|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
Dziecko od wczoraj wieczora nie ma goraczki
Pozniej nadrobie. Dzien dobry
|
|
|
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3933 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hejoo hejooo
![]() ![]() Dziś wybieramy się na targ bo Mikołaj nie ma czapeczki na taką piękną pogodę Będziemy przymierzać. Muszę go wziąć bo on ma jakąś dziwną głowę i w 99% czapek nauszniki mu nie pasują. Zawsze jedno ucho jest odkryte ![]() Cytat:
Moja kuzynka wpłaciła kasę za fotelik, babka nie nabiła na kasę tylko napisała im karteczkę i wtedy mogli wynieść i przymierzyć fotelik. Cytat:
Cytat:
Się podpinam :P Wszystkiego naj naj naj Villga Cytat:
Ja tez dołączam do klubu stanikowej porażki ![]() Fajny klocek, a kawaler obok jeszcze fajniejszy Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://www.rossnet.pl/rossne/promocje Cytat:
I dla Jolanty też dużo dużo dużo zdrówka ![]() I wszystkiego naj naj naj dla Florka i Tomka
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Dla naszych brzdąców Florka i Tomusia NAJ NAJ NAJ
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, nadrabiam powoli
![]() u nas średnio ciekawie. Od dwóch dni Kamil ma kryzys roczkowy (sama wymyśliłam ), ciągle się złości... ale nie tak normalnie tylko jak starsze dziecko, spina się cały (czasami mnie szczypie jak akurat go trzymam) i piszczy. Co chwilę, bo ubieram pieluchę, bo nie dam telefonu, bo mu mówie żeby coś pokazał a on nie chce. I taki złośnik... muszę to jakoś naprostować ale szczerze nie bardzo wiem jak... narazie mówię mu że tak nie wolno i odwracam uwagę, bo samo odwracanie uwagi nic nie daje. Mam nadzieje że to właśnie jakiś kryzys, próba sił i przejdzie, bo nie idzie z nim wytrzymać.A jak potrafi piszczeć i się denerwować jak np. kółko nie wchodzi do garnuszka Z łóżeczkiem też mu nie przeszło.. jak tylko otworzy oczy to wstaje cały zaspany i się drzeeeeee dziś rano się nie dałam i dopiero jak miał chwile między darciem i czym się zajął to szybko go wzięłam. Mam zamiar mu pokazać że wyjmę z łożeczka ale nie przy krzyku.Tylko czekam na poranną drzemkę, bo nie wiem czy jak się po niej obudzi to będzie tak łatwo, obawiam się że dostanie takiego szału że sam się nie uspokoi. Zobaczymy ![]() tym czasem nadrabiam dalej a i mamy nową ksywę dla Kamila jako że mówiliśmy na niego Dziub/Dziubek to od dziś nazywamy go Dziki Dziub bo zdziczał kompletnie
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2014-03-12 o 08:15 |
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
STO LAT , MOC BUZIAKÓW DLA FLORKA I TOMKA
|
#3937 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
![]() :brzyda l:a Wy jacy jesteście ? spokojni/nerwowi? i ![]() ......................... .................dla Tomka ...................... ![]() ......................... ...............i dla Florka ......................... ......... i pochwale się ,ze nauczyłam mego synka zabawy piłką(w sumie to obalem) - ja rzucam do niego a on do mnie .i tak w kółko . raczkuje za piłka jak piesek i faktycznie niezle mu idzie podawanie do mnie -trafia często
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
no ja też tak... choć dzienne czasem są podwójne, jak mam za wolno łyżką macha
![]() Cytat:
i też w kategoriach survivalowych ("przetrwałam")...i ode mnie! i ode mnie!!!! sttttoooo lat!!!! Dla Tomusia!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() klask i:no i stówka dla Floriana!!!
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego! Dla Florka i Tomka !
Jeżu ale jestem niewyspana, kiepska noc, spalam 2 godziny, pobudka Hani, cyc, potem prawie 3 godziny wiercenia sie, kopania, lażenia po mnie...potem 2 godziny sny i pobudka. Do tego tz od wczoraj przeziebiony, gardło boli go, nos zaprany i tak chrapał że Jedziemy dzisiaj do cioci kloci po emelki aaa i zaglądnęłam do materaca w końcu nic moje oczy tam nie wypatrzyły, no ale tylko ten kokos jest na wierzchu a gryka jest obszyta, więc jej nie widać.Despa, zamorduję Cie za tą tartę, zrobiłam wczoraj wieczorem, myślę sobie...zjem kawałek na kolacje i będę miała na jutro od razu gotowy obiad... i co? I zeżarłam całą w 2 ratach nigdy nie będę chuda
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wszystkiego Najlepszego dla FLORKA i TOMKA
![]() -------------------------------------------------- Byłam wczoraj na badaniach z pracy, na szczęście nie było tak źle tylko 3h ![]() Taka piękna pogoda, że cały dzień po za domem. Dzisiaj zapowiada się podobnie, tylko czekam aż F. wstanie. |
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Florka i Tomusia! Rosnijcie zdrowo chłopaki! :-*
Kwiatuszku, współczuję nocki.... :-* Bzinko, Tobie też. :-* Zdrowia! I dziękuję Wam za życzenia :-* kochane jesteście. Pani, mi też możesz z rozmiar odstąpić ;-) ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Luna- Dziki Dziub wymiata hehhe. Buziaki dla Twojego zlosnika!
|
|
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
dawaj ! dawaj!
Cytat:
ja tez zjadłam tarte na kolacje .całą. z gruszka i serem i warzywami . Cytat:
aaaa ![]() fajne emoty dalas !
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
heeehhhh... ja też.
mam wszystkie składniki na tartę Despy zrobię wieczorem jak goście będą to sama nie zjem ![]() oooo, tak! dla każdej starczy i jeszcze będą duże... heh.
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kumate dziecię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje porady - szukam spacerówki a w zasadzie mysle, czy mi potrzebna
- typu 'parasolka'. Większosc z nich jest dla dziecka do wagi max. 15kg. Kubus teraz wazy pewnie 10, ale pozniej dzieci znacznie wolniej tyją - jak to jest z tym? Jakie Wy macie ?
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Podpinam się pod życzenia
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZEGO DLA KOLEJNYCH NASZYCH ROCZNIAKÓW
FLORKA TOMKA |
|
|
|
#3948 | |
|
Wtajemniczenie
|
O. wczoraj pierwszy raz bujała się w huśtawce u dziadków
ale była radość![]() no i zastanawiam sie skąd Ona wiedziała jak się rozbujać normalnie elegancko synchronicznie przechylała się w tył i przód aż się tak wysoko rozbujała że szok! a przy tym niesamowity śmiech... super mówię Wam---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
ja nie mam i nie wiem czy kupie czy będzie potrzebna
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Nestelle ja miałam już też kiedyś meliski i najlepsze były na taką wczesną wiosnę taką pogodę jak teraz, to aż tak się stopa nie pociła ... no ale jakoś nie mogłam się oprzeć.
Podejrzewam że w przyszłym tygodniu będę w P-ń więc się przejdę będę miała pomoc to pobuszuję ![]() Moni_ka.g nie jesteś fleja ja też nie zmieniam małej codziennie piżamki no poza chorobą tak jak teraz gdzie zmieniłam codziennie a nie raz nawet w nocy. Ja ostatnio nawet zmieniłam po 5 dniach, to dopiero Aaa wiecie co wczoraj wieczorem zbrobiłam tak wykąpałam dziecko w czarcim żebrze - zielie ostrożenia, powiem wam że nigdy o tym nie słyszałam ale tu w rejonie tż to bardzo popularne (jak już się dowiedziałam kiedyś to wyczytałam że to pomaga na problemy skórne trądzik, pory niby babki stosowały i ja przez jakiś czas w tym myłam buzie i mi tak zostało w domu w zapasie) ile z tego mojego dziecka farfocli wyszło im brudniejsza woda z takimi mentami to znaczy że choroba z ciebie wychodzi, albo ktoś urok na ciebie rzucił itp. itd. ... ja wiem zabobony zabobanami ale kiedyś u koleżanki widziałam jak kąpała dziecko chore i normalnie w trakcie kąpieli zaczęła Julce ropa z oczu wychodzić (podobno dobrze bo to choroba ale czy to prawda? nie wiem) no kiedyś nie było dostępu do tylu lekarstw i ludzie sobie jakoś radzili ... ale chyba jednak coś w tym musi być skoru ludzie wierzą w lecznicze i oczyszczające moce tej rośliny ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Widzę, że o jedzeniu właśnie zbieram się na zakupy no ale muszę się pochwalić no muszę wiem będę wątkową chwalipiętą ale co tam TAK! TAK! dziś rano moja waga pokazała mi już tylko 5 kg do wagi z przed porodu Jak tż w końcu mi orbitreka naprawi to będzie szybciej (potrzebował śruby by telewizor zawiesić więc wykręcił mi z orbitreka "Bo przecież w ciąży jesteś" no ale to było jakieś 1,5 roku temu ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- I Jeszcze Nestelle tak liczyłam na magiczną poradę w sprawie cycek nie ukrywam że miałam nadzieję, no że będę smarować krem, serum, napinanie i mi stanie a tak to dupa jeden większy od drugiego o 2 rozmiary jeden wychodzi z miseczki a drugi? gdzie jest drugi? no jak w studniu pusto nic nie ma, nie ma drugiego znikł
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-03-12 o 09:50 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie to kupić? spróbowałabym z ciekawości
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
anika_s w aptekach i zielarskich kupisz bez problemu. Tylko w aptece pytaj o ziele ostrożenia bo nie wiem czy potoczna nazwa czy taka regionalna to czarcie żebro.
|
|
|
|
#3952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawde się cieszę - mnie brakuje 4 kg do wagi sprzed ciąży a Ty na diecie jesteś ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Bzinka dobrze ze chociaz Tobie wyszla tarta a nie zupa ;-), ja tez polaszuje ja jak dzika...
Pani tez sie na cycki pisze... Pizamki piszecie, moja spi w pajacach, codziennie swiezym bo pizamki nie mamy jeszcze....
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dragusia - mój Tż dopiero jutro obiecał wypełnić ankietę, więc najpóźniej w piątek Ci odeślę. Cytat:
nestelle - mój A. też czasami ma takie dni, ryk, tylko u mnie by siedział. Do tej pory nie wiem czemu tak jest, ale na szczęście nie bywa tak często. Bo to wyglądało śmiesznie ale mi do śmiechu nie było...Zdrówka, niech szybciutko zdrowieje Cytat:
a ja się jaram TYLKO kurtką![]() A teraz hit! Moje dziecko boi się butów
|
||
|
|
|
#3955 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć i czołem
![]() Najwspanialsze życzenia dla Tomka i Florka! 100 lat, moc radosci i szczęścia Cytat:
bardzo fajny ten pojemnik, tylko ze troche płytki (w srodku tylko 10,5 cm) ale wygląda czadowo ![]() Cytat:
fajnie ze goscie pomysleli o młodej pojemnik na klocki, alebo inne duperelki ![]() Cytat:
no cos Ty! ja Twoje posty zawsze czytam ![]() Cytat:
oj strach na pewno byl, ale najwazniejsze wszystko dobrze sie skonczyło Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3957 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
taki etap z tym zloszczeniem, przejdzie ![]() Cytat:
J wciąż sie bawi oballem, rzuca go sobie i gania za nim na czworaka ![]() Cytat:
nocki współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i brawo za wagę Pizamkę (tzn pajaca) zmieniamy co 3 dni. Szukam pajaców bez stópek, ale nie moge znaleźć. Cos jeszcze chciałam ale nie pamietam ![]() Miłego dnia
|
||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
Cytat:
wszystkiego najlepszego dla TOmka! dużo zdrówka, szczęścia i prezentów
|
|
#3959 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hyhy ja już tez mam składniki tylko robić. Aha a ciasto francuskie ma być czy jakie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Aleeee pewnie gdybym zrobiła ta tartę, a Tż by nie było pewnie bym zeżarła całą Cytat:
Teraz Mikołaja tez w tym wykąpię bo ma coś na buzi w koło ust, czasem czerwone, czasem bardzo suche. Może pomoże. A jak już się zrobi luz u lekarza (jak była w zeszłym tygodniu ze sobą to była kupa dzieci churchlających jak gruźlicy) i nie będzie tyle chorych dzieci to się przejdę do pediatry z tą buźką Mikołaja. My już po targu. Czapka kupiona. Za to Mikołaj postanowił iść wcześnie spać i marudził strasznie. Więc zakupy akcja błysk ![]() tak jak lubię Spadam bo kuzynka zaraz mnie nawiedzi. Bajooo
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy tez normalna pizamke czyli spodnie i bluzeczka i je bardziej lubie - bo te guziki w pajacach zapiac przy wariujacym dziecku to masakeros ![]() scralett co sie usmialam z tego koka i WC
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

I pytanie mam do was, mierzyłyście fotelik do auta przed zakupem? Bo ja chcę zamówić w necie bo wiadomo że taniej i większy wybór, ale może podjadę do jakiegoś stacjonarnego sklepu pooglądać, tylko kto mi pozwoli wynieść fotelik bez kupowania 

no może żyję, ale ledwo ciągnę

rok temu, punkt 3:00 jechałam na porodowke . . . Brrr

klask i:

ja nie mam i nie wiem czy kupie
a gdzie to kupić? spróbowałabym z ciekawości