|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
dzień dobry
![]() zaliczyliśmy tylko jedną pobudkę w nocy ale za to głodzillla która dopadła moją córkę nad ranem tak straszliwie ją rozwrzeszczała że tego jeszcze nie było ![]() ![]() Magnusia przytulam mocno!!! jesteś bardzo dzielna i niedługo, naprawdę niedługo będziecie w domku. wczoraj skorzystałam z faktu że przyjechała moja mama i zostaje do niezieli i byłam biegać.. masakra ![]() ![]()
eF 2012 i Zuu 2014 ![]() Edytowane przez J0zefina Czas edycji: 2014-03-13 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Zakorzenienie
|
U nas noc fatalna, nie dość, ze pobudki non stop i koniec nocy o 5h30, to jeszcze Emil wyssał mnie doszczętnie i dalej był głodny. Pierwszy raz się to zdarzyło, nic nie leciało już prawie, z on się wkurzał przeraźliwie, a odłączony od piersi wpadał w histeryczny szloch ze łzami w oczach. W ruch poszły zamrożone zapasy, ale gdybym ich nie miała, to słowo daje, ze chwili bym się nie zastanawiała czy podać mm.
#4443 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Przytulam mocno bo wiem w jakiej jesteś sytuacji. U nas nawet telefon nie wchodzi w grę bo koszt minuty rozmowy to 12-18zł ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wózek super. ![]() Maruda--- myślami jestem wciąż z Tobą, dużo sił i dobrych, pomocnych ludzi wokół życzę. Hej Dziewczyny, opcja niereagowania na ryk dziecka podczas spaceru jest najlepsza. ![]() Wczoraj w parku udawałam, że nie słyszę i po dwóch minutach się Emilka sama uspokajała, w rossmanie znów włączyła syrenę (myślę, że było jej gorąco plus lubi jak wózek jedzie a nie stoi ![]() ![]() A tak na serio- chyba zaakceptowała..? Zmieniłam avatar! Koniec z bezosobowym kwiatkiem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Gang Iren
|
Hej.
Coś ostatnio nie mam humoru,jakieś spadki nastroju. Nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co jest grane ![]()
#4446 |
Zadomowienie
|
Dzoen dobry
![]() U nas noc do doopy, Alek od 5 juz marudzil ![]() ![]() ![]() ![]() Dodatkowo rano maz go wzial jak sie szykowal do pracy, po godzinie przyniosl mi go zadowolonego do lozka, bo juz wychodzil. No i najpierw Alek lezal kolo mnie i sie usmiechal, pare razy ziewnal, a ja nie zaczailam, zeby go polozyc dalej spac, no i jak zapodal syrene, to pol godziny go uspokajalam ![]() ![]() Wiecie co, czasem nachodza mnie glupie mysli, ze moze on nie jest ze mna szczesliwy ![]() magnusia juz niedlugo i bedziecie w domku, wytrzymasz ![]() mala fajny awatarek ![]()
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten wozek podobno ma jąkas wkładkę, która utrzymuje małe dziecko w miejscu. Znalazłam używany, chyba w weekend pojadę obejrzeć ![]()
![]() |
#4448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A u Ciebie dlaczego tak? Czytałam wczoraj o tych skokach, który macie tydzień? Cytat:
![]() I ![]() ![]()
![]() |
#4449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie!
U nas noc znośna-patrząc na to jakie wy macie to ja nie narzekam. Mam nadzieję że wczoraj nie przewiałam Dorotki ![]() ![]() Fajnie wygląda ![]() Wcześniej go zawijałaś czy kokon jest pierwszy? Ale masz dobrze z tym lumpkiem ![]() ![]() Cytat:
I jak te zaparcia wyglądają (bo może to wcale nie zaparcia ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do zamrożonego mleka: trzymasz w woreczkach? Po podgrzaniu ma dziwny zapach? (w sensie inny niż świeże mleko). Maruda tulę Was mocno ![]()
![]() |
#4451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja dziś przyszła, właśnie się pierze, zobaczymy czy umiem tak ładnie wiązać jak Wy ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Zakorzenienie
|
ejani 12 tydzien, wiec teoretycznie skok. Chociaż dwóch pierwszych nawet nie zauważyłam, wiec umiarkowanie w nie wierzyłam do tej pory...
emma w woreczkach ![]()
#4453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak mąż? Pomaga Ci, czy wszystko na Twojej głowie?
![]() |
#4454 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super że spacery lepsze ![]() Cytat:
![]() Dbasz o swoje dziecko najlepiej jak umiesz, starasz się robić wszystko by mu dogodzić, ale taka już natura dzieci-płaczą. Wygoń te myśli z głowy jak najszybciej!!!
![]() |
#4455 | |||||
Raczkowanie
|
I ja się witam po kiepskiej nocy, takiej jeszcze nie mieliśmy.
Antoś od 4 do 5 jadł - co jak na niego jest baaardzo dużo, ale nie dał się odłączyć od centrali, bo wrzask był niemiłosierny. Musiałam go przebrać, bo walnął taką kupę, że w drugim pokoju było słychać jak idzie. No i po przebraniu tak się rozpłakał, że nie szło go uspokoić. Przejął go mąż, bo widział, że ja już rady nie daję. Uspokoił go, położył, mały zasnął..na całe pół godziny, po czym znowu obudził się z płaczem. Tym razem ja go przejęłam i w momencie zasnął mi na klacie..po czym po 15 min znowu obudził się z rykiem. Wyciszyłam, położyłam do łóżeczka (mamy dostawkę) i głaskałam po głowie. Tak sobie zasnął, ale co szedł bąk, to dziecko się budziło, więc tak przysypialiśmy oboje aż do następnego karmienia.. Tym oto sposobem nie śpię od 4, a Antoś nie jest w najlepszym humorze. I wcale mu się nie dziwię, też nienawidzę być niewyspana. Jaki przystojniak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzieci po prostu czasem tak mają - trzeba sobie to przypominać w chwilach słabości. Ja też czasami mam myśli tego typu, ale zaraz je odganiam. Wiem, że nie tylko mój synek tak ma i że trzeba to po prostu przeczekać. Mam do Was jeszcze 2 pytania. 1. Czy Wasze dzieci nadal zezują? Nie mówię cały czas, tylko sporadycznie, ale jednak. 2. Jak wychodzicie na spacer, to w czym zabieracie telefon, portfel, klucze itd.? mi z torebką na ramieniu jest niewygodnie. Teraz układam to wszystko w nóżkach małego w gondoli, ale wolałabym mieć coś poręczniejszego. Mamy do wózka torbę, ale ona jest dość duża i na spacer nie potrzebuję aż takiej. Ma któraś jakiś fajny patent? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mocno nie dosypiasz, jesteś przemęczona? Może przez to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --- Perfuzja, to wszystko wskazuje na skok- trzeba przeczekać (choć sama wiem że ciężko) --- Waszym dzieciom też się zdarza płakać przez sen? Już się przyzwyczaił, że często tak je (i nawet tak wolę bo jest spokojniejszy i moje sutki mniej cierpią) ale dziś mi tak ryczał, że nie mogłam go uspokoić, póki się nie obudził (spojrzał na swoje szablony i było dobrze, więc chyba nic go nie bolało). W ogóle jak się budzi takie brzdące?
![]() |
#4459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerów: jak idę z wózkiem to wszystkie rzeczy mam w torebce którą wieszam na ramie wózka. Jak idę z chustą to wszystko w kieszeniach bluzy.
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, Kacper znowu ma chrypę, wczoraj przespał prawie cały dzień, gorączki brak, apetyt bez zmian.
Nie byłam wczoraj na spacerze, piję herbatę z sokiem malinowym i różaną, dziś jest lepiej. Ja nie wiem co on tak się przeziębia. Dużo ostatnio spacerowaliśmy ( w poniedziałek 2 spacery w sumie 5godzin, we wtorek 3godzinny), ale raczej dobrze go ubieram - cienkie body z długim rękawem, bluza, spodnie trochę ocieplane (ni takie całkiem grube), albo cieńsze ale pod spód cienkie śpiochy, wiosenny cieńszy misiowy kombinezon, na głowe czapeczka (nie za gruba) + kaptur od bluzy i na wierzch kocyk. Może się przegrzał i spocił jak weszłam z nim do sklepu (ale ściągnęłam kaptur, odchyliłam kocyk i rozpiełam trochę kombinezon) a może jednak źle go ubieram? Chciałam polecić Wam polskie ubranka Ewa Klucze, może znacie. Ja je teraz odkryłam, tzn słyszałam o nich wczesniej, ale nie szukałam specjalnie, przypadkowo zobaczyłam w Leclerku. Mają ładne wzory i kolory, przyjemny mteriał, ceny - wydaja mi się ok, np. śpioszki 17,99 (zalezy od serii), choć przyzwyczajona jestem do cen lumpkowych 2-4zł :p Kupiłam Kacprowi z tej serii KLIK z małpką (w Leclerku po 17,99). Wyglądają bardzo zgrabnie (czasami ubranka sa bardzo szerokie, nie mówiąc juz o ubraniu w nie mojej Drobnicy). Rozmiary są ok, ani nie zaniżone, ani nie zawyżone - kupiłam rozmiar 56 i są tak na styk (Kacper ma 58cm), a niektóre 50 z innych firm są jeszcze dobre. Będę co jakiś czas mu kupować ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Zawijałam go jedynie w kocyk (tak a'la rożek) przez niecały 1 miesiąc, a w rożku spał tylko w 1 noc po szpitalu.
#4461 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Mam taki mały płaski dopasowany anatomicznie plecak rowerowy, o coś takiego: Wygodna rzecz, da się to tak dopasować, że się wogóle nie czuje go. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 - ja uzywam torby wozkowej ale moze sprobuj saszetke/nerke na biodra ??
![]() |
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ja chodze z torebką (tej wózkowej ani raz nie użyłam), najczęściej takiej z długim paskiem, zakładanej przez ramie. Plecaków nie lubię (ostatnio miałam na plecach na poczatku liceum czyli ok 15 lat temu) no i mniej wygodnie coś wyciągnąć z niego niż z torebki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=em ma;45566391]Pięknu avatar
![]() Super że spacery lepsze ![]() Zasadził Ci ktoś kiedy kopa w doopala? takiego konkretnego? bo w głowinę to szkoda lać, ale jak porządnie się kopnie w doopę to i w głowie się poprzestawia ![]() Dbasz o swoje dziecko najlepiej jak umiesz, starasz się robić wszystko by mu dogodzić, ale taka już natura dzieci-płaczą. Wygoń te myśli z głowy jak najszybciej!!![/QUOTE] Pięknie napisane ![]() Migotka- gratuluję poziomu glukozy! Mam nadzieję, że i moja cukrzyca odeszła w siną dal ![]() Ejani a smoczek przy tych wrzaskach na spacerze nie działa? Maruda bardzo Ci współczuję ale nie poddawaj się! Sama diagnoza dzpm nie jest wyrokiem bo są różne stadia tej przypadłości. A co do wzroku, to może diagnoza nie jest ostateczna? Wybacz, jeśli moje gdybanie jest czczym myśleniem ale piszę to tylko na podstawie tego, co wczoraj napisałaś na wizażu. Gosia, Migotka -co do bólu głowy to może boli Was z przemęczenia? Wczoraj wieczorem pozwoliłam sobie pierwszy raz na ptasie mleczko i Jaś już z rana miał kolkę. Robiłam sobie wyrzuty, że przez moje zachcianki dziecko cierpi... i postanowiłam wrócić do grahamek z masłem i wędliną drobiową na śniadanie i kolację a na obiad mięso drobiowe bez pieprzu, kartofle i marchewka gotowana. Le La jak on tak płacze przez kolkę (czyli pewnie przeze mnie) to też mi na szczęśliwego nie wygląda ![]() Ale tak ogólnie to ktoś mi dziecko podmienił- wczoraj bardzo dużo spał w dzień a i noc była znośna ![]() ![]() Czy Espumisan dla dzieci jest na receptę? Edytowane przez konsternacja Czas edycji: 2014-03-13 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki za pomysły na przechowywanie podczas spaceru. Może rzeczywiście poszukam jakiejś torby, którą można przewiesić jak listonoszkę, bo wszystkie mam takie na krótkie ramię. Albo plecak, choć w ten chyba wolałabym nie inwestować, bo mamy tych plecaków trochę - a żaden się nie nada, bo są takie większe, na górskie wycieczki. Nie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Wylicytowałam wczoraj całkiem przyzwoite ubranka z nexta
![]() takie i takie i kupiłam nowe bodziaki z M&S niech żyje ebay ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-03-13 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
Wtajemniczenie
|
Idziemy na grupę wsparcia dla mam karmiących piersią. Ciekawe co z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Antoś ma kilka ubranek z nexta i jestem z nich bardzo zadowolona ![]() Szkoda, że z moich ulubionych pajacyków już wyrasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ubranka Ewa Klucze polecałam od samego początku-tylko ta rozmiarówka jest dość mała. Inne 62 Dorotka jeszcze nosi, a z tej firmy już za małe. Co do zawijania, to skoro nie zawijałaś wcześniej to Kacprowi moze już nie przypasować woobie. A dziękuję dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.