|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Berenika na poczatku chciałam ale 2x nie pokazało i sie wypielo dziecię to stwierdziliśmy z mężem ze juz wiecej nie pytamy ze zostaje niespodzianka.
Ale jak tak patrzę teraz na wasze zakupy,wyprawki itp to se mysle ze jak bym znała płeć to było by prościej...No ale cóż mój dziec uparty jest. 18 tego mam wizyte i spinam sie aby nie zapytac lekarza znowu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Od 2 dni kompletnie nie wiem co u was słychać...a wszystko przez to, że mąż dostał 2 dni wolnego Lecę poczytać co przez ten czas napisałyście. Gratuluję kolejnych kupionych wyprawek, tygodni, III trym, zdanych egzaminów, wyjść ze szpitala
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie, to już III trymestr
Z maluszkiem też wszystko w najlepszym porządku, 890 g szczęścia ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2014 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczne rzeczy a ta szczotka to specjalnie do Aventowych butelek? Cytat:
![]() a prezent od małej bezcenny Cytat:
Cytat:
Genialne te zdjęcia z brzuszka ale temat szczepionej mnie dobił i dalej nie wiem szczepić czy nie szczepić ![]() Cytat:
W miarę możliwości planuję tyłek wsadzać pod kran a chusteczki na wyjście Cytat:
Na początku byłam zadowolona z rogala do spania bo nie gniotłam brzucha ale teraz coraz częściej pomimo poduchy się na niego przekręcam i aż się boję Cytat:
Widziałyście że w Rossmanie są najmniejsze pieluszki BD za 9,99zł? |
|||||||||
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Jeeeejku dziewczyny nie nadążam za wami
![]() Cytat:
jak narazie mierze ten cukier od piątku i to co zauważyłam, że 1,5h po śniadaniu i kolacji, gdzie jem chleb żytni czy jakiś inny bardziej zdrowy niż zwykły pszenny, mam wynik 135-140, a norma niby jest do 120... Na czczo i po obiedzie jest super. Pamiętasz jakie miałaś mniej więcej wyniki po posiłkach? Co do jedzenia to wykluczyłam na pewno słodycze, wydaje mi się, że poza tym nie jem jakoś niezdrowo... A ty bardzo pilnowałaś diety? Skupiałaś się na jakichś konkretnych produktach czy wszystko tylko w rozsądnych granicach?
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2017 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Zostawić Was na cały dzień to człowiek później musi kilka stron nadrabiać. W weekend jak mi się nudziło to był spokój, jedna strona niecała, a dzisiaj, kiedy nie mogłam nawet na sekunde wejśc na wizaz to parę stron się zrobiło ![]() Cytat:
zaciśnięte ![]() Karolkya jaki malutki brzuszek Cytat:
ja muszę 60 km dojeżdżać, także mi wygodniej jest na wcześniejszą godzinę ![]() No mogłyśmy się głupie odezwać, ale jakoś się krępowałyśmy ![]() Co do Meridolu to mam płyn, miękką szczoteczkę i tak od 3 dni używam. Jest lepiej, nie powiem, ale to jeszcze nie to Pasty to już od ponad roku używam elmex, mam nadwrażliwość, więc wolę nie zmieniać, żeby mi nie wróciła ![]() beat@ ile Ty już tego masz ![]() Cytat:
Od 2 tyg zauważyłam, że nawet jak przebudzę się w nocy i zmienię pozycję to szukam rogala i przekładam go na drugą stronę ![]() ![]() Gratuluję 3 trymestru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może zjedz coś słodkiego przed wizytą, ponoć to pomaga I przyjdź sobie z 10 min przed i posiedź spokojnie, żeby maleństwo się obudziło ![]() Cytat:
a jak do tego nie zapowiada się olbrzym to już w ogóle bajka U mnie chyba na odwrót, ale to zobaczymy dokładnie w środę, bo mamy wizytę
|
||||||
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za dobre fluidy
trochę pomogło ![]() Ramona_85 świetne zakupy muszę się też za to w końcu zabrać, ale jakoś mi się nie chce...
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Nie nie moja niespodzianka to nie z wyboru
Ale jak nie chciało sie pokazać czyli pewnie chce byc niespodzianką.No trudno. Puki co na pierwszej str niech jest niespodzianka bo jak lekarz sam nie powie to ja nie bede pytać A z tym słodkim to racja jest ze jak sie zje to dziec sie uaktywnia,na poczatku nie czułam różnicy ale teraz po słodkim czuje jak daje czadu i fika. Przed usg ostatnio jak jadłam to jeszcze nie czułam spalo lepiej w sumie ze spalo bo lekarz dokładnie chciał serducho zbadać a jak by fikalo to był by problem z pomiarami.Nawet śmiać mi sie nie kazał bo obudze dzieco i nie skończy badania A śmianie mnie brało sama nie wiem czemu.... Lecę na serial papa dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
Poziomka- położna super Babka
pisaliśmy list do Maluszka i ma Nam przysłac je na pierwsze urodziny jak jeszcze wczoraj nie chciało mi się isc to dzisiaj już się doczekac nie mogę następnego spotkania
|
#2022 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Tu porady dotyczące pielęgnacji pępka: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...o_unikac_.html
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tematu wielorazowych pieluszek, to muszę to napisać po prostu w osobnym poście, tylko daj mi czas, OK? Dzisiaj już nie dam rady. W każdym razie nie odczuwałam z tego powodu jakiegoś dyskomfortu (czytaj: za dużo prania), no i z pupą nic się nie działo. Na 2,5 roku pieluchowania (łącznie z nocą), na palcach tylko jednej ręki mogłabym zliczyć poważniejsze problemy ze skórą. Cytat:
A dlaczego mąż nie chce nosić w chuście? Ostatnio widziałam w mieście faceta z maluszkiem śpiącym słodko właśnie w chuście. Wcale to niemęsko nie wyglądało ![]() Patrząc na Twoją listę zaczęłam się zastanawiać, czy Ty nie zamierzasz karmić piersią? Cytat:
http://mydlarnia.info/olej-ze-slodki...18-id-791.aspx Cytat:
Pierwsze dziecko było jesienne, więc w okresie grzewczym faktycznie trzeba było nieco natłuścić skórę oliwką, ale tylko trochę. Teraz latem, jeśli już jakieś problemy ze skórą się pojawią, dodamy do kąpieli kilka kropel olejku ze słodkich migdałów. Ogólnie naturalne oleje są najzdrowsze i pomagają przy masażach uspokajających i antykolkowych. Cytat:
Co do wielorazowych pieluszek - patrz odpowiedź dla Małej Czarno-Białej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A na Allegro można kupić używane za małe pieniądze. Póki nie zdjęto mi szwów, koło poporodowe uratowało mi dosłownie tyłek ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jadłam naprzemiennie - duże pierwsze śniadanie, małe drugie, większy obiad, mała przegryzka, kolacja. Teraz wiem, że przed snem powinnam była zjeść jeszcze małą kanapkę, żeby nie mieć za długiej przerwy nocnej, bo wtedy mocno spada cukier. Dobre są twarogi, kasze, ryby, chude mięso, dużo warzyw, orzechy, na owoce trzeba uważać, bo banany, kiwi, winogrona i śliwki mają dużo cukru. Na pieczywo razowe trzeba uważać - musi to był prawdziwy żytni czy orkiszowy chleb, bo potrafią oszukiwać i dodawać karmel, żeby był "kolor", a to przecież cukier, więc glukoza skakała. Poszukaj w necie informacji, które produkty spożywcze mają niski indeks glikemiczny.
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Malin No ja do tej pory w Pepco kupowałam.Jeszcze tylko polspiochy potrzebuje bo bodziakow mam juz troche
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrej nocy
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super, że wszystko jest ok
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio czesciej siedze wieczorami na wizazu,bo nadal bez TZta jestem,ale juz niedlugo.
Anteria oby sie udalo z mieszkaniem.Ostatnio zapomnialam Ci jeszcze napisac,ze jak masz skurcze w lydkach to w trakcie jego trwania,najlepiej jest odrazu przeciagnac stope w strone "kolana".A jak ma sie ogolnie duzy skurcz to najlepiej,zeby ktos szybko podniosl Ci noge do gory i naciskal na stope.Mi to bardzo pomaga. bluesky89 fajnie,ze na wizycie wszystko ok ![]() Chodzily za mna nalesniki od piatku i wkoncu sobie dzis zrobilam i sie tak objadlam
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
tak bym zjadła jakieś ciacho ... jak sama upiekę to będę musiała całe zjeść ![]() Mieszkasz w moich okolicach? tez jestem z podkarpacia wproszę się następnym razem ![]() dziękuję ![]() dobry wieczór małż pojechał na 2 tygodnie w delegacje ... zostaliśmy sami z Ba i Szyszka ![]() Wczoraj wytargałam ze strychu worki i pudła z ciuszkami i moze w tym tygodniu uda mi się to przeglądnąć jeszcze nic nie kupuję, bo nie wiem co mam a co by się przydało nowego Część rzeczy jest u szwagierki - np wózek, przewijak, wanienka - tez nie wiem w jakim stanie ![]() Na pewno potrzebujemy nowego kocyka i termometr O butelkach nawet nie myśle, bo poprzednim razem przydała mi się dopiero jak Ba miał 1,5 roku
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór....
Miałam troszkę do nadrobienia, więc piszę na raty: Ogólne gratki za wszystkie nowe tc, 100 dniówki, wizyty, zakupy ![]() __Sylwia__88 gratki za samochód oby się dobrze sprawował, Wózek ten co pokazywałaś nie bardzo mi się widzi, ale ja nie lubię trójkołowców. Ooooo doczytałam, że już macie nowy, super i już tyle z wyprawki![]() Sola1 kciuki za wyniki ja bym nie wytrzymała i bym wcześniej chciała wiedzieć....NecroKitty super, że już jesteście w domku , a i brawo za szyjkę . Spokojnie siły jeszcze wrócą, organizm musi się przyzwyczaić do domku....pater86 fajnie, że jesteście zadowoleni z zajęć SR i po raz 100 pewnie napiszę, zazdroszczę spaceru nad morzem ANTERIA skurcze łydek magnez, banany i pomidory.... sylvuniaa84 ale masz malutki brzuszek Niestety ja też wszystko vegetą, wiem że nie dobra, ale inaczej nie umiem. Może kiedyś się nauczę bez ![]() Ty masz obawy przed zakupami na allegro, a ja w sklepie stacjonarnym, że tyle miałabym przepłacić ![]() Poziomkka skleroza ciążowa i nie tylko ciążowa to moja druga siostra . Niestety nie wiem co na podrażnione dziąsła, u mnie za to cały czas krwawią, zmieniłam nawet szczoteczkę. Podobno można płukać szałwią, ale nie próbowałam....Rybka12321 gratki za listę , teraz tylko sio na zakupy...bluesky89 brawo za wyniki glukozy i za pralkę ![]() Kakusia ogórek z mlekiem choc0late za wyniki glukozyAnia0104 hej zgubo, zaglądaj częściej. Dzieci są śmieszne, mój czasami też kabelkiem bada mi brzuch i całuje siostrę malin30 dobrze, że się odezwałaś eweden współczuję cukrzycy . Podobno mając cukrzycę niestety łatwo o infekcję....Berenika_26 fajnie, ze fitness udany a i gratki za egz , jeszcze trochę wytrzymaj i porzucisz mury szkoły. Niestety to trzeba przetrwać jak poród . Pomiary szyjki to dokładne wiem tylko na tych dużych usg np. połówkowych, bo po pilocie nic nie mówi....alingles za egzmorin różowe gratki , i za wybór imion, bardzo oryginalne....spokojnie Prowansja88 gratki za łazienkę i glukoze czekamy na foto....Ramona_85 i Izetka_ pokażcie siaty super, że macie od kogoś dostawać, zazdroszczę.....A co do prasowania i tematu kupna sprzętu do domu, zapomniałam napisać, że jeśli któraś ma wolnych parę groszy, to polecam zakup suszarki do prania. Odkąd ją mamy, tzn. od grudnia. Żelazko wyciągnęłam raz aby uprasować firanki i tż koszulę. Uważam, że taki sprzęt powinna posiadać każda pani domu. Czuję, że żyję
|
|
|
|
#2029 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie pamiętam, który wzięłam, ale śmiało możesz brać ten większy
Cytat:
brzunio śliczny co jadłaś dobregoCytat:
nie raz mi upadła i za pierwszy zakup.Cytat:
x 2 (glukoza +mieszkanie). Co do piersi nie pomogę, smaruję je tym samym co resztę ciała![]() Cytat:
![]() Cytat:
za łazienkę, aby szybko gładko remont poszedł
|
|||||
|
|
|
#2030 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tego co dziewczyny piszą, moda się zmienia. 4 lata temu modne były gaziki nasączone spirytusem np.leko. Przyszła do nas położna, ochrzaniła, że one są do d.... i kazała w spożywczaku kupić spirytus. Potem lekarz kazał nam przejść na octenisept i bądź tu człowieku mądry ![]() Cytat:
ale oczywiście chusteczki kupiłam i to kilka rodzai![]() Cytat:
jeju Ty na prawdę jesteś szalona jak czytałam cały garnitur mnie bolał Piszcie tak dalej, a na pewno jeśli będę je musiała usuwać, to usunę je na pewno w głębokiej narkozie![]() Cytat:
Dobra jesteś, ale nazbierałaś toć to na bliźniaki co najmniej![]() Cytat:
Cytat:
ja +tż+ młody+ jego dwóch przyjaciół pluszowych. Na banana nie stykło miejsca![]() 19C nieźle u nas 14 w dużym słońcu![]() Gratki za III trymestr ![]() |
|||||||
|
|
|
#2031 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet są niezłe![]() Cytat:
może przy następnym zamówieniu, bo będę kupowała od nich laktator...Cytat:
tylko ja kupiłam z myślą o plamach, bo nie raz pisałyście, ze dobre![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45525815] Dziś rano jestem sobie w łazience i nachylam się nad wanną myjąc zęby (nie mam umywalki). W mieszkaniu mamy piec, taką małą kozę i w niej się pali, a od niej odchodzi rura do takiego kaflowego, który w większej części jest w ścianie między pokojem a łazienką, a częściowo wychodzi też w łazience przy wannie akurat. Pomiędzy tymi kaflami jest wiadomo fuga, ale przez zimę na dole trochę popękała i porobiły się małe dziurki. No więc myję te zęby, aż tu nagle z jednej takiej dziurki wychodzi taki wielki, włochaty pająk No myślałam, że na zawał zejdę!! Zaczęłam się drzeć, tż przybiegł i go zabił... Ale od tej pory już się chyba w spokoju nie wykąpie.... [/QUOTE]A u mnie tż się boi pająków i innych robali Zawsze to ja je zabijam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------- Dziękuję za kciuki Odebrałam dzisiaj wyniki, skonsultowałam z ginkiem i na szczęście to był fałszywy alarm ![]() U nas też wiosna pełną gębą, cały czas siedzimy na dworzu. Dzisiaj nawet zrobiłam młodemu dzień wolny od przedszkola z okazji dnia chłopaka, więc dopiero teraz zajrzałam. Poza tym troszkę się u nas pokomplikowało, więc za nim wyjdziemy na prostą to troszkę czasu minie Więc w tym tyg może mnie też być troszkę mniej, ale postaram się nadrobić.Korzystam z tego że jest już nowy dzień, to życzę Wam aby był on udany
|
|||||
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
majkela12 wklejś foty jak wypiorę, bo właśnie wrzuciłam do pralki, na szybko dziś powieszę, to mi ładnie wyschnie, szkoda by było dnia, a muszę przed 9 wyjść już na autobus
![]() ten żel na ukąszenia jest niby od 1 roku, ale znajoma stosowała go wcześniej ![]() tylko datę ma krótką, do kwietnia 2015, więc na przyszły rok mi nie starczy ![]() najwyżej zużyję go w tym roku, dla dzieciaczków siostry i szwagierek oraz dla nas, gdybym nie stosowała u dziecka ![]() dobra, lecę przetrzeć sznurki i rozwiesić klamerki |
|
|
|
#2033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20 Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę ![]() Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył ![]() Cytat:
ale teraz kajam się bo naprawdę jest świetna, w końcu się normalnie wysypiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie żebym narzekała ale zdrowie dziecka najważniejsze.
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-03-11 o 07:20 |
|||
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
NecroKitty
śliczny brzuszek jeju jaki malusi, mój przy Twoim to kobyła
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z rana
Dzis planuje sobie pokopiowac wyprawki i w koncu zrobie swoją listę. Bede po woli kupować i wykreslac co kupiłam.A co do zakupów w necie to chyba macie racje,musze sie jakos przekonać bo na prawdę fajne i cenowo nie drogie mozna znaleźć w necie te łóżeczka. Musze znaleźć takiego sprzedawcę co ma wszystko,bo sama chce skompletować łóżeczko po swojemu.Nie potrzeba mi baldachimu np. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wcześniej wyglądałam jakbym miała wzdęcia
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska?
Jakieś konkretne firmy polecacie? Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2039 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
Cytat:
co do octenisepcie to przyjaciółce przy drugim dziecku odpadł ten kikut szybciej przy pierwszym stosowała spirytus, no ale sama mówiła, że położna przy drugim pokazała jej inny sposób "mycia" go i odpadło po tygodniu a przy pierwszym się tego bała i mały się męczył 4 czy 5 tygodni ![]() Cytat:
nie mów o pająkach bo teraz każdą fugę będę sprawdzać ![]() tak lekarz twierdzi a skąd on to wie to nie mam pojęcia, na pierwszej było ok a teraz mówi, że jest krótsza niż powinna ale trzyma ładnie, więc mam się nie denerwować i oszczędzać Cytat:
i super, że maluszek zdrowiutki, też bym wolała mniejszego brzdąca do porodu ![]() Cytat:
![]() zamówiłam fridę, go gruszki nie chciałam a katarek jakoś nie wiem boję się coś uszkodzić dziecku , frida mnie przeraża ale widziałam koleżankę jak stosuje, więc ja też dam radę ![]() niby specjalnie do tych butelek ale jeszcze nie myłam więc nie wiem jak się sprawdzi ![]() nie oglądałam pieluszek z BD bo pierwsze to chce pampersy ok 40 sztuk a potem chce huggisy albo dadę albo jeszcze coś innego będę próbować ale te najmniejsze to chce pampersy ![]() Cytat:
ja jem słodycze, spaceruje i chodzę spać o 21 i dzisiaj już normalnie funkcjonuje ale ostatni dni to jakaś załamka na całej linii była ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ładny już brzuszek
|
|||||||||
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien dobry i dobranoc ![]() Ide jeszcze pospac bo nocka srednia... Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy 
Potem poszliśmy na krótki spacer, bo brzuch mi trochę twardniał, więc oszczędnie

no i się dziecko prawie popłakało, oddałam jej ten portfel, powiedziałam, ze na razie dzidzia nie będzie potrzebowac, ale się ucieszyła 

znowu będę się samotnie czuła, ale lepiej niech nie idzie bo jeszcze kogoś zarazi
co do dziąseł mi krwawiły wcześniej i kupiłam pastę i płyn do płukania MERIDOL, po dwóch dniach ani śladu po wrażlwych dziąsłam..teraz stosuje raz na jakiś czas profilaktycznie
Gratuluję 3 trymestru 

... jak sama upiekę to będę musiała całe zjeść
... zostaliśmy sami z Ba i Szyszka 

Piszcie tak dalej, a na pewno jeśli będę je musiała usuwać, to usunę je na pewno w głębokiej narkozie
Więc w tym tyg może mnie też być troszkę mniej, ale postaram się nadrobić.
wcześniej wyglądałam jakbym miała wzdęcia