Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz. VII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: VIII część!
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 1 2,94%
Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki 0 0%
Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? 2 5,88%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię 11 32,35%
W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia 5 14,71%
Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy 1 2,94%
Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają 0 0%
Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci 5 14,71%
Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku 9 26,47%
Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 20:16   #2101
bojatoja
Zakorzenienie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Poza tym Julo waży 9600

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Angel bo niektórzy mają ukryte opcje widoczności np. ja i się wyświetlam jako gość, a Wy mnie na pasku nie widzicie chyba
E Ty nie jesteś gość Jesteś użytkownik, ale Cię nie widać.
Goście to są Ci niezalogowani.

Dziewczyny słuchacie Radia Zet i Nosel kręci?- lubię go
29.12.2016 [9tc]

Edytowane przez bojatoja
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:18
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:17   #2102
lamponek
Raczkowanie

Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Smutno mi bo moje dziecko nie lubi spacerów po 15 min jest ryk. Dzisiaj leżała na brzuchu w wózku i ciut lepiej ale też płakała. Jestem zrezygnowana Zamówiłam nosidło to może w nim wytrzyma dłużej ale to nie to samo co wózek eh Czy ma ktos podobny problem?
Moze nie lubi wózka ? Moja tez woli spacery w chuscie ... Dzis na wzięłam w wózku to powiedziała mi co o tym myśli hehe chociaz potem poszła spać. Mi sie wydaje ze ona czesto ze zmęczenia płacze a cieżko jej usnac. Moze spróbuj swoją mała wypoczeta w ten wózek dać ?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
my czesto spacerujemy ale to dlatego ze 2x dziennie psa wyorowadzam i mieszkam na wsi to w taka pogode do domu wchodzimy tylko na jedzenie i zmiane pampersa oraz wieczorny sen
Oj tez mieszkam w fajnej okolicy na spacery i nie moge sie doczekać kiedy bedzie cieplej ze cały dzien na dworze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
lamponek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:17   #2103
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kasia ale czytałam że Tula lepsza no ale dwa razy droższa
no mi się podoba konkretny wzór, sprzedam to stare nosidło, ubranka a resztę dołożę i kupię, w razie czego dla dziewczyny też chyba ujdzie
http://s2.fabrykawafelkow.pl/16563-t...etro-bikes.jpg

Bojka aha

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:19
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:18   #2104
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
żyje żyje.
podczytuję i jestem na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie.....
mam nadzieję że się nie gniewacie
gniewamy
napisz co u Was?

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:18   #2105
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Najbardziej szkoda Twojego TZ z tego wszystkiego. Ty jesteś silna to sobie poradzisz z taką głupotą, maluch też nie będzie pewnie czuć żalu, że nie jest szczególnie blisko z dziadkami, ale w końcu tu dla Twojego TZ własna matka.. Szkoda..
No szkoda ale rodziców się nie wybiera niestety.
Jeszcze ta jego siostra w ciąży, bez szkoły, bez chłopa, bez pieniędzy, a oni się cieszą.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:18   #2106
butterfly20
Zakorzenienie

Nie mam mocy,przeziębionam, glowa boli. Mąż dzisiaj wcześnie wrócił, wziął jeszcze Tuśkę na spacer a ja na szybko obleciałam chatę ze szmatą.okna też. zrobiłam obiad, upiekłam szarlotkę. Ufff
W piątek idę do knajpy na babski wieczór, w sobotę na 30stkę ciężarnej sąsiadki

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
chciałabym to mieć na lato dla Oli
http://www.hm.com/pl/product/27115?article=27115-A
wow nie widziałam tego poprzednio, urocze, chcę!!

Cytat:
Nena, u nas też ryb dużo, ale i tak do tanich nie należą więc zazdraszczam Avocado też tańsze u nas od oburaków Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.
Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff

Przy okazji ważymy 7400g i mierzymy 66.5cm

Teściowa bawi się z Polą, więc lecę nadrabiać chociaż dzisiejszy dzień - ciekawa jestem co u Was

jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ii

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:19   #2107
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
no mi się podoba konkretny wzór, sprzedam to stare nosidło, ubranka a resztę dołożę i kupię, w razie czego dla dziewczyny też chyba ujdzie
http://s2.fabrykawafelkow.pl/16563-t...etro-bikes.jpg
Myślę, że tak

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:20   #2108
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
to jest nie do przezycia

ciagle sie boje o mojego Kubusia, zapewne jak kazda matka...

mi juz kurna dwa razy sie snilo, ze moj maly umiera
masakra
Mi też się różne głupoty śnią, że mi dziecko umiera.
Raz była wojna i mi je zabrali.
Raz mi je kroili.
Stary 2014-03-12, 20:25   #2109
kaska87
Zakorzenienie

a mi już drugi raz w tym tygodniu się śni, że mam kochanka ale mam wyrzuty sumienia w tym śnie

w senniku piszą, że jak z nim rozmawiam to oznacza szczęśliwe małżeństwo w ogóle po co mi kochanek do gadania

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-03-12 o 20:27
Stary 2014-03-12, 20:26   #2110
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a mi już drugi raz w tym tygodniu się śni, że mam kochanka ale mam wyrzuty sumienia w tym śnie
ooooo
Stary 2014-03-12, 20:41   #2111
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki! Jesteście niezastąpione Kamień spadł mi z serca, na szczescie wszystko jest ok. Tzn główka krzywa - na czubku i od urodzenia co wynika z ułożenia dziecka w brzuchu. Musiała mocno napierać na jakąś kość.
Z tyłu też jest lekkie spłszczenie od boku. No i to wszystko powinno się samo uregulować bo wiele dzieci tak ma, ale jedziemy zrobić specjalne zdjęcia i jeśli asymetria jest większa to będziemy nosić kask przez około 3-4 miesiące. Także kamień z serca, ufff

Teściowa bawi się z Polą, więc lecę nadrabiać chociaż dzisiejszy dzień - ciekawa jestem co u Was
super, że takie dobre wieści
te kaski nawet uroczo wyglądają ale oby nie był potrzebny
a poza tym pięknie Pola waży

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
byłam u pediatry i mnie rozczarowała ręce rozłożyła dała skierowanie do alergologa i w rozpoznaniu wpisała AZS... i mnie tym zdołowała jeszcze bardziej niż byłam, dała maść do smarowania buzi, wypytał co jadłam od piątku, w czym piorę, a i z wielką łaską nas przyjęła itp
no to kiepsko, że nie bardzo pomogła

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nie wiem kurcze jak moje dziecko przeciagnąc, juz jest tak nauczona ze o 19 spi ze od okolo 17:30 mam z nią sajgon codziennie i juz nosze do 18:30 tylko na rekach taka jest zmeczona i spiaca
i po kąpaniu toaleta juz jest zawsze przy akompaniamencie ryku
jak chce zeby po poludniu sie zdrzemnela to pospi ewentualnie chwilke do 16 ale to i tak nic nie daje
jakies pomysly?
a nie da się tej popołudniowej drzemki troszkę później zrobić, tak żeby choć do 16.3o pospała? albo kłaść wieczorem pół godziny wcześniej?

Cytat:
My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600
za wagę Julcia, jest co ponosić

Cytat:
Kasia ale czytałam że Tula lepsza no ale dwa razy droższa
i o to się rozchodzi
a ja będę nosić raczej okazjonalnie, więc za bardzo nie chcę inwestować, choć z drugiej strony tulę to bym później sprzedała, a womara to ciężko

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nie mam mocy,przeziębionam, glowa boli. Mąż dzisiaj wcześnie wrócił, wziął jeszcze Tuśkę na spacer a ja na szybko obleciałam chatę ze szmatą.okna też. zrobiłam obiad, upiekłam szarlotkę. Ufff
W piątek idę do knajpy na babski wieczór, w sobotę na 30stkę ciężarnej sąsiadki
chora i tak się narobiłaś, podziwiam że Ci się chciało

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:43   #2112
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

mówiłam, że nasze kciuki działają cuda

Za wagę

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
U nas znów trzeci dzień bez kupy Dziecko mi jęczy, stęka, napina się i nic Nie chce nawet tknąć słodzonej herbaty z Hippa na trawienie Ja już nie wiem, co my mamy robić
Ja bym dała surowe jabłuszko albo suszone śliwki.

Cytat:
U nas to samo - jak rodzice tolerują gluten to też nie zalecają tutaj ekspozycji.

No i o avocado slyszalam dokladnie to samo
I nie zamierzasz robić ekspozycji?

Kiedy można avocado podać?

Cytat:
Angel bo niektórzy mają ukryte opcje widoczności np. ja i się wyświetlam jako gość, a Wy mnie na pasku nie widzicie chyba
Jesteś jako niewidoczna ale jako użytkownik
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:48   #2113
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
słitaśne

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Mamy krzesełko!

Nie bez łaski pana kuriera

Dzwoni i pyta czy w domu jestem. No nieee ,wyszłam na spacer z dzieckiem. Kiedy pani bedzie? Za 10 minut mogę być.

Co pan kurier na to? "Pffff".
to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ).
Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę. ::
nooo masakra z tym kurierem
jak z wielkoscia tego krzeselka? bo czaje sie na jakies, podoba mi sie to wasze tylko zielone ale nie wiem czy jest mocno wielkie czy raczej z tych mniejszych ?

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
AAmelkaa u nas ryby i owoce morza tańsze od kurczaków, więc kupuje świeże, czasem stary coś złowi więc jak akurat się trafi to myślę, że też młodej dam, tylko będę musiała dobrze wyfiletować.

także nie myślcie sobie że taki ze mnie burżuj, 1kg scampi ok.25zł, 1 kg piersi z kurczaka ok 70zł. A avokado jest tańsze od buraków

Ale lecicie z koksem, no nie ogarniam, nie ogarniam
was? o main god kurczaki tam u was nie zyja i wszystko importowane? zazdroszcze tanich rybek, chociaz ja uznaje tylko dorsza i ewentualnie lososia- taaa nie ma to jak urodzic sie nad morzem i ryb nie lubic

Cytat:
Nena, u nas też ryb dużo, ale i tak do tanich nie należą więc zazdraszczam Avocado też tańsze u nas od oburaków Podobno to jedno z najdelikatniejszych owoców, żeby dać dziecku.

super! mam nadzieje ze nie bedzie potrzeby noszenia kasku
a waga piekna

Cytat:

Tak na marginesie, to ręce opadają jak w przychodni skąpią na jakieś drobiazgi sanitarne. Julkowi jak zwykle ciekło trochę krwi z ukłutych nóżek, tż poprosił żeby dać nam kawałek plastra do tych wacików. Pielęgniara podejrzliwie pytała czy na pewno leci krew z tych ranek i czy na pewno potrzebujemy A jak smok spadł na podłogę i chciałam go umyć, to okazało się, że tam w ogóle nie ma ciepłej wody. No śmiech na sali

Poza tym Julo waży 9600
masakra, serio z tym plastrem? u nas przyklejaja nawet jak nie leci.
waga piekna

apropo szczepien. my w styczniu powinnysmy miec trzecia dawke pneumo, a teraz przez antyniotyk i to pneumo i zoltaczke mamy przeniesiona dopiero na kwiecien.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Co do avocado - też nigdy nie jadłam
blech, ja jadlam ale nie lubie dla mnie jest mdle.

Cytat:
Jeju kolejna tragedia w TVN, znów będę ryczeć
ja tez ryczalam nie moge ogladac takich programow bo sobie zaraz wkrecam

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja jak trzymałam wózek w aucie, to stelaż miałam w bagażniku, a gondolkę z tyłu na siedzeniu; Dawida wkładałam do gondolki, wyciągałam i rozkładałam stelaż, brałam gondolę z młodym z auta, wpinałam i włala a przy chowaniu wózka do auta robiłam tak samo tylko odwrotnie jakież to było łatwe i piękne, a nie jak teraz znoszenie i wnoszenie na 3 piętro
ja caly czas trzymam wozek w bagazniku nie chce mi sie go nigdy targac do domu, ewentualnie jak mloda spi to ja w gondoli do domu zanosze.

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
tak, tzn próbuje, ale nie ma szans żeby coś z tego odgryzła, więc jakoś nie panikuje

Czaszka, a dlaczego chcesz ją przeciągać?

Bajka, zdrówka dla Amelki jaki antybiotyk dostała?
a tak w ogóle, jak z chorowaniem Blanki w tym roku?
standardowo augmentin mala dawka bo 1,8 ml... masakra ciezko mi to odmierzyc.
a BLanka w tym roku to pierwszy raz ale ogolnie od wrzesnia to chyba z raz byla chora, ale lekkie przeziebienie, teraz jest drugi raz i konkretnie jest zasmarkana, paskudny kaszel ale bez tempki.
ale tak ma buzie podrazniona w okol ust i nosa ze masakra, normalnie jak tarka, az dzis masc propolisowa kupilam.

Cytat:

w senniku piszą, że jak z nim rozmawiam to oznacza szczęśliwe małżeństwo w ogóle po co mi kochanek do gadania
mi sie ostatnio snilo ze tz obslugiwalam akurat w kulminacyjnym momencie mnie obudzil, a ja do niego z wyrzutem ze taki piekny sen mialam a on mi go tak brutalnie przerwal

alez sie wkurzylam w aptece. pojechalam po antybiotyk bo jak bylam wczesniej to nie mieli tej dawki, kazali przyjechac o 17, no to pojechalam i co? jak na glupka patrzyli bo dzis to nie, dopiero jutro.... wnerwiona wzielam recepte i musialam cisnac do innej apteki bleee.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:52   #2114
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy krzesełko!

Dzwoni i pyta czy w domu jestem. No nieee ,wyszłam na spacer z dzieckiem. Kiedy pani bedzie? Za 10 minut mogę być.

to może się spotkamy tam gdzie jestem? Yyyyyyy jasne, wezmę krzesełko pod pachę, w drugą rękę wózek.... On zdziwiony: "A to nie jest lekkie?"............ to on zadzwoni później. Łaski bez.... Za parę minut dzwoni i pyta czy idę w stronę domu. Szłam. Doszłam pod blok zziajana, bo mam pod sporą górkę te 10 minut. Widzę auto, kuriera niet, to wchodze do bloku domyślając się, że poszedł pod drugie wejście (przy którym robią nowy chodnik i dziś jechałabym po piachu... ).
Jak wjrechałam windą na górę to zadzwoniłam i powiedziałam, że już jestem w domu i może zadzwonić domofonem to go wpuszczę. Zadowolony nie był. No ale przynajmniej wtargał mi to krzesełko na górę, spory, niewygodny karton. Miałam wrażenie, że jemu nie było wygodnie, ciekawe jak sobie wyobrażał, że ja to odbiorę kawałek od domu. A gdybym spotkała go pod blokiem to pewnie próbowałby mi go wcisnąć i pozbyć się problemu. O, nie nie!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę.

no kurierzy niestety tak mają wygodni są, albo ludzie może niektórzy ich już tak nauczyli?

Cytat:

świetne wieści!!

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
byłam u pediatry i mnie rozczarowała ręce rozłożyła dała skierowanie do alergologa i w rozpoznaniu wpisała AZS... i mnie tym zdołowała jeszcze bardziej niż byłam, dała maść do smarowania buzi, wypytał co jadłam od piątku, w czym piorę, a i z wielką łaską nas przyjęła itp
ehhh widziałam zdjęcie właśnie, biedactwo malutkie mam nadzieje że szybko mu przejdzie
Stary 2014-03-12, 20:54   #2115
matallewar
Zakorzenienie

Co do avocado, to ono samo jest paskudne i bardzo tłuste, trzeba jeść z czymś koktajl, sałatka, jajecznica zdrowy dodatek, ale tuczacy, wiec nie można przeginac z ilością

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:54   #2116
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja caly czas trzymam wozek w bagazniku nie chce mi sie go nigdy targac do domu, ewentualnie jak mloda spi to ja w gondoli do domu zanosze.
ja już nie mam auta pod blokiem mąż wtedy pracował blisko i chodził piechotą, a teraz zmienił pracę i dojeżdża więc lipaaa

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 20:55   #2117
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angel no waga konkretna, rośnie Ci ten bobas ślicznie A to już nie karmisz piersią? Kurcze przepraszam za pytanie ale totalnie nie na bieżąco jestem...
Nie karmię piersią, odstawiłam po skończonym 6 miesiącu - także bardzo niedawno. Nawet nie pisałam na forum, bo trochę niezbyt chcę się tłumaczyć

Cytat:
żyje żyje.

Cytat:
Widziałam, że już Boja wyjaśniła. Ja też się ukrywam, ale doliczam się do licznika :zalogowanych" Goście to niezalogowani.

Cytat:
Jak to?!

Piękna waga - masz co dźwigać No i super, że szczepienie dobrze poszło

A co do kasków - w Polsce nie robią ale w niemczech już tak. W Krakowie jest mini oddział niemiecki i tam robią zdjęcia profesjonalnie i jest lekarz ktore je ocenia. Potem ślą to do niemiec i oni decydują czy asymetria jest na tyle duża, że kwalifikuje się do kasku Z tego co wiem, to Kraków to jedyne takie miejsce.
Najgorsze, że taki kask w PL kosztuje coś koło 8 tys zł także mało to nie jest... Tu kosztuje około 4tys $ ale część pokrywa ubezpieczenie (jeśli spełnione są odpowiednie warunki - repozycjonowanie dziecka nie pomaga i asymetria się powiększa).
Ja już wiem na ten temat wszystko - swego czasu przeczytałam na ten temat cały inetrnet
No i tutaj już widziałam 2 dzieci w takich kaskach a nie widuje ich jakoś szczególnie dużo. Nie wygląda to źle i dzieci też raczej wydają się być szczęśliwe
o:

No, jakoś się nie złożyło Muszę nadrobić

Kaski potrafią wyglądać przeuroczo
No ale zakładam, że cena hamuje popularność w Polsce (no i to, że NFZ raczej nie wpadł na pomysł solidnej refundacji). U mnie w mieście mało kto kupuje szczepionki skojarzone a co dopiero kaski do formowania kształtu główki

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też "zjadają" te puzzle piankowe??
Raz tylko użarł brzeg.
Ale za to koty pałają namiętnością do tych puzzli. Nie można ich zostawić samopas na sekundę, bo już koty się pakują i ostrzą na nich pazury
Stary 2014-03-12, 20:59   #2118
kaska87
Zakorzenienie

Angel i jak Ci teraz śpi? lepiej?

Stary 2014-03-12, 21:01   #2119
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

za wagę Julcia, jest co ponosić
No jest, jest

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
masakra, serio z tym plastrem? u nas przyklejaja nawet jak nie leci.
waga piekna

apropo szczepien. my w styczniu powinnysmy miec trzecia dawke pneumo, a teraz przez antyniotyk i to pneumo i zoltaczke mamy przeniesiona dopiero na kwiecien.
No, oszczędni się znaleźli

Dobrze, że odsunięte dla pewności
Stary 2014-03-12, 21:02   #2120
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
My dziś po szczepieniu. Trzecia seria poszła mniej problemowo niż poprzednie. Płaczu było mniej, humor i samopoczucie ok

Poza tym Julo waży 9600
dzielny Julek

Cytat:
żyje żyje.
to tak jak ja
ale dzisiaj mi chyba przeszło Tobie też przejdzie

Cytat:
Dzięki dzisiaj ze sto razy mówiła że będzie jutro na poczcie u mnie w mieście z oczekiwaniem na zaproszenie ale się nie doczekała pewnie przylezie bez zapowiedzi. Wogóle to tak pusta baba że to się w głowie nie mieści. Ma tak naprawdę gdzieś moje dziecko, nawet nic od nich nie dostał a dziś ciągle opowiadała ile to kupili tym drugim wnuczkom. Mi to tam wisi, nic od nich nie chce ale pewnie TŻtowi przykro. Zresztą rozmawiałam dziś z nim na ten temat o jego matce (już nie mówiłam mu o tych jej chorych radach wychowawczych tylko ogólnie zauważył już dawno że jej nie trawie) i mi lżej że mu mogłam na spokojnie wszystko powiedzieć i w sumie wyszło że ma podobne do mnie odczucia co do jego rodziców. Chodzi głównie o to że nigdy nie mógł na nią liczyć, że nawet jak wyjechaliśmy to zamiast mu pomóc to wysłała jego bratu paczkę do więzienia a jak teraz stoimy normalnie finansowo to wielka mamusia się znalazła i tylko kasę by od niego chciała bez przerwy jakby własnej rodziny nie miał. I mu głupio że do mnie dzień w dzień ktoś nowy z rodziny wpada do małego i zawsze coś dostanie, a jego rodzice tylko czekają na jakieś pieniądze od nas no ale mu już trułam że ma to olać choć szkoda mi go

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Hm, ja sobie wsadziłam w to małego i wtedy TŻ ustawiał, wiesz byłam na dworze póki co raz i mam porównanie do nosidełka z baby bjorn i to jest o niebo lepsze no i ergonomiczne. Jutro ci podeśle link, kupowałam zafire eco1 albo eco2 jutro sprawdze bo już leże w łóżku
eh aż mi się smutno zrobiło jak to czytałam a co dopiero tżtowi musi być przykro no ale Twoja rodzina jest teraz też jego rodziną więc niech sobie nie dobiera do głowy
Stary 2014-03-12, 21:02   #2121
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Na bieżąco się nie udało, bo się tatuś nie przyznał, że Młody nie tylko śliniak opluł

Dzięki za puzzle - mam podobne cyferki ze Smyka... Ciekawe czy będą do tych pasowały.

Zapieram od razy Białym Jeleniem i do pralki - z ciuszków schodzi
Ale mam dwie flanele, które mimo zaprania, a nawet wybielacza, są trwale naznaczone

Dobrze, że udało się bez anty

A w ogóle wczoraj u koleżanki widziałam i się
zakochałam http://allegro.pl/fisher-price-duza-...050511302.html
Tylko mam już matę, no i puzzle planuję dokupić
super ta mata moze dla 2go sie skusze bo mamy juz mate i puzzle

i super ze TY jestes bo tez dlugo Cie nie bylo

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Policzanka - nie kupiłam parasolki i chyba zrezygnowałam póki co, mozna zmieniać kierunki w wózku i troche słońca tez się przyda tym bardziej że on jak śpi to ma twarz do słońca i mu nie przeszkadza.. poważnie myśle nad kremem z filtrem

Samba
dlaczego spacerówka tutka zła? ja jestem zadowolona tyle że nie przypinam go pasami bo rozkładam na plasko i kłade na te szelki koc.

Czarna super sówka

u nas masakra w nocy od 12.,40 do 4 Filip krzyczał w niebogłosy, dostał 2 czopy p bulowe na ibupromie i niec niedały poza śmeirdzącą kupą masakra
później jeszcsze byliśmy na podbraniu krwi na te alergeny 200 pln niemoje...

inwersja
wiesz że u mnie wprzychodni badanie kału na krew utajona kosztuje 12 pln? a posiew 35

spadam Filipa pilnowac bo odsypia noc na dworku
malz mi cos porobil przy tej spacerowce...mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy spacer

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Cześć

Widzę, że tempo spadło więc łatwo nadrobić

Wszystkiego najlepszego dla półroczniaków z ostatnich 3 dni !!!
Aamelka- szkoda, że Ci się nie udało z tą laktacją. Jesteś mega dzielna !!!
teacherka- jestem myślami z Wami !!!

kciukam również za wszystkie chore Maleństwa !!!

samba- też mam tutka-powiedz, że nie jest tak źle z tą spacerówką.

W Biedroniaczu są dwupaki bodów Disney za 19.90- cena niepowalająca ale ja się skusiłam.
no Karolson napisala ze nie ma problemow z budka... maz mi cos tam pomajstrowal i mam nadzieje ze bedzie lepiej...

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Fiki-miki przy zmianie pieluchy

moj tez tak zawsze robi teraz przebieranie zajmuje nawet z 15 minut bo maly 17 razy sie przekreca

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Samba no wlasnie ja uzytkuje. Ten daszek mi nie opada ja bym reklamowala. Filip niezjezdza mi bo moze poki co woze go na kocu a to pod nogi daje lekko do gory na wszelki. W zwiazku z tym ze Filip niesiada jezdzi calkiem na plasko albo na pierwszy poziom.

Laloca a Ty na spacer wychodzisz w porze drzemki czy po drzemce? Ja wychodze jak ma isc spac czyli 3 razy dziennie 2 minuty i spi ale jak sie obudzi i dalej chodzimy to czasem tez sie wierci i steka bo ile mozna lezec.

Inwersja a moze wychodz jak Milosz ma spac zawsze to przyjemniej na dworzu siedziec.
no mi na pierwszym poziomie zjezdza wlasnie...bo jak napinam budke to automatycznie mi przeskakuje z plaskiego na 1 poziom...maz dzisiaj tam cos pokombinowal wiec mam nadzieje ze bedzie lepiej...oby...

z reklamacja mam o tyle problem ze trzeba by bylo wozek do pl zawiezc, a wiadomo ze taka reklamacja trwa...

Cytat:
sliczne

Cytat:
Mamy krzesełko!

Krzesełko jest piękne, przymierzyliśmy do niego Zuzię, podobało jej się, bardzo smakowite są ochraniacze od szelek No ale mogło jej się pomylic, bo tam są jabłuszka namalowane, może myślala, że już rozszerzamy dietę.
u mnie tez niektorzy łaskę robią..jest jeden taki co mi prycha przez domofon ze mam zejsc na dol a ja mu mowie ze sorry ale mam dziecko i nie moge... i wtedy jest "pffff" gosciu chyba boi sie winda jezdzic bo raz niosl mi wzmacniacz na 5 pietro

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Nie,ale bym link do ciebie w k.
to mnie zapros

Cytat:
Jak to?!

Piękna waga - masz co dźwigać No i super, że szczepienie dobrze poszło

A co do kasków - w Polsce nie robią ale w niemczech już tak. W Krakowie jest mini oddział niemiecki i tam robią zdjęcia profesjonalnie i jest lekarz ktore je ocenia. Potem ślą to do niemiec i oni decydują czy asymetria jest na tyle duża, że kwalifikuje się do kasku Z tego co wiem, to Kraków to jedyne takie miejsce.
Najgorsze, że taki kask w PL kosztuje coś koło 8 tys zł także mało to nie jest... Tu kosztuje około 4tys $ ale część pokrywa ubezpieczenie (jeśli spełnione są odpowiednie warunki - repozycjonowanie dziecka nie pomaga i asymetria się powiększa).
Ja już wiem na ten temat wszystko - swego czasu przeczytałam na ten temat cały inetrnet
No i tutaj już widziałam 2 dzieci w takich kaskach a nie widuje ich jakoś szczególnie dużo. Nie wygląda to źle i dzieci też raczej wydają się być szczęśliwe
o:

tak w niemczech robia i pewnie kasa chorych to pokrywa..... ale moj lekarz powiedzial ze to jest ostateczna ostatecznosc gdy deformacja jest duza i nic innego nie przynosi efektow... bo to pomaga osiagnac ladny ksztalt glowki ale obciaza kark i szyje i tez ponoc nie jest dobre... ja sie martwilam ze moj maly bedzie musial to nosic bo ma plaska glowe ale lekarz powiedzial ze mam duzo klasc na brzuch, na boczki i samo przejdzie...maly ma dalej troche plaska glowke z tylu ale to juz raczej po tatusiu
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:04   #2122
jo_asiek
Zadomowienie

Teacherko faaajnie, ze udalo Ci sie wyrwac do fryzjera. Zawsze to jakas odskocznia no i dla kobiety odrobina przyjemności

Co do nóżki to wlasnie w tym tez problem, ze go to nie boli wymacalam mu ta nozke ze wszystkich stron i nawet sie nie skrzywil. Ta noga jest po prostu bardzo spieta i sztywna przez co Szymek nią nie chce ruszac. Jak ja mu probuje ja zgiac albo podniesc to czuje opor jauby sie zablokowala,... jak do jutra sie nie poprawi to gnamy do lekarza

Cytat:
Mamy krzesełko!

Ah ci kurierzy, bardzo dobrze zrobilas

Cytat:

jupi! ciesze sie bardzo, ze wszystko jest w porzadku no i brawo za wage i wzrost Polusi

Cytat:
Super, że wieści są dobre
Te kaski widziałam 2 razy w tv. Nawet tatuażyści z Miami Ink je zdobili dla dzieciaków Nie mogliśmy wyjść z podziwu, że tam w USA lekarzom naprawdę się chce zabiegać o takie "drobiazgi" jak ładne kształtowanie główki. Nie słyszałam żeby w Polandii robili coś takiego.

Ja nie jadłam nigdy avocado

Biedny Julek. A jak u Was z rozszerzaniem diety?

Poza tym Julo waży 9600

piekna waga co do skąpstwa przychodni to masakra u nas zawsze sa plasterki

Cytat:
żyje żyje.
wracaj i pisz z nami mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie w porzadku?

Cytat:
Co do avocado - też nigdy nie jadłam

ja jadlam raz i pamietam, ze porownalam ten smak do mydla

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
MsLullaby "brawa" dla twojej T.
a myslalam ze tylko moja jest wariatka

A co sie stalo z nozka?
Jezeli pisalas wczesniej to przepraszam, ale nie doczytalam...

Ci kurierzy sa coraz lepsi
mnie tak zalatwil, jak przywiozl lezaczek kilka miesiecy temu.
akurat spacerowalam z malym po osiedlu i nie szlam do domu tylko w polowie drogi wzielam, ale tylko dlatego, ze byl w miare lekki.
potem zauwazylam, ze on chyba standardowo tam staje i dzwoni do ludzi z osiedla, zeby przyszli. nie raz juz tam go widzialam
dobry ma patent na rozwozenie paczek

Ja brawa za dobre wiesci i wage Poli
a nie mowilysmy
Wczoraj bylismy na szczepieniu i od po poludnia Szymek przestal ruszac lewa nozka tak jakby cos sie zablokowalo albo tak mocno ja spial... Niby dzis wieczorem bylo lepiej troszke, ale tylko odrobine...

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:05   #2123
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angel i jak Ci teraz śpi? lepiej?
Nie rozumiem Dlaczego?
Stary 2014-03-12, 21:05   #2124
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Co do avocado, to ono samo jest paskudne i bardzo tłuste, trzeba jeść z czymś koktajl, sałatka, jajecznica zdrowy dodatek, ale tuczacy, wiec nie można przeginac z ilością
Ale wspomaga odchudzanie

Endżi nikt nie każe się tłumaczyć dało się tak bez problemu odstawić Julka?
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-12, 21:08   #2125
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
wow nie widziałam tego poprzednio, urocze, chcę!!

wykupicie mi wszystkie!
Stary 2014-03-12, 21:09   #2126
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem Dlaczego?
no chodzi mi o to czy śpi lepiej- dłużej bo karmisz go teraz mm?

Stary 2014-03-12, 21:11   #2127
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ale wspomaga odchudzanie
Ogólnie jest świetne, ale jak ktoś będzie jadł 2 dziennie, to raczej nie schudnie za dużo tłuszczu na sb np. można 1/3 dziennie ale jak najbardziej powinno się wręcz codziennie jeść

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-12, 21:12   #2128
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Raz tylko użarł brzeg.
Ale za to koty pałają namiętnością do tych puzzli. Nie można ich zostawić samopas na sekundę, bo już koty się pakują i ostrzą na nich pazury
mój się skapnął, że to się wyjmuje i wyciąga sobie puzzla z brzegu i pożera. :/ czasem próbuje wyjąć jakiś puzzel ze środka, a że aż tak sprawnych łapek nie ma i mu się nie udaje, to się wkurza
Stary 2014-03-12, 21:12   #2129
matallewar
Zakorzenienie

Dzieci mi właśnie padły równocześnie idę pracować

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-03-12, 21:17   #2130
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

Co do nóżki to wlasnie w tym tez problem, ze go to nie boli wymacalam mu ta nozke ze wszystkich stron i nawet sie nie skrzywil. Ta noga jest po prostu bardzo spieta i sztywna przez co Szymek nią nie chce ruszac. Jak ja mu probuje ja zgiac albo podniesc to czuje opor jauby sie zablokowala,... jak do jutra sie nie poprawi to gnamy do lekarza
moze jakis nerw podraznili albo cos? nie wyglada to ciekawie :/ corka mojej kolezanki tak miala z raczka po szczepieniu, ale tylko przez wieczor po szczepieniu.

masakra, ale Amelka ma paskudny kaszel, teraz taki suchy ze az gardlo zdziera
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości