|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To o czym pisałaś też czytałam, że ten badacz cofnął swoje wyniki, ale to podobno najnowsze wieści. Cytat:
Cytat:
![]() czyli 13t1d liczysz jako początek II trymestru? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3782 |
Zakorzenienie
|
God Of War 20,ale jednak lepiej będę się czuła jak będzie to 15 tydzień chociaż
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3783 |
Wtajemniczenie
|
carolciuska z reguly kluby tego zaswiadczenia wymagaja,mi ginekolog wypisywal to w styczniu
![]() a z basenem mam to samo co ty,teraz zreszta mam bakterie w moczu,a zreszta ciagle miałam jakies zapalenia itd chyba przez basen ![]() Poza tym i tak nie umiem za bardzo plywac a po drugie nie mieszcze sie swoim dupskiem w kostium ![]() Także za przeproszeniem w du**e mam ten basen ![]() ![]() ![]()
#3784 | |
Zakorzenienie
|
Ana*** 13t0d (czyli 14tc) liczy się jako początek II trymestru
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() Ja byłam na pierwszej wizycie w 9tc czyli 8t0d i miał tylko ponad 1cm więc też niewiele... nie ma co porównywać do innych bo u każdego to inaczej będzie wyglądać... zobaczysz jak teraz nadgoni maluszek. Mój ma już ponad 6cm więc sporo urósł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez ja mam to samo ![]() Zapomniałaś, że razem będziemy rodzić ![]()
![]() |
#3786 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj od rana jestem martwa. Obudziłam się z podłą migreną, chwilę po wstaniu poczułam, że znowu drętwieje mi połowa ciała, że nie mogę mówić... Później dołączyły do tego wymioty (najgorsze to, że nie miałam czym bo pusty żołądek, więc żółcią albo po prostu jakąś pianą/śliną nie mam pojęcia co to było a skurcze żołądka non stop). Męczyłam się z torsjami od 7 dopiero teraz mi przeszło na tyle że mogłam się spokojnie napić i nie zwrócić. Przypuszczam, że to wszystko przez luteinę. Już nie raz miałam migreny po hormonach. Ponoć też niektóre kobiety reagują silnymi wymiotami. Jestem taka słaba ![]() God of War - gratuluję ![]() ![]() Aliszcze - na razie odpukać młody dobrze toleruje wziewy, ładnie po nich odkrztusza. Blondi Banana - ja zimno smarowałam spirytusem salicylowym. Bardzo szybko zasusza to paskudztwo. Tylko uważaj żeby zdrowej skóry ust nie smarować. Humant - ja też wolałabym dla dziecka sn, ale przeraża mnie to bo po porodzie może czuć się super a może być też tak że powikłania będą się ciągnąć miesiącami ![]() zazdrosnica - heh ale faktycznie teraz coś się pyli paskudnego bo mi też z nosa ciurkiem od rana leci. Mojemu ojcu też. Zresztą mój syn który jest alergikiem katarzy już dłuższy czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#3787 | |
Zadomowienie
|
Nie ma sie co sugerowac terminem, tak mi sie wydaje. Ja mam wg usg na 31.8 a wg om na 5.9, moze sie zdarzyc tak, ze urodze 2 tyg w jedna albo w druga. Powiem Wam, ze ja tez sie nie moge dlczekac brzucha, pewnie teraz tak gadam, bo w lato bede umierala. Ale prznwjmniej jak rosnie to znaczy, ze wszystko ok. Wrocilam wlasnie ze sklepu, piekna pogoda. Pomyslalam, ze brakuje mi tylko dzieciaczka w wozku. Juz niedlugo!
---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3788 |
Raczkowanie
|
Ana - dzięki za linka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 |
Zakorzenienie
|
God Of War 20, o brzuch się nie martwię,bo już nawet znajomi z którymi X lat nie rozmawiałam widząc mnie na ulicy pytają moich bliskich znajomych czy ja w ciąży jestem
![]() A to w sumie racja: każdy jest inny. Bo ja w 7t5d miałam 1,56 zarodek co odpowiadało na równy 8tc0d. W sumie ja nie wierzę w taką 100% dokładność tych usg ![]() ![]() 88Ekaterina88,Nie wiem czy tak razem rodzić będziemy,ale wiek mamy ten sam ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie zajęcia dla ciężarnych sa, ale nie korzystam z nich. Bo albo mi nie pasuja godziny albo ceny ![]() Za to codziennie robię dwa spacery po 6 km, co dwa dni wieczorem ćwicze w domu (filmiki dla ciężarnych z yt), raz w tygodniu basen, a dzisiaj ide jeszcze na nordic walking z instruktorem ![]() Na rowerze można jeździć, jesli przed ciążą też się jeździło. Oczywiście nie dwa tygodnie przed tylko przez jakiś czas. Ale skoro Ty długo jeździlas to myślę że gin Ci pozwoli. Chociaż kto wie... I tu się zgodzę że ginekolodzy na wszelki wypadek dmuchaja i chuchaja na przyszłe mamusie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3792 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax podobnoż na 24.09 ale kto go tam wie
![]()
#3793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się cieszę i ciążą i pogodą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3794 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do nietrzymania moczu po porodzie, o czym wspomniała Humant. Też miałam z tym problem... W sumie w jakimś tam stopniu wciąż się utrzymuje przy gwałtowny kaszlu, gwałtownym dźwignięciu czegoś... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś na obiad ugotowałam czerwony barszcz i do tego tż kupił kapuśniaczki w cieście francuskim ![]() Podczas gdy tż z córą poszli do spółdzielni mieszkaniowej rano (dostaliśmy dziś info z informacją o nadpłacie 800zł ![]() ![]()
___ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-03-13 o 11:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3795 |
Zakorzenienie
|
DorissiriD też dziś myślałam o umyciu okien a skończyło się na umyciu parapetów
![]()
![]() |
#3796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To kuchenne okno to u mnie najwygodniejsze do mycia i najmniejsze ![]() ![]()
![]() |
#3797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3798 |
Zakorzenienie
|
88Ekaterina88,o widzisz
![]() ![]() ![]() Ale mi narobiłyście ochoty na basen ![]() I zdziwił mnie Tż i coś czuję,że się pokłócimy... Wiem,że w Polsce kolorowo nie jest,ale jednak chcę tu mieszkać a on szuka pracy w Niemczech i uznał,że w Polsce nigdy się niczego swojego nie dorobimy a on kredytu nie chce brać na mieszkanie i żebyśmy na jakiś czas wynieśli się do DE,żeby chociaż mógł zarobić na własne M. Były plany,że pojedzie sam i będzie przyjeżdżać co tydzień,jak znajdzie bliżej to codziennie będzie wracać do domu,ale uznał,że ciężko blisko granicy jest znaleźć pracę a on nie chce widywać mnie i dziecka tylko na weekendy i chce mieć nas na co dzień... No i już w sumie nie wiem co myśleć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam zamiar umyć okna, ale w weekend ma padać, wiec sobie darowałam ![]()
![]() |
#3800 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny jestem czytam was ale nie mam natchnienia na pisanie dzis od rana zastanawiam sie nad imieniem jakims fajnym oryginalnym niestarodawnym
#3801 |
Zakorzenienie
|
No ja wysprzątałam cały dom
![]() ![]() Niebawem zabiorę się za obiadek.
![]() |
#3802 | |
Zakorzenienie
|
to jestem od kilka dni w II trym
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Skąd Wy macie tyle energii na porządki? ![]() Mi niestety nawracają mdłości nie chce mi się nic... kompletnie nie mam ochoty na robienie czegokolwiek;P a do tego te bóle brzucha ostatnio dały mi w kość i boję się powtórki, muszę uważać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na samym początku u nas tylko tż zarabiał a ja przyniosłam co jakis czas po 30/40 eu ze sprzątania i on byłw stanie utrzymać nas dwoje, opłacić rachunki i przyjechać do polski raz w miesiącu bo musiałam skończyć studia ( 600km) a to też był wydatek ![]() ![]() ![]() Jak masz jakies pytania to z chęcią odpowiem ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
A muszę ogarnąć pokoik, bo czasami wygląda jak składzik ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aa bo pogoda taka ładna... i czuje się już dobrze, mdłości jako takie ustąpiły... żyć nie umierać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3805 |
Zakorzenienie
|
Ja to się czuję jakbym w ciąży nie była, nic nie boli, nic już nie mdli, energii mam sporo, do tego piękna pogoda, żyć nie umierać😛
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3806 |
Wtajemniczenie
|
Jestem...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() 10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. ![]() Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-03-13 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3808 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny!
![]() U mnie okna to aż się proszą żeby je wymyć, zwłaszcaz jak takie piękne słońce je oświetli i cały brud widać ![]() Korzystała albo korzysta któraś z Was z adapteru dla ciężrnych do pasów bezpieczeństwa? Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem jak to się sprawdza w praktyce? ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Niestabilna Gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3809 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax cięzka sprawa
![]() ja w zyciu za granicą nie bylam to ci raczej nie pomogę hehe ale ja zawsze uwazalam ze albo wyjezdzac we dwojke albo wcale Nie puscilabym TŻta,wolalabym juz z nim wyjechac jakby trzeba bylo. Fakt w Polsce nie jest kolorowo,ja tak naprawde zaszlam w ciaze bo udalo mi sie gdzies w koncu na umowe o prace zalapac (wczesniej dlugo pracowalam na śmieciowkach).Chociaz i tak mam grosze... Niestabilna super ![]()
#3810 |
Wtajemniczenie
|
Macie ciotki
Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.