Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 19:43   #2701
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)

Hejka!
dzis dzien pelen wrazen
melduje ze dzielnie nadrobilam ale nie mam sily cytowac
a jeszcze musze 2 klasowki zrobic

pochwale sie tylko, a co
dostalam dzis smsa od mamy mojego ucznia-autystyka
Witam p. xxx. Ciesze sie że xxx na swojej drodze spotkał Pania. ogladam wasza dzisiejsza prace i jestem taka dumna. Bardzo dziekuje

ehhh, w takich chwilach czlowiek sobie uzmyslowia ze to co robi ma naprawde sens.
wiadomo, raz jest lepiej raz gorzej ale ogolnie kocham swoja prace i nie wyobrazam sobie ze moglabym robic cos innego... a takie momenty tylko mnie w tym utwierdzaja
przepraszam ze nie na temat ale musialam to z siebie wyrzucic, od razu mi lepiej

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:45   #2702
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
hej, melduje się, wyszłyśmy wczoraj
super
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Gdzie Fewcia?? Martwię się
też właśnie o Niej myślałam dzisiaj
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ultra dużą masz córeczkę! Wysoka i waży niczego sobie
Trzymam kciuki żeby wszystko ok było po szczepieniu

Wróciłam z pracy i te krostki zaczęły znikać i takie płaskie się zrobiły. na dodatek czytałam że zawsze przy ospie jest gorączka a Igi nie ma. Nie poszłam więc bo to nie ospa na pewno. I właśnie w pracy pod koniec dnia wyczytałam to co napisałaś że to może mieć związek ze szczepieniem - dziś 12 dni po szczepieniu jesteśmy, dobrze pamiętasz. No ale nasza lekarka tego nie powiedziała i się wystraszyłam a jeszcze jak t. zadzwoniła i wyolbrzymiła to już całkiem Dziękuję że to napisałaś, uspokoiłam się już teraz.

Wiecie co dorwałam wczoraj na ciuchach? Kombinezon taki dresowy z nexta! Super jest tylko jeszcze za duży bo 92 rozm. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../29/3920602980
Zaczynam chyba uwielbiać nexta jak Debrah Poniżej dowód - młody cały w next
ale Przystojniak
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Poradźcie, pasuje dla chłopaka?
pewnie!

pozżerało mi cytaty
Ultra biedna Malutka ale brawa za wagę i wzrost

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:48   #2703
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Kurcze, mam nadzieję, że się szybko pogodzicie

My ruszamy w czwartek Ale fundamenty dopiero
nie wiem... ://///

o to super! kurcze, juz coś będzie widać

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:49   #2704
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Masakra, tak się oparzyłam w palca, jak gotowałam Amelce zupke, ze zaraz zejde, tak strasznie boli....

Przeszło trochę?

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Super!!

U nas jest poprawa, ciotkowe życzenia powrotu do zdrowia pomogły

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Czołem!
Melduję, że żyję i mam się nieźle. Dziękuję WAM za miłe słowa wsparcia!!! Kochane jesteście!!!: cmok:

Wyglądam nadal strasznie, ale że Julia miała dziś szczepienie, to zrobiłam najbrzydszy tuszujący make-up świata (z tego miejsca przepraszam Black) i pojechałam na przychodnię.

Moja bidulka przepłakała prawie całą wizytę, jak wróciłyśmy - zasnęła. Mam nadzieję, że wszystko po szczepieniu będzie dobrze

Z dobrych wieści - Mała waży 11,200 i mierzy 82 cm. Moja duża dziewczynka

Biedna Julcia

Duża już dziewczynka

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tym przegrzewaniu-wiecie jakie mam wyrzuty sumienia że też to raz zrobiłam dzięki temu że posłuchałam swojej mamy? To przeze mnie Oskar złapał zapalenie oskrzeli jak był malutki ,bo jak go rozebrałam u lekarza (w chłodnym gabinecie) to on był cały spocony. Mokry jak szczur. Nigdy sobie tego nie daruje,nigdy.
Do dziś pamiętam w co był ubrany i myślę sobie gdzie ja wtedy głowę miałam? No gdzie? Chyba w
Tak skrzywdzić dziecko-torba głupia ze mnie

Ultra-najważniejsze że poczucie humoru dopisuje,reszta się sama ułoży

Meneq-możesz napisać wasz jadłospis w ciągu dnia uwzględniając godziny i to co mała je mniej więcej? Zależy mi na wartościowych (w składniki odżywcze)posiłkach a mam wrażenie że wy macie idealnie dobrany jadłospis pod tym względem.
Eh, nie zadręczaj się , młodą mamą byłaś, bez doświadczenia to słuchałaś "mądrzejszych" Ja jak patrze na zdjęcia Piotrka z pierwszego miesiąca to się za głowę łapie W domu jakieś 24 stopnie, a on biedak w czapce, bodach, pajacu w rożku i pod kocykiem Robiłam jak radzili

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae jest zimnolubna, w dodatku stale w ruchu
mala mamy chyba bardziej "dorosle" menu
8-9 sniadanie 25%
11 przekaska 10%
14 obiad 30%
17 przekaska 10%
19 kolacja 15%
Powyzej rozpiska godzinowa posilkow i orientacyjne pokrycie dziennego zapotrzebowania na energie. Celowo nie jest 100%, bo zostawilam 10% na uu.
Kieruje sie zasada, zeby kazdy posilek zawieral weglowodany (ilosci orientacyjne) (np, ryz, makaron - 80-90g, pieczywo 1-1,5 kawalka chleba tostowego) bialko (mieso lub ryba lub produkty sojowe 20-30g, pol jajka, 100 g jogurtu) oraz witaminy i sole mineralne (warzywa i owoce, rowniez ziemniaki mimo duzej zawartosci weglowodanow - lacznie 40g). Przekaski rozne - tu kieruje sie zasada, ze uzupelniam to, czego w dziennym menu wydaje mi sie, ze brakuje - jesli malo bialka to kawalek sera, jesli malo weglowodanow to buleczki pieke. Dzis upieklam ciasteczka dyniowe z sezamem - malo warzyw. Staram sie urozmaicac jak sie da, przygotowac kilka roznych drobnych potraw zamiast michy zupy i unikac powtorek tych samych dan. Kaszka na mm bardzo sporadycznie - raz na tydzien dwa.

A może by to tak do klubu do żywienia malucha?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Gdzie Fewcia?? Martwię się

Właśnie, miałam już wczoraj pytać Fewciu, odezwij się

Cytat:

Wróciłam z pracy i te krostki zaczęły znikać i takie płaskie się zrobiły. na dodatek czytałam że zawsze przy ospie jest gorączka a Igi nie ma. Nie poszłam więc bo to nie ospa na pewno. I właśnie w pracy pod koniec dnia wyczytałam to co napisałaś że to może mieć związek ze szczepieniem - dziś 12 dni po szczepieniu jesteśmy, dobrze pamiętasz. No ale nasza lekarka tego nie powiedziała i się wystraszyłam a jeszcze jak t. zadzwoniła i wyolbrzymiła to już całkiem Dziękuję że to napisałaś, uspokoiłam się już teraz.

Wiecie co dorwałam wczoraj na ciuchach? Kombinezon taki dresowy z nexta! Super jest tylko jeszcze za duży bo 92 rozm. http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../29/3920602980

Dobrze, że to nic poważnego

Cudowny Igorek, przystojniaka Kombinezon super, mój siostrzeniec ma i uwielbia w nim chodzić

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:49   #2705
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Nie było nas od południa do zmierzchu w domu, pogoda cudna
Taka (no, może kilka stopni wyższa) to by mogła być cały rok - nie za zimno, nie za gorąco

Iwfka super fotki
Ill Igor ciacho będzie i dobrze że wysypka znika
Lady trzydniówka?
Ultra dla dużej pannicy

W kwestii spacerówki do 400 zł ja mam w domu Coto Baby Blues i jest wg mnie jedną z najlepszych. Ile ona z nami już przeszła No, tylko waży 10 kg. Tu do miasta mam taka jak Black.
o taaaak dla mnie optymalnie to tak 20 stopni

Cytat:
nancy jeszcze mi się przypomniało że pytałaś jak z t. się układa...Obecnie jest bardzo pozytywnie bo od tego zajścia z Wigilii nie fika

no ma szczęscie
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Bokeh doczytałaś mojego posta?

Moje dziecię tez iż marudzi od pół godziny ze spać chce. Niech wytrzyma jeszcze z pół godziny bo nie chce żeby się obudził o 6 :P

Hope to żeś przyszalała
doczytałam tylko nie wiem jeszcze jak tż pracuje... Dam znać!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

ewidentnie masz ciągoty chłopczykowe

nieee, po prostu nie wiem... raz że dziewczynskich nie było :P a dwa że te są takie fajne w kotwice juz obmyslilam ze odpruje guzik i wszyje jakis rozowy, jak znajde

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co
Witam p. xxx. Ciesze sie że xxx na swojej drodze spotkał Pania. ogladam wasza dzisiejsza prace i jestem taka dumna. Bardzo dziekuje

ehhh, w takich chwilach czlowiek sobie uzmyslowia ze to co robi ma naprawde sens.
wiadomo, raz jest lepiej raz gorzej ale ogolnie kocham swoja prace i nie wyobrazam sobie ze moglabym robic cos innego... a takie momenty tylko mnie w tym utwierdzaja
przepraszam ze nie na temat ale musialam to z siebie wyrzucic, od razu mi lepiej
Stary 2014-03-11, 19:49   #2706
elllmi
Zakorzenienie

pytanie mam: do kiedy jeszcze dzieciaki noszą body jakiekolwiek? no bo rozmiary są chyba do 92 bodziaków czy są większe?

Cytat:
pochwale sie tylko, a co

ja bym się pewnie poryczała, jakbym coś takiego dostała

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:50   #2707
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie mam: do kiedy jeszcze dzieciaki noszą body jakiekolwiek? no bo rozmiary są chyba do 92 bodziaków czy są większe?

dobre pytanie;D ale ja widzialam w ciucholandzie...pajaca... na 104 bez kitu!!!!

Pstryku, cudowny sms! ;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-03-11 o 19:52
Stary 2014-03-11, 19:52   #2708
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaczynam nadrabiać

Zostawiam Wam dzisiejszego Pietrka na placu zabaw

http://www.youtube.com/watch?v=in9eK...ature=youtu.be
jaki zaciesz
Cytat:
a w kwestii kurteczek to właśnie wylicytowałam Dadolinowi tą http://allegro.pl/show_item.php?item=4041918090 za 2,25 zł
super ta kurtka! ale z ceną poszalałaś
Cytat:
A może będzie fajnie
tego się chyba nigdy nie doczekam
Cytat:
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co

super! brawo

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-03-11, 19:54   #2709
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pytanie;D ale ja widzialam w ciucholandzie...pajaca... na 104 bez kitu!!!!
mi szwagierka daje czasem ciuszki po chłopczyku, którym opiekuje się w Londynie i m.in. pajace na 3 latka wg metki

Stary 2014-03-11, 19:55   #2710
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co

wzruszyłam się
Cytat:

ja mam kilka bodziaków na 18-24 m-ce ale nie wiem, jaki to rozmiar a do kiedy? myślę, że dokąd pieluchujemy mogą być pomocne
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:56   #2711
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzieki
Cytat:

no nie powiem, lezka mi sie zakolowala w oku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 20:04   #2712
insolito
Zadomowienie

Cytat:
No jasne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
według mnie tez.... ja dzis hani kupilam spodenki krotkie z h&m z dzialu chlopiecego
Jakie?

Cytat:
a w kwestii kurteczek to właśnie wylicytowałam Dadolinowi tą http://allegro.pl/show_item.php?item=4041918090 za 2,25 zł
Jak Ty to zrobiłaś Fajna

Cytat:
no chyba tak, reaguje na pipi, bo tamci sprzedawcy ją tak nazywali... w ogóle, to jestem troche załamana, bo ona chce sie bawić, szczeka piszczy a Amelka spi i ta ją budzi.. o 5 dziś rano nas pobudziła, bo też juz sie wyspała.. no bez kitu mała dzidzia...może jakoś się zaklimatyzuje i będzie lepiej, jak na razie chce mi się płakać. Powiem Wam, ze kochaaaaaaaaaaaam psy, ale nie jestem gotowa teraz na małego pieska. No ale co ja teraz zrobie, jakoś się przemęcze i będzie okej później. OBY.
No szczeniaki tak mają Dużo cierpliwości

Cytat:
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co

Aż mnie dreszcze przeszły

Cytat:
nie wiem... ://///

o to super! kurcze, juz coś będzie widać

Właśnie, a od razu po fundamentach lecimy dalej

Dziękuję za miłe słowa w imieniu Piotrusia
On zawsze reaguje tak na dzieci , a jak skaczą i biegają koło niego to w ogóle w siódmym niebie jest

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Kurcze , ale dowalili w MjakMiłość Natala w ciąży Dawno nie ogądałam i wczoraj się natknęłam właśnie na moment oznajmiania Mareczkowi szczęśliwej nowiny A jak spytał kto jest ojcem to myślałam, że powie :nie wiem " albo "nie jestem pena

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

O właśnie się okazało, że nie jest w ciąży

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:10   #2713
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryku, cudowny sms! ;*
bo pajace są w duzych rozmiarach

Insolito http://www.hm.com/pl/product/15613?a...rticle=15613-E takie jeszcze nad tymi zielonymi sie zastanawaiłam ale ubrałam je w domu Hani i jak np ubiore biała koszulke np z granatowa kokardką to nie wyglądaja na chlopiece
Stary 2014-03-11, 20:11   #2714
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
neti jedna warstwa wiecej, to bylo za noworodka. Teraz ubieram Yae jedna warstwe mniej niz siebie.
Tak czytam rozpiski jedzeniowe i nie widze kolacji.
kunegunda my mamy sniadanie , obiad i kolacje oraz w miedzynczasie dwie przekaski lub karmienie piersia.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

blogerko a ja nadal jezdze dookola - prawko tutejsze od lipca. Przed wyjazdem z domu sprawdzam GPS i wybieram najszersza droge - polowa drog jest na jeden samochod a ruch w obu kierunkach ze sznurami samochodow. Poza tym kodeksu nikt nie przestrzega a juz zwlaszcza mini-ciezarowki prowadzone przez 80+ dziadkow. Jeszcze parkowanie - nigdy nie mialam z tym problemow, ale tu miejsca parkingowe sa miniaturowe...
Pamiętam jak pierwszy raz własnie do centrum Wrocławia wjechałam to 30 min krążyłam zanim znalazłam miejsce. Oczywiście wolne miejsca były, ale spóźniony relfelks, albo "nie zmieszczę się", albo z tyłu długi sznur aut "a co jak mi silnik zgaśnie".
Stary 2014-03-11, 20:11   #2715
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze , ale dowalili w MjakMiłość Natala w ciąży Dawno nie ogądałam i wczoraj się natknęłam właśnie na moment oznajmiania Mareczkowi szczęśliwej nowiny A jak spytał kto jest ojcem to myślałam, że powie :nie wiem " albo "nie jestem pena

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

O właśnie się okazało, że nie jest w ciąży

no ale wczoraj pod koniec jaką marek mine zrobil hahaha w ogóle jaki z niego biznesmen xd

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-03-11, 20:12   #2716
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja tak na szybko, pytanie mam.... Słyszała któraś o darmowym internecie aero2??? Bratowa mi coś wspomniała, mówiła, że płaci się 20zł za kartę sim i 7zł za przesyłkę i internet ma się za free, szybkość 512mb.. Właśnie czytam ich regulamin, bo szukam jakiegoś niedrogiego internetu, żeby sim w tel trzymać i mieć tam internet.. Bo ten który mam w abonamencie szybko sie skończy i będzie mi kase zrzerać, a że mam dual sim to mogę sobie pozwolić na dwie karty Słyszała coś któraś??? Wracam do czytania regulaminu, żeby nie wpakować się w jakieś g.....
Tak ja mam i bardzo sobie chwalę. Mam drugi telefon i tam mam tą kartę włożoną. Do przeglądania internetu mi wystarcza
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:14   #2717
blogerka
Wtajemniczenie

Co myślicie o butach z Bartka? Na zimę jako pierwsze do chodzenia Borys dostał buciki od babci i były dobre. Teraz poszłyśmy znowu kupić jakieś i nic nie wybrałam, bo wszytskie które sprawdzalam bardzo ciężko się zginały (podeszwa) a jeśli już to w 1/2 a nie w 1/3. No i jak się zginały to jak na siłę je uginałam, a przecież dziecko nie ma tyle siły by je wygiąć, więc to chyba jakby nie zginały się wcale.
Podobno z ECCO są świetne ale jak sprawdzałam ceny na necie to jeszcze droższe niż Bartek a na internecie nie zamówię, bo też nie wiem jak w realu one się bedą zginać i jak są usztywnione.
Stary 2014-03-11, 20:14   #2718
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
możemy iść ale w tygodniu ??

ale takie zwykłe? basic czy jakie? z nadrukami? bo ja jak juz to basicy w h&m najczesciej, na ramiaczkach lub z krotkim rekawem. Bo takie bluzki ładniejsze to tam gdzie mi sie spodoba

młoda dupa

ta ostatnia fajna ale drogawa jak na używkę...;/

a ile ma?

no u Nas dokładnie tak smao nie wiem kiedy bede mogla sobie pozwolic....

w d.pe dostaniesz za wklejenie tej Zary !!!!

superowe skąd :P

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

tylko na nim strona np onetu bedzie sie ładować z 2 minuty...
Tak do telefonu jest wystarczający. I ładuje się szybciutko. Kiedyś udostępniałam go na neta w lapku i było dobrze.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:18   #2719
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Insolito http://www.hm.com/pl/product/15613?a...rticle=15613-E takie jeszcze nad tymi zielonymi sie zastanawaiłam ale ubrałam je w domu Hani i jak np ubiore biała koszulke np z granatowa kokardką to nie wyglądaja na chlopiece

nawet same nie wyglądają na typowo chłopięce
i do tego taką opaskę z supełkiem nad czołem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 20:21   #2720
pstryczek84
Zakorzenienie

piekna Natalka nie jest w ciazy? szkoda
Blogerko - jak sprawy z tz?

Stary 2014-03-11, 20:25   #2721
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
widziałam na fb, cudowna ona jest. Taka mała księżniczka
Nie boi się pieska już?

Napisałaś bardzo fajną rzecz: warto popatrzeć na zachowanie dziecka globalnie właśnie - te dzieci nie mogące usiedzieć w wózku, te mniej spokojne - są przy okazji często wygadanym i, ciekawymi świata, energicznymi ludźmi potem - to idzie ze sobą w parze, taki temperament. I jeśli widzimy jakąś cechę w dziecku warto się zastanowić że ONA TEŻ bierze udział w tym co postrzegamy jako pozytywne, ona tworzy całość, komplementarność i full pakier dziecka
Fajnie się ciebie czyta blogerko wiesz? dużą zmianę widzę, w stosunku do początków twoich, optymistycznie!

A co do piszczenia: myślę, że to w dużej mierze taki etap, i nie należy broń boże dziecka karać czy się wściekać o to (wiem, bolą uszy i głowa ), spróbuj jedynie unikać w sobie reakcji lękowej na krzyk typu "jak tylko zaczyna daję mu to co chce, bo boję się, że będzie piszczeć". Trzeba wziąć na klatę - on nie robi tego specjalnie, tylko nie do konca umie inaczej, bo to są emocje, a panowania nad nimi dopiero się nauczy. Robisz chyba fajnie bo spróbuj mówić za niego - "chciałbyś tego?", "a może to?" - i dodaj gest - pokaż palcem na to.

Na histeryjozę kiedy on czegoś chce a ty nie możesz dać - ja lekarstwa nie mam - tzn na pisk - bo on wyłazi z głębi dziecia - no trudno , ale jeśli ci chodzi, że on się komunikuje na sktóry - to pokazuj mu jak można to zrobić inaczej.

Ja tak robię z moim dzieckiem - jak się domyślę czego ona chciała to zaczyna bić mi i ma minę "no wreszcie! "
A jestem potrzebna jej na każde kłopoty, jeśli czegoś chce, albo nie potrafi zrobić to ja ją muszę wyręczyć lub dać to coś, bo inaczej jest głośne "mama!" poprzedzające krzyko-pisk..także ten - wiem o czym mówisz
Chociaż jak Was czytam to mi się wydaje, że mam mocno komunikatywne i spokojne przy tym dziecko.

super pomysł!

Debrah - dzięki kochana Podbudowałaś mnie.

Aha, jeszcze w temacie "oddawania dzieci". Dzisiaj mieliśmyu taką sytuację, że odwiedziła nas teściowa a Borys był w nastroju "tyko rączki mamy", więc nie dał jej się nosić, ciągle do mnie uciekał. Zresztą u mnie też co chwila smęcił (to chyba wina ząbków) a chciałam trochę dom ogarnąć, więc wymyśliłyśmy, że T wyjdzie z nim na ogród. No i nie minęło kilka minut a tu jeden wielki płacz, łzy jak grochy się leją i krzyczy "mama", no to wybiegam z domu. Trochę mi było żal T, bo widziałam, że jej smutno, bo odebrała to w taki sposób, że Borys nie chce z nią spędzać czasu i całkiem serio zaproponowała "że Borys musi się z nią widywać codziennie, bo on ją traktuje jak obcą babę a nie jak rodzinę, że jej nie pamieta i że O. (wnuczka) zachowywała się inaczej, bo mieszkała z nimi". Nie wiedziałam jak to skomentować nawet, bo siedzę u niej z Borysem średnio dwa dni w tygodniu i to po kilka godzin, więc to nie jest tak, że nie mają kontaktu żadnego, a wiadomo że mi się też tam nie chce łazić codziennie, bo też mam swoje sprawy, też chce jechać do mojej rodziny albo spotkać się z koleżankami, albo .. posiedzieć sama z dzieckiem. I teraz wychodzę na zołzę, no ale to sprowadza się znowu do tego tematu, że ja nie mam potrzeby "pozbywania się dziecka" żeby odpoczywać, iść na zakupy, czy spotkać się ze znajomymi bez dziecka. Nie mówię, że to źle, ale po co mam to robić. "Niedługo" Borys pójdzie do przedszkola i będę miała całą masę czasu bez dziecka. Wiadomo, że jak czasem mi już naprawdę ciężko, albo mam sprawy do załatwienia jak lekarz czy coś to "oddaję Borysa", ale nie widzę potrzeby oddawania bo tak ktoś sobie tego życzy. I tu mam wrażenie, że wychodzę na jakąś kosmitke, na kogoś kto chce izolować dziecko i je zawłaszczyć dla samej siebie? Ale nie wydaje mi się, aby moje dziecko miało potrzebę przebywać gdzieś beze mnie. Przecież to też jest tak, że jak idziemy w odwiedziny, to ja sobie siedzę a Borys krąży po całym domu, chce to przyjdzie do mnie, nie to idzie sobie bawić się z babcią czy dziadkiem. Jak będzie starszy i powie, że chce jechać do babci, spędzić z nią weekend, to przecież nie będę mu bronić. A teraz? Jak mam to wytłumaczyć t? Bo jej argumenty, że "dziecko musi sie przyzwyczaić do niej" dla mnie są niedorzeczne.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

pstryczek - wzloty i upadki
Stary 2014-03-11, 20:25   #2722
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
nawet same nie wyglądają na typowo chłopięce
i do tego taką opaskę z supełkiem nad czołem
czerwona
Stary 2014-03-11, 20:27   #2723
blogerka
Wtajemniczenie

Deli - Borys na spacerach też w wózku jest spokojny i z reguły szajba mu nie odbija.
Ale autobusem nie da rady z nim jeździć, to samo wejście do sklepu równa się wyjazd na syrenie. Centrum handlowe? Matka, zapomnij.
Stary 2014-03-11, 20:28   #2724
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a firma ZETPOL...to coś w deseń Befado?? czy kiepska?

w porzątku firma

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

fajny?? dla Hani?
dla mnie średni mocno

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wysłałam CI priv
Płaszczyk super

Chętnie bym wrzuciła jak wyglądają moje łazienki ale nie chce tu forum zaśmiecać.
aaaa wklejam z innego forum jeden post to możesz luknąć
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2031

łaaał

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
hej kochane
rozbita jestem strasznie, nie mogę się zebrać do kupy, martwię się o Pietraszka, nie wiem, czy to choroba czy zęby, ale dzisiaj nad ranem znowu mega gorączka i tugeza na szczęście tylko półtoragodzinna ogółem jest 'normalny' bawi się, chichra, gada po swojemu, tylko ta gorączka

zamówiłam zakupy z tesco i czekam teraz
3dniówka była?

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
wyglada ze impreza sie udala

Dziewczyny bardzo ale to bardzo Wam dziekuje za Wasze wypowiedzi, jest mi nieco lzej sprobuej patrzec na Toske z innej perspektywy... kiedys tez rozmawialismy z TZ (tutaj Ktoras o tym chyba wspomniala) ze jak by byla za spokojna to tez cos by bylo nie tak, wiec probuje i jeszcze raz probuje ja zaakceptowac tzn jej zachowanie w pelni...
co do ubierania na spacer, to powiem Wam szczerze ze ja sugerowalam sie mamy spacerujacymi - przez kilka dni jezdzilam z Tosia tak jak pisalyscie tylko kombinezon do wozka bez koca, oslonki na nozki - w wozkach mialy dzieci opatulone po szyje spoworki/oslonki - po tych obserwacjcach stwierdzilam ze moze ja rzeczywiscie za malo Tosie chronie i zaczelam brac oslonke i kocyki (to byly wietrzne dni)...

Powiedzcie mi jakie buciki doradzacie (firme) na teraz?!

Jakie Wasze dzieci maja menu na dzien?? u naso to wyglada tak i nie wiem czy jest prawidlowe:
1. 210ml mm
2. sr 120-180ml mm (badz kasza na mm) (kiedys jak Tosia jadla papki byly co drugi dzien warzywa)
3. warzywa + miesko
4. owoc lub sok
5. 180ml mm badz kasza na mm
6. 150-210ml mm
w miedzya czasie chrupi kukurydziane lub chrupojadki

największy błąd matki z reguły masakrycznie przegrzewają dzieci

7-8 rano kaszka mleczna, 150 ml jakieś, robię na oko
10-11 miksuję owoce z serem białym lub jogurtem, z dodatkiem kaszki bezmlecznej zbożowej (kupiłam jakąś taką kiedyś omyłkowo i wykorzystuję), czasem zmielone orzechy daję, czasem miód, co mi w rękę wpadnie
po czym młoda idzie spać i wstaje ok. 13:30, dostaje obiad - czasem słoiczek 250g dla urozmaicenia, częściej moje - zupy przeróżne (wkrawam wówczas mięso), czasem osobno gotuję kaszę/makaron/ryż, a zupę miksuję i daję jako sos
16-17 kanapka
19 kaszka mleczna

Nie pije mm, nie pije w ogóle nic z butelki. W międzyczasie woda, czasem bobofrut 250ml, owoce w kawałku (bo to, co miksuję, to traktuję jako deser, przecież dorosły też różne budynie czy musy zjada, nie wszystko do gryzienia musi być) jabłka, banany, winogrono, mandarynki, różnie.
Biszkopty, sucha buła czasem bo lubi
Rano gdy ja jem śniadanie to najczęściej muszę jej dać płatki kuku do gryzienia, bo inaczej wyżera moje.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
KUNDZIA.... zawsze ubieraj dziecko wg siebie..tzn. mówi się , że o jedną warstwę grubiej niż siebie... mi to np. zawsze jest goraco więc nie biorę tak tego do siebie..ale już wiem po zapaleniu płuc, które mieliśmy w 2 m ż.-lepiej żeby dziecku było zimniej niż za gorąco...na pogodę taka jak dziś ..niestety musze założyć mu kurtkę zimową-choć ona raczej lekka (boję się jeszcze założyć grubszej bluzy i np. bezrękawnik...bo ta pogoda to tak dziwna i zdradliwa jeszcze-ale napewno nie przykrywam go żadnym kocem. Jeśli by usnął to mam fajny taki z Kappahla kocyk bawełniany..i starczy -bo przecież ciepło ubrany..i spodnie i rajtki! Nie przegrzewać to podstawa!
ale rzecz jasna latem to się nie tyczy dziecka trudno, by mama miała krótki rękaw a dziecko długi w upale...

Cytat:
super!

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma ktoras spacerowke tansza niz 500zł? a najlepiej do 400zł? Na allegro jest tego troche, ale nie chcialabym typowej parasolki, co by sie nie rozpadla od razu, trochestabilniejsza ale lekka...?
mam, nie lubię jej, bo ma wąski rozstaw z tyłu, ale obiektywnie rzecz biorąc nie jest zła, nie rozpadła się

http://www.sklep-tosia.pl/espiro-active_p627 pierwszy lepszy sklep, ja dawałam jakieś 350zł i to stacjonarnie, w necie wszędzie drożej było
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:31   #2725
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
czerwona
może być

Stary 2014-03-11, 20:33   #2726
pstryczek84
Zakorzenienie

Widzałyście to?
http://pudelekx.pl/zdolny-grafik-i-z...o-bedzie-22633

Stary 2014-03-11, 20:39   #2727
YellowSheep
Rozeznanie

Bokeh ok spodenki fajne, szkoda ze ja Młodemu nie mogę kupić nic z dziewczyńskiego działu a dopiero co oglądałam trampki i były nijakie a dla dziewczynek były bardzo fajne i weź tu dogodz babom

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nie obwiniaj siebie, najważniejsze, że wiesz co zrobiłaś źle i wiesz, że nie należy nikogo słuchać

super kombinezon
a Igi boski

ooo dzięki za fotę kurtki, zaraz tż pokażę,tylko niech spróbuje powiedziec, że mu się nie podoba i że wyobrażał sobie ją inaczej
i za linki do kurtek dziękuję kochana jesteś

według mnie pasuje

jak ja żałuję, że nie mam w pobliżu lumpka żadnego
Kuba śpi, od 19 budził się 5 razy :/
a skoro śpi to się Wam pochwalę, że Kuba zaczyna jeść, może nie są to ilości przeogromne ale JE
powiecie mi czy dużo?
rano na śniadanie kaszka (ok. 130 ml) albo jajecznica z jednego jajka
obiad ok. 80-130 ml zupki
deserek jakieś 3/4 dużego słoiczka
wieczorem kanapka z masłem/kaszka (40 ml)
dzisiaj wyjątkowo zjadł dwa dania, najpierw trochę klusek z serem a potem jakieś 10 dag filetu z łososia, samego bez klusek.
Wiem, że Wasze dzieci jedzą pićset razy więcej ale ja się i tak cieszę, że idzie coś do przodu
ah oczywiście jeszcze uu na żądanie.
To otwórz lumpek i będzie

Też się martwię o Fewcię, wczoraj mi pisała ze Blanka ma znów gorączkę, napisałam do niej sms dzisiaj, mam nadzieje ze wszystko ok i że jak będzie mogła to odpisze

Blogerko co do Twojej wypowiedzi ja też słyszę że ograniczam kontakty z innymi kiedy np. moja babcia mówi ze weźmie Oliwiera na spacer a ja mam siedzieć w domu i sprzątać - ostatnio jej tłumaczyłam że za chwile młody dorośnie i będzie miał w nosie spacerki z mamą więc teraz korzystam, od czego mam niby odpoczywać? Albo mam zmywać jakieś durne gary? Chyba mogę zrobić to wieczorem. Moje dziecko jest częścią mojego życia i nie widzę potrzeby oddawania go pod opiekę kiedy nie muszę szczególnie ze u mnie jest jak jest. Poza tym sorry - ale czy ja im przeszkadzam? Bo chyba możemy iść razem na ten spacer. Ale ona chce sama. Chyba im nie przegadamy bo za ich czasów dzieci wychowywały się z babciami a matki były młode głupie i nie miały nic do gadania.

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2014-03-11 o 20:50
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-11, 20:44   #2728
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

tak

Cytat:
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co

gratuluję

Cytat:

Pstryku, cudowny sms! ;*
luzik, są o wiele większe bodziaki zazwyczaj do końca pieluch, bo jednak dobrze to na tyłku trzymają, i to od dziecka zależy, Agatka skończyła na rozmiarze 86, Dorka już teraz taki nosi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:45   #2729
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowia dla Igusia!
A co do Nexta - widzę, że każdy już wie o mojej obsesji - ale to wzięło się stąd, że nie mogę sobie podskoczyć kiedy mi się zachce do CH na szoping, czy do jakiegoś ciucha - więc głównie buszuję po necie, allegro np. A, żeby się przekopać przez 192929 aukcji dziecięcych to wzięłam się na sposób i wpisuję frmy - Next najczęściej, bo wiem, że to będzie coś modnego, nie słitaśnego i bez postaci bajek (jakoś nie lubię). Lubię taką odzież dla dzieci, która jest pomiędzy dziecięcą a dorosłą. Czyli nie za poważnie, ale jednak modnie. A wpisując next mam dużą szansę, że znajdę to czego szukam. Lubię jeszcze HM, Zarę itp itd - ale nigdy nie utrafiłam nic na necie w sensownej cenie z tych firm. Ani na grupie, ani na all.
Iguś boski <3
A kombinezony dresowe - ja polecam, bo mam właśnie takie samo myślenie : jeden ciuch i całe dziecko ubrane. Grubość jak dres więc na każdą porę roku (nawet latem przecież czasem wietrznie i chłodno znienacka się może zrobić), to hop dziecko w tych letnich ciuchach w kombinezon który masz w torbie - i już, całe dziecko ubrane
Ja mam tylko ten z HM w kwiatki, jak gdzieś kiedyś inny znajdę to kupię, dobrze, że Hm większy rozmiarowo to jeszcze dobry dla nas.

Cytat:
no chyba tak, reaguje na pipi, bo tamci sprzedawcy ją tak nazywali... w ogóle, to jestem troche załamana, bo ona chce sie bawić, szczeka piszczy a Amelka spi i ta ją budzi.. o 5 dziś rano nas pobudziła, bo też juz sie wyspała.. no bez kitu mała dzidzia...może jakoś się zaklimatyzuje i będzie lepiej, jak na razie chce mi się płakać. Powiem Wam, ze kochaaaaaaaaaaaam psy, ale nie jestem gotowa teraz na małego pieska. No ale co ja teraz zrobie, jakoś się przemęcze i będzie okej później. OBY.
Wiesz co Deli..pierwsze co sobie pomyślałam to : prezent typu mały piesek, tak kompletnie znienacka to tylko facet może zrobić - prezent dla młodej matki! Chyba totalnie bez wyobraźni. Jakby JUŻ NIE MUSIAŁA wstawać w nocy, nad ranem, jakby nie potrzebowała ciszy gdy dziecko śpi na swoją jedną jedyną drzemkę w dniu.. ja uwielbiam pieski, ale kurcze - faktycznie jakbyś miała 2jkę dzieci. Z czego to drugie ma małe ostre ząbki i może w zabawie potraktować nimi dziecię ludzkie.
A ty biedna jeszcze sama całymi dniami, oj dołożył ci ten twój tż obowiązków...
Odzywacie się już?
Cytat:
Hejka!
dzis dzien pelen wrazen

pochwale sie tylko, a co

marzę o tym by moja praca była kiedyś komuś potrzebna, by pomóc komuś, chociaż jednej jedynej osobie..

Cytat:

chyba dotąd dokąd noszą pieluchy, bo potem to ciężko.

Nancy: ja często szperam po allegro - jakiego typu kurtki dla Kuby szukasz? niesportowa? sportowa?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:48   #2730
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Co myślicie o butach z Bartka? Na zimę jako pierwsze do chodzenia Borys dostał buciki od babci i były dobre. Teraz poszłyśmy znowu kupić jakieś i nic nie wybrałam, bo wszytskie które sprawdzalam bardzo ciężko się zginały (podeszwa) a jeśli już to w 1/2 a nie w 1/3. No i jak się zginały to jak na siłę je uginałam, a przecież dziecko nie ma tyle siły by je wygiąć, więc to chyba jakby nie zginały się wcale.
Podobno z ECCO są świetne ale jak sprawdzałam ceny na necie to jeszcze droższe niż Bartek a na internecie nie zamówię, bo też nie wiem jak w realu one się bedą zginać i jak są usztywnione.
my mamy z bartka i bardzo zadowolona jestem
Cytat:
piekna Natalka nie jest w ciazy? szkoda
Blogerko - jak sprawy z tz?
oj Natalka jest piękna;p

Aniołki[*][*]25.01.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości