Mamusie sierpień 2014 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 09:49   #4111
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

twin--maid takie maluchy są słodkie Ja też pewnie bym się rozczuliła na twoim miejscu
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 09:50   #4112
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja z punktu widzenia osoby, która przebywa z dzieciakami na codzień, powiem wam, że Maj, Julek, Karolin i Lenek jest bardzo dużo. Tak jak Mateuszów, Jaśków i Jakubów. W każdej klasie po dwie, trzy osoby z tym imieniem. Amelek też dużo. Z imion, które Moni wymieniłaś stworzyłaś praktycznie moją obecną klasę

Hania mi się bardzo podoba (moja mama i teściowa mają tak na imię).

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:01   #4113
sara 85
Zakorzenienie

Na 12.30 jadę do lekarza z wynikami badań, mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Co do imion to my mamy wybrane dla dziewczynki Iga, Kalina i Rozalka ( to ostatnie nie bardzo podoba się mojemu tż ), a dla chłopca Franek, Julek i Olek.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:12   #4114
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja z punktu widzenia osoby, która przebywa z dzieciakami na codzień, powiem wam, że Maj, Julek, Karolin i Lenek jest bardzo dużo. Tak jak Mateuszów, Jaśków i Jakubów. W każdej klasie po dwie, trzy osoby z tym imieniem. Amelek też dużo. Z imion, które Moni wymieniłaś stworzyłaś praktycznie moją obecną klasę

Wiem o tym ale mi się podobają te imiona, ale sama tak bym dziecka nie nazwała właśnie z tych powodów co piszesz A Sandry czy Wiktorię też macie? Ja pracowałam w przedszkolu i nigdy w żadnej grupie nie trafiłam
Stary 2014-03-11, 10:16   #4115
minka88
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Jejku, boję sie co u nas będzie. ja 173, mąż 196

PS Chyba nie dam radę Was nadrobić. Remont jeszce sie nie zaczął na dobre a ja już jestem wykończona. Po pracy jeździmy po sklepach w poszukiwaniu Paneli, płytek, mebli itp. Cenowo też nas szarpnie jednak więcej niż założyłam.... cóż.... Mam nadzieję, że u Was wszystko OK i maluszki zdrowo się rozwijają. Ja czuję się dobrze i oby do wizyty 19 marca
a co ja mam powiedzieć ja 178cm mąż 190
Siostra męża urodziła Adasia 4600 i 63 cm (mały gigant) wcześniejsze dziecko szwagierki 4100 i 60 cm. Zobaczymy co będzie u nas:
minka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:17   #4116
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

Co do imion to my mamy wybrane dla dziewczynki Iga, Kalina i Rozalka ( to ostatnie nie bardzo podoba się mojemu tż ), a dla chłopca Franek, Julek i Olek.
Powodzenia na wizycie Ciekawe czy tobie uda się poznac płeć czy będe osamotniona w gronie tych mam które sa własnie po wizytach, heh
Stary 2014-03-11, 10:24   #4117
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Mój synek coraz częściej przytula się mojego brzuszka, dotyka go rękami. Rozczula mnie tym ogromnie
Dziś, gdy wstał przyszedł do mnie, wdrapał się na łóżko mówiąc "Hania", odkrył kołdrę, podniósł moją koszulkę do góry i przyłożył ucho do brzucha Po czym skomentował "fika"
Jezu jaki słodziak z tego Twojego synusia Normalnie super!! Ja bym się chyba poryczała
Ile ma lat?

Co do imion to ja już pisałam, że będzie Melania Może będziemy dawać też drugie imię ale jeszcze się zastanawiamy, wtedy będzie Melania Weronika A Wy dajecie jedno czy dwa imiona??

Mi się podobało jeszcze dla dziewczynki Marcela, Laura, Eiza, Rozalia Takie bardziej nietypowe bo właśnie nie chciałam, żeby co drugie dziecko w klasie miało tak na imię

Moja koleżanka, która niedawno urodziła ma małą Matyldę, też ładnie A druga co ma termin na koniec marca wybrała imię Liliana
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 10:33   #4118
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Powodzenia na wizycie Ciekawe czy tobie uda się poznac płeć czy będe osamotniona w gronie tych mam które sa własnie po wizytach, heh
dzisiaj nie będę miała usg dopiero w piątek idę

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Co do imion to ja już pisałam, że będzie Melania Może będziemy dawać też drugie imię ale jeszcze się zastanawiamy, wtedy będzie Melania Weronika A Wy dajecie jedno czy dwa imiona??

Mi się podobało jeszcze dla dziewczynki Marcela, Laura, Eiza, Rozalia Takie bardziej nietypowe bo właśnie nie chciałam, żeby co drugie dziecko w klasie miało tak na imię

Moja koleżanka, która niedawno urodziła ma małą Matyldę, też ładnie A druga co ma termin na koniec marca wybrała imię Liliana
Melania fajne Liliana też mi się podoba

my dajemy dwa imiona

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-11, 10:34   #4119
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka88 Pokaż wiadomość
a co ja mam powiedzieć ja 178cm mąż 190
Siostra męża urodziła Adasia 4600 i 63 cm (mały gigant) wcześniejsze dziecko szwagierki 4100 i 60 cm. Zobaczymy co będzie u nas:
Ale to nie do końca chyba ma aż takie znaczenie, jakiego się jest wzrostu...ważne też jakim się było, jak się rodziło
Mój maż ma 203 cm wzrostu, a urodził się z waga 2400 i 46 cm.
Ja mam 163 cm, ważyłam przy porodzie bodajże 2950 i miałam 51 cm.
Moja siostra była podobnych rozmiarów. Jej córki miały 48 cm i 51 cm. Więc liczę, że u nas nie za duże dzieci sa 'rodzinne'

Cytat:

Podoba mi się Melania Ładnie
My będziemy dawać dwa imiona, drugie po mojej babci

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:43   #4120
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny dziekuje za wsparcie i przepraszam ze wam truje .
Twin i Zaczarowana Gratuluję kolejnego tygodnia .Właśnie czekam do lekarza pelno ludzi zobaczymy ile przyjdzie mi tu siedzieć.
Po to jesteśmy, żeby móc się wygadać.
Dzięki
Oby szybko poszło u lekarza.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dzięki Twin
Ale fajnie się Twój synek zachowuje Pewnie nieświadomy, co go czeka, jak siostra się pojawi
Moja siostrzenica młodsza (3 lata) od czasu do czasu tylko wypytuje, czy ten dzidziuś dalej jest u cioci w brzuszku i żeby jej go pokazać
A ostatnio znalazła zdjęcie Maluszka i pyta co to, więc ją spytałam, jak myśli, a ona na to 'cioci dzidziuś, ale ma buzieeeee'

Kasia_ruda, pytałaś o imiona U nas, jak u Twin, będzie Hania. A dokładnie Hanna Eleonora.
Mi się jeszcze podoba Marysia i Dorota, ale mężowi nie. Jemu za to Maja i Julia, ale to mi się nie podobają do końca. Inne imiona, które nam sie podobały, są już zajęte
Szymek raczej nieświadomy co to będzie w sierpniu czasem chce, żeby mu pokazać Hanię. wtedy pokazuje na babyastrology jak teraz wygląda a za to tata jest od pokazywania wzrostu siostry.

Cytat:
Hej Laseczki. Mam dziś do lekarza. Martwię się trochę. Trzymajcie Kciuki;]

Jak byłam 4 tygodnie temu powiedział, że dziewczynka. Zobaczymy jak wyjdzie dziś. Jeśli się potwierdzi będzie Michalina.

Majka ładne
Julka też, ale chyba dużo już Julek

a najładniejsze Dorota- Dorotka

W bloku mamy Michalinę- wygadana dziewczynka

Cytat:
Ja już kiedyś pisałam, ale chyba tylko to które ewentualnie bedzie dla córci, miała być Wiktoria, ale przerzuciłam sie na Sandrę i chyba tak zostanie. Mężowi bardziej się podoba niż Wiktoria. A też na pewno jest rzadsze niż Wiki.A podobają mi się : Julia, Maja, Natalka, Lenka, Nikola,Malwina, Kornelia, Amelia, Hania też ładnie(moja siostra ma tak na imie)
Ja się zastanawiam na czym polega popularność konkretnych imion w danych latach. Czemu w moim roczniku rodzicom podobały się imiona Kasia, Ania, Marcin, Piotrek a teraz na topie są Lenki, Hanie, Julie, Natalki, Maje, Kubusie, Jasie, Szymony?

Cytat:
Podoba mi się jeszcze Zuzanna, Zofia, Agata, Alicja, Anna, Ewa.
Zosia mi się podoba i to bardzo. Jednak Zofia już nie bardzo. Agata jest bardzo ładne ale mamy w bloku małą Agatkę i nie jest to dobre skojarzenie

[QUOTE=Moni 26;45534873]
Cytat:

Ja widzę po placu zabaw, które imiona są popularne i mój syn co chwilę musi się odwracać, bo ktoś woła Szymek

Cytat:

za wizytę.

Iga to mój typ nr 2 dla dziewczynki ale TŻ się nie podoba.
Franek ślicznie tylko ten Franciszek mi nie odpowiada

Cytat:
Wiem o tym ale mi się podobają te imiona, ale sama tak bym dziecka nie nazwała właśnie z tych powodów co piszesz A Sandry czy Wiktorię też macie? Ja pracowałam w przedszkolu i nigdy w żadnej grupie nie trafiłam
TŻ chrześnica ma na imię Wiktoria.

Cytat:
Jezu jaki słodziak z tego Twojego synusia Normalnie super!! Ja bym się chyba poryczała
Ile ma lat?

Słodziak jest, to prawda w kwietniu będzie miał 2,5 roku.
Twoja córka na pewno będzie miała oryginalne imię
Ja daję jedno imię. Sama mam dwa i tylko mam z nim problem, bo a to ktoś mi je pomijał w dokumentach a to ja się nie mieściłam przez nie w jakiś rubryczkach. Nie widzę sensu dawania drugiego imienia.

Po raz pierwszy w tym roku wywiesiłam pranie na balkonie a przy tym połamałam suszarkę
Stary 2014-03-11, 11:54   #4121
Moni 26
Zadomowienie

twin--maid z tymi imionami tak jest że zawsze jest moda na jaąs partię imion A Hania to raczej imię starodawne, ale zauwazyłam ze teraz na topie Mam znajome ok 40 czy ciotki o tym imieniu....Noi siostrę która ma 45 lat..Ja zawsze chciałam Julke, ale jak szwagierka dała swojej córcę i w przedszkolu non stop Julki to mi sie przejadło...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Ja też jestem za jednym imieniem. Też mam dwa niby ładnie brzmi Monika Magdalena, nazwisko też mam po mężu na M , on też ma inicjały M.M, myślałam aby dziecku też dać coś na M Ale nic mi sie nie podoba , trudno maluch będzie wyjątkowy, a co tam niech się wyłamie ze schematu Oczywiście też mieszkamy w miejscowości na M tak dla odmiany

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 11:54   #4122
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
twin--maid z tymi imionami tak jest że zawsze jest moda na jaąs partię imion A Hania to raczej imię starodawne, ale zauwazyłam ze teraz na topie Mam znajome ok 40 czy ciotki o tym imieniu....Noi siostrę która ma 45 lat..Ja zawsze chciałam Julke, ale jak szwagierka dała swojej córcę i w przedszkolu non stop Julki to mi sie przejadło...
Z tymi imionami nie jest tak łatwo, my wybieramy już jakiś czas i powiem wam, że nic mi się nie podoba...korzystacie z jakichś stron ze spisem imion? ja korzystalam z jednej ale zastanawiam się czy tam są wszystkie możliwe imiona..
Mi podoba się Iga ale mąż nie bardzo na to, no i nie ma św.Igi a dla mnie ma to znaczenie, bo drugiego imienia nie chcę dawać. Myśleliśmy też o Sabinie...nie wiem czemu, jakos nigdy to imię mi nie przychodziło do glowy, chyba zbyt częste nie jest. Może jeszcze Kinga, Madzia, sama nie wiem.

Idę gotować obiad

pa
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:00   #4123
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Kalinę też mam na liście dla dziewczynki

Stary 2014-03-11, 12:00   #4124
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Szymek raczej nieświadomy co to będzie w sierpniu czasem chce, żeby mu pokazać Hanię. wtedy pokazuje na babyastrology jak teraz wygląda a za to tata jest od pokazywania wzrostu siostry.

Zosia mi się podoba i to bardzo. Jednak Zofia już nie bardzo. Agata jest bardzo ładne ale mamy w bloku małą Agatkę i nie jest to dobre skojarzenie

...
Po raz pierwszy w tym roku wywiesiłam pranie na balkonie a przy tym połamałam suszarkę
No jasne, wiadomo, że nieświadomy Ciekawa jestem jak będzie się zachowywał, jak się siostra pojawi

No ja mam dobre skojarzenia, bo Agatę mam siostrzenicę. Jest słodziakiem do potęgi!

Ja też wywiesiłam dziś pranie na balkonie, na szczęście nic nie połamałam

Hania

Stary 2014-03-11, 12:05   #4125
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Sandrę i Wiktorię miałam po jednej przez te trzy lata, więc nie występują za często

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Z tymi imionami nie jest tak łatwo, my wybieramy już jakiś czas i powiem wam, że nic mi się nie podoba...korzystacie z jakichś stron ze spisem imion? ja korzystalam z jednej ale zastanawiam się czy tam są wszystkie możliwe imiona..
Mi podoba się Iga ale mąż nie bardzo na to, no i nie ma św.Igi a dla mnie ma to znaczenie, bo drugiego imienia nie chcę dawać. Myśleliśmy też o Sabinie...nie wiem czemu, jakos nigdy to imię mi nie przychodziło do glowy, chyba zbyt częste nie jest. Może jeszcze Kinga, Madzia, sama nie wiem.

Idę gotować obiad

pa
My przęglądaliśmy wikipedię dzień po dniu- kto kiedy obchodzi imieniny. Tam są chyba wszystkie imiona jakie istnieją, po 20 na dzień. Nigdzie nie znalazłam dokładniejszego spisu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 12:14   #4126
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:

My przęglądaliśmy wikipedię dzień po dniu- kto kiedy obchodzi imieniny. Tam są chyba wszystkie imiona jakie istnieją, po 20 na dzień. Nigdzie nie znalazłam dokładniejszego spisu.

O dzieki, ja mam jakis taki spis który jest na 3 strony a4 z imionami dla dziewczynek i tak samo dla chłopców ale wydaje mi się, że są jeszcze jakies inne imiona. To jest niby lista zatwierdzona przez Radę Języka Polskiego, więc sa to takie pewne imiona ale...
dobra biore się za obiad, bo go nie ugotuje chyba
miłego popołudnia babeczki!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:17   #4127
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
O dzieki, ja mam jakis taki spis który jest na 3 strony a4 z imionami dla dziewczynek i tak samo dla chłopców ale wydaje mi się, że są jeszcze jakies inne imiona. To jest niby lista zatwierdzona przez Radę Języka Polskiego, więc sa to takie pewne imiona ale...
dobra biore się za obiad, bo go nie ugotuje chyba
miłego popołudnia babeczki!
Tylko lojalnie uprzedzam, że trafiają się tam totalne odpały w stylu Dobrożyźń dla dziewczynki ale naprawdę jest tam dużo fajnych imion, my chyba ze 4 wieczory to przeglądaliśmy

Stary 2014-03-11, 14:06   #4128
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jestem za jednym imieniem. Też mam dwa niby ładnie brzmi Monika Magdalena, nazwisko też mam po mężu na M , on też ma inicjały M.M, myślałam aby dziecku też dać coś na M Ale nic mi sie nie podoba , trudno maluch będzie wyjątkowy, a co tam niech się wyłamie ze schematu Oczywiście też mieszkamy w miejscowości na M tak dla odmiany
Mamy tak samo na drugie imię

Chodziłam do klasy z Malwiną, która miała brata Michała, mamę Marię i tatę Marka. Nazwiska nie mieli jednak na M.
Za to Malwina wyszła za mąż za Marcina i ma córkę Marcelinę

Cytat:
No jasne, wiadomo, że nieświadomy Ciekawa jestem jak będzie się zachowywał, jak się siostra pojawi
tez jestem ciekawa

Nie pisałaś wczoraj, możesz się trochę więcej ruszać? Masz już brakujące wyniki?
Stary 2014-03-11, 14:18   #4129
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ile ma lat?

Ja też będę dawać tylko jedno imię. Ja mam dwa, oba czerosylabowe, często jak wypełniam dokumenty to brakuje mi kratek na wpisanie ich. A drugiego nie użwa się wcale. Wiadomo, jeśli nadaje się je po kimś, jako pamiątkę, to ma sens i jest super, ale tak po prostu, "bo to ładne imię" to bym się nie zdecydowała. Nazwisko też miałam długie, po ślubie na szczęście już lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 15:14   #4130
UmiZumi
Rozeznanie

u mnie dzisiaj piękna pogoda. Byłam na spacerze, zrobiłam obiad. Pochłonięta zostałam przez II tom Greya. Wciąga mnie strasznie. Przyznam się, że mam sporo do nadrobienia na wątku...
Stary 2014-03-11, 15:26   #4131
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Ja chciałabym matę z wbudowaną nianią. Sama niania jest super, bo słychać, co u dziecka, ale nie da mi znać, jeśli dziecko wpadnie w bezdech...mnie jakoś strasznie martwi ryzyko śmierci łóżeczkowej i dlatego kupię coś monitorującego oddech.

my stwierdziliśmy ,że jak będziemy dobrze stać finansowo to kupimy ten monitor oddechu, ale nie jest to nasz must have.

Cytat:

No więc bedzie córcia jestem szczęśliwa.
Tylko mam za dwa tyg przyjść znowu na Usg słabo widoczne serduszko  i się zaczęłam martwic choć lekarz powiedział ze może byc przyczyna że za szybko badanie zrobione oby . Jest duża jak w 24 tyg.
A ja musze isc do endokrynologa i kardiologa . Moje TSh 4.19 na granicy normy . Za wysokie tetno mam zrobic ekg i jak będzie źle to do szpitala. .
Ehh zawsze cos.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

USG trwało około 30 min , badał poszczególne części ciała, mózg, żołądek no i serduszko
Przełączał z 2 D na 3 D .
Przez te dwa tyg chyba umrę ze stresu, ale wiem że będzie dobrze .
Gratuluję córeczki
Oby wszystko było dobrze! i zapewne będzie także bez stresu

Cytat:
Brawo, gratuluję córeczki!
Co do serduszka, to jak lekarz uspokajał, to nie stresuj się na zapas! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Ja też po wizycie. Wszystko jest w porządku to najważniejsze. No i lekarka potwierdziła info z prenatalnych, że dziewczynka
Chociaż wiadomo, że na 100% będzie wiadomo w sierpniu
Mała waży 161 gramów i jeśli chodzi o wymiary to jest taka, jak wg OM
Dobrze , że wszystko dobrze )
gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jaki slodziak

ja juz bym chciala miec swoje malenstwo przy sobie

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

w koncu mamy tego samego dnia termin

ciekawe czy u mnie sie zmieni

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Przy pierwszej ciazy mielismy wybrane dla dziewczynki juz Olivia Anna i tak juz zostanie, moja mama sie smiala zeby nazwac jak bedzie corka, corke Anna ale ja Ania moja mama Ania za duzo An a wiec bedzie na drugie

jezeli chodzi o chlopaka to my sie nie zgadzamy z mezem w tej kwestii
ja chcialabym Antos ale on sie upiera ze mu sie nie podoba wiec sprawa w tej kwestii jest otwarta aczkolwiek dla mnie jest Antos
mojemu sie podoba Wojtek
ja też już bym bardzo chciała mieć swojego Bobo obok siebie..

A u nas co do imion to dla dziewczynki mieliśmy , wspólnie wybraną Amelkę , jednak ma być prawdopodobnie synek i mamy mały problem :P Mi się bardzo podoba Oliwier , ale Tżetowi nie bardzo..także jeszcze będziemy poszukiwać

aaa i Witam się oczywiście ,
czuję się dobrze , ale coś mnie od kilku dni kuje w prawym boku..nie cały czas ale daje o sobie znać kilka razy dziennie , nie mam pojęcia co to
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:28   #4132
sara 85
Zakorzenienie

wyniki mam książkowe za 8 tyg mam powtórzyć badanie na toksoplazmozę, bo nie mam odporności.
Bałam się trochę tych wyników, bo nie jem mięsa, ale na szczęście wszystko ok

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-11, 16:33   #4133
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Laseczki. Mam dziś do lekarza. Martwię się trochę. Trzymajcie Kciuki;]

Jak byłam 4 tygodnie temu powiedział, że dziewczynka. Zobaczymy jak wyjdzie dziś. Jeśli się potwierdzi będzie Michalina

Majka ładne
Julka też, ale chyba dużo już Julek

a najładniejsze Dorota- Dorotka
Trzymam kciuki ;-)

Cytat:

Kalina śliczne imię mi dzisiaj zaczela podobać sie Jagodka ;-)
A jakie wyniki standardowe krew i mocz ?

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj piękna pogoda. Byłam na spacerze, zrobiłam obiad. Pochłonięta zostałam przez II tom Greya. Wciąga mnie strasznie. Przyznam się, że mam sporo do nadrobienia na wątku...
I
I jak książka ? Podoba Ci sie mi jakoś nie podeszla juz rok czytam 1 tom chyba jako jedyna bo każdy ta książka sie zachwyca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 16:37   #4134
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Jagódka też mi się podoba, ale tż nie
dużo badań miałam wypisze te co mam wpisane do karty, bo nawet nie wiem badanie serologiczne, hbs, toksplazmoza, hiv, różyczka, hcv, stan czystości pochwy, glukoza na czczo, łącznie chyba 11 było

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2014-03-11, 17:06   #4135
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki ;-)

I
I jak książka ? Podoba Ci sie mi jakoś nie podeszla juz rok czytam 1 tom chyba jako jedyna bo każdy ta książka sie zachwyca.

mnie książka wciągnęła, bardzo
czytam sporo, może też kwestia tego, że nie mam nic do roboty.
czyta mi się dobrze tą książkę
Stary 2014-03-11, 17:13   #4136
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
No więc bedzie córcia jestem szczęśliwa.
Tylko mam za dwa tyg przyjść znowu na Usg słabo widoczne serduszko ♥ i się zaczęłam martwic choć lekarz powiedział ze może byc przyczyna że za szybko badanie zrobione oby . Jest duża jak w 24 tyg.
A ja musze isc do endokrynologa i kardiologa . Moje TSh 4.19 na granicy normy . Za wysokie tetno mam zrobic ekg i jak będzie źle to do szpitala. .
Ehh zawsze cos.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

USG trwało około 30 min , badał poszczególne części ciała, mózg, żołądek no i serduszko
Przełączał z 2 D na 3 D .
Przez te dwa tyg chyba umrę ze stresu, ale wiem że będzie dobrze .
Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
A jedno pytanie (nie mogę już odnaleźć właściwego postu). Czy jak siostry się wyprowadzały na swoje, to rodzice ich w żaden sposób nie wspierali finansowo? W sensie czy dostały z domu jakąś wyprawkę, jakąś kasę dołożoną do zakupu czy remontu, bo jeśli tak, to teoretycznie już nic im potem do domu i działki. Jeśli nie, nic a nic nie dostały to wtedy mogą sobie rościć prawa, takie jest moje zdanie. Ale to w teorii, w praktyce sama wiem jak jest, mąż po śmierci ojca zrzekł się jego mieszkania na rzecz swojego brata, licząc na to, że kiedyś dostanie działkę ze strony mamy, a jak przyszło potem do rozmowy na ten temat, to mu brat powiedział coś w stylu 'mieszkanie mieszkaniem a działka działką'. A tam jest jeszcze dwóch braci ciotecznych do podziału ewentualnie tej działki i jak pomyślę sobie, co się będzie działo... poza tym tak czekać, aż ktoś zejdzie, to jednak woleliśmy wziąć kredyt na 30 lat ale przynajmniej nie musieć się nikogo prosić i nie być zależnym. I jutro wreszcie odbieramy mieszkanie

Usg połówkowe potwierdziło dziewczynkę nie zapamiętałam dokładnie (może na wydruku usg można to jakoś odnaleźć?) ale waży coś koło ćwierć kilo więc chyba moja to dopiero jest duża ale nic pani doktor nie mówiła o jakiejkolwiek zmianie terminu albo żeby coś było nie tak. Chociaż dla mnie to takie chudziutkie że żeberka można liczyć. Serduszko też pięknie pokazała i wszystkie parametry jak trzeba, wierzgała nóżkami, ściskała piąstki i było pięknie widać jak połyka wody płodowe, poza tym leżała sobie z jedną ręką pod główką z tyłu, pełen relaks
pytałam czy nie za dużo przytyłam i kazała się niczym nie martwić, bo jestem szczupła. Poza tym badałam przed wizytą TSH i wyszło ok 1,5, na początku ciąży jak badałam miałam jakieś 2,7, pytałam czy taki spadek to coś złego i też mówi że wszystko w normie.
za dziewczynki ja jeszcze musze 2 dni poczekać i mam nadzieje ze tez się dowiem co w brzuszku mieszka
Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jak ja kocham poranne wymioty
współczuje ci bardzo , długo cię te mdłości męczą

Cytat:

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

moja znajoma ma taka sama sytuacje jak ty lecz dziecko będzie miało imię tez na m bo wybrała maya
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 17:20   #4137
jagusia15
Rozeznanie

Cytat:
Trzymam kciuki ;-)

I

Jagoda- moje imię,też je bardzo lubię ;P

Czytałam Greya wszystkie 3 tomy , mi się podobało
jagusia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:07   #4138
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
tez jestem ciekawa

Nie pisałaś wczoraj, możesz się trochę więcej ruszać? Masz już brakujące wyniki?
Chyba mogę, taka mam nadzieję, dziś wyszłam z domu na piechotę, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy.

Co do wyników, to dziś maż odebrał, niestety nie sa dobre, ale wolę nie pisać szczegółów tutaj. Na pewno czeka mnie antybiotyk

Cytat:
Napisane przez jagusia15 Pokaż wiadomość
Dobrze , że wszystko dobrze )
gratuluję córeczki
Dzięki

Cytat:
wyniki mam książkowe za 8 tyg mam powtórzyć badanie na toksoplazmozę, bo nie mam odporności.
No to super, że wyniki takie dobre

Hania

Stary 2014-03-11, 18:13   #4139
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, a mówił ci lekarz, jak uniknąć zarażenia? Ja byłam w szoku, że to wcale nie posiadanie kota jest największym ryzykiem, a coś tak pospolitego jak niedokładnie umyte owoce i warzywa no i surowe mięso, ale skoro go nie jesz, to cię nie dotyczy. Ja w ogóle dostałam na tym puncie lekkiej paranoi, wszystkie warzywa i owoce sparzam i to co się da obieram, a mięso i jajka obrabiam tylko w rękawiczkach jednorazowych...

Stary 2014-03-11, 18:29   #4140
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Sara, a mówił ci lekarz, jak uniknąć zarażenia? Ja byłam w szoku, że to wcale nie posiadanie kota jest największym ryzykiem, a coś tak pospolitego jak niedokładnie umyte owoce i warzywa no i surowe mięso, ale skoro go nie jesz, to cię nie dotyczy. Ja w ogóle dostałam na tym puncie lekkiej paranoi, wszystkie warzywa i owoce sparzam i to co się da obieram, a mięso i jajka obrabiam tylko w rękawiczkach jednorazowych...

no właśnie o kocie nic nie mówił, powiedział tylko że jeszcze nie zjadłam.

Trzeba myć owoce i warzywa, uważać na jajka i surowe mięso.

Franio 24.07.2014 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości