|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Hej, witamy sę po urodzinoqwym weekendzie
![]() ![]() Ehhh 2 dni urodzin, 2 tort, podwójni goście, ale udało się, ZKacper zachpwał się po dżentlmensku, prezentów dostał kupe-wiekszośc książeczki, ubranka i grająco skacząco małky i inne stqwory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za Milusia i za spotkanie ![]() Cytat:
![]() Staram się jajka dawac codziennie - w jajku jest sporo wartości odżywczych, więc mam nadzieję, że jakoś nadrabia Cytat:
![]() Co do szczepień to ja unikam wszystkich typu 5w1. Wydaje mi się to duże obciążenie dla organizmu. I zgodnie z tym artykułem wklejonym wcześniej powinno się tiomersalu unikać. ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A, i jeszcze dzisiaj jadłam zupę z tarty. Przysięgam, wzorowałam się na przepisie despy a wyszła scarletowa zupa. Czemu? Dałam ciasto na tortownicę 24 cm, na to cukinia, pomidor, mozarela, zalałam śmietaną (400 ml) z 2 zółtkami z serem żółtym tartym. Chyba za dużo śmietany dałam... Musze popracować bo smakowałomi... (Tylko odlałam część śmietany do miseczki - będzie sos do schabu na jutro - żeby dało się zjeść widelcem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja nie solę pomidora cukini bo puszczają sok zalewam jogurtem z jajcem- tak zeby mi pokryło warzywa
![]() |
#3664 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3665 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3666 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czesc , wpadłam tylko aby jeszcze raz podziekowac Wszystkim Wam Dziewczynom za zyczenia urodzinowe dla mojego gRoszka ![]() Jutro nadrobię oraz opisze przebieg naszego roczku - wierzcie mi nikt nie miał takich urodzin ...nikt :P !!! Los potrafi czasem zaskoczyć ..i to jak....
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Byou nie zdążyłam na zdjęcia Roszpunki
![]() Nestelle uwielbiam to że Roszek się darł ![]() Cathlyn mała buduje już wieżę?! woow ![]() ![]() Ewka i jak u was z gadaniem? ![]() Scarlett Zosia mówi jak conajmniej dwulatek ![]() ![]() i ten domek bardzo fajny ![]() ![]() Co książek to dlatego zapytałam Pani bo jednak w klubie jest ich bardzo dużo.. dużo za dużo ![]() Pani na Arosie nie ma JEST TAM KTO ![]() Alliw mnie też ciągle ktoś pytał na 7-9 miesięcy o chodzenie (tym bardziej że Kamil duży).. i każdy oczywiście na 9 miesięcy chodził i wszyscy to pamiętają ![]() za to teraz jak Kamil już chodzi, pojawia się pytanie "stoi już?" ![]() ![]() Biedny Jaś ![]() Kasia kciuki za randkę ![]() ![]() Nestelle ale mnie zaciekawiłaś!!! Co do inspekcji to mój TŻ szukał z latarką robali.. uff nie ma, i materac cały bo rozpinany ![]() I wszystkiego najlepszego dla Karolka, Kacperka i Michasia!! Rośnijcie zdrowo, geniuszowo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Jeszcze pytanie, skoro już mam sama wybrać te książki... to Czereśniowa lato czy zima?? Coś mi się obiło że lato lepsze ale w klubie widzię że zima ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() udane, ale muszę ochłonąć i mieć mniej ludzi w domu by coś napisać ![]() czekam z utęsknieniem na opowieść! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie się chyba wizualnie wiosna najbardziej podoba (no i wątek romantyczny rozbudowany ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak na razie czarna magia- jutro podjadę do dermatologa, może uda mi się to szybko załatwić! sąsiadka moja twierdzi uparcie, że trzeba mieć skierowanie.. no nic pojadę to sie okaże ![]() spojówki mnie swędzą, mam krople (nie pamiętam nazwy, jak znajdę to napiszę) ale ja nigdy nie miałam alergii ;/ z innych objawów mam też poranny katar,czasami nawet do południa.. na razie wcale sie nie maluję, używam tylko Nivea lub Nivea aqua effect na noc (ale już rzadko) dzis posmarowałam powieki lekko wazeliną i bardzo (odpukać) przyniosło mi ulgę.. mam to mniej więcej od wczesnej jesieni (ręce) oczy (gdzieś od 2msc) dzięki wielkie za pomoc ![]() mam nadzieję, że nie okaże się to ciągła alergia i że minie po zastosowaniu odpowiednich specyfików.. jak nie to oczy wydrapię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Zakorzenienie
|
I Nestelle jakie wydawnictwo mają te Twoje Karty Obrazkowe??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o nocki naszych maluchów to moją J. też uda mi się samym smokiem i przytulaniem utulać i uśpić - czasami ....wczoraj budziła się 2 razy, wyjmowałam z łóżeczka, przytulałam, wsadziłam smoka i dalej do swojego łóżeczka a ok 2 w nocy obudziła się już na cyca i spałyśmy potem prawie do 8.....tak dobrze to dawno nie było ![]() Trzeba coś kombinować z tym kp bo jak będziemy wystawiać tak na każde ich żądanie to nigdy się nie odzwyczają a ja nie ukrywam, że zależy mi już na odstawieniu definitywnym....napewno nie chwile samego karmienia i przytulania się do J. są cudne ale gdyby był umiar do 1 kp na noc to bym nie narzekała ale ostatnimi czasy to i po 4, 5 razy się upominała a te moje piersi już nie są w takiej formie jak na początku i sprawiało to już lekki ból ![]() teraz jak byliśmy w górach to służył jej chyba klimat górski bo w dzień potrafiła spać po 3,4 drzemki i chodząc spać potem wieczorem o 22 budziła się przeważnie raz na cyca a w tej naszej zanieczyszczonej stolicy z tym spaniem nie jest aż tak fajnie a co do materaca to dorwałam się do niego wczoraj, zajrzałam i żadnych robaków u nas nie widać ...na szczęście bo już by leżał na śmietniku
![]() |
#3672 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze przed pracą, z myśla, ze nestelle rozwiązałazagadkę urodzinową, ale widze trzyma w napięciu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do dermatologow czesto nie ma terminow, ale jak pojedziesz rano, zaraz jak otwieraja np. o 8 i powiesz, ze to Notfall, to Cie przyjma - tyle, ze czas oczekiwania bedzie dlugi, bo nawet 3 godziny mozna siedziec ![]() dziwne z tymi oczami - ale alergia moze dopasc kazdego, w kazdym wieku niestety - zyjemy w takim a nie innym srodowisku niestety ![]() A krem ktory uzywasz do twarzy, nie widzisz w nim winy? Czesto srodki zapachowe uczulaja. z oczami wyglada na alergie niestety - niektore drzewa zaczynaja pylic juz w lutym, a w tym roku wyjatkowo cieplo, moze juz w styczniu cos zaczelo. kropelki te co pisalam sa bardzo dobre, kup, przynosza ulge ![]() na cialo codziennie przynajmniej raz dziennie balsam (moze cos z Eucerin?), wyrzuc plyn do kapieli (w zamian kilka kropel olejku np. Mama Glück z DM ), w samej wodzie tez sie mozna umyc, a miejsca strategiczne plynem dla dzieci np. Hipp ![]() A rece mascia z mocznikiem - powinien choc troche dac rade ![]() O czyms mialam jeszcze pisac, ale to temat rzeka ![]() ahhh.. u Ewci, pisalas, ze ma na brodzie - nie martw sie - to najczesciej od sliny ![]() Mam nadzieje, ze choc troche pomoglam ![]() ---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Luna w K. wstawilam zime, bo akurat mam tylko ta ksiazeczke - natomiast polecana jest cala seria ![]() ja mam zamiar na kazda pore roku dokupowac kolejna z serii, az bedzie ona pelna ![]() ![]() I ten topik w klubie jest dla wszystkich, wstawiajcie swoje typy ksiazeczek, czy zdjecia ![]() ahhh Kwiatuszku ja niestety zdjec w topiku ksiazeczkowym nie widze ![]() ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
![]() despa ale Scarlett przeceiz uzyla jogurtu ![]() to moze ktos sprobuje mojej mieszanki - feta, ricotta i smietana ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-10 o 06:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
NESTELLE - ciagle czekam z niecierpliwoscia na opis urodzinek
![]() KLEMENTYNKA - yhmmm obstawiam Kurczaka ![]() Nocka wspaniala ani razu sie nie obudzil ...!! ![]() ![]() No nic trza sie zbierac Ide dzis do otwartego przedszkola ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
U nas nadal goraczka pomimo zazycia calego antybiotyku i ciagle wysoka probuje malej pobrac mocz lecz poki co efekty sa marne pozniej chyba do lekrza pojedziemy nawet jak nie pobiore siuskow malej to juz 4,5doby ta goraczka od dwoch dni nie chce jesc poki co zadowolona sie bawi ale dostala czoek po 2 i po czopku ok ale i tak ciagle powyzej 38 ![]() Przez ta goraczke sie rozregulowala bo w dzien nie chce jesc w nocy na cycku wisi mimo goraczki i nie wymiotuje a najlepsze jakie cyrki z podaniem lekarstwa to masakra jak dzis cos lekarz przypisze to chyba zastrzyki ma odruch wymiotny i wszystko od razu wymiotuje nawet jak jej dozuje dawke chyba zaslodkie dla niej sa te lekarstwa bo juz sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
oliwka no to ladnie trzyma ja ta goraczka - idzcie koniecznie do lekarza, bo to cos dlugo - po antybiotyku powinna byc znaczna poprawa. Dla Anielki
![]()
#3678 | |||
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ponadrabiam Was najpierw .... widać podzial sephory na regiony ...u nas HR jest mało produktów. za to daja najwięcej Estee,lapraire,clinique. Cytat:
najśmieszniejsze jest to ze ja robie mieso a nie mogę probowac przecież... ![]() ![]() mam nadzieje ze już się poprawilo ![]() o matko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3679 | |||||||
Zakorzenienie
|
to i ja zycze Wszystkiego Naj
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Despa pisała o jogurcie ![]() o Ty małpo ! ![]() ![]() a Czeresniowej chyba tez bym najpierw od wiosny zaczęła ...choć lato i zima tez ciekawe . http://www.jezykiobce.pl/kapitan_kartyobrazkowe.php choć mi teraz lepiej się sprawdzają karty czu-czu :jest więcej zwierzątek ,i karty sa powiazane sznureczkiem .kupiłam je w rossie za 19,90 http://www.rossnet.pl/Produkt/CzuCzu...-1,340017,3600 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za poprawe ![]() kwiatuszku - a jak u Was? mam nadzieje ze lepiej ... JaolanT- wspołczuje problemów ze skora...ale Ci się porobiło ... ![]() Tasia - ![]() ja się pochwale ze R pięknie je .mało ale jest bardzo chętny na probowanie jedzonka z mojego talerza - łosos,makaron ,ryz ,a wczoraj jedliśmy razem na śniadanko jajka sadzone -bardzo mu smakowało ![]() ![]() głowa mie strasznei boli ... ![]() no i trzeba leciec do lidla -po pieluchy -kupie kilka kartonow ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-03-10 o 07:49 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
MBZ♥
|
Alliw
![]() ![]() Lunka my mamy Wiosnę z Czereśniowej ![]() ![]() Kwiatuszku jak tam na froncie zębowym? ![]() Oliwko, wczoraj rozmawiałam z koleżanką i mówiła, że Jej Synka trzyma taka gorączka, ciężko ją zbić:/ jakaś wirusówka, tak Jej powiedzieli na ip wczoraj:/ mam nadzieję, że Anielka czuje sięlepiej ![]() Despa, dzięki za cynk o nexcie ![]() Pani kiedy goście wyjeżdżają?: ![]() Nestelle, ja już wczoraj zrobiłam napad na lidla ![]() Mam nadzieję, że urodziny upłynęły spokojnie ![]() A i ![]() Jolu bardzo współczuję ![]() Tasiu, oby sięmieskzanko znalazło ![]() Cathlyn, ja rybę zawijam w folię, mięsko najczęściej w worku, pod konieć tylko rozcinam ![]() Kasiu, ![]() U nas pobudka o 1 na pociągnięcie kilku łyków picia i pospała do 7 ![]() Moderna, super, że wyprawa do zoo udana ![]() Ja już o tych nagonkach na szczepienie nie czytam-zdecydowałam się, idę jedną drogą bo inaczej oszaleję. Wczoraj było tak pięknie u nas, że znów spaceros na nóżkach zaliczyłyśmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z 6 zebami to juz luks ![]() ![]() ![]() a ty ciotka pisz szybko o tych urodzinach ![]() (panika, kwiatuszek, malpka piszcie jak bylo ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]() ja szczepie, ale wszystko z opoznieniem i wiele tez pomijam ![]() ohh jak fajnie, zazdroszcze spacerku ![]() ![]()
![]() |
#3682 | ||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ![]() ![]() Cytat:
No no no, ciekawość mnie zżera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Postanowiłam pojechać na ostro ![]() Ojej dużo zdrówka i oby szybko choróbsko minęło ![]() ![]() Kurcze, tak piszecie o tej tarcie,(zupy tartowe mnie nie zraziły ![]() Aha wiem, że już pisałyście o tym nie raz ale mam sklerozę i nie pamiętam. Pampersy 4 są rozmiarowo większe/mniejsze/ równe od Dadów? Dad? Yyyy jak to odmienić ![]() ![]() ![]() Aaa i placuszek kokosowo ananasowy wyszedł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3683 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o urodzinkach napisze później jak będę mieć więcej czasu - musze to jakos poskladac . a teraz R mnie opija ,ja mam wlosy do wysuszenia a K niedługo konczy szkole ...
![]() |
#3684 |
Zakorzenienie
|
Przyszla wysciolka i poduszka z La Millou - kolor, wzor super, strona bawelniana - zwykly material, cieniutki, troszke lichy - baty za brak gumki czy rzepy czy tam czego, bo sie wysciolka gory nie trzyma! (przypielam spinkami do wlosow
![]() ![]() i pochwale sklep mamoo.pl - szybka realizacja, mila obsluga, wysylka ekspres - bardzo jestem zadowolona z obslugi ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-03-10 o 08:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
MBZ♥
|
Moderna dobrze, że podajesz takie info
![]() ![]() Było cieplutko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ten przepis od oliwki? podasz link, bo nie wiem czy zapisalam ![]() (wczoraj widzialam na mojewypieki nowy torcik wlasnie ananasowy http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-ananasowy tez mam chec wyprobowac ![]()
![]() |
#3687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() faktycznie szkoda tylko ze nie ma jak normalnie przyczepić .... ze tez nie pomyśleli o tym ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czekam na sprawozdania z urodzin chlopaków i foteczki ![]() Nestelle pięknie się prezentowaliście i cudownie torcik wyglądał ![]() Ja zamówiłam na razie napis do powieszenia, kule 3 kolorowe i baloniki ![]() Powiedzcie mi czy jest sens robic urodziny 2 tygodnie później w weekend? czy raczej lepiej po prostu zaprosic najbliższą rodzinę na tort w tygodniu popołudniu 17-18 ? Mam problem, bo tż nie będzie w tym terminie i nie wiem co robić, a on oczywiście chciałby byc na urodzinach ![]() Hania już sie dobrze czuje, jutro rano jedziemy na kontrolę, a dzisiaj w nocy kończymy 7 dni antybiotyku. Tylko świrujemy już w domu, chcemy wyyyyyjśc na spacer! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Nasza kochana córeczka Hania ![]() 04.04.2013 ![]() Mój BLOG, zapraszam ![]() Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-03-10 o 08:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestem cierpliwa .. bede czekac spokojnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
![]() jezeli chcesz wieksza impreze, to ja bym zrobila dwa tygodnie pozniej - to jeszcze termin w miare sensowny ![]() zdrowka, jestescie juz przy koncowce, za kilka dni wyjdzeicie na spacer (choc rozumiem Cie, nie dalabym chyba rady usiedziec w domu ![]() ![]()
![]() |
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry!
Ale piękna pogoda ![]() ![]() Byliśmy z F. w sobotę pierwszy raz w bawialni. Jak pięknie się bawił, to nie mogłam uwierzyć! Wszystko go interesowało ale najwięcej czasu spędził przy kuchni ![]() Cytat:
![]() Ciasto francuskie na to cukinia, mozzarella (dam fetę bo nienawidzę mozzarelli) pomidor i zalewamy jogurtem wymieszanym z żółtkiem? Coś pominęłam? Przypomnij jeszcze ile pieczemy i w ilu stopniach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.