|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
czyli Endżi
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Te kaski widziałam 2 razy w tv. Nawet tatuażyści z Miami Ink je zdobili dla dzieciaków Nie mogliśmy wyjść z podziwu, że tam w USA lekarzom naprawdę się chce zabiegać o takie "drobiazgi" jak ładne kształtowanie główki. Nie słyszałam żeby w Polandii robili coś takiego.Ja nie jadłam nigdy avocado ![]() Cytat:
My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok ![]() Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali ![]() Poza tym Julo waży 9600
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-03-12 o 19:34 |
||
|
|
|
#2072 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
Ale piękne i cena też nie najgorsza! CHCĘ CHCĘ CHCĘ!!!!!!!!!Oglądałam przed chwilą fakty i sie popłakałam, może znajdę artykuł.
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- nena ale Ci zazdroszczę świeżych ryb morza ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Angel no waga konkretna, rośnie Ci ten bobas ślicznie A to już nie karmisz piersią? Kurcze przepraszam za pytanie ale totalnie nie na bieżąco jestem...
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podczytuję i jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie..... mam nadzieję że się nie gniewacie
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Co do avocado - też nigdy nie jadłam
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tam sytuacja?
|
#2079 | |||
|
Rozeznanie
|
Matko caly dzien was nadrabiam i nie nadazam ![]() ale w koncu sie udalo. Ladan tez sie poplakalam ![]() pozabijalabym ich wszystkich. kolejna tragedia ![]() Spoznione, ale kciuki byly za wszystkie wizyty dzieciaczkow u lekaarzy ![]() Cytat:
chudzinka mala ![]() Cytat:
wtedy dziele (wycinam) czesc wiadomosci i drugi raz odpowiadam ![]() Cytat:
za wagegratulujemy zabkow
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem tego znaleźć w necie...
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Angel bo niektórzy mają ukryte opcje widoczności np. ja
chyba
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2014-03-12 o 19:50 |
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
btw. bardzo mi się podoba obecny tytuł
![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
|
#2083 | ||
|
Rozeznanie
|
MsLullaby "brawa" dla twojej T.
a myslalam ze tylko moja jest wariatka ![]() Cytat:
Jezeli pisalas wczesniej to przepraszam, ale nie doczytalam... Cytat:
![]() mnie tak zalatwil, jak przywiozl lezaczek kilka miesiecy temu. akurat spacerowalam z malym po osiedlu i nie szlam do domu tylko w polowie drogi wzielam, ale tylko dlatego, ze byl w miare lekki. potem zauwazylam, ze on chyba standardowo tam staje i dzwoni do ludzi z osiedla, zeby przyszli. nie raz juz tam go widzialam dobry ma patent na rozwozenie paczek ![]() Ja brawa za dobre wiesci i wage Poli ![]() a nie mowilysmy
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju kolejna tragedia w TVN, znów będę ryczeć
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna waga - masz co dźwigać No i super, że szczepienie dobrze poszło ![]() A co do kasków - w Polsce nie robią ale w niemczech już tak. W Krakowie jest mini oddział niemiecki i tam robią zdjęcia profesjonalnie i jest lekarz ktore je ocenia. Potem ślą to do niemiec i oni decydują czy asymetria jest na tyle duża, że kwalifikuje się do kasku Z tego co wiem, to Kraków to jedyne takie miejsce.Najgorsze, że taki kask w PL kosztuje coś koło 8 tys zł także mało to nie jest... Tu kosztuje około 4tys $ ale część pokrywa ubezpieczenie (jeśli spełnione są odpowiednie warunki - repozycjonowanie dziecka nie pomaga i asymetria się powiększa). Ja już wiem na ten temat wszystko - swego czasu przeczytałam na ten temat cały inetrnet No i tutaj już widziałam 2 dzieci w takich kaskach a nie widuje ich jakoś szczególnie dużo. Nie wygląda to źle i dzieci też raczej wydają się być szczęśliwe ![]() o: ![]()
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2087 |
|
Rozeznanie
|
your Angel
za wage i szczepienieEwacia sto lat dla Sebusia Kurcze nie moge sluchac o tych smierciach dzieciaczkow ![]() teraz znowu w uwadze
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę, to jest straszne...
|
#2089 |
|
dryfuję słowami
|
Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
|
|
#2090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spróbuj! poczytaj sobie w necie co to w sobie ma! ej... a propos ryb itp, stary dzisiaj złapał kraba ale chyba za długo go gotował bo nie najedliśmy się, nie wiem czy się wygotowało to mięso czy co? tylko, że więcej z tym zachodululla twoja teściowa pprowadzi chyba w rankingu
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2091 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas jest przeważnie spanie na spacerach, ale póki wózek jedzie, jak się zatrzymam to się budzi a jak spać nie chce to obowiązkowo smok w buzi i oparcie w gondolce podniesione na pierwszy poziomCytat:
![]() ja jak trzymałam wózek w aucie, to stelaż miałam w bagażniku, a gondolkę z tyłu na siedzeniu; Dawida wkładałam do gondolki, wyciągałam i rozkładałam stelaż, brałam gondolę z młodym z auta, wpinałam i włala a przy chowaniu wózka do auta robiłam tak samo tylko odwrotnie jakież to było łatwe i piękne, a nie jak teraz znoszenie i wnoszenie na 3 piętro ![]() Cytat:
jak z regulacją szelek, bo kiepskie opinie są na ten temat na neciegdzie kupowałaś i które konkretnie? Cytat:
spróbowałaś już chyba wszystkiego
|
||||
|
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie jaka to musi być tragedia pochować własne dziecko.
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
straszne to wszystko, w faktach na tvn też była okropna historia kobiety ehh
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj ze sto razy mówiła że będzie jutro na poczcie u mnie w mieście z oczekiwaniem na zaproszenie ale się nie doczekała pewnie przylezie bez zapowiedzi. Wogóle to tak pusta baba że to się w głowie nie mieści. Ma tak naprawdę gdzieś moje dziecko, nawet nic od nich nie dostał a dziś ciągle opowiadała ile to kupili tym drugim wnuczkom. Mi to tam wisi, nic od nich nie chce ale pewnie TŻtowi przykro. Zresztą rozmawiałam dziś z nim na ten temat o jego matce (już nie mówiłam mu o tych jej chorych radach wychowawczych tylko ogólnie zauważył już dawno że jej nie trawie) i mi lżej że mu mogłam na spokojnie wszystko powiedzieć i w sumie wyszło że ma podobne do mnie odczucia co do jego rodziców. Chodzi głównie o to że nigdy nie mógł na nią liczyć, że nawet jak wyjechaliśmy to zamiast mu pomóc to wysłała jego bratu paczkę do więzienia a jak teraz stoimy normalnie finansowo to wielka mamusia się znalazła i tylko kasę by od niego chciała bez przerwy jakby własnej rodziny nie miał. I mu głupio że do mnie dzień w dzień ktoś nowy z rodziny wpada do małego i zawsze coś dostanie, a jego rodzice tylko czekają na jakieś pieniądze od nas ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia ale czytałam że Tula lepsza no ale dwa razy droższa
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tzn próbuje, ale nie ma szans żeby coś z tego odgryzła, więc jakoś nie panikuje
![]() Czaszka, a dlaczego chcesz ją przeciągać? Bajka, zdrówka dla Amelki a tak w ogóle, jak z chorowaniem Blanki w tym roku? |
|
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest nie do przezycia ![]() ciagle sie boje o mojego Kubusia, zapewne jak kazda matka... mi juz kurna dwa razy sie snilo, ze moj maly umiera ![]() masakra
|
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle dziś mama kazała mi wybrać z rzeczy które zostawiłam co będę brała a co zawoże tutaj do mojego mieszkania, i tak patrzyłam na te moje ubrania rozmiar 36 i ja się pytam czy ja to jeszcze kiedyś ubiorę?
|
#2100 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
u nas w mieszkaniu wózek by sie nie zmiescił
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

Avocado też tańsze u nas od oburaków
Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.
Nie mogliśmy wyjść z podziwu, że tam w USA lekarzom naprawdę się chce zabiegać o takie "drobiazgi" jak ładne kształtowanie główki. Nie słyszałam żeby w Polandii robili coś takiego.
Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic
Ja już nie wiem, co my mamy robić 
A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali 
Ale piękne i cena też nie najgorsza! CHCĘ CHCĘ CHCĘ!!!!!!!!!

za wage

No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. 

a ja moge troche pochodzić, ale nie ukrywam, najlepiej mi jednak jak usiądę na ławce i czytam