|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Hejo!
U dermatologa dowiedziałam się, że Mała dostała jakiegoś uczulenia na coś co ja zjadłam, a jej nie podeszło. Dostałam receptę na 2 maści z czego jedną robioną i mam zakaz jedzenia ryb, owoców cytrusowych i nowalijek oraz ogólnie jeść lekkostrawnie, a gdy zjem coś nowego to obserwować czy Małej nie wysypie na nowo. Troszkę ponadrabiam: Komorowska - Twój mąż to ma pamięć do zakupów. Bez dokładnej listy zakupów nie ma go co do sklepu wypuszczać. Uśmiałam się przednio z zakupów do szpitala. ![]() Ryba - widzę, że szef Twojego męża będzie robił wszystko aby on zwolnił się z tej pracy. Przykre to jest, że ludzie okazują się takimi chamami. Mam nadzieję, że Twój TŻ szybko znajdzie pracę na lepszych warunkach i z "ludzkim" szefem. Pytałaś o sprzedawanie rzeczy po dzieciach i ja nie sprzedaję, bo planuję za jakiś czas jeszcze jednego dzidziusia i jak będzie to dziewczynka to będę miała dla niej wszystko, a jak chłopiec to też coś unisex się znajdzie. A poza tym może kiedyś w rodzinie trafi się jakiś dzidziorek to oddam troszkę ciuszków, bo wiem, że kompletowanie wyprawki jest trudne a poza tym niezwykle kosztowne. Może na nowym wątku zrobimy post z wymianą ciuszków lub innych rzeczy po dzieciach? Może by to wypaliło u nas. Kociak i Rybka - dziękuję za odpowiedzi i wskazówki dotyczące masażu Shantala. Wszystko zakodowałam, ale niestety jeszcze nie miałam okazji spróbować. Jakoś ostatnio ciężko mi wygospodarować czas na ten masażyk. Ale spróbuję na pewno. Beatka - dla Liwci za piękne zjadanie i poznawanie nowych smaków. A Tobie życzę wszystkiego najlepszego na imieninki. Spóźnione ale szczere. ![]() Anoula - za załatwienie trybu indywidualnego na studiach. za wagę Natalci, niezły klocuszek urósł na mamusiowym mleczku. Oraz dla męża za zakup bucików i pozwolenie na zakup torebki, to będzie drugi prezent. Mam nadzieję, że wszystkie badania wyjdą Natalii prawidłowo i nie będziecie się już musieli martwić.Lineczka - zdrówka życzę dla całej Waszej rodzinki! Fajny fotel ma Nelcia i faktycznie wygląda w nim jak kruszynka. Mam nadzieję, że szybko się do niego przekona. Nanusia76 - trzymam mocne kciuki za Ciebie i maleństwo! Wszystko musi być dobrze! Ktosiula - cieszę się, że chrzciny się Wam udały i, że Mikołajek był grzeczniutki. Fajne dostał prezenty, się rodzinka postarała. Fotki świetne! Ładna z Was rodzinka! Nosz kurteczka! Pisałam tego posta 3godziny i zdążyłam nadrobić tylko 2strony, bo Zośka jest dzisiaj niesamowicie marudna i nawet tatuś sobie nie radzi. Co chwilę mnie woła na cycusia, na pampersa, na masaż brzuszka, na uspanie do drzemki i moje wolne popołudnie i relaksik przy wizażu poszedł się ....
|
|
#2132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Pospacerowałyśmy
aż nie chciało się do domu wracać tak pięknie ![]() Spotkałam znajomą, która urodziła w środę Tomasza i jaki on maciupki, 3kg ma a buziulka taka tycia...Majka się przy jim taka duża wydaje ![]() Majka znów dziś jadła ziemniaka i tak samo jak wczoraj krzywiła się, miny stroiła a nawet jakby miała odruch wymiotny ale zjadła ![]() Cytat:
Cytat:
duży Fifcio a fotki cudne, ciężko wybrać najładniejszą bo wszystkie zachwycają Cytat:
![]() Kilka razy popróbujecie i pewnie uda się znaleźć odpowiednią szerokość. Uważaj na siebie Cytat:
![]() Bardzo fajne Anulka - też nie wiem jak z tym glutenem a niedługo trzeba zacząć wprowadzać ![]() Miss - to teraz musisz uważać na dietkę...oby małej szybko krosteczki zniknęły
|
||||
|
|
|
#2133 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ten ma Lineczka i jest super, ma mięciutki ustnik i jest wygodny. No i ma w środku mechanizm antykolkowy i jest milusi:P :http://allegro.pl/kubek-niekapek-tom...009407500.html a ten ma twardy ustnik i dwie dziurki, więc pewnie bedzie na później: http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...008402229.html
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jutro brokół
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
OK DOCZYTAŁAM. gruszkowy na kupsko wrócilismy . Ogólnie lekarz fajny. rzeczowy. póki mały jest taki malutki nie chce tej rączki ruszać bo moze bardziej uszkodzić niż pomóc wiec kontrola i najwczesniej operacja za 2 latka, bo kostka jest w ściegnie. Moze byc tak ze mały gorzej bedzie operował tą rączką ale nie jakos znacząco. Mamy na siłe nie pchać mu zabawek, tylko sam jak bedzie chciał i zachęcac co najwyżej. Natomiast w najbliższym czasie [ jak zwolni sie miejsce] jedziemy do Sosnowca do szpitala na operacje tej wyrośli na uszku. Swoją drogą nawet nie wiem co ja mam zabrać do tego szpitala, czy bedzie miejsce zeby małęgo wykąpać, czy mogę wziąć sobie cos do jedzenia na te 3/4 dni ... wie ktos?? no i dobra 20 zł..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-11 o 19:51 |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajnie czytać takie wieści
|
|
#2137 |
|
Zadomowienie
|
rybko, najlepiej zadzwoń to się dowiesz, jakie tam w szpitalu warunki. A z tym chirurgiem to dobrze, że konkretny lekarz
babku, zdjęcia cudne. Ale faktycznie to ostatnie jest takie.... magiczne Dzisiaj Iga baaaardzo mało spała w dzień jak na nią. Zrobiła sobie rano drzemkę 30 min potem na spacerze 2-godzinnym to tak pół na pół spała i nie spała i popołudniu jedna drzemka 30 min. No, ale teraz już poszła grzecznie spać. Dzisiaj miałam stresa, bo zamówiłam dla młodej ciuszki z Nexta i miałam informację przy śledzeniu przesyłki żeby się skontaktować z Customer Service i musiałam dzwonić i po angielsku gadać - a ja strasznie mało ostatnio używam angielskiego a rozmawiać przez telefon to już nienawidzę wręcz. No, ale wszystko wyjaśniłam a paczka dzisiaj doszła. Takie tam same drobnostki kupiłam. Dziewczyny - jak dopajacie dzieciaczki wodą to jaką dajecie? A dziewczyny które tylko kp - dopajacie czymś? Ja tak sobie myślę, żeby pomału próbować Iguni dawać wodę z butelki żeby się nauczyła, że na świecie jest więcej smaków niż tylko mleczko mamusi.
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
pochwal sie co kupiłas
![]() woda przeggotowana ![]() taaak lekarz ekstra
|
#2139 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaką zabawkę kupiłaś ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super, że lekarz taki fajny, a wiemy już jak jest ciężko z porządnymi lekarzami
|
|
|
#2141 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mnie to na pasach ludzie z samym wózkiem przepuszczają nadzwyczaj często, a jak ide z wózkiem i psem, to już w ogole hamują ostro, żeby się pogapić, ale kiwają raczej głową z niedowierzaniem, że tak się da. Zdjęcia boskie ![]() Ja pobilam rekord- 5 pieluch w ciągu godziny i to tylko dla synka. Najpierw mega duzo siku, w trakcie przewijania strzelił kupe, to zmienilam, potem dwie kupy a na koniec przy zmianie pieluchy zalożylam odwrotnie a w tym czasie mały zesikał się na połowę pampersa, ze z tyłu był mokry ![]() Cytat:
marzy mi się domek gdzieś w górach, albo nad morzem i poranne śniadanko Krzesełko super dasz linka? Cytat:
|
|||
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
miało byc 20 za dobe;p czyli za łózko polowe
|
#2143 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzwoniłam na takse i mi powiedzieli ze ode mnie do szpitala wezmą 60 zł.. jak nie znajdę nikogo z samochodem to busem pojade ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- dziewczyny!!! dziękuję za pomoc z tą moją mordą Używam kosmetyków tych z Ziaja Azs i normalnie MAM TWARZ i chciałam poczekać czy bedzie efekt z ziajki :Pbo miałam już to wczoraj pisać, ale mi wyleciało,
|
|
#2146 |
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam dalej:
Olenka_24 - za pierwszą marcheweczkę. Super, że smakowała!Iga9 - zdrówka życzę dla Ciebie i dla męża! Oby tylko dzieciaczki nic nie złapały. Anoula - bardzo fajna ta torebka i na pewno będzie świetnie pasować do balerinek. A za teksty teściowej w stylu "opowiedz jak źle Ci było w Krakowie" dałabym w łeb. Co to ma być za dogadywanie!? Basiaaaaaa, Maomami - u Was też teściowe fajne teksty mają. Żeby im tak na przyszłość nie zostało. Ja bym czegoś takiego nie zniosła i na pewno bym się jakoś nieprzyjemnie odezwała. Teraz widzę, że moja teściowa to skarb. Maomami - co do oferty pracy dla Twojego męża to moim zdaniem powinien iść na rozmowę kwalifikacyjna i zobaczyć jak to będzie wszystko wyglądać. Może będzie tak, że codziennie lub co drugi dzień będzie w domu, a kasa całkiem fajna więc szkoda byłoby zrezygnować. A poza tym kolejnym aspektem jest to, że miałby umowę i ubezpieczenie. Warto spróbować. Ktosiula - za wagę i długość Mikołajka! Co Ty jesz, że tak ładnie rośnie na Twoim mleku? Na dziś koniec. Padam na ryjek ze zmęczenia. Na szczęście Mała po kąpieli zasnęła w 5 sekund. Jak jutro będzie tak samo to chyba strzelę sobie w łeb. Idę spać.
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki! ale jak od 4 miesiaca to jeszcze troszke... Cytat:
![]() Mala znow zasnela po 19 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mąż Cię może zawieść
|
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczornie
![]() Melduję że była kupa!!!! ![]() Za radą pediatry ponaciskałam dzisiaj brzucholek,pozginałam nóżki do brzuszka i podałam cały czopek.I udało się!Ale szczegółów Wam oszczędzę,powiem jedynie tyle że biegaliśmy z mężem między pokojem a łazienką bo taki alarm mały wywołał .Ostatecznie Tymek wylądował na przewijaku w wannie bo taka była masakra.W kupie po samą szyję![]() I przyszło krzesełko,zabawiłam sie w majsterkowicza i sama złożyłam Jutro sie pochwalę a co! ![]() Idę poczytać... Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-03-11 o 22:04 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Basiaaaaaaaaaaaaaaa nie przesadzajmy
dam se rade jakos ![]() Nemosek- za kupsztala Ide spać bo padam, dobranoc
|
#2151 | |||
|
Zakorzenienie
|
KociakJa na razie nic nie podaję z dopajaczy,nie widzę potrzeby.
Rybka W końcu jakiś porządny lekarz Co do maści cholesterolowej zamierzam poprosić pediatrę o tą maść na zaś bo jest extra i sama będę jej używać. ![]() Miss A gdzie ma Zosia tą wysypkę,jak ona wygląda? edit juz doczytałam ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- a i Paulina miałaś rację to była pieluszkowa bomba ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Domi Wspołczuję bólu zatok aułć Cytat:
![]() Ja byłam z małym w galerii jeszcze przed pierwszym szczepieniem ale miał pieluchę na budce żeby nikt na niego przypadkiem nie chyrlał. Cytat:
Cytat:
![]() Kyte Niestety nie poświętowane bo usneliśmy ale może dzisiaj nadrobimy ![]() Ząbki ![]() Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-03-11 o 22:05 |
|||
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy z Fifciem za wszystkie miłe słowa na temat zdjęć
Też lubię to ostatnie zdjęcie. Nawet zgodziłam się, żeby powieszone zostało w szkole rodzenia, choć teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłam No nic będę gwiazdą ![]() Ale miałam dziś super dzień. Kocham taką pogodę!!!! Rano wizyta u cudownego lekarza. Zresztą w tej przychodni wszyscy są fajni. Az jestem w szoku. Pielęgniarki, położne wszystkie uśmiechnięte, miłe i pomocne. Lekarz kompetentny i nieznudzony pacjentami. Takie to niecodzienne w polskich realiach ![]() Później spacer z mężem. W domu Filip zrobił sobie drzemkę 2 godzinną, później kolejny spacer w trakcie którego wylądowaliśmy u mojej mamy na obiadku i powrót spacerkiem. Odprowadziła mnie mama, wykąpałyśmy razem małego i udało mi się przetrzymać go do prawie 21. To chyba nasz najfajniejszy dzień do tej pory. Chce mi się żyć Basiaaaaaa bardzo Wam współczuję, ale 2 miesiące szybko zlecą, a na samą noc, to już trochę lżej I Ty z podwójnym wózkiem i z psem? No to faktycznie muszą się gapić ![]() Maomami fajne krzesełko. Ja swoje dostałam, więc trochę zazdroszczę kupowania ![]() CorkaCzarownic też zamówiłam ten niekapek i też u r_p77. Może jutro przyjdzie. Fajnie, że małej się spodobał. Mojemu ciężko idzie z butlą, to może ten niekapek podejdzie. Ryba czyli ogólnie wizyta na plus Odnośnie szpitala nie mam pojęcia.Kociak ja kp i nie dopajam niczym. Kiedyś muszę spróbować tak z ciekawości. Nemosek gratuluję kupy! Pewnie od razu lżej Ci na sercu A lekarz co na ten temat mówił?
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ryba Apel nie skacz z balkonu!!!!!!
A tak na serio myslisz że to ten skok z lękiem separacyjnym? Lineczka Ja zakładam małemu taką welurkową cieńszą czapeczkę z h&m.Na to ewentualnie kaptur. Jak po rozmowie? Chyba że zaraz doczytam ![]() olateściowa...ble.... Lusesita Sexy mam ![]() De No nawet tak nie mów Babku Mnie trochę denerwują te dziwne spojrzenia ale co tam.....ludzie dziecka w nosidle nie widzieli czy co?Ale w mojej małej mieścinie spotkać kogoś z chustą albo nosidłem graniczy z cudem ![]() Trochę czasu poczekałaś na zdjęcia ale efekt jest oszałamiający!Wow Eh kiedy te nasze dzieciaki takie małe były ![]() za wagę!A co ciekawego Wam pediatra powiedziała? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() BasiaaaLekarz ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Wiosna przyszła,słoneczko i ciepełko wszystkim chce się żyć! Cytat:
![]() Trzeba było kasę brać za wykorzystanie wizerunku! Mi lżej na sercu a Tymkowi w jelitkach Lekarka kazała podać cały czopek(podałam pół wcześniej),pougniatać lekko brzuszek i pozginać nóżki w kierunku brzuszka. A i pytała jeszcze czy podaje jakiś probiotyk. |
|||
|
|
|
#2154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na pierwszym karmieniu
To moje dziecko to naprawde no budzi się co dwie godziny na szamke. Przecież takie już miesięczniaki to chyba powinny ciągiem przesypiać chociaż te 5 godzin? No trudno no trzeba żarłoczka nakarmić![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
haha wybacz że się zaśmiałam ![]() Cytat:
Nemosek brawa za kupala aż sobie wyobraziłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Aaa i dziś też podałam biogaje bo kupy brak czwarty dzien i widze ze brzuszek dolega Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
Zdublowało mi posta
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2014-03-11 o 23:33 |
|
|
|
#2156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej zadzwonić i popytać o warunki. Super, że buźka gładziutka ![]() Cytat:
archiwum.allegro.pl/oferta/bright-starts-gryzak-grzechotka-flexi-kula-8863-i3267281310.html Daj spokój ona wczoraj była z nim pierwszy raz na dworze jak miał 5 dni...dzisiaj ją widziałam 3 razy w trakcie mojego 2godzinnego spaceru w tym raz w tesco, a jak wychodziłam to jarała pod sklepem Cytat:
Bombastycznie No brawo Cytat:
Cytat:
Oby pospała trochę i dała Ci się zregenerować
|
|||||
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek- nie zeszły całkowicie, ale jest meega poprawa
![]() Tak myślę ze to ten skok, ostatnio był koszmar, wczoraj nawet nawet . mam nadzieje ze dzisiaj tez ni będzie źle. Mąż mi wyrzucił recepty na mleko
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Jakis dzisiaj dobry dzien bo wyspalam sie ![]() KYTE Jak Natalia bedzie tak jadla to niedlugo przegoni watkowe pultaski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- RYBKO .I co teraz musisz znowu do lekarza gnac czy maz bedzie grzebal w koszu?:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- PAULINA fajna kula Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za kupe ![]() Cytat:
fajny dzien ![]() musze koniecznie zdjecia,obadac na lapku ![]() Cytat:
Hej ![]() kolejna noc z pubudkami co godzine ![]() najdluzszy sen miala od 19:30 do 22:30. dzis chyba pojde z nia tak spac:p no i juz panienka wyspana,ale lezy pod karuzelka,wiec pozniej ja jeszcze przygarne do cyca,bo ziewa na potege ![]() kolejny sloneczny dzien,ach! ja juz w skorze chodze:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ! Witam sie z kubkiem kawy i niestety przeziębiona
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

dla Liwci za piękne zjadanie i poznawanie nowych smaków. A Tobie życzę wszystkiego najlepszego na imieninki. Spóźnione ale szczere. 

Jak tak dalej pojdzie to sie rozwiedziemy 

i tez uważam, że wyjście do łazienki to dobry pomysł 
Jutro brokół

. mam nadzieje ze dzisiaj tez ni będzie źle.