Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 19:27   #2071
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Nena, u nas też ryb dużo, ale i tak do tanich nie należą więc zazdraszczam Avocado też tańsze u nas od oburaków Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.
Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff

Przy okazji ważymy 7400g i mierzymy 66.5cm

Teściowa bawi się z Polą, więc lecę nadrabiać chociaż dzisiejszy dzień - ciekawa jestem co u Was
Super, że wieści są dobre
Te kaski widziałam 2 razy w tv. Nawet tatuażyści z Miami Ink je zdobili dla dzieciaków Nie mogliśmy wyjść z podziwu, że tam w USA lekarzom naprawdę się chce zabiegać o takie "drobiazgi" jak ładne kształtowanie główki. Nie słyszałam żeby w Polandii robili coś takiego.

Ja nie jadłam nigdy avocado

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
Biedny Julek. A jak u Was z rozszerzaniem diety?

My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-03-12 o 19:34
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:29   #2072
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
Ojej, nie wiem co poradzić, może spróbuj w spacerówce...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
super! to gnaj do h&m, koleżanka mi pisała, że są teraz promocje, ale nie wiem jakie
Ale piękne i cena też nie najgorsza! CHCĘ CHCĘ CHCĘ!!!!!!!!!

Oglądałam przed chwilą fakty i sie popłakałam, może znajdę artykuł.
Stary 2014-03-12, 19:32   #2073
your Angel
czyli Endżi

Stary 2014-03-12, 19:36   #2074
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nie wiem kurcze jak moje dziecko przeciagnąc, juz jest tak nauczona ze o 19 spi ze od okolo 17:30 mam z nią sajgon codziennie i juz nosze do 18:30 tylko na rekach taka jest zmeczona i spiaca
i po kąpaniu toaleta juz jest zawsze przy akompaniamencie ryku
jak chce zeby po poludniu sie zdrzemnela to pospi ewentualnie chwilke do 16 ale to i tak nic nie daje
jakies pomysly?
Mam to samo, próbowałam już wielu rzeczy ale godzina 18 to kaszka, kąpiel, spanko gdzieś ok. 18:30 i koniec kropka. :P Jak nie śpi jeszcze o tej porze to ryk ryk ryk maruda. A budzi się o 6.

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

nena ale Ci zazdroszczę świeżych ryb morza Ale cycki to macie strasznie drogie. Tak jak my owoce morza

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Angel no waga konkretna, rośnie Ci ten bobas ślicznie A to już nie karmisz piersią? Kurcze przepraszam za pytanie ale totalnie nie na bieżąco jestem...
Stary 2014-03-12, 19:37   #2075
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ooo Papuga co tam u Ciebie ? mniej Cie ostatnio

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

tak,mleko później obowiązkowo
żyje żyje.
podczytuję i jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie.....
mam nadzieję że się nie gniewacie

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:38   #2076
ladanseuse14
Zakorzenienie

Co do avocado - też nigdy nie jadłam
Stary 2014-03-12, 19:39   #2077
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
żyje żyje.
Gniewamy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:39   #2078
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
żyje żyje.
Jak tam sytuacja?
Stary 2014-03-12, 19:41   #2079
anutka171
Rozeznanie

Matko caly dzien was nadrabiam i nie nadazam
ale w koncu sie udalo.

Ladan tez sie poplakalam
pozabijalabym ich wszystkich. kolejna tragedia

Spoznione, ale kciuki byly za wszystkie wizyty dzieciaczkow u lekaarzy

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
my po pediatrze, nie obylo sie bez antybiotyku, kaszelk mokry, zolte gile, goraczka. do tego w ciuchach wazy 6400 a w styczniu wazyla 6000 no to mam kolejna wychudzona corke.
zdrowka duzo
chudzinka mala

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Heja hej!

Mam w drugim oknie otwarte forum i pocytowanie pięknie, ale wiadomość nie chce się wysłać, bo jest za długa Nie po urywało mi cytatów jak zwykle tylko z ponad 40 tys. znaków każą zmniejszyć wiadomość do 15 tys. Paranoja! Ma ktoś tak?
tez mam tak czesto
wtedy dziele (wycinam) czesc wiadomosci i drugi raz odpowiadam

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Zachowam się jak pewna persona: wchodzę, nie nadrabiam i chwalę się swoim dzieckiem Waży 8 kg No i mamy dwa pierwsze ząbki!
za wage
gratulujemy zabkow
Stary 2014-03-12, 19:45   #2080
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Ladan tez sie poplakalam
pozabijalabym ich wszystkich. kolejna tragedia
Nie umiem tego znaleźć w necie...
Stary 2014-03-12, 19:48   #2081
kaska87
Zakorzenienie

Angel bo niektórzy mają ukryte opcje widoczności np. ja i się wyświetlam jako gość, a Wy mnie na pasku nie widzicie chyba

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-12 o 19:50
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:50   #2082
ladanseuse14
Zakorzenienie

btw. bardzo mi się podoba obecny tytuł

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Angel bo niektórzy mają ukryte opcje widoczności np. ja i się wyświetlam jako gość, a Wy mnie na pasku nie widzicie
A czemu się ukrywasz
Stary 2014-03-12, 19:51   #2083
anutka171
Rozeznanie

MsLullaby "brawa" dla twojej T.
a myslalam ze tylko moja jest wariatka

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Zaliczyliśmy ponad dwu godzinny spacerek, ale jest tak pięknie i wiosennie, że chyba jeszcze raz pójdziemy. Nóżka Szymcia nadal sztywna Prawą normalnie macha, podnosi do góry, a lewa leży prosta.. Martwię się
A co sie stalo z nozka?
Jezeli pisalas wczesniej to przepraszam, ale nie doczytalam...

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mamy krzesełko!

Nie bez łaski pana kuriera

Dzwoni i pyta czy w domu jestem. No nieee ,wyszłam na spacer z dzieckiem. Kiedy pani bedzie? Za 10 minut mogę być.

Co pan kurier na to? "Pffff".
to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ).
Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę.
Ci kurierzy sa coraz lepsi
mnie tak zalatwil, jak przywiozl lezaczek kilka miesiecy temu.
akurat spacerowalam z malym po osiedlu i nie szlam do domu tylko w polowie drogi wzielam, ale tylko dlatego, ze byl w miare lekki.
potem zauwazylam, ze on chyba standardowo tam staje i dzwoni do ludzi z osiedla, zeby przyszli. nie raz juz tam go widzialam
dobry ma patent na rozwozenie paczek

Ja brawa za dobre wiesci i wage Poli
a nie mowilysmy
Stary 2014-03-12, 19:52   #2084
ladanseuse14
Zakorzenienie

Jeju kolejna tragedia w TVN, znów będę ryczeć
Stary 2014-03-12, 19:52   #2085
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Super, że wieści są dobre
Te kaski widziałam 2 razy w tv. Nawet tatuażyści z Miami Ink je zdobili dla dzieciaków Nie mogliśmy wyjść z podziwu, że tam w USA lekarzom naprawdę się chce zabiegać o takie "drobiazgi" jak ładne kształtowanie główki. Nie słyszałam żeby w Polandii robili coś takiego.

Ja nie jadłam nigdy avocado

Biedny Julek. A jak u Was z rozszerzaniem diety?

My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600
Jak to?!

Piękna waga - masz co dźwigać No i super, że szczepienie dobrze poszło

A co do kasków - w Polsce nie robią ale w niemczech już tak. W Krakowie jest mini oddział niemiecki i tam robią zdjęcia profesjonalnie i jest lekarz ktore je ocenia. Potem ślą to do niemiec i oni decydują czy asymetria jest na tyle duża, że kwalifikuje się do kasku Z tego co wiem, to Kraków to jedyne takie miejsce.
Najgorsze, że taki kask w PL kosztuje coś koło 8 tys zł także mało to nie jest... Tu kosztuje około 4tys $ ale część pokrywa ubezpieczenie (jeśli spełnione są odpowiednie warunki - repozycjonowanie dziecka nie pomaga i asymetria się powiększa).
Ja już wiem na ten temat wszystko - swego czasu przeczytałam na ten temat cały inetrnet
No i tutaj już widziałam 2 dzieci w takich kaskach a nie widuje ich jakoś szczególnie dużo. Nie wygląda to źle i dzieci też raczej wydają się być szczęśliwe
o:

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:53   #2086
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nie wiem kurcze jak moje dziecko przeciagnąc, juz jest tak nauczona ze o 19 spi ze od okolo 17:30 mam z nią sajgon codziennie i juz nosze do 18:30 tylko na rekach taka jest zmeczona i spiaca
i po kąpaniu toaleta juz jest zawsze przy akompaniamencie ryku
jak chce zeby po poludniu sie zdrzemnela to pospi ewentualnie chwilke do 16 ale to i tak nic nie daje
jakies pomysly?
Spacer? My wychodzimy ok 14.30 i śpi w wózku do 17,wtedy jestem na placu zabaw z Ada

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 19:55   #2087
anutka171
Rozeznanie

your Angel za wage i szczepienie

Ewacia sto lat dla Sebusia

Kurcze nie moge sluchac o tych smierciach dzieciaczkow
teraz znowu w uwadze
Stary 2014-03-12, 19:57   #2088
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Kurcze nie moge sluchac o tych smierciach dzieciaczkow
teraz znowu w uwadze
Nie mogę, to jest straszne...
Stary 2014-03-12, 19:58   #2089
inwersja
dryfuję słowami

Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
Stary 2014-03-12, 19:58   #2090
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
! CHCĘ CHCĘ CHCĘ!!!!!!!!!

Oglądałam przed chwilą fakty i sie popłakałam, może znajdę artykuł.
też widziałam... ręce opadają...
Cytat:
Co do avocado - też nigdy nie jadłam
spróbuj! poczytaj sobie w necie co to w sobie ma!

ej... a propos ryb itp, stary dzisiaj złapał kraba ale chyba za długo go gotował bo nie najedliśmy się, nie wiem czy się wygotowało to mięso czy co? smakuje dokładnie jak paluszki surimi tylko, że więcej z tym zachodu

lulla twoja teściowa pprowadzi chyba w rankingu przykro mi
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:01   #2091
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
spróbuj do spacerówki ją przesadzić, a może jej za ciepło? wychodzicie w porze drzemki?
u nas jest przeważnie spanie na spacerach, ale póki wózek jedzie, jak się zatrzymam to się budzi a jak spać nie chce to obowiązkowo smok w buzi i oparcie w gondolce podniesione na pierwszy poziom

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ale on nie bardzo chce spac na dworze, tzn. troche pośpi, troche sie budzi - tak w kratke bardzo i generalnie jak wózek przystaje to po chwili się budzi a ja moge troche pochodzić, ale nie ukrywam, najlepiej mi jednak jak usiądę na ławce i czytam

no i jakoś chyba bym nie potrafiła sama z dzieckiem na ręku wyciągać wózek z auta, rozkładać stelaż, wciskać gondolę i składać ten wózek... dlatego wychodzę jak jest mąż.

teraz np. spi ciągle, a jak bylismy od 11 do ok 12:30 na dworze to prawie wcale nie spał (może max 15 min)
o to prawie jak u nas

ja jak trzymałam wózek w aucie, to stelaż miałam w bagażniku, a gondolkę z tyłu na siedzeniu; Dawida wkładałam do gondolki, wyciągałam i rozkładałam stelaż, brałam gondolę z młodym z auta, wpinałam i włala a przy chowaniu wózka do auta robiłam tak samo tylko odwrotnie jakież to było łatwe i piękne, a nie jak teraz znoszenie i wnoszenie na 3 piętro

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nie sorkuj, bo oprócz tego że nienormalna to jest jeszcze wiele na jej temat do powiedzenia wy się śmiejecie a ja tu cierpię

Co do nosidełka z WOMARa - moje dziecko i ja jesteśmy zadowoleni
a coś więcej? jak z regulacją szelek, bo kiepskie opinie są na ten temat na necie
gdzie kupowałaś i które konkretnie?

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
To też mój problem
Najmniej dwa razy w tygodniu jest afera. Już nie wiem co zrobić, Leoś jest nakarmiony, pora spania, ubrany nie za ciepło, zrezygnowałam z kombinezonów bo dopiero był meksyk także kurteczka moim zdaniem niekrępująca ruchów i ciągle mu źle. Biorę na spacer herbatkę, ale mało kiedy go to pociesza, smoczka nie uznaje, zabawką się w wózku nie lubi bawić Przesadziłam go do spacerówki na pół leżąco, bo myślałam że chce sobie popatrzeć. Jedyne co jeszcze mi przychpodzi do głowy to to że mamy nudną trasę... Spacerujemy po polnej drodze co i mnie wpędza w depresję.
nie mam pojęcia co doradzić spróbowałaś już chyba wszystkiego

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:04   #2092
ladanseuse14
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobie jaka to musi być tragedia pochować własne dziecko.
Stary 2014-03-12, 20:11   #2093
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju kolejna tragedia w TVN, znów będę ryczeć
straszne to wszystko, w faktach na tvn też była okropna historia kobiety ehh

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:11   #2094
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
też widziałam... ręce opadają...

spróbuj! poczytaj sobie w necie co to w sobie ma!

ej... a propos ryb itp, stary dzisiaj złapał kraba ale chyba za długo go gotował bo nie najedliśmy się, nie wiem czy się wygotowało to mięso czy co? smakuje dokładnie jak paluszki surimi tylko, że więcej z tym zachodu

lulla twoja teściowa pprowadzi chyba w rankingu przykro mi
Dzięki dzisiaj ze sto razy mówiła że będzie jutro na poczcie u mnie w mieście z oczekiwaniem na zaproszenie ale się nie doczekała pewnie przylezie bez zapowiedzi. Wogóle to tak pusta baba że to się w głowie nie mieści. Ma tak naprawdę gdzieś moje dziecko, nawet nic od nich nie dostał a dziś ciągle opowiadała ile to kupili tym drugim wnuczkom. Mi to tam wisi, nic od nich nie chce ale pewnie TŻtowi przykro. Zresztą rozmawiałam dziś z nim na ten temat o jego matce (już nie mówiłam mu o tych jej chorych radach wychowawczych tylko ogólnie zauważył już dawno że jej nie trawie) i mi lżej że mu mogłam na spokojnie wszystko powiedzieć i w sumie wyszło że ma podobne do mnie odczucia co do jego rodziców. Chodzi głównie o to że nigdy nie mógł na nią liczyć, że nawet jak wyjechaliśmy to zamiast mu pomóc to wysłała jego bratu paczkę do więzienia a jak teraz stoimy normalnie finansowo to wielka mamusia się znalazła i tylko kasę by od niego chciała bez przerwy jakby własnej rodziny nie miał. I mu głupio że do mnie dzień w dzień ktoś nowy z rodziny wpada do małego i zawsze coś dostanie, a jego rodzice tylko czekają na jakieś pieniądze od nas no ale mu już trułam że ma to olać choć szkoda mi go

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
spróbuj do spacerówki ją przesadzić, a może jej za ciepło? wychodzicie w porze drzemki?
u nas jest przeważnie spanie na spacerach, ale póki wózek jedzie, jak się zatrzymam to się budzi a jak spać nie chce to obowiązkowo smok w buzi i oparcie w gondolce podniesione na pierwszy poziom

o to prawie jak u nas

ja jak trzymałam wózek w aucie, to stelaż miałam w bagażniku, a gondolkę z tyłu na siedzeniu; Dawida wkładałam do gondolki, wyciągałam i rozkładałam stelaż, brałam gondolę z młodym z auta, wpinałam i włala a przy chowaniu wózka do auta robiłam tak samo tylko odwrotnie jakież to było łatwe i piękne, a nie jak teraz znoszenie i wnoszenie na 3 piętro

a coś więcej? jak z regulacją szelek, bo kiepskie opinie są na ten temat na necie

Hm, ja sobie wsadziłam w to małego i wtedy TŻ ustawiał, wiesz byłam na dworze póki co raz i mam porównanie do nosidełka z baby bjorn i to jest o niebo lepsze no i ergonomiczne. Jutro ci podeśle link, kupowałam zafire eco1 albo eco2 jutro sprawdze bo już leże w łóżku

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-12, 20:12   #2095
MsLullaby
Zakorzenienie

Kasia ale czytałam że Tula lepsza no ale dwa razy droższa

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-12, 20:12   #2096
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
tak, tzn próbuje, ale nie ma szans żeby coś z tego odgryzła, więc jakoś nie panikuje

Czaszka, a dlaczego chcesz ją przeciągać?

Bajka, zdrówka dla Amelki jaki antybiotyk dostała?
a tak w ogóle, jak z chorowaniem Blanki w tym roku?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:13   #2097
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie jaka to musi być tragedia pochować własne dziecko.
to jest nie do przezycia

ciagle sie boje o mojego Kubusia, zapewne jak kazda matka...

mi juz kurna dwa razy sie snilo, ze moj maly umiera
masakra
Stary 2014-03-12, 20:13   #2098
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzięki dzisiaj ze sto razy mówiła że będzie jutro na poczcie u mnie w mieście z oczekiwaniem na zaproszenie ale się nie doczekała pewnie przylezie bez zapowiedzi. Wogóle to tak pusta baba że to się w głowie nie mieści. Ma tak naprawdę gdzieś moje dziecko, nawet nic od nich nie dostał a dziś ciągle opowiadała ile to kupili tym drugim wnuczkom. Mi to tam wisi, nic od nich nie chce ale pewnie TŻtowi przykro. Zresztą rozmawiałam dziś z nim na ten temat o jego matce (już nie mówiłam mu o tych jej chorych radach wychowawczych tylko ogólnie zauważył już dawno że jej nie trawie) i mi lżej że mu mogłam na spokojnie wszystko powiedzieć i w sumie wyszło że ma podobne do mnie odczucia co do jego rodziców. Chodzi głównie o to że nigdy nie mógł na nią liczyć, że nawet jak wyjechaliśmy to zamiast mu pomóc to wysłała jego bratu paczkę do więzienia a jak teraz stoimy normalnie finansowo to wielka mamusia się znalazła i tylko kasę by od niego chciała bez przerwy jakby własnej rodziny nie miał. I mu głupio że do mnie dzień w dzień ktoś nowy z rodziny wpada do małego i zawsze coś dostanie, a jego rodzice tylko czekają na jakieś pieniądze od nas no ale mu już trułam że ma to olać choć szkoda mi go

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Hm, ja sobie wsadziłam w to małego i wtedy TŻ ustawiał, wiesz byłam na dworze póki co raz i mam porównanie do nosidełka z baby bjorn i to jest o niebo lepsze no i ergonomiczne. Jutro ci podeśle link, kupowałam zafire eco1 albo eco2 jutro sprawdze bo już leże w łóżku
Najbardziej szkoda Twojego TZ z tego wszystkiego. Ty jesteś silna to sobie poradzisz z taką głupotą, maluch też nie będzie pewnie czuć żalu, że nie jest szczególnie blisko z dziadkami, ale w końcu tu dla Twojego TZ własna matka.. Szkoda..
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:14   #2099
MsLullaby
Zakorzenienie

Wogóle dziś mama kazała mi wybrać z rzeczy które zostawiłam co będę brała a co zawoże tutaj do mojego mieszkania, i tak patrzyłam na te moje ubrania rozmiar 36 i ja się pytam czy ja to jeszcze kiedyś ubiorę?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-03-12, 20:15   #2100
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

o to prawie jak u nas

tyle, że u nas gondola pionowo na przednim siedzeniu, no i juz tylko do weekendu, bo ojciec ma przywiesc spacerówke, bo w gondoli juz sie nie miesci

u nas w mieszkaniu wózek by sie nie zmiescił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości