|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Piekna kobieta z Ciebie jest
|
|
#2732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Jak można poprawić sobie nastrój..?Wrzucić fotkę na forum .A dzisiaj mam mega doła:/.A jak już wrzucam to jeszcze Wam wrzucę fotkę w prostych włosach.Ja lubię się i w takich i w takich .Znajomi tak na 50% mowią,że proste i 50%,że kręcone.Ale wyglądam zupełnie inaczej .To zdjęcie z kuzynem,tuż przed ciążą.
|
|
|
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
Nooo, te rzesy...
Mamy dziś chyba bhd, bo kręcą się dziwnie, podpuszyły trochę, ogółem są na 'nie' i zawsze tak jest jak nie uzyję szamponu z domieszką jakiegoś silikonu... ![]() Umyłam dziś superprostym timotejkiem rypaczem a one wolą gliss kur czarny i co im poradzisz? ;P Krem na mokre w sumie nie szczególnego nie zdziałał. Wygodniej mi chyba na podsuszone nakładać... Łapie mnie przeziębiene i czuję się ble. Może to ja mam dzień na nie?
|
|
#2734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę 1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba 2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy 3 zdjęcie z wczoraj Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-03-11 o 14:40 |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ładna jesteś i faktycznie pasują Ci i proste i kręcone Jak mnie dziś wkurza ten komputer... obraca sobie zdjęcia jak chce no masakra... |
|
|
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Przed zdjęciem u fotogrfa musiałam je potrzącać góra dół by było je widać .Z tyłu włosów najlepiej widać jak się przerzedzają , u Ciebie to widać.Od tak zaczęły wypadać bez wyrażnej przyczyny?Jak mi zaczęły odrastać to miałam mnórsto całych kosmyków tej samej długości.Do tej pory tak mam.Na karku mam pasemka od szyji długości 15cm a reszta długa.To samo z boku.Jak mi babka naklada balejage to najlepiej widać takie grupki włosów o dugosci 10-15cm.Jeszcze zanim pocieniowałam je. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- dziękuję. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 14:53 |
|
|
|
|
#2737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na zdjęciach tego nie widać może w rzeczywistości faktycznie różnica była zauważalna |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
Wojownicza mogłabym Cię przytulić, pogłaskać po czuprynce i powiedzieć 'ja wiem... wiem...' U mnie pewnie byłoby pdoobnie, mimo że teraz włosiąt nie masz mało to przy tym co było to... eh
Mam gdzies jedno zdjęcie na starym komputerze od tyłu gdzie może i było puchu od groma bo nie wiedziałam co z włosiorami robić, ale długość, grubośći gęstość doprowadzaja mnie do nieprzyjemnego uścisku na sercaku. Dodatkowo to co stało się rok temu przez hormony to kolejny ból ale walczę i musi byc dobrze.
|
|
#2739 |
|
Zadomowienie
|
AgusiA753 - z tym kremem musisz uważać. Ja jak dam więcej to szybciej się przetłuszczają. Musisz znaleźć swój sposób
![]() Hm...ktoś napisał, że z mojej strony panika to ok 50-60 włosów co 2 dzień. Serio? Bo do tej pory zanim zaczęły wypadać to na grzebieniu było raptem 5 włosów. Teraz bym się tym też tak nie przejmowała jak by to były jakieś połamane włosy, a to są włosy z cebulkami długaśne;/ No i nie mówiąc o tym, że ja mam ogólnie małą objętość. Z puchem i dzień po myciu jest nawet znośnie, ale na 2 dzień mam prześwity na dolej warstwie (w sensie jak słońce świeci to przebija to).
|
#2740 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
obwód zmierzyłam chyba dobrze. Kucyk mniej wiecej na srodku głowy ciasny, dwie gumki jedna pod drugą. No cholercia 16 jak nic...albo mam dziwną miarkę ![]() Futro dizękuję Cytat:
![]() Cytat:
o nie nie nie ! Co złego to nie ja Nie dam sie w to wrobić
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do objętości to, to musi od/dorosnąc, a też mam tak, że po myciu super czuprynaa drugi dzień takie się robią dziwnie.. cienkawe. To pewnie przez to że kręcone i z natury suche... Też nie lubię tych prześwitów, a winię fryzjerkę i jej genialny pomysł cieniowania bo teraz musi jedna wartswa do drugiej podrosnąć a przy wzmozonym wypadaniu szczegolnie o te porze roku wygladaja niedobrze;/
|
|
|
#2742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie od tak bez przyczyny, zdrowa jestem, stresów nie mam, bez zmian hormonalnych, może coś ze skórą głowy mam ? Ale to pójdę do dermatologa to się wyjaśni, ale tak to nie ma rzadnej przyczyny... Cytat:
Ja też wierzę że będzie dobrze musi być Oby tylko szybko się poprawiło bo jak nie to się chyba załamie... Dzięki dziewczyny za wsparcie |
||
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.u mnie roznica była ogromna i ja to widze na zdjęciach.Chciałabym mieć te włosy co 4lata temu .Naprawdę nie widzicie na fotkach roznicy w ilości?
|
|
|
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Ja tam widzę, i wiem. że boli oglądać takie zdjęcia dlatego ja swoje zakopałam na starym kompie, i udaję że ich nie ma, Skupiam się na tym co teraz i cieszę z każdego małego sukcesu bo bym się chyba załamała kompletnie porównując i porzuciła w cholerę te włosy, obcięła na 'pink' i zajęła szydełkowaniem ;P
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się zastanawiam ..czy jak wypadają to na ich miejsce zawsze wyrośnie nowy włos czy niekonicznie
.Cz y dojdą do gęstości sprzed wypadania.
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem, czy zwróciłabym na to uwagę, jakbyś nie powiedziała. A co do tych prześwitów - też mam takie w najdłuższej warstwie, dlatego planuję ją mocno podciąć. I też robią mi się bardziej wyraźne na drugi dzień, przed kolejnym myciem, zwłaszcza jak włosy mi się w takie pseudo rulony chcą zwijać. |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jakiejś sieciówce kupowałaś czy przez neta?
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2014-03-11 o 16:02 |
|
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Tyle piszecie o tym wypadaniu, walce o odrost... Przyczynach, środkach, odzyskiwaniu...
A może pora się pogodzić, że ... "starość nie radość" :-D ??? Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-). Włosów to też dotyczy. I raczej nieczęsto spotyka się starsze kobiety z burzą pięknych włosów (choć sama ostatnio właśnie taką widziałam, piękne, siwe, kręcone do łopatek, tylko trochę spuszone). Ale to bardzo nieliczne wyjątki. W większości choroby, zmiany hormonalne, starzenie organizmu - top jednak utrata również włosów. Może po prostu trzeba się z tym pogodzić, a nie ciągle walczyć i frustrowac nierówną walką z czasem? Raczej żadna z nas nie wróci do wyglądu i gęstości z okresu nastoletniego. Ot, walka z wiatrakami. Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2749 |
|
Zadomowienie
|
Co do porostu to zaczynam przekonywać się, że można na niego wpłynąć (hm...szkoda, że tak późno do tego doszłam
). Pierwszy raz w obserwacji (ok 2 lata) mam odrost miesięczny prawie 2cm (wcześniej 0,8-1cm). Jedyne co robiłam to dałam im kopa suplementem ze skrzypem. Wezmę jeszcze 30 tabletek z opakowania i potem kupię wcierkę Joanna Rzepa Widać warto się czasem pomęczyć z systematycznością.Hm...jeśli o mnie chodzi nie uważam, że warto pogodzić się z czasem itd. Dla mnie moje 27 lat to jeszcze nie trumna... toż to kwiecie wieku jak by ktoś powiedział. U mnie włosy wypadły tylko z mojej władnej winny-katowanie farbami rozjaśniającymi :/ Dobrze, że teraz poszłam po rozum do głowy...
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-03-11 o 16:31 |
|
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
"Tak w sumie to chyba normą jest, że im człowiek starszy, tym gorzej wygląda ;-)"
No nie powiedziałabym. To jest właśnie kwestia dbania (świadomego dbania) o siebie. Z resztą widzę coraz więcej kobiet po 40 zadbanych i wyglądających świetnie (lepiej nawet niż dwudziestki). Sama przy swoim wieku (26 wiosen) uważam, że wyglądam coraz lepiej nie nie to nie samozachwyt. Po prostu poznałam potrzeby swego ciała, włosów i lepiej je pielęgnuję.
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na przykład mam teraz znacznie gęstsze włosy niż jako nastolatka. Więc skoro u mnie tak wpływa to starzenie się, to w wieku 60 lat pewnie będę mieć z 20 cm w kucyku. ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() Nikt nie wierzy, że ma 45 lat teraz, ja sama bym jej pewnie dała z 38. Do tego jest zadbana zawsze, ładnie ubrana, jest szczupła. Też bym tak chciała w jej wieku.
|
||
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.I nie prawdą jest,że im człowiek starszy tym gorzej wygląda.W mojej rodzinie np.jest dużo kobiet,ktore dobrze się trzymają.Wkleję Wam zdjęcie mojej kuzynki.Ona ma na tym zdjęciu 47lat.I mowię z góry,że sobie nic nie robiła to zdjęcie sprzed 2ch lat.W akutalne zdjęcie z jej dziećmi już dorosłymi bo mają po 22 i 23lata.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 17:50 |
|
|
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Różnie może być. Ja mam takie same włosy jak w liceum, a dzięki pielęgnacji wyglądają chyba lepiej. Ciąża i karmienie nie wpłynęły na ilość i jakość włosów na głowie. Zniszczyły je brak zabezpieczenia i szarpanie szczotką. Tylko tyle. + wypadanie o nieznanej przyczynie, raczej niehormonalnej.
Curly - no właśnie, tak jest Świetnie kuzynka wygląda. Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-11 o 17:53 |
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi włosy wypadly po ciąży ale mam mnóstwo takich po 10-15cm ,wiec odrosły ale czy wszystkie to nie wiem.Zobaczę jak dojdą do długości swojej.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 18:11 |
|
|
|
#2757 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No dokładnie, ja bym chciała wiedziec czemu mi te wlosy wypadają. Jakbyś o tym nie napisała to bym zupełnie tego nie zauważyła Cytat:
Ja też zakopałam zdjęcia i nie chce na nie patrzeć już żeby się nie załamywać. ![]() Cytat:
Zgadzam się z Tobą, młode dziewczyny często wyglądają jak stare pudernice bo nie potrafią o siebie zadbać a za to panie w średnim wieku potrafią wyglądć jak 18, zgrabne, ładne zadbane tyko podziwiać i brać przykład. Cytat:
Mnie nawet te króciaki wypadają... mam nadzieję że to przejściowe... |
||||
|
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
To samo tyczy się kobiet ,które rodziły.Młode dziewczyny 18letnie czasami wyglądają gorzej niż kobieta,ktora urodziła dwoje dzieci.Ja urodziłam jedno ale ani rozstępów nie mam ani cerulitu ani brzucha do kolan..Po ciązy nie zrobiłam ani jednego brzuszka.Moja kolezanka tak samo.Obie wyglądamy jakbyśmy nigdy nie rodziły i obie nic nie robiłyśmy specjalnie.I takie stereotypowe myślenie mnie wkurza.Młode dziewczyny myślą,że kobiety 30-40letnie są wrakami.Sorry ale niejedna 20latka przy mnie wygąda żle
.A gdzie tam .Samemu można sobie zrobić ,,kuku'' .Zresztą widzicie po włosach,że jak się dba to są inne a jak się farbuje,utlenia,nie dba,suszy to włosy wyglądają żle.Trudno zapuscic włosy jak się nie dba.Kobiety dojrzałe często obcinają loki,długie włosy ale nie z powodu tego,że łysieją ale jest to praktyczne.Praca,dzieci,d om,obowiązki.Zeby pielęgnować loki to trzeba trochę czasu poświęcić.Wygodniej i praktyczniej jest mieć krótkie.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 18:45 |
|
|
|
#2759 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktycznie troche objętości uciekło, ale moim zdaniem i tak są piękne!Cytat:
Moje włosy np też nie za dobrze wyglądają po całkowitym wyeliminowaniu silikonów, więc myślę, że nie masz się co tym przejmować i jeśli wolą glisskura, to gliss kurować Nawiasem, te jednorazowe tubki gliss kura bardzo lubiłam za czasów, kiedy bardzo chciałam mieć piękne włosy, ale kompletnie nie wiedziałam, jak się za to zabrać. Nie używałam ich już od jakiś dwóch lat przynajmniej, ciekawe, jak by zadziałały teraz ![]() Cytat:
Cytat:
? Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to przerzedzenie nie jest chyba mocno widoczne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

przez 3 lata byłam tylko w klubie,nie pisałam wcale na forum i tam jest inaczej...a tutaj prosto
Ja lubię się i w takich i w takich
.Jak można poprawić sobie nastrój..?

.Okresowo pewnie tak bo nawet zwierzęta tracą sierśc na wiosnę i nowa im rosnie tak jak ludziom.To mi teraz wypada mało w takim razie ok.20.uzywam jantaru i zauzywałam ,że po tym przestały wypadac ale może jak ostawię to nagle wypadnie to co miało wypaść oj nie
Najpierw ciąża,potem po karmieniu i drugi raz wypadały.

Moje włosy np też nie za dobrze wyglądają po całkowitym wyeliminowaniu silikonów, więc myślę, że nie masz się co tym przejmować i jeśli wolą glisskura, to gliss kurować