|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
| Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
|
2 | 8,00% |
| Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
|
3 | 12,00% |
| Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
|
2 | 8,00% |
| Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
|
0 | 0% |
| Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
|
0 | 0% |
| Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
|
4 | 16,00% |
| Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
|
2 | 8,00% |
| Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
|
7 | 28,00% |
| Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
|
3 | 12,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
|
2 | 8,00% |
| Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
To pobudka jak u nas a pospałabym jeszcze Tym bardziej że dziś zamiast lepiej czuję się jeszcze gorzej, wszystkie kości mnie łamią Co do tego rozszerzania diety, to znam bardzo dużo mam które od razu dają pół słoika, choć sama osobiście bym się bała tak zrobić. Nemosku - Tymek cudny ! Rybka - Leon się jeszcze generalnie nie obraca, 2 razy mu się zdarzyło z brzuszka na plecki i to było na narożniku (takie twardsze podłoże trochę ) Spokojnie Kacperek zacznie się niedługo obracać, zobaczysz ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2014-03-13 o 07:27 |
||
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
ja tez mam "wade wzroku" ale do okulisty daleko, obecnie "nosze" -1,25 na jednym oku a na drugim -0,75... znaczy tak bylo4 lsta temu. okulary nosilam 3 miesiace;p
u nas tez po jabłku masakra a mam tyyle tego bylam wczoraj w netto a nie lubie tam chodzic bo maja tam syf nieziemski, ale za 34,90 byl NAN 2 800g. a bebilon 1200g za 57,90 ale pudelka tak zmasakrowane choćby z gardła qyciagniete
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Bronowice
Cytat:
Za chwile idziemy do przychodni, mam nadzieję, że wyniki będą ok. |
|
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocne trzymamy daj znac po wizycie
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
tak pijemy z niekapka
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2014-03-15 o 08:01 |
|
|
|
#2256 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może kiedyś Ulka będzie tyle piła![]() ja na poczatku dałam kilka łyżeczek, a drugiego dnia już 1/3 słoiczka, aktualnie po pół dziennie daję:P A jak Ulka się śmieje jak jej daję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jutro powekuję troszkę marchewki z ziemniakiem. Wczoraj kupiłam jej dynię z ziemniakiem to dzisiaj dostanie![]() Cytat:
Swoją drogą chyba mogę to powiedzieć w końcu- moje dziecko po miesiącach szaleństw w końcu się ustatkowalo jest mega grzeczna, ciągle sie cieszy, rzuca zabawkami, pięknie je, malutko płacze, śpi całą noc. No anioł A płacze tylko jak jej się spać chce miałam tego nie pisać, bo potem wszystko się psuje jak opisuje, że jest grzeczna, ale nie można za dużo wierzyć w bzdurki![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Anoula trzymam kciuki mega!!! Mam nadzieję, że Natalka jest po prostu super mądra
|
|
|
#2257 | |
|
Zadomowienie
|
Ale czad
Jaki niekapek kupiłaś w końcu ? Cytat:
![]() Anoula - mocne kciuki dla Was ! Nie puscimy kciuków dopóki nie dasz znać jak wyniki ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Ja kupiłam ostatnio coś takiego na swędzące dziąsełka : http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-t...051387164.html nawet go tam memla Leonek
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez chcialam ten gryzak ale stacjonarnie nie umiem dostac ;/ a teraz narazie nie moge zamowic...
|
|
#2259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córko, czy z Twojego niekapka też tak leci picie ciurkiem? bo kurde mi normalnie cieknie i nie wiem czy trafił mi się jakiś felerny czy jak
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Ja też stacjonarnie nie mogłam nigdzie znaleźć
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam pytanie dotyczące kleiku k. Jak wczoraj podawałam co drugie karmienie jedna miarkę to dzisiaj jedną do każdego?
|
|
|
#2262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na plecy był na naszym łóżku czyli tak miękko raczej,A Z pleców z na brzuch na podłodze Cytat:
Dzień dobry właśnie wstaliśmy :p Zaraz będziemy jeść kaszkę, Zuza dzisiaj jadła o 5 i po jedzeniu zamiast spać to ona w najlepsze się rozgadala, ale szczęście że po chwili zasnęła Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
haha kto to fox i buty?
|
#2265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
O tu: https://wizaz.pl/akcje/oillan/klub-r...ki/ankieta.php
Witam się i czytam dalej |
|
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko było taaaaaaaaaakie zmęczone że aż mi usnęła po karmieniu na ramieniu i co...? pospała 15 minut poszłabym z nią na spacer ale umyłam włosy
|
|
|
|
#2268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że się skapowałam przed podaniem![]() Już myślałam, że nowa mama
|
||
|
|
|
#2269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uwierz mi![]() Cytat:
Ulka już 3h bez jedzenia i nie chce jeść kleik działa Muszę iść pod prysznic, ale to jak ona zje:d
|
|
|
#2270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w tym pięknym dniu
![]() Oczywiście od 6 już był krzyk-trzeba było wstawać dziecko nie lubi gdy mamusia śpi O pobudkach już nie wspomne Nie wiem, może nie może się najeść moim mlekiem na dłużej? ![]() Cytat:
![]() Brawo dla zdolniachy!! Cytat:
foxy?któż to? ![]() anoula !---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Olenka nazbieraj zabawki do wyrka i postaraj się z niego nie wychodzić ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- A co do słoiczków moja kuzynka też dawała po pół od razu .Ja tego praktykować nie będę tak od razu
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie netto ma czesto promocje fajne ale tak mnie odrzuca ten sklep.......;/
|
#2272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Helou,
dziękujemy za wszystkie pochwaly naklejki Nadrabiajac: MissTriss- a gdzie u was była ta wysypka? Babku- ale super te zdjęcia, a maly hamaczek wymiata ![]() Cytat:
Cytat:
Tak, kupne, nie mam takich zdolności ![]() Cytat:
i ciekawi mnie jego opinia o rozszerzaniu ![]() My jesteśmy po pierwszym ziemniaku, ale nie było za ciekawie. Mala zjadla z pol lyzeczki, zainteresowana smakiem polknela ale za chwile się rozplakala porządnie i karmienie zostało zakończone poza tym wieczorem plakala z bolu, czasami tak ma ale to był wyjątkowo dlugi placz, wiec już nie wiem czy to wiazac z tym ziemniakiem czy nie
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Taszanta jeżeli wczesniej był taki płacz toja bym nie łączyła tego..
boli mnie brzuch ze stresu
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie już 10 stopni dzisiaj mój brat z rodzinką przyjeżdżakurde, coś Ulika zatwardziło, chyba ta marchewka z ziemniakiem... będę musiala mniej marchwi dawać następnym razem... a dzis damy pierwszy raz dynie z ziemniakiem
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Ale sie dzisiaj nam pospalo ![]() Dziekujemy za pochwalki ![]() RYBKO Przewroty byly na lozku.Ale wczesniej go stymulowalsm,pokazywalam co i jak no i zalapal. CORKO no to zeby Ulka juz taka rzeczniutka zostala ANOULA ![]() KYTE chyba po prostu masz taku "model" dziecka.Kolezanka ma synka starszego o 3 tygodnie i on wisi non stop na cycu prawie.W nocy je co 1,5 h.Sporadycznie przespi 5 h Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- No i brawa za wszystkie pierwsze posilki. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Hm kawa rozpuszczalna he he ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- [/COLOR]Sory post mi zdublowalo. Eh to pisanie z telefonu:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- OLENKA tez mamy to dziaselko ale maly chyba za bardzo nie wie o co chodzi.Jak mu trzymam w buzi to gryzie a tak to wypluwa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2014-03-13 o 10:51 |
|
|
|
#2276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny jak wygląda u Was kładzenie na drzemkę w dzień ? Bo u nas to jakiś koszmar, krzyki , płacze, ehh ... ![]() Teraz pół godziny walczyliśmy. Widzę że trze oczka , ziewa i wogóle jest taki stękający a taki problem z zaśnięciem. Poza spacerem, bo jak go ubiorę i wsadzę do wózka to tylko poczuje powietrze i śpi. Tylko ze tak jak dziś jestem chora to nie wyjdziemy na spacer To usypianie jest okropne ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Nemosku, mój jak wypadnie mu to próbuje sobie sam do buzi włożyć - ale umie tylko połowę sam włożyć
|
|
#2277 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale słodziak ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Moje maluchy mają gruźlice, normalnie tak kaszlą a wizyta dopiero juutro. Miałam jechać do firmy i do gina, na pierwszą wizytę po porodzie, a tu psikus dostałam @ , za szybko przylazła, myślałam że trochę dłużej nie bede jej miała równo rok, co do dnia jej nie było ![]() Rybaaaaa- ja też ja też, do oillan się załapałam ale nie pamiętam co miało tam być
Edytowane przez Basiaaaaaaaaa Czas edycji: 2014-03-13 o 10:49 |
||
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Maja fika z karuzelką to mam chwilkę ![]() My dziś próbujemy marchew z ziemniakiem ![]() i czekamy na dobre wieści ładnie Kacperek załapałCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka dla Maluchów Ja @ dalej nie mam a piąty miesiąc po porodzie leci.
|
|
#2280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

bo TZ spi w salonie :P
Tym bardziej że dziś zamiast lepiej czuję się jeszcze gorzej, wszystkie kości mnie łamią

mocne trzymamy daj znac po wizycie 

kleik działa

i ciekawi mnie jego opinia o rozszerzaniu
Ja @ dalej nie mam a piąty miesiąc po porodzie leci.