|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Baja piekny opis
wszystko super sie skonczylo.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#662 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam takie pytanie do tych, które już mają Maleństwo przy sobie i mają zwierzaki. Jak relacje się układają, izolacja pełna czy raczej zapoznawanie? Ela Ty masz fretki, jak to z nimi? Zamknięte pewnie w innym pomieszczeniu? Ja kotów raczej nie zamknę, najwyżej na noc nie będą do sypialni wchodzić a w dzień będę bacznie obserwować ![]() Może któraś z Was ma kota, bo z psem to chyba łatwiej, nie wszędzie wskoczy
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najczesciej swedza podeszwy stop i dlonie chociaz czasami i inne czesci ciala oby to nie byla cholestaza ![]() Cytat:
jest jak bylo, nikogo nie izoluje wczesniej przynioslam maskotki Marco do domu i one mialy okazje zaznajomic sie z zapachem jak przyszlismy do domu to przyszly, powachaly i poszly moje koty inteligentne, wiedza, gdzie im skakac nie wolno ![]() teraz ani razu nie probowaly skoczyc jak byl Antos (5 lat temu) to 2 razy Beauty probowala skoczyc do lozeczka (oczywiscie nie na dziecko ), jak zmienilismy koszyk mojzesza na lozeczko wlasnie, ale nie pozwolilam i wiecej sie to nie zdarzyloJesli Marco wieczorem jest w sypialni i zaczyna jeczec, to Beauty przychodzi mi "powiedziec", tak samo bylo z Antosiem.
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Tal ja musze izolowac fretki, bo gryza, ale koty i psy mysle, ze nie trzeba, chyba, ze to dzikusy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Wszyscy jeszcze śpią czy może na porodówki pojechali??? |
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Dobry dzień :-*
Baja miałaś szczęście że trafiłaś na taki personel. Dobrze że już po wszystkim Tygrysek ja jeszcze w dwupaku :P Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po pobraniu, wieczorem będą wyniki. Noc oczywiście w większości nieprzespana:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#669 |
|
Zadomowienie
|
Magdus
za wyniki. Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Mamusie macie pozdrowienia od Virginii w tym tygodniu będzie napewno miala cc niestety jeszcze nie wiadomo kiedy. Także moc i ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#670 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie i ja z rana
![]() zaraz lece na zajecia. przepraszam was za wczorajsza panike... ![]() )Czytam na bierzaco mniej wiecej, ale nie mam weny odp... Mam nadzieje ze wybaczycie
73 kg Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-03-11 o 08:08 |
|
|
|
#671 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Basia to przeżyłaś dramatyczne chwile! ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Cytat:
nie przejmuj się, mnie też pytali komu psa oddam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
Baja. Wzruszajacy opis. Przeżyłas trudne chwile ale wszystko skonczylo sie dobrze. Boje sie o swoj porod i maluszka ale wierze ze lekarze beda walczyc tak jak o was.
Ja mam coraz większy problem z opuchlizna. Od wyjscia ze szpitala zatrzymalo mi sie kilka kg wody. Cisnienie i puls w normie, cukier tez. Ruchy czuje. I chodze siusiu wiec nerki pracuja. Dlatego nie chce panikowac. Za 7 dni bede miec wywolywany porod. Moze jakos wytrzymam. Tyle ze opuchlizna jest juz tak bolesna ze ledwo chodze. Jutro zadzwonie do mojego gina i sie z nim skonsultuje. Czy moze jednak pojawic sie w szpitalu wczesniej czy jakos wytrzymac. Po cichu liczę ze moze zacznie sie samo wczesniej. Tak by bylo najlepiej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#673 |
|
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna ja bym dzisiaj zadzwoniła, na co czekać w sumie
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Virginia
![]() ![]() ![]() baja cudowne zakończenie porodu i to się chyba liczy najbardziej |
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
dla wszystkich, ktore oczekuja Cytat:
![]() mozna kupic, aby uspokoic meza ![]() ja tez mialam przy Antosiu , ale to byl zbedny wydatek, zalozylam moze 3 razy, jak szlam do toalety![]() mozna zamknac drzwi od sypialni/pokoju, gdy dziecko spi i kota tam nie wpuszczac smutne jest to, co piszesz koty to nie sa zwierzeta, ktore po prostu sie oddaje, gdy sytuacja zyciowa sie zmieni zreszta chodzi o kazde zwierze chyba ze stanowi zagrozenie dla dziecka, a koty zdecydowanie nie stanowia niby co taki kot moglby zrobic dziecku ![]() ![]() wiadomo, ze nie zostawia sie dziecka sama na sam z zadnym zwierzeciem
|
|
#676 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Nadzwyczajna ja dzwoniłam do lekarza na prywatny telefon jak miałam wątpliwości, zresztą to Twój lekarz prowadzący więc to jego obowiązek żeby cię poinformować co dalej.
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysle ze moze wieczorem jak TZ wroci podjedziemy do niego na oddzial bezpośrednio. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ta woda, która Ci się zbiera nie jest obojętna ani dla Ciebie ani dla dziecka, ja bym pojechała na IP...
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
witam się wtorkowo
![]() dzisiaj ostatni raz malujemy sufit i jutro już będzie malowanie kolorem ścian i tu pytanie - jeśli któraś z Was ma świecące w ciemnościach naklejki na ścianie, to czy lepiej je nakleić na jasną, np. żółtą, czy ciemną, np fioletową?jak dobrze pójdzie do końca tygodnia będzie panelowa podłoga położona ![]() każdej nocy chyba mi się coś śni o porodach - to chyba z tej wielkiej obawy, czy nie rozpakujemy się wcześniej, ale póki co dzieć jest grzeczny - czasami pobolewa mnie jak na @, ale szybko przechodzi, skurczy przepowiadających też nie mam - chyba (czasami mi kawałek brzucha stwardnieje na kilka sekund, ale to chyba dzieć się rozpycha, bo przy przepowiadaczach raczej powinien cały, a nie tylko mały fragment?) jest nadzieja, że jednak będzie kwietniowy niech przynajmniej wysiedzi do czasu, jak uporamy się z gratami...wymęczyłam męża wczoraj o imię i padło Adrian - ja mam z mieniem ogromny problem, bo nawet moje misie i lalki nigdy ich nie miały, tylko imię męża mi się podoba :P ale on twierdzi, że to głupio jak będzie dziecko miało tak samo na imię jak on :P po części niestety się z nim zgadzam :P mąż ma na drugie Adrian, bez zupełnego znaczenia, ale że on też ma kłopot, żeby coś wybrać, bo się nic nie podoba, to zaproponował, żeby był Adrian - dla mnie takie trochę... twarde :P i sensownego zdrobnienia nie mogę znaleźć (i nie znam nikogo o takim imieniu :P:P:P) ciekawe, czy nam się jeszcze odmieni :P
|
|
#681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamuśki
Gratuluje wszystkim nowo rozpakowanym Niestety przyznaję się, nie nadrabiam, bo mam tydzień zaległości i nie dam rady Od wczoraj jesteśmy z Frankiem w domu i dopiero uczymy się siebie. Jeżeli Franuś mi pozwoli to napiszę wam niedługo mój opis porodu, bo chcę to zrobić na bieżąco, żeby mi nic nie uciekło
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Niezapominajka, też mam dwa koty. I nic się nie zmieniło. Po powrocie ze szpitala pokazaliśmy im małego, jeden się go boi i ucieka a drugi jest zaciekawiony ale ma wszystko w głębokim poważaniu i nie zagląda do małego. Nie izoluje w każdym razie, tz czasem bierze koty na ręce i pokazuje im małego.
Mam też psa i tu też nic się nie zmieniło. Pies zainteresowany, chce się opiekować, pozwoliłam polizać po wloskach, na płacz w ogóle nie reaguje jakby chciała powiedzieć chcieliście to teraz macie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() Thidien, Justine - przykro mi z powodu Waszych relacji z rodzicami, to nie tak powinno być... Virginia - mega kciuki za Was! już niedługo zobaczysz swoją córcię ![]() Baja - piękny opis. dobrze, że trafiłaś w ręce kompetentnego personelu Brokuły dla wszystkich ![]() udało mi się wbić wczoraj do gina, choć nie było łatwo. najpierw coś kręcił, potem proponował, żebym sobie sama pobrała ten wymaz, aż wreszcie stwierdził, żebym wskakiwała na fotel. wszystko w tempie błyskawicznym. kasy za wizytę na szczęście nie wziął, poczekalnia mnie nie zlinczowała. wyniki posiewu za tydzień. Wy też tak długo czekałyście?? jutro albo w czwartek pakuję torbę w końcu. wczoraj małż skręcił łóżeczko, ja przygotowałam fotelik i gondolę. próbuję ogarnąć sterty prania, średnio mi idzie.
|
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję Wam za miłe słowa o zdjęciu Baja, wzruszający opis. Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło ![]() Swoją drogą, orientujecie się, jaki jest procent cc w Polsce? |
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie warto ryzykowac nie ty powinnas diagnozowac czy wszystko w porzadku, tylko lekarz zreszta jakby bylo wszystko ok, to przeciez nie pisalabys codziennie o swoich stopach spuchniete stopy sa norma pod koniec ciazy, ale nikt ci przez internet nie napisze, czy twoje to jeszcze norma czy juz nie, szczegolnie biorac pod uwage twoje serce itp
|
|
#687 |
|
Rozeznanie
|
No jednak zadzwonilam na oddzial. Moj lekarz kazal mi przyjsc i juz mnie nie pusci do porodu. Zadzwonilam po TZ i zwolnil sie z pracy. Niedlugo bedzie.Ide sie wykąpać i pojedziemy do szpitala.
Moze lepiej byc pod opieka skoro tak puchne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo pieknych chwil razem zycze
|
|
#689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo słusznie! trzymaj się
|
|
#690 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki
Cytat:
Cytat:
żaden z nich nigdy się do niego nie pchał ani do łóżeczka ani nigdzie. Także mam spokój. Wprawdzie teraz mały za nimi lata i kilka razy oberwało mu się, ale to już ich sprawa, niech sobie ustalają relacje miedzy sobą sami A poza tym śpimy zamknięci w sypialni, ale to już dużo, dużo wcześniej wprowadziłam, bo mnie wkurzało to bieganie w nocy. Cytat:
A co do imienia takiego jakie ma mąż to mam sąsiadkę, która ma męża Pawła i syna Pawła, dosyć dziwny pomysł jak dla mnie ![]() Brawa za postępy w remoncie ![]() Cytat:
![]() Baja się spłakałam czytając Twój opis porodu. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

wszystko super sie skonczylo.

żonka swojego męża

II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014