|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2014-03-10 o 15:49 |
|||
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Czesc! Oczywiscie siedzac na glukozie i chcąc Was podczytać aplikacja wizaż odmówiła posłuszeństwa... znów mam tyły, ale te dzisiejsze zaraz nadrobie...
Chciałam Wam napisać jaki z mojego syna romantyk. W sobote rozniósł wszystkim kobietkom (babciom, sąsiadkom i Pani od basenu) kwiaty. Pani od basenu az porobiła zdjęcia Maciusiowe i ma wrzucić na stronę.LOVE A ja w dzień kobiet dosiadłam terenówkę i już sie nie mogę doczekać kolejnego razu. Jestem tak zajawiona na off road ze łooooooooooooooo
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
wróciliśmy ze spaceru, niestety Jasio wytrzymał tylko 2h, a szkoda bo pogoda boska
Cytat:
![]() mam nadzieję ze ta prywatna pediatra coś Wam doradzi bardzo dobrze cie rozumiem, bo pamiętam jak przezywałam Jasia problemy brzuszkowe i skórne bałam się cokolwiek zjeśc w trosce ojego zdrowie.mam nadzieję ze wszytko się wyjaśni Cytat:
![]() jesli są jakieś nowe twarze-osoby i skupiają na nim uwagę moje dziecko jest przeszczęsliwe
|
|
#1624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez taki mamy z tym podwojnym kolkiem z przodu, tyle ze rame mamy ciemniejsza na co troche sie wkurzylam bo taki ciemny przez to jest - a zamawialismy przez neta, ale za to 500zl taniej niz gdzie indziej, wie cdalam sobie spokoj i zamowilam rozowa wkladke i torbe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas w nocy pobudki, w dzien drzemki po 30min + dluzsza na spacerze i tez nie lubi sama siedziec Cytat:
Cytat:
Chcialam cos jeszcze napisac ale dziecko wzywa
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pediatra powiedziala, ze moge w 7 m-cu /czyli w marcu/ dac pol zoltka
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to ja daję radę siedzieć na wizażu jak sobie cyca, ewentualnie zaśnie przy cycaniu>czasem też jak się bawi,ale to długo nie trwa bo ona potrzebuje towarzystwa ![]() No tak, ale paszport jest na 5 lat,a możliwe,że za rok lub dwa polecimy już na wakacje samolotem np. do Turcji i wtedy dowód już niet
|
|
#1627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Chyba kupie kojec. Myślę nad nim od 2 tyg, bo trochę kasy kosztuje, ale dzis chyba dojrzalam do zakupu. Mimo, ze Adas tylko sie turla i dzdzownicuje, to skutecznie przemieszcza sie. I najchetniej poza mata i dywanem. Ma juz siniaka na czole. Dzis wyszlam na moment do kuchni wstawic kluski, a on juz przy rogu szafy. Rzucilam sie na ratunek i wykipialy mi kluski na cala kuchenke. Juz niedlugo go nie upilnuje, a mam troche rzeczy do roboty - domowych i zawodowych. Wiadomo, nie bede go tam na stale trzymac, ale chociaz na ten czas, jak musze go z oczu spuscic. Na bujaczku juz nie chce siedziec. Od razu na brzuch się wykreca, a przypiety ryczy. Niby mam lozko turystyczne, ktore moze pelnic funkcje kojca, ale jest za male wg mnie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dzis zamulony dzien
Snow, ja mam kojec i sobie chwale, to byl trafny zakup. |
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czemu myslisz ze ci nie przeszła? Cytat:
ona jest duza...dla dwuletniego dziecka, ale zweziłam ja bez problemu i jest ekstra Moje dziecko wariuje na maksa... nie chce spac, wydziera sie i uspokaja tylko jak tesciowa jest. nie rozumiem i mi kurde przykro bo ona sobie lepiej radzi??? nie kumam
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuuu co za dzień... Mam dość. Chce mi się wyć. Ani trochę nie pomaga pogoda za oknem. Zuza marudna nieznośnie
Na szczęście TŻ dziś będzie wcześniej w domu, to choć chwilę przed kąpielą się nią zajmie... Kaśka, ja już półtora tygodnia ponad nie jem/nie piję mleka itp. A my dostaliśmy niedawno łóżeczko turystyczne. Tzn. moja mama dostała od znajomego raz używane. I się babcia cieszy, że Zuzia będzie mogła przyjechać na wakacje. :P Mnie się tak marzą wakacje nad morzem, choć na parę dni Zobaczymy...
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a twoja przykrosc rozumiem, u mnie tak bylo z Blanka i moja mama i w sumie sie nie zmienilo to zbytnio
|
|
|
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was kupowała może teraz mega paki pampersów w Carefurze? Rozmiar 4, chyba 132 sztuki, promocja do 03.03?. Ja nie wiem czy oni tam ładują pampy gorszej jakości czy co, ale odkąd je mamy, córa zrobi kupe to ciuch do zmiany, bo albo przeciekło bokiem, albo górą.... Mała robi kupe 2 razy dziennie, także przebierana jest w ciągu dnia jak modelka na wybiegu.
|
|
#1633 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choć mówię, że latem bym wolała na wsi, a zimą w mieście ![]() spanie na obecnej kanapie mi nie przeszkadza, jest wygodna, a najlepsze w niej jest to, że nie muszę codziennie składać ale przenosin do salonu sobie nie wyobrażam i odwlekam jak się daCytat:
Cytat:
nie wiem czy ja bym tle rzeczy za cały dzien zrobiła, jesteś mistrz organizacji ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl...przegladalam aukcje i znalazłam coś przypadkiem http://allegro.pl/mata-torba-plazowa...013630837.html
|
|
#1635 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbkę zebrałam z pampersa normalnie, a na wynik czekaliśmy jakoś 2-3 dni. Musi minąć trochę czasu, żeby ewentualne bakterie czy grzyby się uhodowały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna Ja to musiałabym kupić kilka takich, albo dwie większe
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Ahoj! Stasio jeszcze pokaszluje ale dziś byliśmy na krótkim spacerze - taka piękna pogoda. Najchętniej teraz też bym z nim wyszła ale lepiej nie przeginać
Niech się powoli aklimatyzuje.Kurcze fajny był, zdrowy to przez kilka dni przestałam mu podawać Dicoflor i zaraz złapał jakieś paskudztwo. Na szczęście obeszło się bez antybiotyków. Potem ja chorowałam a teraz mężul. Stasika w tak piękną pogodę wożę w spacerówce. Jak wieje albo jest chłodniej to w gondoli - jeszcze się mieści choć tak już na styk. W ogóle to córa znajomej wylądowała w szputalu - rotawirus. Mała jest tylko kilka dni mlodsza od Stasia. Boję się z nim wychodzić do ludzi, podobno jakaś grypa jelitowa panuje. Piszecie o siadaniu - mój nawet nie próbuje choć chwila - na leżaczku się podciąga. Póki co dość fajnie opanował przewracanie się z pleców na brzuszek - niestety w drugą stronę jeszcze tego nie zakapował i jest ryk Siadać to go nie sadzam tak specjalnie choć czasem przy stole mam go na kolanach to tak pół leżąco, pół siedząco jest. Albo daję go do rogala podczas picia butli. Generalnie na podstawie tego wątku widać jak bardziej różnie się dzieci rozwijają i nabywają nowych umiejętności Staś jest z "tych starszych" a przy niektórych młodszych ma takie tyły że głowa boli. Nic na siłę, na wszystko przyjdzie czas. Moja bratowa mówiła, że Dominik też nie raczkował bardzo długo, już się zamartwiała i potem nagle z dnia na dzień zaczął zasuwać po podłodze.I chciałam się pochwalić, że kuzynowi dziś się urodziła córa - Zosia na dzień mężczyzny 3800 kg, taki pucek, poliki czerwone Fajnie, bardzo się cieszę - Staś będzie miał w kim wybierać Dajcie swoim dzieciom słoiczki czy same pichcicie? Bo ja tak i taka le ostatnio częściej sama gotuję dla młodego. Bardzo lubi taką zupkę: marchew, ziemniak i kawałek pietruszki + koperek. wcina aż miło patrzeć
|
|
|
|
#1639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego z pozycji brzuszkowej? Lala, to całkiem nieźle masz ![]() Jeszcze trochę i się Dzieć nauczy sam bawić i w ogóle labę będziesz miała Cytat:
![]() Chyba, że jeść albo spać - wtedy twarde NIE i tylko ja i Bartek oporządzamy Młodego - chociaż teściowa najchetniej by go na krok nie odstąpiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za to kupiłam Młodemu dwie czapeczki cienkie a z uszami WHAT Cytat:
Z jakiegoś konkretnego powodu, czy ot tak? Dałam Jaskowi o 16.00 pół czopka - tak kazała farmaceutka - i kupa... to znaczy kupy nadal brak Też mi głowa pęka, pomimo spaceru i pięknej pogody... czyżby coś w ciśnieniu? Susanna, Stasiek ma chochliki w oczach ![]() Zdrówka życzę
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2014-03-10 o 17:51 |
|||||
|
|
|
#1640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy masz już jakieś typy ale ja kupiłam kojec Baby Design Play z jednym bokiem otwieranym. Duże toto - metr na mert, połowę kuchni zajmuje, ledwo się przeciskam po rozłożeniu no ale niech młody ma więcej miejsca. |
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Moja miala to samo az razu pewnego Julek sie zaczal wiercic, odrywac to jej mowie grzecznie ze on sie tak ostatnio rozprasza i nie dam rady go nakarmic jak bedzie w pokoju. Oczywiscie to byl tylko pretekst
Generalnie nie lubie jak ktos poza TZ wlazi mi do pokoju jak karmie...
|
|
|
|
#1642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kojec-drewniany-so...005818325.html ale tak mnie tknelo, czy nie lepiej, żeby miał podloge, skoro mamy ogrodek i taras
|
|
#1643 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za organizacje. Niezła masz wprawę przy trójce, teraz po macierzyńskim możesz ubiegać sie o stanowisko kierownicze![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Maciusia, rośnie dzentelmen.Susanna zdrowka dla Stasia, oby kaszelek minął. Powiem Wam co zrobił mój maz. Ogólnie jest maniakiem czystości swojego samochodu i ma rożne specyfiki do czyszczenia. No i wczoraj karmiąc Wiki słyszałam, ze coś "majstruje", wychodzę z pokoju i patrzę, a on czyści kolka i plastiki w wózku tymi swoimi soecyfikami samochodowymi
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko mi kanibalizm uprawia
polozylam się na dywanie poćwiczyć, a ten się przyturlam i gryzł mnie w reke. A teraz mi lapka wylaczyl. Raanyy, co za mały drań
|
#1645 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
młody uparcie cwiczy przewroty z pleców na brzuszek, a jak się przy tym denerwuje, aż piszczy
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyskutowałam z mężem na temat imienia dla następnego dziecka I o ile dla dziewczynki (którą ja bym chciała) zgodnie chcemy Lile (jak nasze dwie wątkowe) to dla chłopca jest bitwa. On chce Jaś ja chce Ludwik, ale kompormisem chyba byłby właśnie Staś ![]() Moja miała 3700 przy urodzeniu więc podobnie A wcale nie taka długa bo 53 cm. Ale co sie dziwić jak i mama i tata się kluski urodzili![]() A co do pogrubionego to dokładnie właśnie tak - tutaj super widać jak bardzo różnie dzieci się rozwijają i mimo to wszystko jest w normie. No i to dobre miejsce dla martwiących bo jak nasze dziecko robi coś wolniej/inaczej to na wątku zawsze najdzie się ktoś z podobnym 'problemem' a wiadomo, że w kupie raźniej ![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Kaśka brawa dla siłacza Mikiego! Pilnuj się, żeby Ci z tej gondoli nie wyskoczył jak tak będzie siadał
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i zapomniałam napisać, ze super masz z tym otwartym basenem, słoneczko, moze my sie niedługo doczekamy. Super, ze Poli sie podobało. Moja pewnie tez by chciała pic wodę
|
|
#1648 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jestem, kupiłam tylko jabłka, bo pampów zero!
a jak byliśmy ok 11:00 na zakupach to było mega dużo ale pani powiedziała, że jeszcze powinny być, ja mam zapas więć jak nie będzie to nie, ale mam miejsce więc bym sobie zachomikowała Cytat:
![]() nie, wiem zobaczymy, na pewno się pochwalę jak coś ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ehh to nie wiem bo dzieci podobno z takiej siadają leży nóżki w bok pupa w górę i siedzi ![]() w słońcu dzisiaj było 25 stopni ![]() Cytat:
![]() kurde! odłożyłam tabsy w piątek, a dalej mam plamienie
|
|
#1649 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale polecam imię Stanisław, dużo osób mówi "o takie normalne imię, dawno nie słyszane"
|
|||
|
|
|
#1650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz na szczescie juz co raz rzadziej. no i spimy w salonie na kanapie, bogu dzieki wygodna bo inaczej to bym chyba umarla ![]() Cytat:
dziewczyny spia, a ja ide sprzatac ehh a tak mi sie nie chceeeeee. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

dużo jak za kawałek materiału 

W jakiejś innej kaszce Nestle czytałam, żeby podawać jedną łyżeczkę dziennie przez cały okres wprowadzania glutenu.

[/RIGHT]
Obudziła się z płaczem.... Głodna, bo przecież godzinę nie jadła... 
bałam się cokolwiek zjeśc w trosce ojego zdrowie.

Zobaczymy...

o 9 padla i spi do teraz. moglam wiec zjesc w koncu 1 i 2 sniadanie 
jak sprzątaliśmy piwnicę to nie pozwolił wywalić zardzewiałych łopat, które zostały po poprzednich właścicielach