|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
a Miki rano jak mu chciałam dać cyca zrobił "bleee" i się odwrócił
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
pieknie... Amelka spala super tylko kuzwa ma goraczke 38,7 |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
gracias
ide do piwnicy...sama bo tż mój czasem nie mysli mówie mu: Macko nie miesci sie w gondole, przynies mi przed praca z piwnicy spacerówke i przyniosl gondole (ta ktora kase wtopiliśmy )Cytat:
Znalazłam zabawkę hit dla Macka.... kupiłam to w ciąży i ostatnio Macko zaczął mi pełzać do tego i probuje gonić to po całym pokoju a ostatnio jak wyszłam do łazienki to słysze ze sam to włączył... komunikat prosty chciał rodzicom przekazac: Brudno! Posprzatajcie ![]()
|
|
|
#1714 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja mam sliko OD 6tego, czyli mozna je dac jak skonczy 5. W odroznieniu od sloikow mleko jest PO 6tym, czyli jak skonczy 6 i zacznie siodmy. Tylko trzeba czytac na sloikach cy sa od...czy po...bo sa i takie i takie. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Janek dzisiaj konczy pol roku.Wczoraj pierwszy spacer w spacerowce zaliczony. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-11 o 08:37 |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kilka dni zjem mandarynkę ![]() Zabawka ciekawa zachęcająca do raczkowania
|
|
#1716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że masz takie pewne ziemniaczki z ogródka. Kurcze dorwać kogoś z takim ogródkiem i go ograbić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tassia super sprawa! Sprawdza się toto jako sprzątacz?? |
|||
|
|
|
#1717 |
|
Wtajemniczenie
|
witam mamuśki
melduje ze żyjemy ![]() pogoda piękna wiec mniej czasu na wizż a dom prosi się o wiosenne porządkitak czytam o waszych pełzającyh robaczkach i zazdraszczam bo sebek ani myśli jak już to w kółko się kreci a adi w jego wieku to już chował sie we wszystkie zakamarki no ale przyjdzie i na niego czas i jeszce mnie zaskoczy póki co byłam wczoraj u lekarza po kropelki do oczu bo strasznie mu ropieją ...gratuluje wszystkim półroczniakom :cm ok: i 7-mieisęczniakom jak ten czas leci ...jakie duże mamy dzieci amelka bravo że tak długo wytrwałaś w kp buziaki dla was |
|
|
|
#1718 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogólnie to jestem pod wrażeniem, tu blog o szyciu- pełna profeska, tu samochody i jeszcze zdjęcia widziałam ![]() Cytat:
![]() Wiem co czujesz, u nas wizyty wyglądają tak samo.... Cytat:
|
|
#1719 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiamy sie nad zakupem takiego cuda, jesteś zadowolona ?
|
#1721 |
|
BAN stały
|
U mnie tez pogoda przednia, fajne lato tej zimy,le od soboty wraca normalna zima, pare stopni powyzej zera i deszcz ze sniegiem jak na marzec przystalo
|
|
|
|
#1722 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, zaraz lecimy na usg, ale jeszcze przy śniadaniu ponadrabiam
Dałam wczoraj Miłkowi wieczorem niewielką porcję kleiku ryżowego, bo nic innego nie mogłam w tych sklepach w pobliżu kupić, a mam ostatnio wrażenie, że coś więcej poza mlekiem już potrzebuje. Zjadł w wielką ochotą, ale zamiast pospać po tym dłużej to obudził się na cyca już przed 22, a przecież po 19 po kąpieli dostał na szczęście potem pobudka o 3.30 i spanie do 7.Dziękujemy za wszystkie kciuki Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas było ostatnio to samo, ledwo lekarz podszedł do niego i już syrena i tak przez całą wizytę dziś pewnie będzie to samoCytat:
jak przestał spać a dalej chciał na brzuchu jeździć to ja spanikowałam i go przesadziłam do spacerówki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dostałam @
|
||||||||
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mu się pić chciało po tej kaszce i dlatego się obudził? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
anutka, ale fajny Kubuś
rusałka, z włosami mam podobnie... i też się nad fryzjerem zastanawiam, ale to by się pewnie skończyło mocnym cięciem, a potem zapuszczaniem... o ile wcześniej Bartek by się ze mną nie rozwiódł - na żadne z powyższych nie mam ochoty kasiuni_a ![]() ![]() ![]() Snow też fajnie Widać dla tatów fiutek na tyle ważny, że zajmuje miejsce w pieśniach ![]() mariiasia A nie dałoby się jakoś trochę od mamusi odseparować TŻa? czaszka_ ja mam Switel i moja nie szumi A które Ci szumi - to Twoje czy dziecka? A w ogóle jak szumi to reklamuj tassia maharet brawa dla Janka ![]() Co do śpiewania, to tak U nas w domu to ja mam słuch i głos, mój mąż nie ma.. ani trochę, ani jednego, ani drugiego... co absolutnie nie przeszkadza mu śpiewać Jaśkowi. Swoją drogą miłość syna do ojca musi być ogromna, skoro Młody tak to lubi ![]() Ze względu na brak zdolności tatusia i całkowitą ignorancję jeśli chodzi o słowa piosenek (nie zna, nie pamięta, miesza), na tapecie są: "Panie Janie" - ze słowami dowolnymi; "10 green bottles" w wersjach z różnymi kolorami, jak już zielone się wytłuką - Jasiek kocha tą piosenkę; jeszcze jedna po angielsku o ludzikach, które się w łóżku turlały; kilka żeglarskich; "Jolka"; mixy dziecięcych - "domowe przedszkole", "Kulfon" czy "szczotka, pasta" zmieszane razem na długo zapadają w pamięć i... no właśnie i to wczorajsze cudo ![]() I tak w koło macieju od urodzenia ![]() I pytanie do właścicielek X-landera: Dziewczynki, w co ubieracie malucha pod ten pokrowiec na nóżki? Pakuję dzisiaj Jaśka do spacerówki po raz pierwszy i wolałabym go na tą okoliczność nie ugotować... |
|
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Ten pokrowiec jest cienki, więc specjalnie cieniej nie ubieram.
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, czyli jeśli wczoraj w gondoli miał dresy i skarpetki - na to kocyk (który natychmiast skopał) i owiewkę (którą również skopał, a potem zdjął i zjadał), to spokojnie mogę tak samo ubrać i kocyk sobie podarować?
|
|
|
|
#1728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() Dziś kolejny piekny dzionek, będziemy się byczyć w ogrodzie ![]() Cytat:
ja uwielbiam prasować rzeczy Natki, gorzej z naszymi ![]() Cytat:
ale wczoraj sobie ładnie wysprzątałam wszystko jak był mąż i dzisiaj mam luzyyy ![]() Cytat:
moja niania włącza się tylko jak Natka coś zawyje, albo mąż kaszle lub czymś rusza. A tak to cicho pika w rytm monitora, ale to się da wyłączyć.Ale ja wolę,jak pika
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
czy od ryku moznaa ogłuchnac?
|
|
|
|
#1730 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2014-03-11 o 09:32 |
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Janka i Julka!
![]() : oklaski:
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
Można niestety... od grzechotki naparzającej w drugą też ![]() Jeszcze w temacie kupy Jaśka Dałam Młodemu wczoraj pół czopka i w końcu po dwóch godzinach kupę wydusił... Pomija fakt, ze wielka i meeega śmierdząca, to znalazł się w niej nie do końca rozpuszczony czopek - cztery dni wcześniej podany paracetamol. Co mnie zdziwiło i zaniepokoiło, to fakt, że czopek się do końca nie rozpuścił, a po drugie, że naokoło była taka twarda "skorupka" coś jak odrobiny cementu Czy to możliwe, że coś się wytrąciło z leku i Małego zatkało? I czy coś mu może być, skoro trzy dniu kupę w sobie nosił - jakieś bakterie, podrażnienie czy co? Bo ciągle marudzi i to tak brzuszkowo... |
|
|
|
#1733 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie narzekam, ale wolala bym zeby miala drzemki po 20min a nie jedna 2godzinna czy tam 3. zawsze przez te 20min mozna cos ogarnac, obiad przygotowac a tak musze latac do niej co dwie min bo sama nigdzie nie usiedzi tylko marudzi. Cytat:
kladlam jej zabawki ale zamiast pelnych obrotow jest tylko przekrecenie sie na boczek Cytat:
Eh a moj sam nie kapie, zawsze ja musze kapac z nim Cytat:
![]() Czas wstawac, robak sie obudzil i "gada" w lozeczku
|
||||
|
|
|
#1734 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze ze moje dziecko u lekarza grzeczne ![]() Cytat:
Cytat:
My juz po szczepieniu Grzeczna byla moja dziewczynka, tylko przy wkluciu troche zaplakala A pozniej zaczepiala miesiac starszego chlopca ![]() Wazy mi 6500g i ma 71cm dluga po tatusiu ![]() A dzisiaj kolejny piekny dzien wiec spacerek dlugi bedzie ![]() Milego dnia
|
|
#1735 |
|
BAN stały
|
Moj tak gadal o 8 i nie dal mi spac, jak wstalam i poszlam sobie to zasnal, nie mogl by tak odwrotnie, znowu brakuje mi tej godziny snu.
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Co do dolegliwosci Janka to sie umormowa w miare, zostal tylko brak apetytu. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Ja chyba jednak podam zoltko, misa ani rym nie jada, to motze chociaz tego troche dziubnie, bojesie ze jakijs anemii dostanie. Przestalam chudnac mimo diety, moze dlatego, ze przed @ jestem... |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
caly czas probuje nadrabiac ale ciagle cos od wczoraj łeb mi peka maly chce spac 2 razy dziennie ale tylko w wozku na spacerze takze pol dnia jestem poza domem probowalam mu zrobic z tego co pamietam od was ekspozycje na gluten ale nie wiem czy dobrze robie czy moge prosic o rozpiske Natali? jezeli to nei problem! buziaki
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ![]() Żeby nie było że nic nie pisze na ten temat - t. doprowadza mnie do szału. TŻ widział się z nią dwa razy i dwa razy wyciągnęła od niego kasę. Dał jej łącznie 70zł, niby 50zł ma oddać w czwartek, jak nie odda to dzwonię w piątek gdzie nasza kasa koniec sponsorowania. U mojej mamy stoi nasze łóżeczko turystyczne dla małego i dla mojej siostrzenicy a ta jak je zobaczyła to już pytała czy długo chcemy z niego korzystać No to się wyżaliłam ale tylko do niedzieli i moj telefon będzie czasowo niedostępny więc będę już miała spokój :P
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobilam ale tylko pare stron.
Dalej mam focha na tescia i w najblizsza niedziele ani mi sie sni do nich jechac i niech sie tz na mnie fochuje.... Moze przemysli swoje zachowanie jak ogranicze wizyty Jasia u niego :/ Maharet zoltko chyba po skonczonym 6tym czyli poczatkiem 7mego? Nie wiem tak chyba kiedys czytalam. nie wiem czy dobrze wczoraj zrobilam. Jasko skonczyl 6mcy w niedziele i wczoraj kupilam mu mleko nastepne 2jke ;> czy wy juz tez przeszlyscie na niego mamy polroczniakow ? Poradzcie jeszcze kochane mi na szybko bo Jasko ma duzy gesty katar (bialy) juz 3dni daje mu nasivin ale dzisiaj go odstawiam bo chyba dluzej nie jest wskazane. rano zrobilam mu inhalacje z soli fizj. ale nie wiedzialam ile ml? Wlalam ok 2,5ml i teraz pytanie ile razy dziennie ta inhalacje i po ile ml i co jeszcze procz tego i masci majerankowej mi polecicie ? Plis dajcie znac ![]() Widze ze krzeselka dalej na planie. My kupilisny Jaskowi z fisher pricea z serii wesola planeta. Fajny jest ![]() a jesli jeszcze chodzi o ubior na zewn to wczoraj mial na sobie, podkoszulek, body dl rekaw sweterek i cienka wiosenna kurteczke, rajtuski i dresiki plus grubsze skarpetki bo buty zawsze leca noi czapeczke taka sztruksowa z bawelniana podszywka kocyk cienki mial jak spal a pozniej mu go sciaglam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1740 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

tak można całkiem płasko
)
[/RIGHT]

Trzymajcie kciuki, bo już na samą myśl o krzychach Szymka robi mi się słabo... Nigdzie nie płacze tak strasznie jak w gabinecie lekarskim, ostatnio przecież tylko go babka zbadała i chciała zmierzyć, to się tak rozwył, że się zanosił. Ciekawe co będzie jak go dziś kłuć trzy razy będą
Poza tym mam jakieś schizy i się boję, czy aby na pewno do końca Szymek jest zdrowy. Niby nie ma gorączki, nie ma kaszlu, z nosa nic nie wycieka, a jak go karmię to mam wrażenie, że ma cały nos zatkany i jest w nim wydzielina...
no chyba, że to od picia mleczka tak mu się robi...
no ale przyjdzie i na niego czas i jeszce mnie zaskoczy
:cm ok: i 7-mieisęczniakom

Czy to możliwe, że coś się wytrąciło z leku i Małego zatkało? I czy coś mu może być, skoro trzy dniu kupę w sobie nosił - jakieś bakterie, podrażnienie czy co? Bo ciągle marudzi i to tak brzuszkowo...
29.09.2012 r Na zawsze razem..