|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Tasiu, a umawiacie się na oglądniecie? Może choć klatka przystępna?
![]() Anika, pozdrów Danutkę od nas ![]() Moderna, głupio z tymi sznureczkami:/ Pani to w cukierni zrobili kawał dobrej roboty ![]() Agatko mam nadzieję, że i u nas się poprawi spanko ![]() Kwiatuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() calkiem niezle to zrobili ![]() i gdzies mi mignelo zdjecie z duplo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3843 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zamówiłam podusię ![]() Cytat:
My się zbieramy na kontrolę do lekarza!Oby już wszystko było OK i żeby H dostała zielone światło do spacerów, bo zapowiada się pięęęękny tydzień ![]() P.S. Pani i inne Krakowianki, a może spacer nad Wisłą w tym tygodniu?
![]() |
#3844 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]() dzięki Cytat:
ja nie mam takiej promocji ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie było mnie, bo bardzo źle się czułam, a jeszcze musiałam pracowe rzeczy załatwiać, Z wywiozłam do Mamy, biorę jeszcze 2 tyg wolnego, do pracy wracam 7 kwietnia..... Potem poszłyśmy na spacer i w lumpku kupiłam śliczne 2 sukienki i spodenki, będzie miała na lato.... Potem wracałyśmy w korkach, byłam totalnie padnięta, ale TŻ stwierdził, że dobrze by było załatwić telefon i pojechaliśmy do orange.... POnieważ wcześniej miałam umowę na firmę i potem cesję na mnie to oni mają burdel i nie mogą się zdecydować czy mam wybierać z planów indywidualnych czy biznesowych.... Finał był do wczoraj taki, że przez internet umowy nie mogę przedłużyć, przez telefon nie ma dla mnie oferty, a jak poszłam do salonu ostatnio to propozycje były do dupy i powiedziałam, że musimy posprawdzać konkurencję (po 12 latach w tej sieci) - czekaliśmy z Z w kolejce półtorej godziny..... Wczoraj pojechaliśmy i teoretycznie byliśmy umówieni na godzinę i mieliśmy załatwić od razu, po półtorej godziny oczekiwania dowiedziałam się, że mam przyjechać kiedy indziej, bo dział utrzymania klienta już jest zamknięty i nie mogą mi dać żadnego rabatu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3846 |
Zakorzenienie
|
czesc
![]() uporam się od rana z opisem urodzin : a wiec za górami ,za lasami ... ![]() ![]() Zaczeło się od nocy z piat/sob. do 12.30 miałam robote ,15 minut później lezalam w lozku. R się przebudził 1.18 nerwowy ,cyc nie uspokajał ,raz jeden raz drugi...,popłakiwał az do 3 ,od 3 się Zaczeło -rzucanie ,wrzask,nie mogłam go utrzymać na rekach tak się wyrywał , tz musiał pomagać,ani na rekach ani w łóżku ani w łóżeczku ,caly czas wrzask i rzucanie się do 6.30 .od tej godzinki pomogło tulenie i głaskanie -tak siedziałam do 8 i głaskałam a on przysypiał... Spałam całe 40 minut .a robota czekała- miałam mnóstwo jedzenia do zrobienia i pare rzeczy do posprztania. O 8 się obudził i ..od początku ...wrzask,rzucanie się...i tylko do mnie . wisiał tak na mnie jakbym zaraz miała mu zniknąć na zawsze ..i popłakiwał . wiec tak robiłam jedzenie razem z nim na reku ... jak tylko odłożyłam wrzask ,jak tz wziął -wrzask ,jak starszaki -wrzask .ogolnie płacz,płacz ,płacz taki smutny ,załosny .... ![]() Tz musiał wyjechać do tego wiec nie mógł pomoc za bardzo . wiec tak okurzaczem robiłam ,myłam podłogi także z R na reku . OK.14 padł wiec szybko łazienke domyłam i siebie . tz przyjechał to pomógł jeszcze szybko klopsiki smazyc - latał jak głupi aby zdązyc. a R wstał po niecałej godzince ...i znowu płacz .tylko do mnie. Goscie przyjechali ,ja w dresie jeszcze ,R na mnie uwieszony .... tz smażył ,ja rozdawałam naczynia sztucce ,jedzenie z R na rekach .i płacz i płacz... Nikt prawie nic nie jadł ...bo nie wiedzieli co robic .ja tez nie .nawet z nikim z gości nie porozmawiałam bo tak się martwiłam o R. A teść mnie tak w☠☠☠☠iał swoimi teoriami ze ... ![]() Okazało się tez ze całego jedzenia nie wystawiliśmy bo z tego całego zamieszania najzwyczajniej zapomniałam - także o tych klopsikach które tz smażył na szybko jak oszalały. W każdym razie fotki które ogladałyscie są cudem !!!! jedyne chwile spokoju i o dziwo -uśmiechu . a tak to jedna wielka rozpacz. Rodzina która tak rzadko widzi moje dzieci -widziała R ciagle spłakanego ,uwieszonego na mamie i tylko mamie . Dziecko które ciagle jest usmiechniete , ciagle mówi ,spiewa,po całym domu chodzi i warjuje ze starszakami ...przez cały czas tylko na mamie wisiało .A mój tata zapytał czy R umie w ogole stać ..tz musiał pokazac na filmiku ... Jedynie tort zniknął - podobno najlepszy jaki jedli . po 18 się wszyscy zmyli . R poszedł spac normalnie o 20 . ja ogarneam ,posprzatałam ...i z wrazenia nie mogłam zasnąc .R się upomniał o mleko (cały dzień na mleku zresztą tylko )o 1 w nocy i od tej godzinki spal ze mna -już spokojnie . Rano wstał z uśmiechem jak nigdy nic. Cały dzień mówił ,chodził ,spiewał ... byliśmy większą czesc dnia w parku i wesołek jak zawsze . O co chodziło -do teraz nie wiem ![]() Ale urodziny nie do zapomnienia . R dostał pchacza,bujaczek(kiedyś takiego samego miał Kuba ale inne dzieci zepsuły).Najwiecej kasy jednak. Jak to pisze i czytam to już jestem padnieta ... dla mnie -nie do uwierzenia ! Nie ogarniam tego co się wtedy stało ![]() ![]() A !plus daty urodzinek - wyobrazcie sobie ile kwiatow dostałyśmy z Ninką ![]()
#3847 |
Zakorzenienie
|
NESTELLE - moze Roszka dopadl "syndron rodzenia" - nie ma chyba czegos takiego tak se napisalam, moze przypominal sobie podwiadomie co Sie rok temu dzialo
![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#3848 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Wtajemniczenie
|
Bez znaczenia, nie wejde z brzuchem i Krzysiem (a potem dwojka dzieci) i z zakupami (bo juz Mama nie pomoze
![]() Sluchajcie, moje dziecko JESZCZE SPI!!! ![]() ![]() Ale dwie pobudki mial w nocy, chyba przez zeby. I nadrabia ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-03-11 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
Kwiatuszku, biedny maluszek. Oby szybko mu przeszlo...
Nestelle, nie zazdroszcze przeżyć... ciekawe co sie stało Roszkowi... Kasia- ciekawa teoria ;-) U nas impreza w sumie sie udala. Wiadomo że kilka rzeczy bym zmienila ale ogolnie ok. Część gości bylo juz na obiedzie a czesc dotarla kolo 15. Kinia dostala sporo prezentów. Klocki, ubranka różne np.sukieneczke i szlafroczek, siostrzyczke szczeniaczka uczniaczka, misia, sorter. Jedzenie sie udało, goście chwalili. Jak przyszlo do dmuchania tortu to Kinga dotknęła go, zamoczyla palec w śmietanie, popatrzyla z obrzydzeniem i taką minę miala długo hehe. Tak wiec zdjecia z dmuchania świeczki sa nie dosc ze pod swiatlo to z taka obrzydzona Kini miną ;-) Kinga miala dwie kreacje. Sukienke ubralam jej dopiero kolo 16 na torta. Wczesniej miala leginsy i tuniczke zeby bylo jej latwiej raczkowac bo w sukience niewygodnie. Mieliśmy impreze przed urodzinami bo ta data wszystkim pasowala, a zalezalo mi, żeby wszyscy byli. ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Tasiu, mam nadzieje ze uda sie Wam znaleźć jakies fajne mieszkanko w dobrej cenie. Trzymam kciuki. Szkoda że to nie ma windy bo z dwójka dzieci to rzeczywiscie kiepsko wchodzic na drugie piętro. Kasia, nie pamietam czy gratulowalam przeprowadzki wiec w razie czego gratuluję jeszcze raz ;-) I kciuki za randez-vous ;-) Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-03-11 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdrówka dużo !!!! ![]() z urodzinami bardzo dobrze Cie rozumiem ... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() tak tez myslaam ale nie wiedziałm ze pokrywają to żelkiem jakims . a tak swieciło na fotce jakby szybka z plastiku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jednak nie można się spodziewać po takich brzdącach reakcji typowo obronnych .wydaje mi się ze jest na to za wcześnie . Zresztą mysle ze dzieci które uderza ,przejdą po innych ,popchną niekoniecznie także zdają sobie sprawę co robia -dlatego tak wazna jest prawdidłowa reakcja rodzicow /opiekunow. trzeba uczyc dzieci zarówno krzywdzące ze to jest nieodpowiednie zachowanie ale i także dieci pokrzywdzone ze nie można się na to godzic - także trzeba wycwiczyc w nich prawidłowe reakcje ,bo nie każdy się z tym rodzi jak widać. Mysle także ,ze nie masz co jak na razie obawiać się o tak odległa przyszłość - jak zachowanie w przedszkolu i szkole ...ale trzeba już teraz wpajac dziecku ze ani krzywdzić nie wolno (trzeba powtarzac jak najwięcej , ze boli ,ze robi "ała" ,i "nie nie nie") ani pozwalac sobie robic krzywdę . teraz może reakcj i nie będzie ale po czasie na pewno . Dzieci także uczą się od rodzicow - chyba poprzez obserwacje najwecej .jeśli Ty nie będziesz reagować to może ona wykmini ,ze także nie warto i będzie sobie pozwalac . Choc z drugiej strony na pewno sa dzieci które już od maleńkości nie dadza sobie "w kasze dmuchac" . Na pewno jednak nie można tego pozostawić samemu sobie . Dziecko musi wiedzieć e ma w rodzicu oparcie-wtedy samo będzie odważniejsze . Takie moje zdanie .pseudo psycholog nestelle ![]() ![]() ![]() 2. ![]() ![]() 3. z tymi telefonem ![]() ![]() poślij samego tzta -niech załatwi to do końca ![]() heh ...no może ....tak w sumie to tez sobie tak pomyslalam .... wiem ze to abstrakcja .niemożliwe .ale jedynie w szpitalu po narodzinach jedyne chwile kiedy tak popłakiwał ,nie chciał spac za bardzo....
![]() |
#3852 | ||
Zakorzenienie
|
hehe, trochę glutowaty ten opłatek, ale jadalny
![]() ja na spontanie... mamy wizytacyjny tydzień, także nie mogę się za bardzo w tej chwili określić ![]() Cytat:
![]() nie czuję się - jeszcze - matką oprawcy... mam nadzieję, że nie będę matką napastnika-bandyty... bo też nie mam pomysłu co z nim robić by było inaczej ![]() faktycznie szanują stałego klienta ![]() Cytat:
wow! heh... nie strachaj mnie ![]() prawdziwa dama ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no mam nadzieje ze szybciutko znajdziecie odpwiednie lokum ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jestem pewna ze nie o to chodziło . w tym roku to już 3 urodziny takie były -takie większe .bo i ninka w lutym miała -i dużo gości ,obiady itp. i tzt w styczniu tak samo .nie wspominając o sylwku co robiliśmy i innych po drodze imprezach . a zawsze podobnie wygląda - robie jedzenie ,sprzątam .... Nastroje to nie były . ewidentnie cos . tylko co? tego się nie dowiem już pewnie .
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
Scarlett chyba wolałabym zmienic siec, niz się z tymi gburami użerać.
(P.S mam taką samą sukienkę) Nestelle- mówisz Roszek dał popalić ![]()
#3855 |
Zakorzenienie
|
ja jednak odebrałam to w kategorii "biedny R ..." .tak mi było go zal ....
![]() Nie wyobrażam sobie aby tak na codzien miało być? sa dzieci które płacza całą dobe ,nie jedza ,prawie nie spią ? to chyba jednak na krotki dystans mogą sobie pozwolić . to normalne nie jest . cos musiało się za tym kryc , R tak płakał ,odpychał się rekoma i nogami ode mnie jednocześnie chcą c tylko do mnie ..... ![]()
#3856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() najwazniejsze, ze juz po, a przynajmniej jakie "wspomnienia pozostana" ![]() ![]() a moze cos go jednak bolalo? bo dziwne, ze w nocy sie zaczelo.. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ale moze to jednak zapowiedz nowego zeba, ktory pojawi sie za tydzien czy dwa ![]() (moj tak kilka dni temu plakal, ale tylko 10-15 minut - i tez podobnie, tulil sie, plakal, i odpychal) - no i przebila sie druga jedynka ![]()
![]() |
#3857 |
MBZ♥
|
Nestelle
![]() ![]() takie sytuacje pokazują jak dzieci są nieprzewidywalne. Zosia tak się odpycha chcąc jednocześnie być u mnie na rękach wtulona przy idącym ząbku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Wtajemniczenie
|
Panika - i niech na marzeniach sie nie skonczy
![]() ![]() Taki Maluszek nowonarodzony potrzebuje dwoch moich rak przy chodzeniu po schodach (podtrzymywanie glowki!), wiec nie da rady drugiego wziac pod pache ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozpisalam sie ![]() ![]() Nestelle - no to Roszek dal pokaz... I przychylam sie do teorii Kasi ![]()
Krzyś ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64752.png I love You more than yesterday, but not as much as tomorrow Ania ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2014-03-11 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Pytanie do mam chodzących dzieci. Czy przy probie chodzenia przy czymś, na samym początku dziecko lekko sunelo wewnętrzną strona stóp ??? Czasami ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Nadrabiam Anika, super prezent Oliwka dostała ![]() ![]() BYou, chłopcy z gimnazjum mówisz...oj to Janek będzie się musiał mocno starac ![]() ![]() Oliwka, wciąż trzymam kciuki za Anielkę ![]() ![]() ![]() ![]() Nestelle, inne białko tzn? mięsa jeszcze nie dawałam ![]() ![]() Achna, tą układankę drewniana z konikiem to ostatnio w biedrze kupiłam, za 8,99 zł Malpko, no jak Ciebie nie pamiętać ![]() ![]() Klementyna, też się zastanawiam jak to z tym mlekiem teraz. u nas wciąz w dzień jeden lub dwa cyce są jako posiłek, no i rano i na noc plus pobudki w nocy Ewkaa, kciuki aby Tomek w koncu zaczął mamować i babować ![]() Kasia, Miluś taki całuśny ![]() Pani, Torres szaleje z zegarami ![]() Tasia, tez bede próbowac teraz z innymi niz kurzymi (czekam az babka na rynku się pojawi z perliczkowymi i jeszcze ma kurze ale inna odmanę, moze tez dadza radę) ale to najwczesniej za miesiąc Kwiatuszku, biedny Karolek ![]() Bzinka, kciuki za kontrole Scarlett, ![]() Dobra na razie tyle. Mam do przeczytania opis urodzin Roszka i resztę, ale J mi juz marudzi więc spadam. Buziole |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
MBZ♥
|
Tasiu, a myślałaś o chuście dla maluszka?
jak Zosia jeszcze jeździła w gondoli to najpierw wnosiłam Ją w gondoli plus zakupy i leciałam na dół po stelaż. Ale u Ciebie jest Krzyś, także rozumiem potrzebę windy ![]() Alliw, taaa jasne przez nas ![]() ![]() ![]() Hehe, MarJano i Florek to zupełnie inna sprawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zakorzenienie
|
BYou sprzedajesz pierwszy fotelik?
#3865 |
Zakorzenienie
|
Moderna
![]() ![]() Tż dziś przyjechał na chwilę do domu i do mnie z tekstem że miałam sprzedać małej fotelik ![]() ![]() BYou ale zakupamia dla siebie czy dla małej? Nestelle gdzie robiłaś zakupy? co ciekawego wychaczyłaś? Kwiatuszku biedactwo to widzę że Karolek też się męczy ![]() Tasia ![]() Ja tam małą zawsze wnosiłam do domu i latałam później po resztę zakupów albo na odwrót zostawiałam ją w aucie dopóki nie zaniosłam zakupów do domu i do garażu nie wjechałam zawsze teść na mnie krzyczał że jak tak mogę samo dziecko zostawiać. Nestelle to faktycznie Roszek miał urodziny, ale ciekawe co mu było może jakiś lęk strach? jak tylko z mamą |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 | |||
Zakorzenienie
|
u mnie o 9 były 3,4 i tylko 3 pudła 5-tek. chyba, że dorzucili coś potem
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Zakorzenienie
|
Usiadłam by Was nadrobić i zjeść śniadanio/obiad a mi się mała budzi tak więc nie nie wiem czy dam radę.
Mamy nowy antybiotyk - pół antybiotyk. W nocy jak dałam czopka to tak się upociła normalnie jakbym z kąpieli ją wyciągała a poduszka do teraz schnie. W dalszym ciągu mamy temperaturę mam nadzieję że zacznie w końcu jej przechodzić bo biedna się męczy jak dostaje wysoką i niechce mi jeść i wyniki jej lecą. Scarlett fajne ciuszki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Zakorzenienie
|
Oliwka hehe.. Bo to epsresem powinna sprzedaz pojsc
![]() ![]() A pytam, bo nie wiem, czy ju wystawiac czy jeszzce czekac-choc tak mysle,ze chyba juz nie ma na co ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Oliwka w chorobie bardziej wartosciowsze jest Twoje mleko, nie przejmuj sie, ze nieje - jak choroba minie to i apetyt to nadgonicie ![]()
#3869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tullet miękki, ale nie taki gazetowy. na pewno jeszcze nie dla J. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() A chcesz kupić? ![]() ![]() Oliwka wszystkie ![]() ![]() Może ten lek w końcu da radę ![]() Monika nie zrobi ![]() Edytowane przez BYou Czas edycji: 2014-03-11 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.