Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 12:12   #2641
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Ja się tylko przywitam i lecę gotować obiad, potem ogarnąć chatę i jak się Pola obudzi - idziemy znowu na polko. Na razie byłyśmy 2 h i przez to padło mi dziecię na drzemkę już o 12, a przecież o 7.30 wstała.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:25   #2642
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a firma ZETPOL...to coś w deseń Befado?? czy kiepska?[COLOR="Silver"]
zetpolki też są fajne, tylko,że trzeba brać rozmiar mniejsze, bo strasznie duże są

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Młody kierowca z Ciebie?
Przerabiałam to jeszcze kilka miesięcy temu, aż któregoś dnia na mega wku*wie powiedziałam sobie dość, nie będę jeździć na około, parkować przed centrum, przesiadać się tramwaj. Wpakowałam się w mega korki w środek wrocławia, w piątek koło 17. I od tamtej pory stres przepadł całkowicie. A jeszcze nie dawno przed wyjazdem musiałam mieć dokładnie zaplanową trasę, taką ktorą znam i tak, żeby było jak najmniej zatrzymywanai się na światłach - bo nie daj boże mi zgaśnie, a mam takie kijowe sprzęgło, że do kkońca trzeba cisnąć bo inaczej nie zaskakuje.
za odwagę. Ja mam prawko już dłuższy czas ale boję się jeździć

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Powiem Ci, ze mam dużo pomysłow na łazienke, ale ja musze zobaczyć sciany i wtedy na pewno bede wiedziala, bo jak patrze w projekt to wiesz..cięzko ogólnie. Na dole chciałabym prysznic z luksferów, taki bez żadnych kabin itd. No i zeby była szara.. ale nie szara jak tynk.. ;p a na górze, nie wiem, na pewno nie chce wanny narożnej. A Wy jak z budową stoicie? bo w sumie nie pamiętam?
prysznic z luksferów ale mój tż nie pójdzie na to. My mamy sso. Jutro bedą montować okna i drzwi wejściowe a za tydzien brame garazową. U nas troche powoli to idzie bo chcemy ciągnąć bez kredytu jak najdłużej a na samo wykończenie tylko wziąć kredyt.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wysłałam CI priv
Płaszczyk super

Chętnie bym wrzuciła jak wyglądają moje łazienki ale nie chce tu forum zaśmiecać.
aaaa wklejam z innego forum jeden post to możesz luknąć
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2031
Super masz łazienki. Szczególnie ta pierwsza mi sie podoba
Cytat:
ooo taka mi się podoba...ale Antoniowi nie będzie raczej do twarzy...

http://allegro.pl/musztardowy-plaszc...040710924.html
E tam a nóż bedzie ładnie wyglądał
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:37   #2643
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
zetpolki też są fajne, tylko,że trzeba brać rozmiar mniejsze, bo strasznie duże są

za odwagę. Ja mam prawko już dłuższy czas ale boję się jeździć

prysznic z luksferów ale mój tż nie pójdzie na to. My mamy sso. Jutro bedą montować okna i drzwi wejściowe a za tydzien brame garazową. U nas troche powoli to idzie bo chcemy ciągnąć bez kredytu jak najdłużej a na samo wykończenie tylko wziąć kredyt.

Super masz łazienki. Szczególnie ta pierwsza mi sie podoba

E tam a nóż bedzie ładnie wyglądał
nom wlasnie chcielibyśmy coś takiego, no coś w ten deseń :

Masakra, tak się oparzyłam w palca, jak gotowałam Amelce zupke, ze zaraz zejde, tak strasznie boli....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gal-shower-2.jpg (38,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7217f_lazienki-zdjecia_1_jpg_kabina-z-luksferow_main.jpg (33,9 KB, 35 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:38   #2644
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
hej

nie mogę się nadziwić tą pogodą
t. dzwoniła czy mogliby jutro mnie zabrać do siebie z Hanią. może dostanie pampersa znowu no co mam zrobić pojadę

mała zdrówka dla Oskarka

hope u mnie tak samo słońce po oknach daje

charlizz takie zwyklaki to najczęściej w hm albo Sis mi przywozi z primarku

szaja zdrówka dla Dorki

Ifwka ale piękne zdjęcia czemu Ja Cię na fb nie mam

neti wszystkie te kurtki super

fajny?? dla Hani?
piekny!

Od wczoraj sobie cytowalam i mi wszystko pozjadalo

Z tego co pamietam to oczywiscie zdrowka dla wszystkich naszych chorowitkow

Ultra co za #%&*# naprawde. W szoku jestem, jak tak mozna Wspolczuje zlamanego nosa

neti swietne kurteczki

blogerko fajnie napisane fajnie, ze wrocilas!

Ifwka super dziewczyny z Was!

bokeh nadal nie moge wyjsc z podziwu jakie zakupy tzbokeh poczynil, sam! Piekne jestescie

Laurko sliczne zdjecia

U nas znowu pieknie, cieplo Nie chce sie w domu siedziec. Zjemy obiad i biore dziewczyny na drugi spacer, Tz do pracy na druga zmiane

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:42   #2645
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
a chciałam Wam polecić książeczkę, Hania ją uwielbia, fajnie narysowana i przez środek w tym oku jest dziura taka profilowana jak w gąsienicy
http://aros.pl/ksiazka/a-to-ciekawe-...kto-robi-hu-hu
też mamy tą książkę, Zosia uwielbia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie przytulaśna strasznie się zrobiła. A więc tak wyglądało nasze świętowanie urodzin męża idę was poczytać.[/QUOTE]
buziaki dla malutkiej
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Miałam się Wam pochwalić - zostałam zaproszona jako "gwiazda" ( ) na jakąś imprezę u nas w miasteczku, w długi weekend majowy, będę śpiewać. I jeszcze nie wiem, co - a muszę przygotować z 5 utworów... Na pewno Unconditionally Katy Perry.
Super!!
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
masakra też bardzo współczuję zrobcie usg małej
usg nerek?
Cytat:
My też nie zmieniamy. W dodatku używamy tych najtańszych BD, bo wszystkie inne przemakały (Dada, Pampers - dlatego nie rozumiem ich fenomenu , Huggies), a BD - mimo że najtańsze - sprawdzają się najlepiej, mała jest sucha do samego rana.
ja wcześniej lubiłam BD ale ostatnio strasznie ją odparzyły i teraz unikam, a szkoda bo mają super cenę
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
szaja, 35? a to heca! byłam pewna, że masz 5 mniej
naszła mnie taka refleksja - jak będę miała tyle lat, co Ty teraz... to moje dziecko będzie popylało do gimnazjum
młoda mamuśka będziesz
Cytat:
Dziewczyny mam fotki z urodzin, wrzucam kilka. Najpierw dekoracje i taki ogólny pogląd na imprezę
super!!

U nas jest poprawa, ciotkowe życzenia powrotu do zdrowia pomogły
Stary 2014-03-11, 12:47   #2646
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
nom wlasnie chcielibyśmy coś takiego, no coś w ten deseń :

Masakra, tak się oparzyłam w palca, jak gotowałam Amelce zupke, ze zaraz zejde, tak strasznie boli....
Też mi się taki marzył, jednek teraz nie narzekam
W paluszek
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ifwka super dziewczyny z Was!
Dzięki
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:10   #2647
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Młody kierowca z Ciebie?
Przerabiałam to jeszcze kilka miesięcy temu, aż któregoś dnia na mega wku*wie powiedziałam sobie dość, nie będę jeździć na około, parkować przed centrum, przesiadać się tramwaj. Wpakowałam się w mega korki w środek wrocławia, w piątek koło 17. I od tamtej pory stres przepadł całkowicie. A jeszcze nie dawno przed wyjazdem musiałam mieć dokładnie zaplanową trasę, taką ktorą znam i tak, żeby było jak najmniej zatrzymywanai się na światłach - bo nie daj boże mi zgaśnie, a mam takie kijowe sprzęgło, że do kkońca trzeba cisnąć bo inaczej nie zaskakuje.
Hahaha skąd ja to znam :p i jeszcze pojadę tylko tam gdzie wiem ze zaparkuje.
Młodym kierowcą wg prawka nie jestem, ale nie jeździłam bardzo dużo. Naprawdę bardzo sporadycznie.a teraz muszę się przemoc bo Zuźkę do t. będę wozić.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 13:25   #2648
meneq
Zakorzenienie

neti jedna warstwa wiecej, to bylo za noworodka. Teraz ubieram Yae jedna warstwe mniej niz siebie.
Tak czytam rozpiski jedzeniowe i nie widze kolacji.
kunegunda my mamy sniadanie , obiad i kolacje oraz w miedzynczasie dwie przekaski lub karmienie piersia.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

blogerko a ja nadal jezdze dookola - prawko tutejsze od lipca. Przed wyjazdem z domu sprawdzam GPS i wybieram najszersza droge - polowa drog jest na jeden samochod a ruch w obu kierunkach ze sznurami samochodow. Poza tym kodeksu nikt nie przestrzega a juz zwlaszcza mini-ciezarowki prowadzone przez 80+ dziadkow. Jeszcze parkowanie - nigdy nie mialam z tym problemow, ale tu miejsca parkingowe sa miniaturowe...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:31   #2649
gochaa_p
Zakorzenienie

hej, melduje się, wyszłyśmy wczoraj
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:46   #2650
Ultra81
Rozeznanie

Czołem!
Melduję, że żyję i mam się nieźle. Dziękuję WAM za miłe słowa wsparcia!!! Kochane jesteście!!!: cmok:

Wyglądam nadal strasznie, ale że Julia miała dziś szczepienie, to zrobiłam najbrzydszy tuszujący make-up świata (z tego miejsca przepraszam Black) i pojechałam na przychodnię.

Moja bidulka przepłakała prawie całą wizytę, jak wróciłyśmy - zasnęła. Mam nadzieję, że wszystko po szczepieniu będzie dobrze

Z dobrych wieści - Mała waży 11,200 i mierzy 82 cm. Moja duża dziewczynka

Nadrobiłam od ostatniego wieczoru:
Cała - zdrówka dla Juleczki

Nina - piękne rysunki. A loczki

Hje - co do mojego złamanego nosa, to przykładam tylko żel dla sportowców, pełni funkcję woreczka z lodem. Opuchlizna ładnie zeszła, mam twarzową śliwkę pod oczami i równie piękne zadrapania na nosie, brodzie i przeciętej wardze. Wczoraj kazałam tz wybrać mój lepszy profil ))))
Twoja historia rowerowa o wiele lepsza

Silver - brawa za bieganie! I kciuki, by w pracy było coraz lepiej!

Black - brawa za spacer "na nóziach" Dla Ciebie również - za koncert!

Ifka - fajny awatar A zdjęcia - czadowe!

Gochaa - super, że już wyszłyście!

Co do pieluszek w nocy - my nie zmieniamy.

Aha, i zapomniałam napisać wcześniej - Deli, śliczny piesek! A zdjęcia Amelki

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
U nas poza czasem noworodkowym Mała zasnęła w wózku może ze 3 razy. Po jakichś 20-30 minutach jej się nudzi więc zawsze chodzimy gdzieś blisko lub z nosidłem. I po prostu albo nosiłam ją w nosidle albo chodziłysmy na krótko ale więcej razy dziennie, jak zaczęła stawać to sobie stałyśmy przy ławeczce i podziwiałyśmy widoki.
Z jedzeniem też raz ma dzień że je bardzo ładnie, w inny, jak wczoraj, po 3 kęsach jest bunt i prawie cały dzień jest na piersi.
Zasypia też tylko przy piersi, ewentualnie z mężem jak ją nosi w nosidle.
Itd, itp., ale nigdy nie przyszło mi do głowy się za to obwiniać po prostu Mała ma taki charakter. Jest bardzo aktywna, łatwo się nudzi a do spania ciężko jej się wyciszyć i musimy z mężem jej w tym pomagać. I czasem jest ciężej, ale z drugiej strony Mała się bardzo ładnie rozwija, jest bardzo towarzyska, wszystkich zaczepia, śmieje się mnóstwo, widać że jest szczęśliwa.
Podpisuję się pod niemalże każdym słowem

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45529310]Bry wieczór, Dorka prawie anginę ma, antybiotyk, witamy w wariatkowie przytulaśna strasznie się zrobiła. A więc tak wyglądało nasze świętowanie urodzin męża idę was poczytać.[/QUOTE]

Zdrówka dla Was!

I dla pozostałych chorusków też!

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Kurde, dzwoniła teściowa że Igor ma wysypkę - to takie pojedyncze czerwone krostki, rano widziałam że miał 2 na buzi i jedno na ramieniu. Teraz t. powiedziała że we włoskach ma 3 i na buzi już więcej. Boję się że to jakaś ospa Dzwoniłam i kazali przyjść do lekarza mimo że już na dzisiaj miejsc nie ma i nas przyjmą między pacjentami.
Z jednej strony nie mam pewności że to ospa i boję się w chore dzieci go do przychodni brać żeby nie złapał czegoś bo teraz infekcji tyle a jemu dopiero co ten katar przechodzi a z drugiej strony czytałam że jak się szybko zareaguje jakimś lekiem zanim pojawią się wycieki z tych pryszczyków to szybko i łagodnie mija ospa.
Illusion, może pomyliłam, ale coś mi się kojarzy, że chyba niedawno Igora szczepiłaś? U nas dziś lekarka powiedziała, że 7 do 14 dni po szczepieniu może być 1-2 dniowa wysypka i temperatura i że to nie jest nic groźnego. Może to to u Was? Daj znać po lekarzu co i jak.

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję za miłe słowa. Ja i mój nos Idę poszukać kasku rowerowego z taką kratą z przodu, jak miał Hannibal Lecter Przyda się na weekend

A, jeszcze mi się przypomniało: jak byłam na przychodni, była tam mama z taką małą, może 2-3 miesięczną dziewczynką. Dziewczynka miała na sobie grubą polarową bluzę, cienką czapeczkę, na to gruba czapka i kaptur od tej polarowej bluzy. Przykryta była grubym kocem. A matka stoi w rozpiętej bluzie. Przechodziła lekarka, zobaczyła dziewczynkę i kazała ją natychmiast rozebrać z czapek, bluzy i zdjąć koc i zafundowała matce pogadankę na temat ubierania niemowlaka. Matka skwitowała tylko "bo mi wszyscy mówią, żeby uszka zakrywać". Na to lekarka: "a gdybym ja kazała teraz pani założyć gruby kożuch? Założyłaby pani?". Dodam tylko, że u nas dziś słońce i +10 w cieniu.

Edytowane przez Ultra81
Czas edycji: 2014-03-11 o 13:53
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:51   #2651
hje
Zakorzenienie

Yellow, co do tego, że promocje Cię unikają Wczoraj jak szłam do szpitala, to mijałam po drodze sklep obuwniczy (nie mamy teraz kasy w ogóle), a tam wyprzedaż butków Befado, niektóre nawet za 20 zł

Rosół się ugotował, ale ziemniaki już nie, bo gaz się skończył. Nie umiem zmieniać butli, niniejszym ziemniaczki będą musiały poczekać do powrotu taty lub mamy
Jeszcze zmyłam podłogi i wywiesiłam dwa prania, a Pola dalej śpi, od 12...

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ultra, kask do hokeja sobie kup
Dobrze, że już lepiej I dla Julii za wzrost i wagę, jest babeczka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 13:53   #2652
treselle0
Zadomowienie

czesc
widzę, że o jazdach autem rozmawiacie... ja jestem niedzielnym kierowcą od święta W przyszłym tyg zaczynam kurs językowy w Kato. i na taką d....tą godz., że Olę musialabym brac ze soba na dworzec i przekazywac tz wracającemu z pracy, na co tz mi mowi, że moge brac samochod do Kato tramwaje, roboty drogowe co krok i ja autem
Zostane przy pociągu
Mykam moze uda mi sie cos wiecej nadrobic
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 13:53   #2653
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Yellow, co do tego, że promocje Cię unikają Wczoraj jak szłam do szpitala, to mijałam po drodze sklep obuwniczy (nie mamy teraz kasy w ogóle), a tam wyprzedaż butków Befado, niektóre nawet za 20 zł

Rosół się ugotował, ale ziemniaki już nie, bo gaz się skończył. Nie umiem zmieniać butli, niniejszym ziemniaczki będą musiały poczekać do powrotu taty lub mamy
Mi sie skonczył gaz w niedziele, w trakcie gotowania rosołu;> i ja butli też nie umiem zmieniać a tżt powiedział ZARAZ. Tak więc nie zjadł nic. Dopiero w poniedziałek mi rano gość przywiózł..

Wow, ale długo spiocha;o moja zaraz wstanie. zje obiados i idziemy na plac zabaw;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-11, 14:02   #2654
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie skonczył gaz w niedziele, w trakcie gotowania rosołu;> i ja butli też nie umiem zmieniać a tżt powiedział ZARAZ. Tak więc nie zjadł nic. Dopiero w poniedziałek mi rano gość przywiózł..

Wow, ale długo spiocha;o moja zaraz wstanie. zje obiados i idziemy na plac zabaw;]
I prawidłowo, ciulas jeden

No długo, ale chyba dlatego, że ją przetrzymałam, bo przed 11 już chciała spać, a wtedy poszłyśmy na pole, więc i wymęczona, i przewietrzona
A ja nie wiem, co jej mam dać na obiad, skoro ziemniaki do rosołu się nie zrobiły
Stary 2014-03-11, 14:03   #2655
mala_19kw
Zakorzenienie

Tak piszecie o tym przegrzewaniu-wiecie jakie mam wyrzuty sumienia że też to raz zrobiłam dzięki temu że posłuchałam swojej mamy? To przeze mnie Oskar złapał zapalenie oskrzeli jak był malutki ,bo jak go rozebrałam u lekarza (w chłodnym gabinecie) to on był cały spocony. Mokry jak szczur. Nigdy sobie tego nie daruje,nigdy.
Do dziś pamiętam w co był ubrany i myślę sobie gdzie ja wtedy głowę miałam? No gdzie? Chyba w
Tak skrzywdzić dziecko-torba głupia ze mnie

Ultra-najważniejsze że poczucie humoru dopisuje,reszta się sama ułoży

Meneq-możesz napisać wasz jadłospis w ciągu dnia uwzględniając godziny i to co mała je mniej więcej? Zależy mi na wartościowych (w składniki odżywcze)posiłkach a mam wrażenie że wy macie idealnie dobrany jadłospis pod tym względem.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:04   #2656
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
No prawidłowo, ciulas jeden

No długo, ale chyba dlatego, że ją przetrzymałam, bo przed 11 już chciała spać, a wtedy poszłyśmy na pole, więc i wymęczona, i przewietrzona
A ja nie wiem, co jej mam dać na obiad, skoro ziemniaki do rosołu się nie zrobiły
a piekarnik tez na gaz? czy elektrikos? jak elektrikos tomoze upiecz pare ziemniaków;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-11, 14:05   #2657
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Czołem!
Melduję, że żyję i mam się nieźle. Dziękuję WAM za miłe słowa wsparcia!!! Kochane jesteście!!!: cmok:

Wyglądam nadal strasznie, ale że Julia miała dziś szczepienie, to zrobiłam najbrzydszy tuszujący make-up świata (z tego miejsca przepraszam Black) i pojechałam na przychodnię.

Moja bidulka przepłakała prawie całą wizytę, jak wróciłyśmy - zasnęła. Mam nadzieję, że wszystko po szczepieniu będzie dobrze

Illusion, może pomyliłam, ale coś mi się kojarzy, że chyba niedawno Igora szczepiłaś? U nas dziś lekarka powiedziała, że 7 do 14 dni po szczepieniu może być 1-2 dniowa wysypka i temperatura i że to nie jest nic groźnego. Może to to u Was? Daj znać po lekarzu co i jak.
brawa dla duzej i odwaznej dziewczynki
Masz racje z tym szczepieniem, Olcia miała pare dni po szczepieniu różowe krostki, i po paru kolejnych zeszły

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
neti jedna warstwa wiecej, to bylo za noworodka. Teraz ubieram Yae jedna warstwe mniej niz siebie.
czemu mniej? Myslalam, ze to jak dziecko zacznie latac na całego?
Stary 2014-03-11, 14:10   #2658
hje
Zakorzenienie

Wstała gwiazda
Stary 2014-03-11, 14:17   #2659
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Miałam się Wam pochwalić - zostałam zaproszona jako "gwiazda" ( ) na jakąś imprezę u nas w miasteczku, w długi weekend majowy, będę śpiewać. I jeszcze nie wiem, co - a muszę przygotować z 5 utworów... Na pewno Unconditionally Katy Perry.
woow, liczę na wstawienie tu nagrania?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Dziewczyny ma ktoras spacerowke tansza niz 500zł? a najlepiej do 400zł? Na allegro jest tego troche, ale nie chcialabym typowej parasolki, co by sie nie rozpadla od razu, trochestabilniejsza ale lekka...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 14:40   #2660
s i l v e r
Zakorzenienie

Wróciłam właśnie z pracy. Tż ma dziś i jutro wolne Więc jest z Darią.
Nie ma ich w domu więc chyba na spacerek poszli. Piękna pogoda!! LATO normalnie
Idę zobaczyć co tam u Was.
Stary 2014-03-11, 14:57   #2661
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
brawa dla duzej i odwaznej dziewczynki
Masz racje z tym szczepieniem, Olcia miała pare dni po szczepieniu różowe krostki, i po paru kolejnych zeszły

czemu mniej? Myslalam, ze to jak dziecko zacznie latac na całego?

Yae jest zimnolubna, w dodatku stale w ruchu
mala mamy chyba bardziej "dorosle" menu
8-9 sniadanie 25%
11 przekaska 10%
14 obiad 30%
17 przekaska 10%
19 kolacja 15%
Powyzej rozpiska godzinowa posilkow i orientacyjne pokrycie dziennego zapotrzebowania na energie. Celowo nie jest 100%, bo zostawilam 10% na uu.
Kieruje sie zasada, zeby kazdy posilek zawieral weglowodany (ilosci orientacyjne) (np, ryz, makaron - 80-90g, pieczywo 1-1,5 kawalka chleba tostowego) bialko (mieso lub ryba lub produkty sojowe 20-30g, pol jajka, 100 g jogurtu) oraz witaminy i sole mineralne (warzywa i owoce, rowniez ziemniaki mimo duzej zawartosci weglowodanow - lacznie 40g). Przekaski rozne - tu kieruje sie zasada, ze uzupelniam to, czego w dziennym menu wydaje mi sie, ze brakuje - jesli malo bialka to kawalek sera, jesli malo weglowodanow to buleczki pieke. Dzis upieklam ciasteczka dyniowe z sezamem - malo warzyw. Staram sie urozmaicac jak sie da, przygotowac kilka roznych drobnych potraw zamiast michy zupy i unikac powtorek tych samych dan. Kaszka na mm bardzo sporadycznie - raz na tydzien dwa.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 15:46   #2662
s i l v e r
Zakorzenienie

Zdrówka dla Naszych chorowitków

Deli, Amelka jest bosssssssssska

ifwka, super fotki z urodzin

Cytat:
ŁAŁ!!
Cytat:
Jak nie Amelka mnie budziła, to piesek;] .. ale ładna pogoda za oknem wiec nie jest źle.
Czyli masz dwójkę dzieci teraz
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Siedzę u lekarza medycyny pracy :banghead: ten lekarz taki dziwny

Zuźkę odwiozlam do babci. Ile mnie stresu jazda autem kosztuje to masakra. Mam nadzieję ze jak zacznę jeździć to będzie to dla mnie bezstresowe.
Najbardziej.nie cierpię górek. A moje miasto słynie z górek. Trochę jeżdżę na około D

A w czwartek już do pracy chyba się nawet trochę cieszę już z tego powodu. Choć Zuzka się ostatnio bardzo mamusiowa zrobiła.
Właśnie dziś myślałam o Tobie w pracy i zastanawiałam się kiedy wracasz
Dobrze że już masz lepsze podejście co do porwotu do pracy
Ja byłam na razie w pracy 3 dni i już się przyzwyczaiłam Tylko ta tęsknota za Darią.....
Cytat:
nie mogę się nadziwić tą pogodą
t. dzwoniła czy mogliby jutro mnie zabrać do siebie z Hanią. może dostanie pampersa znowu no co mam zrobić pojadę

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Jakie Wasze dzieci maja menu na dzien?? u naso to wyglada tak i nie wiem czy jest prawidlowe:
1. 210ml mm
2. sr 120-180ml mm (badz kasza na mm) (kiedys jak Tosia jadla papki byly co drugi dzien warzywa)
3. warzywa + miesko
4. owoc lub sok
5. 180ml mm badz kasza na mm
6. 150-210ml mm
w miedzya czasie chrupi kukurydziane lub chrupojadki
9.00 - chlebek
12.00 kaszka 130 ml
15-16 obiadek
17-18 jakiś deser
20.00 mleczko 180 ml
w ciągu dnia też jakieś biszkopciki, chrupki kuku, herbatka, soczek

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Kurde, dzwoniła teściowa że Igor ma wysypkę - to takie pojedyncze czerwone krostki, rano widziałam że miał 2 na buzi i jedno na ramieniu. Teraz t. powiedziała że we włoskach ma 3 i na buzi już więcej. Boję się że to jakaś ospa Dzwoniłam i kazali przyjść do lekarza mimo że już na dzisiaj miejsc nie ma i nas przyjmą między pacjentami.
Z jednej strony nie mam pewności że to ospa i boję się w chore dzieci go do przychodni brać żeby nie złapał czegoś bo teraz infekcji tyle a jemu dopiero co ten katar przechodzi a z drugiej strony czytałam że jak się szybko zareaguje jakimś lekiem zanim pojawią się wycieki z tych pryszczyków to szybko i łagodnie mija ospa.
ojej daj znać co lekarz mówł

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

Cytat:

Bidulka za wagę

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Ale mam dziś zakwasy po wczorajszym bieganiu masakra

Gdzie Fewcia?? Martwię się
Stary 2014-03-11, 15:55   #2663
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
KUNDZIA.... zawsze ubieraj dziecko wg siebie..tzn. mówi się , że o jedną warstwę grubiej niż siebie... mi to np. zawsze jest goraco więc nie biorę tak tego do siebie..ale już wiem po zapaleniu płuc, które mieliśmy w 2 m ż.-lepiej żeby dziecku było zimniej niż za gorąco...na pogodę taka jak dziś ..niestety musze założyć mu kurtkę zimową-choć ona raczej lekka (boję się jeszcze założyć grubszej bluzy i np. bezrękawnik...bo ta pogoda to tak dziwna i zdradliwa jeszcze-ale napewno nie przykrywam go żadnym kocem. Jeśli by usnął to mam fajny taki z Kappahla kocyk bawełniany..i starczy -bo przecież ciepło ubrany..i spodnie i rajtki! Nie przegrzewać to podstawa!
ja dzis ubralam tak: bocy z krotkim rekawem, bluzka z dlugim, apaszka, kurtka przejsciowka, cienka czapka, rajstopy, cienkie spodnie - a spacer wygladal tak: po 5 min spaceru buczenie ze lzami, plac zabaw w miare, droga powrotna buczenie, dugi plac zabaw (nikogo nie bylo) w miare ok, przyszla znajoma mama, z synem 2 letnim i noworodkiem - Toska wpadla w histerie az sie zaciagala - i teraz badz tu madry o co poszlo przez ta cala godzine...

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae jest zimnolubna, w dodatku stale w ruchu
mala mamy chyba bardziej "dorosle" menu
8-9 sniadanie 25%
11 przekaska 10%
14 obiad 30%
17 przekaska 10%
19 kolacja 15%
Powyzej rozpiska godzinowa posilkow i orientacyjne pokrycie dziennego zapotrzebowania na energie. Celowo nie jest 100%, bo zostawilam 10% na uu.
Kieruje sie zasada, zeby kazdy posilek zawieral weglowodany (ilosci orientacyjne) (np, ryz, makaron - 80-90g, pieczywo 1-1,5 kawalka chleba tostowego) bialko (mieso lub ryba lub produkty sojowe 20-30g, pol jajka, 100 g jogurtu) oraz witaminy i sole mineralne (warzywa i owoce, rowniez ziemniaki mimo duzej zawartosci weglowodanow - lacznie 40g). Przekaski rozne - tu kieruje sie zasada, ze uzupelniam to, czego w dziennym menu wydaje mi sie, ze brakuje - jesli malo bialka to kawalek sera, jesli malo weglowodanow to buleczki pieke. Dzis upieklam ciasteczka dyniowe z sezamem - malo warzyw. Staram sie urozmaicac jak sie da, przygotowac kilka roznych drobnych potraw zamiast michy zupy i unikac powtorek tych samych dan. Kaszka na mm bardzo sporadycznie - raz na tydzien dwa.
wowwww, niezle - mi brakuje pomyslow na dania (tym bardziej ze my nadal na diecie bezmlecznej) masz jakies fajne przepisy?!

ponawiam moje pytanko odnosnie butkow- jakiej firmy polecacie?

szczepilyscie juz na MMR?

moze zadam glupie pytanie czy dziecko majac tylko kaszel mozna inhalowac przez maske czy tylko ustnikiem?

aaa nie odpoiwezialam z jakiego rejonu wawy jestem - z Bemowa

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:40   #2664
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Ultra dużą masz córeczkę! Wysoka i waży niczego sobie
Trzymam kciuki żeby wszystko ok było po szczepieniu

Wróciłam z pracy i te krostki zaczęły znikać i takie płaskie się zrobiły. na dodatek czytałam że zawsze przy ospie jest gorączka a Igi nie ma. Nie poszłam więc bo to nie ospa na pewno. I właśnie w pracy pod koniec dnia wyczytałam to co napisałaś że to może mieć związek ze szczepieniem - dziś 12 dni po szczepieniu jesteśmy, dobrze pamiętasz. No ale nasza lekarka tego nie powiedziała i się wystraszyłam a jeszcze jak t. zadzwoniła i wyolbrzymiła to już całkiem Dziękuję że to napisałaś, uspokoiłam się już teraz.

Wiecie co dorwałam wczoraj na ciuchach? Kombinezon taki dresowy z nexta! Super jest tylko jeszcze za duży bo 92 rozm. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../29/3920602980
Zaczynam chyba uwielbiać nexta jak Debrah Poniżej dowód - młody cały w next

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-03-23 o 17:49
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:42   #2665
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:

Wróciłam z pracy i te krostki zaczęły znikać i takie płaskie się zrobiły. na dodatek czytałam że zawsze przy ospie jest gorączka a Igi nie ma. Nie poszłam więc bo to nie ospa na pewno. I właśnie w pracy pod koniec dnia wyczytałam to co napisałaś że to może mieć związek ze szczepieniem - dziś 12 dni po szczepieniu jesteśmy, dobrze pamiętasz. No ale nasza lekarka tego nie powiedziała i się wystraszyłam a jeszcze jak t. zadzwoniła i wyolbrzymiła to już całkiem Dziękuję że to napisałaś, uspokoiłam się już teraz.

Wiecie co dorwałam wczoraj na ciuchach? Kombinezon taki dresowy z nexta! Super jest tylko jeszcze za duży bo 92 rozm. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../29/3920602980
alez przystojniak

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:43   #2666
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

wow jaki cudny Igi<3<3 daj mu buziaka od cioci deli ;D ale towaros

ja też polubiłam nexta

Silver to nie jest śmieszne

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-11, 16:54   #2667
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

moze zadam glupie pytanie czy dziecko majac tylko kaszel mozna inhalowac przez maske czy tylko ustnikiem?
Dla dziewczynek są fajne w Deichmannie - Elefanten polecane są dla dzieci zaczynających chodzić.

Szczepiłam 12 dni temu, Igor dobrze zniósł, żadnej gorączki, obrzęku, nic. Dziś tylko ta wysypka.

Jak Igorek miał tylko kaszel to inhalowałam ustnikiem. A czy można maseczką? Hm...nie wiem, nie pytałam wtedy lekarza nawet o to ale u nas był lek typowo od kaszlu mucosolvan i logiczne wydało mi się żeby przez ustnik.
Stary 2014-03-11, 16:58   #2668
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
możemy iść ale w tygodniu ??

ale takie zwykłe? basic czy jakie? z nadrukami? bo ja jak juz to basicy w h&m najczesciej, na ramiaczkach lub z krotkim rekawem. Bo takie bluzki ładniejsze to tam gdzie mi sie spodoba

młoda dupa

ta ostatnia fajna ale drogawa jak na używkę...;/

a ile ma?

no u Nas dokładnie tak smao nie wiem kiedy bede mogla sobie pozwolic....

w d.pe dostaniesz za wklejenie tej Zary !!!!

superowe skąd :P

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

tylko na nim strona np onetu bedzie sie ładować z 2 minuty...
Mnie jest
obojętne może być w tygodniu gdzieś koło 12-13 może w piątek? Wtedy juz mam nadzieję wszystkie zarazki nas opuszcza na 100 procent

Cytat:

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Ultra, kask do hokeja sobie kup
Dobrze, że już lepiej I dla Julii za wzrost i wagę, jest babeczka!
To witaj w klubie

Kurcze tez musze kupić jakieś butki. Teraz zakładam chyba o rozmiar za duże no ale on i tak nie chodzi :P może dziś pójdziemy, promocji się nie spodziewam :P
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:44   #2669
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam fotki z urodzin, wrzucam kilka. Najpierw dekoracje i taki ogólny pogląd na imprezę
niezłą mieliście imprezę, tyle solenizantów

Cytat:
Dziewczyny....BOKEH..pisa łyście o tych pikówkach na wiosnę, też takiej szukam-miałam granatową nexta r. 74 z ciuchów za chyba 10 zł-piękna była...Ale licytowanie na all jest mało opłacalne-bo one poprostu są mega drogie-ludzie dostają szajby...a ja teraz takie znalazłam... ta M&S jest dla mnie świetna,jedną już taką licytowałam ale poszła coś ok.m 50 zł+ wysyłka to dla mnie szkoda kasy.
fajne te kurteczki, co wkleiłaś my mamy taką brązową z nexta z jesieni i teraz jest dalej dobra; a kupiłam na all za grosze, nawet nie myslałam, że wygram aukcję, bo tylko raz zalicytowałam i zapomniałam; także warto szukać

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
o, ale fajne wszystkie super. Dla dziewczynek chyba gorzej z wyborem.
no nie mów, że nie ma wyboru dla dziewczynek

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wrzuć proszę fotkę kurtki może coś podobnego znajdę
Kubuś ma teraz rozmiar 80/86 a kurtki raczej 86 bo mamy kilka w rozm. 80 i są za małe. Jakbyś przypadkiem się natknęła to daj znać
http://house-kurtki.jesienzima.pl/ku...a-2013-2014-1/ - chyba identyczny jak ten, odpina się taką podpinkę i jest troszkę cieńszy

a dla Kubusia nie wiem w jakim stylu mniej więcej szukasz, ale neti dużo fajnych wklejała, a jak nie takie, to może
http://allegro.pl/next-swietna-kurtk...036847215.html

http://allegro.pl/superowa-kurteczka...048278742.html

Cytat:
fajny?? dla Hani?
super

Cytat:
Na dole chciałabym prysznic z luksferów, taki bez żadnych kabin itd.
ja kiedyś na luksfery powiedziałam refluksy i do tej pory tak z TŻ na nie mówimy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
rozbita jestem strasznie, nie mogę się zebrać do kupy, martwię się o Pietraszka, nie wiem, czy to choroba czy zęby, ale dzisiaj nad ranem znowu mega gorączka i tugeza na szczęście tylko półtoragodzinna ogółem jest 'normalny' bawi się, chichra, gada po swojemu, tylko ta gorączka
jeśli poza gorączką wszystko ok, to obstawiałabym zęby raczej

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
super

Cytat:
przystojniak jakie fajne trampole i bluza
a takie kombinezony widziałąm właśnie na all i tak się zastanawiałam, czy to praktyczne, bo jak się ciepło zrobi, to góry nie zdejmiesz w sumie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:46   #2670
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzis ubralam tak: bocy z krotkim rekawem, bluzka z dlugim, apaszka, kurtka przejsciowka, cienka czapka, rajstopy, cienkie spodnie - a spacer wygladal tak: po 5 min spaceru buczenie ze lzami, plac zabaw w miare, droga powrotna buczenie, dugi plac zabaw (nikogo nie bylo) w miare ok, przyszla znajoma mama, z synem 2 letnim i noworodkiem - Toska wpadla w histerie az sie zaciagala - i teraz badz tu madry o co poszlo przez ta cala godzine...

wowwww, niezle - mi brakuje pomyslow na dania (tym bardziej ze my nadal na diecie bezmlecznej) masz jakies fajne przepisy?!

aaa nie odpoiwezialam z jakiego rejonu wawy jestem - z Bemowa
Możesz normalnie przez maskę
Butki mamy Befado.

Meneq-super,takiej rozpiski było mi trzeba. Dziękuje
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości