Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 18:45   #2101
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Jestem już, wybaczcie ale jakoś nie miałam weny do pisania i w ogóle jakiś męczący dzień dzisiaj

Ja po wizycie i glukozie, nie było tak źle, glukoza sama w sobie nie jest taka zła, ale czułam się po jakimś czasie troszkę kiepsko, straciłam sporo krwi, bo poza glukozą robili mi też inne badania, w dodatku lekarz nie znalazł mi żyły na ręce lewej i cały czas pobierał mi krew z prawej w dodatku podejrzewam że z jednej żyły, po drugim pobraniu, normalnie zakleił mi miejsce pobierania a gdy wyszłam do poczekalni patrze a tam cała ręka we krwi, wiedziałam żeby nie brać białej bluzki

Z maluszkiem wszystko w porządku waży już 550 g a ja przytyłam 9 kilo
dobre wieści

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Kakusia

A ja lecę zaraz do kuchni smażyć placki z cukinii
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 18:49   #2102
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Kiedyś wrzucałam wam linki do darmowych próbek. Z bebilonu wysyłają dla kobiet w ciąży teczkę z kołysankami na nich jest Mozart, Beethoven i inni. Jeżeli nie macie to polecam zamówić
Jakbys znalazla tego linka to bym byla wdzieczna bo zanim sama wykopie w odmetach watku to mi wiecznosc zajmie
Ja bardzo lubie muzyke powazna i teraz staram sie sluchac jak najwiecej ale z radia a plytka to w sumie fajnie bo uporzadkowane.

Cytat:
Jestem już, wybaczcie ale jakoś nie miałam weny do pisania i w ogóle jakiś męczący dzień dzisiaj

Ja po wizycie i glukozie, nie było tak źle, glukoza sama w sobie nie jest taka zła, ale czułam się po jakimś czasie troszkę kiepsko, straciłam sporo krwi, bo poza glukozą robili mi też inne badania, w dodatku lekarz nie znalazł mi żyły na ręce lewej i cały czas pobierał mi krew z prawej w dodatku podejrzewam że z jednej żyły, po drugim pobraniu, normalnie zakleił mi miejsce pobierania a gdy wyszłam do poczekalni patrze a tam cała ręka we krwi, wiedziałam żeby nie brać białej bluzki

Super

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-11, 19:12   #2103
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Super ładna waga z tego co kojarzę to jesteś teraz w 25-26 tc ?

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Jakbys znalazla tego linka to bym byla wdzieczna bo zanim sama wykopie w odmetach watku to mi wiecznosc zajmie
Ja bardzo lubie muzyke powazna i teraz staram sie sluchac jak najwiecej ale z radia a plytka to w sumie fajnie bo uporzadkowane.

Super
Żaden problem

https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 19:51   #2104
bluesky89
Zakorzenienie

Ja nie lubię muzyki poważnej, TŻ to już w ogóle by jej nie zniósł, więc raczej nie będę jej słuchać ani puszczać Maluszkowi

Co do szczotek do mycia butelek, to kupujecie taką z gąbka czy bez?
I czy to, że smoczek jest 'uspokajający' to na prawdę działa, czy to kolejny chwyt?
Aa i jeszcze chciałam zapytać o poduszkę - rogala. Czy takie poduszki za 50 - 60 zł spełniają swoją rolę? Bo widzialam taką u tego sprzedawcy r_p77 i się zastanawiam czy jej nie zamówić, bo trochę szkoda mi ponad 100 zł za poduche z motherhood.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-11, 19:55   #2105
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
U nas chłopczyk- będzie Borys, pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad tym imieniem...
Staram się teraz skompletować wyprawkę do szpitala dla siebie i zrobić mały zapas potrzebnych rzeczy po porodzie: typu wkładki laktacyjne, herbatkę ( na razie 1 bo nie wiadomo czy się przyda) jakiś panadol, termometr, fridę- bo i tak kiedyś przyjdzie na to czas
Kupiłam już emolium ( 3 sztuki, bo u mojej mamy była mega promocja 25 zł za 700ml) dla małego, husteczki mokre, mam dużą i małą paczkę sudocremu - jedna do torby przenośnej a duże opakowanie w domu

Poza tym reszta już jest - zostały pierdoły jak wanienka no i cały gruby temet - mebelki- ale mamy już wybrane- czekamy na przeprowadzkę i wtedy zakupimy
gratki za chłopczyka i wyprawkę
A gdzie mama pracuje że taka oferta?
jakie mebelki wybraliście?
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną. A za chwilę zacznie się u nas okres, kiedy już to będzie miało sens, bo jakoś z początkiem III trymestru u dzieci zaczyna się jakoś kształtować pamięć. Ja wiem, że niektórzy twierdzą, że to głupota. Ja sama sceptycznie podchodzę czy to rzeczywiście ma wplyw na samą inteligencję. Podobno niby Mozart ma taki wpływ, ale tak jak napisałam akurat w tej kwestii jestem sceptyczna.
Ale powiem Wam, że w poprzedniej ciąży włączałam sobie taką składankę - jakaś muzyka poważna dla malucha, którą byłam w stanie przetrawić Jak nie miałam ochoty słuchać to sobie przykładałam słuchawki do brzucha. Powiem Wam, że wydaje mi się, ze moja pamięta tę składankę, a na pewno utwór, który był włączany jako pierwszy. Były sytuacje, kiedy nic nie mogło jej uspokoić i ta płyta ratowała mi życie. Szybko mi się wyciszała i do tej pory tak jest.
Piszę o tym w formie ciekawostki. Ja sama dowiedziałam się o tym na szkole rodzenia.
ostatnio włączyłam sobie to radio dla kobiet w ciąży ale strasznie mnie denerwowało :/
Cytat:
Kiedyś wrzucałam wam linki do darmowych próbek. Z bebilonu wysyłają dla kobiet w ciąży teczkę z kołysankami na nich jest Mozart, Beethoven i inni. Jeżeli nie macie to polecam zamówić
do mnie nic nie wysłali i z j&j też
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45540767]
ooo to będę miała piąty smoczek do kolekcji

Niedawno pisałam, że źle mi się układają te moje włosy po tym pocieniowaniu, że wyglądam, jakbym zmokła na deszczu i że kusi mnie by ściąć włosy na boba. I tak też zrobiłam - dzisiaj I jestem mega zadowolona [/QUOTE]
Ja zagadałam się z gościem od nuka i 4 mi dał smoczki
jak będziesz tak często zmieniać fryzurę to Cię synek nie pozna żartuję fjnie że jesteś zadowolona
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
czyli wnioskuję, że różniły się głównie obecnością Zawitkowskiego (w Katowicach na porannych niestety nie będzie go), pierwszej pomocy dla danej grupy wiekowej (czyli albo niemowlak albo starsze) i na porannych bardziej gadali o dziecku starszym a na wieczornych bardziej przygotowanie do przybycia maluszka i okres niemowlęcy?
A można być i na jednych i na drugich?

a co to są mamo to ja? też w różnych miastach są warsztaty? szukałam dziś jeszcze jakiś innych i nic nie znalazłam
wszystko zrozumiałaś z mojej małol logicznej wypowiedzi
a Mamo to Ja to kolejne warsztaty https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...l#spotkanie-22
Cytat:

miałam tak samo po glukozie ale dobre że to już za nami
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:05   #2106
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Ja nie lubię muzyki poważnej, TŻ to już w ogóle by jej nie zniósł, więc raczej nie będę jej słuchać ani puszczać Maluszkowi

I czy to, że smoczek jest 'uspokajający' to na prawdę działa, czy to kolejny chwyt?
Aa i jeszcze chciałam zapytać o poduszkę - rogala. Czy takie poduszki za 50 - 60 zł spełniają swoją rolę? Bo widzialam taką u tego sprzedawcy r_p77 i się zastanawiam czy jej nie zamówić, bo trochę szkoda mi ponad 100 zł za poduche z motherhood.
Ja też nie przepadam za taką muzyką ale ta z płyty bebilon jest super.
Kupiłam z gąbką.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
gratki za chłopczyka i wyprawkę
A gdzie mama pracuje że taka oferta?
jakie mebelki wybraliście?

ostatnio włączyłam sobie to radio dla kobiet w ciąży ale strasznie mnie denerwowało :/

do mnie nic nie wysłali i z j&j też

Ja zagadałam się z gościem od nuka i 4 mi dał smoczki
jak będziesz tak często zmieniać fryzurę to Cię synek nie pozna żartuję fjnie że jesteś zadowolona

wszystko zrozumiałaś z mojej małol logicznej wypowiedzi
a Mamo to Ja to kolejne warsztaty https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...l#spotkanie-22

miałam tak samo po glukozie ale dobre że to już za nami
Jeszcze raz sie zarejestruj i przy rejestracji można sobie zaznaczyć czy się chce od nich otrzymać ta teczkę i płytę a po urodzeniu śliniaczek.

Stary 2014-03-11, 20:43   #2107
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze raz sie zarejestruj i przy rejestracji można sobie zaznaczyć czy się chce od nich otrzymać ta teczkę i płytę a po urodzeniu śliniaczek.
chciałam ale podali że mają już mój adres a poprzednio też zaznaczyłam
Stary 2014-03-11, 20:46   #2108
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda.
Ja w Pepco kupiłam bodziaki i półśpiochy na 62 cm, ale to jest małe 62, więc starczy zamiast 56.

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
wiem, że sa też podkłady wielorazowe, ale jeszcze ich nie widziałam osobiście i nie mam zdania...
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w Pepco widziałam chyba takie podkłady wielorazowe chyba 17,99 albo 19,99 kosztował. Składane do małych rozmiarów, ale to była taka grubsza cerata z cieniutką gąbką. Nie wiem na ile to by dobre było.
Podkłady wielorazowe to nic innego jak składane przewijaki/maty do zabrania do torby. Ja mam z Ikei, ale nie widzę go już na stronie. W każdym razie chodzi o coś takiego: http://www.radoscdziecka.com.pl/zdje...odkladka_c.jpg Przydaje się wszędzie, gdzie trzeba przewinąć dziecko.

Cytat:
witam po długiej nieobecności
Moja Dominika też będzie musiała nosić okulary. Tylko od lipca. Nadwzroczność Nam wyszła + astygmatyzm.
Ale Nasza okulistka powiedziała, że jak dobrze pójdzie to do szkoły pójdzie już bez okularów. Że im wcześniej się zacznie wadę leczyć to są bardzo duże szanse na wyzerowanie wady
Jakie okularki kupujecie?
Dlaczego dopiero od lipca? Tu każdy dzień się liczy, jeśli się chce szybko cofnąć wadę.

Nie pamiętam nazwy firmy od oprawek. Synek sam je wybrał i powiem szczerze, że najlepiej w nich wyglądał, więc już machnęłam ręką na to, że droższe. Kolor granat.

Cytat:
http://swiatpieluch.pl/bambams-m-2.html A co myślicie o tych pieluszkach??
Mam ich mnóstwo, bo jak synek sikał w pieluchy, to dopiero zaczęły się pokazywać i co jakiś czas coraz to nowsze wzory, więc na nie polowałam - a to panterka, a to krówka, a to zeberka To są pieluszki on-size, tzn. że na cały okres pieluchowania - rozmiar dopasowuje się za pomocą systemu napek. W środku jest specjalna kieszonka, do której wkłada się wkłady - jeden, dwa. W ten sposób można było dopasować chłonność pieluszki. Czasem stosowałam je po prostu jako otulacz i na tę kieszonkę kładłam złożoną tetrę, a na nią tzw. suchą pieluchę: http://www.decoraliki.pl/743,wklad-s...a-male-me.html
Polecam "chinki", ale raczej po okresie noworodkowym, gdy kup jest mniej
Jeszcze opiszę dokładnie temat "pieluchy wielorazowe" Albo pytaj na privie

Cytat:
Boli z prawej strony tak między miednicą a żebrami. Ból przechodzi do podbrzusza. Ale tylko boli jak chodzę. Jak leże to jest w miarę ok, choć trochę podbrzusze pobolewa.
Możesz mieć naciągnięte mięśnie. Ja się wczoraj załatwiłam wyciągając z szafy worek z ciuchami synka. Niby się nie namęczyłam, ale ręce były w górze i... boli mnie do dzisiaj
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 20:49   #2109
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A męża ? a jak nie to załóż sobie nowego email. Ja mam głównego, wspólnego z mężem i taki an pierdoły tego typu

Stary 2014-03-11, 20:50   #2110
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Załączam zdjęcie przedstawiające kontrast pomiędzy ilością pieluszek jednorazowych a ilością pieluszek wielorazowych potrzebnych na okres pieluchowania (średnio 2,5 roku)

Cytat:
Kilka informacji na temat pieluszek wielorazowych:

Co roku na świat przychodzi 133 milionów dzieci, 247 bobasów na minutę, czyli 4 co sekundę
Przeciętne dziecko zostanie przewinięte około 6000 razy, zanim nauczy się korzystać z nocnika
Jeżeli będziemy używać dla dziecka pieluszek jednorazowych, wyprodukujemy tym samym tonę śmieci rocznie
Rocznie na wysypiska śmieci na całym świecie trafia ok. 18 miliardów pieluszek jednorazowych
Pieluchy stanowią trzecie co do wielkości źródło odpadów na wysypiskach, zaraz po gazetach i opakowaniach po jedzeniu/piciu
W odpowiednich warunkach, pieluchy te ulegną rozkładowi w ciągu ok 500 lat. Jeśli zostaną zawinięte w plastik, może to potrwać wieczność...
Od momentu, kiedy zaczęłaś/zacząłeś czytać powyższe, na świat przyszlo 160 dzieci. Ile to pieluszek jednorazowych?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg stosik_smieci02.jpg (48,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-03-11, 20:55   #2111
Prowansja88
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny, witam się cała obolała. Poniosło mnie dziś ze sprzataniem i czuje teraz dosłownie każdy cm swojego ciała...
Obudziłam sie pełna mocy i energii i umyłam dziś cały balkon (Pan na nim ciął płytki, więc cały w pyle- mące dosłownie), stolik i krzesełka na nic oraz wszystkie okna, bo także całe okurzone.
Wstawiłam chyba 3 prania, (byłoby więcej, ale nie mam już gdzie ich wieszać), po raz 3 wysprzątałam salon, cały czas gdzies wychodzi pył.
Zmieniłam posciel w sypialni, zdjęłam firankę i zasłony- czekają na pranie. Jutro to zrobie a TŻ zawiesi, bo ja nie dam rady.
Lepsze to niż fitness, przysiegam!! :/
Niestety wieczór spędzam sama, TŻ jest na służbowej kolacji w mieście.

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość

Pierwsze dziecko było jesienne, więc w okresie grzewczym faktycznie trzeba było nieco natłuścić skórę oliwką, ale tylko trochę. Teraz latem, jeśli już jakieś problemy ze skórą się pojawią, dodamy do kąpieli kilka kropel olejku ze słodkich migdałów.

Ogólnie naturalne oleje są najzdrowsze i pomagają przy masażach uspokajających i antykolkowych.

Eeee tam! Jakoś się da kupić ciuszki dla maluszka w kolorach unisex. Ostatnio trochę bodziaków i półśpiochów kupiłam w Pepco. No i lumpeksy są nieocenione - firma George, Next i Early days
Popieram i zgadzam się, naturalne oleje są super. Migdałowy wzmacnia skórę i chroni przed rozstępami, jak najbardziej nadaje się także do masażu maluszka. Chemicznych oliwek nie toleruje :/ Jak będzie potrzeba zmiękczenia wody czy nawilzenia skóry to pojdę w emolienty i oleje.
Co to lumepksowych firm, to dla mnie jak gwiazdka z nieba, bo kocham NEXTa, mam pare cudnym kompletów dla córy i piekne spodnie z baskinką i kotem- niestety są dosc drogie, wiec nie moglam szaleć. I własnie okazało się pozniej, ze w lumpkach jest mase nexta Cudnie! Genialne materiały.

Cytat:
Dziewczyny pozdrowienia z lezczk skapanego w slonku jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime

Leniuszek Grzej się, grzej, łap witaminke D3! Tylko pamiętaj o (wysokim) SPF na buzię, nie chcemy ciążowych - hormonalnych przebarwień

Cytat:
no coś w tym jest bo sprzątałam godzinę i namachałam się nieźle a nic w sumie takiego konkretnego nie zrobiłam - uporządkowałam Dominice ciuchy w komodzie, posegregowałam co do prania, wstawiłam 1 pranie i pluszaki Jej posprzątałam, poprzestawiałam parę reklamówek ciuszków i mały szybki renament w szafie
zasłużyłam na II śniadanie
Dobrze wiedzieć, ze nie tylko ja taka pochłonieta porządkami. Podobnie jak Ty musieliśmy umyć wszystkie naczynia z szafek kuchennych. Płukałam także szkła (kieliszki, szklanki..) z komody, bo mimo ze była zabezpieczona folią to i tak pełno pyłu naszło. Troszkę jeszcze zostało mi na jutro + uporzadkowac naszą szafę z ubraniami bo jakby tornado przeszło.
Tyle rzeczy mam, w które przez brzuszek już się nie mieszczę, tylko miejsce mi zabierają :[
A dziecinne jeszcze czekają, ponieważ musimy kupić inną, nową szafę, w tej co mamy się nie zmieścimy..
Ehh remontowo- mieszkaniowy szał. Taki instynkt wicia gniazda mnie dopadł. Ciagle tylko myśle o tym co wymienić, zmienić, gdzie łozeczko, jak to zrobić...
Za to moj TZ zero zaangazowania w te tematy. Z łazienką nie chciał mi pomoc (w wybieraniu) i w aranzacji naszej sypialni/pokoju małej też nie. "On się na tym nie zna", "zrób jak chcesz", "po c nam szafa nowa", "wymyślasz" MĘŻCZYŹNI...

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45534778]Witam się we wtorek mega niewyspana Kiedy wczoraj o 23 Adaś w końcu zasnął, ja odleciałam razem z nim.. Ale po pół godziny obudziło mnie na siku. Jak już wstałam, to potem nie mogłam zasnąć przez około godzinę. Jak zaczęłam w końcu zasypiać, to mój dzieć w brzuchu się obudził i zaczął szaleć. Cały dzień przespał ugniatając mi żołądek, i mimo usilnych moich prób obudzenia go nie dało rady. To w nocy buszował. I tak do prawie 4 nad ranem. Dopiero wtedy mogłam zasnąć, wtedy już bez problemu, ale co z tego, skoro po 8 wstał Adaś i koniec spania Moje dzieci nie mają litości dla biednej matki, wykończyć mnie chyba chcą [/QUOTE]
Rozumiem, także mam kłopoty ze snem. Zasypianie to trauma!! Nie potrafie znalezc sobie dobrej pozycji, krece się, przewracam, męcze.. w końcy po paru h, kładę się tak pół na brzuchu, poł na boku ze zgięta nogą i wtedy jakoś przysypiam. Czasem martwie sie, ze przydusze dzieciaczka w brzuchu :/ Czas chyba kupic te poduszkę do spania..

Cytat:

za glukozę i zdrowego maluszka!!
Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej?
Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz!
Prowansja88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:15   #2112
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
A no

Zamówiłam na allegro szlafrok, koszule do szpitala, majtki siateczkowe seni, podkłady na łóżko seni (większe dla mnie, mniejsze dla małego), podpachy hertmanna, pieluszki tetrowe, becik w sówki za 17zl , woreczki na zużyte pieluszki i chyba to wszystko

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
no to sporo tego pozamawiałaś ale bardzo fajne te zakupy

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
U nas chłopczyk- będzie Borys, pamiętam, że któraś z Was zastanawiała się nad tym imieniem...
Staram się teraz skompletować wyprawkę do szpitala dla siebie i zrobić mały zapas potrzebnych rzeczy po porodzie: typu wkładki laktacyjne, herbatkę ( na razie 1 bo nie wiadomo czy się przyda) jakiś panadol, termometr, fridę- bo i tak kiedyś przyjdzie na to czas
Kupiłam już emolium ( 3 sztuki, bo u mojej mamy była mega promocja 25 zł za 700ml) dla małego, husteczki mokre, mam dużą i małą paczkę sudocremu - jedna do torby przenośnej a duże opakowanie w domu
gratuluje chłopca i wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam chwilę i tak mi sie przypomniało, bo chyba nigdy nie mówiłyśmy o słuchaniu muzyki w ciąży, głównie chodzi o powazną. A za chwilę zacznie się u nas okres, kiedy już to będzie miało sens, bo jakoś z początkiem III trymestru u dzieci zaczyna się jakoś kształtować pamięć. Ja wiem, że niektórzy twierdzą, że to głupota. Ja sama sceptycznie podchodzę czy to rzeczywiście ma wplyw na samą inteligencję. Podobno niby Mozart ma taki wpływ, ale tak jak napisałam akurat w tej kwestii jestem sceptyczna.
Ale powiem Wam, że w poprzedniej ciąży włączałam sobie taką składankę - jakaś muzyka poważna dla malucha, którą byłam w stanie przetrawić Jak nie miałam ochoty słuchać to sobie przykładałam słuchawki do brzucha. Powiem Wam, że wydaje mi się, ze moja pamięta tę składankę, a na pewno utwór, który był włączany jako pierwszy. Były sytuacje, kiedy nic nie mogło jej uspokoić i ta płyta ratowała mi życie. Szybko mi się wyciszała i do tej pory tak jest.
Piszę o tym w formie ciekawostki. Ja sama dowiedziałam się o tym na szkole rodzenia.

ja nie lubie mozarta ani innych ale lubie Andrea Bocelli http://www.youtube.com/watch?v=N3WOVnTz-Yo i od wielu osób słyszałam, że jak się słucha tego typu muzyki to dziecko się uspokaja po urodzeniu ciekawe czy na moje to zadziała

Cytat:

Ja nie lubie tej płyty z kołysankami z bebilonu ale teczka mi się przydała na dokumenty ciążowe

Cytat:

super, ze z dzieciątkiem wszystko ok i brawa za glukozę

Cytat:
Załóż nowego maila, ja dostałam po 2 czy 3 miesiacach od założenia

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, witam się cała obolała. Poniosło mnie dziś ze sprzataniem i czuje teraz dosłownie każdy cm swojego ciała...
Obudziłam sie pełna mocy i energii i umyłam dziś cały balkon (Pan na nim ciął płytki, więc cały w pyle- mące dosłownie), stolik i krzesełka na nic oraz wszystkie okna, bo także całe okurzone.
Wstawiłam chyba 3 prania, (byłoby więcej, ale nie mam już gdzie ich wieszać), po raz 3 wysprzątałam salon, cały czas gdzies wychodzi pył.
Zmieniłam posciel w sypialni, zdjęłam firankę i zasłony- czekają na pranie. Jutro to zrobie a TŻ zawiesi, bo ja nie dam rady.
Niestety wieczór spędzam sama, TŻ jest na służbowej kolacji w mieście.

wiem, ze praca to lepsza niż fitness ale oszczędzaj sie kochana, bo tyle co Ty się napracowałaś to już powinnaś dostać
Stary 2014-03-11, 21:20   #2113
poziomkka
Zadomowienie

Mam jeszcze dla was już dawno obiecane zdjęcie Dawidka w 4D [/QUOTE]
ale słodziak
ANTERIA super, że wszystko ok

Ja właśnie wróciłam z zajęć sr. Izetka miałaś rację - było super! Położna jest świetna, potrafiła zainteresować nawet mojego opornego męża. Mimo, że wcześniej narzekał to napisał grzecznie list Później przyznał, że było fajnie i że inaczej sobie to wyobrażał Dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy m.in. właśnie o wpływie muzyki na dziecko. Tutaj nie chodzi o to, żeby to była muzyka poważna, tylko taka, jaką my lubimy. Dziecko słyszy ją w brzuchu i później po porodzie uspokaja się słysząc te piosenki. Tłumaczyła też dlaczego tak łatwo dzieci usypiają przy dźwięku suszarki lub odkurzacza Przypominają one ruchy naszych jelit

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

a tak odnośnie Mozarta i jego wpływu na inteligencję dziecka to czytałam gdzieś, że to mit. Ale gdzie..
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:25   #2114
Monica80
Raczkowanie

Czesc Dziewczynki.

Nie doczytam wszystkiego, nawet nie probuje... Mam troche problemow rodzinnych, temat nie nadaje sie na forum wiec i ochoty i czasu na pisanie jakos nie miałam...
Do tego u nas piekna wiosna, wiec poki jeszcze jako tako się ruszam ogarniam ogród żeby pięknie wyglądał na lato, a wieczorem padam ze zmęczenia..

Postaram się chociaż trochę Was doczytać teraz

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:34   #2115
Izetka_
Zadomowienie

Kucyk-super zakupy ja też coraz poważniej zastanawiam się na skompletowaniu dla mnie wyprawki do szpitala a skoro Maluszek ma dobre tętno to musi byc wszystko dobrze, a może tamta sytuacja była przypadkiem

Anteria-to Bąbelek pięknie rośnie a Ty trzymam wagę

malin30-faktycznie duży kontrast

Prowansja- Ty tak nie szalej

Zophiee- za imię dla synka

Poziomkaa-to fajnie, ze Wam się też podobało mi tak szybko minęły te zajęcia...ciekawe czy mojemu M się spodoba chociaż z zapartym tchem czyta co tydzień o naszym nowym tygodniu ciąży to może się zainteresuje właśnie sobie przypomniałam że miałam Ci powiedziec żebyście wzięli buty na zmianę i Ci nie napisałam a dużą macie grupę???bo nasza podobno jest największa...

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:38   #2116
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
A męża ? a jak nie to załóż sobie nowego email. Ja mam głównego, wspólnego z mężem i taki an pierdoły tego typu
niby tak ale adres wysyłki cały czas ten sam :/
Cytat:
Załączam zdjęcie przedstawiające kontrast pomiędzy ilością pieluszek jednorazowych a ilością pieluszek wielorazowych potrzebnych na okres pieluchowania (średnio 2,5 roku)
jej robi wrażenie
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
hej nie przesadzaj tak z tą robotą
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
ja nie lubie mozarta ani innych ale lubie Andrea Bocelli http://www.youtube.com/watch?v=N3WOVnTz-Yo i od wielu osób słyszałam, że jak się słucha tego typu muzyki to dziecko się uspokaja po urodzeniu ciekawe czy na moje to zadziała

Załóż nowego maila, ja dostałam po 2 czy 3 miesiacach od założenia
Mój mały od jakiś 20 minut szalał w brzuchu a jak otworzyłam tego linka to nastał momentalnie spokój
2-3miesiące? strasznie długo
Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki.

Nie doczytam wszystkiego, nawet nie probuje... Mam troche problemow rodzinnych, temat nie nadaje sie na forum wiec i ochoty i czasu na pisanie jakos nie miałam...
Do tego u nas piekna wiosna, wiec poki jeszcze jako tako się ruszam ogarniam ogród żeby pięknie wyglądał na lato, a wieczorem padam ze zmęczenia..

Postaram się chociaż trochę Was doczytać teraz
za pomyślne rozwiązanie spraw
Stary 2014-03-11, 21:42   #2117
poziomkka
Zadomowienie

Nasza jest też spora, nie wiem ile nas było, ok. 12-13 dziewczyn. Wpisywałam się ostatnia na listę obecności to mogłam zapamiętać Jeśli chodzi o buty na zmianę to mi było dobrze w skarpetkach a na tej pufie to jak na tronie, siedziałabym tam i 5 godzin Twój M jak z takim zainteresowaniem śledzi każdy tydzień ciąży to na pewno z sr będzie zadowolony
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 21:43   #2118
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
niby tak ale adres wysyłki cały czas ten sam :/

jej robi wrażenie

hej nie przesadzaj tak z tą robotą

Mój mały od jakiś 20 minut szalał w brzuchu a jak otworzyłam tego linka to nastał momentalnie spokój

Adres może być ten sam ważne, żeby email był inny wiem bo 2 razy się rejestrowałam. Za pierwszym też długo czekałam i nic nie przyszło a za drugim nagle przyszły 2 przesyłki

Stary 2014-03-11, 21:46   #2119
karolkya
Wtajemniczenie

Hej
Dzieki za linka jutro zie zapisze bo dzis to juz tylko z komorki pisze
Maz zrobil pyszna pizze na kolacje to sie objadlam... Teraz Malutka szaleje w brzuchu

Dobrej nocu babeczki

Stary 2014-03-11, 21:55   #2120
pater86
Zadomowienie

Niedawno pisałam, że źle mi się układają te moje włosy po tym pocieniowaniu, że wyglądam, jakbym zmokła na deszczu i że kusi mnie by ściąć włosy na boba. I tak też zrobiłam - dzisiaj I jestem mega zadowolona
Pochwal się fryzurką a zdjęcie przesłodkie
zophiee gratuluje imienia bardzo ciekawy wózek
Sola1 ja na razie słucham tego co lubię, może później też będzie to uspokajało dzidziusia Co do muzyki klasycznej to się chyba nie zmuszę żeby słychać jej codziennie i przez dłuższy czas np. podczas sprzątania, czy gotowania, na pewno wszystko bym przypaliła

Co do tych warsztatów "bezpieczny maluch", to zajęcia z ratownikiem były fajne, można było czegoś się dowiedzieć. Później było o karmieniu piersią, to już raczej wszystko wiedziałam, ale położna pokazywała na manekinie jak je przystawić, więc fajnie było popatrzeć i na koniec o podróży w samochodzie, fotelikach, zapinaniu dziecka itd. też ciekawe, ale że było to pod koniec to już nie chciało mi się siedzieć. Podsumowując jak ktoś nie ma nic do roboty to fajnie iść, ale żebym gorąco do nich namawiała to też nie Nic nie wygraliśmy, a z próbek dawali tylko jakieś saszetki mleka, więc pewnie co miasto to też inne przygotowanie.
Stary 2014-03-11, 22:01   #2121
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Nasza jest też spora, nie wiem ile nas było, ok. 12-13 dziewczyn. Wpisywałam się ostatnia na listę obecności to mogłam zapamiętać Jeśli chodzi o buty na zmianę to mi było dobrze w skarpetkach a na tej pufie to jak na tronie, siedziałabym tam i 5 godzin Twój M jak z takim zainteresowaniem śledzi każdy tydzień ciąży to na pewno z sr będzie zadowolony
no mi też było ok, tak tylko myślę czy sobie nie wziąsc czegoś na zmianę za tydzień a siedzisko było super aż się zastanawiałam czy sobie nie kupic takiego do domu haha tylko najgorzej ze wstawaniem w późniejszych tygodniach to nas mężowie będą musieli dźwigac chyba a jak z płciami???u nas prawie same dziewczynki kilku chłopaków tylko

Cytat:
Hej
Dzieki za linka jutro zie zapisze bo dzis to juz tylko z komorki pisze
Maz zrobil pyszna pizze na kolacje to sie objadlam... Teraz Malutka szaleje w brzuchu

Dobrej nocu babeczki

Mój Malutki tez wariuje

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 00:50   #2122
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Zamykam wątek nocną porą (jak ja wstanę jutro przed 7?).

Anteria, trzymam kciuki za dobre wyniki po glukozie (kiedy je odbierasz?)

Monica, za "wyprostowanie" problemów rodzinnych

Prowansja, brzuch Cię nie rozbolał po tym szaleństwie porządkowym? Przyznam, że w drugiej ciąży nie mam już tego powera II trymestru Jak tylko pójdę na L4, to z większych porządków mam w planach tylko generalne sprzątanie kuchni i mycie okien (ale do tego ostatniego będę potrzebować pomocy mojej mamy). No i spróbuję zapisać się na zajęcia fitness dla ciężarnych, bo na piłkę nie mam miejsca w domu, a chcę być w dobrej formie do chwili porodu.

Moja mama jedzie do Koszalina na zakupy i ma już ode mnie listę do Mydlarni. Najbardziej zależy mi teraz na tym oleju z migdałów, bo oszaleję z tymi swędzącymi piersiami pod koniec dnia.

A wiecie, że swędzenie brzucha, rąk i stóp może być oznaką cholestazy, co jest bardzo niebezpieczne w ciąży?

Jest już środa, a więc mam wizytę popołudniu u gina. Dowiem się, czy z szyjką wszystko OK, no i ustalimy terminy glukozy i USG w szpitalu (będzie okazja jechać nad morze!) A teraz zmykam już do łóżka
Stary 2014-03-12, 03:27   #2123
__Sylwia__88
Zadomowienie

Malin ubieglam Cię i ją zakończe nocnym pisaniem.
Poszłam spać o 21 i od pół godziny nie śpię. Brzuch dalej boli ale malin chyba miała rację że to przez naciagniecie.

Z mężem mam spiecie. Wczoraj wstał obrażony, nie wiem o co i działa mi ostro na nerwy.
Wogóle roztargniona bardzo ostatnio jestem. Wszystko z rąk mi leci, wczoraj ciągle płakać mi się chciało, do tego ten ból.
A rano wybieram się do okulisty. Ciekawe czy mnie przyjmie w przychodni jak mnie w rejestracji pani zapewniała. Już się nastawiłam na spędzenie połowy dnia pod gabinetem w kolejce.
I jeszcze pity muszę zanieść do rozliczenia jak dam radę.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:10   #2124
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Pół miasta wczoraj zeszłam i nie kupiłam żadnej kurtki, coś czuje, że zdąży się zrobić ciepło a ja będę latać w niedopinającej się na brzuchu

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość

Na pewno spełnia. Ja kupiłam za 90 ale większą od tej i pewnie tylko dlatego droższa

Cytat:
Ja nie lubie tej płyty z kołysankami z bebilonu ale teczka mi się przydała na dokumenty ciążowe
Fakt, teczka lepsza od płyty
Stary 2014-03-12, 07:20   #2125
Aldrin
Zakorzenienie

Witajcie środowo i w nowym tygodniu ciąży

Cytat:

oby po urodzeniu też się te nasze maluchy uspokajały

Cytat:
Adres może być ten sam ważne, żeby email był inny wiem bo 2 razy się rejestrowałam. Za pierwszym też długo czekałam i nic nie przyszło a za drugim nagle przyszły 2 przesyłki
rejestrowałaś się jeszcze na jakiś stronach? bo z fisher i bebilonu mi przyszły a z j&j nie mogę bo jakiś wirus na stronie czy coś i kompa mi blokuje

Cytat:

Jest już środa, a więc mam wizytę popołudniu u gina. Dowiem się, czy z szyjką wszystko OK, no i ustalimy terminy glukozy i USG w szpitalu (będzie okazja jechać nad morze!) A teraz zmykam już do łóżka
za wizytę u gina i czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Pół miasta wczoraj zeszłam i nie kupiłam żadnej kurtki, coś czuje, że zdąży się zrobić ciepło a ja będę latać w niedopinającej się na brzuchu
oj tam jak juz będzie ciepło to nie trzeba się dopinać na brzuchu, więc jak nic nie kupisz a zima nie wróci to dasz radę
Stary 2014-03-12, 07:29   #2126
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Anteria, trzymam kciuki za dobre wyniki po glukozie (kiedy je odbierasz?)

Wyniki pewnie odbiorę przy następnej wizycie, w sumie ja nie dostaję jako takich wyników dla siebie, tylko wpisuje mi lekarz do książeczki ciążowej i ewentualnie jak coś jest nie tak to ze mną dyskutuje o tym Mam nadzieję że będą dobre

A ja dzisiaj do Schefarzta muszę iść (kontrola że słusznie na chorobowym jestem) tak mi się nie chce, do tego jeszcze lecę sobie termin zrobić do dermatologa, miał ze mną pójść Tż-t no ale jego szef miał inne plany no cóż jakoś muszę sama sobie poradzić
Stary 2014-03-12, 07:30   #2127
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
oj tam jak juz będzie ciepło to nie trzeba się dopinać na brzuchu, więc jak nic nie kupisz a zima nie wróci to dasz radę
Wczoraj zapowiadali ochłodzenie
Stary 2014-03-12, 07:35   #2128
Ramona_85
Zakorzenienie

Hej hej
melduję się dziś po wczorajszej wizycie

czyli nadal umiarkowane wielowodzie, ale nie groźne, po prostu mała ma więcej miejsca do fikania i mogę długo i intensywniej odczuwać jej ruchy
waga na 27t5d to 1080g, nie wiem czy to za mało, gin mówiła że niby nie
wszystkie organy na swoim miejscu, nic między nogami nie wyrosło, także trzeci raz potwierdzona dziewczynka
no to chyba juz nic nie wyrośnie to końca ciąży

na twardnienie brzucha mam brać espumisan i nospę, a jak nie pomoże, to gnać na IP

no i czekam jeszcze na wizyte położnej, zobaczymy co powie, bo od ostatniej wizyty mam 2 kilo na plusie

dobra lecę nadrobić, póki mam czas, jakies 1,5 godziny, nie wiem czy zdążę

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
po kosmetyki hippa i całą resztę wyprawki jadę do sąsiedniego miasta. Bo u mnie w Legnicy to cenią się
a tam ceny jak na zdjęciu poniżej bo mi kuzynka w sobotę jak była tam w tym sklepie to zrobiła

No a u nas dziś 100-dniówka
no to ceny faktycznie nie ciekawe u Was, bo takie to ja mam w Rossku

Gratuluję studniówki !!!

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

I tu padłam , wczoraj byłam w nocy u lekarza z tą moją infekcją (piszę w nocy, bo wizyta na 23:00 ) i dostałam leki i kazał mi przed ich aplikacją podmywać się Tantum Rosa, no a że noc, to już tylko nocna apteka została i za TR opakowanie 6 saszetek zapłaciłam 33zł .
to faktycznie porażka, ale nocne sobie nieraz doliczają np. 5-10% za zakupy nocne, za to że pani podejdzie do okienka

śliczne

ja dostałam teraz też zdjecie w 4D, ale mało wyraźne, a pani dr zrobiła chyba tylko dlatego, że mój mąż załapał się ze mną na wizytę bo było obsunięcie 45 minut i się skubany wyrobił z pracy
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 07:43   #2129
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Wczoraj zapowiadali ochłodzenie

nieeeeeeeeeee nie chce

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Hej hej
melduję się dziś po wczorajszej wizycie

czyli nadal umiarkowane wielowodzie, ale nie groźne, po prostu mała ma więcej miejsca do fikania i mogę długo i intensywniej odczuwać jej ruchy
waga na 27t5d to 1080g, nie wiem czy to za mało, gin mówiła że niby nie
wszystkie organy na swoim miejscu, nic między nogami nie wyrosło, także trzeci raz potwierdzona dziewczynka
no to chyba juz nic nie wyrośnie to końca ciąży

na twardnienie brzucha mam brać espumisan i nospę, a jak nie pomoże, to gnać na IP

gratulacje udanej wizyty i zdrowego maluszka
Stary 2014-03-12, 08:12   #2130
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Przede wszystkim gratuluję 100-dniówki a te ceny to nie z rossmanna ?
Cytat:
a zdradzisz jaki sklep ma takie ceny Hippa? na tym zdjęciu nie ma tego płynu z pompką który polecacie czy ja nie widzę?
No to jak dostaniesz drugie tyle ubranek co juz masz to swój prywatny SH możesz otwierać
gratuluję 100dnióki
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
no to ceny faktycznie nie ciekawe u Was, bo takie to ja mam w Rossku

Gratuluję studniówki !!!
Poważnie ceny tych kosmetyków ze zdjecia takie jak w Rossmanie ?? Powiem Wam że w rossmanie to ostatni raz chyba z miesiąc temu byłam. Pewnie tutaj ceny będą takie same skoro u was takie są.
My będziemy jechać na zakupy do Lubina, tam jest taki sklep "U Kubusia" i to tam takie ceny mają (tam tez mi kuzynka foto zrobiła tych cen). Ogólnie jest tam dużo taniej niż u mnie w Legnicy. Tutaj nawet nie ma wyboru wózków. No a jeśli jakiś sklepik ma jakąś firmę albo 2 do wyboru to wciskają to co mają na sklepie i zachwalają że to jest najlepsze, że lepszego wózka to nie znajdę.
Mogłabym w sumie pójść nawet dziś do Rossmana i luknąć no i ostatecznie kupić ale jednak zrobię to w tym sklepie w sobotę bo przy większych zakupach dają jeszcze rabat

A właśnie jaki to ten płyn z Hippa z pompką ?

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości