|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() ![]() może nie będzie taka glupiutka jak mi się wydaje hehe.ejjj ale jak przodem? kombinuje żeby mogla jezdzic tylem :P i dlatego mam dylemat jak te fotele zamontować. foteliki montowane przodem to już widziałam trzy na tylej kanapie :P przez baze nikt tam nie wejdzie, przypuszczam, ze przez RWF tez
|
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
![]() No faktycznie, więc będziecie jeździli w czwóreczkę Też widziałam 3 na tylnej i to nie wygląda dobrze, wątpię, że każdy jest dobrze zamontowany... |
|
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szukam rozwiązania na już", bo Neli trzeba kupic fotelik, a jej obecny planujemy zostawić. stad moje dylematy hehe. |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie wożenie z tyłu (w dodatku tyłem ) jest jednak najbezpieczniejsze chyba?Tylko zobaczcie sobie czy dwa RWFy wejdą (żeby kierowca miał wygodnie) jeśli tak to ja bym się w ogóle nie zastanawiała, jeśli nie to w przyszłości Nelę w RWF przesadziła na przód. Noł stres |
|
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówił że raczej mu to wygląda na wadę wrodzoną - niegroźną ale też przestrzegł że może być i nowotworowa, wszystko się okaże po przebadaniu. Pojedziemy na ten zabieg dzień wcześniej i prześpimy się w hotelu by na spokojnie się najadł przed- mamy prawie 200 km w jedną stronę, dziś było na dziko, maly nie chciał zbytnio jeść - wiec tylko cyc, marudził strasznie w aucie, co wsiedliśmy do samochodu to kupa
|
|
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zależy, jak Pani dobierze modele. Musi Pani przymierzyć - nie podpowiemy zaocznie, bo to trzeba po prostu wsadzić do samochodu i przymierzyć. Fotelik tyłem na przednim siedzeniu to nie jest najlepsze rozwiązanie + osoba z tyłu - jeśli nie ma takiej konieczności, również może zaszkodzić dziecku. http://fotelik.info/pl/news/mama-siedzi-z-przodu,327.html także raczej oba foteliki z tylu...w sumie rozczarowal mnie te odpowiedzia jasne rozumiem, ze trzeba przymierzac dziecko do fotela, fotel do samochodu...ale jednak jakies wskazówki jak to rozwiazac mogl podeslac :P
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2408 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech dziadostwo jedno :/ Zdrówka ![]() Cytat:
Brawo za ząbek ![]() Zazdroszczę przespanej drogi, nam Bart w powrotnej nie usnął ani na chwilkę i w pewnym momencie było cieżko... Cytat:
Dziękujemy ![]() Kosi kosi robi jak śpiewam kosi kosi a brawo bije jak się cieszy ![]() Ojj tam jak dla mnie są różnice ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, bedzie dobrze ![]() Bart jak był malutki tez miał zabieg w zo, jadł ostatni posiłek o 6 rano-cyc a zabieg był o 16. To była masakra!! Po zabiegu nie mógł się nacycać. Pozytywne myślenie przede wszystkim ![]() Cytat:
Ooo piękny tort superowo a smak mmmmm ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2409 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaki bacik wolę pejczyk Cytat:
Dziękujemy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Chwalimy się - Bart dziś zrobił siku do nocnika ![]() Posadziłam go i przypadkiem nasikał może załapie o co kaman ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widziałam jak wysiadała
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym dzien wczesniej jechala ja juz przy pierwszym trzymaniu mlodego na czczo chcialam walic glowa w sciany zeby sobie ulzyc. ale fakt tez taki, ze on wtedy pil malo a czesto. no ale mielismy do dyspozycji narkotyki, zeby go uspokoic... aaaale nasze dzieci teraz dorosle sa i jak sie zapchaja kaszka np. i potem sie je czyms zabawi, pospia, nie beda widzialy ani czuly jedzenia, to dadza rade
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Justu dobrze sie wyrazilas
tez bym chciala i idealna cere ale nawet z moimi przebarwieniaminna czole czasem mi wisi, czy mam makeup czy nie ![]() Ania to sciskamy mocno napierw za wyniki badan, a potem za sam zabieg. Bedzie dobrze ![]() Sent from my XT1032 using Tapatalk |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie, obudził się po 45min i buszuje nadal
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bedzie wszystko dobrze!
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tak jak kiedyś miałam Biedronkę, więc u nas jakaś tam oszczędność jest
|
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2419 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam W. zaśnie w aucie zawsze, obojętnie jaką trasę robimy ale miałam obawy w drodze powrotnej, bo z jakąś godzinę jechaliśmy w korku wrr ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2420 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy kawałek i to już musi być mała podróż ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Esss ale z Ciebie ancymon ![]() Cytat:
A wracaliscie w niedziele? O jakiej porze? My wyjechaliśmy ok 11 i droga super, zero korków i ruch mały ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam się zapomniało, że jest niedziela |
|
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja sika jak juz jej pampka sciagne dwa dni pod rzad mi tak zrobila
|
|
|
|
|
#2423 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja taki sam terrorysta byłam, siostrę mam młodszą 3,5 roku, leżała w łóżeczku, ja miałam czątkę obranego jabłka, wyciągała do mnei rączki, miała ze 3 mce pewnie, to odgryzłam jej kawałek i włozyłąm do buzi, dobrze ze mama weszła akurat do pokoju ;/Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja po treningu, czuje sie lux , wykąpana, zrelaksowana, czekam na wojewódzkiego
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
WOW
Chyba pierwszy raz jestem pierwsza ![]() Dzień dobry za nami średnia nocka i miły poranek, właśnie jemy śniadanie
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się dzieje, wczoraj Paulinka poszła spać, zasnęła prawie od ręki. Po 1/2h kwik, później znowu zapłakała. Podnosiła główkę i widać, że coś nie tak. No to szybka decyzja Viburcol, bo może zęby (zawsze pomagał, ale nigdy tak szybko się nic nie zaczynało). No i w nocy miałam kilka pobudek, pierwsza bo smoczek się zgubił, no ok to standard. A później małe popłakiwanie, ja na nogi a młoda w łóżeczku śpi, smok w buzi i troszkę pokwiliła przez sen. Kilka razy tak było czy kilkanaście. No i kurde nie wiem, za zimno, za ciepło, viburcol nie działa (ale się nie budziła) czy coś się śniło. Macie jakieś doświadczenie co z tym fantem zrobić?
Mam tytuł na nowy wątek "Dziś raczkujemy, jutro wstajemy, pojutrze świat zawojujemy "
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja czasami tez sie tak budzi, a bo na brzuchu wyladowalo, a to cos a to siku i pewnie dlatego sie przebudzila ale jakos dajemy rade
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, dziś wyjątkowy dzień. Kończymy 9 mc. Wyjątkowy, bo w sumie po 9 ( no dobra 8i pół) się Daro rodził. Z całą pewnością nie jest już nieporadnym niemowlaczkiem, z najczęściej prezentujących umiejętności mamy takie:
- waży 10 kg ( nieco ponad) - mierzy 80 cm - ma 7 ząbków: 4 u góry i 3 na dole, ale nadal ślini się przeogromnie, więc jeszcze coś chyba idzie - mówi mnóstwo sylab głównie w różnych kombinacjach ( standardowe "mama", "papa" już raczej sobie poszły) w stylu "buka", "buk", "joko".Ostatnio jak go wołałam na jogurt to nawet powiedział coś w stylu "jogut" - siada, raczkuje ( teraz to już naprawdę ekspresowo i czasami się zastanawiam jakim cudem mu się to wszystko nie popląta i się nie wywróci, osobiście miałabym chyba gorszą koordynację na czworakach) , chodzi przy meblach, czasami na kilka sek.nie trzyma się niczego ( zwykle nieświadomie, jak np. coś ogląda zafascynowany, ale jak już się zorientuje to leci na tyłek. Ostatnio też bawi się tak, że staje przy meblu puszcza go i rzuca się w moją stronę. Zwykle zrobi wtedy 1 maks 2 kroczki po czym leci do przodu a ja go łapię, a On się śmieje i ma radoche. - uśmiecha się do ludzi, ale do mamy w domku często sapie i robi groźne miny - pięknie wypluwa wszystko jak już mu się odechce jeść - pije samodzielnie z kubka niekapka i sam w ciągu dnia po niego sięga jak mu się pić chce ( ma postawiony zwykle na naszym placu zabaw i jak chce to sobie do niego raczkuje) - przebija pionę i daje "cześć",za to "papa" nie chce robić mimo, że pokazuję mu od miesiąca. "Kosi, kosi łapki" czy też "brawo" robi na zasadzie takiej, że chwyta moje ręce i robi ze mną, za to sam już nie - chce w 100% być w centrum uwagi, więc cokolwiek robię najlepiej jakbym robiła na podłodze i mówiąc do niego - nie przesypia nocek i pobudki bywają nie tylko na karmienie - lubi walić różnymi przedmiotami o siebie albo o ziemię - książeczki po chwili go nudzą - chwyta matkę za włosy i szarpie, nie reaguje na "puść", a raczej ignoruje tą komendę, bo kiedyś reagował - lubi myć zęby, chętnie otwiera do tego buzię i w trakcie śpiewa razem z mamą - zaczął nakładać kółka na ten taki bolec. Póki co nieporadnie i nieskoordynowanie, ale widać jaki jest jego zamiar - jak jem całe jabłko to wgryza się z drugiej strony i sam sobie odgryza kawałki i je ![]() - robi "bara bara bum" tzn.jak słyszy to sam wyciąga głowę do przodu by się czołami zderzyć - przytula się do nas i do misiów - reaguje tez na "daj" i oddaje to co trzyma wtedy w rece ![]() Jeszcze 3 miesiące i będzie rok
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2014-03-12 o 10:40 |
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pięknie jak na 9 miesięcy u nas ranek był okropny od 7.30 Młody miał problem z zaparciem, stękał, napinał się czerwony i nic. po 40 min zaczął płakać po raz pierwszy miałam sytuację że moje dziecko płakało ponad 10-15 min. płakał coraz bardziej, widać że go bolało i cierpi, ja w piżamie, więc zawołałam mojego tatę, mieszka piętro niżej i na szczęście ma urlop, żeby wziął Przemka a ja się szybko ubrałam i poleciałam do apteki pod domem, dostałam czopki glicerynowe i na szczęście po kilku min pomogły. ale Młody był tak wykończony płaczem i wszystkim że jak już poszła kupa to siedział mi na kolanach wtulony i chyba 15 min się wtulał biedaczek ![]() Anka trzymam kciuki, na pewno będzie wszystko ok
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo
Moje marzenie mieć pluszowy pokój![]() Ogólnie to wstaje przy wszystkim i wszystkich, zaliczyła już dwa guzy :/ Was nie nadrobię!! nie ma szans
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

do 9 kg mozna na 3kach jechac, czemu nie, skoro nie przeciekaja
tansze sa 

teraz mu cieknie taki luzniejszy. jako ze z nim trza dmuchac na zimne, idziemy do lekarza na 15:15.
same sukcesy! (biedny krolik
także prosimy o kciuki by było wszystko ok
super !

wiec Was ponadrabialam troszke przy tej okazji.

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną