|
|
#811 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
![]() A Kacperek taki dlugi, i wez to kupuj ubranka na 56 ![]() Cytat:
![]() A no Dobry ide dzis na badania ostatnie, a taka glodna jestem, ze zaraz padne. Jakis mam dobry humor, chociaz musze na zajecia isc i w ogole... Ale co tam wazne ze slonce swieci ![]() Milego dnia laski ![]() Nadzwyczajna
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
No u mnie na razie bez zmian. Troche zeszło jeszcze krwi. Bóli nie mam jako takich. Cos tam mnie ćmi ale to raczej dyskomfort niż bol. No może jakbym okres miała dostać za 2 czy 3 dni.
Zobaczymy co powie ordynator. Moj gin bedzie dopiero we wtorek. Gdyby byl to moze by mi tam cos przyspieszyl a tak bede kwitnac az samo sie ruszy. Wczoraj dziewczyna z mniejszum opuchnieciem miala wywolany i miala o tydzien mniejsza ciążę. Moja tesciowa sie wscieka ze ze mna czekają az cos zlego sie zadzieje. Mowi:dziecko duze donoszone, cukrzyca, puls,puchniesz tak ze pielegniarki sie zlatuja ogladac a on czeka nie wiem na co. Trochę racji ma. Ale skoro czop juz mnie opuścił to moze jednak urodze bez wywoływania. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#814 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana, z dzieckiem na klacie
![]() Noc nawet spoko. Budziła się co godzinę , dwie, ale po jedzeniu zasypiała, więc nie jest źle. Pobudka była o 5 rano. Delicol zaczął pomagać Wczoraj był pediatra na wizycie patronażowej i Alicja się darła konkretnie Ale uspokoił mnie i zaczynam dietę rozszerzać, wczoraj zjadłam zasmażane na maśle buraczki Do tej pory jest ok, a mała kupkę zrobiła i rano takie bąki sadziła, że męża obudziła, bo myślał, że to ja ![]() Cytat:
Kciuki dla Ciebie, już niedługo zaznasz tego szczęścia. Należy Ci się po tym co przeszłaś Cytat:
Cytat:
Co do KP to z czasem się rozkręci . Ja mam 3 tygodniowe dziecko i dalej mnie palą sutki. Smaruj między karmieniami swoim mlekiem i daj mu wyschnąć. Jak najczęściej wietrz piersi i na razie nie zakładaj stanika po domu. Stanik uciska gruczoły i spłaszcza sutki. Najlepiej po tygodniu karmienia dopiero założyć. Cytat:
![]() Teqiba Gratulacje dla Ciebie Kate jesteś pewna, że chcesz się poddać? Ja karmię już tylko piersią, ale tydzień temu miałam kryzys. Alicja płakała non stop, uspokajała ją tylko butla Jednak jeśli nie chcesz karmić , to może chociaż kilka razy dziennie dawaj pierś? Albo ściągaj do butelki? Ja zamierzam karmić tylko piersią około 3 miesięcy, a potem pomału przestawiać na butelkę, bo wracam do pracy. Po pół roku mała będzie już tylko na MM i będę rozszerzała jej dietę. Asienka213 piękna waga Ja na koniec miałam+ 17 kg, a tydzień po porodzie już nie mam 12 kg :-D Dodatkowo widzę, że same piersi z mlekiem przed karmieniem ważą kilogram .mariolasl zazdroszczę pogody i synka, który lubi spacerować. Ale Marco zdecydowanie nadrabia stracony w szpitalu czas i jest grzeczny po to, by sobie zjednać mamusię . Jest taki malutki, a słodziutki.
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!! Kochane piękne opisy porodów! Mega wzruszające.
Ag synek prześluczny! Teqiba za Kacperka!!Ja leże chora wczoraj mnie rozłożyło. Strasznie się czuję ;( Nie mam kupiuonego jeszcze wózka. Nie możemy się zdecydować jaki wybrać. Któraś pisała kiedyś, że ma jedo fyn?? Jak go ocenia? Polececie jakieś inne? Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#816 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kolejne rady
Czbasia super że już w domu JustiLbn jestem pewna że chce to skończyć Jeszcze raz dziękuję za rady dziewczyny ![]() Trzymam w dalszym ciągu mocne kciuki za wszystkie nierozpakowane ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale tak wole za sniegiem tez nie tesknie to normalne, nie martw sie, juz mozesz rodzic
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
kciuki i brokuly dla nierozpakowanych ![]() Justi za w miare spokojna noc A ja mam pytanko, bo bede robila zakupy na gemini chyba i chcialabym kupic malej jakis lek przeciwgoraczkowy.przeciw bolowy w razie W, bo jak nam kiedys cos wyskoczy to bedzie beret, bo apteka calodobowa 20 km od nas, albo jak bede sama to juz w ogole beret, tylko nie wiem co kupic i co nadaje sie dla niemowlaka ktos cos wie?Elunka jak tam Miki Zasnal, czy nie wiesz, bo nie odebralas go od taty i teraz spisz kiedy wracacie do pampersow?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna -
![]() lenia mam, nic mi się nie chce. niech mnie któraś kopnie do roboty, bo mnie te sterty prania przysypią... |
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola
za pierwszy spacer. ale Marco super wyglada w wozku i ma zadowolony wyraz twarzy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Teqiba, wielkie gratulacje! Cytat:
za karmienie Cytat:
niech się szybko rozwinie i ładnie pójdzie Cytat:
Ela, ja na gemini tylko to znalazłam dozwolone od urodzenia chyba http://www.aptekagemini.pl/pedicetam...uplikat-1.html pedicetamol - ale przy wielu nie jest napisane od kiedy można stosować. |
|||
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaz ja w ciazy codziennie mialam lenia i balam sie,zemi tak zostanie, ale na szczescie jest calkoem odwrotnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje slicznie. Musze sie w cos zaopatrzy, ale mam nadzieje, ze mi sie szybko nie przyda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
po szczepionkach zalecano mi też smarować miejsce wkłucia Altacetem w żelu.
|
|
|
|
#828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
zadna nie urodzila ![]() Cytat:
na kiedy masz z usg ??teraz sie juz nie martw zadnymi kluciami, mozesz rodzic ![]() no dokladnie, ciekawe czy teqiba zdazy go ubrac w jakies 56 ![]() powodzenia na badaniach Cytat:
za walke i sukces, coraz lepiej wam idzie ![]() Cytat:
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
u pediatry bedziemy dopiero za 3 yyg na szczepieniach. a ja sie boje ze wczesniej cos wyskoczy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#830 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko nie wiem w co bo sie jeszcze nie orientowalam co sie teraz uzywa ![]() Mi sie snil porod dzisiaj, nie pamietam dokladnie, ale pozytywnie
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, idę spisać listę rzeczy potrzebnych do szpitala i zabieram się za ogarnięcie torby.
|
|
|
|
#832 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze mowilam do tzta, ze co dziewczyny pisaly, ze po cesarce boli jak mi nic nie bylo i od razu wstalam
|
|
|
#833 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=asienka213;45548510]
a czemu mu sie nagle odmienilo na kiedy masz z usg ??teraz sie juz nie martw zadnymi kluciami, mozesz rodzic ![]() a nie wiem czemu :/ z usg na 1 kwietnia Cytat:
![]() Cytat:
że Ali się poprawiło no super wieści Dziękuję Ci za miłe słowa Powiem wam nowine roku, że wczoraj aż mnie z butów wysadziło... bój eks zapytał się mnie przez sms'a (!!!) czy ma być przy porodzie |
||
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
witam się teoretycznie od OM donoszona, praktycznie (od ovu) będę się czuła donoszona za tydzień :P ale świętowaś mogę dwa razy, a co :P
ale nie, niech Młody siedzi :P dopiero pierwszą warstwę farby w nocy położyliśmy, a gdzie podłoga, meble itp :P ktoś mi tu uciekł z prima aprilisa :P:P:P:P
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no wybacz mi tak wyszło ale jeszcze różnie może być może Stasiowi się odwidzi, że chce na ten świat przyjść wcześniej
|
|
|
|
|
#836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za szybki poród.Cytat:
|
|||
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie! Dziś o 4 05 urodził się Franek :-D 3730g 56cm SN.
Wszystko w porządku, odpoczywamy sobie, ale taki tłok na poporodowym że jesteśmy na patologii... Brokuły dla potrzebujących! |
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#840 | ||
|
Zakorzenienie
|
JustiLbn faktycznie szybko Ci miesiączka wróciła...
A Alicja może nie lubi spacerków? Absorbującą córeczkę masz ![]() kate1623 żeby Ci się bez problemów udało zakończyć tą laktacje w takim raziemartorka bardzo ładny wózek i faktycznie bdb cena ![]() Cytat:
widziałam zdjęcia ze spacerku, super Cytat:
TEQIBA gratuluję serdecznie urodzenia zdrowego syneczka!! ![]() asienka213 to masz za potwierdzoną płećBeautifulLie to czekamy na poród |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

za opis i dla tzta, ze tak fajnie ogarnal sytuacje
noo moze tylko tyle, ze 1 raz potwierdzil plec 

Do tej pory jest ok, a mała kupkę zrobiła i rano takie bąki sadziła, że męża obudziła, bo myślał, że to ja
czym zebow tam nie widz
A mój gin stwierdził że jednak tp będzie liczyć z om czyli na 18 marca ;D

II kreski 30.07.2013