Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 08:10   #1711
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

a Miki rano jak mu chciałam dać cyca zrobił "bleee" i się odwrócił

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:18   #1712
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a ja znowu spac nie moge
laski doradzcie zostawic ta sciane taka pusta czy cos powiesic jeszcze?

aaaa i jeszcze pytanko : macie moze nianie elektroniczne??
pytam bo moja strasznie szumi gdy jest wlaczona, to tak ma byc?
wkurza mnie i ją wylaczam, juz nie wiem czy cos sie da z tym zrobic czy to taki urok niani
hmmm moze powies na tej scianie jakis zdjecia w fajnych ramkach, bo tak troche lyso mimo ze sciana sama w sobie jest ozdobna hmm a to malowane czy tapeta?

pieknie... Amelka spala super tylko kuzwa ma goraczke 38,7 mnie tez zaczyna gardlo bolec wiec Blanka pieknie nas zalatwila. u Amelki procz goraczki jeszcze katar, no i nie wiem czy dzis juz isc do lekarza czy dopiero jutro. narazie dostaje nurofen, mucofluid i cebion zwiekszylam, zrobie jej jeszcze inhalacje z soli.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:23   #1713
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
przepraszam, widać jak nadrabiam tak można całkiem płasko
gracias
ide do piwnicy...sama bo tż mój czasem nie mysli
mówie mu: Macko nie miesci sie w gondole, przynies mi przed praca z piwnicy spacerówke
i przyniosl gondole (ta ktora kase wtopiliśmy)

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Po jakim czasie od spożycia potencjalnego alergenu przez matkę pojawi się, bądź nie, wysypka u dziecka kp?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u mnie pojawia sie 24h po mniej wiecej

Znalazłam zabawkę hit dla Macka.... kupiłam to w ciąży i ostatnio Macko zaczął mi pełzać do tego i probuje gonić to po całym pokoju
a ostatnio jak wyszłam do łazienki to słysze ze sam to włączył... komunikat prosty chciał rodzicom przekazac: Brudno! Posprzatajcie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:38   #1714
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Czekaj czekaj są słoiki np po 6 miesiącu tzn, że Ty dajesz dziecku jak ma 5 miesięcy z hakiem czy dopiero jak skończy 6 miesiąc i będzie miało 6 miesięcy z hakiem?

Bo ja słoik po 6 miesiącu, podaje odkąd skończyła 6 miesięcy...
Ae ty masz po 6tym, a nie od szostego.
Ja mam sliko OD 6tego, czyli mozna je dac jak skonczy 5. W odroznieniu od sloikow mleko jest PO 6tym, czyli jak skonczy 6 i zacznie siodmy.

Tylko trzeba czytac na sloikach cy sa od...czy po...bo sa i takie i takie.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Janek dzisiaj konczy pol roku.Wczoraj pierwszy spacer w spacerowce zaliczony.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-11 o 08:37
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:39   #1715
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
gracias
ide do piwnicy...sama bo tż mój czasem nie mysli
mówie mu: Macko nie miesci sie w gondole, przynies mi przed praca z piwnicy spacerówke
i przyniosl gondole (ta ktora kase wtopiliśmy)

u mnie pojawia sie 24h po mniej wiecej

Znalazłam zabawkę hit dla Macka.... kupiłam to w ciąży i ostatnio Macko zaczął mi pełzać do tego i probuje gonić to po całym pokoju
a ostatnio jak wyszłam do łazienki to słysze ze sam to włączył... komunikat prosty chciał rodzicom przekazac: Brudno! Posprzatajcie
dzięki, wczoraj wieczorem wypiłam szklankę soku pomarańczowego, ale chyba nic Emilce nie będzie za kilka dni zjem mandarynkę
Zabawka ciekawa zachęcająca do raczkowania
Stary 2014-03-11, 08:39   #1716
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
A zaprawiasz je jakoś lub mrozisz czy na bierząco gotujesz?
Ja gotuję marchewka 60% ziemniak 30% i kalafior 10% warzywa mam z babcinego ogródka gotuję na tydzień i mrożę. Potem przy odgrzewaniu doprowadzam do wrzenia. Zrobiłam mu też z brokułem i ziemniakiem, ale płacze jak tylko mu daje pierwszą łyżeczkę były dwie próby tego dania.
Robię i tak i tak, obecnie w zamrażarce pustki, gotuję na dwa dni

Fajnie, że masz takie pewne ziemniaczki z ogródka. Kurcze dorwać kogoś z takim ogródkiem i go ograbić
Cytat:
a ja znowu spac nie moge
Ja bym coś powiesiła
Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziś szczepienie Trzymajcie kciuki, bo już na samą myśl o krzychach Szymka robi mi się słabo... Nigdzie nie płacze tak strasznie jak w gabinecie lekarskim, ostatnio przecież tylko go babka zbadała i chciała zmierzyć, to się tak rozwył, że się zanosił. Ciekawe co będzie jak go dziś kłuć trzy razy będą Poza tym mam jakieś schizy i się boję, czy aby na pewno do końca Szymek jest zdrowy. Niby nie ma gorączki, nie ma kaszlu, z nosa nic nie wycieka, a jak go karmię to mam wrażenie, że ma cały nos zatkany i jest w nim wydzielina... no chyba, że to od picia mleczka tak mu się robi...
Trzymam kciuki za szczepienie! Kurcze nas to czeka w przyszłym tygodniu brrrrr...

Tassia super sprawa! Sprawdza się toto jako sprzątacz??

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:40   #1717
ewacia85
Wtajemniczenie

witam mamuśki
melduje ze żyjemy
pogoda piękna wiec mniej czasu na wizż a dom prosi się o wiosenne porządki
tak czytam o waszych pełzającyh robaczkach i zazdraszczam bo sebek ani myśli jak już to w kółko się kreci a adi w jego wieku to już chował sie we wszystkie zakamarki no ale przyjdzie i na niego czas i jeszce mnie zaskoczy póki co byłam wczoraj u lekarza po kropelki do oczu bo strasznie mu ropieją ...
gratuluje wszystkim półroczniakom:cm ok: i 7-mieisęczniakom jak ten czas leci ...jakie duże mamy dzieci
amelka bravo że tak długo wytrwałaś w kp

buziaki dla was
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:41   #1718
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Tak, ja to jestem fanką Toyoty. Sama jeżdzę taką staruszką z 1990 roku. Jakby co to zaproś męza na stronę Wkurzonej Madzi tylko niestety daaawno jej nie aktualizowałam -> http://wkurzonamadzia.pl/
Teraz mę żul zdradził Toyotę na rzecz Volvo (mamy Avensisa do sprzedania) ale moja Toyotka jest nietykalna W sumie to nie opłaca mi się jej sprzedawać bo dostanę grosze a auto sprawne i fajnie jeździ.

Ziemniaki mam od znajomego rolnika a resztę w zwykłym sklepie. Tiaaa nie da się uchronić dziecka od chemii :/

Kubusiu nasz śliczny i okrąglutki całuski śle ciocia Madzia

Hahahah leżę

Oj też często Stasikowi śpiewam "Panie Janie" i jeszcze tak śmiesznie mu nóżkami ruszam do rytmu to się tak śmieje aż miło patrzeć
Wow, Ty to jesteś prawdziwa fanka, nawet stronkę stworzylas. Mój maz to nie wiem nawet, czy orientuje sie w modelach, ktore opisałas. On raczej czyta o nowościach, bajerach ktore wprowadzają, porównuje z innymi tej samej klasy.
Ogólnie to jestem pod wrażeniem, tu blog o szyciu- pełna profeska, tu samochody i jeszcze zdjęcia widziałam

Cytat:
Dziś szczepienie Trzymajcie kciuki, bo już na samą myśl o krzychach Szymka robi mi się słabo... Nigdzie nie płacze tak strasznie jak w gabinecie lekarskim, ostatnio przecież tylko go babka zbadała i chciała zmierzyć, to się tak rozwył, że się zanosił. Ciekawe co będzie jak go dziś kłuć trzy razy będą Poza tym mam jakieś schizy i się boję, czy aby na pewno do końca Szymek jest zdrowy. Niby nie ma gorączki, nie ma kaszlu, z nosa nic nie wycieka, a jak go karmię to mam wrażenie, że ma cały nos zatkany i jest w nim wydzielina... no chyba, że to od picia mleczka tak mu się robi...

Dzień zaczęliśmy standardowo przed 6 Teraz Szymek śpi, a ja piję kawkę i jem śniadanko. Pewnie za moment wstanie, więc póki mogę to korzystam z lapka i nadrabiam zaległości.

Wiem co czujesz, u nas wizyty wyglądają tak samo....

Cytat:
a ja znowu spac nie moge

wkurza mnie i ją wylaczam, juz nie wiem czy cos sie da z tym zrobic czy to taki urok niani
Fajne dziewczęce kolory. Ja bym widziała na tej ścianie poleczki, a na nich jakis miś albo ramka ze zdjęciem.
Stary 2014-03-11, 08:44   #1719
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elena mi zaraz usiądzie chyba Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi
A poza tym perfekcyjnie robi planka Czyli na prostych nogach i rękach się podnosi, szalona
A moj probuje latac.Na brzuch podnosi nozki i rozstawione rece do gory.Tylko cos mu tulow nie idzei.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
a ja znowu spac nie moge

Mam ale nie uzywam, bo i tak u mnie wszystko slychac.
Stary 2014-03-11, 08:45   #1720
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Zastanawiamy sie nad zakupem takiego cuda, jesteś zadowolona ?
Stary 2014-03-11, 08:48   #1721
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

U mnie tez pogoda przednia, fajne lato tej zimy,le od soboty wraca normalna zima, pare stopni powyzej zera i deszcz ze sniegiem jak na marzec przystalo
Stary 2014-03-11, 08:58   #1722
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej, zaraz lecimy na usg, ale jeszcze przy śniadaniu ponadrabiam Dałam wczoraj Miłkowi wieczorem niewielką porcję kleiku ryżowego, bo nic innego nie mogłam w tych sklepach w pobliżu kupić, a mam ostatnio wrażenie, że coś więcej poza mlekiem już potrzebuje. Zjadł w wielką ochotą, ale zamiast pospać po tym dłużej to obudził się na cyca już przed 22, a przecież po 19 po kąpieli dostał na szczęście potem pobudka o 3.30 i spanie do 7.

Dziękujemy za wszystkie kciuki

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
mój dzisiejszy humor zawdzięczam w dużym stopniu t. próbuje na siłę układać nam życie. niby się nie wtrąca a tak manipuluje tżtem, że czasem to uwierzyć nie mogę, że matka własnemu synowi wodę z mózgu robi by grał pod jej dyktando. nie cierpię jej... i coraz częściej mam poczucie, że tego wszystkiego nie wytzrymam

Cytat:
a ja znowu spac nie moge
może białe zwykłe półki a nich jakieś książeczki albo zdjęcia? w każdym razie niewiele dodatkowych ozdób bym dawała na tę ścianę

Cytat:

kocyki 120x150 różne wzory, ja wzięłam kubusia puchatka i jakiś tam niebieski z samolotem. Nic więcej dla dzieciaków nie zauważyłam, bo za szybko pędziłam, ale wrzucam link do gazetki. Jakaś pościel, prześcieradła dla dzieciaczków, pudła, pojemniki, naklejki

http://gazetki.biedronka.pl/g259,prz...20mieszkanie/0
dzięki

Cytat:

Dzień zaczęliśmy standardowo przed 6 Teraz Szymek śpi, a ja piję kawkę i jem śniadanko. Pewnie za moment wstanie, więc póki mogę to korzystam z lapka i nadrabiam zaległości.
trzymam kciuki za szczepienie
u nas było ostatnio to samo, ledwo lekarz podszedł do niego i już syrena i tak przez całą wizytę dziś pewnie będzie to samo

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
artur jezdzil przewaznie na brzuchu w gondoli mina wszelkich babć chcących poogladac cudze dziecko a zauwazajaca nogi zamiast głowy albo tył głowy - bezcenna
Dawid też był najczęściej na brzuchu w gondoli, ale wtedy spał jak przestał spać a dalej chciał na brzuchu jeździć to ja spanikowałam i go przesadziłam do spacerówki

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Po jakim czasie od spożycia potencjalnego alergenu przez matkę pojawi się, bądź nie, wysypka u dziecka kp?

pytałam kiedyś o to koleżankę, która musiała na wszystko uważać, bo małą wszystko uczulało, to mówiła mi, że od 2 do 48h

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

pieknie... Amelka spala super tylko kuzwa ma goraczke 38,7 mnie tez zaczyna gardlo bolec wiec Blanka pieknie nas zalatwila. u Amelki procz goraczki jeszcze katar, no i nie wiem czy dzis juz isc do lekarza czy dopiero jutro. narazie dostaje nurofen, mucofluid i cebion zwiekszylam, zrobie jej jeszcze inhalacje z soli.
zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Janek dzisiaj konczy pol roku.Wczoraj pierwszy spacer w spacerowce zaliczony.
najlepsze życzenia dla Janka

Dostałam @ identycznie jak przy Dawidzie, 5 miesięcy i tydzień po porodzie

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:02   #1723
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hmmm moze powies na tej scianie jakis zdjecia w fajnych ramkach, bo tak troche lyso mimo ze sciana sama w sobie jest ozdobna hmm a to malowane czy tapeta?

U nas bylo to samo. Ja bym poczekala, moze dasz rade zbijac goraczke i obedzie sie bez antybiotyku. U nas niestety sie nie dalo... Zdrowka
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ae ty masz po 6tym, a nie od szostego.
Ja mam sliko OD 6tego, czyli mozna je dac jak skonczy 5. W odroznieniu od sloikow mleko jest PO 6tym, czyli jak skonczy 6 i zacznie siodmy.

Tylko trzeba czytac na sloikach cy sa od...czy po...bo sa i takie i takie.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Janek dzisiaj konczy pol roku.Wczoraj pierwszy spacer w spacerowce zaliczony.
Najlepszosci dla Janka
Stary 2014-03-11, 09:04   #1724
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Hej, zaraz lecimy na usg, ale jeszcze przy śniadaniu ponadrabiam Dałam wczoraj Miłkowi wieczorem niewielką porcję kleiku ryżowego, bo nic innego nie mogłam w tych sklepach w pobliżu kupić, a mam ostatnio wrażenie, że coś więcej poza mlekiem już potrzebuje. Zjadł w wielką ochotą, ale zamiast pospać po tym dłużej to obudził się na cyca już przed 22, a przecież po 19 po kąpieli dostał na szczęście potem pobudka o 3.30 i spanie do 7.

Dziękujemy za wszystkie kciuki

może białe zwykłe półki a nich jakieś książeczki albo zdjęcia? w każdym razie niewiele dodatkowych ozdób bym dawała na tę ścianę

dzięki

trzymam kciuki za szczepienie
u nas było ostatnio to samo, ledwo lekarz podszedł do niego i już syrena i tak przez całą wizytę dziś pewnie będzie to samo

Dawid też był najczęściej na brzuchu w gondoli, ale wtedy spał jak przestał spać a dalej chciał na brzuchu jeździć to ja spanikowałam i go przesadziłam do spacerówki

pytałam kiedyś o to koleżankę, która musiała na wszystko uważać, bo małą wszystko uczulało, to mówiła mi, że od 2 do 48h

zdrówka dla Was

najlepsze życzenia dla Janka

Dostałam @ identycznie jak przy Dawidzie, 5 miesięcy i tydzień po porodzie
Ja jeszcze nie dostałam @
Może mu się pić chciało po tej kaszce i dlatego się obudził?

Stary 2014-03-11, 09:04   #1725
vea7
Zakorzenienie

anutka, ale fajny Kubuś

rusałka, z włosami mam podobnie... i też się nad fryzjerem zastanawiam, ale to by się pewnie skończyło mocnym cięciem, a potem zapuszczaniem... o ile wcześniej Bartek by się ze mną nie rozwiódł - na żadne z powyższych nie mam ochoty

kasiuni_a

Snow też fajnie
Widać dla tatów fiutek na tyle ważny, że zajmuje miejsce w pieśniach

mariiasia
A nie dałoby się jakoś trochę od mamusi odseparować TŻa?

czaszka_ ja mam Switel i moja nie szumi
A które Ci szumi - to Twoje czy dziecka? A w ogóle jak szumi to reklamuj

tassia

maharet brawa dla Janka

Co do śpiewania, to tak
U nas w domu to ja mam słuch i głos, mój mąż nie ma.. ani trochę, ani jednego, ani drugiego... co absolutnie nie przeszkadza mu śpiewać Jaśkowi. Swoją drogą miłość syna do ojca musi być ogromna, skoro Młody tak to lubi
Ze względu na brak zdolności tatusia i całkowitą ignorancję jeśli chodzi o słowa piosenek (nie zna, nie pamięta, miesza), na tapecie są: "Panie Janie" - ze słowami dowolnymi; "10 green bottles" w wersjach z różnymi kolorami, jak już zielone się wytłuką - Jasiek kocha tą piosenkę; jeszcze jedna po angielsku o ludzikach, które się w łóżku turlały; kilka żeglarskich; "Jolka"; mixy dziecięcych - "domowe przedszkole", "Kulfon" czy "szczotka, pasta" zmieszane razem na długo zapadają w pamięć i... no właśnie i to wczorajsze cudo
I tak w koło macieju od urodzenia

I pytanie do właścicielek X-landera:
Dziewczynki, w co ubieracie malucha pod ten pokrowiec na nóżki? Pakuję dzisiaj Jaśka do spacerówki po raz pierwszy i wolałabym go na tą okoliczność nie ugotować...

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:25   #1726
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

I pytanie do właścicielek X-landera:
Dziewczynki, w co ubieracie malucha pod ten pokrowiec na nóżki? Pakuję dzisiaj Jaśka do spacerówki po raz pierwszy i wolałabym go na tą okoliczność nie ugotować...
Ten pokrowiec jest cienki, więc specjalnie cieniej nie ubieram.
Stary 2014-03-11, 09:27   #1727
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Ten pokrowiec jest cienki, więc specjalnie cieniej nie ubieram.
Aha, czyli jeśli wczoraj w gondoli miał dresy i skarpetki - na to kocyk (który natychmiast skopał) i owiewkę (którą również skopał, a potem zdjął i zjadał), to spokojnie mogę tak samo ubrać i kocyk sobie podarować?

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-11, 09:27   #1728
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść

Dziś kolejny piekny dzionek, będziemy się byczyć w ogrodzie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Elena mi zaraz usiądzie chyba Staje na czworaka i się przechyla, ale nadal się boi
A poza tym perfekcyjnie robi planka Czyli na prostych nogach i rękach się podnosi, szalona
Ja ostatnio ćwiczyłam przy Natce abs i potem zaczęła robić taką właśnie deskę,więc pewnie to wpływ mel b

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Musialas mi przypomniec
ja uwielbiam prasować rzeczy Natki, gorzej z naszymi

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj prasowałam od 21 do 23
Ale przynajmniej w tym czasie obejrzeliśmy z TŻ wspólnie film Co nie zdarza się często

za wagę Marcina!
za tip a propos badań!
też mi tyle zajęło prasowanie.
ale wczoraj sobie ładnie wysprzątałam wszystko jak był mąż i dzisiaj mam luzyyy

Cytat:
a ja znowu spac nie moge

śliczczny pokoik, może ewentualnie jakieś półeczki na książki i zabawki?na pewno żadnych obrazków i zdjęć, za dużo by było.

moja niania włącza się tylko jak Natka coś zawyje, albo mąż kaszle lub czymś rusza. A tak to cicho pika w rytm monitora, ale to się da wyłączyć.Ale ja wolę,jak pika

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:28   #1729
83monia
Zakorzenienie

czy od ryku moznaa ogłuchnac?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:30   #1730
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Tak

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2014-03-11 o 09:32
Stary 2014-03-11, 09:31   #1731
butterfly20
Zakorzenienie

Sto lat dla Janka i Julka!: oklaski:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:35   #1732
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Można niestety... od grzechotki naparzającej w drugą też

Jeszcze w temacie kupy Jaśka
Dałam Młodemu wczoraj pół czopka i w końcu po dwóch godzinach kupę wydusił... Pomija fakt, ze wielka i meeega śmierdząca, to znalazł się w niej nie do końca rozpuszczony czopek - cztery dni wcześniej podany paracetamol. Co mnie zdziwiło i zaniepokoiło, to fakt, że czopek się do końca nie rozpuścił, a po drugie, że naokoło była taka twarda "skorupka" coś jak odrobiny cementu Czy to możliwe, że coś się wytrąciło z leku i Małego zatkało? I czy coś mu może być, skoro trzy dniu kupę w sobie nosił - jakieś bakterie, podrażnienie czy co? Bo ciągle marudzi i to tak brzuszkowo...

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-11, 09:36   #1733
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Wiesz jakby mi dziecko spalo 12 godzin w nocy i mialo drzemke 2 godzinna w dzien to nie narzekalabym na to ze na 5 min jej nie moge zostawic

U nas w nocy pobudki, w dzien drzemki po 30min + dluzsza na spacerze i tez nie lubi sama siedziec

ja nie narzekam, ale wolala bym zeby miala drzemki po 20min a nie jedna 2godzinna czy tam 3. zawsze przez te 20min mozna cos ogarnac, obiad przygotowac a tak musze latac do niej co dwie min bo sama nigdzie nie usiedzi tylko marudzi.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

ja bym sie jeszcze nie martwila
a robisz z nia jakies cwiczenia, zeby ja zachecic?

kladlam jej zabawki ale zamiast pelnych obrotow jest tylko przekrecenie sie na boczek

Cytat:
Bartek myje Żuka...
... z łazienki, do melodii weselnej "ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna", słychać:
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy uszka Jaśka..." po chwili "umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy rączki Jaśka...", aż w pewnym momencie na cały regulator
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, żeby miał czystego ptaszka "

Eh a moj sam nie kapie, zawsze ja musze kapac z nim

Cytat:
A my jutro rano mamy usg brzucha. Trzymajcie kciuki, bo się denerwuję

Czas wstawac, robak sie obudzil i "gada" w lozeczku
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:37   #1734
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
a ja znowu spac nie moge

Sprobuj zakres zmienic jak mozesz bo moze od sasiadow cos przebija, albo masz dwa rozne ustawione.

Cytat:

dobrze ze moje dziecko u lekarza grzeczne

Cytat:
artur jezdzil przewaznie na brzuchu w gondoli mina wszelkich babć chcących poogladac cudze dziecko a zauwazajaca nogi zamiast głowy albo tył głowy - bezcenna

Cytat:
Moze pic mu sie chcialo. Bo to geste jednak jest. Ja jak daje kleik czy kaszke to i tak piers daje do popicia.

My juz po szczepieniu Grzeczna byla moja dziewczynka, tylko przy wkluciu troche zaplakala A pozniej zaczepiala miesiac starszego chlopca

Wazy mi 6500g i ma 71cm dluga po tatusiu

A dzisiaj kolejny piekny dzien wiec spacerek dlugi bedzie

Milego dnia

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:46   #1735
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
j
Czas wstawac, robak sie obudzil i "gada" w lozeczku
Moj tak gadal o 8 i nie dal mi spac, jak wstalam i poszlam sobie to zasnal, nie mogl by tak odwrotnie, znowu brakuje mi tej godziny snu.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Co do dolegliwosci Janka to sie umormowa w miare, zostal tylko brak apetytu.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Ja chyba jednak podam zoltko, misa ani rym nie jada, to motze chociaz tego troche dziubnie, bojesie ze jakijs anemii dostanie.

Przestalam chudnac mimo diety, moze dlatego, ze przed @ jestem...
Stary 2014-03-11, 09:46   #1736
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

hejka

caly czas probuje nadrabiac ale ciagle cos
od wczoraj łeb mi peka
maly chce spac 2 razy dziennie ale tylko w wozku na spacerze takze pol dnia jestem poza domem

probowalam mu zrobic z tego co pamietam od was ekspozycje na gluten ale nie wiem czy dobrze robie
czy moge prosic o rozpiske Natali? jezeli to nei problem!
buziaki

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:06   #1737
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
A my jutro rano mamy usg brzucha. Trzymajcie kciuki, bo się denerwuję
Są kciuki!

Dzień dobry
Żeby nie było że nic nie pisze na ten temat - t. doprowadza mnie do szału. TŻ widział się z nią dwa razy i dwa razy wyciągnęła od niego kasę. Dał jej łącznie 70zł, niby 50zł ma oddać w czwartek, jak nie odda to dzwonię w piątek gdzie nasza kasa koniec sponsorowania. U mojej mamy stoi nasze łóżeczko turystyczne dla małego i dla mojej siostrzenicy a ta jak je zobaczyła to już pytała czy długo chcemy z niego korzystać dziś dzwoni i pyta TŻta to o której będziecie? (My się nawet nie zapowiadaliśmy że przyjedziemy) no i Mariusz mówi że mamy dziś plany, ja fryzjer, później spacer na cmentarz i do babci TŻta a ta "no to ja przyjadę!". To powiedziałam że proszę bardzo ale nikogo w domu nie zastanie ale miniemy się w drzwiach. Jeszcze mnie TŻ wkurzył bo jego była bratowa zawiozła jego bratanice do swojej mamy która mieszka w moim mieście i powiedziała mu o tym pod warunkiem że nie powie swojej matce (zawsze jak od niej dziewczynki wracają to są okropne, krzyczą do swojej mamy że jej nienawidzą, że ma ich nie dotykać itd i tylko wtedy gdy wracają od matki TŻta, no i brała je na widzenia do więzienia bez wiedzy ich matki ) a ten do niej że są u drugiej babci ale jak zobaczył moj wzrok to zaczął coś kręcić że tylko na dzisiaj a ta od razu "to weź je niby do siebie i przywieź je do mnie na parę dni!". Co za baba.

No to się wyżaliłam ale tylko do niedzieli i moj telefon będzie czasowo niedostępny więc będę już miała spokój :P

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:08   #1738
Madzia000
Zadomowienie

Nadrobilam ale tylko pare stron.
Dalej mam focha na tescia i w najblizsza niedziele ani mi sie sni do nich jechac i niech sie tz na mnie fochuje.... Moze przemysli swoje zachowanie jak ogranicze wizyty Jasia u niego :/

Maharet zoltko chyba po skonczonym 6tym czyli poczatkiem 7mego? Nie wiem tak chyba kiedys czytalam.

nie wiem czy dobrze wczoraj zrobilam. Jasko skonczyl 6mcy w niedziele i wczoraj kupilam mu mleko nastepne 2jke ;> czy wy juz tez przeszlyscie na niego mamy polroczniakow ?

Poradzcie jeszcze kochane mi na szybko bo Jasko ma duzy gesty katar (bialy) juz 3dni daje mu nasivin ale dzisiaj go odstawiam bo chyba dluzej nie jest wskazane. rano zrobilam mu inhalacje z soli fizj. ale nie wiedzialam ile ml? Wlalam ok 2,5ml i teraz pytanie ile razy dziennie ta inhalacje i po ile ml i co jeszcze procz tego i masci majerankowej mi polecicie ? Plis dajcie znac

Widze ze krzeselka dalej na planie. My kupilisny Jaskowi z fisher pricea z serii wesola planeta. Fajny jest

a jesli jeszcze chodzi o ubior na zewn to wczoraj mial na sobie, podkoszulek, body dl rekaw sweterek i cienka wiosenna kurteczke, rajtuski i dresiki plus grubsze skarpetki bo buty zawsze leca noi czapeczke taka sztruksowa z bawelniana podszywka kocyk cienki mial jak spal a pozniej mu go sciaglam

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:09   #1739
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Bartek myje Żuka...
... z łazienki, do melodii weselnej "ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna", słychać:
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy uszka Jaśka..." po chwili "umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, domyjemy rączki Jaśka...", aż w pewnym momencie na cały regulator
"umyjemy Jaśka, umyjemy Jaśka, żeby miał czystego ptaszka "
Padlam
Stary 2014-03-11, 10:10   #1740
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Maharet zoltko chyba po skonczonym 6tym czyli poczatkiem 7mego? Nie wiem tak chyba kiedys czytalam.

Forum.
No tak, pol zoltka co drugi dzien
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości