|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Mimo wszystko życzę Ci wszystkiego najlepszego, a dokładniej wszystkiego co potrzebne-dużo sił i zdrowia przede wszystkim, szczególnie dziś ![]()
![]() |
#4412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spacer u nas wyglada tak: Ubieram Alka, zazwyczaj sie zlosci, ale przy schodzeniu po schodach i hustaniu w gondoli sie uspokaja. Wychodzimy na zewnatrz i zasypia. Spi ok.30 - 40 minut i sie budzi. I tu sie zaczyna problem, bo oczywiscie jak sie obudzi to jest ryk, a ja zazwyczaj jestem daleko od domu, wiec probuje go zatkac smoczkiem. Moj syn smoczkow wrecz nie cierpi, wiec walka jest przez jakies 15 minut, az w koncu kapituluje i taki wsciekly sie zassie i albo usnie, albo ma otwarte oczy, ale jest taki jakby nieobecny ![]() ![]() Stwierdzilam, ze jeszcze jutro pojedziemy z nim do lasu, zeby nie bylo tego huku samochodow i zobaczymy jak to bedzie pozniej, a jak to nic nie da, to w piatek nie bede sie oddalala od domu i jak sie obudzi, to nie bede go zatykac tym smoczkiem, zeby sie nie wsciekal,tylko wroce z nim do domu. Moze wtedy nie bedzie taki rozdrazniony po poludniu ![]() ![]()
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
..Maruda jest mi strasznie przykro, ze usleszeliscie taka diagnoze! 3maj sie kochana,a dniu Twoich urodzin zycze Ci duzo sil, zdrowia i wytrwalosci
![]()
#4414 |
Zakorzenienie
|
nie to konto ;-)
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2014-03-12 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję Wam bardzo i posyłam dużo energii ![]() Modlę się za zdrowie Krzysia. Cytat:
Przecież nie muszą trwać od razu po 2-3 h. Lepiej żeby dziecko było po takim spacerze zrelaksowane niż żeby spacer był długi. Ja zauważyłam, że Antoś czasami też po dłuższym ssaniu smoczka robi się jakiś taki nerwowy. Rączki mu chodzą na wszystkie strony i ciężko go wyciszyć. Czasem ssie spokojnie i wtedy wszystko jest cacy, a czasem jak zassie to aż mu cała buzia chodzi od tego ssania. Nie wiem od czego to zależy. Używamy tego smoczka Lovi dynamicznego, o którym już tu dziewczyny pisały...pytanie czy to on nie powoduje właśnie takiej reakcji ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zycze Ci z okazji urodzin, zeby spelnilo sie to, czego pragnies ![]()
![]() |
#4417 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;45558549]
(...) Lecimy do Belgii i stamtąd jedziemy z rodzicami robimy wycieczkę do Francji, zamki nad Loarą ![]() Też w to lato planujemy zamki nad Loarą, i Wersal ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Maruda nie mam pojęcia co powiedzieć. Bardzo Wam współczuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Maruda
Strasznie mi przykro... Czy ktoś mówi coś o możliwych przyczynach?
#4419 |
Gang Iren
|
Maruda mocno cię przytulam. Kurcze ciągle pod górkę macie.
Mnie też ten post postawił do pionu. Człowiek czasem przejmuje się głupotami jakimiś ,a dopiero po czymś takim dociera,że to tak naprawdę nie są żadne problemy...
#4420 |
Zakorzenienie
|
Marudo, slow mi zabraklo serce scisnelo
![]() Akmma skierowanie mialam od diab dostalam w grudniu jeszcze przy ostatniej wizycie. Ejani to sie zgadza im wiecej maluch ssie tym wiecej jest pokarmu, ale... na przy tych wybrykach jestem na ogol sama i moja rola konczy sie na probach uspokojania. Stresuje sie bo nie umiem mu pomoc, ispokoic, steres nie pomaga latkacji na pewno. A u mnie sie zbiega skok=stres=mniej pokarmu=zle dziecko=wrzask=stres i tak w kolko, Krolwa szkoda ze sie nie udalo, ale cale zycie przed nami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dzpm i uszkodzeń wzroku to wynik udaru mózgu + niedotlenienia w życiu płodowy i po porodzie. Krzyś był wentylowany po porodzie bo nie oddychał i wtedy doszło jeszcze do dodatkowych uszkodzeń mózgu. Niestety zmiany w mózgu są rozległe. Boimy się jeszcze bo mały miał w szpitalu epizody padaczkowe (co też prowadzi do niedotlenienia i dodatkowych uszkodzęń mózgu) , obecnie jest na lekach przeciwpadaczkowych.
![]() |
#4422 |
Zadomowienie
|
Marcel jeszcze raz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zadomowienie
|
Maruda strasznie mi przykro. Ta niemoc jest straszna, że znikąd pomocy, płacimy podatki, składki zdrowotne i co w razie choroby jesteśmy pozostawieni bez pomocy...
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spełnienia marzeń i wiary w lepsze jutro. ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Z drugiej strony nie wierzę w to co piszesz Maruda , takie piękne bystry spojrzenie ma twój synek, nikt nie widział wcześniej, że dziecko nie widzi??? Wy też tego nie widzieliście??? Niesprawiedliwe to życie ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Ehh Maruda rozumiem teraz, dobrze, że dzielisz się z nami swoimi troskami , trzymamy kciuki, za wasze zdrowko i modlimy się |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
maruda strasznie mi przykro.
![]() To niewyobrażalne przez co przechodzicie ![]()
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do teraz było za wcześnie na diagnozę odnośnie wzroku. Krzyś nie wodzi za światłem, nie skupia wzroku na osobach, przedmiotach, brak reakcji źrenic i odruchu obronnego na światło (nie zamyka powiek, gdy skieruje się silną wiązkę światła a podobno jest to naturalny odruch przy zdrowych oczkach).
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() maruda bardzo mi przykro z powodu stanu synka, ciągle trzymam za niego kciuki, medycyna cały czas idzie naprzód, ciągle trwają badania nad mózgiem - najbardziej tajemniczym i zaskakującym z narządów. nie wiem co napisać i zapewne żadne słowa Cię nie pocieszą, ale mimo wszystko w dniu urodzin życzę Ci przede wszystkim siły na kolejne miesiące i lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zakorzenienie
|
Maruda
Jakie to wszystko dziwne-niedotlenienie powoduje szkody, tlen w inkubatorze uszkadza wzrok (steve wonder jako wczesniak był w inkubatorze i dlatego jest niewidomy)... Kiedyś pisalas, że mózg przestał się rozwijać w 1 trymestrze. Utrzymana jest ta diagnoza? Jak wyglądały te epizody padaczkowe?
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do epizodów padaczkowych to miał drgawki z wyrzutem rączek i nóżek zaraz po urodzeniu i od razu zaczęli mi podawać leki (luminal i fenytoinę). Teraz neuro w tym tyg. wycofuje fenytoinę bo Krzyś miał przez ten lek problemy z sercem.
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Kacper też mial drgania i takie wyrzuty, ale wszyscy uspokajali, że tak się dziecko dostosowuje di nowego środowiska, zwlaszcza wczesniak.
#4430 |
Raczkowanie
|
Jezu... miałam tyle pocytowane i doszłam do Twojej wiadomości Marudo.. stwierdziłam że to pierdoły.. Strasznie mi przykro. Poczytałam trochę o tej rehabilitacji Krzysia o której pisałaś na fb i już wtedy pomyślałam że jesteś ze skały teraz to już nie mam słów. I tak jak piszesz ciągle pod wiatr. Ku...źwa no!!! Ośrodek zdrowia może odmówić? Coś mi się wydaje że nie, jak nie mieli przypadku to niech się douczą! Czy lekarze i pielęgniarki tam pracujący chcą tylko przeziębienia leczyć i plastry zmieniać? A Wy co sami sobie radźcie?
![]() urodziny fest.. przytulam Cię mocno i modlę się o siły dla Was i zdrowie dla Krzysia.
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
Maruda--- to straszne co piszesz, bardzo Ci współczuję tego co Was spotkało i co przeżywacie. Cały vzas mam nadzieję że mastąpi jakiś przełom i Krzysia będzie można z powodzeniem leczyć. Życzę Ci dużo siły choć jestem pewna że Ci jej nie zabraknie bo matka jest niesamowicie twarda i znieesie wszystko jeśli chodzi o cokolwiek dotyczące dzoecka.
Przytulam mocno i modle sie za Was ![]()
#4432 |
Zakorzenienie
|
Przewinełam moje dziecko na śpiocha a przewijanie było z myciem pupy pod kranem i zakładaniem kompresu bo teraz sama zakładam. Mój syn nawet oka nie otworzył a sekrek był we włczonej suszarce do włosów.
Wczoraj wieczorem miałam jakis kryzys, jakaś depresjq mnie dopadła. Zaczęłam płakać i łzy same mi płynęły s żalu i bezsilności. Do tego chce byc już w domu i chce zapomniec o tym wszystkim o tym że moje dziecko cierpiało i że na pewno go bolało. Mążnie mógł mnie uspokoic a mi łzy same płyneły... Ehhhhh
#4433 |
Zakorzenienie
|
Le la - a moze jak on sie budzi to glodny ?? Sprobuj mu mize po pobudce butle dac ?? ( czy z mm czy z odciagnietym)
Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Dzien dobry - noc dobra, poranek cudny mala rozsyla usmiechy zobaczymy jaka bedzie reszta dnia. Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Maruda- nie wiem ci napisac. Musicie byc twardzi i moze jakos to bedzie. Send from my IPhone ![]()
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam posmak imprezy nocnej pod wodzą SuperDzidziusia. Obudził się na wczesne śniadanko o 5, zjadł, nafajdał, i ziewał tak że mało paszczy nie urwało, ale stwierdził twardo że spać nie będzie, bo po co skoro można ryczeć. Po jakimś pół godziny załatwiłam go na toboła metodą dr Keppa więc śpi, ale teraz boję się go odłożyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Borys ma z rana jeden cel, rodzice maja sie obudzic i wstac na rowne nogi. Jak osiagnie cel, znudzony chce spac... i tak codziennie musimy sie obudzic o 6 wstac z nim zjesv sniadanie i juz trzeba go polozyc spac.
Glowa boli znow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Kurcze, borys pokasluje ale np 2-3 razy na dzien albo kicha, najczesciej jak mu sie uleje. To chyba przez to ze cos mu w przelyku siedzi a nie jakies przeziebienie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4436 |
Zakorzenienie
|
Migotka--- a nie masz za sucho w pomieszczeniu? Adaś pokasłuje jak jest za sucho w pokoju. No i gratuluję rozwodu z cukrzycą
![]()
#4437 |
Zakorzenienie
|
Maruda strasznie mi przykro z powodu Krzysia i życzę Ci wiele siły.
Migotko u nas tez tak było, i tak też nam pediatra powiedziała. Ale teraz z pewnością do 99% wiem że to jest chyba katar,chociaż młody ma apetyt i w ogóle jest fajny.
#4438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To takie frustrujące nie móc stwierdzić, czy mały jest przeziębiony czy nie (myślicie że gdyby był to lekarka by to usłyszała stetoskopem mimo wrzasku?) Szczególnie że tu pisałyście o bezobjawowych zapaleniach ![]()
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
U nas też bylo sucho ale wietrzymy, pueluchy mokre na kaloryfer. zobaczymy w poniedziałek jak go oslucha.
Od soboty ma być paskudnie ![]()
#4440 |
Zakorzenienie
|
Windi uratował nam noc
![]() Zauważyłam że mała nie mogła zrobić kupki, czy podajecie maluszkom coś zapobiegającego zaparciom? Wczoraj byłam tak wykończona że myślałam ze zemdleję przy łóżeczku, do tego wyszła mi opryszczka, mam nadzieję że mnie żadne cholerstwo nie bierze ![]() Kurczę wczoraj ryczałam że jestem sama, totalna nie moc a mąż może mi pomóc tylko przez telefon... Maruda bardzo mi przykro, jesteś bardzo dzielna...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.