|
|
#751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Margo ja mam z miękkim
z canpola ![]() Magduś nie zazdroszczę Ci ehh z czego takie świństwa się biorą :/ mam nadzieję że coś Ci pomoże :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczyny za dobre słowo. Na 20:00 umówiłam się do dermatologa, powinny też już być wyniki wątrobowe z rana no i jutro o 10:00 wizyta u gina... mam nadzieję, że cokolwiek mi pomogą bo ja już nawet do szpitala mogę się położyć byleby mi ktoś jakoś ulżył..
|
#753 |
|
Wtajemniczenie
|
Trzymam kciuki. A w ogóle próbowałaś brac wapno?
|
|
|
|
#754 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, niestety nic a nic nie pomaga... dziś w ogóle jest meksyk bo do tej pory w nocy swędziało a dziś od rana ciągle, nie wspominając, że nie spałam w nocy...jestem zombi mama zadzwoniła zapytać jak sytuacja z Agatką a ja w ryk...no nerwy mi już puściły:/---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- No dobra ale już nie przynudzam swoją wysypką.... Dziewczyny nuda się wkrada! proszę bardzo się wypakowywać trzymam kciuki za was wszystkie
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już mnie zaczyna wkurzac i stresowac te wyczekiwanie. Ja już chcę by po i sobie na spacerki z wozkiem chodzic
Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2014-03-11 o 15:37 |
|
|
|
|
#756 |
|
Rozeznanie
|
Ja w szpitalu. Pobrali mi krew i mocz na badania:kreatynina mocznik itd. Przez te opuchniecia cholerne.
Szyjka ustawiona ale rozwarcie tylko na palec. A mialam nadzieje ze cos sie ruszy. Chodzi o to ze zamykaja oddzial i jesli mnie wypuszcza do piatku to moga juz mnie odeslac do innego szpitala we wtorek jak przyjdę. A ja juz chce tu urodzic. Moj gin jest dzis i na noc i potem dopiero we wtorek i 18 chcial mi wywolac jesli sie nie ruszy. Boje sie ze ordynator bedzie mial inny pomysl niz moj gin. I sie troche martwie. Ale wszystko zalezy od wyników badan. Bede ich prosic zeby mnie nie wypuszczali. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#757 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Próby odłożenia do łóżeczka kończą się histerią. Dodatkowo mała ma zaparcia i od godziny 1 w nocy do 5-6 płacze Co do mnie to mam mega hemoroidy , krwawe i czekam aż skończę tańsze czopki i kupuję procto-glyvenol. Tak w ogóle dostałam już miesiączkę Kilka dni temu rozbolał mnie brzuch okresowo, ale jakieś 90% delikatniej niż przed ciążą Dlatego po połogu jakieś tabletki koniecznie. Nie mogę patrzeć na swój brzuch Waga 57 kg po karmieniu, więc jest -12 kg. Zostało jeszcze 5 ciążowych, ale wyglądam ok także jak nie zrzucę to trudno, abym tylko brzuch spłaszczyła. I niestety mój koszmar diety matki karmiącej się ziścił. Magduś jak dla mnie to pokrzywka. Miewam ją często z racji pracy i wygląda identycznie. Niestety bez leków antyhistaminowych nie da rady Wspaniałe opisy porodów. Mój zaczyna się na szczęście zacierać Najlepiej mi małą ubierać w kaftanik i śpiochy. Bo ma już prawie 3 tygodnie, a pępek nadal nie odpadł. Moja suka nie widzi dziecka Wyszłam na dwór jej pokazać, akurat mała płakała, a Kropka biegała koło mnie , chciała się bawić ze mną, a Alicja niewidzialna
|
#758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby jednak ordynator nic nie wymyślił, ale jak Twój lekarz jest to może coś zdziała. a kiedy wynii będziesz miała?Cytat:
i buziaki |
||
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Cały czas Was podczytuje, ale ciężko mi na bieżąco odpowiadać każdej ![]() Baja,Koziemleko wzruszyłam się czytając Wasze opisy porodów My będziemy rezygnować z karmienia piersią bo niestety Maja się nie dojada i ciągle płacze. Niestety próbowałam nie wyszło no trudno. Jak macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na zakończenie laktacji to proszę napiszcie nie chcę brać leków wolałabym naturalnie zakończyć
|
|
|
|
#760 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() koziemleko tez chce taki porod ![]() Baja, ag9 dziekuejmy za opisy, wszystkie w ogole wzruszajaa mnie bardzo, najbardziej te momenty jak dzieci juz sa z wami ):magdus oby wszystko bylo dobrze ![]() Ja bardzo sie boje, ze mojego meza nie bedzie na czas... bardzo chcialabym porod razem przezyc, wczoraj przed poludniem pojechal i jeszcze nie wrocil, w ogole nie wie czy da rade dzis wrocic.... Wlasnie dzwonil kurier-zaraz bedzie wozek!!!!!! trzymajcie kciuki, zeby byl dobry!!
|
|
#761 | |||
|
Raczkowanie
|
nadzwyczajna dobrze, że jesteś w szpitalu, na pewno dobrze się Tobą zajmą no i
żeby ordynator nie namieszał w Twoich 'planach' ![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki i za wizytę Cytat:
![]() byłam dzisiaj na spacero - zakupach i w kilku lumpkach przy okazji kupiłam kilka zabawek i większych ubranek, zrobiłam spagetti i czeka mnie jeszcze prasowanie - ale to później pogoda jest przepiękna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- martorka za wózek !a jeszcze dziewczyny co pakowalyście z takich aptecznych/higienicznych rzeczy do torby?
|
|
|
#762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za jakieś pozytywne wieści. Żeby zdiagnozowali co to za cholerstwo ![]() Cytat:
no to masz wzywanie niemałe. Powodzenia! Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#764 |
|
Rozeznanie
|
Wozek superasny, wiadomo jak to uzywany-troche kola zuzyte, ale za taka cene to jestem zadowolona!!!!!!
|
#765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- z takich rzeczy które zauwazylam że dziewczyny nie pisały pakując torbe to ja mam altacet w tabletkach (ponoc pomaga przy nawale pokarmu) |
|
|
|
|
#766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jak przestałam karmić to ściągałam tylko tyle mleka, abym ulgę poczuła, i robiłam okłady z zimnych, pogniecionych liści kapusty. Po paru dniach był spokój. Szybko poszło.
|
|
#767 |
|
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=4006405869
swoich nie zrobie,bo przy sztucznym swietle malo widac, a robie telefonem wiec tylko z all teraz
|
#768 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli to jest rozpuszczenie, to tak, jest rozpuszczona ale po blatach w kuchni nie chodzi, po meblach rowniez nie jej rewir to kanapy, fotele, lozko, podloga fatalnie to wyglada ![]() Cytat:
moj synek wazy 1820g, wiec nie widze przeszkod, aby donoszone dziecko wychodzilo, szczegolnie, gdy jest ladna pogoda Cytat:
dzisiaj ze soba dziekujemy ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wyglada jak pokrzywka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ibuprofen jak cie bedzie bolec i dobrze trzymajacy biust stanik, taki dosyc scisly sciagac tylko w wypadku, jesli bedziesz czula dyskomfort
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-03-11 o 18:27 |
||||
|
|
|
#770 |
|
Raczkowanie
|
Mam jutro rano pobrać sobie ten wymaz GBS, tylko nie wiem czy mam się wcześniej podmyć czy tak po nocy
poradźcie dziewczyny makabra jakaś, jak by mi sama nie mogła pobrać Baja86 opis porodu super, dobrze że trafiłaś na dobrych lekarzy, brawa dla nich za szybką reakcję i decyzję o cc a teraz muszę Was nadrobić, wybaczcie ... aha szukałam dzisiaj w sklepach herbacianych tej herbatki z liści malin ale doopa... mam jeszcze dwa sklepiki, zobaczę może uda mi się kupić
|
#771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8190 |
||
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
Martorka mam wózek w tych samych kolorach prawie
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- INFO OD TEQIBY prosze o zaznaczenie na czerwono. Uprzejmie donosze, ze w dniu dzisiejszym o godzine 11:35 wyskoczyl z brzuszka moj synek Kacperek Wazy 3450, ma 61 cm i otrzymal 10 punktow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Może będzie koszykarzem
bo faktycznie długi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#778 |
|
Rozeznanie
|
Teqiba ogromne gratulacje
![]() Zdrowia dla synka Kiedy ja? Kiedy ja? Kiedy ja? Ale jestem niecierpliwa a to już tak blisko ![]() Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
|
#779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Długaśśśny Dziewczyny- dzięki za opisy porodów ![]() Ja coś zmęczona, więc za dużo pisać nie będę. Uczymy sie z Emi funkcjonowania w dzień we dwójkę- czasem bywa dość absorbująca, ale na niegrzeczne dziecko narzekac nie mogę. Ag- my wyszliśmy na pierwszy spacer jak Mała miała 5 dni- wystarczy odpowiednio ubrać i tak jak pisze Mariola- jak zdrowe i donoszone, to po co kisić w 4 ścianach. Teraz chodzimy codziennie, bo dotleniona Emilka lepiej śpi. Martorka- gratulacje za wózek nadzwyczajna- nich Cie lepiej już z tego szpitala nigdzie nie wypuszczają do porodu. Kate- miałam Ci o szałwii pisać, ale Maggie mnie uprzedziła. Szkoda, że nie wyszło z KP, ale obie macie być szczęśliwe. Postaram sie Was jutro nadrobić- ale pod warunkiem, ze mnie mała jakoś od siebie odłączy. Dzis obudziła sie o 7 (jak codziennie) i do 12 miała aktywność z naprzemiennym jedzeniem. Potem cieszyłam sie, że mogę wyjść z domu bo na razie do gondoli pozwala się włożyć tylko na śpiocha.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

z canpola 

Próby odłożenia do łóżeczka kończą się histerią. Dodatkowo mała ma zaparcia i od godziny 1 w nocy do 5-6 płacze
Kilka dni temu rozbolał mnie brzuch okresowo, ale jakieś 90% delikatniej niż przed ciążą 

żeby jednak ordynator nic nie wymyślił, ale jak Twój lekarz jest to może coś zdziała. a kiedy wynii będziesz miała?

za wyniki i 

i nam wszystko opisać ze zdjęciami 
)