Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 08:59   #4441
J0zefina
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

dzień dobry

zaliczyliśmy tylko jedną pobudkę w nocy ale za to głodzillla która dopadła moją córkę nad ranem tak straszliwie ją rozwrzeszczała że tego jeszcze nie było teraz znów śpi

Magnusia przytulam mocno!!! jesteś bardzo dzielna i niedługo, naprawdę niedługo będziecie w domku.

wczoraj skorzystałam z faktu że przyjechała moja mama i zostaje do niezieli i byłam biegać.. masakra jeśli ktoś znajdzie gdzieś płuca leżące przy drodze to moje

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2014-03-13 o 09:04
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 09:03   #4442
perfuzja
Zakorzenienie

U nas noc fatalna, nie dość, ze pobudki non stop i koniec nocy o 5h30, to jeszcze Emil wyssał mnie doszczętnie i dalej był głodny. Pierwszy raz się to zdarzyło, nic nie leciało już prawie, z on się wkurzał przeraźliwie, a odłączony od piersi wpadał w histeryczny szloch ze łzami w oczach. W ruch poszły zamrożone zapasy, ale gdybym ich nie miała, to słowo daje, ze chwili bym się nie zastanawiała czy podać mm.
Stary 2014-03-13, 09:07   #4443
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Windi uratował nam noc
Zauważyłam że mała nie mogła zrobić kupki, czy podajecie maluszkom coś zapobiegającego zaparciom?

Wczoraj byłam tak wykończona że myślałam ze zemdleję przy łóżeczku, do tego wyszła mi opryszczka, mam nadzieję że mnie żadne cholerstwo nie bierze
Kurczę wczoraj ryczałam że jestem sama, totalna nie moc a mąż może mi pomóc tylko przez telefon...

Maruda bardzo mi przykro, jesteś bardzo dzielna...
Ja nic nie podaję, tzn mamy diclofor po antybiotykach i myślę że to trochę pomaga choć nigdy wcześniej nie było problemu z zaparciami.

Przytulam mocno bo wiem w jakiej jesteś sytuacji. U nas nawet telefon nie wchodzi w grę bo koszt minuty rozmowy to 12-18zł Będzie dobrze

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas noc fatalna, nie dość, ze pobudki non stop i koniec nocy o 5h30, to jeszcze Emil wyssał mnie doszczętnie i dalej był głodny. Pierwszy raz się to zdarzyło, nic nie leciało już prawie, z on się wkurzał przeraźliwie, a odłączony od piersi wpadał w histeryczny szloch ze łzami w oczach. W ruch poszły zamrożone zapasy, ale gdybym ich nie miała, to słowo daje, ze chwili bym się nie zastanawiała czy podać mm.
współczuję nocy przypomniałaś mi właśnie że powinnam coś zachomikować, ostatnie zapasy poszły w kosz bo teściu nawiózł nam mięcha, z jednej strony super bo sprawdzone, bez chemii i za free ale z drugiej tłumaczyłam że nie mam aż tyle miejsca (od roku nosimy się z zakupem nowej lodówko-zamrażarki, większej) i musiałam gdzieś poupychać wiec mleko w kosz
Stary 2014-03-13, 09:11   #4444
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Mam Teutonie Cosmo, która jest bardzo podobna konstrukcyjnie Szukam jakiejś spacerówki, która bedzie w jednym kawałku, nie bedzie miała osobno nakladanego siedziska.

Na razie najbardziej podoba mi się Bumbleride Indie, tylko szukam używanego.

A na spacer musimy się umówić po prostu kiedyś
To fakt, tak będzie najłatwiej.
A wózek super. tylko w maju już spacerówka..?

Maruda--- myślami jestem wciąż z Tobą, dużo sił i dobrych, pomocnych ludzi wokół życzę.

Hej Dziewczyny,
opcja niereagowania na ryk dziecka podczas spaceru jest najlepsza.
Wczoraj w parku udawałam, że nie słyszę i po dwóch minutach się Emilka sama uspokajała, w rossmanie znów włączyła syrenę (myślę, że było jej gorąco plus lubi jak wózek jedzie a nie stoi ) i dzięki temu przeszłyśmy na przód kolejki; ogólnie są z tego plusy
A tak na serio- chyba zaakceptowała..?

Zmieniłam avatar! Koniec z bezosobowym kwiatkiem teraz są osobowe ręce
Stary 2014-03-13, 09:25   #4445
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Coś ostatnio nie mam humoru,jakieś spadki nastroju. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co jest grane
Stary 2014-03-13, 09:30   #4446
Le La
Zadomowienie

Dzoen dobry
U nas noc do doopy, Alek od 5 juz marudzil wiec jestem niewyspana i zla Kiedy to moje dziecko sie naprawi? O ile w ogole sie naprawi Teraz przysypia, ale co 5 minut sie budzi i marudzi
Dodatkowo rano maz go wzial jak sie szykowal do pracy, po godzinie przyniosl mi go zadowolonego do lozka, bo juz wychodzil. No i najpierw Alek lezal kolo mnie i sie usmiechal, pare razy ziewnal, a ja nie zaczailam, zeby go polozyc dalej spac, no i jak zapodal syrene, to pol godziny go uspokajalam Nie wiem po kim on jest takim histerykiem
Wiecie co, czasem nachodza mnie glupie mysli, ze moze on nie jest ze mna szczesliwy

magnusia juz niedlugo i bedziecie w domku, wytrzymasz

mala fajny awatarek
Stary 2014-03-13, 09:35   #4447
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
To fakt, tak będzie najłatwiej.
A wózek super. tylko w maju już spacerówka..?
W maju tylko na tydzien wakacji, potem wrócimy do gondoli
Ten wozek podobno ma jąkas wkładkę, która utrzymuje małe dziecko w miejscu.
Znalazłam używany, chyba w weekend pojadę obejrzeć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 09:38   #4448
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Współczuję... U nas nadal noce lepsze od dni (choć fakt że syrena większa a cierpliwość mniejsza przy głodzie) ale między innymi dlatego właśnie jak tylko mam czas i cycki pełne staram się coś ściągać (i wczoraj przydało się wieczorne 30 ml z lekkiego zastoju, bo ten enterol trzeba rozpuszczać) żeby w razie nagłej potrzeby było (choć fakt że raczej myślałam o niespodziewanych gościach lub wyjściu, ale jak tak może być to tym bardziej będę pilnowała)

A u Ciebie dlaczego tak? Czytałam wczoraj o tych skokach, który macie tydzień?

Cytat:
Napisane przez mala098;
Hej Dziewczyny,
opcja niereagowania na ryk dziecka podczas spaceru jest najlepsza.
Wczoraj w parku udawałam, że nie słyszę i po dwóch minutach się Emilka sama uspokajała, w rossmanie znów włączyła syrenę (myślę, że było jej gorąco plus lubi jak wózek jedzie a nie stoi ) i dzięki temu przeszłyśmy na przód kolejki; ogólnie są z tego plusy
A tak na serio- chyba zaakceptowała..?

U mnie to nie działa-wczoraj to ja wzięłam małego na spacer do apteki i nie spodobało mu się moje tempo (baaaaardzo wolne) i z 10 minut przeszło wyła syrena- nie tylko nie ucichła ale Kazik coraz bardziej się zanosił, że do domu wniosłam sino-czerwonego spazmatyka (ja chcę z powrotem sprawny samochód!)

I za osobowe rączki
Stary 2014-03-13, 09:42   #4449
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dzoen dobry
U nas noc do doopy, Alek od 5 juz marudzil wiec jestem niewyspana i zla Kiedy to moje dziecko sie naprawi? O ile w ogole sie naprawi Teraz przysypia, ale co 5 minut sie budzi i marudzi
Dodatkowo rano maz go wzial jak sie szykowal do pracy, po godzinie przyniosl mi go zadowolonego do lozka, bo juz wychodzil. No i najpierw Alek lezal kolo mnie i sie usmiechal, pare razy ziewnal, a ja nie zaczailam, zeby go polozyc dalej spac, no i jak zapodal syrene, to pol godziny go uspokajalam Nie wiem po kim on jest takim histerykiem
Wiecie co, czasem nachodza mnie glupie mysli, ze moze on nie jest ze mna szczesliwy

magnusia juz niedlugo i bedziecie w domku, wytrzymasz

mala fajny awatarek
Oj, Lela, jest z Tobą najszczęśliwszy!!! Widziałyśmy superuśmiechniętego na zdjęciach. Tyle, że może jest faktycznie małym histerykiem.. Moja też od 6 oczy jak pięć złotych, a od 7 tylko spać na klatce chciała. O 9 ją odłożyłam zamiast na plecki, to na brzuszek na kanapie obok mnie i cały czas odtąd śpi..

Dziękuję. Uwielbiam te dołeczki na dłoniach w miejscu kostek
Stary 2014-03-13, 09:43   #4450
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
U nas noc znośna-patrząc na to jakie wy macie to ja nie narzekam.
Mam nadzieję że wczoraj nie przewiałam Dorotki niby ciepło było a taki wiatr a wyjęłam ją zgrzaną z fotelika bo już się tak darła (pewnie za gorąco jej było w samochodzie)
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No a w lumpku zostawiłam ok 77 zł. Kupiłam dla siebie kurteczkę na
Fajnie wygląda
Wcześniej go zawijałaś czy kokon jest pierwszy?

Ale masz dobrze z tym lumpkiem zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Windi uratował nam noc
Zauważyłam że mała nie mogła zrobić kupki, czy podajecie maluszkom coś zapobiegającego zaparciom?
A przypomnij mi czym karmisz-mm, kp czy mieszanie?
I jak te zaparcia wyglądają (bo może to wcale nie zaparcia).
Cytat:
U mnie taka sytuacja wczoraj wieczorem też podałam zapasy z lodówki, bo myślałam że zwariuję. Nie wiem czy to kolejny kryzys czy co
Co do zamrożonego mleka: trzymasz w woreczkach? Po podgrzaniu ma dziwny zapach? (w sensie inny niż świeże mleko).

Maruda tulę Was mocno zastanawiam się czy faktycznie ośrodek zdrowia może odmówić wam pomocy czy nie powinni się po prostu wyszkolić. Może na infolinii nfz udzielą Ci konkretnej informacji. Co do diagnoz to przeczytałam jeszcze o nich wczoraj i się poryczałam po prostu. Może jakieś stowarzyszenie/fundacja będzie w stanie bardziej wam pomóc - nawet w kwestii jakie prawa wam przysługują.
Stary 2014-03-13, 09:46   #4451
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

U mnie to nie działa-wczoraj to ja wzięłam małego na spacer do apteki i nie spodobało mu się moje tempo (baaaaardzo wolne) i z 10 minut przeszło wyła syrena- nie tylko nie ucichła ale Kazik coraz bardziej się zanosił, że do domu wniosłam sino-czerwonego spazmatyka (ja chcę z powrotem sprawny samochód!)

I za osobowe rączki
A może spróbuj w nosidle na stelażu...? Masz chustę?
Moja dziś przyszła, właśnie się pierze, zobaczymy czy umiem tak ładnie wiązać jak Wy
Stary 2014-03-13, 09:47   #4452
perfuzja
Zakorzenienie

ejani 12 tydzien, wiec teoretycznie skok. Chociaż dwóch pierwszych nawet nie zauważyłam, wiec umiarkowanie w nie wierzyłam do tej pory...

emma w woreczkach Pachnie normalnie, ale po staniu w lodowce robią się w nim grudki, chyba z tego tłustego kożucha.
Stary 2014-03-13, 09:48   #4453
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Hej.
Coś ostatnio nie mam humoru,jakieś spadki nastroju. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co jest grane
Albo może dziecko urodziłaś ostatnio? Słyszałam że to może osłabiać humor...

A jak mąż? Pomaga Ci, czy wszystko na Twojej głowie?
Stary 2014-03-13, 09:51   #4454
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Pięknu avatar
Super że spacery lepsze
Cytat:
Dzoen dobry
Zasadził Ci ktoś kiedy kopa w doopala? takiego konkretnego? bo w głowinę to szkoda lać, ale jak porządnie się kopnie w doopę to i w głowie się poprzestawia
Dbasz o swoje dziecko najlepiej jak umiesz, starasz się robić wszystko by mu dogodzić, ale taka już natura dzieci-płaczą. Wygoń te myśli z głowy jak najszybciej!!!
Stary 2014-03-13, 09:53   #4455
tridentina
Raczkowanie

I ja się witam po kiepskiej nocy, takiej jeszcze nie mieliśmy.
Antoś od 4 do 5 jadł - co jak na niego jest baaardzo dużo, ale nie dał się odłączyć od centrali, bo wrzask był niemiłosierny.
Musiałam go przebrać, bo walnął taką kupę, że w drugim pokoju było słychać jak idzie. No i po przebraniu tak się rozpłakał, że nie szło go uspokoić. Przejął go mąż, bo widział, że ja już rady nie daję.
Uspokoił go, położył, mały zasnął..na całe pół godziny, po czym znowu obudził się z płaczem. Tym razem ja go przejęłam i w momencie zasnął mi na klacie..po czym po 15 min znowu obudził się z rykiem.
Wyciszyłam, położyłam do łóżeczka (mamy dostawkę) i głaskałam po głowie. Tak sobie zasnął, ale co szedł bąk, to dziecko się budziło, więc tak przysypialiśmy oboje aż do następnego karmienia..
Tym oto sposobem nie śpię od 4, a Antoś nie jest w najlepszym humorze.
I wcale mu się nie dziwię, też nienawidzę być niewyspana.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Marcel jeszcze raz
Jaki przystojniak

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość

Dzien dobry - noc dobra, poranek cudny mala rozsyla usmiechy zobaczymy jaka bedzie reszta dnia.
Trzymam kciuki żeby było tak jak u mnie wczoraj, czyli cudnie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość

wczoraj skorzystałam z faktu że przyjechała moja mama i zostaje do niezieli i byłam biegać.. masakra jeśli ktoś znajdzie gdzieś płuca leżące przy drodze to moje
Mi się w poniedziałek mija 6 tygodni od porodu i też myślę wrócić do biegania i stąd pytanie - jak się biega z takimi "mlecznymi" cyckami? Nie bolą?

Cytat:

bardzo fajny

Cytat:
Hej.
a może przemęczenie?

Cytat:
Nawet tak nie myśl!
Dzieci po prostu czasem tak mają - trzeba sobie to przypominać w chwilach słabości.
Ja też czasami mam myśli tego typu, ale zaraz je odganiam.
Wiem, że nie tylko mój synek tak ma i że trzeba to po prostu przeczekać.

Mam do Was jeszcze 2 pytania.
1. Czy Wasze dzieci nadal zezują? Nie mówię cały czas, tylko sporadycznie, ale jednak.
2. Jak wychodzicie na spacer, to w czym zabieracie telefon, portfel, klucze itd.? mi z torebką na ramieniu jest niewygodnie. Teraz układam to wszystko w nóżkach małego w gondoli, ale wolałabym mieć coś poręczniejszego. Mamy do wózka torbę, ale ona jest dość duża i na spacer nie potrzebuję aż takiej. Ma któraś jakiś fajny patent?
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:00   #4456
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
(...)
Zasada nr 1 watku! Nie ruszaj dziecka ktore spi, chyba zagraza to jego zyciu lub zdrowiu.
(...)
Dał się wykopać do koszyka, więc pospałam jeszcze 3 godziny

Cytat:
Hej.
Mocno nie dosypiasz, jesteś przemęczona? Może przez to?
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:00   #4457
em ma
Zadomowienie

Cytat:
emma w woreczkach Pachnie normalnie, ale po staniu w lodowce robią się w nim grudki, chyba z tego tłustego kożucha.
Dzięki bo właśnie koleżanka mnie nastraszyła, że to mrożone mleko jakieś dziwne jest po odmrożeniu. Wcześniej niekoniecznie miałam co zamrażać, ale teraz może coś się uda (póki co na bieżąco schodzą mi zapasy w lodówce, ale może akurat coś zostanie)
Stary 2014-03-13, 10:02   #4458
ejani
Zadomowienie

Cytat:
A może spróbuj w nosidle na stelażu...? Masz chustę?
Moja dziś przyszła, właśnie się pierze, zobaczymy czy umiem tak ładnie wiązać jak Wy
Mam chustę, po domu chodzimy w niej, ale w wózku też dotąd mały był spokojny, tyle że ja jeszcze trochę słaba i na spacery z moją mamą chodził a ona dużo szybciej go wozi. I jeszcze wczoraj szliśmy wzdłuż głównej ulicy i chyba go samochody wystraszyły a normalnie jeździ po osiedlowych lub leśnych, gdzie jest dużo ciszej. A poza tym od kilku dni jest marudny i płaczliwy (podejrzewam skok) więc sam płacz mnie nie martwi, ale to że go tak ciężko uspokoić. A wózek mam tak beznadziejny że się nie poprowadzi jedną ręką (i dwoma jeżdżę zygzakiem) więc nie mogłam wziąć małego na ręce

---

Perfuzja, to wszystko wskazuje na skok- trzeba przeczekać (choć sama wiem że ciężko)

---

Waszym dzieciom też się zdarza płakać przez sen? Już się przyzwyczaił, że często tak je (i nawet tak wolę bo jest spokojniejszy i moje sutki mniej cierpią) ale dziś mi tak ryczał, że nie mogłam go uspokoić, póki się nie obudził (spojrzał na swoje szablony i było dobrze, więc chyba nic go nie bolało). W ogóle jak się budzi takie brzdące?
Stary 2014-03-13, 10:04   #4459
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
1. Czy Wasze dzieci nadal zezują? Nie mówię cały czas, tylko sporadycznie, ale jednak.
2. Jak wychodzicie na spacer, to w czym zabieracie telefon, portfel, klucze itd.? mi z torebką na ramieniu jest niewygodnie. Teraz układam to wszystko w nóżkach małego w gondoli, ale wolałabym mieć coś poręczniejszego. Mamy do wózka torbę, ale ona jest dość duża i na spacer nie potrzebuję aż takiej. Ma któraś jakiś fajny patent?
Dorotka zezowała do 3 miesiąca. Teraz już jej nie zdarza, ale nasza okulistka mówiła, że i do roku dzieciaczki mogą sporadycznie zezować i jest to normalne.
Co do spacerów: jak idę z wózkiem to wszystkie rzeczy mam w torebce którą wieszam na ramie wózka. Jak idę z chustą to wszystko w kieszeniach bluzy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:09   #4460
Hosenka*
Zakorzenienie

Kurcze, Kacper znowu ma chrypę, wczoraj przespał prawie cały dzień, gorączki brak, apetyt bez zmian.
Nie byłam wczoraj na spacerze, piję herbatę z sokiem malinowym i różaną, dziś jest lepiej.
Ja nie wiem co on tak się przeziębia. Dużo ostatnio spacerowaliśmy ( w poniedziałek 2 spacery w sumie 5godzin, we wtorek 3godzinny), ale raczej dobrze go ubieram - cienkie body z długim rękawem, bluza, spodnie trochę ocieplane (ni takie całkiem grube), albo cieńsze ale pod spód cienkie śpiochy, wiosenny cieńszy misiowy kombinezon, na głowe czapeczka (nie za gruba) + kaptur od bluzy i na wierzch kocyk. Może się przegrzał i spocił jak weszłam z nim do sklepu (ale ściągnęłam kaptur, odchyliłam kocyk i rozpiełam trochę kombinezon) a może jednak źle go ubieram?

Chciałam polecić Wam polskie ubranka Ewa Klucze, może znacie. Ja je teraz odkryłam, tzn słyszałam o nich wczesniej, ale nie szukałam specjalnie, przypadkowo zobaczyłam w Leclerku. Mają ładne wzory i kolory, przyjemny mteriał, ceny - wydaja mi się ok, np. śpioszki 17,99 (zalezy od serii), choć przyzwyczajona jestem do cen lumpkowych 2-4zł :p

Kupiłam Kacprowi z tej serii KLIK z małpką (w Leclerku po 17,99). Wyglądają bardzo zgrabnie (czasami ubranka sa bardzo szerokie, nie mówiąc juz o ubraniu w nie mojej Drobnicy). Rozmiary są ok, ani nie zaniżone, ani nie zawyżone - kupiłam rozmiar 56 i są tak na styk (Kacper ma 58cm), a niektóre 50 z innych firm są jeszcze dobre.
Będę co jakiś czas mu kupować

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Fajnie wygląda
Wcześniej go zawijałaś czy kokon jest pierwszy?

Ale masz dobrze z tym lumpkiem zazdroszczę
Zawijałam go jedynie w kocyk (tak a'la rożek) przez niecały 1 miesiąc, a w rożku spał tylko w 1 noc po szpitalu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:09   #4461
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
1. Tak, zezuje. Nie mogę na to patrzeć
2. Mam taki mały płaski dopasowany anatomicznie plecak rowerowy, o coś takiego:

Wygodna rzecz, da się to tak dopasować, że się wogóle nie czuje go.
Stary 2014-03-13, 10:13   #4462
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
1 - tak zezuje
2 - ja uzywam torby wozkowej ale moze sprobuj saszetke/nerke na biodra ??
Stary 2014-03-13, 10:14   #4463
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
1. Oj tak
2. Ja chodze z torebką (tej wózkowej ani raz nie użyłam), najczęściej takiej z długim paskiem, zakładanej przez ramie. Plecaków nie lubię (ostatnio miałam na plecach na poczatku liceum czyli ok 15 lat temu) no i mniej wygodnie coś wyciągnąć z niego niż z torebki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:15   #4464
konsternacja
Zakorzenienie

[QUOTE=em ma;45566391]Pięknu avatar
Super że spacery lepsze

Zasadził Ci ktoś kiedy kopa w doopala? takiego konkretnego? bo w głowinę to szkoda lać, ale jak porządnie się kopnie w doopę to i w głowie się poprzestawia
Dbasz o swoje dziecko najlepiej jak umiesz, starasz się robić wszystko by mu dogodzić, ale taka już natura dzieci-płaczą. Wygoń te myśli z głowy jak najszybciej!!![/QUOTE]

Pięknie napisane

Migotka- gratuluję poziomu glukozy!
Mam nadzieję, że i moja cukrzyca odeszła w siną dal

Ejani a smoczek przy tych wrzaskach na spacerze nie działa?

Maruda bardzo Ci współczuję ale nie poddawaj się! Sama diagnoza dzpm nie jest wyrokiem bo są różne stadia tej przypadłości. A co do wzroku, to może diagnoza nie jest ostateczna? Wybacz, jeśli moje gdybanie jest czczym myśleniem ale piszę to tylko na podstawie tego, co wczoraj napisałaś na wizażu.

Gosia, Migotka -co do bólu głowy to może boli Was z przemęczenia?

Wczoraj wieczorem pozwoliłam sobie pierwszy raz na ptasie mleczko i Jaś już z rana miał kolkę. Robiłam sobie wyrzuty, że przez moje zachcianki dziecko cierpi... i postanowiłam wrócić do grahamek z masłem i wędliną drobiową na śniadanie i kolację a na obiad mięso drobiowe bez pieprzu, kartofle i marchewka gotowana.
Le La jak on tak płacze przez kolkę (czyli pewnie przeze mnie) to też mi na szczęśliwego nie wygląda

Ale tak ogólnie to ktoś mi dziecko podmienił- wczoraj bardzo dużo spał w dzień a i noc była znośna!I tylko dzisiaj ta głupia kolka

Czy Espumisan dla dzieci jest na receptę?

Edytowane przez konsternacja
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:22
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:22   #4465
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Dorotka zezowała do 3 miesiąca. Teraz już jej nie zdarza, ale nasza okulistka mówiła, że i do roku dzieciaczki mogą sporadycznie zezować i jest to normalne.
Co do spacerów: jak idę z wózkiem to wszystkie rzeczy mam w torebce którą wieszam na ramie wózka. Jak idę z chustą to wszystko w kieszeniach bluzy.
Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
1. Tak, zezuje. Nie mogę na to patrzeć
2. Mam taki mały płaski dopasowany anatomicznie plecak rowerowy, o coś takiego:

Wygodna rzecz, da się to tak dopasować, że się wogóle nie czuje go.
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
1 - tak zezuje
2 - ja uzywam torby wozkowej ale moze sprobuj saszetke/nerke na biodra ??
Cytat:
1. Oj tak
2. Ja chodze z torebką (tej wózkowej ani raz nie użyłam), najczęściej takiej z długim paskiem, zakładanej przez ramie. Plecaków nie lubię (ostatnio miałam na plecach na poczatku liceum czyli ok 15 lat temu) no i mniej wygodnie coś wyciągnąć z niego niż z torebki
uff - czyli to zezowanie jeszcze nie powinno mnie martwić, bo zastanawiałam się nad okulistą.

Dzięki za pomysły na przechowywanie podczas spaceru.
Może rzeczywiście poszukam jakiejś torby, którą można przewiesić jak listonoszkę, bo wszystkie mam takie na krótkie ramię. Albo plecak, choć w ten chyba wolałabym nie inwestować, bo mamy tych plecaków trochę - a żaden się nie nada, bo są takie większe, na górskie wycieczki.

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość

Czy Espumisan dla dzieci jest na receptę?
Nie
Stary 2014-03-13, 10:26   #4466
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Wylicytowałam wczoraj całkiem przyzwoite ubranka z nexta

takie i takie i kupiłam nowe bodziaki z M&S niech żyje ebay

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-03-13 o 10:27
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:30   #4467
Roane
Wtajemniczenie

Idziemy na grupę wsparcia dla mam karmiących piersią. Ciekawe co z tego wyjdzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 10:31   #4468
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wylicytowałam wczoraj całkiem przyzwoite ubranka z nexta

takie i takie i kupiłam nowe bodziaki z M&S niech żyje ebay
świetne! szczególnie te pierwsze mi się podobają
Antoś ma kilka ubranek z nexta i jestem z nich bardzo zadowolona
Szkoda, że z moich ulubionych pajacyków już wyrasta
Stary 2014-03-13, 10:33   #4469
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Idziemy na grupę wsparcia dla mam karmiących piersią. Ciekawe co z tego wyjdzie
Fajnie, że masz taką możliwość. Sama też bym chętnie poszła.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 10:38   #4470
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, Kacper znowu ma chrypę, wczoraj przespał prawie cały dzień, gorączki brak, apetyt bez zmian.
Nie byłam wczoraj na spacerze, piję herbatę z sokiem malinowym i różaną, dziś jest lepiej.
Ja nie wiem co on tak się przeziębia. Dużo ostatnio spacerowaliśmy ( w poniedziałek 2 spacery w sumie 5godzin, we wtorek 3godzinny), ale raczej dobrze go ubieram - cienkie body z długim rękawem, bluza, spodnie trochę ocieplane (ni takie całkiem grube), albo cieńsze ale pod spód cienkie śpiochy, wiosenny cieńszy misiowy kombinezon, na głowe czapeczka (nie za gruba) + kaptur od bluzy i na wierzch kocyk. Może się przegrzał i spocił jak weszłam z nim do sklepu (ale ściągnęłam kaptur, odchyliłam kocyk i rozpiełam trochę kombinezon) a może jednak źle go ubieram?

Chciałam polecić Wam polskie ubranka Ewa Klucze, może znacie. Ja je teraz odkryłam, tzn słyszałam o nich wczesniej, ale nie szukałam specjalnie, przypadkowo zobaczyłam w Leclerku. Mają ładne wzory i kolory, przyjemny mteriał, ceny - wydaja mi się ok, np. śpioszki 17,99 (zalezy od serii), choć przyzwyczajona jestem do cen lumpkowych 2-4zł :p

Kupiłam Kacprowi z tej serii KLIK z małpką (w Leclerku po 17,99). Wyglądają bardzo zgrabnie (czasami ubranka sa bardzo szerokie, nie mówiąc juz o ubraniu w nie mojej Drobnicy). Rozmiary są ok, ani nie zaniżone, ani nie zawyżone - kupiłam rozmiar 56 i są tak na styk (Kacper ma 58cm), a niektóre 50 z innych firm są jeszcze dobre.
Będę co jakiś czas mu kupować

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Zawijałam go jedynie w kocyk (tak a'la rożek) przez niecały 1 miesiąc, a w rożku spał tylko w 1 noc po szpitalu.
Dorotka miewa chrypy ale to zazwyczaj od wrzasku swojego spacerów na pewno z tego powodu nie unikam.
Ubranka Ewa Klucze polecałam od samego początku-tylko ta rozmiarówka jest dość mała. Inne 62 Dorotka jeszcze nosi, a z tej firmy już za małe.
Co do zawijania, to skoro nie zawijałaś wcześniej to Kacprowi moze już nie przypasować woobie.
Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Pięknie napisane
A dziękuję dziękuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości