Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 07:29   #2251
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Na lozku sie przekrecila pierwszy raz

Witajcie
Dzisiejszej nocy Nela miala dzien dziecka i spala ze mna w lozku bo TZ spi w salonie :P
I juz ten maly potwor nie spi godzine

Dzisiaj dam Malej spronowac brokul wczoraj zjadla pol sloiczka dyni z ziemniakiem i starczylo jej to na 3 godz
W ogole ja to sie patyczkuje z tym rozszerzaniem diety i daje nowe rzeczy po pare lyzeczek a szwagierka od razu pierwszy raz dala pol sloika marchewki za 2 minuty po tym dala 180ml mleka i juz :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witam,

To pobudka jak u nas a pospałabym jeszcze Tym bardziej że dziś zamiast lepiej czuję się jeszcze gorzej, wszystkie kości mnie łamią

Co do tego rozszerzania diety, to znam bardzo dużo mam które od razu dają pół słoika, choć sama osobiście bym się bała tak zrobić.

Nemosku - Tymek cudny !

Rybka - Leon się jeszcze generalnie nie obraca, 2 razy mu się zdarzyło z brzuszka na plecki i to było na narożniku (takie twardsze podłoże trochę ) Spokojnie Kacperek zacznie się niedługo obracać, zobaczysz

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Pokaż wiadomość

hahahahahah! Tz mi się przypomniał. Już w wojsku wyszło, że ma wadę wzroku, ale tak sobie dybal na to... I w końcu się wkurzyłam i go wywaliłam we wrześniu do okulisty. Okazało się, że ma -3 dostał na początek okulary na -1,5, bo na -3 by nie dał rady chodzić

już od tygodnia najpierw dawałam jej ziemniaczorka, bo wiedziałam, że sama marchew zatwardza. Potem marchew z ziemniakiem, potem gruszkę, a w międzyczasie soczki. No i niestety jabłko powoduje bóle brzuszka, gruszka jest beeee i nie wiem. Mam jabłkowo marchwiowy, ale wczoraj zaczęłam wprowadzać kleik kukurydziany i dam jej dopiero jutro ten soczek... Ogólnie pediatra kazała nam na początku soczek dawać jabłkowy na brzuszek, ale cóż... A teraz, odpukać, wszystko jest super. Kupy na początku były rano tylko, aktualnie są dwie dziennie, bączki coraz mniejsze i już wiem, że jeśli Ulka płacze to jest tylko i wyłącznie zmęczona

Ty to widze taka agentka jak ja ile razy się zamyślę i potem zastanawiam się ile wsypałam tam tego ustrojstwa

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Nemosek! A Tymcio jest slodziaczek!
Jakie te nasze dzieci już są duże ostatnio kumpela dodała z chrzcin zdjęcie swojej miesięcznej lub dwumiesięcznej córeczki, to ona taaaka maleńka.Tycia<3
U nas np. po marchewce nie ma zatwardzenia, piękna kupa idzie

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2014-03-13 o 07:27
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:31   #2252
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

ja tez mam "wade wzroku" ale do okulisty daleko, obecnie "nosze" -1,25 na jednym oku a na drugim -0,75... znaczy tak bylo4 lsta temu. okulary nosilam 3 miesiace;p

u nas tez po jabłku masakra a mam tyyle tego

bylam wczoraj w netto a nie lubie tam chodzic bo maja tam syf nieziemski, ale za 34,90 byl NAN 2 800g. a bebilon 1200g za 57,90 ale pudelka tak zmasakrowane choćby z gardła qyciagniete
Stary 2014-03-13, 07:36   #2253
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
ANOULA Co to za nowa galeria?
Bronowice

Cytat:

już od tygodnia najpierw dawałam jej ziemniaczorka, bo wiedziałam, że sama marchew zatwardza. Potem marchew z ziemniakiem, potem gruszkę, a w międzyczasie soczki. No i niestety jabłko powoduje bóle brzuszka, gruszka jest beeee i nie wiem. Mam jabłkowo marchwiowy, ale wczoraj zaczęłam wprowadzać kleik kukurydziany i dam jej dopiero jutro ten soczek... Ogólnie pediatra kazała nam na początku soczek dawać jabłkowy na brzuszek, ale cóż... A teraz, odpukać, wszystko jest super. Kupy na początku były rano tylko, aktualnie są dwie dziennie, bączki coraz mniejsze i już wiem, że jeśli Ulka płacze to jest tylko i wyłącznie zmęczona
szybko, ja przez kp i niedobór wit D to pewnie jeszcze długo nie podam nic innego poza piersią.

Za chwile idziemy do przychodni, mam nadzieję, że wyniki będą ok.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:39   #2254
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Bronowice

szybko, ja przez kp i niedobór wit D to pewnie jeszcze długo nie podam nic innego poza piersią.

mocne trzymamy daj znac po wizycie
Stary 2014-03-13, 07:50   #2255
ryba91
Zakorzenienie

tak pijemy z niekapka

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2014-03-15 o 08:01
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 07:54   #2256
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Witajcie
Dzisiejszej nocy Nela miala dzien dziecka i spala ze mna w lozku bo TZ spi w salonie :P

Dzisiaj dam Malej spronowac brokul wczoraj zjadla pol sloiczka dyni z ziemniakiem i starczylo jej to na 3 godz
W ogole ja to sie patyczkuje z tym rozszerzaniem diety i daje nowe rzeczy po pare lyzeczek a szwagierka od razu pierwszy raz dala pol sloika marchewki za 2 minuty po tym dala 180ml mleka i juz :P

180ml mleka może kiedyś Ulka będzie tyle piła
ja na poczatku dałam kilka łyżeczek, a drugiego dnia już 1/3 słoiczka, aktualnie po pół dziennie daję:P A jak Ulka się śmieje jak jej daję
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Witam,

To pobudka jak u nas a pospałabym jeszcze Tym bardziej że dziś zamiast lepiej czuję się jeszcze gorzej, wszystkie kości mnie łamią

Co do tego rozszerzania diety, to znam bardzo dużo mam które od razu dają pół słoika, choć sama osobiście bym się bała tak zrobić.

Nemosku - Tymek cudny !

Rybka - Leon się jeszcze generalnie nie obraca, 2 razy mu się zdarzyło z brzuszka na plecki i to było na narożniku (takie twardsze podłoże trochę ) Spokojnie Kacperek zacznie się niedługo obracać, zobaczysz

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

U nas np. po marchewce nie ma zatwardzenia, piękna kupa idzie
kurde, bałabym się od razu pół słoika
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja tez mam "wade wzroku" ale do okulisty daleko, obecnie "nosze" -1,25 na jednym oku a na drugim -0,75... znaczy tak bylo4 lsta temu. okulary nosilam 3 miesiace;p

bylam wczoraj w netto a nie lubie tam chodzic bo maja tam syf nieziemski, ale za 34,90 byl NAN 2 800g. a bebilon 1200g za 57,90 ale pudelka tak zmasakrowane choćby z gardła qyciagniete
ja jabłka jeszcze nie dawałam samego, ale powiem szczerze, że się boję jutro powekuję troszkę marchewki z ziemniakiem. Wczoraj kupiłam jej dynię z ziemniakiem to dzisiaj dostanie
Cytat:
Bronowice

no szybko, ale tak zaczęliśmy przez te męczarnie z brzuszkiem, bo nadal przy bąkach był krzyk nieiemski,a teraz jest super.

Swoją drogą chyba mogę to powiedzieć w końcu- moje dziecko po miesiącach szaleństw w końcu się ustatkowalo jest mega grzeczna, ciągle sie cieszy, rzuca zabawkami, pięknie je, malutko płacze, śpi całą noc. No anioł A płacze tylko jak jej się spać chce miałam tego nie pisać, bo potem wszystko się psuje jak opisuje, że jest grzeczna, ale nie można za dużo wierzyć w bzdurki

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Anoula trzymam kciuki mega!!! Mam nadzieję, że Natalka jest po prostu super mądra
Stary 2014-03-13, 08:01   #2257
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
tak pijemy z niekapka
Ale czad Jaki niekapek kupiłaś w końcu ?

Cytat:
180ml mleka może kiedyś Ulka będzie tyle piła
ja na poczatku dałam kilka łyżeczek, a drugiego dnia już 1/3 słoiczka, aktualnie po pół dziennie daję:P A jak Ulka się śmieje jak jej daję

kurde, bałabym się od razu pół słoika

ja jabłka jeszcze nie dawałam samego, ale powiem szczerze, że się boję jutro powekuję troszkę marchewki z ziemniakiem. Wczoraj kupiłam jej dynię z ziemniakiem to dzisiaj dostanie

no szybko, ale tak zaczęliśmy przez te męczarnie z brzuszkiem, bo nadal przy bąkach był krzyk nieiemski,a teraz jest super.

Swoją drogą chyba mogę to powiedzieć w końcu- moje dziecko po miesiącach szaleństw w końcu się ustatkowalo jest mega grzeczna, ciągle sie cieszy, rzuca zabawkami, pięknie je, malutko płacze, śpi całą noc. No anioł A płacze tylko jak jej się spać chce miałam tego nie pisać, bo potem wszystko się psuje jak opisuje, że jest grzeczna, ale nie można za dużo wierzyć w bzdurki

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Anoula trzymam kciuki mega!!! Mam nadzieję, że Natalka jest po prostu super mądra
Ulka Ci wynagradza teraz ciężkie początki - zuch dziewczyna

Anoula - mocne kciuki dla Was ! Nie puscimy kciuków dopóki nie dasz znać jak wyniki

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Ja kupiłam ostatnio coś takiego na swędzące dziąsełka :
http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-t...051387164.html
nawet go tam memla Leonek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:10   #2258
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czad Jaki niekapek kupiłaś w końcu ?

Ulka Ci wynagradza teraz ciężkie początki - zuch dziewczyna

Anoula - mocne kciuki dla Was ! Nie puscimy kciuków dopóki nie dasz znać jak wyniki

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

kupilam avent zwykly z miekka koncowka , trafila sie okazja ten 360 kupimy na 9m

tez chcialam ten gryzak ale stacjonarnie nie umiem dostac ;/ a teraz narazie nie moge zamowic...
Stary 2014-03-13, 08:15   #2259
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bronowice

będzie dobrze!

Córko, czy z Twojego niekapka też tak leci picie ciurkiem? bo kurde mi normalnie cieknie i nie wiem czy trafił mi się jakiś felerny czy jak
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:15   #2260
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
kupilam avent zwykly z miekka koncowka , trafila sie okazja ten 360 kupimy na 9m

tez chcialam ten gryzak ale stacjonarnie nie umiem dostac ;/ a teraz narazie nie moge zamowic...
Ja też stacjonarnie nie mogłam nigdzie znaleźć

Stary 2014-03-13, 08:24   #2261
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
będzie dobrze!

Córko, czy z Twojego niekapka też tak leci picie ciurkiem? bo kurde mi normalnie cieknie i nie wiem czy trafił mi się jakiś felerny czy jak
[zależy ile naleję wody, jak pełen kubek to ciurkiem, a jak niepełny to nie, tylko że nieoełny bez sensu, bo Ulka sama nie przechyli tyle..

A ja mam pytanie dotyczące kleiku k. Jak wczoraj podawałam co drugie karmienie jedna miarkę to dzisiaj jedną do każdego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 08:35   #2262
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fox Pokaż wiadomość
chodzenia ma szpilach to fakt nielada sztuka ale jak masz obcas do 8cm to mozna smigac dla mnie takie buty sa wygodne .Powyzej 8cm noga sie meczy no ale czasem mozna sie pomeczyc tymbardziej jak jezdzi sie do pracy samochodem i ma sie raczej siedzacy tryb pracy A odnosnie trendow niby pisza ze czuby znikaja a wczodza butki o zaokraglonych nosach a i tak w sklepach pelno czubatych butow wydaje mi sie ze tak szybko nie zniknal bo sa sexi
No ja jak robie herbatke to 100ml i leci :/ znaczy bardziej na poczatku leci ciurkiem a pozniej juz kapie po kropelce ale jak Nela pije z niekapka to wiadomo napije sie troche i jej zabieram zeby przelknela i za kawalek znowu daje i cieknie :/

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-13, 08:37   #2263
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam

Kacper mnie o 5;50 zwalił na nogi i nie chce łobuz spać tylko sie bawić, a że za oknem tak jasno i już słońce sie przebija to raczej go nie uśpię [nie mamy zasłon i nie bede inwestować ] Póki co "Spiewa" z karuzelką

Wiecie co zrobiłam? o 4;40 Kacper wstal na szamkę- poszlam do kuchni, wlałam 150ml wody... i wsypałam ~11 miarek mleka i 10 kleiku ryżowego ocknełam sie patrze na tą butelkę i mówie" czemu to sie nie miesci" dopiero po chwili zakumalam szczescie ze sie kapnęłam, nie wiem co za koszmar przeżywałby Kacper po takiej ilości kleiku, oraz mleka. ... Wylałam to i zrobiłam na nowo, z nutritonem normalnie a najgorsze jest to ze wczoraj juz nie zdążyłam do pediatry po recepte jechać, ale stwierdziłam ze na 3 mleka mi starczy spokojnie, to pojade jutro[dzisiaj] w południe.. No i tak jak robiłam to nowe mleko to sie bałam ze nie starczy mi na 2 porcje, ale starczy. ;p wiec kolo 9 zjemy jeszcze mleczko i do pediatry ;p

Pytanie do mam których dzieciaczki sie obracają. Gdzie one to zrobiły 1 raz? na macie, łóżku, łóżeczku, podłodze? bo moze ja nie daje Kacprowi możliwości przewrotów.... wczoraj nie chciał w ogóle ćwiczyć..

Tymek śliczny

Sorento- napisz czasem ogólnie brakuje mi tu wiele osób...
U nas pierwszy obrót z brzucha
na plecy był na naszym łóżku czyli tak miękko raczej,A Z pleców z na brzuch na podłodze

Cytat:
Bronowice

trzymany kciuki bardzo bardzo mocno

Dzień dobry właśnie wstaliśmy :p
Zaraz będziemy jeść kaszkę, Zuza dzisiaj jadła o 5 i po jedzeniu zamiast spać to ona w najlepsze się rozgadala, ale szczęście że po chwili zasnęła

Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:42   #2264
ryba91
Zakorzenienie

haha kto to fox i buty?
Stary 2014-03-13, 08:45   #2265
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
No ja jak robie herbatke to 100ml i leci :/ znaczy bardziej na poczatku leci ciurkiem a pozniej juz kapie po kropelce ale jak Nela pije z niekapka to wiadomo napije sie troche i jej zabieram zeby przelknela i za kawalek znowu daje i cieknie :/

właśnie zrobiłam soczku jabłkowego (n-te podejście) i nalałam 150 ml i nie leci może tą gumkę le nakładasz lub coś?
Stary 2014-03-13, 08:45   #2266
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
A gdzie Ty to widzisz? przysłali Ci jakąś informację?
O tu: https://wizaz.pl/akcje/oillan/klub-r...ki/ankieta.php

Witam się i czytam dalej
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 08:51   #2267
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zrobiłam soczku jabłkowego (n-te podejście) i nalałam 150 ml i nie leci może tą gumkę le nakładasz lub coś?
ale tego nie da się inaczej złożyć

moje dziecko było taaaaaaaaaakie zmęczone że aż mi usnęła po karmieniu na ramieniu i co...? pospała 15 minut poszłabym z nią na spacer ale umyłam włosy

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-13, 08:57   #2268
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczornie z goraczka jestem zalamana, maz przyniosl jakies chorobsko do domu, wszystkim przeszlo tylko mnie trzyma i nie chce mi odpuscic. Do tego ten okropny bol od zatok

Leć do lekarza po cos mocniejszego, pewnie bez anty się nie obejdzie

Cytat:
No i obiecany Tymek na tronie

Cytat:
Witam

Kacper mnie o 5;50 zwalił na nogi i nie chce łobuz spać tylko sie bawić, a że za oknem tak jasno i już słońce sie przebija to raczej go nie uśpię [nie mamy zasłon i nie bede inwestować ] Póki co "Spiewa" z karuzelką

Wiecie co zrobiłam? o 4;40 Kacper wstal na szamkę- poszlam do kuchni, wlałam 150ml wody... i wsypałam ~11 miarek mleka i 10 kleiku ryżowego ocknełam sie patrze na tą butelkę i mówie" czemu to sie nie miesci" dopiero po chwili zakumalam szczescie ze sie kapnęłam, nie wiem co za koszmar przeżywałby Kacper po takiej ilości kleiku, oraz mleka. ... Wylałam to i zrobiłam na nowo, z nutritonem normalnie a najgorsze jest to ze wczoraj juz nie zdążyłam do pediatry po recepte jechać, ale stwierdziłam ze na 3 mleka mi starczy spokojnie, to pojade jutro[dzisiaj] w południe.. No i tak jak robiłam to nowe mleko to sie bałam ze nie starczy mi na 2 porcje, ale starczy. ;p wiec kolo 9 zjemy jeszcze mleczko i do pediatry ;p
Spoko, ja starszakowi nasypałam kiedyś w nocy kawy rozpuszczalnej zamiast kaszki dobrze, że się skapowałam przed podaniem

Cytat:
haha kto to fox i buty?
Już myślałam, że nowa mama
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:14   #2269
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:
ale tego nie da się inaczej złożyć

moje dziecko było taaaaaaaaaakie zmęczone że aż mi usnęła po karmieniu na ramieniu i co...? pospała 15 minut poszłabym z nią na spacer ale umyłam włosy
wszystko się da uwierz mi
Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość

Spoko, ja starszakowi nasypałam kiedyś w nocy kawy rozpuszczalnej zamiast kaszki dobrze, że się skapowałam przed podaniem

hahha

Ulka już 3h bez jedzenia i nie chce jeść kleik działa
Muszę iść pod prysznic, ale to jak ona zje:d

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:28   #2270
kyte
Wtajemniczenie

Witam się w tym pięknym dniu
Oczywiście od 6 już był krzyk-trzeba było wstawać dziecko nie lubi gdy mamusia śpiO pobudkach już nie wspomne Nie wiem, może nie może się najeść moim mlekiem na dłużej?

Cytat:

Też nie lubię netto jakiś tam syf panuje, i wiecznie brudne kosze
Cytat:
tak pijemy z niekapka
Brawo dla zdolniachy!!
Cytat:

foxy?któż to?

anoula !

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Olenka nazbieraj zabawki do wyrka i postaraj się z niego nie wychodzić

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A co do słoiczków moja kuzynka też dawała po pół od razu .Ja tego praktykować nie będę tak od razu
Stary 2014-03-13, 09:36   #2271
ryba91
Zakorzenienie

ogolnie netto ma czesto promocje fajne ale tak mnie odrzuca ten sklep.......;/
Stary 2014-03-13, 09:36   #2272
Taszanta
Zakorzenienie

Helou,

dziękujemy za wszystkie pochwaly naklejki
Nadrabiajac:
MissTriss- a gdzie u was była ta wysypka?
Babku- ale super te zdjęcia, a maly hamaczek wymiata

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Piękne to jest jedna naklejka?plus jakieś tam dodatki, czy każde drzewko, zwierzątko to kolejna naklejka?
Tak wszystko osobno, a te większe elementy skladaja się z kilku części

Cytat:
Ale kolorowo.
Super pokoik Mała śpi sama w nim?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------
Sama, na początku była u nas ale się przeniosła i to jest super wygodne

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Heja Mamusie!

Taszanta suuuuper ściana! To kupne?

Tak, kupne, nie mam takich zdolności

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Nemosku pediatra to był pan i gadał i gadał. Nie jestem w stanie powtórzyć pewnie nawet połowy, ale czułam się jak na jakiś warsztatach prywatnych. O karmieniu piersią, ale to pominę, żeby nie urazić dziewczyn karmiących mm, bo miał on dosyć drastyczne do tego podejście, czego nie pochwalam. O moim przewrażliwieniu na punkcie różnych odchyleń Filipciowych. Coś w ten deseń, że od tego jestem matką, żeby chuchać i dmuchać na małego i żebym w ogóle nie przejmowała się gadaniem innych. Pochwalił mnie za rehabilitacje (czyt. zabawy z małym), co w domu przeprowadzam. Znów dokładnie zbadał małego pod kątem napięcia i powiedział, że już są duże efekty. I że tak naprawdę mogłabym nic nie robić, bo to jest właściwie wszystko w normie i samo też by minęło, ale trochę później by zaczął siedzieć, obracać się, chodzić, i że to co teraz z nim robię ma wpływ na całe jego życie. Np. na to jak będzie pisał, czytał w przyszłości. Opowiadał nam o połączeniach nerwowych, które teraz powstają i każde takie nasze stymulowanie go do prawidłowych postaw, powoduję, że tych połączeń tworzy się więcej. Ogólnie kazał kochać, tulić, mówić do dziecka, trochę podczas zabawy stymulować, karmić piersią i to ma nas poprowadzić do sukcesu Cały czas zaznaczał, że to jest najważniejszy czas i że to co zrobimy dla niego teraz, wpłynie na jego przyszłość. Gadał jak natchniony, a my w trójkę (tak Filip też ) słuchaliśmy, wpatrzeni w niego jak w obrazek
Dopytałam też dokładnie o siusiaka, o basen, rozszerzanie diety. Też dostałam, aż nazbyt wyczerpujące odpowiedzi
Z dietą mnie zaskoczył, ale zastosuje się do tego co mówił. Ogólnie zamierzam się go już trzymać.
Także tak mnie pozytywnie zaskoczył doktorek. Wyszłam z tej wizyty jak na skrzydłach, podbudowana i gotowa do działania
Oby częściej taki humor miał na naszych wizytach. I jeszcze na koniec tylko dodam, była to wizyta państwowa.

Wow ale super, pisz nam jak najczęściej co doktorek wam ciekawego powiedział i ciekawi mnie jego opinia o rozszerzaniu

Cytat:
No i obiecany Tymek na tronie

My jesteśmy po pierwszym ziemniaku, ale nie było za ciekawie. Mala zjadla z pol lyzeczki, zainteresowana smakiem polknela ale za chwile się rozplakala porządnie i karmienie zostało zakończone poza tym wieczorem plakala z bolu, czasami tak ma ale to był wyjątkowo dlugi placz, wiec już nie wiem czy to wiazac z tym ziemniakiem czy nie to było przedwczoraj, wczoraj nic nie podalam, chce znowu dac tego ziemniaka dziś, ehhh wcale to nie jest takie proste

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:56   #2273
ryba91
Zakorzenienie

Taszanta jeżeli wczesniej był taki płacz toja bym nie łączyła tego..

boli mnie brzuch ze stresu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:13   #2274
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

współczuję to okropny ból...

u mnie już 10 stopni dzisiaj mój brat z rodzinką przyjeżdża
kurde, coś Ulika zatwardziło, chyba ta marchewka z ziemniakiem... będę musiala mniej marchwi dawać następnym razem... a dzis damy pierwszy raz dynie z ziemniakiem
Stary 2014-03-13, 10:33   #2275
nemosek
Zakorzenienie

Hej hej
Ale sie dzisiaj nam pospalo

Dziekujemy za pochwalki

RYBKO Przewroty byly na lozku.Ale wczesniej go stymulowalsm,pokazywalam co i jak no i zalapal.
CORKO no to zeby Ulka juz taka rzeczniutka zostala
ANOULA
KYTE chyba po prostu masz taku "model" dziecka.Kolezanka ma synka starszego o 3 tygodnie i on wisi non stop na cycu prawie.W nocy je co 1,5 h.Sporadycznie przespi 5 h

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

No i brawa za wszystkie pierwsze posilki.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Hm kawa rozpuszczalna he he

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

[/COLOR]Sory post mi zdublowalo. Eh to pisanie z telefonu:/

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

OLENKA tez mamy to dziaselko ale maly chyba za bardzo nie wie o co chodzi.Jak mu trzymam w buzi to gryzie a tak to wypluwa.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:51
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:37   #2276
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Hej hej

Dziekujemy za pochwalki

RYBKO Przewroty byly na lozku.Ale wczesniej go stymulowalsm,pokazywalam co i jak no i zalapal.
ANOULA
KYTE chyba po prostu masz taku "model" dziecka.Kolezanka ma synka starszego o 3 tygodnie i on wisi non stop na cycu prawie.W nocy je co 1,5 h.Sporadycznie przespi 5 h

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

No i brawa za wszystkie pierwsze posilki.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Hm kawa rozpuszczalna he he

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Sory post mi zdublowalo. Eh to pisanie z telefonu:/

Aleś nakombinowała z tymi postami

Dziewczyny jak wygląda u Was kładzenie na drzemkę w dzień ? Bo u nas to jakiś koszmar, krzyki , płacze, ehh ...
Teraz pół godziny walczyliśmy. Widzę że trze oczka , ziewa i wogóle jest taki stękający a taki problem z zaśnięciem. Poza spacerem, bo jak go ubiorę i wsadzę do wózka to tylko poczuje powietrze i śpi. Tylko ze tak jak dziś jestem chora to nie wyjdziemy na spacer To usypianie jest okropne

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Nemosku, mój jak wypadnie mu to próbuje sobie sam do buzi włożyć - ale umie tylko połowę sam włożyć

Stary 2014-03-13, 10:47   #2277
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:

Witajcie

To może za niedługo kotleta da

Cytat:
tak pijemy z niekapka
Ale słodziak za dużo tu widzę chłopaków dla mojej niuni

Cytat:
Hej hej

Dziekujemy za pochwalki

ANOULA

Jak stymulowałaś?

Dzień dobry

Moje maluchy mają gruźlice, normalnie tak kaszlą a wizyta dopiero juutro. Miałam jechać do firmy i do gina, na pierwszą wizytę po porodzie, a tu psikus dostałam @ , za szybko przylazła, myślałam że trochę dłużej nie bede jej miała równo rok, co do dnia jej nie było

Rybaaaaa- ja też ja też, do oillan się załapałam ale nie pamiętam co miało tam być

Edytowane przez Basiaaaaaaaaa
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:49
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:50   #2278
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cześć
Maja fika z karuzelką to mam chwilkę
My dziś próbujemy marchew z ziemniakiem

Cytat:

i czekamy na dobre wieści

Cytat:
tak pijemy z niekapka
ładnie Kacperek załapał

Cytat:
Miło to czytać, oby tak jej już zostało

Cytat:
Ooo widziałam to u nas i chyba też kupię dla Mai, bo ciagle paluchy w buziaku

Cytat:

Stary 2014-03-13, 10:52   #2279
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
To może za niedługo kotleta da

Jak stymulowałaś?

Dzień dobry

Moje maluchy mają gruźlice, normalnie tak kaszlą a wizyta dopiero juutro. Miałam jechać do firmy i do gina, na pierwszą wizytę po porodzie, a tu psikus dostałam @ , za szybko przylazła, myślałam że trochę dłużej nie bede jej miała równo rok, co do dnia jej nie było

Rybaaaaa- ja też ja też, do oillan się załapałam ale nie pamiętam co miało tam być
Będzie mogła wybierać

Zdrówka dla Maluchów Ja @ dalej nie mam a piąty miesiąc po porodzie leci.

Stary 2014-03-13, 10:53   #2280
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Cytat:

Aleś nakombinowała z tymi postami

Dziewczyny jak wygląda u Was kładzenie na drzemkę w dzień ? Bo u nas to jakiś koszmar, krzyki , płacze, ehh ...
Teraz pół godziny walczyliśmy. Widzę że trze oczka , ziewa i wogóle jest taki stękający a taki problem z zaśnięciem. Poza spacerem, bo jak go ubiorę i wsadzę do wózka to tylko poczuje powietrze i śpi. Tylko ze tak jak dziś jestem chora to nie wyjdziemy na spacer To usypianie jest okropne

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Nemosku, mój jak wypadnie mu to próbuje sobie sam do buzi włożyć - ale umie tylko połowę sam włożyć
No u nas niestety podobnie jak u Ciebie...byla tak padnięta od 1,5h, ale zasnąć niet... No w końcu się wkurzylam, zrobiłam 60 ml butli, wypiła 20ml i śpi jak suseł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości