Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-09, 20:12   #3661
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

Hej, witamy sę po urodzinoqwym weekendzie Diękujemy za życzenia i także rpzesyłamy wczorajszym i dzisiejszym jubilatom!!
Ehhh 2 dni urodzin, 2 tort, podwójni goście, ale udało się, ZKacper zachpwał się po dżentlmensku, prezentów dostał kupe-wiekszośc książeczki, ubranka i grająco skacząco małky i inne stqworyczyli w siódmym niebie Podesle jutro foty może jakieś A o tych szczepieniach czytam, czytam i nie nie wiem dalej...szczepilismy do tej ppry tylko tymi na NFZ +pneumokoki- po doradztwie ciotki neurolozki i znjaomego pediatry...A któe najbardziej "szkodliwe" sa?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 20:36   #3662
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Musze sie wam pochwalic - dzis sie zastanawialam sie usypiac Milusia bez bujania

Ps - sie umowilam z tym od tele na weekend ( jak nam nic nie wypadnie )

Za Milusia i za spotkanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

A, rozumiem z tym miesem. Tak z ciekawosci pytalam A z lekarzem rozmawialas o jakims zamienniku miesa?

wizyta dopiero we wtorek, ale będę pytać... Dzisiaj udało się kilka łyżeczek pomidorowej na wywarze mięsnym przemycić i odpukać nic się nie dzieje.
Staram się jajka dawac codziennie - w jajku jest sporo wartości odżywczych, więc mam nadzieję, że jakoś nadrabia
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
ZKacper zachpwał się po dżentlmensku, prezentów dostał kupe-wiekszośc książeczki, ubranka i grająco skacząco małky i inne stqworyczyli w siódmym niebie Podesle jutro foty może jakieś A o tych szczepieniach czytam, czytam i nie nie wiem dalej...szczepilismy do tej ppry tylko tymi na NFZ +pneumokoki- po doradztwie ciotki neurolozki i znjaomego pediatry...A któe najbardziej "szkodliwe" sa?

Co do szczepień to ja unikam wszystkich typu 5w1. Wydaje mi się to duże obciążenie dla organizmu. I zgodnie z tym artykułem wklejonym wcześniej powinno się tiomersalu unikać.

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

A, i jeszcze dzisiaj jadłam zupę z tarty. Przysięgam, wzorowałam się na przepisie despy a wyszła scarletowa zupa. Czemu?
Dałam ciasto na tortownicę 24 cm, na to cukinia, pomidor, mozarela, zalałam śmietaną (400 ml) z 2 zółtkami z serem żółtym tartym. Chyba za dużo śmietany dałam... Musze popracować bo smakowałomi... (Tylko odlałam część śmietany do miseczki - będzie sos do schabu na jutro - żeby dało się zjeść widelcem )
Stary 2014-03-09, 20:47   #3663
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość

A, i jeszcze dzisiaj jadłam zupę z tarty. Przysięgam, wzorowałam się na przepisie despy a wyszła scarletowa zupa. Czemu?
Dałam ciasto na tortownicę 24 cm, na to cukinia, pomidor, mozarela, zalałam śmietaną (400 ml) z 2 zółtkami z serem żółtym tartym. Chyba za dużo śmietany dałam... Musze popracować bo smakowałomi... (Tylko odlałam część śmietany do miseczki - będzie sos do schabu na jutro - żeby dało się zjeść widelcem )
Ej laski, ale ja pisałam ze jogurt naturalny,hehehe, a nie śmietanę.

I ja nie solę pomidora cukini bo puszczają sok

zalewam jogurtem z jajcem- tak zeby mi pokryło warzywa
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 20:54   #3664
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wszystkim naj, Roszkowi i Wam Babsztyle też.... Storczyka dostałam...

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Nestelle wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla Roszka w dniu urodzin

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Wszystkiego naj, naj, naj dla Roszka - uśmiechu, zdrowia i radości

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Roszka!!!

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
STO LAT!!! , MOC BUZIAKÓW, WSPANIAŁYCH PREZENTÓW I ZDRÓWECZKA DLA ROSZKA - ŻYCZY OLIWKA I CIOCIA ANIA

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość

dla Roszka najlepsze życzenia, sto lat dzieciaku!!!

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Nestelle, usciskaj Roszka jubilata! Dużo, dużo zdrowka i radości dla niego! Kinia przesyła specjalnego caluska! :-*

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

STO LAT!!! , dużo zdrowia, szczęścia, pełno prezentów i spełnienia marzeń DLA ROSZKA

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego dla Roszka!!!.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
No i wszystkiego najlepszego dla Roszka! Niech będzie nadal taki cudny jak jest!
Stary 2014-03-09, 20:56   #3665
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle - dla Roszka najlepsiejsze zyczenia!!! 100 lat dla szanownego Jubilata! ...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Roszku w dniu urodzin życzymy jeszcze więcej uśmiechu na twarzy, samych słonecznych dni w życiu. Byś był Pociechą dla Rodziców i wspaniałym Kompanem do zabawy dla Rodzeństwa

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Wszystkiego NAJ NAJ NAJ najlepszego dla Roszka-Groszka z okazji 1 urodzinek !

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Groszku Kochany duży rośnij!!!!!

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Podpinam się Wszystkiego naj naj najlepszego

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Hej weszłam tylko żeby napisać:
Roszku wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowy i najmądrzejszy i najlepsiejszy

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Roszka!
:par ty:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ROSZEK- rośnij chłopaku, zdrowo, z uśmiechem- Wszystkiego Najlepszego Smyku!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Rochu! Wszystkiego naj naj naj
Stary 2014-03-09, 20:56   #3666
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Podpinam się Wszystkiego naj naj najlepszego

Cytat:
Hej weszłam tylko żeby napisać:
Roszku wszystkiego najlepszego, rośnij zdrowy i najmądrzejszy i najlepsiejszy

Cytat:
:par ty:

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Cytat:
ROSZEK- rośnij chłopaku, zdrowo, z uśmiechem- Wszystkiego Najlepszego Smyku!!!!!!!

Cytat:
Rochu! Wszystkiego naj naj naj

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość
Nestelle uściski dla synka

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Spóźnione życzenia dla Roszka i dzisiejszych solenizantów:
Kacperka, Michałka i Karolka

W Dniu Pierwszych Urodzin
życzę Wam dużo, dużo zdrówka,
radosnej twarzyczki, wspaniałych
zabaw i pięknych prezentów.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Roszku -Groszku Dużo uśmiechu i samych słonecznych dni!!!

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A! Wpadam życzenia forumowej trojeczce życzenia złożyć! I spóźnione dla Roszka ale wczoraj w de byliśmy i brak dostępu (;

Sto latek (:
.

czesc ,
wpadłam tylko aby jeszcze raz podziekowac Wszystkim Wam Dziewczynom za zyczenia urodzinowe dla mojego gRoszka .
Jutro nadrobię oraz opisze przebieg naszego roczku - wierzcie mi nikt nie miał takich urodzin ...nikt :P !!! Los potrafi czasem zaskoczyć ..i to jak....
Stary 2014-03-09, 21:04   #3667
Luna0
Zakorzenienie

Byou nie zdążyłam na zdjęcia Roszpunki
Nestelle uwielbiam to że Roszek się darł
Cathlyn mała buduje już wieżę?! woow Kamil podaje klocki i dla mnie to wow
Ewka i jak u was z gadaniem?
Scarlett Zosia mówi jak conajmniej dwulatek
i ten domek bardzo fajny ale ja jednak odpuszczam bo mamy dużo zabawek z FP i Kamil już rzadko raczkuje także za mały na niego ten domek (tym bardziej że Kamil wysoki...)

Co książek to dlatego zapytałam Pani bo jednak w klubie jest ich bardzo dużo.. dużo za dużo
Pani na Arosie nie ma JEST TAM KTO

Alliw mnie też ciągle ktoś pytał na 7-9 miesięcy o chodzenie (tym bardziej że Kamil duży).. i każdy oczywiście na 9 miesięcy chodził i wszyscy to pamiętają
za to teraz jak Kamil już chodzi, pojawia się pytanie "stoi już?" teraz jakoś nikt nie pyta o chodzenie
Biedny Jaś

Kasia kciuki za randkę takie na zaś

Nestelle ale mnie zaciekawiłaś!!!

Co do inspekcji to mój TŻ szukał z latarką robali.. uff nie ma, i materac cały bo rozpinany

I wszystkiego najlepszego dla Karolka, Kacperka i Michasia!! Rośnijcie zdrowo, geniuszowo

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Jeszcze pytanie, skoro już mam sama wybrać te książki... to Czereśniowa lato czy zima?? Coś mi się obiło że lato lepsze ale w klubie widzię że zima

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:23   #3668
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
bo kaczki sie pochowaly

Cytat:
panika jak tam urodziny? udane? jakie prezenty
udane, ale muszę ochłonąć i mieć mniej ludzi w domu by coś napisać

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Los potrafi czasem zaskoczyć ..i to jak....
czekam z utęsknieniem na opowieść!

Cytat:

Cytat:
Pani na Arosie nie ma JEST TAM KTO

Cytat:
Jeszcze pytanie, skoro już mam sama wybrać te książki... to Czereśniowa lato czy zima?? Coś mi się obiło że lato lepsze ale w klubie widzię że zima
Zima jest pierwsza. To jest obrazkowa książka z fabułą. Ma bohaterów, którzy mają swoje historie. Np. pani oczekująca dziecka, budowa nowych miejsc itp.
Mnie się chyba wizualnie wiosna najbardziej podoba (no i wątek romantyczny rozbudowany ) - gdybym miała mieć jedną, to chyba wiosnę bym wzięła

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:25   #3669
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
aaaa leci Tatort z Till Schweiger - ale postaram sie szybko odpisac

Mozesz miec skierowanie, ale nie musisz - one w wiekszosci zostaly zlikwidowane (o szczegoly nie pytaj, bo nie wiem ja chodze do dermatologa juz bez skierowania).

a swedza Cie spojowki? jezeli tak, to krople np. Crom Ophtal (bez recepty) plus np. loratadyna (Loratadin), lek antyhistaminowy.
jak lzawia, swedza spojowki to alergiczne zapalenie spojowki - pylki, wiosna, plesn, kurz..

Czym smarowac - hm.. lekarz pewnie przepisalby elidel (sterydow nie wolno na twarz - ale znowu elidel uwrazliwia - mnie lzawia oczy po posmarowaniu na twarz, a le pomaga).
Z pielegnacji wybralabym tlusty krem, na poczatek mozesz nawet ochronnie cieniutko wazelina, mozna sprobowac masc z mocznikeim, ale ostroznie, by nie dostalo sie do spojowek. Oprocz tego zrezygnuj na jakis czas z make-upu, tylko krem na twarz.

Rece..
Jezeli swedzi to moze byc jakis odczyn zapalny (alergia kontaktowa), a woda i srodki czystosci to draznia.
Naczynia, podloge zmywaj tylko w rekawiczkach (bez lateksu, bezpudrowe), zadnego kontaktu bezposredniego z srodkami czystosci. Ogranicz srodki majace, mydlo (ja sie myje tylko w oleju, nie uzywam zadnych plynow pod prysznic itp.) - rece pod kranem myje dzieciecym Hippem, staram sie nie myc zbyt czesto rak.

Sa jeszcze produkty Tannolact z syntetycznymi garbnikami, dzialaja przeciwswiadowo - np. puder do kapieli - w miseczce woda, puder rozpuscic i moczyc chwile rece. Jest tez krem i plyn dwafazowy - mnie pomagaly troche opanowac najgorszy stan w stanach kryzysowych.

Prawdopodobnie bez masci leczniczej (na poczatek lekarz przepisze cos ze sterydem, pozniej probuja z Elidel czy Protopic - stanu zapalnego bez lekow nie da sie zwalczyc, wiec naprawde czasem trzeba, choc wiele osob je krytykuje - mnie ratuja tylek )

Bedzie ciezko zaleczyc rece teraz w tej fazie bez lekow, zanim pojdziesz do lekarza (mozesz sprobowac u rodzinnego, choc oni rzadko odpowiednio kompetentni ). Jak uzywasz czesto wody, a nie mozesz uzyc rekawiczek, smaruj wazelina, ona chroni, blokuje wysuszajace dzialanie wody.

(a kiedy to sie zaczelo? - moja kolezanka miala chore rece, jak azczela uzywac wozka - alergia kontaktowa od tych gumowych raczek).

Ja mam na takie zmiany masci sterydowe, bardzo dlugo (bo dwa lata) nie dawaly same rady, teraz powoli wychodze z egzemy na dloniach - masc z mocznikiem (mimo, ze w stanach zapalnych nalezy ich unikac, gdyz powoduja przenikanie alergenow, bakterii itp. w glebsze warstwy skory, zaostrzajac stan zapalny), ale jezeli tolerujesz to jest to najlepsze wyjscie z suchych popekanych dloni - gruba warstwa kremu tlustego (np. Basodexan Fettsalbe mit Harnstoff) na noc plus bawelniane rekawiczki (mozna sprobowac tez dwa razy dziennei na poczatek, po kilku dnaich raz dziennie). Kilka razy dziennie oprocz tego wazelina ochronnie, cienka warstwa.

Ja odkrylam teraz dziwna mieszanke - bo od dlugiego czasu stosuje masci sterydowe na cialo, a stan zapalny sie utrzymywal i nie chcial sie wrocic do krwi - i oprocz tych masci zaczelam stosowac krem z mocznikiem wymieszany z witamina B12 (kupilam takie ampulki do zastrzykow), i w koncu leki azczely dzialac! Nie wiem, jak, dlaczego, ale doleczylam nawet dlonie

Niedawno zamowilam sobie z PL balsam Szostakowskiego, na te moje rece popekane - ale nie testowalam, bo je na razie mam doleczone - smaruje sie na noc i na to rekawiczki bawelniane. Tworzy warstwe ochronna (jak wazelina, tylko mocniejsza), rece sie regenruja.

Zapytaj lekarza, moze zleci Ci podstawowe testy alergiczne, z krwi IgE, lub płatkowe.
Na razie tylko tyle mi przychodzi na mysl, jak cos to pytaj

(to wcale nie musi byc AZS, wedlug mnie mozesz miesc alergiczne zapalenie spojowek plus alergia kontaktowa (egzema na rekach).. ale ja nie lekarz )

edit. a krem do twarzy masz bezpieczny, bez srodkow zapachowych?
to przepraszam za zabranie Ci czasu
jak na razie czarna magia- jutro podjadę do dermatologa, może uda mi się to szybko załatwić!
sąsiadka moja twierdzi uparcie, że trzeba mieć skierowanie.. no nic pojadę to sie okaże

spojówki mnie swędzą, mam krople (nie pamiętam nazwy, jak znajdę to napiszę) ale ja nigdy nie miałam alergii ;/ z innych objawów mam też poranny katar,czasami nawet do południa..

na razie wcale sie nie maluję, używam tylko Nivea lub Nivea aqua effect na noc (ale już rzadko)
dzis posmarowałam powieki lekko wazeliną i bardzo (odpukać) przyniosło mi ulgę..

mam to mniej więcej od wczesnej jesieni (ręce) oczy (gdzieś od 2msc)

dzięki wielkie za pomoc
mam nadzieję, że nie okaże się to ciągła alergia i że minie po zastosowaniu odpowiednich specyfików.. jak nie to oczy wydrapię

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 21:31   #3670
Luna0
Zakorzenienie

I Nestelle jakie wydawnictwo mają te Twoje Karty Obrazkowe??

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-09, 22:16   #3671
Hally_berry
Rozeznanie

Cytat:
Podpinam sie!!!

Dzien dobry
Najpierw sie pochwale - Krzys obudzil sie o 4 rano, wolal i stal w lozeczku - wzielam na rece, dalam smoka, pokolysalam, przysnal. Odlozylam, poszlam do lazienki, znow stoi i wola. Znow na rece, tym razem kubek z woda, potem smok, potulilam, odlozylam i zasnal! Bez cycka!

A co do mieszkania:

Hally - kredyt na razie nas nie interesuje, jak sie urodzi Malenstwo, bedziemy starac sie o mieszkanie komunalne i dopiero jak to nie wypali, to moze - ale zdolnosc i tak mamy niewielka...
I z wynajmowanym lokum jest tak, ze zawsze mozna zrezygnowac, zamienic na tansze itd, a z kredytem juz gorzej

Cathlyn - metraz? No co najmniej te 40 m2, dwa pokoje z osobna kuchnia. Najlepiej ok. 50.
I mialam Cie spytac - Ty w ogole miesanie dajesz?

I jeszcze raz spytam o te materace i robaki (?), o czym pisalyscie?
Trzymam kciuki aby się udało z mieszkankiem zatem....

Jeśli chodzi o nocki naszych maluchów to moją J. też uda mi się samym smokiem i przytulaniem utulać i uśpić - czasami ....wczoraj budziła się 2 razy, wyjmowałam z łóżeczka, przytulałam, wsadziłam smoka i dalej do swojego łóżeczka a ok 2 w nocy obudziła się już na cyca i spałyśmy potem prawie do 8.....tak dobrze to dawno nie było

Trzeba coś kombinować z tym kp bo jak będziemy wystawiać tak na każde ich żądanie to nigdy się nie odzwyczają a ja nie ukrywam, że zależy mi już na odstawieniu definitywnym....napewno nie chwile samego karmienia i przytulania się do J. są cudne ale gdyby był umiar do 1 kp na noc to bym nie narzekała ale ostatnimi czasy to i po 4, 5 razy się upominała a te moje piersi już nie są w takiej formie jak na początku i sprawiało to już lekki ból

teraz jak byliśmy w górach to służył jej chyba klimat górski bo w dzień potrafiła spać po 3,4 drzemki i chodząc spać potem wieczorem o 22 budziła się przeważnie raz na cyca a w tej naszej zanieczyszczonej stolicy z tym spaniem nie jest aż tak fajnie

a co do materaca to dorwałam się do niego wczoraj, zajrzałam i żadnych robaków u nas nie widać ...na szczęście bo już by leżał na śmietniku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 04:34   #3672
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Ewka i jak u was z gadaniem?
Bez zmian. Nie chce gadać. Tylko po swojemu jakieś okrzyki i wiecznie eee aaaa. Mame, tatę i innych ma gdzieś. zostaliśmy już chyba ostatni nie gadający
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 05:43   #3673
klementyna1
Zakorzenienie

Wpadłam jeszcze przed pracą, z myśla, ze nestelle rozwiązałazagadkę urodzinową, ale widze trzyma w napięciu To ja mam dla Was zagadkę, co daje na śniadanie kuzynka tżta swojej 5-cio mięsięcznej, bezzębnej córce;p?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 06:29   #3674
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam dla Was zagadkę, co daje na śniadanie kuzynka tżta swojej 5-cio mięsięcznej, bezzębnej córce;p?
parowke?
Cytat:
to przepraszam za zabranie Ci czasu
jak na razie czarna magia- jutro podjadę do dermatologa, może uda mi się to szybko załatwić!
sąsiadka moja twierdzi uparcie, że trzeba mieć skierowanie.. no nic pojadę to sie okaże

spojówki mnie swędzą, mam krople (nie pamiętam nazwy, jak znajdę to napiszę) ale ja nigdy nie miałam alergii ;/ z innych objawów mam też poranny katar,czasami nawet do południa..

na razie wcale sie nie maluję, używam tylko Nivea
lub Nivea aqua effect na noc (ale już rzadko)
dzis posmarowałam powieki lekko wazeliną i bardzo (odpukać) przyniosło mi ulgę..

mam to mniej więcej od wczesnej jesieni (ręce) oczy (gdzieś od 2msc)

dzięki wielkie za pomoc
mam nadzieję, że nie okaże się to ciągła alergia i że minie po zastosowaniu odpowiednich specyfików.. jak nie to oczy wydrapię
nie musisz miec skierowania (od 2013 roku wprowadzili przeciez nowy przepis ) - z wyjatkiem, jezeli jestes zapisana u swojego rodzinnego do takiego programu zobowiazujacego.

Do dermatologow czesto nie ma terminow, ale jak pojedziesz rano, zaraz jak otwieraja np. o 8 i powiesz, ze to Notfall, to Cie przyjma - tyle, ze czas oczekiwania bedzie dlugi, bo nawet 3 godziny mozna siedziec

dziwne z tymi oczami - ale alergia moze dopasc kazdego, w kazdym wieku niestety - zyjemy w takim a nie innym srodowisku niestety

A krem ktory uzywasz do twarzy, nie widzisz w nim winy? Czesto srodki zapachowe uczulaja.

z oczami wyglada na alergie niestety - niektore drzewa zaczynaja pylic juz w lutym, a w tym roku wyjatkowo cieplo, moze juz w styczniu cos zaczelo.

kropelki te co pisalam sa bardzo dobre, kup, przynosza ulge

na cialo codziennie przynajmniej raz dziennie balsam (moze cos z Eucerin?), wyrzuc plyn do kapieli (w zamian kilka kropel olejku np. Mama Glück z DM ), w samej wodzie tez sie mozna umyc, a miejsca strategiczne plynem dla dzieci np. Hipp

A rece mascia z mocznikiem - powinien choc troche dac rade

O czyms mialam jeszcze pisac, ale to temat rzeka

ahhh.. u Ewci, pisalas, ze ma na brodzie - nie martw sie - to najczesciej od sliny (mozesz natluszczac)

Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Luna w K. wstawilam zime, bo akurat mam tylko ta ksiazeczke - natomiast polecana jest cala seria
ja mam zamiar na kazda pore roku dokupowac kolejna z serii, az bedzie ona pelna (nie zapomnijcie, ze jest jeszcze NOC na Czeresniowej ).
I ten topik w klubie jest dla wszystkich, wstawiajcie swoje typy ksiazeczek, czy zdjecia

ahhh Kwiatuszku ja niestety zdjec w topiku ksiazeczkowym nie widze

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
]A, i jeszcze dzisiaj jadłam zupę z tarty. Przysięgam, wzorowałam się na przepisie despy a wyszła scarletowa zupa. Czemu?
sorki, musialam

despa ale Scarlett przeceiz uzyla jogurtu

to moze ktos sprobuje mojej mieszanki - feta, ricotta i smietana

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-10 o 06:17
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 06:37   #3675
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

NESTELLE - ciagle czekam z niecierpliwoscia na opis urodzinek ...!!!

KLEMENTYNKA - yhmmm obstawiam Kurczaka

Nocka wspaniala ani razu sie nie obudzil ...!! od 7 buszuje po lozeczku, pamoeresa to prawie do kostek mial
No nic trza sie zbierac

Ide dzis do otwartego przedszkola

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 07:15   #3676
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dzien dobry,
U nas nadal goraczka pomimo zazycia calego antybiotyku i ciagle wysoka probuje malej pobrac mocz lecz poki co efekty sa marne pozniej chyba do lekrza pojedziemy nawet jak nie pobiore siuskow malej to juz 4,5doby ta goraczka od dwoch dni nie chce jesc poki co zadowolona sie bawi ale dostala czoek po 2 i po czopku ok ale i tak ciagle powyzej 38
Przez ta goraczke sie rozregulowala bo w dzien nie chce jesc w nocy na cycku wisi mimo goraczki i nie wymiotuje a najlepsze jakie cyrki z podaniem lekarstwa to masakra jak dzis cos lekarz przypisze to chyba zastrzyki ma odruch wymiotny i wszystko od razu wymiotuje nawet jak jej dozuje dawke chyba zaslodkie dla niej sa te lekarstwa bo juz sama nie wiem.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 07:43   #3677
Moderna
Zakorzenienie

oliwka no to ladnie trzyma ja ta goraczka - idzcie koniecznie do lekarza, bo to cos dlugo - po antybiotyku powinna byc znaczna poprawa. Dla Anielki
Stary 2014-03-10, 07:47   #3678
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
ponadrabiam Was najpierw ....
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nie, Helena Rubinstein Powercell, sprawdziłam....
.
widać podzial sephory na regiony ...u nas HR jest mało produktów. za to daja najwięcej Estee,lapraire,clinique.
Cytat:
nestelle,
a wytłumacz kulinarnemu antytalenciu jak się robi dobre mięso i rybę z piekarnika. Bo mi zawsze suche wychodziło i w końcu przestałam robić w piekarniku. Tzn. robię tyylko boczek, no i golonkę. Ale to tłuste mięsa...
ja używam folii. i marynata tez z oliwa zapobiega suchości.
najśmieszniejsze jest to ze ja robie mieso a nie mogę probowac przecież... no ale lece na czuja
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
U nas dupciowato.
mam nadzieje ze już się poprawilo
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
AAaa zapomniałam... z samego rana z okazji Dnia Kobiet dostałam @
o matko
Cytat:
Nestelle, pytalas, w co bede ubrana - planuje sukienke, jakis odcien niebieskiego Ale jaki fason, dlugosc - na razie nie mam pojecia, na kilka dni przed slubem dopiero poleze na lowy, nie wiem, jaki brzuch bede miec za miesiac No i wtedy krawat dla tz w kolorze kiecki
no tak brzuszek rosnie .... mam nadzieje ze foty wstawisz i brzuszka i sukienki !
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Zgadnijcie co dostałam na Dzień Kobiet...tak praktyczny prezent jaki dał teść despy jej z okazji tegoż święta
o matko ! nastepna ....
Stary 2014-03-10, 07:48   #3679
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Malpko STO LAT KOCHANA Z OKAZJI URODZIN
to i ja zycze Wszystkiego Naj spełnienia marzeń , uśmiechu ,pociechy z dzieci i męza !
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
U nas pięknie, ale dzien do kitu. J. jadł rano nalesniki, bo chcielismy przetestowac jak zareaguje na przetworzone jajo. W południe wyjechalismy na spacer do lasu, dojechalismy na parking, wyciagnelismy wozek i w tym momencie J zaczął wymiotować , wiec zrobilismy w tył zwrot i szybciorem do domu czyli nawet przetworzonego jaja nie może biedny się męczył strasznie, teraz śpi już chyba 2 godziny, ech...
biedny ,ale co jest z tym jajkiem? dlaczego?
Cytat:
Ehhh 2 dni urodzin, 2 tort, podwójni goście, ale udało się, ZKacper zachpwał się po dżentlmensku, prezentów dostał kupe-wiekszośc książeczki, ubranka i grająco skacząco małky i inne stqworyczyli w siódmym niebie Podesle jutro foty może jakieś
czekam na foty!!!
Cytat:
no nie nastepna ....
Despa pisała o jogurcie i chyba 1 jaju?
Cytat:
o Ty małpo !
a Czeresniowej chyba tez bym najpierw od wiosny zaczęła ...choć lato i zima tez ciekawe .
Cytat:
I Nestelle jakie wydawnictwo mają te Twoje Karty Obrazkowe??
http://www.jezykiobce.pl/kapitan_kartyobrazkowe.php
choć mi teraz lepiej się sprawdzają karty czu-czu :jest więcej zwierzątek ,i karty sa powiazane sznureczkiem .kupiłam je w rossie za 19,90
http://www.rossnet.pl/Produkt/CzuCzu...-1,340017,3600
Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Bez zmian. Nie chce gadać. Tylko po swojemu jakieś okrzyki i wiecznie eee aaaa. Mame, tatę i innych ma gdzieś. zostaliśmy już chyba ostatni nie gadający
a jakies konstrukcje po swojemu tworzy? tak jakby w innym jezyku?
Cytat:
To ja mam dla Was zagadkę, co daje na śniadanie kuzynka tżta swojej 5-cio mięsięcznej, bezzębnej córce;p?
tez pomyslalam jak Moderna -o parowce. ? a moze danonki?
Cytat:
Nocka wspaniala ani razu sie nie obudzil ...!! od 7 buszuje po lozeczku, pamoeresa to prawie do kostek mial
.
wow! nocka marzenie
Cytat:
Dzien dobry,
U nas nadal goraczka pomimo zazycia calego antybiotyku i ciagle wysoka probuje malej pobrac mocz lecz poki co efekty sa marne pozniej chyba do lekrza pojedziemy nawet jak nie pobiore siuskow malej to juz 4,5doby ta goraczka od dwoch dni nie chce jesc poki co zadowolona sie bawi ale dostala czoek po 2 i po czopku ok ale i tak ciagle powyzej 38
Przez ta goraczke sie rozregulowala bo w dzien nie chce jesc w nocy na cycku wisi mimo goraczki i nie wymiotuje a najlepsze jakie cyrki z podaniem lekarstwa to masakra jak dzis cos lekarz przypisze to chyba zastrzyki ma odruch wymiotny i wszystko od razu wymiotuje nawet jak jej dozuje dawke chyba zaslodkie dla niej sa te lekarstwa bo juz sama nie wiem.
biedactwo .no ta goraczka ze nie chce minąc? u nas lekarka mowiła ze jak po 3 dniach nie ma poprawy to trzeba na kontrol jechać ...
trzymam kciuki za poprawe

kwiatuszku - a jak u Was? mam nadzieje ze lepiej ...
JaolanT- wspołczuje problemów ze skora...ale Ci się porobiło ...
Tasia - za znalezienie mieszkanka

ja się pochwale ze R pięknie je .mało ale jest bardzo chętny na probowanie jedzonka z mojego talerza - łosos,makaron ,ryz ,a wczoraj jedliśmy razem na śniadanko jajka sadzone -bardzo mu smakowało ,pięknie probuje gryzc tymi 6 ząbkami

głowa mie strasznei boli ...

no i trzeba leciec do lidla -po pieluchy -kupie kilka kartonow

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-03-10 o 07:49
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:08   #3680
BYou
MBZ♥

Alliw ucałuj MarJano od nas

Lunka my mamy Wiosnę z Czereśniowejuwielbiamy, teraz Zosia ma fazę na dzidzię w wózku

Kwiatuszku jak tam na froncie zębowym?

Oliwko, wczoraj rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że Jej Synka trzyma taka gorączka, ciężko ją zbić:/ jakaś wirusówka, tak Jej powiedzieli na ip wczoraj:/ mam nadzieję, że Anielka czuje sięlepiej

Despa, dzięki za cynk o nexcie

Pani kiedy goście wyjeżdżają?:

Nestelle, ja już wczoraj zrobiłam napad na lidla
Mam nadzieję, że urodziny upłynęły spokojnie
A i dla Roszka za smakowanie.

Jolu bardzo współczuję

Tasiu, oby sięmieskzanko znalazło w szoku jestem, że w W. tak szybko można dostać mieszkanie komunalne.

Cathlyn, ja rybę zawijam w folię, mięsko najczęściej w worku, pod konieć tylko rozcinam

Kasiu, za nockę.
U nas pobudka o 1 na pociągnięcie kilku łyków picia i pospała do 7

Moderna, super, że wyprawa do zoo udana

Ja już o tych nagonkach na szczepienie nie czytam-zdecydowałam się, idę jedną drogą bo inaczej oszaleję.
Wczoraj było tak pięknie u nas, że znów spaceros na nóżkach zaliczyłyśmy tak się Zosia umęczyła, że o 18.15 była kąpiel i lulu

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:13   #3681
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.jezykiobce.pl/kapitan_kartyobrazkowe.php
choć mi teraz lepiej się sprawdzają karty czu-czu :jest więcej zwierzątek ,i karty sa powiazane sznureczkiem .kupiłam je w rossie za 19,90
http://www.rossnet.pl/Produkt/CzuCzu...-1,340017,3600

ja się pochwale ze R pięknie je .mało ale jest bardzo chętny na probowanie jedzonka z mojego talerza - łosos,makaron ,ryz ,a wczoraj jedliśmy razem na śniadanko jajka sadzone -bardzo mu smakowało ,pięknie probuje gryzc tymi 6 ząbkami
fajne te czu-czu

a z 6 zebami to juz luks (M. radzi sobie pieknie z dwoma i pol nasze dzieci naprawde daja rade i bez zebow )

a ty ciotka pisz szybko o tych urodzinach
(panika, kwiatuszek, malpka piszcie jak bylo )

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Ja już o tych nagonkach na szczepienie nie czytam-zdecydowałam się, idę jedną drogą bo inaczej oszaleję.
Wczoraj było tak pięknie u nas, że znów spaceros na nóżkach zaliczyłyśmy tak się Zosia umęczyła, że o 18.15 była kąpiel i lulu
ja to tylko wkleilam informacyjnie, dla weryfikacji informacji, bo ja po angielsku juz zem noga sie ostala
ja szczepie, ale wszystko z opoznieniem i wiele tez pomijam

ohh jak fajnie, zazdroszcze spacerku u Was tez byla taka piekna pogoda?
Stary 2014-03-10, 08:14   #3682
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Mozesz miec skierowanie, ale nie musisz - one w wiekszosci zostaly zlikwidowane (o szczegoly nie pytaj, bo nie wiem ja chodze do dermatologa juz bez skierowania).
Ale profesjonalny wykład
Cytat:

Musze sie wam pochwalic - dzis sie zastanawialam sie usypiac Milusia bez bujania
Udalo sie - pobujalam max 3min z butelka odlozylam do lozeczka przykrylam kderka i wyszlam nawet sie nie przekrecil na drugi bok - dzielny synus kochany

No nic ide film konczyc i do spania
Ps - sie umowilam z tym od tele na weekend ( jak nam nic nie wypadnie )

Za BRAK bujania
I , wielkie :kciuki za week

Cytat:

czesc ,
wpadłam tylko aby jeszcze raz podziekowac Wszystkim Wam Dziewczynom za zyczenia urodzinowe dla mojego gRoszka .
Jutro nadrobię oraz opisze przebieg naszego roczku - wierzcie mi nikt nie miał takich urodzin ...nikt :P !!! Los potrafi czasem zaskoczyć ..i to jak....

No no no, ciekawość mnie zżera

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość

teraz jak byliśmy w górach to służył jej chyba klimat górski bo w dzień potrafiła spać po 3,4 drzemki i chodząc spać potem wieczorem o 22 budziła się przeważnie raz na cyca a w tej naszej zanieczyszczonej stolicy z tym spaniem nie jest aż tak fajnie

a co do materaca to dorwałam się do niego wczoraj, zajrzałam i żadnych robaków u nas nie widać ...na szczęście bo już by leżał na śmietniku
Gdzie byliście? My się pod koniec marca wybieram do Szklarskiej Poręby. Ciekawe czy Mikołajowi też posłuży górski klimat i będzie długo spał bo tu w wózku góra pół h i się drze bo mu nudno. Mogłam zainwestować w nosidło. Bo na rękach mu się podoba to może w nosidełku by można było dłużej pospacerować

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Mikołaj umie tylko tata i dada i tam swoje eeee i buuu uuu i takie tam.

Cytat:
Może jakąś mleczną kanapkę??
Postanowiłam pojechać na ostro

Cytat:
Dzien dobry,
U nas nadal goraczka
Ojej dużo zdrówka i oby szybko choróbsko minęło

Kurcze, tak piszecie o tej tarcie,(zupy tartowe mnie nie zraziły ) że postanowiłam też ją zrobić. Muszę tylko odszukać przepis.

Aha wiem, że już pisałyście o tym nie raz ale mam sklerozę i nie pamiętam. Pampersy 4 są rozmiarowo większe/mniejsze/ równe od Dadów? Dad? Yyyy jak to odmienić oo wiem.... od pieluch z Biedronki?

Aaa i placuszek kokosowo ananasowy wyszedł Miałam trochę problemów z kremem ale jakoś dałam radę Upiekę go na pewno na roczek
Stary 2014-03-10, 08:17   #3683
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam podobnie ...
Cytat:
fajne te czu-czu

a z 6 zebami to juz luks (M. radzi sobie pieknie z dwoma i pol nasze dzieci naprawde daja rade i bez zebow )

a ty ciotka pisz szybko o tych urodzinach
(panika, kwiatuszek, malpka piszcie jak bylo )
wiem ze daja rade także bez- Ninka miała pierwsz-y-e(bo jej na raz 2 urosły)po 1 roczku

o urodzinkach napisze później jak będę mieć więcej czasu - musze to jakos poskladac . a teraz R mnie opija ,ja mam wlosy do wysuszenia a K niedługo konczy szkole ...
Stary 2014-03-10, 08:19   #3684
Moderna
Zakorzenienie

Przyszla wysciolka i poduszka z La Millou - kolor, wzor super, strona bawelniana - zwykly material, cieniutki, troszke lichy - baty za brak gumki czy rzepy czy tam czego, bo sie wysciolka gory nie trzyma! (przypielam spinkami do wlosow trzecie zdjecie jak wyglada bez spinek ) - za to ladnie wyglada i nadaje nowy charakter wozkowi

i pochwale sklep mamoo.pl - szybka realizacja, mila obsluga, wysylka ekspres - bardzo jestem zadowolona z obslugi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6103.jpg (79,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6107.jpg (63,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_6110.jpg (64,3 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-10 o 08:24
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:20   #3685
BYou
MBZ♥

Moderna dobrze, że podajesz takie infoja absolutnie nie mam pretensjipiszę tylko o swoich odczuciach. Za tydzień mamy szczepienie, potem kolejne w kwietniu i zaczynam schizować:/
Było cieplutko najpierw ubrałam Zosi kurtkę ale wróciłyśmy się i przebrałam na kamizelkę

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:22   #3686
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale profesjonalny wykład

Aaa i placuszek kokosowo ananasowy wyszedł Miałam trochę problemów z kremem ale jakoś dałam radę Upiekę go na pewno na roczek
hehe dzieki! pisac mozna duzo, ale egzemy i pochodne to takie cholerstwa, ze czesto ciezko je ruszyc bez prfoesjonalnych lekow.

ten przepis od oliwki?
podasz link, bo nie wiem czy zapisalam
(wczoraj widzialam na mojewypieki nowy torcik wlasnie ananasowy
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-ananasowy
tez mam chec wyprobowac
Stary 2014-03-10, 08:23   #3687
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszla wysciolka i poduszka z La Millou - kolor, wzor super, strona bawelniana - zwykly material, cieniutki, troszke lichy - baty za brak gumki czy rzepy czy tam czego, bo sie wysciolka gory nie trzyma! (przypielam spinkami do wlosow trzecie zdjecie jak wyglada bez spinek ) - za to ladnie wyglada i nadaje nowy charakter wozkowi
bardzo fanie to wygląda!
faktycznie szkoda tylko ze nie ma jak normalnie przyczepić .... ze tez nie pomyśleli o tym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 08:25   #3688
bzinka
Zadomowienie

Hej
Czekam na sprawozdania z urodzin chlopaków i foteczki

Nestelle pięknie się prezentowaliście i cudownie torcik wyglądał

Ja zamówiłam na razie napis do powieszenia, kule 3 kolorowe i baloniki
Powiedzcie mi czy jest sens robic urodziny 2 tygodnie później w weekend? czy raczej lepiej po prostu zaprosic najbliższą rodzinę na tort w tygodniu popołudniu 17-18 ? Mam problem, bo tż nie będzie w tym terminie i nie wiem co robić, a on oczywiście chciałby byc na urodzinach przykro mi ech.

Hania już sie dobrze czuje, jutro rano jedziemy na kontrolę, a dzisiaj w nocy kończymy 7 dni antybiotyku. Tylko świrujemy już w domu, chcemy wyyyyyjśc na spacer!

Cytat:

i pochwale sklep mamoo.pl - szybka realizacja, mila obsluga, wysylka ekspres - bardzo jestem zadowolona z obslugi
No właśnie, drogie te rzeczy jak za kawałek szmatki, ale rozumiem,że polska firma, nie chińska masówa Czyli mimo tych sznureczków to tak opada? Kichawo Ja jeszcze nie przypięłam, bo mi się nie chce pasow odpinać Ale może zrobię to dla was MYslę nad tym aniołkiem, czy Hania lubiłaby to, ona nieprzyzwyczajona do żadnych poduch.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-10 o 08:29
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 08:29   #3689
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze daja rade także bez- Ninka miała pierwsz-y-e(bo jej na raz 2 urosły)po 1 roczku

o urodzinkach napisze później jak będę mieć więcej czasu - musze to jakos poskladac . a teraz R mnie opija ,ja mam wlosy do wysuszenia a K niedługo konczy szkole ...
to troszke poczekalyscie na pierwsze zabki

jestem cierpliwa .. bede czekac spokojnie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Hej
Czekam na sprawozdania z urodzin chlopaków i foteczki

Nestelle pięknie się prezentowaliście i cudownie torcik wyglądał

Ja zamówiłam na razie napis do powieszenia, kule 3 kolorowe i baloniki
Powiedzcie mi czy jest sens robic urodziny 2 tygodnie później w weekend? czy raczej lepiej po prostu zaprosic najbliższą rodzinę na tort w tygodniu popołudniu 17-18 ? Mam problem, bo tż nie będzie w tym terminie i nie wiem co robić, a on oczywiście chciałby byc na urodzinach przykro mi ech.

Hania już sie dobrze czuje, jutro rano jedziemy na kontrolę, a dzisiaj w nocy kończymy 7 dni antybiotyku. Tylko świrujemy już w domu, chcemy wyyyyyjśc na spacer!
jaki napis, jakie kule?

jezeli chcesz wieksza impreze, to ja bym zrobila dwa tygodnie pozniej - to jeszcze termin w miare sensowny

zdrowka, jestescie juz przy koncowce, za kilka dni wyjdzeicie na spacer (choc rozumiem Cie, nie dalabym chyba rady usiedziec w domu )
Stary 2014-03-10, 08:31   #3690
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry!
Ale piękna pogoda

Byliśmy z F. w sobotę pierwszy raz w bawialni. Jak pięknie się bawił, to nie mogłam uwierzyć! Wszystko go interesowało ale najwięcej czasu spędził przy kuchni smażył kiełbaski, miksował, otwierał lodówkę, włączał piekarnik który świecił się na czerwono, coś go ciągnie do gotowania. Ostatnio jak byliśmy u jego kuzynki to jak dorwał się do zestawu filiżanek to siedział i się bawił pół godz!

Cytat:
Ej laski, ale ja pisałam ze jogurt naturalny,hehehe, a nie śmietanę.

I ja nie solę pomidora cukini bo puszczają sok

zalewam jogurtem z jajcem- tak zeby mi pokryło warzywa
Tak kusicie tą tartą że i ja spróbuję. Tylko nie wiem czy dobrze zapamiętałam przepis
Ciasto francuskie na to cukinia, mozzarella (dam fetę bo nienawidzę mozzarelli) pomidor i zalewamy jogurtem wymieszanym z żółtkiem? Coś pominęłam?
Przypomnij jeszcze ile pieczemy i w ilu stopniach?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości