|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Cytat:
![]()
![]() |
#3692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no tak opada ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja bym termin dopasowała do tzta .koniecznie! wszystko ma sens nawet jeśli miesiąc później miało by być! przecież taka impreza to przede wszystkim dla rodzicow ..dziecku wszystko jedno raczej ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3696 |
MBZ♥
|
Monicca to już masz pomysł na prezent dla Fifiego
![]() ![]() Moderna fajnie to wygląda ![]() Monika, Ty pytałaś jak to robię, że odkurzam kiedy Zosia śpi ![]() ![]() Bzinko czekałabym na Męża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3697 |
Zakorzenienie
|
BZINKA - ja tak bede robila - 20marca ma roczek, a impreza 29 bo chce by i mama i siostra byly obecne
![]() OLIWKA - buuuziaki dla Anielki od Milusia na poprawe zdorowia. Dalej czekam na opowiadanie o ![]() ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3698 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tak od Oliwki http://mojepysznosci.blox.pl/2011/01...z-kokosem.html Cytat:
![]() Właśnie? Ile? Bo tego nie mogłam znaleźć Przyszły wierszyki i klocki z merlina ![]() ![]()
![]() |
#3699 |
Zakorzenienie
|
achna dzieki za link, zapisalam
![]() ![]() bzinka przetestuje dzisiaj poduszke, i dam znac jak Marssselowe wrazenia ![]()
#3701 | |||||
Zadomowienie
|
hej!
![]() u nas znowu tak pięknie ![]() ale miałam noc ;/ na wieczór rozbolało mnie gardło, całe czerwone, drapiące.. czułam, że coś mnie bierze.. wsunęłam polopirynę i poszłam spać.. w nocy takie poty mnie oblewały, że myślałam, że jestem w piekle.. rano ledwo wstałam na nogi.. głowa gardło plecy mięśnie- wszystko mnie bolało.. naszpikowałam się co tam pod ręką miałam i położyłam się znowu.. byłam taka słaba.. słyszałam tylko moje małe "ma ma ma" ale nie miałam siły wstać i poranek spędziła z tatą.. wstałam- i nagle wszystko mi przeszło.. dziwne poszłam pod prysznic i czuje sie dobrze.. nie mam pojęcia co to było.. mam nadzieję, że się nie powtórzy.. jedynie tylko gardło jeszcze trochę drapie.. Cytat:
![]() parówa, nutella, jajecznica na boczku? ![]() Cytat:
krem raczej nie bo od zawsze używam nivea.. a może winne są właśnie drzewa ![]() od wczoraj oczy mnie nie zaswędziały ani razu po tej wazelinie, taka ulga!! posmarowałam tez miejsca na rękach i o niebo lepiej! Cytat:
![]() jak tam nałóg? palisz jeszcze? Cytat:
![]() lekarza na pewno pomoże ![]() Cytat:
![]() a co do gaworzenia, gadania.. to chyba jeszcze mają czas nasze dzieciaczki.. na pewno po swojemu coś tam burczą pod nosem.. moja Ewa nie potrafi wyartykułować "a kuku"- wiadomo, że jeszcze za wcześnie i robi tak śmiesznie "k k ky" ![]() ![]() nestelle- piękni jesteście całą rodzinką ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- a miałam jeszcze napisać.. jeśli jeszcze szukacie inspiracji na roczek: http://cacynkaa.blogspot.de/2013/06/...rty-ideas.html i stronka do której odsyła: https://www.pinterest.com/ wystarczy się zalogować przez maila i w wyszukiwaniu wpisać first birthday czy birthday trochę to cukierkowo wygląda ale można skorzystać z pojedynczych pomysłów ![]() Edytowane przez jolanT Czas edycji: 2014-03-10 o 09:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczepiłam i mi nie opada, ale my mamy pasy niżej i przyczepiłam z tyłu do tych dziurek na najwyższe pasy. Ozdoby w 3 kolorach -różowo/pistacjowo/turkusowe. Chciałam napis "mam już roczek" albo coś w tym stylu, ale nie znalazłam takiego dokładnie jak bym chciała, a te co robili na zamówienie, to nie mieli takich kolorów. Zamowilam za to balonik z takim napisem. Jeszcze chcialam ładną świeczkę różową ale nie mogę się zdecydować. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3703 |
Zadomowienie
|
Heej!
Witam sie po weekendzie. Impreza sie udała, Kinia prezentów nazbierala ![]() Oliwka, idźcie do lekarza, bardzo długo ta gorączka Anielcie trzyma. Jola, współczuję nocki. Oby to tylko jednorazowe bylo. Kinia sie co godzine na cyca budzila, nawet butla mm nie pomogla czyli noc jak zawsze... ;-) Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zakorzenienie
|
bzinka a ty masz widze sznureczki... buuu a dlaczego ja nie mam
![]() ![]() ![]() piekny wzor - sowki ![]() dekoracje sliczne! mi sie ta trzecia swieczka podoba ![]()
#3705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 40-50 minut- ja generalnie wolę sprawdzić, wbijam widelec jak wodniście to jeszcze podpiekam. Moderna- a co do buraków proponujesz? Bo bym może tarty z burakami spróbowała....
![]() |
#3706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z burakami nie pomoge, bo nie lubie - nie zjadlabym takiej tarty chyba ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- na reszte postow odpisze pozniej, bo idziemy na spacerek ![]() ![]() ja dzisiaj robie znowu zapiekanke ze szpinakiem - polecam! ![]() http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html
![]() |
#3707 |
Zakorzenienie
|
JOLANt - nie pale - ale nie powiem kilka pastylek wziasc musialam bo byl kryzys 2tyg temu, ta cala przeprowadzka dala mi we znaki.
I tyle po ladnej pogodzinie - spr na tele mialo padac od 10 i co 10-15 zaczelo kropic ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Przede wszystkim spóźnione życzenia dla Kacperka, Michałka i Karolka. Moc buziaków ![]() Cytat:
![]() Wczoraj byliśmy u mojej znajomej, która ma dziecko w tym samym wieku co mój syn. Jestem przerażona. Moje dziecko dwa razy grzmotnęło tamtym o podłogę, a raz przeciągnęło go po podłodze przez pół pokoju. Tamten jest wyjątkowo spokojnym dzieckiem, mój zawsze był wyrywny, ale aż się zmartwiłam. To pierwszy jego kontakt z takim maluchem, mam nadzieję, że nie będzie bił dzieci. Czy ja coś robię źle? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba owczym pędem też się skuszę....cukinie mam, ale mozarelki nie, tylko bieluch w lodowie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3710 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej. Pół ranka dziś przeryczałam... ze szczęścia..
![]() a to dlatego że mam dziecko. Uświadomiłam sobie po raz enty jakie to szczęście.. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pocieszenie powiem tylko że Kamil nie mówił nic a teraz gaduła z niego. Także wiem, że u was też ruszy, tylko to ruszenie jest najcięższe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a okłady próbowałaś? Cytat:
Właśnie miałam napisać że poźniej pokomentuje zdjęcia, ale w skrócie-jesteś tak piękna że nie wyglądasz na taką mądrą jak jesteś! ![]() ale za małpe, cofam! ![]() dzięki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Zakorzenienie
|
ja wzięłam 2
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zadomowienie
|
Nestelle pytałaś co tworzy w swoim języku. Już pisze ( ciężko mi się cytuje na tel )
No no ciągle krzyczy piszczy, bardzo chce. U niego przeważają chęci nad umiejętnościami. Chce a nie umie. Mówi ulubione a a a a, e e e, o o o o o. No i łączy. Czasem przez plucie powie bu. Ale sam nie może wydobyć ma ba da ta. Albo powie a potem mmm ale całe am nie. O mamie i tacie mogę kur*a pomarzyć. . . . :-( :-( :-( ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Tak [B]Luna[B] ćwicze. Już powoli tracę nadzieje . . On jest skłonny do przyzwyczajeń. Ciągle to o o o. A rodzina zamiast mówić "ba ba" da da to mu o o o o odpowiadają :-(:-(:-( i się cieszą że tak nawija. |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz to najwyżej podlogę myje jak śpi ![]() Cytat:
![]() ![]() a mój Kamil mimo że rychliwy, często się denerwuje to nawet mu na myśl nie przejdzie. Charakterki i upodobania wychodzą ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Ewka no może nie do końca źle robią. Mi logopedka kazała powtarzać za nim chodźby a, o cokolwiek co mówi. Nie wiem czy to działało, ale teraz działa. Mówi aa, ja mówie aaa i tak sobie mówimy aż się rozgaduje. Więc może coś ruszy. Wiem jak to jest tracić nadzieje... ale musi zacząć, wyjścia nie ma ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- a co do chęci to K. też tak miał, chciał powiedzieć ba ale nabierał powietrza w buzię i się spinał bo nie mógł sobie powiedzieć. Ja jeszcze się martwiłam że ten język mu to uniemożliwia ale na szczęście nie. a teraz śpiewa do toca toca "baba" jak rybka ![]() będzie dobrze, tylko cierpliwości i ćwiczenia, ćwiczenia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3714 |
Zadomowienie
|
No z tego co ja wiem to nie powinien tylko się do tych samogłosek ograniczać. A on jest cholernie pamiętliwy. A gada tak bardzo długo. Musi iść do przodu. Naśladować moje ba ba. A on woli a a. Stoimy w miejscu. No rzadko cos tam się pojawi ale na krótko i nie jakieś wielkie bum. Pocieszam się słowami lekarzy tomek wybrał ruch. Idzie jak burza. On nie ma czasu na gadanie głupot ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 | |||||||||
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Miałam wyjsc na spacer, zostawiłam młodego w łózeczku, poszłam do łazienki zrobic makeup, przychodzę po J. a ten śpi. No to już go nie bedę budzić ![]() ![]() Cytat:
![]() i kciuki za spotkanie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ten żel to chociaż ładnie pachnie? ![]() Co do tematu jajka. Nie pytałam lekarza o to, bo nie chodzimy na żadne kontrole tylko na szczepienia, no i raz bylismy jak J był chory, ale wizyta trwała 5 minut. W ogóle wkurza mnie to że nie ma u mnie takiego lekarza, do którego mogłabym pójśc pogadać i nie patrzyłby sie na mnie jak na wariatke szukającą dziury w całym (tzn moze jest ale ja jeszcze go nie znalazłam). Generalnie poczytałam troche w sieci i podobno z tym jajem tak bywa, ze sie nie trawi (bo nie odbieram tego jako alergię). Czekam miesiąc i spróbuje z jajkiem perliczki (niby ma byc po nim lepiej), a jak to nie pomoze to bede szukac pomocy gdzie indziej. Jest jeszcze taka dziwna sprawa, w dniu porodu jadłam carbonarę (dla niewtajemniczonych makaron z sosem z surowego jaja ![]() ![]() ![]() A, oczywiscie czekam na relacje z imprez ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moderna zapisałam sobie ten przepis na ta zapiekankę ![]()
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Ewka - nie wiem jak z tym powtarzaniem po dziecku. Niby czytalam ze powinno sie troche gadac na jego poziomie i widze po J. ze lubi jak po nim powtarzam ale gadam tez i to co ja chce zeby powiedzial a on i tak po swojemu nawija jesli w ogole bo ostatnio zamilkl na jakis czas. Za to wkurza mnie bezkrytyczne powtarzanie po dziecku. J. czasem zlosci sie na pokaz robi sie caly czerwony nie moze zlapac oddechu i steka jakby przy tym. Ja odwracam jego uwage wtedy a t. to nasladuje i jeszcze sie cieszy ze on sie tak zlosci(?)
J. cos mowil bo bylo mamma baba babu dada data am am. Teraz rzadko cos powie. Baba i babu nie pojawia sie dlugo juz, czesciej mama i dada ale rzadko. Dzis znowu sie rozkrecil i po swojemu belkocze, moze znowu cos ruszy. Dziewczyny, mam problem z butami dla J. Nie chodzi i jeszcze dlugo chodzic nie bedzie wiec niby nie potrzebuje ale nie puszcze go na spacer w skarpetach przeciez. Zakladalam mu te kombinezonowe ale do spodni i kurtki kiepsko to wyglada bo sa duze. Co mu kupic? Chce cos taniego bo to tylko na spacery i wiem ze nie zrobi w tym ani kroku ale nie chce mu tez zaszkodzic... Poradzcie cos... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 |
Zadomowienie
|
Wlazłam do fotoklubu, a tam tyle nowych zdjęć. Cudne te nasze dzieciaczki są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |||
Zakorzenienie
|
nie zapomnieliśmy
![]() a Ty kiedy kupisz noc? pory roku wiem ![]() hehe dziś ![]() ![]() uwielbiam hipsterski motyw ![]() czekałabym. ![]() ![]() Cytat:
![]() mam to samo.... mój jest tajfunem. Każdy ma swoje predyspozycje, charakter itp... Coraz więcej podobieństw między naszymi synkami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ależ buchnęłam śmiechem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3720 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac, jak bedziesz po lekarzu ![]() oby szybko Ci sie polepszylo ![]() pozniej poprzegladam sobie te inspiracje, dzieki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a zapiekanka-zupa to jest HIT ![]() ![]() Cytat:
![]() a jajko w carbonara przeciez sie scina ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.