|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Dzień dobry
![]() U Nas znów piękne słoneczko i niedługo znów zmykamy na spacer Czekam aż mały się obudzi i wyruszamy![]() Pradip - są też takie grupy Warszawskie, musisz tylko poszukać Wczoraj widziałam Twoje ogłoszenie DO tych grup nie trzeba w ogóle dodawać ogłoszeń ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Miłego dnia Wam życzę
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Też widziałam ogłoszenie pradip a już miałam pisać swoje ale najpierw zaczekam aż ona zakupi
kurde mam od groma tych grup i teraz same ubrania mi się pokazują kurde chyba musze usunąć część z tych grup, bo nie ogarniam tego
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wpadła się przywitać ![]() Taka pogoda za oknem, że aż chce się żyć
|
#3364 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale pogoda piękna....chce się żyć ![]() Muszę zacząć wiosenne porządki robić, okna trochę pomyć może
|
#3365 |
|
Wtajemniczenie
|
To chyba tylko ja mam lenia nic mi się nie chce, dalej pod kołderką się lenie
Miałam iść na badania , ale mi się nie chce .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-03-12 o 12:01 |
|
|
|
#3366 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasami są takie leniwe dni ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
A wyskoczyliśmy sobie na weekend nad morze z mężem i moimi rodzicami....była taka piękna pogoda
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tej kołderki ![]() cześć fiona i meduzko
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Poszukuję łóżeczka dla Piotrusia....dzisiaj już muszę zamówić
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - o wynikach dowiemy się dopiero 4 kwietnia na wizycie, ale mówili, że gdyby coś było nie tak to by dzwonili, więc mam nadzieję, że wszystko jest OK
Meduzka - ty zostaw te okna w spokoju ![]() My za chwilkę będziemy jeść, a potem też wybywamy na spacer
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzko a jak maluszek? Ile ostatnio ważył? Patrzyłam, że tylko półtora miesiąca masz do końca
W ogóle jak się czujesz? W którym szpitalu będziesz rodziła ? Lawina pytań ![]() Aldrin
|
#3372 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
14 lutego na usg Piotruś miał 1,850 kg....lekarz mówił ,że duży chłop ![]() No do porodu zostało mi 43 dni Z jednej strony nie mogę się doczekać , a z drugiej się panicznie boję...Czuję się dobrze....ostatnio tylko budzę się o 8 rano i nie mogę już zasnąć... a normalnie to sobie do 11 spałam ![]() Rodziła nie będę w moim mieście tylko w Szpitalu oddalonym o 30 km ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Justii Tobie i Marcelkowi życzę również miłego dzionka ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Witaj Aldrin ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Przed Świętami trzeba okna umyć ![]() Fajnie macie z tymi spacerkami
|
|
#3373 |
|
Konto usunięte
|
I ja się witam w słoneczny dzień
Coś ostatnio Fikusek nam znikł... |
|
|
|
#3374 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak znajdziesz jakąś fajną nie ciuchową to pisz żyj pełną piersią ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() daj znać które wybierzesz Cytat:
udanych spacerków dziewczynki |
|||||||
|
|
|
#3375 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja mam takie pytanie, jakie macie lub miałyście koszule do szpitala? bo ja właśnie czegoś na allegro szukam i już mnie szlag trafia. Nie chcę czegoś drogiego, bo i tak to tylko do szpitala ale też nie chcę wyglądać jak sierota...
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieeee nie mogę kupić..... Fajne są? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45552729]Dziewczyny ja mam takie pytanie, jakie macie lub miałyście koszule do szpitala? bo ja właśnie czegoś na allegro szukam i już mnie szlag trafia. Nie chcę czegoś drogiego, bo i tak to tylko do szpitala ale też nie chcę wyglądać jak sierota...[/QUOTE] ja kupiłam jedną najzwyklejszą za 20 kilka złoty a 2 mam od mamy nowe z metkami, ona sobie kupiła a nie potrzebowała, więc wezmę jej i w nosie mam jak będę wyglądać, nie znoszę koszul nocnych a te 3 dni w szpitalu jakoś się przemęczę ![]() wszystkie są jednokolorowe bez wzorów i udziwnień, jedna ewidentnie do karmienia, druga rozpinana na środku więc jakoś damy radę a trzecia na ramiączkach |
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45552729]Dziewczyny ja mam takie pytanie, jakie macie lub miałyście koszule do szpitala? bo ja właśnie czegoś na allegro szukam i już mnie szlag trafia. Nie chcę czegoś drogiego, bo i tak to tylko do szpitala ale też nie chcę wyglądać jak sierota...[/QUOTE]
ja tam mam w nosie jak będę wyglądać no i nie lubie koszul (tzn lobię takie satynowe króciutkie na lato ) i mam coś w tym stylu http://allegro.pl/sl-koszula-nocna-d...965505130.htmlCzy fajne to ciężko stwierdzić ja mam hopla na punkcie tygryska z Disney a akurat taki trafiłam no i pomimo że mam już chyba ze 4 kocyki to same małe a ten jest 120x150 więc wzięłam http://gazetki.biedronka.pl/g259,prz...0mieszkanie/28 |
|
|
|
#3378 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny jestem i żyje. Nie chciało mi się z telefonu pisać a komputera też nie odpalałam bo mi się nie chciało
. Dzisiaj piękna pogoda jak wyszłam po śniadaniu to dopiero teraz wróciliśmy. Nadia sie uczy jeździć na rowerku, na razie marnie jej to wychodzi, i z Darią mamy problem znowu bo ta wysypka zaczyna jej wracać, a na dodatek ma straszne zaparcia po tym mleku nowym i bidulka przy każdej kupce płacze bo zrobić jej nie może. Udało mi się wizytę u lekarza zamówić, dopiero co prawda 24 ale może mi coś doradzi.
|
#3379 |
|
Konto usunięte
|
do klubu wrzuciłam zdjęcie wózka i ciuszków małej
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
My jak wyszliśmy o 12 na dwór to wróciliśmy o 17
, poszliśmy dziś w drugim kierunku i odwiedziliśmy mojego tatę w pracy i szwagra Dziś zaliczyliśmy 8 km, nogi zaraz mi wejdą w Zaczepiła mnie dziś kobieta w ciąży i zapytała czy nie chcę sprzedać wózka bo jest nim zachwycona ," już dawno nie widziała tak pięknego wózka" - jej słowa co jak co, ale wózek to był strzał w dziesiątkę, jestem bardzo zadowolona, że wzięliśmy na takich kołach, lasy, polne drogi, dziś nawet po placu budowy maszerowaliśmy i wózek sprawdza się rewelacyjnie no i przydał się przy atakach bólu bo Marcelek w nim bujany od razu zasypiał (zasługa pasków) Ja dopiero zjadłam obiad i marzy mi się gorący prysznic i łóżko, ciekawe czy synuś wysłucha prośby mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- ewelika - a wózek nie miał być czerwony? Bardzo ładne kolory w moim stylu urzekły mnie te żółte spodenki z falbanką ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- meduzka - oj też bym sobie pojechała nad morze, spacery po plaży !
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - dzięki za troskę
jak poznam wyniki badań to dam znać Ewelika - ja polecam luźne spodnie od piżamy, nawet jak śpisz to czujesz się swobodnie, że nie świecisz dupskiem jak by ci się koszula podwinęła do tego zakładałam zwykłą koszulkę na ramiączkach (spokojnie można cyca wyjąć górą), do tego miałam też 2 bardzo zwykłe koszulki nocne rozpinane po środku (powiem wam, że w ogóle nie zależało mi jak wyglądam), ale do tego mimo wszystko zakładałam spodnie od piżamy. Widziałam, że dziewczyny chętnie nosiły leginsy lub luźniejsze spodnie dresowe. Na tych oddziałach jest bardzo gorąco - przynajmniej tutaj, ale w PL na pewno też. Meduzka - no ale chyba nie ty będziesz te okna myła zresztą nie ma obowiązku mycia okien przed świętami ![]() Fikusek - spróbuj małej przemywać krochmalem te miejsca z wysypką, słyszałam że działa cuda. Może coś da... Ja dziś będę testować na małym, bo ma chyba ten trądzik niemowlęcy.. albo coś w tym stylu. Lekarka mówiła, że to się nazywa ... no właśnie nie pamiętam nazwy, ale była w niej mowa o 6 tyg życia dziecka, choć oczywiście może pojawić się wcześniej lub później... |
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Fikusek - oj Wy to się macie z tą wysypką
i jeszcze te zaparcia , podobno koperek pomaga, może daj małej do picia i jej trochę ulży.---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - my też zapuszczamy się codziennie coraz dalej i dalej, ale przy takiej pogodzie to aż się chce
![]() mój synalek znów coś m zasypia co chwilkę przy cycu... je max 10 min i tyle - śpi i nic go nie obudzi i za 30 min znów głodny |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to po porodzie w Pl nie dają zakładać spodni tylko koszule, przynajmniej Nam tak mówili na sr. Ja nie widziałam ani jednej mamuśki w spodniach od piżamy na oddziale położniczym. Ja miałam na 5 dni po porodzie miałam 5 koszul. Bo przy karmieniu na początku byłam cała pozalewana, ale u mnie z sutów cały czas leciał strumień
no i po każdej kąpieli zakładałam nową koszulę.---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- To jest najgorsze co może być, dziś Marcel też ma akcje, że zje trochę i zasypia, a za chwilę znów głodny, a Ja dostaję białej gorączki przez to. |
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - no właśnie nie ginie, czasami troszkę, a czasami pojawia się w innym miejscu i to wszystko dzieje się nawet przed spacerem... z tym, że do tego trądziku w sumie pasują mi objawy - lekarka mówiła też o reakcji skóry na nowe warunki poza brzuszkiem, a do tego hormony matki, których maluch się pozbywa z organizmu i jego zaczynają działać ... i nie wiem czym to leczyć, ale zacznę od krochmalu bo na pewno mu tym nie zaszkodzę.
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- nawet luźnych spodni od piżamy?? poważnie? tutaj to praktycznie każda miała jakiś dół czyli co kraj to obyczaj ![]() ja próbuję Kacpra trochę przegłodzić
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Justii ja też nie widziałam nikogo na oddziale w spodniach
Ładnie dajesz z tymi kilometrami ![]() Nadal ściągasz pokarm? Idę popatrzeć na zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Czemu ?
|
#3387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u Nas nie można spodni z tego co wiem, trzeba wietrzyć krocze i do tego najlepsze są koszule. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
U Nas przegłodzenie nie wchodzi w grę bo Marcel to pasibrzuszek i później bardzo łapczywie ciągnie butlę i brzuszek boli. ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Ile osób Nas podgląda Nasz watek to niczym aleja gwiazd Same czelebrytki - dlatego tak chętnie Nas tu podczytują |
||
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona - żeby potem dłużej jadł, ale nie głodzę go jakoś długo tylko jak po 30 min płacze to próbuję go troszkę przetrzymać
Justii - z tego co czytałam na ten trądzik nie polecają kremów, ewentualnie sudokrem... a już sama nie wiem... zobaczę jak będzie skóra zachowywała się po krochmalu Kacper zawsze jest łapczywy najbardziej śmiać mi się chce jak pcha rączkę do buzi i wygląda jakby połykał całą i tą mordką tak na boki rusza
|
|
|
|
#3389 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te spodenki to też mój ulubiony ciuszek chciałam je kupić niuni w różnych kolorach ale niestety były tylko takie i białe Cytat:
![]() Oczywiście w domu od razu przejdę na luźne spodnie i podkoszulki na ramiączka Cytat:
widać, że dziewczynki zadowolone. Dzięki tym spacerom małe się wyszaleją i ty odpoczniesz Dziewczyny moja położna polecała na krostki kąpiel w kaliku. Są to takie tabletki, które rozpuszcza się w wodzie i później dodaję się tą wodę do wody podczas kąpieli. Położna mówiła, że działa on bardzo dobrze odkażająco i ściągająco. Zapomniałam się jeszcze spytać, czy niania angelcare z płytką monitorującą oddech używana za 200zł, to dobra cena? Edytowane przez e49b640a255e4f36f4ca0389c216c83b5b764891_6122d6f2c8cf5 Czas edycji: 2014-03-12 o 21:11 |
|||
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelika - hahaha jakoś inaczej skojarzył mi się ten kalik hahah
a mówiła na jakiego rodzaju to krostki? co do niani to wydaje mi się, że to bardzo dobra cena |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

Z jednej strony nie mogę się doczekać , a z drugiej się panicznie boję...
i jeszcze te zaparcia