Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 09:30   #1921
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja, kciuki za wizytę

Czarna, fajna, taka pszczółkowa ta sówka. Ja dalej choruję...
No niestety... tylko takie materiały miałam

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:33   #1922
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Mozesz powiedziec ktore sa z zoltkiem ?
Obiadek - Ziemniaczki z kurczakiem i kabaczkiem

na dole po prawej pod mięsem jest napis - zawiera pół żółtka

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Artykul o zoltku
http://parenting.pl/portal/zoltko-dla-niemowlat
Dlatego tez nie chcialam zrezygnowac z niego tym bardziej, ze maly z miesem sie pogniewal

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Dostalam zje.bke od T za zoltko.Przeciez to sam cholesterol.
o rany
Stary 2014-03-12, 09:40   #1923
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Obiadek - Ziemniaczki z kurczakiem i kabaczkiem

na dole po prawej pod mięsem jest napis - zawiera pół żółtka

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

o rany
Eeee to nie wiem jak ja to zrobilam, ze nie widzialam tego bo moja wczoraj miala to na obiad.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:43   #1924
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
No do słoiczków to jest wygodne.A dlaczego jest przeciwna?
Dokładnie nie wiem. Może jest szkodliwa mikrofala, bo nie ma badań naukowych, że można niemowlakowi podgrzewać.
Moja teściowa twierdzi też, że lepiej by było jakby kupować specjalną wodę do przytowania mleka.
Stary 2014-03-12, 09:44   #1925
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Dokładnie nie wiem. Może jest szkodliwa mikrofala, bo nie ma badań naukowych, że można niemowlakowi podgrzewać.
Moja teściowa twierdzi też, że lepiej by było jakby kupować specjalną wodę do przytowania mleka.
Przeciez nawet na sloiczkach pisze, ze mozna w mokrofali
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 09:49   #1926
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
ja przy 30 st to bym dziecko ubrała w samo body a nie kurtke i czapke ewentualnie na głowe coś co chroni przed słońcem
chyba wyrodna ze mnie matka
przy 30 stopniach latem oczywiście to chyba ubiór inny niż body jest zbędny i obowiazkowo czapa

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Staś może dołączyć do grona dzieci nie lubiących zapinania pasami w spacerówce najpierw ryk ale potem jest już OK. I ubieranie czapeczki to jakiś horror
u nas też czapka to zło...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

co do elektronicznych nian. mowie dzis do meza, ze jak Amelka spi w drugim pokoju i ja spie, to nie slysze jak placze. a on mi na to ze u dziewczyn zamontuje mikrofon a u nas glosnik pomyslowy dobromir sie znalazl

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
I proszę o mocne kciuki - jutro z samego rana (Wasze dzisiaj) jedziemy do neurochirurga i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.. Także, trzymajcie kciuki mocno - wiem, że one potrafią zdziałać cuda

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
naczytal sie czerwonego kapturka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
haha też tak pomyślałam... a ja mieszkam koło lasu i żeby wyjść do cywilizacji to muszę sobie tamtędy przejść, ale wilka jeszcze nie spotkałam, dziki jedynie widziałam pod własnymi oknami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość

u nas rozszerzanie wyglada tak
marchewka pierwszy,drugi i trzeci dzien po 1/3 słoiczka , następnie 4 dni po pół słoczka i wprowadziłam marchewkę z ziemniakiem od razu pół słoiczka bo ziemniaka nie ma tak dużo w składzie
teraz wcina słoiczki marchewka z ziemniakiem ,wprowadzam owoc jabłuszko powolutku po 1/3 póżniej lecimy z dynia z ziemniakiem po 1/3 słoiczka i po pół słoiczka jabłko
następnie bedzie słoiczek zupka jarzynowa , z owoców śliwka
i powolutku będziemy iść w stronę mięska

super plan, skradam

Cytat:
Hej

U nas drobna poprawa, po kilku dniach z 10-11 kupkami wczoraj było tylko 6. Ale za to wieczorem krzyk, płacz, nie mogła spać, co zasypiała to się wybudzała i tak się bujałyśmy od 19 do północy... dostała nawet czopek przeciwbólowy, ale nie wiem czy pomógł,bo zasnęła z godzinę po jego podaniu... Brzuszek niby miękki, jak kręciłam jej nózkami delikatnie czy masowałam brzuch to nic nie szło, żadne bączki.... Do buzi rąk nei pchała, ale jak jej podalismy gryzaczek to gryzła jak szalona. Przy piersi była niezainteresowana jedzeniem. Spała całą nockę z nami, jestem trochę połamana, ale przynajmniej spałyśmy...

Dziś odbiorę wynik badania ogólnego, zobaczymy.. Jutro wizyta.

Nic jej jeszcze nie podawałam, ani marchewki ani kleiku, dziś dostaje ostatnią dawkę leku, jutro najwyżej dam kleik. Boję się zrobić cokolwiek.
a może jej zeby idą i stąd ten płacz...

ja jestem załamana, po Bebilonie pepti moje dziecko ma maskaryczną wysypkę na buzi, wczoraj wieczorem bolał go brzuszek i był mega ryk... idę popołudniu do pediatry, w piątek jak z nim poszłam na wizytę miał tylko małą plamkę na policzku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140312_074837.jpg (82,7 KB, 52 załadowań)
Stary 2014-03-12, 09:53   #1927
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
No coś mi się kiedyśmy o uszy obiło z tą szkodliwością mikrofali,ale w dzisiejszych czasach wszystko jest szkodliwe i promieniowanie jest wszędzie.A z tą wodą to chyba już lekka przesada,ja używam kranowki przefiltrowanej w czajniku brita.A tak z ciekawości co to za specjalna woda?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-03-12, 09:57   #1928
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
No coś mi się kiedyśmy o uszy obiło z tą szkodliwością mikrofali,ale w dzisiejszych czasach wszystko jest szkodliwe i promieniowanie jest wszędzie.A z tą wodą to chyba już lekka przesada,ja używam kranowki przefiltrowanej w czajniku brita.A tak z ciekawości co to za specjalna woda?

dla niemowlakow
Stary 2014-03-12, 10:11   #1929
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Czarna brawo za sowę i piękne apaszki masz super wyczucie stylu, dziewczyny beda extra stylówy
wg beda pasowaly do zielonej idealnie

Maharet nie rozumiem zamieszania wokół żółtka

u mnie w rozpisce od poloznej i z hippa (dokladnie takie same) jest zeby w 7 miesiacu wprowadzac żółtko,czyli jak dziecko skonczy pół roku
mamy karmiące mm , gluten jest do wprowadzenia w 6 miesiacu , czyli jak skonczy 5 miesiecy ,dobrze mowie?
ide wg rozpiski z pierwszej strony,tyle ze troche do tylu jestem z rozszerzaniem bo jeszcze niedawno bylo tylko kp

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
super plan, skradam

ja jestem załamana, po Bebilonie pepti moje dziecko ma maskaryczną wysypkę na buzi, wczoraj wieczorem bolał go brzuszek i był mega ryk... idę popołudniu do pediatry, w piątek jak z nim poszłam na wizytę miał tylko małą plamkę na policzku
spoko,sama skradłam od Madziuchny

Biedny Hubi,oby pediatra dobrze doradził

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-03-12 o 10:09
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:18   #1930
Madzia000
Zadomowienie

Maharet nasze T moga sobie reke podac hahaha moja tez mowi ze zoltko ze zwyklego jaja to sam cholesterol dlatego "ona mi zalatwi jaja od zielononozek" ja i tak zrobie swoje... Jajka mam sprawdzone bo od wujka, sra* na jej zielononozki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:28   #1931
vea7
Zakorzenienie

Sebuś

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

oj moj maly szczerze pasow nienawidzi... wczoraj byl 4 raz w spacerowce i tak sie darl ze szok, co chwila zjezdzal w tym wozku, w koncu odpielam mu te pasy i bylo lepiej... potem znow ryk...sciagnelam mu czapke i sie uspokoil...chyba mu bylo za goraco bo wczoraj mielismy cos ok. 30 stopni....byl juz w kurteczce letniej i letniej czapce, no ale chyba za duzo...cala droge modlilam sie zeby mi sie nie rozchorowal przez to no ale prawie polroczne dziecko nie musi chyba w upal czapki nosic...
Jaaaaak cieplutko
W czapce i kurteczce, nawet letniej też bym się darła Rozkutaj trochę Małego, to może ryk będzie mniejszy... no chyba, ze baaardzo u was wieje
A w ogóle fajnie że jesteś

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Dziś mieliśmy szczepienie. Nie było aż tak źle... Standardowo w poczekalni Szymek się śmiał i bawił, a w gabinecie był płacz. Później było w miarę spoko, ale koło 17 zaczął tak straszenie głośno płakać, że chciałam już na pogotowie jechać bo nie byłam w stanie go uspokoić naprawdę
to był przerażający płacz... Później tak narobił, że i cały on i cała ja byliśmy
do przebrania. Może to po tej dawce rota brzuch go bolał ale w sumie się nie prezyl więc sama już nie wiem. Teraz śpi, ale bardzo niespokojnie... Mam nadzieję, że jutro będzie
lepiej
Na pewno będzie
Może rzeczywiście reakcja na rota

Cytat:
No właśnie chodziło mi o to,czy gotowe mleko i ściągnięte można podgrzewać
Sloiczki mozna - jest nawet na nich taka informacja, wodę samą na mm można, mleka kobiecego - ściągniętego NIE MOŻNA!!!
Taką info dostałam od doradcy laktacyjnego w szpitalu i od doradcy Medeli na jednym ze szkoleń dla mam. Tak też o ile pamiętam jest napisane w poradniku Medeli i poradniku banku mleka kobiecego. Napisali, ze podczas podgrzewania w mikrofali mleko kobiece traci część substancji odżywczych i żeby podgrzewać tylko i wyłącznie w kąpieli wodnej.

Cytat:
I proszę o mocne kciuki - jutro z samego rana (Wasze dzisiaj) jedziemy do neurochirurga i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.. Także, trzymajcie kciuki mocno - wiem, że one potrafią zdziałać cuda

Cytat:
Olać Teściową, żółto ważna rzecz
Żeby było śmieszniej nasi - wrocławscy badacze - walczą z jajami. Tzn. robią takie, które maja zdrowy cholesterol i do tego jeszcze dużo innych rzeczy. Próbują też udowodnić związek między jajami a profilaktyką (albo leczeniem... nie pamiętam) nowotworów
Generalnie jest polecane jedzenie jajek - najlepiej 0 i 1 - również przez dorosłych, bo cholesterol cholesterolowi nierówny, a w jaju dużo dobroci jest

Cytat:
u mnie w rozpisce od poloznej i z hippa (dokladnie takie same) jest zeby w 7 miesiacu wprowadzac żółtko,czyli jak dziecko skonczy pół roku
mamy karmiące mm , gluten jest do wprowadzenia w 6 miesiacu , czyli jak skonczy 5 miesiecy ,dobrze mowie?
ide wg rozpiski z pierwszej strony,tyle ze troche do tylu jestem z rozszerzaniem bo jeszcze niedawno bylo tylko kp
W rozpisce Bobovity na końcu jest fajnie ten gluten rozpisany
Dla dzieci karmionych piersią - po 4 mc przez dwa miesiące po 2-3g glutenu.
Dla dzieci na mm - po 5 mc II etapy - 2 mc po 2-3g, potem miesiąc po 6g

Jeśli się karmi sposobem mieszanym, to jeśli mm stanowi połowę dziennej dawki, to wprowadzać gluten systemem mm, jeśli mniej, to jak w przypadku karmienia piersią

Kciuki proszę, bo jedziemy po południu z Żukiem do lekarza
Wczoraj był ryk przez cały wieczór - a i dzień poza spacerem niespokojny - prężenie, ciśnięcie, baaaardzo śmierdzące bąki i kupy brak. Zrobił dzisiaj meeeega śmierdzącą, wielgachną i w dziwnym kolorze. Po zrobieniu nadal ciśnie i wyje
A ciągle jest kp... nawet wczorajszy sok marchwiowy cały wypluł... Boje się, że jak miał to zaparcie, to jakieś bakterie mu się w brzuszku zalęgły

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-03-12 o 10:40
vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:29   #1932
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
ale ma wysypke bidulka
mam nadzieje ze szybko zejdzie i ze pediatra cos poradzi
Cytat:
przeciez to normalne ze w koncu bedzie trzeba wprowadzic to zoltko
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

bajka te choróbska
Zdrówka dla Was!

Hejo
Troszkę mi się ziewa Siedziałam wczoraj do 1 w nocy i dokańczałam kolejną sowę Czas przy szyciu tak zapinkala,że zapominam się na całego
Czuję się troszkę lepiej, ale najważniejsze żeby dziewczynki się nie zaraziły

Wrzucam kolejną sówkę (nota bene dwustronną, tylko nie widać tyłu )
sliczna sóóówka
po raz kolejny się pytam czemu ja takich zdolnosci nie mam?
Cytat:
Hej

U nas drobna poprawa, po kilku dniach z 10-11 kupkami wczoraj było tylko 6. Ale za to wieczorem krzyk, płacz, nie mogła spać, co zasypiała to się wybudzała i tak się bujałyśmy od 19 do północy... dostała nawet czopek przeciwbólowy, ale nie wiem czy pomógł,bo zasnęła z godzinę po jego podaniu... Brzuszek niby miękki, jak kręciłam jej nózkami delikatnie czy masowałam brzuch to nic nie szło, żadne bączki.... Do buzi rąk nei pchała, ale jak jej podalismy gryzaczek to gryzła jak szalona. Przy piersi była niezainteresowana jedzeniem. Spała całą nockę z nami, jestem trochę połamana, ale przynajmniej spałyśmy...

Dziś odbiorę wynik badania ogólnego, zobaczymy.. Jutro wizyta.

Nic jej jeszcze nie podawałam, ani marchewki ani kleiku, dziś dostaje ostatnią dawkę leku, jutro najwyżej dam kleik. Boję się zrobić cokolwiek.
kciukam za wyniki i jutrzejsza wizyte
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nie ma zaczęłam podawać, bo właśnie miałam wrażenie, że potrzebuje już czegoś konkretniejszego, no i przybiera raczej średnio

http://www.hm.com/pl/product/24933?article=24933-A
moja sobie dobrze wyglada
choc nie wiem z czego taka pulchniutka bo zaczela niedawno 6 miesiac a je tylko 5x160mm

super komplecik ale kwota tez powala

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:36   #1933
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Sebuś

Jaaaaak cieplutko
W czapce i kurteczce, nawet letniej też bym się darła Rozkutaj trochę Małego, to może ryk będzie mniejszy... no chyba, ze baaardzo u was wieje

Na pewno będzie

Sloiczki mozna - jest nawet na nich taka informacja, wodę samą na mm można, mleka kobiecego - ściągniętego NIE MOŻNA!!!
Taką info dostałam od doradcy laktacyjnego w szpitalu i od doradcy Medeli na jednym ze szkoleń dla mam. Tak też o ile pamiętam jest napisane w poradniku Medeli i poradniku banku mleka kobiecego. Napisali, ze podczas podgrzewania w mikrofali mleko kobiece traci część substancji odżywczych i żeby podgrzewać tylko i wyłącznie w kąpieli wodnej.

Żeby było śmieszniej nasi - wrocławscy badacze - walczą z jajami. Tzn. robią takie, które maja zdrowy cholesterol i do tego jeszcze dużo innych rzeczy. Próbują też udowodnić związek między jajami a profilaktyką (albo leczeniem... nie pamiętam) nowotworów
Generalnie jest polecane jedzenie jajek - najlepiej 0 i 1 - również przez dorosłych, bo cholesterol cholesterolowi nierówny, a w jaju dużo dobroci jest

W rozpisce Hippa na końcu jest fajnie ten gluten rozpisany

Jeśli się karmi sposobem mieszanym, to jeśli mm stanowi połowę dziennej dawki, to wprowadzać gluten systemem mm, jeśli mniej, to jak w przypadku karmienia piersią

Wczoraj był ryk przez cały wieczór - a i dzień poza spacerem niespokojny - prężenie, ciśnięcie, baaaardzo śmierdzące bąki i kupy brak. Zrobił dzisiaj meeeega śmierdzącą, wielgachną i w dziwnym kolorze. Po zrobieniu nadal ciśnie i wyje
A ciągle jest kp... nawet wczorajszy sok marchwiowy cały wypluł... Boje się, że jak miał to zaparcie, to jakieś bakterie mu się w brzuszku zalęgły
dzięki za odp
mam dwa poradniki żywieniowe z hipp i bobovity, zastanawiałam się co dziś będę czytać na spacerze, już wiem muszę zaktualizować wiedzę,wcześniej czytałam wszystko dla kp

mocne oby już się tak nie męczył Biedaczek

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-12, 10:39   #1934
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za odp
mam dwa poradniki żywieniowe z hipp i bobovity, zastanawiałam się co dziś będę czytać na spacerze, już wiem muszę zaktualizować wiedzę,wcześniej czytałam wszystko dla kp

mocne oby już się tak nie męczył Biedaczek
Tez mam oba
Przepraszam za błąd - już poprawiam - info o glutenie jest na końcu poradnika Bobovity

Dziękuję

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-03-12 o 10:41
Stary 2014-03-12, 10:41   #1935
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motylku Kupiłam ostatnio takie dwa materiały do uszycia apaszki i chciałam właśnie dopasować je do kurtki... ale juz sama nie wiem czy będzie to pasować z tą zieloną kurtką...
może wyjdę na przesadzającą,ale ja zawsze jak mam wybór kolorów to lubię dopasować tak,żeby pasowało,niż żeby było z innej parafii Po prostu jak coś kupuję to patrzę,czy da się ładnie dobrać i zrobić komplet
Ta zieleń tutaj taka żywa, a ta zielona kurtka taka stonowana, więc nie będzie pasować. Biorąc to pod uwagę wzięłabym tę różową kurtkę w ogóle to uwielbiam połączenie róż+szary/grafit

Cytat:
przy 30 stopniach latem oczywiście to chyba ubiór inny niż body jest zbędny i obowiazkowo czapa

haha też tak pomyślałam... a ja mieszkam koło lasu i żeby wyjść do cywilizacji to muszę sobie tamtędy przejść, ale wilka jeszcze nie spotkałam, dziki jedynie widziałam pod własnymi oknami

super plan, skradam

oj bidula

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:48   #1936
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Sebuś

Jaaaaak cieplutko

Na pewno będzie

W rozpisce Bobovity na końcu jest fajnie ten gluten rozpisany

O,dziękuję za obszerną odpowiedź.Swojego mleka i tak nie podgrzewalam,więc robiłam dobrze.Trzymam kciuki za wizyte.A ja dziś idę wysłać aplikację o paszport dla Helenki,trzymajcie kciuki,żeby tym razem zaakceptowali zdjęcie

Stary 2014-03-12, 10:52   #1937
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
a masz jakieś grzeszki?
Przyznaj się
Słodyczy (w sensie kupnych, jak i ciast z cukrem) nie jadłam od świąt (wtedy zjadłam 2 kawałki ciasta i 3 kawałki czekolady), poza tym białego pieczywa czy makaronu nie jadłam od listopada. Fast foodów nie jadłam jakoś od poprzednich wakacji (wtedy jakoś w ciąży mi się zdarzyło). W sumie moje największe grzechy to, że zjem za dużo orzechów czy owoców
No i planuję przejść najpierw na dietę bez pszenicy (to w sumie niemalże zrealizowane, ale mam jeszcze trochę mąki do chleba z pszenicą, potem żytni będę piec), a chcę spróbować i bezglutenową

Cytat:
Super
Ja teraz musiałam sobie zrobic przerwę,bo najpierw okropny @,a teraz choróbsko
Mam wyrzuty sumienia,bo to było 30-dniowe wyzwanie...
Lepiej mieć nastawienie, że ćwiczy się dla zdrowia, wiadomo, że czasem trzeba mieć przerwę, nie wyzwaniowo Poczujesz się lepiej, to wrócisz do ćwiczeń

Cytat:
To jej powiedz, że ostatnie badania mówią, że można jeść 2 jajka dziennie i nie wpływa to na cholesterol Serio, serio

Cytat:
Kochana, moja En na mm od 3 miesiąca życia, a nadal je tylko obiadki warzywne. Mięska nie dostaje, glutenu nie dostaje, o żółtku nawet nie myślę Obecnie w sumie samą marchewkę, ziemniaka i kalafiora zjada, bo zaczęłam od nowa po przebojach brzuszkowych. A 2 tygodnie temu była tylko na mm. A za 8 dni będzie mieć pół roku

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 10:53   #1938
Aaamelkaa
Zakorzenienie

W Rossmannie jest promocja na obiadki z bobovity 190g
kup 2 ,trzeci gratis
jeden kosztuje 5,49 zł

na zdjęciu w gazetce sa obiadki i zupki
za taką cene chyba się opłaca kupić
11 zł za 3 duże słoiczki, czyli po 3,66 za sztukę Zrobie zapas kazdego po jednym smaku

07-04-2015 Kamiś

Czas edycji: 2014-03-12 o 10:58
Stary 2014-03-12, 11:02   #1939
angelikada
Wtajemniczenie

Cool Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

EWACIA dla Sebusia

BAJKA dużo zdrówka dla Amelki

LOGASIU i dla Twoich chorowitkow dużo zdrówka

JA mocne na pewno będzie dobrze

ASIEK biedny mały mam nadzieję że pediatra pomoże

TEACHERKO za wyniki
Stary 2014-03-12, 11:08   #1940
nena_milka
Wtajemniczenie

Chyba nie muszę mówić, że nie nadrobiłam wszystkiego ?

Cytat:
T. sie pytala co potrzebje na nastepny rozmiar to napisama, ze body\kosulki dlugi rekaw, body\koszulki ktotki, spochy\polscpiochy\rajsto py i to tak po 10 sztuk.Ze 4 pajace i rampersy.To sie zapytala po co mi tyle dlugich rekawow i nogawek na lato.

P.S.Janek zuzywa zazwyczaj 3 koszulki i 2 spochy dziennie
heh u Was takie lato jak i u nas... ja się zastanawiam czy będzie nam potrzebne więcej niż 2-3 koszulki z krótkim. Ja w zeszłym roku ubrałam 2 razy krótkie spodenki a lato było najcieplejsze od iluśtam lat
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
pozdrowionka
nie martw się ja też tak rano wyglądam
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Chciałam się odezwać jak nadrobię, ale coś się nie zanosi Jesteśmy w domu. Nie działął nam net, wczoraj dopiero naprawili, a poza tym to sprzątamy tony kurzu i rozpakowujemy się. ola chora od soboty, jutro idziemy do lekarza na kontrolę. Pochwalę się, że moje dzidzi waży już 7100 Idę nadrabiać, bo akurat Ola przysnęła na chwilę

Endżi, za tort się płąci od kilograma, dlatego tak dużo wychodzi i chyba niewiele to ma wspólnego z tym, jak jest udekorowany itp, przynajmniej tak było, jak ja kupowałam
jak my szukaliśmy to weselne były zawsze droższe za kg. Podejrzewam że dlatego, że miały 'weselny' w nazwie
Cytat:
Czy przechodzicie z dzieckiem przez las? Ja mam taki skrót, ale mąż nie za bardzo chce bym chodziła po lesie. Jutro mam drogę przed południem.
No ale chyba lepiej po lesie niż po ulicy? ja mam tylko lasy tutaj więc musiałabym nie wychodzić w ogóle.
Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Wiktor też nieznosi pasów w spacerówce. Co do czapki to mój młody już 3 spacery bez czapy zaliczył- ale ja idę w "angielski" chłodny chów Moja mama jak zdjęcia zobaczyła to się za głowe złapała ale ja nie narzekam a młody nie choruje więc luzik nie chce żeby moje dziecko było dzieckiem z kawału
-jak rozpoznać polskie dziecko na placu zabaw ?
-to jedyne dziecko w czapce szaliku i rękawiczkach latem
jest coś w tym dowcipie
Cytat:
Ewcia, wszystkiego naj dla Sebcia!
I dla wszystkich dzieci, których jubileusze opuściłam

Mam dziś wizytę u fryzjera umówioną,ale nie wiem czy pójdę, bo u męża w szkole jakieś wydarzenie i szczegół, że zaczyna się godzinę po tym jak on kończy pracę.... możliwe, ż ebędzie musiał zostać i robić za fotografa... I tak jedyny dzien w tygodniu, kiedy ma chwile dla Zuzy minie i d.....
no co ty, przecież nauczyciele pracują tylko 18 godzin tygodniowo mój tż też się wkurzał na to jak robiłam w szkole bo zawsze coś

hej, my po szczepiniu wczorajszym gorączkowo mamy...
młoda wczoraj spożyła pierwszego łososia, luuuubi rybki jak mama

aaaa i pani nasza pielęgniarka powiedziała, że po 4miesiącu można dawać awokado. I bardzo polecała, bo to 'super food'. może w przyszłym tyg spróbujemy bo teraz rybkę wprowadzamy.

A jak ją pytałam o gluten to powiedziała, że normalnie są kaszki z glutem od 4 mies. i mamy podawać, tylko przez pierwsze 3 dni taką porcję z jednej łyżki kaszki a nie 4. Ogólnie jeśli rodzice tolerują gluten to nie robi się ekspozycji.

a tak poza tym to u nas dość wiosennie, jakoś leci, nie ma czasu lecę jeszcze do k. nadrobić
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:11   #1941
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

super plan, skradam

bidulek mały

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ale ma wysypke bidulka

sliczna sóóówka

choc nie wiem z czego taka pulchniutka bo zaczela niedawno 6 miesiac a je tylko 5x160mm

Może masz,tylko po prstu o nich nie wiesz?
Jestem na to idealnym przykładem

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Matal W ogóle mam teraz takie dziwne uczucie,że jak nie ćwiczę,to czuję się o 10 kg cięższa
Masz też tak?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Pojechałam wczoraj na siłownię i to nie był najlepszy pomysł.
Po 30 minutach wracałam do domu,bo czułam się bardzo słabo.
Po powrocie do domu zmierzyłam temp. i oczywiscie podskoczyła :/
Mądra to ja nie jestem... wiem :/

Stary 2014-03-12, 11:17   #1942
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal W ogóle mam teraz takie dziwne uczucie,że jak nie ćwiczę,to czuję się o 10 kg cięższa
Masz też tak?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Nom i tak samo, jak zjem raz za dużo, to już czuję się na 70 kg

Ty najpierw wyzdrowiej, potem ćwicz, bo się do końca załatwisz!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 11:17   #1943
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Chyba nie muszę mówić, że nie nadrobiłam wszystkiego ?

heh u Was takie lato jak i u nas... ja się zastanawiam czy będzie nam potrzebne więcej niż 2-3 koszulki z krótkim. Ja w zeszłym roku ubrałam 2 razy krótkie spodenki a lato było najcieplejsze od iluśtam lat

nie martw się ja też tak rano wyglądam

jak my szukaliśmy to weselne były zawsze droższe za kg. Podejrzewam że dlatego, że miały 'weselny' w nazwie

No ale chyba lepiej po lesie niż po ulicy? ja mam tylko lasy tutaj więc musiałabym nie wychodzić w ogóle.

jest coś w tym dowcipie

no co ty, przecież nauczyciele pracują tylko 18 godzin tygodniowo mój tż też się wkurzał na to jak robiłam w szkole bo zawsze coś

hej, my po szczepiniu wczorajszym gorączkowo mamy...
młoda wczoraj spożyła pierwszego łososia, luuuubi rybki jak mama

aaaa i pani nasza pielęgniarka powiedziała, że po 4miesiącu można dawać awokado. I bardzo polecała, bo to 'super food'. może w przyszłym tyg spróbujemy bo teraz rybkę wprowadzamy.

A jak ją pytałam o gluten to powiedziała, że normalnie są kaszki z glutem od 4 mies. i mamy podawać, tylko przez pierwsze 3 dni taką porcję z jednej łyżki kaszki a nie 4. Ogólnie jeśli rodzice tolerują gluten to nie robi się ekspozycji.

a tak poza tym to u nas dość wiosennie, jakoś leci, nie ma czasu lecę jeszcze do k. nadrobić
witaj
avocado ,łosoś pyszności same
jak u was z rybką ? "słoiczkowa" czy sama robisz?
patrzyłam dziś na skład obiadków i zupek z rybami po 5,6 miesiącu
łososia w składzie 8%
bobovita zacheca do ryby dwa razy w tygodniu,dzień rybki wtorek i piątek :P

07-04-2015 Kamiś

Czas edycji: 2014-03-12 o 11:19
Stary 2014-03-12, 11:21   #1944
87czarna
Zakorzenienie

Amelko dziękuję za miłe słowa

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Motylku mówisz,ze nie będzie pasować? ja już przykładałam ten materiał do tej kurtki (tzn. do ekranu komputera :P)

Nie chcę tej różowej

Stary 2014-03-12, 11:24   #1945
Aaamelkaa
Zakorzenienie

zamówiłam puzzle piankowe 36 elementów
jutro pewnie będzie kurier
kocham zakupy przez internet ,bez wychodzenia z domu ,klik klik i jest

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-03-12, 11:27   #1946
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw leczyć, potem ćwiczyć
Ja absolwentka AWF Ci to mówię

Aha, miałam wcześniej napisać, ale mi wcięło...śliczne rzeczy szyjesz

Cytat:
witaj
avocado ,łosoś pyszności same
jak u was z rybką ? "słoiczkowa" czy sama robisz?
patrzyłam dziś na skład obiadków i zupek z rybami po 5,6 miesiącu
łososia w składzie 8%
bobovita zacheca do ryby dwa razy w tygodniu,dzień rybki wtorek i piątek :P
Aaa.. sama bym zjadła ... kocham ryby
Niestety Żuk niezainteresowany na razie jedzeniem Dzisiaj spróbujemy trochę kaszki z glutenem, a za trzy dni marchew ze słoiczka, bo sokiem marchwiowym wczoraj pluł na odległość

Pytanie:
Czym sprać sok marchewkowy z bodziaka i koszulki taty?

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
zamówiłam puzzle piankowe 36 elementów
jutro pewnie będzie kurier
kocham zakupy przez internet ,bez wychodzenia z domu ,klik klik i jest
Pokaż które
Musze Małemu dokupić, bo z tej 10 którą ma spyla...

WYMIENIĘ

Stary 2014-03-12, 11:38   #1947
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw leczyć, potem ćwiczyć
Ja absolwentka AWF Ci to mówię

Aha, miałam wcześniej napisać, ale mi wcięło...śliczne rzeczy szyjesz

Aaa.. sama bym zjadła ... kocham ryby
Niestety Żuk niezainteresowany na razie jedzeniem Dzisiaj spróbujemy trochę kaszki z glutenem, a za trzy dni marchew ze słoiczka, bo sokiem marchwiowym wczoraj pluł na odległość

Pytanie:

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Pokaż które
Musze Małemu dokupić, bo z tej 10 którą ma spyla...
u mnie sprawdza się szare mydło do spierania ,tyle ze ja na bieżąco
na zaschnięte nie wiem czy podziała,może jakby dobrze namoczyć

puzzle polecane przez dziewczyny
http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729
zdaje soobie sprawę że i z 36 elementów kiedyś zwieje ,zalezy mi na zakryciu dywanu shaggy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Michaś śpi już 1,5 h
jak na niego to szałłłłłłłłł o tej porze tak długo
chciałam o 12 iść na spacer
ale czeka na nas jeszcze marchewka z ziemniakiem i mleko
także pewnie ok 13 pójdziemy

07-04-2015 Kamiś

Czas edycji: 2014-03-12 o 11:46
Stary 2014-03-12, 11:54   #1948
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie sprawdza się szare mydło do spierania ,tyle ze ja na bieżąco
na zaschnięte nie wiem czy podziała,może jakby dobrze namoczyć

puzzle polecane przez dziewczyny
http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729
zdaje soobie sprawę że i z 36 elementów kiedyś zwieje ,zalezy mi na zakryciu dywanu shaggy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Michaś śpi już 1,5 h
jak na niego to szałłłłłłłłł o tej porze tak długo
chciałam o 12 iść na spacer
ale czeka na nas jeszcze marchewka z ziemniakiem i mleko
także pewnie ok 13 pójdziemy
mojej sie to nie zdarza spi 30 min jak w zegarku

do mnie ma przyjsc chrzestna Julki i ją zabrac o 14 na dluugi spacer
mam nadzieje ze bedzie Julka spokojna i ze szybko nie wrócą
Cytat:

no wlasnie dziewczyny czym to spieracie??

i tak samo czym spieracie kupe?Julki jest taka jakas toksyczna ze niczym nie schodzi nawet jak zapiore
Cytat:
bidulek mały

Może masz,tylko po prstu o nich nie wiesz?
Jestem na to idealnym przykładem
no cos Ty.....ja to do szycia mam 2 lewe rece

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-03-12 o 11:55
czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:04   #1949
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

przepraszam, że nie nadrabiam, ale ostatnio u mnie ciężko z czasem. Jedynie z klubem udaje mi się być na bieząco.

Na początek składam najlepsze, życzenia dla wszystkich naszych półroczniaków! Sto lat!

kciuki są

u nas też ubogo z dietą małego bo muszę uważać na kalafiora, brokuła, groszek bo po tym małego boli brzuszek nawet jak jest malutki procent w słoiczku.. Mały jak na razie wcina marchew, ziemniaka, słodkiego ziemniaka, brukiew, pietruszkę, szpinak, jabłko, banan, jagody, gruszka- ale tylko jednej firmy. Próbowaliśmy słoiczka z mięskiem skończło się bólem brzuszka i bezsenna dla mnie nocą. Z glutenem też czekam z racji jego wcześniejszych problemów brzuszkowych.

Dziś znów piękna pogoda więc zaraz wypiję kawkę i biorę łobuza na spacerek.

Szukałam wózka który w maju będzie ze mną leciał do Polski i znalazłam coś takiego. Bardzo mi się podoba ta przekładana raczka.
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...archPosition=9
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 12:10   #1950
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
o cholera... moze na cos uczulony?

Cytat:

kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ale ma wysypke bidulka

sliczna sóóówka

heh Amelka mleka wciaz pije po 120 ml lub mniej

my po pediatrze, nie obylo sie bez antybiotyku, kaszelk mokry, zolte gile, goraczka. do tego w ciuchach wazy 6400 a w styczniu wazyla 6000 no to mam kolejna wychudzona corke.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości