Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-10, 13:21   #2671
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Aziddee a prosze bardzo leń już nie będzie wstawiał wyprostu
Jestem dzisiaj zadowolona ze swoich włosów. Reanimacja dzień drugi. Lepiej niz pierwszego dnia. Olej Gp + joaska niebieska + jantar + troche wody( w spryskiwaczu ) i ugniatanie przez ok 10 minut. Pierwszy raz nie mam obciązonych włosów. Ale puchacz jak stąd do warszawy chociaz na zdjęciu tego nie widac az tak
świetnie!

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:53   #2672
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Haaalo podpowie ktoras odnosnie tych odzywek gp z pokrzywa lub arganem?

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:54   #2673
Aoirghe
Raczkowanie

Cześć

Mam takie szybkie pytanie... Bo coś nie mogę znaleźć. Czy znacie jakis żel podobny do Bielendy z rzepą? Zmienili skład i ten nowy jest z denatem. Miałam zapas starego, więc późno się skapowałam. Mam teraz żel artiste i mrożący Joanny, ale żaden mi nie pasuje (artiste robi za miękkie włosy, a Joanny za twarde, zmieszanie nic nie daje). Lniany też się nie sprawdza. Czego by tu z kupnych spróbować? Isana pomarańczowa też chyba ma inny skład? Nie wiem, dawno się nie interesowałam włosowymi sprawami, ech :/

Dzięki z góry
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 13:57   #2674
sereniti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Cześć

Mam takie szybkie pytanie... Bo coś nie mogę znaleźć. Czy znacie jakis żel podobny do Bielendy z rzepą? Zmienili skład i ten nowy jest z denatem. Miałam zapas starego, więc późno się skapowałam. Mam teraz żel artiste i mrożący Joanny, ale żaden mi nie pasuje (artiste robi za miękkie włosy, a Joanny za twarde, zmieszanie nic nie daje). Lniany też się nie sprawdza. Czego by tu z kupnych spróbować? Isana pomarańczowa też chyba ma inny skład? Nie wiem, dawno się nie interesowałam włosowymi sprawami, ech :/

Dzięki z góry
spróbuj zielony z lidla
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:23   #2675
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
to ja też się pożalę...
Ja mam taką jedną angielę tu, która doprowadza mnie do szewskiej pasji bo kłamie bezczelnie, że ma naturalne loki a trwała jak 150 i zgrywa gwiazdę...
Ja naprawdę nie widzę problemu, żeby powiedzieć; 'włosy mam naturalnie proste ale dokręcam bo kocham loki.' Sama przy włosowym załamaniu myślałam by walnąć trwała od połowy...

Ponadto dziewczyna uwielbia kierować dziwne komentarze pod moim adresem jak;
'-Bo na siłe kręcisz, -dziwne masz, - co Cię widze to inny skręt, - umyj rozczesz i zostaw, jesli sie pokręcą same, jak u mnie, to masz krecone, ale mi sie wydaje, że Ty ten skręt wymuszasz..., -JA mam loki Ty to masz pseudofalki'...

Dziewczyna ewidentie pojęcia o włosach nie ma bo poradziłam ostatnio kumpeli, żeby przestała swoje lokasy czesać bo się pusza niemiłosiernie, na co moja ulubienica 'JA tam swoje czesze i się kręcą, jak lok jest lokiem to sie będzie trzymał, Ty masz po prostu taki wymuszony skręt...'
Ekspertka wielka.....

No przeca widzę, że sciema!
Nie wierzę, po prostu, bo co dziewczynę widze to idealnie identyczny skręt, zero puchu plus przy takim skręcie jakoś dziwnie objętości brak. A podobno nic nie robi. Dodatkowo chyba kręci to sama bo sobie coś nie dorkęciła ostatnio i z tyłu idealnie na srodku zaczaiło się idealnie proste pasmo.
Na wszelkie terminy na które WY kręconowłose reagujecie zrozumieniem ona patrzy dziwnie, puch? odgniatanie? BHD? Na opowieść o olejowaniu zareagowała histerycznym śmiechem i spojrzeniem jakym przynajmniej koci mocz na łeb kładła...

Olałabym, gdyby nie jej 'mądrości' a angolki słuchają i gadaja potem głupoty, że Ell to ma krecone a ja np. to sobie dokręcam i wkurza mnie to bo wiem ile temu poświęcam i ile osobom pomogłam i jakoś mi tę radość wlosomaniaczą odbierają...

Ok, post się dłuży, a mnie cisnienie podnosi co myślicie?
Kręcone/falowane coś tam ma na pewno, ale musi to byc jakoś podrasowane, bo w przeskok z 2b na 3a/b to nie wierzę.

Koleżanka twierdzi, że zmienila szampon na francuski i zaczęły się kręcić.
->No magia!

Ps. Ten blond to też 100% naturalny podobno....
No jasne...Naturalne ma loki wypisz, wymaluj ...Oczywiście, że to trwała jak nic.
A jak nie trwała to lokówka idzie dzień w dzień w ruch...I jazda
Hmm...magiczny szampon ? Gorszej pierdoły nie słyszałam..

Rozumiem, ze niektóre dziewczyny to potrafią nam podnieść ciśnienie, jeśli chodzi o ich "ogrom wiedzy na temat włosów" Co do tego to kilkakroć sama doświadczyłam.
Mnie również denerwują takie osoby, jednakże nie biorę sobie ich słów do serca. Grzecznie wysłucham i wpada w jedno ucho a drugim wychodzi najlepsza metoda

Gdyby miała naturalny blond to po pierwsze nie miałaby takiego niemiłosiernego puchu jaki ma na tym zdjęciu. (na zdjęciu bynajmniej widzę, że ma puch).

U mnie w domu krytykowali moje olejowanie...a później jak mama zobaczyła jakie mam błyszczące i ładnie kręcące się to sama pokiwała głową przeprosiła za głupie żarty
Koleżankami się w ogóle nie przejmowałam, bo tez mnie krytykowały pod tym względem
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:38   #2676
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Jak nie boisz się gorszego przesuszu to używaj
No właśnie nie chcę, a chodziło mi po głowie, że ten jedwab zły

Cytat:
Jestem dzisiaj zadowolona ze swoich włosów. Reanimacja dzień drugi. Lepiej niz pierwszego dnia. Olej Gp + joaska niebieska + jantar + troche wody( w spryskiwaczu ) i ugniatanie przez ok 10 minut. Pierwszy raz nie mam obciązonych włosów. Ale puchacz jak stąd do warszawy chociaz na zdjęciu tego nie widac az tak
Olej do reanimacji? A nie przetłuszcza ci włosów?

Jako jeszcze nie wtajemniczona,zadam może i głupie pytanie, ale do takich spryskiwaczy to ile tych dodatków przykładowo oleju na ile wody?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:40   #2677
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Tej odżywki z Isany używasz jako b/s? Miałam ją ostatnio w rękach ale nie kupiłam
ale ja to często stosuję d/s jako b/s, bo mnie trudno obciążyć
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 14:45   #2678
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Ps. Zmierzyłam sobie obwód kucyka. Wyszło mi 16,5 cm. Teraz wiem czemu mnie tak w łepetynę grzeje
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Ja mam 11cm obwodu kucyka i myślałam, że to dużo człowiek się całe życie uczy
11cm, 16,5? Matko jedyna! Ja mam może z siedem, jak się napuszą, niesamowite jesteście!

Imperfecta, widać wiosna Ci służy, promieniejesz.

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
No jasne...Naturalne ma loki wypisz, wymaluj ...Oczywiście, że to trwała jak nic.
A jak nie trwała to lokówka idzie dzień w dzień w ruch...I jazda
Hmm...magiczny szampon ? Gorszej pierdoły nie słyszałam..

Rozumiem, ze niektóre dziewczyny to potrafią nam podnieść ciśnienie, jeśli chodzi o ich "ogrom wiedzy na temat włosów" Co do tego to kilkakroć sama doświadczyłam.
Mnie również denerwują takie osoby, jednakże nie biorę sobie ich słów do serca. Grzecznie wysłucham i wpada w jedno ucho a drugim wychodzi najlepsza metoda

Gdyby miała naturalny blond to po pierwsze nie miałaby takiego niemiłosiernego puchu jaki ma na tym zdjęciu. (na zdjęciu bynajmniej widzę, że ma puch).

U mnie w domu krytykowali moje olejowanie...a później jak mama zobaczyła jakie mam błyszczące i ładnie kręcące się to sama pokiwała głową przeprosiła za głupie żarty
Koleżankami się w ogóle nie przejmowałam, bo tez mnie krytykowały pod tym względem
no ta historia o naturalnym blondzie i lokach to tez mnie rozbawiła Ostatnio wysłuchałam wykładu ojczyma o tym, że nakładając miód na włosy wyrządzam im większą krzywdę niż jakbym myła płynem do mycia naczyń i że co ja w ogóle wyprawiam. Załamałam ręce i nawet nie miałam sił się tłumaczyć :p

Dzisiaj w Krakowie pogoda przepiękna aż moja wymówka dotycząca biegania się przedawniła, trzeba się zabrać za siebie. :p Dzisiaj moje pokraki po proteinach i suszarce są niemal całkiem proste, ale za to jakie miękkie...

Joanku - jeżeli ktokolwiek kiedykolwiek powie cokolwiek złego na temat Twoich włosów, to wiedz, iż powinien zginąć w czeluściach piekielnych z powodu chorobliwej zazdrości i tyle w tym temacie.

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:49   #2679
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Imperfecta, widać wiosna Ci służy, promieniejesz.
Dziękuję bardzo słoneczko jest przecudowne i napełnia mnóstwem pozytywnej energii
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 14:57   #2680
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Cześć

Dzięki z góry
Ja nie bardzo pomoge, jedyne co moge to odstapic ci moje 3 opakowania, ktore mi zostaly, a nie uzywam

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:23   #2681
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Ps. Zmierzyłam sobie obwód kucyka. Wyszło mi 16,5 cm. Teraz wiem czemu mnie tak w łepetynę grzeje

pięknie

16,5 ja mam jakieś 4/5

Cytat:

To jest bardzo dużo przynajmniej jak dla mnie, bo dla mnie wynik 11cm jest raczej nieosiągalny. Może kiedyś uda mi się uzyskać jakieś 7... a tak to mam jakies 4 może 5cm. Więc ciesz się kochana wynikiem jaki masz

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Haaalo podpowie ktoras odnosnie tych odzywek gp z pokrzywa lub arganem?

Odżywka z GP z arganem ? W ogóle jest taka ?Ja miałam z pokrzywą sprawdzała się dośc dobrze wypadanie mi ustało trochę i była dość lekka

Cytat:
11cm, 16,5? Matko jedyna! Ja mam może z siedem, jak się napuszą, niesamowite jesteście!

Ciesz się, jak juz wspominałam ze 2 razy ja mam może 4/5 i jeszcze włosy wyłażą mi garściami prawie boję się że niedługo będzie 2cm albo 1 nie daj Boże...

Cytat:
Dzisiaj w Krakowie pogoda przepiękna aż moja wymówka dotycząca biegania się przedawniła, trzeba się zabrać za siebie. :p Dzisiaj moje pokraki po proteinach i suszarce są niemal całkiem proste, ale za to jakie miękkie...

Dziś chyba w całej Polsce tak pięknie, moje włosy dziś chwilę schły na słońcu bo słońce tak kusiło że wylazłam w mokrych na balkon

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Ja nie bardzo pomoge, jedyne co moge to odstapic ci moje 3 opakowania, ktore mi zostaly, a nie uzywam

Chyba też będę musiała komuś oddać chociaż może jeszcze jakoś wykorzystam
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 15:35   #2682
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Hej

Drugi raz już podchodzę do akceptacji swoich kręconych włosów i mam nadzieję, że tym razem mi się uda Mam już dość prostownicy, wyciągania na szczotce i martwienia się czy mi się włosy spuszą czy nie, encanto chwilowo wybawiło mnie z opresji ale wyglądam po nim jakbym była na wpół łysa Mija 8 miesiąc od zabiegu, włosy nadal są bardziej proste niż kręcone, podejrzewam, że do wakacji wszystko zejdzie.

Staram się jak najmocniej je zapuścić do tego czasu, bo nie najbardziej nie akceptuję krótkich loków, teraz mam włosy za łopatki ale jakby się skręciły to byłyby za krótkie

Czy któraś z was miała też takie wrażenie, że w prostych jest jej bardziej do twarzy niż w lokach? Nie mogę się pozbyć tego wrażenia, ale nie mam już siły walczyć z naturą...
o_Khaleesi_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:48   #2683
iwonsia01
Zadomowienie

Dziś w końcu zrobiłam fotkę swoich włosów. Nie patrzcie na stan,bo włosy są po reanimacji mokrymi rękami+krem Boots, poza tym wiem, że chyba tylko ja jestem fanką lekkiego puchu :P Ważne jest to, że znikła mi większa część dziur z cieniownia (teraz mam tylko warstwy). Zaprzyjaźniłam się z własnymi nożyczkami. Włosy mają już w sumie zadowalającą mnie długość (najdłuższe do stanika). Teraz muszę walczyć o ich kondycję. Dolna warstwa jest już ok, najgorzej góra wytrawiona od farbowania Tragedia;/ Walka o długość spowodowała to, że nie chciało mi się o nie dbać. No nie mówiąc o tym, że od 2 miesięcy wypadają. Wczoraj przy myciu wyciągnęłam (dosłownie!) z 10 długich włosów a potem przy czesaniu jeszcze 30 Łudzę się, że to dalej efekt, że czeszę tylko włosy co 2-3 dzień po myciu. Oficjalnie kończę zapuszczanie Teraz walka o zdrowie i objętość!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-03-10 16.38.48.jpg (109,0 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-03-10 o 15:50
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 15:49   #2684
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Skoro dziś dzień narzekania na włosy to i ja ponarzekam, bo zazwyczaj tego nie robie
Jak były mokre to ładnie się układały łądnie się kręciły nawet plooping im dzisiaj bardzo nie przeszkadzał, ale jak wyschły to sie zrobiły z tyłu takie do niczego przy twarzy są super, kręcą się jak szalone ale z tyły to masakra jakiś dziwny wyprost jak nigdy. Dobrze że ich z tyłu oglądać nie muszę

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg blabla.jpg (45,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg blablabla1.jpg (35,0 KB, 40 załadowań)

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-10 o 15:56
Stary 2014-03-10, 15:58   #2685
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Skoro dziś dzień narzekania na włosy to i ja ponarzekam, bo zazwyczaj tego nie robie
Jak były mokre to ładnie się układały łądnie się kręciły nawet plooping im dzisiaj bardzo nie przeszkadzał, ale jak wyschły to sie zrobiły z tyłu takie do niczego przy twarzy są super, kręcą się jak szalone ale z tyły to masakra jakiś dziwny wyprost jak nigdy. Dobrze że ich z tyłu oglądać nie muszę

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Zazdroszczę i długości i skrętu!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 16:05   #2686
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Czasami też się cieszę, że nie muszę się oglądać z tyłu
Nie marudź, jest dobrze przecież!
Stary 2014-03-10, 16:06   #2687
Aziddee
Zadomowienie

Cytat:
Chyba też będę musiała komuś oddać chociaż może jeszcze jakoś wykorzystam
Jak cos to ja przyjmę wszelkie żele Bielendy ze starym składem W sensie Grafitti biały i z Czarną rzepą
Stary 2014-03-10, 16:17   #2688
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
To to rozumiem

Mój bosz, pamiętam jak chyba pisałas o 11-12. Jak Ty to robisz?
To było jakoś w tamte wakacje...Tak szczerze mówiąc to nie robiłam nic oprócz nakładania rycynowego na skalp. Nawet jak nie dbałam o włosy jakoś tak zawsze ten olej szedł w ruch. Częściej, rzadziej ale zawsze coś

Cytat:
W tamtym roku miałam tyle. I uwierz mi, to naprawde dużo
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
świetnie!

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Olej do reanimacji? A nie przetłuszcza ci włosów?

Jako jeszcze nie wtajemniczona,zadam może i głupie pytanie, ale do takich spryskiwaczy to ile tych dodatków przykładowo oleju na ile wody?
Mam taki susz na głowie że olej mi nie straszny Poza tym dodaje go tylko kilka kropel. Nie obciaża mi włosów a razem z odżywką, ładnie podkreśla skręt.
Cytat:
Jak dla mnie te 16 to juz za dużo

Cytat:
pięknie

16,5 ja mam jakieś 4/5
Dziękuję
Masz prześliczne lokasy

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 16:17   #2689
bijum
Raczkowanie

Cytat:

1 zdjęcie jeszcze mokre
2 całkiem suche
Faktycznie nie jest ich dużo, ale ślicznie się kręcą!

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-10, 17:09   #2690
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Hej

Drugi raz już podchodzę do akceptacji swoich kręconych włosów i mam nadzieję, że tym razem mi się uda Mam już dość prostownicy, wyciągania na szczotce i martwienia się czy mi się włosy spuszą czy nie, encanto chwilowo wybawiło mnie z opresji ale wyglądam po nim jakbym była na wpół łysa Mija 8 miesiąc od zabiegu, włosy nadal są bardziej proste niż kręcone, podejrzewam, że do wakacji wszystko zejdzie.

Staram się jak najmocniej je zapuścić do tego czasu, bo nie najbardziej nie akceptuję krótkich loków, teraz mam włosy za łopatki ale jakby się skręciły to byłyby za krótkie

Czy któraś z was miała też takie wrażenie, że w prostych jest jej bardziej do twarzy niż w lokach? Nie mogę się pozbyć tego wrażenia, ale nie mam już siły walczyć z naturą...

Ja od zawsze wiedziałam i czułam że w kręconych mi jest lepiej, tym bardziej że wszyscy w domu mi powtarzali że w takich mi ładnie.

Dbaj pielęgnuj i myślę, że w końcu uda Ci się je zaakceptować takie jakie są i myślę że takie za łopatki to już dobra długość przecież nie skręcą ci się du ucha będą pewnie takie do ramion, a to już fajna długość.

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę i długości i skrętu!!!

Dziękuję
Akurat dzisiaj skręt średni ale pierścionki mam na końcach które uwielbiam

Cytat:
Czasami też się cieszę, że nie muszę się oglądać z tyłu
Nie marudź, jest dobrze przecież!

Dzięki

Cytat:
Jak cos to ja przyjmę wszelkie żele Bielendy ze starym składem W sensie Grafitti biały i z Czarną rzepą

Będę pamiętać w razie czego bo akurat takie mam

Cytat:
Masz prześliczne lokasy

Dziękuję chociaż bywają ładniej skręcone

Cytat:
Faktycznie nie jest ich dużo, ale ślicznie się kręcą!
Dziękuję
W szczególności widać to na tym pierwszym zdjęciu kiedy są jeszcze mokre . Liczę na to że w końcu mi przestaną tak wypadać bo nie chcę łysa zostać, albo być zmuszona do obcięcia na krótkiego boba .
Chociaż taki kótki kręcony bob mnie kusi ostatnio, kręcone boby są piękne
Stary 2014-03-10, 17:19   #2691
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
martaakow rzuć się zapalniczką
Rzucam.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jeszcze nie nakładałam na odżywkę. Może być na isanę niebieską, żółtą albo alterrę granatową? Taki odżywki mam, mam jeszcze maski : isana żółta, kalos latte i biovax żółty (miód i cynamon chyba).
Poszalałam w sobotę na zakupach
A może być jedwab taki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...k-therapy.html tylko taki mam ze starych czasów?
Może być na obojętnie jaką odżywkę. Ja zwykle nakładałam na takie, które były za lekkie do nakładania solo, średnio mi pasowały lub po prostu były wielkie i tanie.
A ten jedwab ma alkohol w składzie, więc niezbyt się nadaje.

Cytat:
Powiem Ci, że moje włosy dzisiaj są jakieś takie inne. Nie mam aż takiego przyklapu u góry jak zwykle po szamponach bez SLS
Prawda, mnie się te dzisiejsze Twoje podobają.

Cytat:

Piękne włosy.
A obwód...
Zmierzyłam swój - szalone 8 cm. Ale pamiętam, że zaczynałam z 7.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 17:24   #2692
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Prawda, mnie się te dzisiejsze Twoje podobają. :
No to cóż ja mam teraz począć?
Stary 2014-03-10, 17:30   #2693
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość

Ale włoski ma ładne i loczki fajnie pokręcone i jeszcze jakiś bajerancki gorsecik?

Cytat:
Może myj częściej rypaczem?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 17:31   #2694
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, a próbowałaś myć samą skórę głowy SLSem, a włosy na długości delikatnym szamponem albo SLSem wymieszanym z odżywką? Ja często mieszam szampon z Hegronem b/s.
Stary 2014-03-10, 17:34   #2695
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, a próbowałaś myć samą skórę głowy SLSem, a włosy na długości delikatnym szamponem albo SLSem wymieszanym z odżywką? Ja często mieszam szampon z Hegronem b/s.
Hm.. nie próbowałam nigdy. Zawsze całość myję bez SLSów, ale widzę, że moim włosom to chyba nie pasuje
Stary 2014-03-10, 18:07   #2696
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Hm.. nie próbowałam nigdy. Zawsze całość myję bez SLSów, ale widzę, że moim włosom to chyba nie pasuje
Też myłam całość delikatnym, jak miałam krótsze, a im były dłuższe i cięższe, tym bardziej oklapnięte. Teraz tylko SLS (a przynajmniej skóra głowy) + podpinanie zaraz po wysuszeniu, aż doschną w 100%.
Stary 2014-03-10, 18:09   #2697
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Też myłam całość delikatnym, jak miałam krótsze, a im były dłuższe i cięższe, tym bardziej oklapnięte. Teraz tylko SLS (a przynajmniej skóra głowy) + podpinanie zaraz po wysuszeniu, aż doschną w 100%.
Spróbuję póki co po prostu częściej myć z SLSem
Stary 2014-03-10, 18:18   #2698
Milena_ 798
Raczkowanie

w końcu zamówiłam henne orzechowy braz i olejek indyjski
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:15   #2699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Spróbuję póki co po prostu częściej myć z SLSem
ale ja tez myje ostatnio tylko i wylacznie SLS. Nawet bez wzgledu na ten upiorny lupiez tylko na czubku głowy (?) ale przez to ze wlosy mi smetnie wisza i sa takie nijakie po 2 dniach. A umyje SLS, skora glowy nie swedzi, wlosy odbite i 5 dni spokojnie chodzę i nie myje
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-10, 19:19   #2700
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
ale ja tez myje ostatnio tylko i wylacznie SLS. Nawet bez wzgledu na ten upiorny lupiez tylko na czubku głowy (?) ale przez to ze wlosy mi smetnie wisza i sa takie nijakie po 2 dniach. A umyje SLS, skora glowy nie swedzi, wlosy odbite i 5 dni spokojnie chodzę i nie myje
A co z olejem?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości