Wszystko o Avonie - cz.34 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 22:51   #4561
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz.34

Ale się wkurzyłam Wracałam do domu i po przekroczeniu progu dostałam smsy, że paczki czekają w paczkomacie! Miałam 3 paczki, do jednej na dno wrzucili kredki, tusze, szminki a przywalili wielkimi szamponami 700 ml. Do tego w paczkomacie umieścili mi te pudła strasznie wysoko, dobrze, że jakiś dobry pan za mną czekał i pomógł mi to ściągnąć i władować do auta.

Katalogi na szczęście mi się zgadzają, ale zamówiłam w minikatalogu przyrząd do ćwiczenia mięśni ramion i ud (dla mamy), a to jest takie badziewie, lipa straszna, to w ogóle się nie zgina! Zamawiała któraś z Was to, czy z każdym są takie problemy, czy tylko z moim?
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 23:20   #4562
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam Wracałam do domu i po przekroczeniu progu dostałam smsy, że paczki czekają w paczkomacie! Miałam 3 paczki, do jednej na dno wrzucili kredki, tusze, szminki a przywalili wielkimi szamponami 700 ml. Do tego w paczkomacie umieścili mi te pudła strasznie wysoko, dobrze, że jakiś dobry pan za mną czekał i pomógł mi to ściągnąć i władować do auta.

Katalogi na szczęście mi się zgadzają, ale zamówiłam w minikatalogu przyrząd do ćwiczenia mięśni ramion i ud (dla mamy), a to jest takie badziewie, lipa straszna, to w ogóle się nie zgina! Zamawiała któraś z Was to, czy z każdym są takie problemy, czy tylko z moim?
AHHHHHH co za tragedia!!!!!!!!
Napisz do nich koniecznie żeby cię przeprosili że sms dotarł akurat jak wróciłaś do domu, a nie akurat jak byłaś w sklepie, JAK ONI TAK MOGĄ?!
I za to że kredki, tusze i szminki to takie przedmioty że same na sam spód w transporcie się przemieszczają. Jak oni mają czelność nie zapanować nad grawitacją.

A ja będę Twym Aniołem,
Twą radością, smutkiem, żalem.
Będę gwiazdą na twym niebie,
Będę zawsze obok ciebie...
Miłość? Coś takiego nie istnieje!!!

Edytowane przez monica82
Czas edycji: 2014-03-12 o 09:08
monica82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:47   #4563
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monica82 Pokaż wiadomość
AHHHHHH co za tragedia!!!!!!!!
Napisz do nich koniecznie żeby cię przeprosili że sms dotarł akurat jak wróciłaś do domu, a nie akurat jak byłaś w sklepie, JAK ONI TAK MOGĄ?!
I za to że kredki, tusze i szminki to takie przedmioty że same na sam spód w transporcie się przemieszczają. Jak oni mają czelność nie zapanować na grawitacją.
Ile razy tu dziewczyny skarżyły się, że sms dotarł im nie w porę, kiedy już były w domu? Do każdej coś takiego pisałaś? Dzień ci nie minął za dobrze, że się wyżywasz? I skąd wiesz, że byłam w sklepie, znasz sytuację? Może akurat mogłam odebrać paczkę tylko wtedy?! Ale znawczyni zna temat lepiej, więc fajnie jest się na noc pośmiać.

A drobne kosmetyki chyba pasuje pakować do osobnej paczki, bo w jednej paczce dostałam tylko dwa wielkie żele, a w pozostałej drobnicę przywaloną szamponami, które uszkodziły inne opakowania. Więc można było zapakować do osobnej paczki, wielka znawczyni praw grawitacji.
Stary 2014-03-12, 08:18   #4564
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
A drobne kosmetyki chyba pasuje pakować do osobnej paczki, bo w jednej paczce dostałam tylko dwa wielkie żele, a w pozostałej drobnicę przywaloną szamponami, które uszkodziły inne opakowania. Więc można było zapakować do osobnej paczki, wielka znawczyni praw grawitacji.
No i chyba te właśnie słowa powinnaś skierować do Avon-u, a nie do nas, bo my kosmetyków nie pakujemy
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:20   #4565
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia10933 Pokaż wiadomość
W tym miesiącu jakieś problemy są z tym katalogiem...
A jakie Ty masz znowu problemy?Że nikt na Twojego bloga nie wchodzi?
Zaczynasz mnie irytować...

Ciekawe kiedy będzie dodatkowe demo?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:38   #4566
emsik123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj w brakach mgiełka Róża i Czekolada. Ma być dostępna 14.03.
Ja ją miałam we wczorajszej paczce (a była żółta kropa). Oprócz tego wzięłam dla siebie 2 mydła w płynie, wody Herve (moje ulubione z Avonu) i przyszedł wreszcie szal Brook (długi, kolory przyszarzałe-myślałam, że będą wyraźniejsze, gatunkowo taki sobie).
emsik123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 08:41   #4567
maga_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A jakie Ty masz znowu problemy?Że nikt na Twojego bloga nie wchodzi?
Zaczynasz mnie irytować...

Ciekawe kiedy będzie dodatkowe demo?
Myślałam, że tylko ja mam takie odczucie
Myślę, że dziś coś dorzucą, zazwyczaj jakoś między pon - śr się pojawiało

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
No i chyba te właśnie słowa powinnaś skierować do Avon-u, a nie do nas, bo my kosmetyków nie pakujemy
Warto napisać w tej sprawie do Avon, ja kiedyś notorycznie miałam małe produkty na dnie a te duże je przygniatały. Zgłosiłam i od tamtej pory nie miałam problemów z paczką-nawet czasem były papierem poobkładane itd
maga_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:00   #4568
jagoda352
Zadomowienie

Chciałam pochwalić pędzel do nakładania podkładu. Jest solidny, nie za miękki, nie za twardy, taki akurat

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez maga_a Pokaż wiadomość
Warto napisać w tej sprawie do Avon, ja kiedyś notorycznie miałam małe produkty na dnie a te duże je przygniatały. Zgłosiłam i od tamtej pory nie miałam problemów z paczką-nawet czasem były papierem poobkładane itd
O to chodzi : pisać, monitować, zgłaszać, dzwonić i powinno być lepiej
Stary 2014-03-12, 09:32   #4569
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

No i super. Jak chcą to potrafią.
Najfajniej byłoby gdyby każdy produkt zawijali w folie bąbelkową, Wtedy nie było by tyle poniszczonych opakowań. Wiadomo to by był dla nich spory zachód bo musieli by mieć ludzi do zawijania + koszty folii ale biorąc pod uwagę to że mieliby o wiele mniej zwrotów z powodu uszkodzeń w transporcie to koszty by im się wyrównały.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2014-03-12, 09:41   #4570
maga_a
Raczkowanie

Cytat:
[/B]
Najfajniej byłoby gdyby każdy produkt zawijali w folie bąbelkową, Wtedy nie było by tyle poniszczonych opakowań. Wiadomo to by był dla nich spory zachód bo musieli by mieć ludzi do zawijania + koszty folii ale biorąc pod uwagę to że mieliby o wiele mniej zwrotów z powodu uszkodzeń w transporcie to koszty by im się wyrównały.
Ja jestem w innej firmie i tam nie ma mowy o tym, żeby coś latało w paczce. Wszystko jest poobkładane (nie wiem jak to się fachowo nazywa ) ale taką folią wypełnioną powietrzem, a wszelkie środki (w tym przypadku czystości), które mogą się wylać są w siatkach jednorazowych
Ale odkąd zgłosiłam sprawę do Avon, to nie mam problemów - oby już tak zostało
Wiadomo dużo zależy od pracowników, którzy pakują nasze zamówienia - jeden solidnie wykonuje swoją pracę a inny niekoniecznie.
Stary 2014-03-12, 09:55   #4571
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem zasad tego forum, wiele z was skarży się, że coś tam stało się z paczką, piszą maila do avonu i piszą też to tutaj na forum. Żadnej się nie oberwało za to, tylko akurat mnie.
Żadna z was nie wie, czy też nie napisałam do nich, bo wstyd mi teraz dać klientce wodę perfumowaną, której opakowanie jest wygniecione i przebite dodatkowo pompką od balsamu. Napisałam i do avonu i chciałam wam opowiedzieć o sytuacji, która mi się przydarzyła, wszystkie tak robicie, a mnie nagle ktoś tutaj skrytykował za wczoraj, bo miał gorszy dzień i nie miał gdzie wypluć jadu.
Dziewczyny, trochę luzu. Internet internetem, ale pasuje zachować trochę kultury i jak coś komuś nie pasuje, albo jest to dla niego śmieszne, to zacisnąć zęby, a nie szerzyć chamstwo nawet na takim fajnym forum.
Stary 2014-03-12, 09:55   #4572
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
[/B]
Ja zamawiam w każdym katalogu kilka paczek i w sumie przez 8 lat jak jestem konsultantką miałam pojedyncze przypadki, że coś było uszkodzone. Więc myślę, że jednak by się im to nie zwróciło
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:58   #4573
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pisałam w tej sprawie już chyba ze 3 razy, dobrze jest przez kolejne 2-3 katalogi, a później to samo. Zrobiłam zdjęcia poniszczonych opakowań i wysłałam maila. Bo jeszcze podniszczone opakowania kredek do oczu mogą się zdarzyć (ja ciągle dostaję spłaszczone, niezamknięte przy końcach), to sytuacji, która zdarzyła mi się wczoraj, że Passion Dance ma zgniecione opakowanie i przebite dodatkowo pompką od wielkiego balsamu, to ja już nie toleruję, bo wstyd mi takie coś dać klientce.
Stary 2014-03-12, 10:21   #4574
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
. Napisałam i do avonu i chciałam wam opowiedzieć o sytuacji, która mi się przydarzyła, wszystkie tak robicie, a mnie nagle ktoś tutaj skrytykował za wczoraj, bo miał gorszy dzień i nie miał gdzie wypluć jadu.
Oktawia - czy Ty troszkę nie przesadzasz? Poza tym to nie jest niczyja wina, ze dostałaś SMS-a akurat wtedy, kiedy przyszłaś do domu
Oczywiście zgniecione czy przebite pudełka z kosmetykami są nie do przyjęcia. Ja wysłałabym im takie zdjęcie i zażądała prezentu w ramach przeprosin. A klientkę spytałabym czy przyjmie taką wodę, czy nie. Chyba bardziej zależy jej na butelce niż pudełku. Pewnie zrozumie, że to nie twoja wina i się zgodzi . Powodzenia i już nie denerwuj się tak, bo szkoda zdrowia
Stary 2014-03-12, 10:33   #4575
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oktawia - czy Ty troszkę nie przesadzasz? Poza tym to nie jest niczyja wina, ze dostałaś SMS-a akurat wtedy, kiedy przyszłaś do domu
Oczywiście zgniecione czy przebite pudełka z kosmetykami są nie do przyjęcia. Ja wysłałabym im takie zdjęcie i zażądała prezentu w ramach przeprosin. A klientkę spytałabym czy przyjmie taką wodę, czy nie. Chyba bardziej zależy jej na butelce niż pudełku. Pewnie zrozumie, że to nie twoja wina i się zgodzi . Powodzenia i już nie denerwuj się tak, bo szkoda zdrowia
Wiem, że to niczyja wina, ale zwróćcie uwagę, ile razy ktoś tu się skarżył, że przechodził koło paczkomatu, wrócił do domu, a tu sms. Nikt w tej sytuacji nie został ani wyśmiany, ani nikt nie pisał nic szyderczego na ten temat, trochę mnie to zdenerwowało, bo ja tez wam chciałam się poskarżyć, a tu ktoś na mnie skoczył. O to mi chodzi, to mnie zdenerwowało.

Co do Passion Dance, to klientka dopytywała się kilka razy, czy przyjdzie w terminie, bo to ma być prezent dla kogoś... Szkoda, że nie zamawiałam więcej, bo wtedy może bym tak podmieniła i spytała inną klientkę czy przyjęłaby taką wodę.

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Wracając jeszcze do mojego wczorajszego pytania o przyrząd do ćwiczenia mięśni i ud, to czy któraś z was go zamawiała?

Ten, który ja zamówiłam, to jakaś masakra, nie da się zgiąć, boję się, że gdy nacisnę mocniej, to to pęknie. Odesłać to mi się chyba nie opłaca, bo paczka będzie ogromna i koszt duży...

Wyczytałam gdzieś, że to urządzenie można stosować podczas rehabilitacji, ja kupiłam mamie, żeby ćwiczyła rękę po operacji, to jakbym jej to dała, to chyba by szew pękł...
Stary 2014-03-12, 10:42   #4576
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Co do Passion Dance, to klientka dopytywała się kilka razy, czy przyjdzie w terminie, bo to ma być prezent dla kogoś... Szkoda, że nie zamawiałam więcej, bo wtedy może bym tak podmieniła i spytała inną klientkę czy przyjęłaby taką wodę.
A pytałaś swoja OMS ? Może ona coś wymyśli i znajdzie u siebie takie pudełko ?
Stary 2014-03-12, 10:57   #4577
maga_a
Raczkowanie

Cytat:
Wiem, że to niczyja wina, ale zwróćcie uwagę, ile razy ktoś tu się skarżył, że przechodził koło paczkomatu, wrócił do domu, a tu sms. Nikt w tej sytuacji nie został ani wyśmiany, ani nikt nie pisał nic szyderczego na ten temat, trochę mnie to zdenerwowało, bo ja tez wam chciałam się poskarżyć, a tu ktoś na mnie skoczył. O to mi chodzi, to mnie zdenerwowało.

Wracając jeszcze do mojego wczorajszego pytania o przyrząd do ćwiczenia mięśni i ud, to czy któraś z was go zamawiała?
Masz rację co do tego, że wcześniej też takie wypowiedzi się zdarzały, jak nie o to, że przyszła paczka a ja w domu, to z kolei, że paczki w sobotę nie ma mimo, że termin jest np. na pon czy wtorek.
Może za często są te narzekania i to staję się zapewne irytujące dla niektórych wizażanek Może stąd ta sytuacja wynikła.

Co do tego przyrządu, ja niestety nie zamawiałam. Na stronie też nie widzę żadnych konkretnych informacji odnośnie zastosowania.
Stary 2014-03-12, 11:00   #4578
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
A pytałaś swoja OMS ? Może ona coś wymyśli i znajdzie u siebie takie pudełko ?
Ooo, na to nie wpadłam, zaraz zadzwonię, dzięki

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Masz rację co do tego, że wcześniej też takie wypowiedzi się zdarzały, jak nie o to, że przyszła paczka a ja w domu, to z kolei, że paczki w sobotę nie ma mimo, że termin jest np. na pon czy wtorek.
Może za często są te narzekania i to staję się zapewne irytujące dla niektórych wizażanek Może stąd ta sytuacja wynikła.

Co do tego przyrządu, ja niestety nie zamawiałam. Na stronie też nie widzę żadnych konkretnych informacji odnośnie zastosowania.
No właśnie, dlatego się zdenerwowałam, jak rano przeczytałam taki niemiły post. Ale chciałabym zamknąć ten temat, bo było tu tak fajnie, zawsze można było o coś zapytać, więc niech tak zostanie

Ale się z tym przyrządem wkopałam, ni to odesłać, ni to ćwiczyć i nadwyrężyć sobie mięśnie
Stary 2014-03-12, 11:00   #4579
HoneyIlove
Zakorzenienie

Odebralam wczoraj swoja paczke w ktorej zamawialam 4 x spotlight, 1 zestaw ldb 30ml plus kulka i 20 sztuk probek i co? Oczywiscie brak spotlight i dodali mi 10 probek Fleur za free - chyba w ramach przeprpsin za brak wody spotlight.
Stary 2014-03-12, 11:02   #4580
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HoneyIlove Pokaż wiadomość
Odebralam wczoraj swoja paczke w ktorej zamawialam 4 x spotlight, 1 zestaw ldb 30ml plus kulka i 20 sztuk probek i co? Oczywiscie brak spotlight i dodali mi 10 probek Fleur za free - chyba w ramach przeprpsin za brak wody spotlight.
Ja zamawiałam 3 spotlight, nie mam ich w paczce, a nie dostałam ani jednej próbki...
Stary 2014-03-12, 11:03   #4581
ankoro
Wtajemniczenie

Widział ktoś na żywo szalik Earthly Paradise kat.04 str.14? Nie mogę nigdzie znaleźć o nim opinii. Klientka się zastanawia czy porządnie wykończony?
Stary 2014-03-12, 11:03   #4582
Przenajswietsza
Raczkowanie

Zdarzyło się kiedyś tak, że nie było dodatkowego demo? Bo nie wiem czy mam jeszcze czekać
Stary 2014-03-12, 11:19   #4583
Avie93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Przenajswietsza Pokaż wiadomość
Zdarzyło się kiedyś tak, że nie było dodatkowego demo? Bo nie wiem czy mam jeszcze czekać
Z tego Co mi wiadomo nigdy się tak nie zdarzyło także warto jeszcze troszkę poczekać Również z niecierpliwością czekam na nowe demo

Katalog 7 jest cudowny Dawno nie podobał mi się tak żaden katalog chyba w nim zbankrutuje Dziękuje Musso za udostępnienie go nam a co do tego Olejku o który się mnie pytałaś to jest to Nawilżający olejek do ciała z olejkiem arganowym Skin so soft silky moisture
Avie93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:36   #4584
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Przenajswietsza Pokaż wiadomość
Kiedyś nie było żadnych dodatkowych demo. Ale odkąd pierwszy się pojawiło to było już w każdym katalogu tylko w różnym czasie się ukazuje.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:37   #4585
monica82
Zakorzenienie

GG do monica82

Cytat:
Nie rozumiem zasad tego forum, wiele z was skarży się, że coś tam stało się z paczką, piszą maila do avonu i piszą też to tutaj na forum. Żadnej się nie oberwało za to, tylko akurat mnie.
Żadna z was nie wie, czy też nie napisałam do nich, bo wstyd mi teraz dać klientce wodę perfumowaną, której opakowanie jest wygniecione i przebite dodatkowo pompką od balsamu. Napisałam i do avonu i chciałam wam opowiedzieć o sytuacji, która mi się przydarzyła, wszystkie tak robicie, a mnie nagle ktoś tutaj skrytykował za wczoraj, bo miał gorszy dzień i nie miał gdzie wypluć jadu.
Dziewczyny, trochę luzu. Internet internetem, ale pasuje zachować trochę kultury i jak coś komuś nie pasuje, albo jest to dla niego śmieszne, to zacisnąć zęby, a nie szerzyć chamstwo nawet na takim fajnym forum.
Ja miałam wczoraj świetny dzień i to bardzo.
Nie chciałam cię wyśmiać i nie miałam zamiaru cię w żaden sposób urazić bądź obrazić. Fakt za ostro pojechałam, ale tak dramatycznie napisałaś o tym smsie (bynajmniej ja to tak odebrałam) jakby to był jakiś koniec świata.
Ale przyznaje się że przesadziłam.

A ja będę Twym Aniołem,
Stary 2014-03-12, 11:40   #4586
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
Widział ktoś na żywo szalik Earthly Paradise kat.04 str.14? Nie mogę nigdzie znaleźć o nim opinii. Klientka się zastanawia czy porządnie wykończony?
będę zamawiała w piątek więc dopiero po niedzieli dowiem się jak wygląda -opinii o nim też nie znalazłam-drogi nie jest najwyżej odeślę (bo mam jeszcze kolczyki do odesłania)-jak się nie będzie podobał
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:46   #4587
bullfinchM
Raczkowanie

GG do bullfinchM

Cytat:
zamawiała u mnie klientka ten szalik, ale nie widziałam go rozpakowanego, zwróciłam tylko uwagę na to, że jest bardzo cieniutki-ot, taka ładna ozdóbka
Stary 2014-03-12, 11:51   #4588
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam wczoraj świetny dzień i to bardzo.
Nie chciałam cię wyśmiać i nie miałam zamiaru cię w żaden sposób urazić bądź obrazić. Fakt za ostro pojechałam, ale tak dramatycznie napisałaś o tym smsie (bynajmniej ja to tak odebrałam) jakby to był jakiś koniec świata.
Ale przyznaje się że przesadziłam.
Trochę daleko mam do paczkomatu (licząc ze staniem na wszystkich światłach, jakieś 15 minut jazdy autem), a akurat przejeżdżałam koło niego, więc stąd moje zdenerwowanie, że musiałam jechać drugi raz, bo nie chciałam zostawiać kosmetyków na noc.
Stary 2014-03-12, 12:26   #4589
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
będę zamawiała w piątek więc dopiero po niedzieli dowiem się jak wygląda -opinii o nim też nie znalazłam-drogi nie jest najwyżej odeślę (bo mam jeszcze kolczyki do odesłania)-jak się nie będzie podobał
Cytat:
Napisane przez bullfinchM Pokaż wiadomość
zamawiała u mnie klientka ten szalik, ale nie widziałam go rozpakowanego, zwróciłam tylko uwagę na to, że jest bardzo cieniutki-ot, taka ładna ozdóbka
Dzięki za odpowiedzi.
Patusiu22 - jak będziesz miała go w łapkach napisz co o nim sądzisz.
Stary 2014-03-12, 12:46   #4590
Przenajswietsza
Raczkowanie

Jest nowe demo, nic ciekawego niestety.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości