Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 14:24   #2731
Milena_ 798
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
no wpadłam przed chwilą na to,przypomniałam sobieprzez 3 lata byłam tylko w klubie,nie pisałam wcale na forum i tam jest inaczej...a tutaj prosto

Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy.
A jak już wrzucam to jeszcze Wam wrzucę fotkę w prostych włosachJa lubię się i w takich i w takich.
ja nie patrzę na włosy tylko na Twoją urodę Piekna kobieta z Ciebie jest Cudowny makijaż oczu! i te rzęsy
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:32   #2732
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
ja nie patrzę na włosy tylko na Twoją urodę Piekna kobieta z Ciebie jest Cudowny makijaż oczu! i te rzęsy
zrobiłam się różowa,dziękuję.Jak można poprawić sobie nastrój..?
Wrzucić fotkę na forum.A dzisiaj mam mega doła:/.

A jak już wrzucam to jeszcze Wam wrzucę fotkę w prostych włosach.Ja lubię się i w takich i w takich.Znajomi tak na 50% mowią,że proste i 50%,że kręcone.Ale wyglądam zupełnie inaczej.To zdjęcie z kuzynem,tuż przed ciążą.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000396.jpg (52,5 KB, 68 załadowań)

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:35   #2733
Joanku
Zadomowienie

Nooo, te rzesy...
Mamy dziś chyba bhd, bo kręcą się dziwnie, podpuszyły trochę, ogółem są na 'nie' i zawsze tak jest jak nie uzyję szamponu z domieszką jakiegoś silikonu...
Umyłam dziś superprostym timotejkiem rypaczem a one wolą gliss kur czarny i co im poradzisz? ;P
Krem na mokre w sumie nie szczególnego nie zdziałał. Wygodniej mi chyba na podsuszone nakładać...
Łapie mnie przeziębiene i czuję się ble.
Może to ja mam dzień na nie?
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:37   #2734
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
piszą,że do 100włosów jak czytam teraz.. ale do stu nie znaczy,że codziennie 100,tak rozumuję bo włosy traci się też okresowo np.na wiosnę może dlatego tyle może wypaść ale nie sądzę by codziennie tyle wypadało przez cały rok.Okresowo pewnie tak bo nawet zwierzęta tracą sierśc na wiosnę i nowa im rosnie tak jak ludziom.To mi teraz wypada mało w takim razie ok.20.uzywam jantaru i zauzywałam ,że po tym przestały wypadac ale może jak ostawię to nagle wypadnie to co miało wypaść oj nie.mi jeszcze nie odrosło to co wpadło mi 3 lata temu.Najpierw ciąża,potem po karmieniu i drugi raz wypadały.
A tutaj macie zdjęcie sprzed ciązy i po cięży,po kamieniu dziecka.Widać roznice w gęstości włosów?

Tak na moje włosy wpłynęło karmienie dziecka.Tyle mnie to kosztowało ale dziecka bym nie oddała za nici jakby miała wyłysieć to też.Moja corcia jest cudna i jak każda mama oddałabym za nią całe swoje upierzenie.
Zupełnie nie widać różnicy , u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę

1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba
2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy
3 zdjęcie z wczoraj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (31,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kudelki 2.jpg (40,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140310_162810.jpg (121,8 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-11 o 14:40
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 14:42   #2735
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
zrobiłam się różowa,dziękuję.Jak można poprawić sobie nastrój..?
Wrzucić fotkę na forum.A dzisiaj mam mega doła:/.

A jak już wrzucam to jeszcze Wam wrzucę fotkę w prostych włosach.Ja lubię się i w takich i w takich.Znajomi tak na 50% mowią,że proste i 50%,że kręcone.Ale wyglądam zupełnie inaczej.To zdjęcie z kuzynem,tuż przed ciążą.

Ładna jesteś i faktycznie pasują Ci i proste i kręcone

Jak mnie dziś wkurza ten komputer... obraca sobie zdjęcia jak chce no masakra...
Stary 2014-03-11, 14:50   #2736
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zupełnie nie widać różnicy , u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę

1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba
2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy
3 zdjęcie z wczoraj
ja nie mam zdjęć z tyłu ale każdy mi mówił,że widać różnicę i jak je myłam to najbardziej to było czuć,nie miałam co odciskać.Przed zdjęciem u fotogrfa musiałam je potrzącać góra dół by było je widać.

Z tyłu włosów najlepiej widać jak się przerzedzają , u Ciebie to widać.Od tak zaczęły wypadać bez wyrażnej przyczyny?Jak mi zaczęły odrastać to miałam mnórsto całych kosmyków tej samej długości.Do tej pory tak mam.Na karku mam pasemka od szyji długości 15cm a reszta długa.To samo z boku.Jak mi babka naklada balejage to najlepiej widać takie grupki włosów o dugosci 10-15cm.Jeszcze zanim pocieniowałam je.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Ładna jesteś i faktycznie pasują Ci i proste i kręcone
dziękuję.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 14:53
Stary 2014-03-11, 14:50   #2737
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja nie mam zdjęć z tyłu ale każdy mi mówił,że widać różnicę i jak je myłam to najbardziej to było czuć,nie miałam co odciskać.Przed zdjęciem u fotogrfa musiałam je potrzącać góra dół by było je widać.

Na zdjęciach tego nie widać może w rzeczywistości faktycznie różnica była zauważalna
Stary 2014-03-11, 14:58   #2738
Joanku
Zadomowienie

Wojownicza mogłabym Cię przytulić, pogłaskać po czuprynce i powiedzieć 'ja wiem... wiem...' U mnie pewnie byłoby pdoobnie, mimo że teraz włosiąt nie masz mało to przy tym co było to... eh
Mam gdzies jedno zdjęcie na starym komputerze od tyłu gdzie może i było puchu od groma bo nie wiedziałam co z włosiorami robić, ale długość, grubośći gęstość doprowadzaja mnie do nieprzyjemnego uścisku na sercaku.
Dodatkowo to co stało się rok temu przez hormony to kolejny ból ale walczę i musi byc dobrze.
Stary 2014-03-11, 15:02   #2739
iwonsia01
Zadomowienie

AgusiA753 - z tym kremem musisz uważać. Ja jak dam więcej to szybciej się przetłuszczają. Musisz znaleźć swój sposób

Hm...ktoś napisał, że z mojej strony panika to ok 50-60 włosów co 2 dzień. Serio? Bo do tej pory zanim zaczęły wypadać to na grzebieniu było raptem 5 włosów. Teraz bym się tym też tak nie przejmowała jak by to były jakieś połamane włosy, a to są włosy z cebulkami długaśne;/ No i nie mówiąc o tym, że ja mam ogólnie małą objętość. Z puchem i dzień po myciu jest nawet znośnie, ale na 2 dzień mam prześwity na dolej warstwie (w sensie jak słońce świeci to przebija to).
Stary 2014-03-11, 15:07   #2740
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Piękne włosy.
A obwód...
Zmierzyłam swój - szalone 8 cm. Ale pamiętam, że zaczynałam z 7.
Dziekuję
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
[I]

O Jesssssssssssssu jakie włosy!!
16,5 cm, Ty niedobra, Ty a nie wiesz że obwód powinno sie mierzyć na wyprostowanych i ciasno sciągnietych włosach??? Na pewno byś wtedy 16,5 nie miała, tylko góra 15
Boskie futro!
Nie no kurcze obwód zmierzyłam chyba dobrze. Kucyk mniej wiecej na srodku głowy ciasny, dwie gumki jedna pod drugą. No cholercia 16 jak nic...albo mam dziwną miarkę
Futro dizękuję
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość

Pamiętam Cię z poprzednich wątków i pomimo braku pielęgnacji ja tam nie widzę, żeby włosom się jakoś pogorszyło Pięknie, no!
16,5 cm? I nie cierpisz na chroniczny ból głowy?
Ja jak ostatnio mierzyłam miałam 8cm, muszę sprawdzić czy coś się zmieniło. Byle nie zmalało
Przeszkadza mi to że są takie gęste

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Pina przekonałaś mnie do tej rycyny. Ostatnim razem kiedy się za to brałam, nie byłam w stanie psychicznie znieść zwiększonego wypadania i przerwałam, ale... Dziś kupuję butelkę 200 ml rycynowego Kciukaj, bo inaczej będę Cię ścigać o przeszczep
Ja na wypadnie przy rycynowym cierpiałam przez ponad 4 tygodnie. Dopiero po dwóch miesiącach czupryna wystrzeliła jak nienormalna o nie nie nie ! Co złego to nie ja Nie dam sie w to wrobić

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 15:12   #2741
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
AgusiA753 - z tym kremem musisz uważać. Ja jak dam więcej to szybciej się przetłuszczają. Musisz znaleźć swój sposób

Hm...ktoś napisał, że z mojej strony panika to ok 50-60 włosów co 2 dzień. Serio? Bo do tej pory zanim zaczęły wypadać to na grzebieniu było raptem 5 włosów. Teraz bym się tym też tak nie przejmowała jak by to były jakieś połamane włosy, a to są włosy z cebulkami długaśne;/ No i nie mówiąc o tym, że ja mam ogólnie małą objętość. Z puchem i dzień po myciu jest nawet znośnie, ale na 2 dzień mam prześwity na dolej warstwie (w sensie jak słońce świeci to przebija to).
No ja dziś dałam za dużo i nieprzyjemnie gumiate są na dole
Co do objętości to, to musi od/dorosnąc, a też mam tak, że po myciu super czuprynaa drugi dzień takie się robią dziwnie.. cienkawe. To pewnie przez to że kręcone i z natury suche... Też nie lubię tych prześwitów, a winię fryzjerkę i jej genialny pomysł cieniowania bo teraz musi jedna wartswa do drugiej podrosnąć a przy wzmozonym wypadaniu szczegolnie o te porze roku wygladaja niedobrze;/
Stary 2014-03-11, 15:18   #2742
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Z tyłu włosów najlepiej widać jak się przerzedzają , u Ciebie to widać.Od tak zaczęły wypadać bez wyrażnej przyczyny?Jak mi zaczęły odrastać to miałam mnórsto całych kosmyków tej samej długości.Do tej pory tak mam.Na karku mam pasemka od szyji długości 15cm a reszta długa.To samo z boku.Jak mi babka naklada balejage to najlepiej widać takie grupki włosów o dugosci 10-15cm.Jeszcze zanim pocieniowałam je.

Właśnie od tak bez przyczyny, zdrowa jestem, stresów nie mam, bez zmian hormonalnych, może coś ze skórą głowy mam ? Ale to pójdę do dermatologa to się wyjaśni, ale tak to nie ma rzadnej przyczyny...

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Wojownicza mogłabym Cię przytulić, pogłaskać po czuprynce i powiedzieć 'ja wiem... wiem...' U mnie pewnie byłoby pdoobnie, mimo że teraz włosiąt nie masz mało to przy tym co było to... eh
Mam gdzies jedno zdjęcie na starym komputerze od tyłu gdzie może i było puchu od groma bo nie wiedziałam co z włosiorami robić, ale długość, grubośći gęstość doprowadzaja mnie do nieprzyjemnego uścisku na sercaku.
Dodatkowo to co stało się rok temu przez hormony to kolejny ból ale walczę i musi byc dobrze.

Ja też wierzę że będzie dobrze musi być Oby tylko szybko się poprawiło bo jak nie to się chyba załamie...
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Stary 2014-03-11, 15:29   #2743
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie od tak bez przyczyny, zdrowa jestem, stresów nie mam, bez zmian hormonalnych, może coś ze skórą głowy mam ? Ale to pójdę do dermatologa to się wyjaśni, ale tak to nie ma rzadnej przyczyny...
jak znasz przyczynę to przynajmniej wiesz a najgorzej jak coś się dzieje i niewiadomo dlaczego.

u mnie roznica była ogromna i ja to widze na zdjęciach.Chciałabym mieć te włosy co 4lata temu.
Naprawdę nie widzicie na fotkach roznicy w ilości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6667a.jpg (99,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 168.jpg (13,1 KB, 46 załadowań)

Stary 2014-03-11, 15:36   #2744
Joanku
Zadomowienie

Cytat:
jak znasz przyczynę to przynajmniej wiesz a najgorzej jak coś się dzieje i niewiadomo dlaczego.

u mnie roznica była ogromna i ja to widze na zdjęciach.Chciałabym mieć te włosy co 4lata temu.
Ja tam widzę, i wiem. że boli oglądać takie zdjęcia dlatego ja swoje zakopałam na starym kompie, i udaję że ich nie ma, Skupiam się na tym co teraz i cieszę z każdego małego sukcesu bo bym się chyba załamała kompletnie porównując i porzuciła w cholerę te włosy, obcięła na 'pink' i zajęła szydełkowaniem ;P
Stary 2014-03-11, 15:43   #2745
Curly81
Wtajemniczenie

Ja się zastanawiam ..czy jak wypadają to na ich miejsce zawsze wyrośnie nowy włos czy niekonicznie.Cz y dojdą do gęstości sprzed wypadania.

Stary 2014-03-11, 15:56   #2746
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
no wpadłam przed chwilą na to,przypomniałam sobieprzez 3 lata byłam tylko w klubie,nie pisałam wcale na forum i tam jest inaczej...a tutaj prosto

Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy.
No faktycznie tutaj widać trochę bardziej.
Ale nie wiem, czy zwróciłabym na to uwagę, jakbyś nie powiedziała.

A co do tych prześwitów - też mam takie w najdłuższej warstwie, dlatego planuję ją mocno podciąć. I też robią mi się bardziej wyraźne na drugi dzień, przed kolejnym myciem, zwłaszcza jak włosy mi się w takie pseudo rulony chcą zwijać.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 15:59   #2747
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
Tak jantar jest świetny szkoda, że nie mam na laptopie zdjęć przed i po bym Ci pokazała jak urosły
a co do produktów na porost z rossa to czytałam, że komuś woda brzozowa pomogła tylko alkohol ma ;/ i Radical.Choć sama ich nie stosowałam
Mogłabyś rzucić linkiem do KWC tego produktu na porost? Albo gdziekolwiek w necie bo nie mogę znaleźć. ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html ?
W jakiejś sieciówce kupowałaś czy przez neta?

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2014-03-11 o 16:02
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:28   #2748
macka
Zadomowienie

Tyle piszecie o tym wypadaniu, walce o odrost... Przyczynach, środkach, odzyskiwaniu...
A może pora się pogodzić, że ... "starość nie radość" :-D ???
Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-). Włosów to też dotyczy. I raczej nieczęsto spotyka się starsze kobiety z burzą pięknych włosów (choć sama ostatnio właśnie taką widziałam, piękne, siwe, kręcone do łopatek, tylko trochę spuszone). Ale to bardzo nieliczne wyjątki. W większości choroby, zmiany hormonalne, starzenie organizmu - top jednak utrata również włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle walczyć i frustrowac nierówną walką z czasem? Raczej żadna z nas nie wróci do wyglądu i gęstości z okresu nastoletniego. Ot, walka z wiatrakami.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:28   #2749
iwonsia01
Zadomowienie

Co do porostu to zaczynam przekonywać się, że można na niego wpłynąć (hm...szkoda, że tak późno do tego doszłam). Pierwszy raz w obserwacji (ok 2 lata) mam odrost miesięczny prawie 2cm (wcześniej 0,8-1cm). Jedyne co robiłam to dałam im kopa suplementem ze skrzypem. Wezmę jeszcze 30 tabletek z opakowania i potem kupię wcierkę Joanna Rzepa Widać warto się czasem pomęczyć z systematycznością.

Hm...jeśli o mnie chodzi nie uważam, że warto pogodzić się z czasem itd. Dla mnie moje 27 lat to jeszcze nie trumna... toż to kwiecie wieku jak by ktoś powiedział. U mnie włosy wypadły tylko z mojej władnej winny-katowanie farbami rozjaśniającymi :/ Dobrze, że teraz poszłam po rozum do głowy...

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-03-11 o 16:31
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:41   #2750
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Tyle piszecie o tym wypadaniu, walce o odrost... Przyczynach, środkach, odzyskiwaniu...
Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-). Włosów to też dotyczy. I raczej nieczęsto spotyka się starsze kobiety z burzą pięknych włosów (choć sama ostatnio właśnie taką widziałam, piękne, siwe, kręcone do łopatek, tylko trochę spuszone). Ale to bardzo nieliczne wyjątki. W większości choroby, zmiany hormonalne, starzenie organizmu - top jednak utrata również włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle walczyć i frustrowac nierówną walką z czasem? Raczej żadna z nas nie wróci do wyglądu i gęstości z okresu nastoletniego. Ot, walka z wiatrakami.

Ja tam uważam, że teraz mam bardziej zadbane włosy i lepsze niż za cielęcych latek, a to było już jakiś czas temu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:53   #2751
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Godzenie sie ze staroscia w wieku 25 lat w moim przypadku to chyba przegiecie, idac tym tokiem myslenia to o zeby tez przestane dbac bo przeciez juz sie czlowiek starzeje to i zeby juz moga wygladac nienajlepiej, a przeciez lepsze juz nie beda, a niedlugo zaczna wypadac tak samo jak wlosy.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:10   #2752
JudytaKas
Zakorzenienie

"Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-)"

No nie powiedziałabym. To jest właśnie kwestia dbania (świadomego dbania) o siebie. Z resztą widzę coraz więcej kobiet po 40 zadbanych i wyglądających świetnie (lepiej nawet niż dwudziestki). Sama przy swoim wieku (26 wiosen) uważam, że wyglądam coraz lepiej nie nie to nie samozachwyt. Po prostu poznałam potrzeby swego ciała, włosów i lepiej je pielęgnuję.

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:14   #2753
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Godzenie sie ze staroscia w wieku 25 lat w moim przypadku to chyba przegiecie, idac tym tokiem myslenia to o zeby tez przestane dbac bo przeciez juz sie czlowiek starzeje to i zeby juz moga wygladac nienajlepiej, a przeciez lepsze juz nie beda, a niedlugo zaczna wypadac tak samo jak wlosy.

Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie. Rozumiem, że w wieku 40-50 lat włosy mogą wypadać bardziej, jest ich mniej niż w młodości, ale teraz bym się z tym nie pogodziła.
Ja na przykład mam teraz znacznie gęstsze włosy niż jako nastolatka. Więc skoro u mnie tak wpływa to starzenie się, to w wieku 60 lat pewnie będę mieć z 20 cm w kucyku.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
No nie powiedziałabym. To jest właśnie kwestia dbania (świadomego dbania) o siebie. Z resztą widzę coraz więcej kobiet po 40 zadbanych i wyglądających świetnie (lepiej nawet niż dwudziestki).
Moja mama.
Nikt nie wierzy, że ma 45 lat teraz, ja sama bym jej pewnie dała z 38. Do tego jest zadbana zawsze, ładnie ubrana, jest szczupła. Też bym tak chciała w jej wieku.
Stary 2014-03-11, 17:40   #2754
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
no wiesz,gdybym miała 50lat to by mnie może nie zdziwiło.Moja matka w wieku 50lat miała gęste włosy.Teraz ma 72.Tak samo chrzestna mojego męża,ma 57 lat i bardzo gęste włosy.A mój tato ma 76 i co prawda siwe ale też gęste.Kobietom cżesto wypadają włosy po menopauzie.Mi do menopauzy jeszcze brakuje za 20lat.I nie prawdą jest,że im człowiek starszy tym gorzej wygląda.W mojej rodzinie np.jest dużo kobiet,ktore dobrze się trzymają.Wkleję Wam zdjęcie mojej kuzynki.Ona ma na tym zdjęciu 47lat.I mowię z góry,że sobie nic nie robiła.Ja też zresztą nie wyglądam na swoje 33 lata.I nie mam ani jednej zmarszczki.Wiek metrykalny a biologiczny to dwie różne rzeczy.Jak kobieta super dba o zdrowie,odzywia się dobrze i ma dobre geny to może przeskoczyć swój wiek.Same zobaczcie.To moja kuzynka 49letniato zdjęcie sprzed 2ch lat.W akutalne zdjęcie z jej dziećmi już dorosłymi bo mają po 22 i 23lata.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 252996_191949047523398_6686993_n[1].jpg (125,8 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 378307_423222447729389_190276097_n[1].jpg (150,9 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 400335_304830622901906_1033004996_n[1].jpg (156,4 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 17:50
Stary 2014-03-11, 17:47   #2755
Floria
Zadomowienie

Różnie może być. Ja mam takie same włosy jak w liceum, a dzięki pielęgnacji wyglądają chyba lepiej. Ciąża i karmienie nie wpłynęły na ilość i jakość włosów na głowie. Zniszczyły je brak zabezpieczenia i szarpanie szczotką. Tylko tyle. + wypadanie o nieznanej przyczynie, raczej niehormonalnej.

Curly - no właśnie, tak jest
Świetnie kuzynka wygląda.

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2014-03-11 o 17:53
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:54   #2756
Curly81
Wtajemniczenie

Mi włosy wypadly po ciąży ale mam mnóstwo takich po 10-15cm ,wiec odrosły ale czy wszystkie to nie wiem.Zobaczę jak dojdą do długości swojej.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 18:11
Stary 2014-03-11, 18:21   #2757
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

No dokładnie, ja bym chciała wiedziec czemu mi te wlosy wypadają.

Jakbyś o tym nie napisała to bym zupełnie tego nie zauważyła

Cytat:
Ja tam widzę, i wiem. że boli oglądać takie zdjęcia dlatego ja swoje zakopałam na starym kompie, i udaję że ich nie ma, Skupiam się na tym co teraz i cieszę z każdego małego sukcesu bo bym się chyba załamała kompletnie porównując i porzuciła w cholerę te włosy, obcięła na 'pink' i zajęła szydełkowaniem ;P

Ja też zakopałam zdjęcia i nie chce na nie patrzeć już żeby się nie załamywać.

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
"Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-)"

No nie powiedziałabym. To jest właśnie kwestia dbania (świadomego dbania) o siebie. Z resztą widzę coraz więcej kobiet po 40 zadbanych i wyglądających świetnie (lepiej nawet niż dwudziestki). Sama przy swoim wieku (26 wiosen) uważam, że wyglądam coraz lepiej nie nie to nie samozachwyt. Po prostu poznałam potrzeby swego ciała, włosów i lepiej je pielęgnuję.

Zgadzam się z Tobą, młode dziewczyny często wyglądają jak stare pudernice bo nie potrafią o siebie zadbać a za to panie w średnim wieku potrafią wyglądć jak 18, zgrabne, ładne zadbane tyko podziwiać i brać przykład.

Cytat:
Mi włosy wypadly po ciąży ale mam mnóstwo takich po 10-15cm ,wiec odrosły ale czy wszystkie to nie wiem.Zobaczę jak dojdą do długości swojej.

Mnie nawet te króciaki wypadają... mam nadzieję że to przejściowe...
Stary 2014-03-11, 18:43   #2758
Curly81
Wtajemniczenie

To samo tyczy się kobiet ,które rodziły.Młode dziewczyny 18letnie czasami wyglądają gorzej niż kobieta,ktora urodziła dwoje dzieci.Ja urodziłam jedno ale ani rozstępów nie mam ani cerulitu ani brzucha do kolan..Po ciązy nie zrobiłam ani jednego brzuszka.Moja kolezanka tak samo.Obie wyglądamy jakbyśmy nigdy nie rodziły i obie nic nie robiłyśmy specjalnie.I takie stereotypowe myślenie mnie wkurza.Młode dziewczyny myślą,że kobiety 30-40letnie są wrakami.Sorry ale niejedna 20latka przy mnie wygąda żle.Nie piszę tego,żeby się chwalić ale dlatego,żeby dać świadectwo temu,że jak się chce i zadba to można wiek przeskoczyć.Ja od 18tego roku zycia jem mnóstwo przeciwutelniaczy,nie wypaliłam nigdy ani 1 papierosa i dbam o siebie.Znam niejedną 20latkę zapuszczoną przez papierosy,alkohol,imprezy i myślą,że są młode,fajne.A gdzie tam.Samemu można sobie zrobić ,,kuku''.
Zresztą widzicie po włosach,że jak się dba to są inne a jak się farbuje,utlenia,nie dba,suszy to włosy wyglądają żle.Trudno zapuscic włosy jak się nie dba.Kobiety dojrzałe często obcinają loki,długie włosy ale nie z powodu tego,że łysieją ale jest to praktyczne.Praca,dzieci,d om,obowiązki.Zeby pielęgnować loki to trzeba trochę czasu poświęcić.Wygodniej i praktyczniej jest mieć krótkie.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-03-11 o 18:45
Stary 2014-03-11, 18:44   #2759
bijum
Raczkowanie

Cytat:

Kurcze, przepiękna jesteś! Moim zdaniem lepiej Ci w kręconych, ale to dlatego, że kręcone włosy - jak dla mnie - są urocze. Faktycznie troche objętości uciekło, ale moim zdaniem i tak są piękne!

Cytat:
Nooo, te rzesy...
Mamy dziś chyba bhd, bo kręcą się dziwnie, podpuszyły trochę, ogółem są na 'nie' i zawsze tak jest jak nie uzyję szamponu z domieszką jakiegoś silikonu...
Umyłam dziś superprostym timotejkiem rypaczem a one wolą gliss kur czarny i co im poradzisz? ;P
Krem na mokre w sumie nie szczególnego nie zdziałał. Wygodniej mi chyba na podsuszone nakładać...
Łapie mnie przeziębiene i czuję się ble.
Może to ja mam dzień na nie?
Joanku, zdrowiej Kochana Moje włosy np też nie za dobrze wyglądają po całkowitym wyeliminowaniu silikonów, więc myślę, że nie masz się co tym przejmować i jeśli wolą glisskura, to gliss kurować Nawiasem, te jednorazowe tubki gliss kura bardzo lubiłam za czasów, kiedy bardzo chciałam mieć piękne włosy, ale kompletnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać. Nie używałam ich już od jakiś dwóch lat przynajmniej, ciekawe, jak by zadziałały teraz

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
No faktycznie tutaj widać trochę bardziej.
Ale nie wiem, czy zwróciłabym na to uwagę, jakbyś nie powiedziała.

A co do tych prześwitów - też mam takie w najdłuższej warstwie, dlatego planuję ją mocno podciąć. I też robią mi się bardziej wyraźne na drugi dzień, przed kolejnym myciem, zwłaszcza jak włosy mi się w takie pseudo rulony chcą zwijać.
O mam dokładnie to samo. Jak z biegiem dnia schodzi z nich objętość, to widać, że są dość rzadkie. :< Ale wtedy przeważnie mam gdzieś pod ręką gumkę do włosów. A Ty jak sobie z tym radzisz? Przeczesujesz palcami czy coś?

Cytat:
Ja się zastanawiam ..czy jak wypadają to na ich miejsce zawsze wyrośnie nowy włos czy niekonicznie.Cz y dojdą do gęstości sprzed wypadania.
Moja mama np miała kiedyś bardzo ładne, gęste włosy - bardzo podobne do moich, z tym że miała ich dużo więcej. Teraz zostało jej bardzo mało cieniutkich i słabych. I nowe jakoś się nie garną do rośnięcia. :< nie wiem od czego to jest zależne, ale możliwe że farby i inne chemikalia stale uszkadzają mieszki ?

Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11.03.jpg (22,9 KB, 46 załadowań)

Zapiski z życia Włosomaniaczki

58. Moje kosmetyczne dziwactwa i sekrety.

Rozdanie u Bijum!

bijum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:09   #2760
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
O mam dokładnie to samo. Jak z biegiem dnia schodzi z nich objętość, to widać, że są dość rzadkie. :< Ale wtedy przeważnie mam gdzieś pod ręką gumkę do włosów. A Ty jak sobie z tym radzisz? Przeczesujesz palcami czy coś?
Nic nie robię, bo chyba tylko ja to widzę. U mnie to przerzedzenie nie jest chyba mocno widoczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości