Wrześniówki 2014 - łączmy się :) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 11:06   #3781
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2014 - łączmy się :)

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie spodnie dresowe Co z tego że z działu dla puszystych ale czy rozmiar 40/42 to odrazu puszystość ? Przynajmniej są luźne i nie obciskaja jak te same w tym rozm. z normalnego działu
Do tego doszły dwa topiki takie do ćwiczenia co jedna z Was wklejała w nim foto z brzuszkiem akurat były w dwupaku i mam 2 szt I jeszcze 3 tuniczki bawelnane w pasy takie szersze rozm. L I trochę luźnawe, ale pytam sie tż czy może kupic rozm. M, ale ten zakazał Bo mowi że za 2 tygodnie bede płakać, że mniejsze kupiłam Także zakupy udane
Teraz pije herbatkę piramidkę i zajadam dounaty
widać zakupy udane

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
j

Co do kupy to gadałam z kumpelą i śmiała się ale mowila ze ona w sumie nie wie czy przy po rodzie czasem nie poszedł klocek,mowila ze pielegniarki szybko zmieniały jej te wkladki spod tylka wiec bardzo mozliwe ale za i tak tego nie czuc czyli jak sie posram to sie nawet pewnie nie skapne,super
Do tego jak mnie zobaczyla to powiedziala ze brzucha tak bardzo nie widac ale w tyłek mi faktycznie poszło

Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość

Ana - kurcze, nie widziałam tego artykułu. Jeżeli możesz i masz go gdzieś jeszcze po ręką to wklej proszę.
Proszę http://marucha.wordpress.com/2014/03...m-udowodniony/

To o czym pisałaś też czytałam, że ten badacz cofnął swoje wyniki, ale to podobno najnowsze wieści.

Cytat:
też mnie to przeraża, słyszałam w tv...

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Hej właśnie co za epidemia? Mi tam nic nie dolega
Oficjalnie dziś wchodzę w II trymestr
super
czyli 13t1d liczysz jako początek II trymestru?

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj 15 tydzień
Wczoraj ból brzucha się przenosił i jak doszedł między żebra to mnie wykręcało :/ najwidoczniej przemeblowanie w brzuszku się robi i macica się rozciąga bo chwilami jak pociągnie to jakby ktoś mnie za nią ciągnął :P
żeberka Cię bolą? mnie właśnie dzisiaj po nocy bolały... myślałam że może spałam, ale kto to wie

Cytat:
Napisane przez Natkaandbenefits Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny !!! Nadrabialam Was dwa dni..dopiero wyszlam ze szpitala. Na szczescie juz lepiej,mialam bakterie w moczu i schudlam 5 kg,na szczescie juz w domu i wszystko dobrze
strasznie Wam zazdroszcze tego apetytu i zdrowia
U mnie 16t3d I kilogram do przodu.
Dzisiaj piekna pogoda,adidaski na nogi i na spacery !!!
super, że już w domku

hej!
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:11   #3782
Metamfetaminax
Zakorzenienie

God Of War 20,ale jednak lepiej będę się czuła jak będzie to 15 tydzień chociaż Bo w 11t+1(wg okresu) dzieć miał 3,5 cm i mnie to martwi,bo inne miały ok. 5cm... Ale wyliczyło z usg,że według wymiarów to odpowiadało 11t+4d,więc jakby było źle to pewnie lekarz by powiedział. Ehh... Ale stresować się jednak będę do nast. wizyty. Źle mi wychodzi porównywanie się z innymi

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:11   #3783
małaPaulina
Wtajemniczenie

carolciuska z reguly kluby tego zaswiadczenia wymagaja,mi ginekolog wypisywal to w styczniu
a z basenem mam to samo co ty,teraz zreszta mam bakterie w moczu,a zreszta ciagle miałam jakies zapalenia itd chyba przez basen
Poza tym i tak nie umiem za bardzo plywac a po drugie
nie mieszcze sie swoim dupskiem w kostium
Także za przeproszeniem w du**e mam ten basen

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:16   #3784
God Of War 20
Zakorzenienie

Ana*** 13t0d (czyli 14tc) liczy się jako początek II trymestru

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
God Of War 20,ale jednak lepiej będę się czuła jak będzie to 15 tydzień chociaż Bo w 11t+1(wg okresu) dzieć miał 3,5 cm i mnie to martwi,bo inne miały ok. 5cm... Ale wyliczyło z usg,że według wymiarów to odpowiadało 11t+4d,więc jakby było źle to pewnie lekarz by powiedział. Ehh... Ale stresować się jednak będę do nast. wizyty. Źle mi wychodzi porównywanie się z innymi
Ojj wiadomo, że każda chce już żeby brzuszek był widoczny i te sprawy ale ciesz się tym co jest teraz, naprawdę mi to tak zleciało, że ojej.
Ja byłam na pierwszej wizycie w 9tc czyli 8t0d i miał tylko ponad 1cm więc też niewiele... nie ma co porównywać do innych bo u każdego to inaczej będzie wyglądać... zobaczysz jak teraz nadgoni maluszek.
Mój ma już ponad 6cm więc sporo urósł
Stary 2014-03-13, 11:18   #3785
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
zazdrośnica, a to ja taki max. energii mam do 15 A potem idę leżeć i do 19 potrafię spać A potem tylko posiedzę chwilkę i czekam na dalszy sen

ania9106,ale śliczny bukiecik Bajkowy

Monika,to i ja ostatnio takie bóle pod żebrami miałam. Widocznie było przemeblowanko i u mnie ale ból w okolicach żeber jednak jest nie do zniesienia

Ehh wy wszystkie już 14,15,16 tydzień a ja dopiero 12t+1d...
nie becz
Przeciez ja mam to samo
Zapomniałaś, że razem będziemy rodzić

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:29   #3786
Miminek
Raczkowanie

Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj od rana jestem martwa. Obudziłam się z podłą migreną, chwilę po wstaniu poczułam, że znowu drętwieje mi połowa ciała, że nie mogę mówić... Później dołączyły do tego wymioty (najgorsze to, że nie miałam czym bo pusty żołądek, więc żółcią albo po prostu jakąś pianą/śliną nie mam pojęcia co to było a skurcze żołądka non stop). Męczyłam się z torsjami od 7 dopiero teraz mi przeszło na tyle że mogłam się spokojnie napić i nie zwrócić. Przypuszczam, że to wszystko przez luteinę. Już nie raz miałam migreny po hormonach. Ponoć też niektóre kobiety reagują silnymi wymiotami.
Jestem taka słaba

God of War - gratuluję dla dzidziola!

Aliszcze - na razie odpukać młody dobrze toleruje wziewy, ładnie po nich odkrztusza.

Blondi Banana - ja zimno smarowałam spirytusem salicylowym. Bardzo szybko zasusza to paskudztwo. Tylko uważaj żeby zdrowej skóry ust nie smarować.

Humant - ja też wolałabym dla dziecka sn, ale przeraża mnie to bo po porodzie może czuć się super a może być też tak że powikłania będą się ciągnąć miesiącami matka natura wymyśliła to niesprawiedliwie dość...

zazdrosnica - heh ale faktycznie teraz coś się pyli paskudnego bo mi też z nosa ciurkiem od rana leci. Mojemu ojcu też. Zresztą mój syn który jest alergikiem katarzy już dłuższy czas.

Miminek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:33   #3787
carolciuska
Zadomowienie

Nie ma sie co sugerowac terminem, tak mi sie wydaje. Ja mam wg usg na 31.8 a wg om na 5.9, moze sie zdarzyc tak, ze urodze 2 tyg w jedna albo w druga. Powiem Wam, ze ja tez sie nie moge dlczekac brzucha, pewnie teraz tak gadam, bo w lato bede umierala. Ale prznwjmniej jak rosnie to znaczy, ze wszystko ok. Wrocilam wlasnie ze sklepu, piekna pogoda. Pomyslalam, ze brakuje mi tylko dzieciaczka w wozku. Juz niedlugo!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Ja dzisiaj od rana jestem martwa. Obudziłam się z podłą migreną, chwilę po wstaniu poczułam, że znowu drętwieje mi połowa ciała, że nie mogę mówić... Później dołączyły do tego wymioty (najgorsze to, że nie miałam czym bo pusty żołądek, więc żółcią albo po prostu jakąś pianą/śliną nie mam pojęcia co to było a skurcze żołądka non stop). Męczyłam się z torsjami od 7 dopiero teraz mi przeszło na tyle że mogłam się spokojnie napić i nie zwrócić. Przypuszczam, że to wszystko przez luteinę. Już nie raz miałam migreny po hormonach. Ponoć też niektóre kobiety reagują silnymi wymiotami.
Jestem taka słaba

God of War - gratuluję dla dzidziola!

Aliszcze - na razie odpukać młody dobrze toleruje wziewy, ładnie po nich odkrztusza.

Blondi Banana - ja zimno smarowałam spirytusem salicylowym. Bardzo szybko zasusza to paskudztwo. Tylko uważaj żeby zdrowej skóry ust nie smarować.

Humant - ja też wolałabym dla dziecka sn, ale przeraża mnie to bo po porodzie może czuć się super a może być też tak że powikłania będą się ciągnąć miesiącami matka natura wymyśliła to niesprawiedliwie dość...

zazdrosnica - heh ale faktycznie teraz coś się pyli paskudnego bo mi też z nosa ciurkiem od rana leci. Mojemu ojcu też. Zresztą mój syn który jest alergikiem katarzy już dłuższy czas.
Miminek bidulko, wracaj do formy. Najgorsze wymioty niczym i torsje. Ja zawsze pilam wyedy wode , lepiej pawia woda niz gorycza:
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 11:35   #3788
Miminek
Raczkowanie

Ana - dzięki za linka . Aaaa Czytałam to gdzieś już na jakimś serwerze zagranicznym. Ale ja powiem Ci, że i tak podchodzę do tego bardzo sceptycznie.

Stary 2014-03-13, 11:36   #3789
Metamfetaminax
Zakorzenienie

God Of War 20, o brzuch się nie martwię,bo już nawet znajomi z którymi X lat nie rozmawiałam widząc mnie na ulicy pytają moich bliskich znajomych czy ja w ciąży jestem Tak samo zauważają to obce osoby już. W poprzedniej nieudanej ciąży sam lekarz powiedział,że brzuch już zaczął rosnąć w 8 tygodniu,więc widać mam jakąś tendencję do tego.
A to w sumie racja: każdy jest inny. Bo ja w 7t5d miałam 1,56 zarodek co odpowiadało na równy 8tc0d. W sumie ja nie wierzę w taką 100% dokładność tych usg Bo jak widzę teraz mojego malucha w pęcherzyku to wydaje mi się,że ledwo się w nim mieści,ale zanim lekarz doszedł do tego pęcherzyka i malucha to musiał trochę po manewrować i na ekranie widziałam,że trochę moje wnętrze zmieniało kształt,więc może i zdjęcie takie wyszło

88Ekaterina88,Nie wiem czy tak razem rodzić będziemy,ale wiek mamy ten sam Na kiedy masz termin ?

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-13, 11:37   #3790
Miminek
Raczkowanie

Carolciuska - dziękuję ja też tak na początku myślałam, ale później to już nawet tej wody się bałam. Masakra

Stary 2014-03-13, 11:40   #3791
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
Ja szukałam u mnie zajęć co by nadawały się dla ciężarnych, ale jest tylko joga raz w tygodniu o 20..a ja o tej godzinie to już dogorywam, więc muszę sobie szukać coś we własnym zakresie. Bardzo mnie kusi jazda na rowerze, bo ostatnie 2 lata praktycznie nie zsiadałam z mojej holenderki. Wszyscy mnie straszą poronieniem przez jazdę na rowerze i już od samego ich gadania się mi tej jazdy odechciewa. Tu jest np artykuł KLIK o plusach jazdy na rowerze w ciąży. Na tym się pewnie skończy, że jak pójdę 26 marca do lekarza to jego się spytam czy mogę, jak pozwoli to mnie nic nie zatrzyma

U mnie zajęcia dla ciężarnych sa, ale nie korzystam z nich. Bo albo mi nie pasuja godziny albo ceny
Za to codziennie robię dwa spacery po 6 km, co dwa dni wieczorem ćwicze w domu (filmiki dla ciężarnych z yt), raz w tygodniu basen, a dzisiaj ide jeszcze na nordic walking z instruktorem
Na rowerze można jeździć, jesli przed ciążą też się jeździło. Oczywiście nie dwa tygodnie przed tylko przez jakiś czas. Ale skoro Ty długo jeździlas to myślę że gin Ci pozwoli. Chociaż kto wie...
I tu się zgodzę że ginekolodzy na wszelki wypadek dmuchaja i chuchaja na przyszłe mamusie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 11:41   #3792
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Metamfetaminax podobnoż na 24.09 ale kto go tam wie

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-13, 11:53   #3793
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
God Of War 20, o brzuch się nie martwię,bo już nawet znajomi z którymi X lat nie rozmawiałam widząc mnie na ulicy pytają moich bliskich znajomych czy ja w ciąży jestem Tak samo zauważają to obce osoby już. W poprzedniej nieudanej ciąży sam lekarz powiedział,że brzuch już zaczął rosnąć w 8 tygodniu,więc widać mam jakąś tendencję do tego.
A to w sumie racja: każdy jest inny. Bo ja w 7t5d miałam 1,56 zarodek co odpowiadało na równy 8tc0d. W sumie ja nie wierzę w taką 100% dokładność tych usg Bo jak widzę teraz mojego malucha w pęcherzyku to wydaje mi się,że ledwo się w nim mieści,ale zanim lekarz doszedł do tego pęcherzyka i malucha to musiał trochę po manewrować i na ekranie widziałam,że trochę moje wnętrze zmieniało kształt,więc może i zdjęcie takie wyszło

88Ekaterina88,Nie wiem czy tak razem rodzić będziemy,ale wiek mamy ten sam Na kiedy masz termin ?
USG ma swoje normy wg których wyznacza przybliżone terminy.

Ja tam się cieszę i ciążą i pogodą nie ma co się stresować w tak piękny dzień
Stary 2014-03-13, 11:53   #3794
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
a maśc cynkowa ? podobno można w ciazy ja stosować.

albo :

- Wymieszaj ze sobą 10 dag wazeliny i 2 łyżeczki suszonego ziela melisy. Podgrzewaj na małym ogniu przez dwie godziny. Ostudź, a następnie smaruj co jakiś czas swędzące miejsca.

- Rozgnieć witaminę B2, zmieszaj z kroplą wody i przyłóż w narażone miejsce.

- Smaruj swędzące miejsce kremem Nivea.

- Stosuj okłady z rumianku i septosanu.

- Rób sobie okłady z dziurawca.

- Smaruj miejsca pastą do zębów (odradzane przez wielu).

- Wacik + spirytus, to też sposób.

- Przyłóż do chorego miejsca zmoczoną we wrzątku i ostudzoną torebkę herbaty lub posmaruj wacikiem nasączonym kawą.

- Kostka lodu może pomóc, przyłóż ją do ust.

- Przyłóż do ust pokrojoną cebulę.
Wow! Ale znasz sposobów? Skąd taka wiedza?

Co do nietrzymania moczu po porodzie, o czym wspomniała Humant. Też miałam z tym problem... W sumie w jakimś tam stopniu wciąż się utrzymuje przy gwałtowny kaszlu, gwałtownym dźwignięciu czegoś... Jakiś czas po porodzie jak tylko pomyślałam siku to lałam gdzie stałam ale potem było coraz lepiej. Byłam nawet u urologa (skierował mnie ginekolog) żeby mnie zbadał, zrobił badania urodynamiczne i ocenił stan mięśni, ale jak to często lekarze w Polsce: skończyło się na przypisaniu tabletek, które musiałabym brać przez całe życie chyba, a wychodziły ok. 60zł miesięcznie... Kolejna wizyta - lekarza nie było, to potem ja nie poszłam, bo stwierdziłam, że mi chodziło o diagnozę a nie wpychanie farmakologii z możliwymi licznymi objawami niepożądanymi... I tak skończyła się moja przygoda z urologiem. Żebym tylko przez to nie musiała w wieku 40 lat mieć operacji (jak moja ciotka), bo się okaże że mi macica i wszystko opada... Wniosek nasuwa się jeden: WYKONYWAĆ ĆWICZENIA KEGLA!!! Lepiej zapobiegać niż leczyć

Cytat:
carolciuska
a z basenem mam to samo co ty,teraz zreszta mam bakterie w moczu,a zreszta ciagle miałam jakies zapalenia itd chyba przez basen
Poza tym i tak nie umiem za bardzo plywac a po drugie
nie mieszcze sie swoim dupskiem w kostium
Także za przeproszeniem w du**e mam ten basen
Ja bym chętnie poszła na basen! Do najbliższego mam jakieś 150m... A jak tu mieszkam 2 lata to byłam tam 3x!!! W tym 2x z córką. Może teraz będziemy częściej chodzić. Też się boję bakterii. Ostatnio złapałam infekcję po basenie... Lubię pływać.

Ja dziś na obiad ugotowałam czerwony barszcz i do tego tż kupił kapuśniaczki w cieście francuskim Gotowałam już od 7:30 bo wczoraj była informacja że odłączą gaz w bloku między 9 a 14. Dla tż został jeszcze bigos teściowej z wczoraj, ja już odpuszczę.

Podczas gdy tż z córą poszli do spółdzielni mieszkaniowej rano (dostaliśmy dziś info z informacją o nadpłacie 800zł , a od stycznia czynsz wzrósł a płaciliśmy jak wcześniej więc poszedł się dopytać czy to sobie odbili.) Ja w tym czasie umyłam naczynia (nienawidzę tej roboty) i okno w kuchni - jakiś chwilowy przebłysk energii który już zgasł...

Edytowane przez DorissiriD
Czas edycji: 2014-03-13 o 11:54
DorissiriD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:00   #3795
God Of War 20
Zakorzenienie

DorissiriD też dziś myślałam o umyciu okien a skończyło się na umyciu parapetów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 12:09   #3796
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
Zawsze to coś na dobry początek

To kuchenne okno to u mnie najwygodniejsze do mycia i najmniejsze Nie wiem jak umyję wielgachne w pokoju - do tego drzwi balkonowe! Tż się tym może zajmie
Stary 2014-03-13, 12:09   #3797
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to sie moze skonczyc najwyzej umyciem zębów

Stary 2014-03-13, 12:14   #3798
Metamfetaminax
Zakorzenienie

88Ekaterina88,o widzisz ja wg om mam na 25-26 września Czyli faktycznie możemy rodzić razem

Ale mi narobiłyście ochoty na basen A tu te cholerne bakterie w moczu i się trochę boję,że na basenie coś załapię.

I zdziwił mnie Tż i coś czuję,że się pokłócimy... Wiem,że w Polsce kolorowo nie jest,ale jednak chcę tu mieszkać a on szuka pracy w Niemczech i uznał,że w Polsce nigdy się niczego swojego nie dorobimy a on kredytu nie chce brać na mieszkanie i żebyśmy na jakiś czas wynieśli się do DE,żeby chociaż mógł zarobić na własne M. Były plany,że pojedzie sam i będzie przyjeżdżać co tydzień,jak znajdzie bliżej to codziennie będzie wracać do domu,ale uznał,że ciężko blisko granicy jest znaleźć pracę a on nie chce widywać mnie i dziecka tylko na weekendy i chce mieć nas na co dzień... No i już w sumie nie wiem co myśleć

Stary 2014-03-13, 12:14   #3799
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Zawsze to coś na dobry początek

To kuchenne okno to u mnie najwygodniejsze do mycia i najmniejsze Nie wiem jak umyję wielgachne w pokoju - do tego drzwi balkonowe! Tż się tym może zajmie
ja też najczęściej myję okno kuchenne, bo najmniejsze

miałam zamiar umyć okna, ale w weekend ma padać, wiec sobie darowałam

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 12:22   #3800
kujon001
Raczkowanie

hej dziewczyny jestem czytam was ale nie mam natchnienia na pisanie dzis od rana zastanawiam sie nad imieniem jakims fajnym oryginalnym niestarodawnym
Stary 2014-03-13, 12:26   #3801
God Of War 20
Zakorzenienie

No ja wysprzątałam cały dom właśnie skończyłam z łazienką, umyłam i odkaziłam na amen

Niebawem zabiorę się za obiadek.
Stary 2014-03-13, 12:34   #3802
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana*** 13t0d (czyli 14tc) liczy się jako początek II trymestru
to jestem od kilka dni w II trym 13t4d

Cytat:
Ana - dzięki za linka . Aaaa Czytałam to gdzieś już na jakimś serwerze zagranicznym. Ale ja powiem Ci, że i tak podchodzę do tego bardzo sceptycznie.
Proszę ja sama nie wiem, na pewno nie podoba mi się polski kalendarz szczepień i chce uniknąć szczepionek z rtęcią.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Skąd Wy macie tyle energii na porządki?

Mi niestety nawracają mdłości nie chce mi się nic... kompletnie nie mam ochoty na robienie czegokolwiek;P a do tego te bóle brzucha ostatnio dały mi w kość i boję się powtórki, muszę uważać.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:51   #3803
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
88Ekaterina88,o widzisz ja wg om mam na 25-26 września Czyli faktycznie możemy rodzić razem

Ale mi narobiłyście ochoty na basen A tu te cholerne bakterie w moczu i się trochę boję,że na basenie coś załapię.

I zdziwił mnie Tż i coś czuję,że się pokłócimy... Wiem,że w Polsce kolorowo nie jest,ale jednak chcę tu mieszkać a on szuka pracy w Niemczech i uznał,że w Polsce nigdy się niczego swojego nie dorobimy a on kredytu nie chce brać na mieszkanie i żebyśmy na jakiś czas wynieśli się do DE,żeby chociaż mógł zarobić na własne M. Były plany,że pojedzie sam i będzie przyjeżdżać co tydzień,jak znajdzie bliżej to codziennie będzie wracać do domu,ale uznał,że ciężko blisko granicy jest znaleźć pracę a on nie chce widywać mnie i dziecka tylko na weekendy i chce mieć nas na co dzień... No i już w sumie nie wiem co myśleć
Ja namawiam za De
Na samym początku u nas tylko tż zarabiał a ja przyniosłam co jakis czas po 30/40 eu ze sprzątania i on byłw stanie utrzymać nas dwoje, opłacić rachunki i przyjechać do polski raz w miesiącu bo musiałam skończyć studia ( 600km) a to też był wydatek I jeszcze coś tam odkładaliśmy w de dostaniesz jeszcze na dziecko kindergeld i elterngeld a to wychodzi ok 400/500 eu / miesiąc, także źle nie będzie, uwież mi
Jak masz jakies pytania to z chęcią odpowiem

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Proszę ja sama nie wiem, na pewno nie podoba mi się polski kalendarz szczepień i chce uniknąć szczepionek z rtęcią.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Mi niestety nawracają mdłości nie chce mi się nic... kompletnie nie mam ochoty na robienie czegokolwiek;P a do tego te bóle brzucha ostatnio dały mi w kość i boję się powtórki, muszę uważać.
mi też się nic nie chce - Masakra !
A muszę ogarnąć pokoik, bo czasami wygląda jak składzik a może przyjśc wizytacja z polski, czyt. rodzina i mi sie nie chce

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-13, 13:02   #3804
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

No raczej

Aa bo pogoda taka ładna... i czuje się już dobrze, mdłości jako takie ustąpiły... żyć nie umierać
Stary 2014-03-13, 13:40   #3805
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Ja to się czuję jakbym w ciąży nie była, nic nie boli, nic już nie mdli, energii mam sporo, do tego piękna pogoda, żyć nie umierać😛

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-13, 13:41   #3806
Niestabilna
Wtajemniczenie

Jestem...
nasz robaczek jest taki sliczny... wszystko na miejscu... plci nie wiemy powiedziała ze za wcześnie. Nasze szczęście ma 8cm

Sent from my GT-I8190 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez Niestabilna
Czas edycji: 2014-03-13 o 13:42
Niestabilna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:45   #3807
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Jestem...
nasz robaczek jest taki sliczny... wszystko na miejscu... plci nie wiemy powiedziała ze za wcześnie. Nasze szczęście ma 8cm

dla wielkoludka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 13:57   #3808
WwikIi
Raczkowanie

hej Dziewczyny!

U mnie okna to aż się proszą żeby je wymyć, zwłaszcaz jak takie piękne słońce je oświetli i cały brud widać Ale jakoś się boję, że się przeziębię od tego stania w oknie. Rok temu tak sobie gardło załatwiłam, więc na razie się wstrzymuję.

Korzystała albo korzysta któraś z Was z adapteru dla ciężrnych do pasów bezpieczeństwa? Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem jak to się sprawdza w praktyce?

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Niestabilna Gratulacje
WwikIi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:04   #3809
małaPaulina
Wtajemniczenie

Metamfetaminax cięzka sprawa
ja w zyciu za granicą nie bylam to ci raczej nie pomogę hehe
ale ja zawsze uwazalam ze albo wyjezdzac we dwojke albo wcale
Nie puscilabym TŻta,wolalabym juz z nim wyjechac jakby trzeba bylo.
Fakt w Polsce nie jest kolorowo,ja tak naprawde zaszlam w ciaze bo udalo mi sie gdzies w koncu na umowe o prace zalapac (wczesniej dlugo pracowalam na śmieciowkach).Chociaz i tak mam grosze...

Niestabilna super

Stary 2014-03-13, 14:10   #3810
Niestabilna
Wtajemniczenie

Macie ciotki

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1394719763142.jpg (75,5 KB, 43 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości