Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 14:48   #2011
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

dziękuję za życzenia zdrówka kochane jesteście.
niestety byłam u lekarza i mam anginęi wylądowałam na antybiotyku jeśc dalej nie mogę, piję ciepłą herbatkę i zupę. A najgorzej ze dalej mam wysoką gorączkę.

na szczęście moja kochana mama przyjechała mi pomóc (kosztem swojej pracy) i mogę trochę wyleżec ta temp. ale do jutra musze sie zebrac w troki!
zdrówka kochana

Lulla nie przyszło jeszcze nosidło??

Spadam z Młodym do kuchni i bierzemy się za obiad, spaghetti dzisiaj. A potem ide do dentysty.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 14:55   #2012
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

A my dziś na żaden spacer nie idziemy, bo nie mam jak. Pójdę na spacer, to obiadu nie będzie, bo En kiepsko dziś śpi i maruda

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:02   #2013
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
zdrówka kochana

Lulla nie przyszło jeszcze nosidło??

Spadam z Młodym do kuchni i bierzemy się za obiad, spaghetti dzisiaj. A potem ide do dentysty.
Właśnie weszłam pisać że przyszło przed chwilą wizualnie ładne, choć to moje wisiadełko z baby bjorn takie małe przy tym jak mały wstanie to przetestuje na dworze i dam znać

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:12   #2014
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Zachowam się jak pewna persona: wchodzę, nie nadrabiam i chwalę się swoim dzieckiem Waży 8 kg No i mamy dwa pierwsze ząbki!
brawo za wagę i ząbki

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ładny też muszę coś wybrać bo z Polski wracam bez wózka

Sto lat dla Sebulki Cebulki!

Była dziś t. więc mam hity. Pyta się nas czy dajemy małemu już zupki, TŻ mówi że słoiczki tylko a ta, że jak gotujemy dla siebie to mamy go brać na kolana i np wziąć do buzi ziemniaka z zupy, pogryźć w buzi i wypluć na łyżkę i mu dac ja mówię do niej "pani jest niepoważna czy żartuje?" A ona do mnie że jak jej dzieci miały pół roku to już dawała im sosy, pogryzione kotlety, a ja do niej że mi szkoda zdrowia mojego dziecka. A jak usłyszała że chce minimum do 2rż nie dawać małemu żadnych słodyczy to mnie z jego siostrą wyśmiały to TŻ stanął w mojej obronie bo się bal że wybuchne że mnie popiera bo to mu nic dobrego nie przyniesie. A i raz już mnie poniosło bo wzięła małego za ramiona do góry (nie pod pachy tylko złapała za ramiona) to się już wkur.. i podniosłam głos że ma go tak nie brać bo mu krzywdę zrobi. No i teksty typu "plecy go bolą od leżenia, brzuch go boli od leżenia na brzuchu" to normalka. Byli może z 40-60minut ale wystarczyło haha. A no i chce żebyśmy przyjechali z małym w sobotę na jej urodziny (jeszcze go tam nie brałam) więc planuje być tam max godzinę bo pewnie i tak wtedy zacznie Bartek się denerwować więc da matce pretekst do ewakuacji aha i wczoraj była tu Mariusza bratanica ma 4lata i mówi do mojej mamy "ja wiem kim ty jesteś! Moją babcią! Jesteś moją najładniejszą babcią!" i potem do niej ciągle babcia gadała haha oczywiście dziś to powiedziałam t. Boską miała minę
ja pierdziu... brak słów po prostu. A jeśli chodzi o mielenie jedzenia dla dziecka własną buzią to bleeeee

Cytat:
hej

niestety byłam u lekarza i mam anginęi wylądowałam na antybiotyku jeśc dalej nie mogę, piję ciepłą herbatkę i zupę. A najgorzej ze dalej mam wysoką gorączkę.

na szczęście moja kochana mama przyjechała mi pomóc (kosztem swojej pracy) i mogę trochę wyleżec ta temp. ale do jutra musze sie zebrac w troki!
dobrze, że masz pomóc. Odpoczywaj i wracaj do zdrówka!

Zaliczyliśmy ponad dwu godzinny spacerek, ale jest tak pięknie i wiosennie, że chyba jeszcze raz pójdziemy. Nóżka Szymcia nadal sztywna Prawą normalnie macha, podnosi do góry, a lewa leży prosta.. Martwię się
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:12   #2015
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A my dziś na żaden spacer nie idziemy, bo nie mam jak. Pójdę na spacer, to obiadu nie będzie, bo En kiepsko dziś śpi i maruda
dlatego u nas nie ma obiadów, bo jeśli chcę wyjść zanim mąż do pracy pójdzie to jak się ogarnę jest 10-11h, a on już ok 13h musi wyjść z domu. i niby kiedy miałabym ten obiad gotować jak młody o 7h się budzi, potrzebuje pobawić się, zjeść, spać idzie na 30min, więc tyle co sama zjem śniadanie i czerep umyję potem znów się budzi na jedzenie i wypadałoby wyjść z domu, i dziękuję, musztarda po obiedzie
Stary 2014-03-12, 15:20   #2016
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
ja jestem załamana, po Bebilonie pepti moje dziecko ma maskaryczną wysypkę na buzi, wczoraj wieczorem bolał go brzuszek i był mega ryk... idę popołudniu do pediatry, w piątek jak z nim poszłam na wizytę miał tylko małą plamkę na policzku
o bosz...lec szybko do pediatry i odstawcie to mleko w choler.cie. zdrowka!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:25   #2017
ja-ika
Zakorzenienie

Lula dawaj więcej historyjek o t. uśmiałam się. Sorki, ale to jakaś nienormalna baba

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-12, 15:30   #2018
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
o bosz...lec szybko do pediatry i odstawcie to mleko w choler.cie. zdrowka!
niestety prawda jest taka, że nie można tak szybko stwierdzić czy mleko pomaga czy szkodzi. potrzeba miesiąca żeby faktycznie stwierdzić jego działanie

u nas po nutramigenie najpierw była mega poprawa, a po tygodniu totalne pogorszenie (tragiczne kupki, bóle brzuszka 24h/dobe) i też panikowałam. tak na prawdę ustabilizowało się po ok 3-3,5tyg od kiedy zaczął pić nutra, w tym ze 2-2,5 tyg trwało to pogorszenie gdzie kupki baardzo powoli polepszały się.
Stary 2014-03-12, 15:35   #2019
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Sebuś

Sloiczki mozna - jest nawet na nich taka informacja, wodę samą na mm można, mleka kobiecego - ściągniętego NIE MOŻNA!!!
Taką info dostałam od doradcy laktacyjnego w szpitalu i od doradcy Medeli na jednym ze szkoleń dla mam. Tak też o ile pamiętam jest napisane w poradniku Medeli i poradniku banku mleka kobiecego. Napisali, ze podczas podgrzewania w mikrofali mleko kobiece traci część substancji odżywczych i żeby podgrzewać tylko i wyłącznie w kąpieli wodnej.
no ale przeciez WSZYSTKO co podgrzane - obojętnie jak - traci czesc wartosci odzywczych (tylko marchewka jest ugotowana lepiej przyswajalna niz na surowo)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 15:52   #2020
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
dlatego u nas nie ma obiadów, bo jeśli chcę wyjść zanim mąż do pracy pójdzie to jak się ogarnę jest 10-11h, a on już ok 13h musi wyjść z domu. i niby kiedy miałabym ten obiad gotować jak młody o 7h się budzi, potrzebuje pobawić się, zjeść, spać idzie na 30min, więc tyle co sama zjem śniadanie i czerep umyję potem znów się budzi na jedzenie i wypadałoby wyjść z domu, i dziękuję, musztarda po obiedzie
No ja normalnie chodzę po obiedzie po Edzika do przedszkola, co prawda wracamy jak się ciemno robi, ale powietrze świeże jest Ale dziś Eda w domu, bo coś mu się z okiem działo i byliśmy u lekarza. Jutro zaś chyba pójdę dwa razy, bo rano chcę do sklepu iść, a po południu po Edzika, to nadrobię dzisiaj
A brak obiadu nie wchodzi w grę, ja na diecie, próbuję zdrowo jeść, a tż do pracy też musi coś wziąć, a taniej z domu niż zamawiać codziennie obiad.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-12, 15:57   #2021
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No ja normalnie chodzę po obiedzie po Edzika do przedszkola, co prawda wracamy jak się ciemno robi, ale powietrze świeże jest Ale dziś Eda w domu, bo coś mu się z okiem działo i byliśmy u lekarza. Jutro zaś chyba pójdę dwa razy, bo rano chcę do sklepu iść, a po południu po Edzika, to nadrobię dzisiaj
A brak obiadu nie wchodzi w grę, ja na diecie, próbuję zdrowo jeść, a tż do pracy też musi coś wziąć, a taniej z domu niż zamawiać codziennie obiad.
nie no, zamawiać nie zamawiamy, bo byśmy zbankrutowali.
ostatnio zgadaliśmy się z mężem, że byłoby bosko gdyby ktoś wymyślił coś takiego, że bierze się przykładowo jakąś tabletę i nie trzeba gotować i jeść wcale.
Stary 2014-03-12, 15:58   #2022
83monia
Zakorzenienie

my czesto spacerujemy ale to dlatego ze 2x dziennie psa wyorowadzam i mieszkam na wsi to w taka pogode do domu wchodzimy tylko na jedzenie i zmiane pampersa oraz wieczorny sen

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:03   #2023
inwersja
dryfuję słowami

ooo.. natalia w m jak mdlosc w ciązy, lata świetle tego go nie oglądałam

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
my czesto spacerujemy ale to dlatego ze 2x dziennie psa wyorowadzam i mieszkam na wsi to w taka pogode do domu wchodzimy tylko na jedzenie i zmiane pampersa oraz wieczorny sen
no wlasnie dzis tak mężowi mówiłam,że zazdroszcze ludziom co mają domki albo choć jakąś działkę mieć. jak nic wystawić na dwór łóżeczko turystyczne czy cóś... a ja bym się z książką wywaliła. ehh..
Stary 2014-03-12, 16:04   #2024
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Sebuś najlepszego !

hah ja tez tak mam tylko mąż się ze mnie nabija zawsze

czarna zresztą mi się bardziej podoba ta rózowa kurteczka dal Juli

zdrówka dla Amelki

moim zdaniem puzzle lepsze niz taka mata. lepiej izolują od podłogi, no i mniej się na nich dziecko ślizga.

właśnie zamówiłam czeskie puzzle w niedzielę i dziś juz były! super są!

o matko

ja słyszałam ze w weekend ma być ochłodzenie: deszcz i ciapa a później piękna wiosna

zdrowka!

Cytat:
ooo.. natalia w m jak mdlosc w ciązy, lata świetle tego go nie oglądałam
falszywy alarm
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:05   #2025
inwersja
dryfuję słowami

jeszcze 3 posty i stuknie mi 3000, także chyba się skuszę

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zdrowka!

falszywy alarm
to co z niej ☠☠☠☠☠☠☠a, ze nie sprawdzila tego wczesniej tylko rycy od razu

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

matko,... ja napisalam tylko pie.r.dola
Stary 2014-03-12, 16:06   #2026
LaLoca
Zakorzenienie

Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:08   #2027
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
oo...
a co nie tak ze spacerówką, przygotuj mnie
bo my nadal w gondoli...

(..)

ja bym nie zakładała czapki bo chyba słonko na główkę mu nie świeciło?

dziś jeszcze cieplej
Hania na spacerze miała body z krótkim, bluzeczkę i bluzę. na nóżkach rajstopki, spodenki i skarpetki. no i cienka czapeczka

nie no na glowke nie swiecilo, ale jakos mi tak dziwnie bylo w marcu bez czapki

no wiec nie wiem czy to regula we wszystkich Tutkach czy tylko ja trafilam na jakis niedorobiony ten wozek i moze powinnam reklamowac ale ta budka od wozka nie trzyma sie w pozycji w ktora ja ustawie tylko zjezdza... najmniejsza przeszkoda np kraweznik i budka zlozona wlasciwie trzyma sie tylko w jednej pozycji, tak na lekko siedzaco ale wtedy dzidzia nic nie widzi... a i tak czasem sie sklada... i wkurza mnie to strasznie... pasow maly nie polubil a bez pasow zjezdza mi na podnozek bo jak jest calkiem na lezaco a chce poprawic budke to robi sie automatycznie pozycja pollezaca i maly jedzie w dol... mam nadzieje ze rozumiesz mniej wiecej o co mi chodzi bo nie wiem czy jasno napisalam my chyba poki co tez przeprosimy sie z gondolka, bo bylam dzis 5 raz na spacerze tym wozkiem i jak maly lubial spacery to odkad przenieslismy sie do gondolki jest marudny...

Czy ktoras z mam uzytkuje juz spacerowke od Tutka? i może wyrazic swoja opinie?

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja przy 30 st to bym dziecko ubrała w samo body a nie kurtke i czapke ewentualnie na głowe coś co chroni przed słońcem
chyba wyrodna ze mnie matka
no ale wiesz jakie to 30 stopni w marcu cieplo bylo i zero wiatru, ale jak chwile idziesz cieniem to juz tak cieplo nie ma... a w dodatku spotkalam kolezanke a ona z wozkiem i mala pod pierzyna takze zwatpilam hahaha

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor też nieznosi pasów w spacerówce. Co do czapki to mój młody już 3 spacery bez czapy zaliczył- ale ja idę w "angielski" chłodny chów Moja mama jak zdjęcia zobaczyła to się za głowe złapała ale ja nie narzekam a młody nie choruje więc luzik nie chce żeby moje dziecko było dzieckiem z kawału
-jak rozpoznać polskie dziecko na placu zabaw ?
-to jedyne dziecko w czapce szaliku i rękawiczkach latem
hahaha dobre ale rzeczywiscie cos w tym jest... widze po nas... w zeszlym roku wszyscy juz na letniaka chodzili a my z mezem dalej w czapkach za to na jesien oni szybciej w jakis kamizelkach a my na letniaka

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
gratki za 1000 posta

cytowanie mi sie odblokowalo

dzieki za odp
a co do tej kupki to teraz są takie wielkie za kazdym razem ze jak np małz ma mala przebrac a jest kupa to jest wprost przerazony i mnie wola : misiuuu pomoooooż

jeszcze jedno pytanko jak Wy dziewczyny rozszerzacie diete?
Np wczoraj podalam Julce pol sloiczka marchewki i uzupelnilam mlekiem i dzis drugie pol.I jutro podac jej caly sloiczek czy wprowadzic jakies inne warzywko lub owoc pare lyzeczek i mleko?

pytam bo u nas slabo idzie to rozszerzanie bo co chwile robilam przerwy bo albo wymiotowala albo miala wysypke albo ja bylam chora i jej nie chcialam chuchac bakteriami
moj najpierw jadl tydzien sama marchew, potem tydzien dynie i tydzien pasternak... bo wyczytalam ze musi dlugo jesc jedno zeby zaobserwowac jakby cos bylo nie tak... jak juz skonczylam to tydzien jadl z ziemniaczkiem raz marchewke raz dynie raz z pasternakiem, a potem juz z mieskiem i wprowadzalam owoce...

w ogole moj maly obiad rzadko kiedy zje caly a jablka potrafi zjesc caly sloik 250g! nie wiem czy powinnam mu tyle dawac ale ma otwarty dziubek i prosi o dokladkie wiec daje

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Aaa, to w takim wypadku będzie na pewno przydatna. Modelu nie znam, ale wygląda okej

Ja tęskniłam
Swego czasu chorowałam na Zappa
Jednak Luna wygrała :P

(..)

O kurcze
Zdrówka!!!

piekna ta sowka

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam z rana
moje bojsy postanowiły rozpocząć dzień5 rano i to obaj wraz
btw właśnie się zczaiłam że moje dziecko jako jedyne na wątku urodziło się 12 wrzesnia i dzisiaj kończy 6 miesięcy ztej okazji musze go obfocic ale jak wróce z zakupków ....wysyłam adriana do przedszkola a sebcia zaWOŻE DO T. NA 2godzinki
moj maly dzisiaj o 3 rozkrecal impreze...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Tak srednio.Troche sie rozgladal, potem zaczal jeczec, ogolnie nie wie co ma myslec o tym.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Hej, juz nawet na FB sprawdzalam czy zyjesz.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Tak, tzz mleko samo nie, ale kaszke, obiadki jak najbardziej, nawet sok jak byl w lodowce.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Moj pre juz dawno nie pije.
U mnie nie bylo az tak goraco(jakis 15 w cieniu) wiec mil ta czapke, ale taka lekka.
mam cie na fb??
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:09   #2028
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
a w spacerówce?

Ci moi znajomi, o których tu juz nie raz pisałam tak mieli z synkiem, że nie lubił w wózku jeździć, bo się darł. Jego mama chciała kupować parasolkę w to lato, ale zrezygnowała, bo nie było sensu. Na spacery chodzą tylko na pieszo, a młody zaczął chodzić jak miał 9 mcy. Koło roczku już tak w miare stabilnie, najpierw na szelkach, a potem już sam. Wózka w ogóle nie używają, bo się nie da.
Stary 2014-03-12, 16:11   #2029
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Zdrowiej kochana super ze mama jest i pomaga
Stary 2014-03-12, 16:12   #2030
Snow_White1
Wtajemniczenie

Fiki-miki przy zmianie pieluchy

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394637171769.jpg (54,6 KB, 62 załadowań)
Stary 2014-03-12, 16:13   #2031
inwersja
dryfuję słowami

post nr 3000

i moge dalej oddać sie lekturze póki młody śpi

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

ale pornus
u nas to standard
Stary 2014-03-12, 16:15   #2032
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio zgadaliśmy się z mężem, że byłoby bosko gdyby ktoś wymyślił coś takiego, że bierze się przykładowo jakąś tabletę i nie trzeba gotować i jeść wcale.
Ta i jeszcze, żeby to zdrowe i dietetyczne było i żeby ludzie pokus nie mieli Tak się chyba nie da

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-12, 16:24   #2033
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moja T. ma stała gadke na temat jedzenia i późniejszego mycia naczyń. Mówi ze jak to by łatwo było i fajnie jakby tak człowiek nie musiał jeść i zmywać by nie trzeba było... Mówi to co drugi obiad i sama nie wiem czy mam cieszyć się tym jedzeniem czy co

Cytat:

kurcze nie wiem czego tak ola marudzi czasem a nawet jak była mniejsza to płakała ale tylko wtedy kiedy nie mogła zasnąć ale dobre bujanie dawało rade i po chwili płaczu spala. Wychodzisz wtedy kiedy ma mieć drzemkę? Czy kiedy jest wyspana? Bo moja znów jak jest wyspana to marudzi, nie usiedzi długo w jednym miejscu wiec tylko pory snu wchodzą w grę najbardziej

Cytat:

Kurcze juz parę razy pokazywałas zdjęcia a w telefonie nie widać, muszą poprawić te aplikacje ;p
Czy ktoś wie czy w Tapatalk tez nie widać?
Stary 2014-03-12, 16:30   #2034
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
a w spacerówce?

Ci moi znajomi, o których tu juz nie raz pisałam tak mieli z synkiem, że nie lubił w wózku jeździć, bo się darł. Jego mama chciała kupować parasolkę w to lato, ale zrezygnowała, bo nie było sensu. Na spacery chodzą tylko na pieszo, a młody zaczął chodzić jak miał 9 mcy. Koło roczku już tak w miare stabilnie, najpierw na szelkach, a potem już sam. Wózka w ogóle nie używają, bo się nie da.
Nie sprawdzałam. Mamy dużą gondolkę i co z tego. Ona by tylko na rączkach chciała. Sprawdze tą spacerówkę Teraz tak mysle że może okolica jej nie pasuje bo same pola i drzewa
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:34   #2035
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

nie mam jakoś mocy do wizażu, wczoraj tak myślałam ile nasz wącio jeszcze pociągnie
przekazuje Ci swoje moce
pisz za mnie bo ja ide sprzatac

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:35   #2036
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
nam zis pediatra powiedziala ze ida zeby to samo mowila w styczniu
hehe
Cytat:
Nie nadrobie, wiec nie cytuje :slyodalam dzis pol zoltka do zupki. Mam nadzieję, ze Adas przezyje i nie będzie żadnej reakcji alergicznej
Zastosowalismy sie do rad pediatry odnośnie zaparć-mniej gotowanej marchewki na rzecz surowej, wprowadzilam gotowane buraczki i łyżeczkę otrebow owsianych. Chyba działa, bo co najmniej jedna kupa dziennie

A jak rozdrabniasz marchewkę surową?
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Nie mogę się już doczekać jak zrobi się już tak całkwicie wiosennie Też mieszkam na wiosce, tyle miejsca dookoła, normalnie super. Niby teraz ciepło, ale ja długo nie mogę być na polu bo zamarzają mi stopy i dłonie (dosłownie) nawet przy kilkunastopniowej temperaturze ;/
Cytat:
Mój Filip musi mieć smoczek, inaczej też jest płacz.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:35   #2037
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Nie sprawdzałam. Mamy dużą gondolkę i co z tego. Ona by tylko na rączkach chciała. Sprawdze tą spacerówkę Teraz tak mysle że może okolica jej nie pasuje bo same pola i drzewa
moze chodzi o to, że chce widzieć. moze w spacerówce bedzie lepiej.
my z tego powodu jak jedziemy do sklepu na dluzej niz chwile to nie wózkiem tylko fotelik wpinamy w stelaż, bo on MUSI wszystko widziec

zastanawiam sie z kim ta mloda w m jak mdlosc prawie zaciązyla?
Stary 2014-03-12, 16:37   #2038
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Hahaha, mały agent

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:42   #2039
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
moze chodzi o to, że chce widzieć. moze w spacerówce bedzie lepiej.
my z tego powodu jak jedziemy do sklepu na dluzej niz chwile to nie wózkiem tylko fotelik wpinamy w stelaż, bo on MUSI wszystko widziec

zastanawiam sie z kim ta mloda w m jak mdlosc prawie zaciązyla?
z nauczycielem

kurde zaraz musze sie kopsnac po antybiotyk a tak mi sie dupy ruszac nie chce ze poezja... zacheca mnie tylko to ze nadal jest cieplo
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-03-12 o 16:44
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 16:48   #2040
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
hehe

A jak rozdrabniasz marchewkę surową?

Nie mogę się już doczekać jak zrobi się już tak całkwicie wiosennie Też mieszkam na wiosce, tyle miejsca dookoła, normalnie super. Niby teraz ciepło, ale ja długo nie mogę być na polu bo zamarzają mi stopy i dłonie (dosłownie) nawet przy kilkunastopniowej temperaturze ;/

Mój Filip musi mieć smoczek, inaczej też jest płacz.
Blenderem.

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Moja T. ma stała gadke na temat jedzenia i późniejszego mycia naczyń. Mówi ze jak to by łatwo było i fajnie jakby tak człowiek nie musiał jeść i zmywać by nie trzeba było... Mówi to co drugi obiad i sama nie wiem czy mam cieszyć się tym jedzeniem czy co

kurcze nie wiem czego tak ola marudzi czasem a nawet jak była mniejsza to płakała ale tylko wtedy kiedy nie mogła zasnąć ale dobre bujanie dawało rade i po chwili płaczu spala. Wychodzisz wtedy kiedy ma mieć drzemkę? Czy kiedy jest wyspana? Bo moja znów jak jest wyspana to marudzi, nie usiedzi długo w jednym miejscu wiec tylko pory snu wchodzą w grę najbardziej

Kurcze juz parę razy pokazywałas zdjęcia a w telefonie nie widać, muszą poprawić te aplikacje ;p
Czy ktoś wie czy w Tapatalk tez nie widać?
Ja otwieram forum w przegladarce, bo zwykle nie widze zdjec.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości