|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
ale dziękuję .ALe masz dłuuuuugie włosy .Faktycznie wyglądają też na miękkie.Co prawda nie mogę dotknąć ale tak włąsnie wyglądają |
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Bijum - dzisiaj świetnie wyglądają
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bijum, ładne i dłuugie
|
|
#2764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupuję zawsze na dozie
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-11 o 19:59 |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
też tego używam,kupuję na allegro.
|
|
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tak samo uważam, że wyglądam coraz lepiej wcześniej nie poświęcałam sobie tyle czasu co teraz.
PIELĘGNACJA WŁOSÓW OD 1.12.2010 NIE PROSTUJĘ OD 1.07.2011 Moje włosy ![]() Moje stare konto Edytowane przez Milena_ 798 Czas edycji: 2014-03-11 o 19:52 |
|
|
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Imp ja się nie przejmuję tym zbytnio. Olej nakładam na suche włosy przed myciem a później po prostu myję szamponem z SLS.
Później odżywka d/s i na zakończenie metoda LOC. Jakoś nie zauważyłam żeby im brakowało nawilżenia chyba że wy widzicie to na zdjęciach? Jeśli mi tak pasuje to nie mam zamiaru myć delikatnymi myjadłami i tylo
|
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
przypomniało mi się. Dodajecie jakieś dodatki do żelu lnianego? już po ugotowaniu?
|
#2770 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do moich - dziękuję. Cytat:
Aż tak długie nie są, bo na tym zdjęciu lekko pochyliłam głowę, żeby widzieć w lustrze za mną, czy trafiam telefonem we włosy - mam straszne problemy ze zrobieniem dobrego zdjęcia włosów od tyłu ^^ Nie lubię ich tępych od żelu, ale bez niego kompletnie nie łapią tego mojego mini - minimalnego skrętu. I bądź tu mądra kobito :<
|
|
#2771 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja nie wymagam odn ikogo wiedzy na temat składów itd. bo to żadna konieczność, ale po co się wypowiadać na tematy o krórych nie ma się pojęcia. Mnie najbardziej strzela jak zaczynają gadać na lekcji takie bzdury, normalnie rambo już mam wtedy. A uwagi na temat swojej pielęgnacji słyszę ciągle od mamy i zdania nigdy chyba nie zmieni. I ciągle tlyko, że mam żadnego świństwa nie paćkać bo będę łysa, a póki co to jej włosy lecą i jak namówiłam ją do kupna rycynowego olejku to potem uznała, że nie ma czasu, a szkoda. Curly81 Twoja kuzynka naprawdę dobrze wygląda :O Znam dwie kobiety co mają więcej latek i też wyglądają dobrze i to bez mejkapu. Jedna znajoma ma nawet bardzo ładne kręcioły W sumie to sie nie tylko kobiet tyczy, ale od kiedy tu w UK siedzę to facet lat 40 wygląda niebo lepiej niż taki co ma 20 jak tak obserwuję ;DKurczę, ja nawet 18 jeszcze nie skończyłam a przy oczach i na czole mam zmarszczki mimiczne, a dbam Co prawda urodę mam męską bardziej i bez mejkapu jak chłopaczek, ale lubię to jak wyglądam bo widzę mega poprawę np. jak rok temu gdzie przypominałam zombie. Dodatkowo póki mieszka się z rodzicami i nie decyduje się o rzeczach to nie ma wyboru wielkiego o odżywianiu itd., jak niektórym gluten przykładowo nie służy a muszą to jeść bo innej możliwości nie ma i może dlatego też kobieta starsza jest bardziej zadbana bo ma ten wybór i nie jest tak mocno uzależniona ;D
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
A co sądzicie o mgiełce jantara? Piszą, że ma filtry UV i nawilżająca.
Jak już bym kupowała to może kilka ( chłop mnie wyrzuci z chałupy z całym pudłem kosmetyków włosowych )
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Moja córka ma takie miękkie włoski Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 21:33 |
|
|
|
|
#2775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
nie znam ,nie miałam
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, tyle narzekań na żel, a ja po żelu wgniecionym na zupełnie mokre włosy (nie tylko wilgotne, jak jakiś czas temu kładłam) mam bardziej miękkie włosy niż bez żadnego stylizatora.
Są takie cudne, że macać bym je ciągle mogła.
|
|
|
|
#2778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2780 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rano odgniatasz? Mów proszę co i jak ![]() Cytat:
Dziękuję, tylko mogłyby się zdecydować, czy one się kurka falują, czy nie, bo póki co to sobie ze mnie jaja robią i tyle
|
|
#2781 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2783 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wywaliła coś co mnie podrażniło. Cytat:
Cytat:
Cytat:
do lekarza marsz. Tarczyca badana? Wiesz co - po co farbnelas siena czarno - tak pomyślalam o tej farbie. nie dość że te w brązie ladniejsze były, to czy jeszcze w czarnych nie ma jakiegos szkodliwego czynnika ppd czy coś? Może to to?? Cytat:
![]() Tak - to po trzydziestce istne próchno i mogiła, czas wybrać miejsce na cmentarzu. wspołczuję jesli tak myślisz naprawdę Ja mam w pracy "kolezankę" 57 letnią, ktorej to wiek poznałam po wypełeniniu dokumentow i moja szczeka wywindowała w dol. Jest aktywna cholernie i żadnych botoksow nie miała.Cytat:
![]() Cytat:
Jak super dbacie o swoje zdrowie? Cytat:
Ja tez z tym walczę tzn ze sterotypowym mysleniem, jak wejdzesz na mamusiowym i napiszesz ze nie masz rozstępow i wygladasz lepiej niż kiedyś to niektore nie chcą uwierzyć. Wiesz dlaczego? Bo większosci nie chce się nic ze soba zrobić, nawet czasem umyc wlosów... ![]() A tak btw jak u Ciebie ze spaniem? Bo u mnie jest z tym problem ewidentnie, ktory mi trochę psuje moj pro-zdowotny wizerunek ![]() (na marginesie - wlazlam na Twoj suwaczek - ja mam cudnego 4 letniego synka i tez jestem zdania że wyglądam nieźle, zważywszy na pewne czynniki o ktorych pisz np Macka ![]() A i ćwicze - bo lubie ![]() Cytat:
- tutaj Twoje włosy wyglądają cudnie, nie wygldają na rzadkie jak na tamtych fotach. Nie wiem czym je potraktowalas - ale to im rob, naprawdę wielka różnica, nie te same
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2014-03-11 o 22:48 |
|||||||||
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio wcale na mnie naskoczyłaś, po prostu stwierdziłaś fakt. ![]() Co do mamusiowania i całej wypowiedzi konspiracji - nie mam się co zbytnio wypowiadać, bo dopiero osiemnastkę skończyłam, ale bardzo mi się podoba, jak pomimo domu, rodziny, dzieci, pracy i Bóg wie czego tam jeszcze kobieta pozostaje zadbaną, zdrową, pełną życia kobietą. Tak trzymać, jak się chce to wszystko się da Dzisiaj moje marudy potraktowałam glorią pod czapką na jakąś godzinkę z kapką olejku z pestek moreli. Taaakie mięciutkie
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Używam Joanny mrożącej/elastycznej.
Na ociekające włosy kładę odżywkę b/s, wgniatam, jednocześnie odciskając z wody, od razu kładę żel na takie mokre, ugniatam przez ręcznik (aaaa, złoooo, zwykły frotte), żeby je lekko osuszyć, na to daję odżywkę Ziaję oliwkową i suszę. Suszę prawie do samego końca i natychmiast podpinam przy głowie, żeby nie mieć przyklapu. Jak tylko doschną, odgniatam i w odgniecionych idę spać (w ananasie). Rano skręt jest ciut rozluźniony, ale włosy dalej miękkie. Mnie się podoba. |
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam wizyte umówioną już ale najbliżyszy termin jaki był dopiero 31 marca wiec jeszcze czekać muszę. I własnie miałam robione wszystkie badania i kompletnie mi nic nie jest. Kolor na pierwszym zdjęciu jest trochę przekłamany, bo miałam blond pasemka a reszta to mi chyba w słońcu wyjaniała bo nigdy takiego brązu aż nie mialam, na pozostałych zdjęciach to moje naturalki kompletnie niefarbowane . A jak kiedys farbowałam to tylko henna no i raz rozjasniaczem te blond pasemka.
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o spanie to ja bardzo żle sypiam od jakiegoś czasu...Wczesniej było karmienie w nocy po 5razy bo miałam głodomora ,jak już odespałam karmienie to kłotnie zTŻ-tem nie pozwalały mi spac.A jak zasnę to mam koszmary:/.Nie zawsze ale często.W tym tygodniu spałam dobrze ale cały styczeń to tak mpo 2,3 godziny w nocyNie robię nic specjalnego,jem zdrowo,duzo warzyw,owoców,piję zieloną herbatę od dawna,jem żeń-szeń od 14lat ,piję pokrzywę,bilobil lecytynę też od 14lat.Nigdy nie paliłam i jak piję to przeważnie wino czerwone.Nie imprezuję,nie przebywam z zadymionych miejscach,no i używam kremów przeciwzmarszczkowych od bardzo dawna .Co robi kuzynka?Wiem,że ćwiczy dużo i prowadzi zdrowy tryb zycia bo jej mąż jest prof. medycyny.Kiedys ciotka zrobiłą bigos i wystawiła na balkon,stał tam ze 2 dni.Mąż kuzynki zobaczył i powiedział,,proszę to usunąć'' .On tylko świeże,zdrowe... .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-11 o 23:14 |
|
|
|
|
#2788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba muszę wymienić żel jak się odkuję z kasą, bo ten mój kompletnie mi nie służy. Ja niestety nie mogę suszyć włosów rano, a po nocy przeważnie wyglądają nieciekawie, jak nałożę na wilgotne dużo żelu, żeby noc przetrwało, to rano straszny przesusz. Więc póki co szukam fryzury na noc, która je ładnie poskręca, a rano przeważnie utrwalam to pianką i odrobiną żelu, wtedy jest jeszcze w miarę ok.
Edytowane przez bijum Czas edycji: 2014-03-11 o 23:15 Powód: znalazłam na KWC ;) |
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
ej no ale włosy mają być dla Ciebie a nie ty dla włosów. Możesz dać im to co fajne ale kurcze bez przesady. Np. moje włosy nie wyglądają źle po SLS, nawet sądzę że lepiej bo trochę mają więcej lekkości. Po myciu odżywką też było fajne ale wystarczyło 2 miesiące i przekonałam się że to nie to
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- Cytat:
koszulkę mam tak podartą że szok więc zostaje mi na szybko frote ale szybciej schną przynajmniej a co zauważyłam ze stylizatorem schną 4-5 h bez 2-3
|
||
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odciskam włosy w starą bawelniana podszewke od poduszki.moje włosy bez żadnych odzywek schną bardzo szybko. Wystarczy,ze nałoże b/ s i juz godzinę dluzej..
Zamówiłam olej z pestek dyni i sezamowy do sałatek ale cos mi sie wydaje,ze polowe zużyje na wlosy .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-03-12 o 07:33 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

Faktycznie troche objętości uciekło, ale moim zdaniem i tak są piękne!
ale dziękuję
.Faktycznie wyglądają też na miękkie.Co prawda nie mogę dotknąć ale tak włąsnie wyglądają