki canpola pasuja do butelek aventu ?
super, że nocka udana. Kochana, końcem kp się nie przejmuj. Byłaś bardzo dzielna i długo walczyłaś. Zrobiłaś wszystko co tylko mogłaś, także absolutnie nie miej do siebie pretensji i się nie przejmuj
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:05   #1505
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Bajka fajne mieszkanie, a w sumie 3 pokoje starczą- masz 2 dziewczyny to mogą razem mieć pokój
z laktatorem walczyłam od tygodnia ,ale juz dwa ostatnie dni to nie było nawet co ściągać

oczywiście będę nadal próbować ,przystawiać i ściągać,może raz dziennie
ale generalnie mm na całego poszło w ruch

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-10, 09:05   #1506
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Witajcie
Wczoraj wróciliśmy późno od rodziców, a że Miłek całą drogę przespał, to od razu nie poszedł spać, ale jak zasnął przed 22 to obudził się dopiero po 5 Zadziwia mnie to dziecko, do czwartku potrafił się budzić 6-8 razy, płakał, w dzień marudził, nie chciał spać, a od piątku nagle taka odmiana

Cytat:

Cześć kobity
Rozchorowałam się... again Mam tego serdecznie dosyć
kiepsko wracaj szybko do zdrowia
a pościel śliczna, super są te kolorowe materiały

Cytat:

ale mi się cisną różne słowa na usta trzeba było mu zabrać dziecko z rąk, a teraz to zadzwoń do niego i mu powiedz jak się dziecko przez jego głupotę ucierpiało

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.

mnie znow tu malo, ale chcialam powiedziec ze naszly mnie wspomnienia bo... siedze w przychodni po wypiciu glukozy
tyle ze tym razem jestem wnievowzieta bo dwie godziny wykorzystam na relaks z wizazem
zaraz wszystko ponadrabiam
buziaki
milego dnia

glukoza... bleee

Cytat:
Michaś nas wczoraj zaskoczył bo zasnął o 21 po kąpieli i butli i spał uwaga uwaga do 7:30
no piekna noc

ja trochę zakatarzona i gardło boli ale biorę leki i sie nie dam, nie ma opcji na chorowanie

z kp koniec

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

u nas tez piękna pogoda
pójdziemy na dłuuugi spacer i zanim się obejrzę mąż wróci z pracy
Amelka nie zadręczaj się jesteś bardzo dzielna, walczyłaś długo o kp, ale nic na siłę, czasem po prostu nie ma sensu się męczyć
najważniejsze, że Michaś chętnie pije z butli i jest zadowolony

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:10   #1507
teacherka
Zakorzenienie

Hej...

Powiem tam: wczoraj 11... Dziś już 4, w tym jedna z moim włosem, mimo że to nie ja jej tę pieluszkę zakładałam...

Nadrobiłam ostatnią stronę:

Amelko, szkoda, ale Michaś sam podjął decyzję. W zamian da Ci się wyspać. Nie martw się, kochana, robiłaś co mogłaś

Czarna, super, ja też choruję na maszynę, ale nie mam miejsca na 30m2 i tak jest nam ciasno, nawet z moimi robótkami ręcznymi.

Motyl, wszystkiego naj naj!

Co do Wrocławia, to robiłam tam mgr zaocznie (razem z TŻem) i wtedy strasznie męczyło mnie to miasto, ale teraz chętnie robimy tam sobie wycieczki. Czekam na moment, w którym zabierzemy Zuzkę do ZOO, kiedy będziemy kupować w IKEI drobiazgi do nowego mieszkania, choc to pewnie szybko nie nastąpi

Pogoda jest przecudowna, musimy zaliczyć dziś ze dwa spacery, tak jak wczoraj.

Nocą Zuza była dziś łaskawa: sen 20-00:15, 00:30-4:30 (tu 2x K), 5-6:40. i teraz sobie drzemie.

Aaa pralka działa, to instalacja się zepsuła i gniazdka w łazience nie działają
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:11   #1508
kaska87
Zakorzenienie

Amelka mm jest ok, długo karmiłaś piersią, tylko dziwnie, że tak szybko Ci pokarm zaniknął jak to mówią- przy drugim będzie łatwiej

Stary 2014-03-10, 09:13   #1509
teacherka
Zakorzenienie

Tassia, ja glukozy nie wspominam źle. Dostałam dużo cytryny i była zimna lemoniada w upalny dzień. Pić też mi było wolno... AAA teraz ubieram tak jak Ty, ale ta kurteczka to taka przejściowa, nie całkiem cieniutka.

Madzia, chyba bym w pysk strzeliła za takie mądre pomysły... Ludzie nie myślą, no nie myślą...

Zamówiłam wczoraj krzesełko do karmienia, Zuzia dostała od dziadka pieniążka na Dzień Kobiet to będzie

AAAA i muszę ją pochwalić, że przestała pluć lekarstwem!!!! Ładnie rusza języczkiem, może jak podam jej warzywka czy kaszkę to też da radę
Stary 2014-03-10, 09:15   #1510
kaska87
Zakorzenienie

Teacherka Wy mieszkacie w kawalerce? podziwiam my teraz byliśmy u mojego brata właśnie mają kawalerkę (oni zjechali do rodziców) a my we trójkę tam byliśmy i ja bym klaustrofobii dostała, już nie mówiąc o upchaniu wszystkiego planujecie zmianę mieszkania?

Stary 2014-03-10, 09:19   #1511
ja-ika
Zakorzenienie

Bajka mieszkanie piękne, a to są 3 pokoje+salon? Jaka super okolica A daleko od morza ?

Motyl przeczytałam Twój podpis nie przesadzaj
Stary 2014-03-10, 09:20   #1512
teacherka
Zakorzenienie

Kaśka, wiadomo, jest ciasno. Moi rodzice mają zaledwie kilka m2 więcej a całe życie tam w 4 mieszkaliśmy, więc ja jestem przyzwyczajona. Zmienić chcemy, ale na razie musimy zaczekać aż TŻ dostanie umowę na stałe, bo bez tego nie dostaniemy kredytu. Za półtora roku może

Wiec nie grzesz, że Ci ciasno :P
Stary 2014-03-10, 09:23   #1513
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Kaśka, wiadomo, jest ciasno. Moi rodzice mają zaledwie kilka m2 więcej a całe życie tam w 4 mieszkaliśmy, więc ja jestem przyzwyczajona. Zmienić chcemy, ale na razie musimy zaczekać aż TŻ dostanie umowę na stałe, bo bez tego nie dostaniemy kredytu. Za półtora roku może

no to fajnie, że jest jakiś plan
ja to jestem przyzwyczajona do przestrzeni bo jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy 72m a teraz dom
ale! są plusy małchy przestrzeni- nie zbiera się klamotów

Stary 2014-03-10, 09:28   #1514
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
no to fajnie, że jest jakiś plan
ja to jestem przyzwyczajona do przestrzeni bo jak mieszkałam z rodzicami to mieliśmy 72m a teraz dom
ale! są plusy małchy przestrzeni- nie zbiera się klamotów
No właśnie niestety z tym mamy problem. Tym bardziej, że TŻ musi cały rok przechowywać sprawdziany, dokumentację. Co chwilę robimy porządki i wywalamy graty a i tak ciągle mamy za dużo.

Jeszcze trochę... Oby się nic nie popsuło w międzyczasie i dali Tżowi tę umowę
Stary 2014-03-10, 09:29   #1515
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej...

Powiem tam: wczoraj 11... Dziś już 4, w tym jedna z moim włosem, mimo że to nie ja jej tę pieluszkę zakładałam...

czyli leki nie pomagaj?

nie wiem co gorsze, pralka czy instalacja

Cytat:

dużo zależy od tego do czego kto jest przyzwyczajony ja mieszkałam z rodzicami w dużym domu i nie mogłam się nadziwić jak wujek z żoną i dwójką dzieci mieszka w dwóch małych pokojach, może ze 35m2, w tym jeden pokój przechodni, a kasę mieli na zmianę mieszkania ale wszystko jest do przeżycia i jak się człowiek przyzwyczai to mu to tak bardzo nie przeszkadza my mamy teraz 2 pokoje, a zawsze chciałam 3 i czasem żałuję, że nie szukaliśmy dłużej i może by się takie mieszkanie fajne trafiło ale mieliśmy wtedy swoje powody no i przepadło

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:29   #1516
teacherka
Zakorzenienie

A w ogóle to w ramach wyrabiania sobie historii kredytowej wzielismy lapka na raty. Dziwnie na innej klawiaturze pisać, ale chodzi o niebo lepiej od mojego netbooka. Pewnie i w simsy by się fajnie grało, ale nie ma na to czasu. :P
Stary 2014-03-10, 09:30   #1517
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Nadrobilam, ale jakos nie mam nic do odpowiedzenia.

Janek wyrosl z 68 i dzisiaj sie przymierzymy do spacerowki.I od paru dni mowi mama
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:32   #1518
teacherka
Zakorzenienie

Kasiunia, no u rodziców właśnie 35m2 i pokój przechodni do kuchni. Dałyśmy radę, choć wiadomo, prywatność na tym cierpiała. Mnie się nawet tych 30m2 nie chce sprzątać, bo to durna robota, nie ma miejsca więc przekładam z miejsca w miejsce, a jak poupycham to zaraz wyciagam...
Lek na razie nie zadziałał, oby dziś było lepiej, bo ja się wykończe... Przeraził mnie też ten włos w pieluszce, jeśli ona się najadła moich włosów i to powoduje te problemy? W środę idę do fryzjera, ciachnę je, ale lecieć i tak przecież będą :Cry:
Stary 2014-03-10, 09:33   #1519
kaska87
Zakorzenienie

mój TZ mieszkał z rodzicami i 2 siostrami na 40m

Stary 2014-03-10, 09:36   #1520
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
No wlasnie u mnie tez nic nie bylo, wiec moze tak jak dziewczyny pisza dopiero beda.

Fajny jest Amelce chyba tez sie podoba bo ladnie spala i tak mocno ze jak ja przekladalam do fotelika samochodowego to sie nawet nie obudzila co raczej sie nie zdarza8500

Zdrowka dla dzieciaczkow

Dla mnie to jakos dziwnie. Fajnie ze chca zrobic prezent, ale jak juz chca kupowac to tak zeby Wam pasowalo. Przy takim drogim prezencie to bym na pewno zapytala przyszlych uzytkownikow co chca.

Pisalam juz wczoraj ze w zupelnosci wystarczaja. Mam 12 puzli + rogi.

Ja bym na wlasny slub sobie tortu nie robila - nie bedzie miala glowy do tego

Dobrze ze sie dogadaliscie

Pieknie u nas bylo dzisiaj i caly tydzien ma taki byc Spacer w spacerowce sie udal i sie wlasnie zastanawiam czy sie przesiasc juz czy nie?

tak tak wiem,ale chciałam jeszcze inneopinie

koleżanka z Nysy pisała,że u nich były w styczniu,ale już wyszły...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
tez dzis kupilam dwa kartony

my dzisiaj zrobilismy objazdowke po jednej dzielnicy i rzucilo nam sie w oczy mieszkanie, znalazlam je na necie, no i oczywiscie znow sie napalilam jak szczerbaty na suchary a mielismy rok poczekac jeszcze jutro bede dzwonic do biura i pytac co jest piec.... fajne, mimo ze 3 pokoje, jedyne co trzeba zrobic to lazienka

http://dom.gratka.pl/tresc/397-50074...bezrzecze.html

świetne,ale przestrzeń!

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
witam sie
caly dzien mnie nie bylo i nie ma za wiele co nadrabiac
ale to dobrze bo szybko ogarnelam wszystko

u nas wyjatkowo udany dzien piekna dzis byla pogoda i nie dosc ze sie wyspalam do 8 to pojechalismy z tztem i z mala przed poludniem na zakupy i nam zeszlo az do 17
Julka o dziwo byla bardzo grzeczna, wszystko jej sie podobalo w galerii
Dzis pierwszy raz wsadzilam Jule w spacerowke i to byl strzal w 10 bo ta spacerowka ma kila stopni ochylenia wiec bylo prawie na lezacym a Julka wszystko widziala dookoła poza tym od miesiaca nic nie "gadala" a dzis sie rozgadala w aptece a potem w domu, kamien mi spadl z serca bo juz myslalam ze cos z nią nie tak

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

no wlasnie mi w jednym sklepie jak dzwonilam to powiedziala ze JUŻ nie ma chyba ze ja jakos zle zrozumialam

ja ubieram w body z krotkim pajac i kombinezon zimowy taki jakby puchowy i czapka polarkowa i tyle

ja ponad 3 lata temu placilam za tort chyba 500zl na 130 osob z tym ze jak teraz pomysle to ten tort za piękny nie byl

powiedz tztowi ze wolne tez Ci sie nalezy!

super wygladaja

bidulki zeby szybko wyzdrowieli

pasuja Ci krotkie wlosy fajna fryzura
ja raz mialam krotkie w podstawowce to wygladalam jak przeszczep
ja 3,5 roku temu za tort na 130 osób płaciłam koło tysia, ale był piękny i pyszny

Cytat:
anutka super fruzyurka! podziwiam

no i Motylku Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin!!!

Dziękuję
Cytat:
No i na sam koniec dnia chwalę się swoim kolejnym uszytkiem... tym razem dla potrzeb mojej Mai, ponieważ w nowym wózku zabrakło podusi i kołderki
Słodkie

Cytat:

udal sie drugi spacer?
pogoda wczoraj byla cudowna
caly tydzien ma taki byc

śliczna Ty i fryzurka ,pasuje Ci

ooo kurcze,faktycznie 9 h różnicy
kiedy wracacie?

zeby udało sie wykryć co jest przyczyną
za przekręty

jak Twoje rączki ?
mam dobrą maść do polecenia
cerdoderm30 koszt ok 20 zł lub nawet mniej ,dokładnie nie pamiętam
szczypie strasznie po posmarowaniu ale nastepnego dnia zero sladów plam,uczulenia itp
sprobuj oby pomogło i Tobie

ciężka noc
zdrówka dla dzieci a Tobie duzo energii
fajne mieszkanko

zdolniacha
dziewczynki mają szczęście że mają taką zdolną Mamusię
zdrówka

Motyl spóźnione najlepsze życzenia urodzinowe
Dziękuję

Co do kp to i tak dzielnie walczyłaś

Cytat:
Motyl czemu nieżywa ? świętowałaś wczoraj ?
taaaa imprezowałam z Natalką. Kąpiel o 18, 18.30 poszła spać.Pobudka o 20.30, 22.30, koło 1, 2.30, 5 i 7.20. No ale widać,że naprawdę chciała jeść/pić, więc płakać nie będę. Zastanawiam się,czy kolejne zęby idą...

Cytat:
Hej...

Nadrobiłam ostatnią stronę:

Amelko, szkoda, ale Michaś sam podjął decyzję. W zamian da Ci się wyspać. Nie martw się, kochana, robiłaś co mogłaś

Czarna, super, ja też choruję na maszynę, ale nie mam miejsca na 30m2 i tak jest nam ciasno, nawet z moimi robótkami ręcznymi.

Motyl, wszystkiego naj naj!

Co do Wrocławia, to robiłam tam mgr zaocznie (razem z TŻem) i wtedy strasznie męczyło mnie to miasto, ale teraz chętnie robimy tam sobie wycieczki. Czekam na moment, w którym zabierzemy Zuzkę do ZOO, kiedy będziemy kupować w IKEI drobiazgi do nowego mieszkania, choc to pewnie szybko nie nastąpi

Pogoda jest przecudowna, musimy zaliczyć dziś ze dwa spacery, tak jak wczoraj.

Nocą Zuza była dziś łaskawa: sen 20-00:15, 00:30-4:30 (tu 2x K), 5-6:40. i teraz sobie drzemie.

dzięki

to naprawdę zastanawiające czemu Zuzia robi tyle kupek

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Bajka mieszkanie piękne, a to są 3 pokoje+salon? Jaka super okolica A daleko od morza ?

Motyl przeczytałam Twój podpis nie przesadzaj
nie przesadzam, prawda to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:37   #1521
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Tez kiedys mialam krotkie A do zapuszczenia to ja sie zawzielam i sie udalo Najlepiej chodzic w tym czasie do fryzjera zeby robil jakas przejsciowa fryzurke coraz dluzsza

A czemu sie rozstalas z nim?

Zdrowka

Wiesz co, przeprowadzaliśmy się do bloku, dokładnie na 3 piętro i po prostu po parunastu schodzeniach i wchodzeniach miałam dosyć jego ciężaru Gdybym miała teraz możliwość, to zaraz go kupuję... super się nim jeździło BArdzo stabilny i porządnie wykonny wózek. Fakt, cięższy od innych spacerówek,ale za to amortyzacja świetna
Mam duży senstyment do tej bryki
Dokładnie ten mieliśmy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 262935_1968521575485_1825694_n.jpg (77,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 300580_1968524895568_7423215_n.jpg (62,8 KB, 55 załadowań)

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:41   #1522
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
no piekna noc

z kp koniec

Zdrówka

i tak długo karmiłaś.

Ze smoczkami nie pomogę niestety.

Miłosz śpi od ponad godziny a zawsze jest drzemka 30 min miałam iść na spacer, ale w takim wypadku czekam
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:46   #1523
gold-fish
Zakorzenienie

Wszystkie mamy zapraszam na bloga na którym znajdziecie przepisy na pierwsze dania dla maluszków

[ciach]

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez shonyen
Czas edycji: 2014-03-10 o 11:11
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:48   #1524
kaska87
Zakorzenienie

z kartą rosnę enfamil 2 z 15% rabatem
wychodzi jakoś 42,49 więc taniej jak w gemini

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-10 o 09:49
Stary 2014-03-10, 09:52   #1525
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
z kartą rosnę enfamil 2 z 15% rabatem
wychodzi jakoś 42,49 więc taniej jak w gemini
Heh, szkoda, że kasy teraz nie mam, bo bym kupiła, a mam zapas 1 jeszcze z gemini.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 09:56   #1526
ja-ika
Zakorzenienie

Dziewczyny, zachorowałam na wózek Teutonia sprawdzam inne, ale w każdym z nich mi czegoś brakuje, a Teutonia ma wszystko co mi potrzeba http://www.teutonia.com/pl/beyou-v2.html
Stary 2014-03-10, 10:04   #1527
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Kaśka Rabinie a jak -15% to liczy się jeszcze rabat z karty np 4%?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Dziś Dzień Mężczyzny

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-10 o 10:03
Stary 2014-03-10, 10:10   #1528
bojatoja
Zakorzenienie

hejo
Cytat:

boszz co za człowiek ;/
Cytat:
udal sie drugi spacer?
pogoda wczoraj byla cudowna
caly tydzien ma taki byc
Dzisiaj czterdziestu męczenników i u nas się mówi, że jaki dzisiejszy dzień takich kolejnych 40 Więc zapowiada się piękna pogoda do świąt
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Zapowiada się piękny dzień
Ps. Jak można wstawić filmik inaczej niż przez yt?
A i zapomniałam, gratulacje dla Miłoszka Ale fajnie, że już raczkuje, wstaw filmik

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nadrabiam, lecz nieżywa.
Natalka przed chwilką powiedziała MA-MA, oczywiście nieświadomie, aale to tak słodko brzmiało, Aaaaaach:love :
Moja mama powidziała ostatnio do Filipa "Filipek jest mój", a on krzyknął wyraźne "NIE"

I również dołączam się do spóźnionych życzeń, wszystkiego najlepszego

Cytat:
mój TZ mieszkał z rodzicami i 2 siostrami na 40m
My kiedyś mieszkaliśmy w takim starym małym domku, w dwóch pomieszczeniach, mały pokój i duża kuchnia, i było nas 6 dorosłych i 8 dzieci, czyli 14 osób Ale nie mieszkamy tam już 23 lata
Teraz sobie nie wyobrażam żyć w takich warunkach, do tego bez łazienki ale to były stare czasy.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Kaśka Rabinie a jak -15% to liczy się jeszcze rabat z karty np 4%?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Dziś Dzień Mężczyzny
Jak są te promocje to dodatkowo dolicza mi te 4% (chociaż ja mam dalej 3%, dlaczego? Często robię tam zakupy )
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 10:14   #1529
anutka171
Rozeznanie

Czesc

nadrobilam was, ale teraz nie pocytuje, bo idziemy na spacerek
zrobie to jak wrocimy.

ale jest piekna pooogoooda od razu czlowiek ma lepszy humor

jeszcze raz bardzo bardzo dziekuje za komplementy wiecie jak poprawic humor

do pozniej
Stary 2014-03-10, 10:16   #1530
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
jak tak można i zrobiłabym tak jak dziewczyny pisały, że za każdym razem jak się obudzi dzwoniłabym do teścia i niech słucha co zrobił, no i by wiedział co znaczy nieprzespana noc

ojej dzkoda, ale robiłaś wszystko, by utrzymać laktację i już długo karmiłaś, więc to sukces
Cytat:
hej

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
super, że nocka udana. Kochana, końcem kp się nie przejmuj. Byłaś bardzo dzielna i długo walczyłaś. Zrobiłaś wszystko co tylko mogłaś, także absolutnie nie miej do siebie pretensji i się nie przejmuj
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Amelka nie zadręczaj się jesteś bardzo dzielna, walczyłaś długo o kp, ale nic na siłę, czasem po prostu nie ma sensu się męczyć
najważniejsze, że Michaś chętnie pije z butli i jest zadowolony
Cytat:

Cytat:
Amelka mm jest ok, długo karmiłaś piersią, tylko dziwnie, że tak szybko Ci pokarm zaniknął jak to mówią- przy drugim będzie łatwiej
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Co do kp to i tak dzielnie walczyłaś
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Zdrówka

i tak długo karmiłaś.

Ze smoczkami nie pomogę niestety.

dziękuje

07-04-2015 Kamiś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości