Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 12:15   #3721
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

bzinka mi sie poduszka podoba, bylismy na spacerze, M. nie narzekal, wydaje mi sie, ze fajnie trzyma glowke, i dziecku jest wygodnie

monika my nie mamy w ogole zadnych bucikow, cala zime M. przejezdzil w wozku w spiworku w samych skarpetkach, teraz jak biore drugi wozek bez spiworku a jest jeszcze chlodno to zawijam nozki w kocyk - niedlugo wiosna, lato - to buciki tez beda zbedne. Ja kupie dopiero wtedy, jak mlody ruszy - bo nozka jednak szybko rosnie, buciki sa drogie - i zanim dziecko zacznie chodzic, to sie moze okazac, ze trzeba kupic juz kolejne . dlatego ja sie nie spiesze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6112.jpg (67,9 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-03-10 o 12:18
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:17   #3722
Moderna
Zakorzenienie

Wiecei czym sie M. ostatnio najdluzej bawi? puzzlami podlogowymi - ja ukladam dywanik, a on go rozbiera na czesci pierwsze (niedawno pisalam, ze to nie byl dobry zakup - na stan dzisiejszy zmieniam zdanie, do odwolania )
Stary 2014-03-10, 12:25   #3723
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No z tego co ja wiem to nie powinien tylko się do tych samogłosek ograniczać. A on jest cholernie pamiętliwy. A gada tak bardzo długo. Musi iść do przodu. Naśladować moje ba ba. A on woli a a. Stoimy w miejscu. No rzadko cos tam się pojawi ale na krótko i nie jakieś wielkie bum. Pocieszam się słowami lekarzy tomek wybrał ruch. Idzie jak burza. On nie ma czasu na gadanie głupot ;-)
Niby tak, ale też dobrze że naśladuje, cokolwiek. Kamil nie chciał zbytnio naśladować nawet aa
Ja też się trzymałam tego że Kamil wybrał ruch

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Ewka - nie wiem jak z tym powtarzaniem po dziecku. Niby czytalam ze powinno sie troche gadac na jego poziomie i widze po J. ze lubi jak po nim powtarzam ale gadam tez i to co ja chce zeby powiedzial a on i tak po swojemu nawija jesli w ogole bo ostatnio zamilkl na jakis czas. Za to wkurza mnie bezkrytyczne powtarzanie po dziecku. J. czasem zlosci sie na pokaz robi sie caly czerwony nie moze zlapac oddechu i steka jakby przy tym. Ja odwracam jego uwage wtedy a t. to nasladuje i jeszcze sie cieszy ze on sie tak zlosci(?)
J. cos mowil bo bylo mamma baba babu dada data am am. Teraz rzadko cos powie. Baba i babu nie pojawia sie dlugo juz, czesciej mama i dada ale rzadko. Dzis znowu sie rozkrecil i po swojemu belkocze, moze znowu cos ruszy.
Kamil od wczoraj się tak złości... okropne to jest. Robi się czerwony i ściska to co ma w ręce albo pięści i aż się trzęsie. Wtedy podgłaszam TV, pokazuje coś, zaczynam śpiewać. Cokolwiek. ale naśladować??

Co do mówienia to chyba normalne takie etapy? Kamil zaczął od baba, pozniej mama i tego się trzymał. Gdy zaczął mówić tata,dada to przestał baba, mama. Teraz mówi tata, baba ale mama bardzo rzadko. Mnie się wydaje normalne

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bzinka mi sie poduszka podoba, bylismy na spacerze, M. nie narzekal, wydaje mi sie, ze fajnie trzyma glowke, i dziecku jest wygodnie
ale super wygląda aż mnie się zrobiło wygodnie

Cytat:
Wiecei czym sie M. ostatnio najdluzej bawi? puzzlami podlogowymi - ja ukladam dywanik, a on go rozbiera na czesci pierwsze (niedawno pisalam, ze to nie byl dobry zakup - na stan dzisiejszy zmieniam zdanie, do odwolania )
Kamil też jak tylko widzi że zaczynam układać/poprawiać to leciiii żeby zepsuć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 12:41   #3724
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, mam problem z butami dla J. Nie chodzi i jeszcze dlugo chodzic nie bedzie wiec niby nie potrzebuje ale nie puszcze go na spacer w skarpetach przeciez. Zakladalam mu te kombinezonowe ale do spodni i kurtki kiepsko to wyglada bo sa duze. Co mu kupic? Chce cos taniego bo to tylko na spacery i wiem ze nie zrobi w tym ani kroku ale nie chce mu tez zaszkodzic... Poradzcie cos...
tez wczoraj o tym myslałam, gdy wczoraj załozyłam Jankowi kurtkę (wczesniej ubierałam go w kombinezon, więc nie było problemu. Mam takie ze smyka na miekkiej podeszwie (cos w ten deseń http://www.smyk.com/cool-club-kapcie...a-dla-dzieci-p), kupiłam jesienią, jeszcze są dobre, więc na razie się z nimi przebujam.

Cytat:
dziwne z tym jajkiem, ale moze to przejsciowe

a jajko w carbonara przeciez sie scina
Róza Marii tez wymiotowała po jajku (nie wiem jak teraz, czy cos się poprawił0)
No ścina się bo makaron ciepły

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
super! stylowo

Cytat:
oj to ja chyba tez reaktywuje swoje u nas hitem jest odkurzacz, J potrafi przy nim dobre 20 minut spedzic i swietnie tez sie sprawdza jako pchacz
Stary 2014-03-10, 12:45   #3725
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Róza Marii tez wymiotowała po jajku (nie wiem jak teraz, czy cos się poprawił0)
No ścina się bo makaron ciepły

oj to ja chyba tez reaktywuje swoje u nas hitem jest odkurzacz, J potrafi przy nim dobre 20 minut spedzic i swietnie tez sie sprawdza jako pchacz
tak, wlasnie, Roza tez - ciekawe to - mowi sie, ze jajko jest ciezkostrawne, moze niektore dzieci maja bardziej delikatne brzuszki

jak ty robisz ta carbonare?

bo ja robie sos smietanowy i do niego idzie roztrzepane jajko

odkurzacz rulezzzzz
albo jak wniose do domu wozek - to tez ma zajecie na dluuugi czas
Stary 2014-03-10, 12:48   #3726
alliw
Zadomowienie

Janek ma dziś dzień "pierdzenia" od rana "pierdzi" buzią

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
jak ty robisz ta carbonare?

bo ja robie sos smietanowy i do niego idzie roztrzepane jajko
ja nie robie, tylko zjadam robi tż i z tego co wiem, to miesza smietane z jajkiem i parmezanem i do tego wrzuca goracy makaron
Stary 2014-03-10, 12:54   #3727
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

monika my nie mamy w ogole zadnych bucikow, cala zime M. przejezdzil w wozku w spiworku w samych skarpetkach, teraz jak biore drugi wozek bez spiworku a jest jeszcze chlodno to zawijam nozki w kocyk - niedlugo wiosna, lato - to buciki tez beda zbedne. Ja kupie dopiero wtedy, jak mlody ruszy - bo nozka jednak szybko rosnie, buciki sa drogie - i zanim dziecko zacznie chodzic, to sie moze okazac, ze trzeba kupic juz kolejne . dlatego ja sie nie spiesze
Ojej, super wyglada No to chyba...

A on nie chce stawac na spacerach? Bo Hania ciągle chce na nogi, na placu zabaw, w knajpie, w galerii przy ławkach.... Nie chodzi, ale jak mam ja stawiac w skarpetach? Mamy plany jednak kupic buty, bo teraz ma takie dla niechodzących dzieci i jak w nich wstaje to się przewraca bo nie trzymają nóg.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-10 o 12:55
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 13:04   #3728
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ale super wygląda aż mnie się zrobiło wygodnie

Kamil też jak tylko widzi że zaczynam układać/poprawiać to leciiii żeby zepsuć
na pewno wygodnie
wlasnie jakis pan sie nas pytal, co trzeba zrobic, by tez sie tak wozic

hehehhe... a najlepsza jest dziewiatka i koleczko ze srodka

M. ostatnio ma wlasnie manie skladania tzn. koleczko probuje wcisnac do dziewiatki, mamy taka ruska babuszke, to probuje dwie czesci zlozyc, wklada klocki do sortera, probuje wcisnac paczke chusteczek za materac i tak wrzuca i wyciaga itd.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Janek ma dziś dzień "pierdzenia" od rana "pierdzi" buzią

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ja nie robie, tylko zjadam robi tż i z tego co wiem, to miesza smietane z jajkiem i parmezanem i do tego wrzuca goracy makaron
prrrrrrrrrrrrrrrr

o kurcze, calkiem inaczej
ja smaze boczek, wlewam smietane, gotuje chile, by sie zagescil odrobine i wrzucam jajo
Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Ojej, super wyglada No to chyba...

A on nie chce stawac na spacerach? Bo Hania ciągle chce na nogi, na placu zabaw, w knajpie, w galerii przy ławkach.... Nie chodzi, ale jak mam ja stawiac w skarpetach? Mamy plany jednak kupic buty, bo teraz ma takie dla niechodzących dzieci i jak w nich wstaje to się przewraca bo nie trzymają nóg.
hehe.. przez ten watek to mozna zbankrutowac

nie, na szczescie nie chce - ale ja mu tez tego nigdy nie pokazywalam, ze mozna, wiec moze dlatego taki grzeczny jest w wozku - jak bedzie chcial na spacerach stawac to kupie buciki
Stary 2014-03-10, 13:10   #3729
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
no elegancko sie prezentuje

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
O. też już zaczyna je rozmontowywać
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:12   #3730
anika_s
Wtajemniczenie

prezent od taty na Dzień Kobiet
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1299.jpg (38,3 KB, 49 załadowań)
Stary 2014-03-10, 13:16   #3731
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
super!
a dosiega nozkami juz do podlogi, czy jeszzce nie?
A mama tez zostala obdarowana?
Stary 2014-03-10, 13:16   #3732
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
Heh, Hania czasem siedzi na jakiejś części, a resztę wkoło demoluje i odrywa po kawałku, aż zostana tylko te, których nie może odczepić.

Cytat:
Janek ma dziś dzień "pierdzenia" od rana "pierdzi" buzią [COLOR="Silver"]
Moja czasem caly dzień tak robi,pierdzi i pierdzi, udaje male autko

Cytat:
nie, na szczescie nie chce - ale ja mu tez tego nigdy nie pokazywalam, ze mozna, wiec moze dlatego taki grzeczny jest w wozku - jak bedzie chcial na spacerach stawac to kupie buciki
No właśnie, zbankrutować na pewno można, ale to same dobre pomysły tu się poleca
Z tymi butami to trochę kiszka, napaliłam się na emelki, pojechałam do plazy przy oazji wizyty w imaxe i sklep wymieniony na ich stronie, ale emelków to kilka sztuk, akurat zadne z tych, co chcialam Więc dobrze ze tam zajrzalam bez Hani, bo wlekłabym dziecko do galerii bez sensu. Pytanie, gdzie w końcu w Kraku będzie większy wybór? Patrzyłam też w enliczku, to było kilka par też. Na stronie emel są wymienione sklepy, ale żaden nie jest blisko no i co znowu pojadę przez cały Kraków, a butów nie bedzie?
Krakowianki, czy któraś zna sklep Ciocia Klocia na Kobierzyńskiej?

Cytat:
WOW super! Tez bym chciała wózzz dostać na dzien kobiet!

Demeter jak randka i kino? Mam nadzieję,że udana!

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-03-10 o 13:17
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:17   #3733
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, Hania czasem siedzi na jakiejś części, a resztę wkoło demoluje i odrywa po kawałku, aż zostana tylko te, których nie może odczepić.

No właśnie, zbankrutować na pewno można, ale to same dobre pomysły tu się poleca
Z tymi butami to trochę kiszka, napaliłam się na emelki, pojechałam do plazy przy oazji wizyty w imaxe i sklep wymieniony na ich stronie, ale emelków to kilka sztuk, akurat zadne z tych, co chcialam Więc dobrze ze tam zajrzalam bez Hani, bo wlekłabym dziecko do galerii bez sensu. Pytanie, gdzie w końcu w Kraku będzie większy wybór? Patrzyłam też w enliczku, to było kilka par też. Na stronie emel są wymienione sklepy, ale żaden nie jest blisko no i co znowu pojadę przez cały Kraków, a butów nie bedzie?
Krakowianki, czy któraś zna sklep Ciocia Klocia na Kobierzyńskiej?
haha.. dokladnie tak robi! Czyli co, wychodzi na to, ze to jakas faza rozwojowa, bo wszytskie tak robia

a moze zadzwon, czy dany model jest dostepny?
Stary 2014-03-10, 13:24   #3734
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
super!
a dosiega nozkami juz do podlogi, czy jeszzce nie?
A mama tez zostala obdarowana?
nóżkami dosięga, ale jeszcze nie zakumała że się ma nimi odpychać

mama nie dostała jeszcze nic (ale tylko dlatego że nie mogłam się zdecydować co chcę) wiec tż stwierdził że sam podejmie decyzje i dostane spóźniony prezent

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

WOW super! Tez bym chciała wózzz dostać na dzien kobiet!
z niego jeszcze można zrobić pchacza (którego teoretycznie mieliśmy nie kupować)

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

zmykam coś upichcić
Stary 2014-03-10, 13:56   #3735
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hejka!

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
ale miałam noc ;/ na wieczór rozbolało mnie gardło, całe czerwone, drapiące.. czułam, że coś mnie bierze.. wsunęłam polopirynę i poszłam spać.. w nocy takie poty mnie oblewały, że myślałam, że jestem w piekle..
rano ledwo wstałam na nogi.. głowa gardło plecy mięśnie- wszystko mnie bolało..
Zdrówka!

Cytat:
O
Ozdoby w 3 kolorach -różowo/pistacjowo/turkusowe. Chciałam napis "mam już roczek" albo coś w tym stylu, ale nie znalazłam takiego dokładnie jak bym chciała, a te co robili na zamówienie, to nie mieli takich kolorów. Zamowilam za to balonik z takim napisem. Jeszcze chcialam ładną świeczkę różową ale nie mogę się zdecydować.
Bardzo ładne te ozdoby

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Heej!
Witam sie po weekendzie. Impreza sie udała, Kinia prezentów nazbierala wiecej napiszę później, jak mi sie humor po poprawi, bo sie na wieczór z Tz pokłóciłam i mam nastrój zwieszony.

Cytat:
Ja też tak uczyłam, że przy dziecku wszystko można robić ale niestety przyszedł czas że dorósł i owszem moge odkurzać jak śpi ale jest logiczne że się obudzi
teraz to najwyżej podlogę myje jak śpi
Dokladnie!

Cytat:
Wlazłam do fotoklubu, a tam tyle nowych zdjęć. Cudne te nasze dzieciaczki są
Prawda

Cytat:
U nas też!

Cytat:
na pewno wygodnie
wlasnie jakis pan sie nas pytal, co trzeba zrobic, by tez sie tak wozic
Podryw ?

Cytat:
Super! I może byc pchaczem? Jaka to firma??

Cytat:
Demeter jak randka i kino? Mam nadzieję,że udana!
Dziękuje - tak udana jak najbardziej
Film robi wrazenie - wielkie wow. Ale bardziej mi się podobała 1 czesc - jesli chodzi o fabułę

----------
Nestelle, Ty to potrafisz zaciekawić - czekamy z niecierpliwoscią na opis urodzin Rozszalałas sie ze zdjeciami - ale dobrze taką rodzinke mozna ogladac
Kasia oby spotkanie weekendowe się udało

Wczoraj piękny dzien obiadek u tesciowej, potem wypad na lody do Maca a potem kino z popcornem Kubcio został z teściową.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 14:03   #3736
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Super! I może byc pchaczem? Jaka to firma??
firma SMIKI (w smyku kupiony)
Stary 2014-03-10, 14:43   #3737
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, mam problem z butami dla J. Nie chodzi i jeszcze dlugo chodzic nie bedzie wiec niby nie potrzebuje ale nie puszcze go na spacer w skarpetach przeciez. Zakladalam mu te kombinezonowe ale do spodni i kurtki kiepsko to wyglada bo sa duze. Co mu kupic? Chce cos taniego bo to tylko na spacery i wiem ze nie zrobi w tym ani kroku ale nie chce mu tez zaszkodzic... Poradzcie cos...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wydaje mi się ze skoro nie chodzi a na spacerach nie wstaje to wystarcza takie miękkie kapcie. Nawet takie ze skarpetkami wszytymi. Będzie ciepło. Dla nóżki która nie staje dużo takie poważne twarde buty są nie najlepsze. Nawet takie zwykłe trampki ostatnio widziałam gdzieś, lekkie miękkie za kostkę.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:49   #3738
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Musze sie wam pochwalic - dzis sie zastanawialam sie usypiac Milusia bez bujania
Udalo sie - pobujalam max 3min z butelka odlozylam do lozeczka przykrylam kderka i wyszlam nawet sie nie przekrecil na drugi bok - dzielny synus kochany

No nic ide film konczyc i do spania
Ps - sie umowilam z tym od tele na weekend ( jak nam nic nie wypadnie )

Kocham Cie Emilianku <3.
za usypianko
no i kroi się romansik

Cytat:
Hej. Pół ranka dziś przeryczałam... ze szczęścia..
a to dlatego że mam dziecko. Uświadomiłam sobie po raz enty jakie to szczęście.. i nie leciały mi łzy, ja ryczałam. Ktoś by pomyślał że dobrze walnięta jestem
no i tak powinno być cieszyć się!!!

Cytat:
super

Dzień dobry w ogóle, piękna pogoda w końcu się robi, a rok temu jaka zima była w marcu...
chyba zaraz usnę kawa nawet nie działa, B ostatnio robi pobudki po 6.20 albo coś w ten deseń i dlatego padam, wystarczyło by choć do 7 i było by git no nic idę prasować.
Stary 2014-03-10, 14:51   #3739
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Monika kapcie/ buciki np.befado albo zetpol ,lemigo. Koszt kolo 20-30 zl
despa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 15:01   #3740
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ogóle, piękna pogoda w końcu się robi, a rok temu jaka zima była w marcu...
chyba zaraz usnę kawa nawet nie działa, B ostatnio robi pobudki po 6.20 albo coś w ten deseń i dlatego padam, wystarczyło by choć do 7 i było by git no nic idę prasować.
U nas też pobudki o 6:30 - ale z reguły ide na drzemke razem z nim po południu

Aaaa pisałyscie o moim nocnym prasowaniu - cóż, wyspałam sie za bardzo, a wieczorem stwierdziłam, że musze się za to w koncu wziaśc. No i tak zeszło do 2:30
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:03   #3741
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
za usypianko
no i kroi się romansik

no i tak powinno być cieszyć się!!!

super

No, jak rodziłam Tomka rok temu to u nas zaspy do kolan były :-D
U nas też pobudki 6.30/ 6.50 czekam z utęsknieniem na przestawienie zegarków
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:06   #3742
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
myślę że nie znam super mamę która ma córeczkę i mimo że wychowuje w fajny sposób to mała lubi komuś przyłożyć
a mój Kamil mimo że rychliwy, często się denerwuje to nawet mu na myśl nie przejdzie. Charakterki i upodobania wychodzą
Przeraziłam się jego zachowaniem w stosunku do tego dziecka. Łobuz mi rośnie?...
Cytat:
o kurka! nie wydaje mi sie ze cos robisz źle. A zareagowałas jakoś na takie jego zachowanie?
A ten żel to chociaż ładnie pachnie?
Zabrałam go przerażona, bo bałam się, że krzywdę zrobi temu chłopcu, tym bardziej, że mój rosły jest i dużo większy od tamtego.
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam to samo.... mój jest tajfunem. Każdy ma swoje predyspozycje, charakter itp...
Coraz więcej podobieństw między naszymi synkami (w zwierzątkowe naklejki tak tłucze, że chyba je odkleje )
Widzę, że by się z Twoim dogadał, w te wypukłe tak stuka paluchem, że sama się boję, że popękają, krzycząc przy tym radosne aaaaaa!

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:07   #3743
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mama nie dostała jeszcze nic (ale tylko dlatego że nie mogłam się zdecydować co chcę) wiec tż stwierdził że sam podejmie decyzje i dostane spóźniony prezent

zmykam coś upichcić
ciekawe, co wymysli

co gotujesz?

Cytat:

Wczoraj piękny dzien obiadek u tesciowej, potem wypad na lody do Maca a potem kino z popcornem Kubcio został z teściową.
super!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 15:07   #3744
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
No, jak rodziłam Tomka rok temu to u nas zaspy do kolan były :-D
U nas też pobudki 6.30/ 6.50 czekam z utęsknieniem na przestawienie zegarków
Ewka ale teraz zmieniamy czas na letni i krocej spimy, czyli to bedzie 5:20 ;-)
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:09   #3745
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Kamil od wczoraj się tak złości... okropne to jest. Robi się czerwony i ściska to co ma w ręce albo pięści i aż się trzęsie. Wtedy podgłaszam TV, pokazuje coś, zaczynam śpiewać. Cokolwiek. ale naśladować??
O to to, mój też tak robi. Ja albo nie zwracam uwagi i wtedy przestaje, a jak to nie pomaga to włączam najgłośniejszą zabawkę i wtedy biegnie zadowolony zapominając o złości. A jakby mi ktoś utrwalał takie zachowanie u dziecka to bym zatłukła

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:11   #3746
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ewka ale teraz zmieniamy czas na letni i krocej spimy, czyli to bedzie 5:20 ;-)
krocej spimy, czyli przekrecamy zegarek na godzine pozniej, czyli zamiast 6 bedzie juz 7 - dlatego trzeba wstac wczesniej, jak chce sie zdazyc do pracy
(dobrze, ze nam to nie grozi )
Stary 2014-03-10, 15:38   #3747
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa pisałyscie o moim nocnym prasowaniu - cóż, wyspałam sie za bardzo, a wieczorem stwierdziłam, że musze się za to w koncu wziaśc. No i tak zeszło do 2:30
o ja cie piernicze! ileś Ty tego nazbierała

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
ciekawe, co wymysli

co gotujesz?

super!
kasza gryczana, filet z piersi kurczaka z grilla i mix sałat z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i dymką

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
krocej spimy, czyli przekrecamy zegarek na godzine pozniej, czyli zamiast 6 bedzie juz 7 - dlatego trzeba wstac wczesniej, jak chce sie zdazyc do pracy
(dobrze, ze nam to nie grozi )
zazdroszcze! po kiego grzyba przestawiać ten czas
Stary 2014-03-10, 15:50   #3748
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
M. nie narzekal, wydaje mi sie, ze fajnie trzyma glowke, i dziecku jest wygodnie
ja ją kupiłam dużo wcześniej, jak T. miał problem z główką. u nas absolutnie stabilizowała. a teraz - siła przyzwyczajenia

Cytat:
Gwiazda i jaki rycerski tata

Cytat:
Na stronie emel są wymienione sklepy, ale żaden nie jest blisko no i co znowu pojadę przez cały Kraków, a butów nie bedzie?
hehe, jak szukałam kiedyś info, to duży punkt był na Tandecie.

Cytat:
wystarczyło by choć do 7 i było by git
nooooooo marzenia!

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
w te wypukłe tak stuka paluchem, że sama się boję, że popękają, krzycząc przy tym radosne aaaaaa!
, krokodyl nie przeżyje tego dźgania

Urodziny w porzo. Kameralne ale łeb mnie boli jak po tygodniowych baletach
babcie mi dziecko rozwydrzyły... no i histeria za histerią i wpijanie się we mnie... jak małpka... heh. będzie ciekawie, bo ja go nosić nie zamierzam...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:56   #3749
BYou
MBZ♥

Anika, super prezencior ale jeszcze fajniejsza Użytkowniczka
My też dostaniemy swoje prezenty dopiero w piątek

Monika, w tescowym f&f widziałam takie tramposzki z miękką podeszwą

Dragusiu, ło matkoto się napracowałaśmnie prasowanie relaksuje, uwielbiam

Moderna, u nas puzzle już schowałam, najlepsza zabawka to mamusine bransoletki

Demeter nie za dobrze CI?

Agatko to witam w klubie porannego wstawaniaZosia ma to po tatusiu bo mama lubi sobie pospać

WKurzył mnie next mimo zmienionego adresu dostarczenia paczki wysłali na adres, na któym jest zarejestrowana moja karta na szczęście kurier zadzwonił, przekierowałam na moją Mamę. Ale ciuszki zobaczę dopiero za tydzień jak przyjadą na urodziny:/już im wysmarowałam maila

Za to zara nie zawiodłaczekam jeszcze na kurtałkę

Niedawno wróciłyśmy. Jak cieplutko jestposzalałyśmy na siłowni na świeżym powietrzuZosi nie interesują maluszki tylko chłopcy z gimnazjum grający w kosza

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Despa jeszcze odnośnie zamówienia w nexcie, można płacić kartą jak na odwrocie masz takie 3 cyfry-ja dodatkowo musiałam zmienić limit płatności internetowych-standardowo w ing jest ustawione na 0.

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Pani, weź mnie nie stresuj, że Zosi minie spanie przy odkurzaczu:/

Alliw dla spokojności przed szczepieniem na mmr zgłoś może ten problem z jajkiem

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:03   #3750
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Niedawno wróciłyśmy. Jak cieplutko jestposzalałyśmy na siłowni na świeżym powietrzuZosi nie interesują maluszki tylko chłopcy z gimnazjum grający w kosza
hehe a co tam maluszki, jak chlopcy pewnie fajnie grali
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Urodziny w porzo. Kameralne ale łeb mnie boli jak po tygodniowych baletach
babcie mi dziecko rozwydrzyły... no i histeria za histerią i wpijanie się we mnie... jak małpka... heh. będzie ciekawie, bo ja go nosić nie zamierzam...
ohhhh...

a dlaczego nie zamierzasz nosic?
moze zbyt duzo emocji? na pewno on tego teraz potrzebuje, bliskosci z mama

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości