Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 11:07   #4141
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Moje strachy okazały się totalnie niesłuszne ta daaa!

13.09.2014r. g. 15:55

Pół roku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Gratki, wiem jak mnie cieszyło jak było pół roku do ślubu, a dziś 5m-cy i 17 dni
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:14   #4142
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

Pół roku

Gratulacje super godzina aż zazdroszczę że już macie to z głowy My kończymy kompeltować dokumenty i w przyszłym tygodniu zmykamy do urzędu oby też Nam się udało coś bliżej 16

Eh!!!!!! Już tylko 6 miesięcy zostało a ja czuję że nadal ze wszystkim jestem w tyłku

cornflower_girl pewnie masz rację, jak tylko ogarniemy sprawy "większego kalibru" to rozejrzymy się za lekcjami tańca

ysia rozpuszczone

21klaudyna buciki pierwsza klasa

swiat_katarzyny gratki dorwania jaguara

Le_lena obrączki
Stary 2014-03-13, 11:30   #4143
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Pół roku

Gratuluję!!!
Tak z ciekawości - co ile w USC wyznaczane są śluby? Bo Wasza godzina dość oryginalna jest
Stary 2014-03-13, 11:32   #4144
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

Pół roku

gratuluję zaklepania daty i godziny

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Gdy byłam zarezerwować godzinę ślubu (październik), to pokazałam księdzu zaświadczenia z poradni i o ukończeniu kursu przedmałżeńskiego ze szkoły średniej - powiedział, że przyjmie
Tylko teraz kuzynka mnie zasmuciła, bo im też powiedział, że przyjmie, a gdy poszli spisać protokół kazał
bez sensu

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nie no raczej się odbędzie, szkoda nam pieniędzy, ale drugi raz na pewno nie zdecydowalibyśmy się na żadne wesele czy obiad dla rodziny...
Najważniejsze, że my się dogadujemy, reszta się ułoży
dokładnie, to jest najważniejsze

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
o to nasze autko

a tak z ciekawości - ile płacicie za swojego?

dziewczyny impreza
podzwoniłam sama, popytałam o ceny, przedstawiłam Tż-towi i jakoś zmiękł ale chyba po prostu dla świetego spokoju

miałam to samo z zespolami po jakiego grzyba ogłaszają się na portalu kaliskim gdy sa z Bydgoszczy?:mur :

ja długo nad tym myslałam i po przeczytaniu bardzo skrajnych opinii na forum stwierdziłam ze daje wierszyk. Nic nie zrobie z kocami, ani z sprzętami agd, bo po protu nam się nie przydadzą takie podarunki. Żadna z tego radość tylko kłopot. Jak ma ktoś doslownie wyrzucić pieniądze w błoto na nietrafiony prezent to lepiej aby w ogole ich nie wydawał i przyszedł do nas na wesele i po prostu był z nami tego dnia

gratuluję auta, piękne

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Męska ma taki sam wzór do damska?

Dziewczyny mam problem. Nie wiem jaka biżuteria pasowałaby do mojej sukienki
Góra i ramiączka są zdobione cyrkoniami, kamyczkami mocno błyszczącymi. Zastanawiam się czy zakładać do tego naszyjnik, a jak tak to jaki? Kolczyków nie noszę, więc odpadają
Góra sukienki w załączniku
mam podobna górę, ale nie zakładam naszyjnika, bo będzie za dużo tego. Jakieś krótkie kolczyki i bransoletkę

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość

Ktoś pytał bodajże w poniedziałek o obrączki, żebym się pochwaliła ja odbierzemy, więc czynię to z przyjemnością:

Jeśli nie będzie mi za ciasno, w sensie nie wygodnie, bo mam dość krótką tą część miedzy podstawą dłoni, a kostką to planuję nosić razem z pierścionkiem.

P.S TAK - mam krzywe palce!

ładne obrączki
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:42   #4145
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Zazdroszczę sytuacji! Jak ja bym podała numer konta to znając zdolność oburzania się w mojej rodzinie (hrabie i hrabiny co poniektóre )bym się sama bawiła na weselu

A i dodam, żebyście nie pomyślały że zwariowałam i przesadzam w sprawach rodzinnych, gdy powiedzieliśmy siostrze Tż, że kupiliśmy już mamie bilet to powiedziała: no to pięknie, nie wiedziałam że mame zaprosicie na ślub, teraz muszę mojemu psu załatwić opiekę!
Tadam!
Przynajmniej byś na "talerzykach" zaoszczędziła

A siostra Tż beznadziejna

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy w ogole robic jakies prezenciki dla gosci ? w sumie to zawsze jakis wydatek i nie koniecznie doceniony przez wszystkich... Duzo gosci zapomina o tych upominkach i zostaja potem na stolach, takze juz sama nie wiem
Jak Wy w koncu robicie?
My nic nie dajemy.

Cytat:
DZIEWCZYNY Z 21 CZERWCA

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Czyli z tego co wyczytalam, to do podpisania protokolu potrzeba juz wszystkich nauk i poradni?
U mnie w parafi trzeba mieć tylko nauki. Poradnie robi się już po spisaniu protokołu.

Cytat:

Pół roku

Gratulacje!

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2014-03-13 o 11:43
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:42   #4146
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Na nauki kieruje ksiądz lub sami sobie musicie wyszukać. Można robić nauki co tydzień ileśtam spotkań (u mnie 9) za darmo, niekoniecznie w swojej parafii lub w 1 weekend od rana do popołudnia/wieczora w sobotę i niedzielę - odpłatnie Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zrobić poradnię rodzinną - są to zazwyczaj 2-3 spotkania między którymi jest miesiąc czasu, czyli musisz sobie zarezerwować na poradnię miesiąc/dwa. Ktoś tu pisał, że znalazł poradnię tylko z 1 spotkaniem, ale ja się z tym nie spotkałam wcześniej

No i nauki z poradnią są wymagane (przynajmniej u mnie) do spisywania protokołu ślubnego, który spisuje się 3 miesiące przed ślubem, czyli do tego czasu muszę mieć to wszystko załatwione, a niestety to trwa (u mnie 9-10 tygodni). Jak masz 2 sierpnia ślub to musisz się z tym wszystkim wyrobić do 2 maja, czyli ostatni gwizdek już

Na nauki weekendowe przeważnie są zapisy sporo przed i ja jak szukałam w lutym, to znalazłam terminy dopiero na kwiecień/maj :/

Popatrz sobie na stronach internetowych parafii, tam piszą jak zaczynają kursy.
Rzeczywiście najlepiej zapytam księdza co i jak Dzięki za podpowiedź, bo już się zaczynam stresować.

Cytat:
DZIEWCZYNY Z 21 CZERWCA
Róbcie 100-dniówkę
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:42   #4147
swiat_katarzyny
Zadomowienie

ewaden - naprawde oczom nie wierze że to czytam! zawsze wydawało mi się, ze amerykanie to tacy życzliwi, wiecznie usmiechnięci i otwarci ludzie, a tu taki zonk w głowie mi się to nie mieści, rozumiem gdy ktoś ma problemy finansowe, ale w takiej sytuacji?!

enzunio - jak ja cie doskonlae rozumiem.... mnie własna mama czasem tak wyprowadza z równowagi, że nie raz już chciałam to wszystko odwołać, bo ciagle jej sie coś nie podoba i ciągle podburza mnie, że to sie nie uda, tamto sie nie uda... wytrwałości

a dziękuje dziekuje ciesze sie bardzo z tego jaguara jesczze wczoraj na mieście widzieliśmy w wersji białej takiego - jakie auto
cena 550 zł bez przystrojenia, ale przystrojenie planuje minimalne - tylko klamki i ewentualnie szarfa w literę V na masce, ale chyba zrezygnuje z tego
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:46   #4148
myboyismine
Zakorzenienie

ja szukałam na necie jakieś auto do wypożyczenia, ale żadnej firmy takiej nie widzę chyba się nie znam
Stary 2014-03-13, 11:46   #4149
21klaudyna
Zadomowienie

Annic - my robilismy kurs przedmałżenski 3 lata temu protkołu nie spisywaliśmy jeszcze zrobimy to jak mój Tż przyleci 30 kwietnia.
A ja piszę o tym , ze to nie musi tak strasznie wyglądać i trwać wieki . Moje koleżnaki też chodziły na takie wydłuzone kursy i poradnie bo szli w pierwsze lepsze miejsce .
Nie wiem skąd jest activelifestyle ale my z racji tego że Tż nie ma na codzień, szukaliśmy miejsc gdzie możną szybko i sprawnie zrobić .i okazywało się , że można bezporblemu zrobić to dużo szybciej . Nikomu broń boże nie doradzam aby zwlekał z czym kolwiek bo im wcześniej tym lepiej - tylko stwierdzam , że trzeba szukać - bo niektóre miejsca czy parafie są przyjaźnie nastawione do narzeczonych i mają świadomość tego że czas to pieniądz.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-03-13 o 11:51
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:48   #4150
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:

a dziękuje dziekuje ciesze sie bardzo z tego jaguara jesczze wczoraj na mieście widzieliśmy w wersji białej takiego - jakie auto
cena 550 zł bez przystrojenia, ale przystrojenie planuje minimalne - tylko klamki i ewentualnie szarfa w literę V na masce, ale chyba zrezygnuje z tego
Uuuu to 550 zł to całkiem niedrogo

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Widzę, że sporo dziewczyn rezerwuje datę w USC...
A jak z konkordatowym? Dużo z Was bierze taki?
Sunrise28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:49   #4151
swiat_katarzyny
Zadomowienie

jaki make-up! mój faworyt do ślubu
https://www.youtube.com/watch?v=_50DlltpTOY
Stary 2014-03-13, 11:50   #4152
cornflower_girl
Zakorzenienie

paula Faktycznie sukienka jest bardzo zdobna - myślę, że kamienie wystarczą. Zerknij tutaj - ja bym Cię widziała w czymś takim.

annicRzeczywiście pokręcona sytuacja z parafiami - dobrze, że ksiądz nie miał nic przeciwko

magdalenka Czasami może być tak, ze wyniki wydają się w porządku - organizm przyzwyczaił się do innych "parametrów" jak nie było stresu, mogło się trochę pogorszyć i stąd różnica w samopoczuciu.

mimi Pochwal się zdjęciami - mam nadzieję, że obrączki będą idealne

ijaa Z florystką to dobry wybór. A obrączki super - bardzo Ci pasują. A tekst na grawer genialny

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Moja koleżanka ostatnio pojechała na salą omówić jakieś szczegóły (w styczniu, a wesele w czerwcu). Ustaliła tyle, że wesele odwołane, bo oni bankrutują i im nie zrobią! I na gwałt szukała jakiejś sali, w końcu mają coś kilkadziesiąt kilometrów dalej (koło 40...). Znajdzcie przyzwoitą salę na wesele w dobrym czerwcowym terminie w lutym...
Ma-sa-kra Najgorsze, że ciężko czasami dociec, czy dana restauracja ma problemy finansowe, czy nie.

Lemon_Drop O, wokal plus skrzypce to też świetne połączenie A ile u nas będzie kosztowało - nie mam pojęcia, wysyłam zapytania. Dla porównania - wokalistka u nas kosztuje 200-400 zł, chór gospel 10-osobowy 1100-1500 zł. Mam nadzieję, że jednak mniej niż chór gospel

adziia Ale dziwnie, że macie lektury obowiązkowe na naukach. My dostaliśmy listę po kursie - tak jakbyśmy chcieli coś więcej doczytać. O wiele bardziej mi się to podoba niż odpytywanie z książki na spotkaniach w poradni.

ewaden Myślę, że spokojnie kontakt do Ciebie lub mamy z potwierdzeniami wystarczy.

A podejście rodziny - przykre; mam nadzieję jednak że podejście im się zmieni i będą z Wami świętować (tak naprawdę, a nie z musu).

Anesthesia Gratulacje Bardzo nietypowa godzina

enzunio Przykro słyszeć takie rzeczy. Najważniejsze, że Twój TŻ jest po Twojej stronie, że się wspieracie. Trzymam kciuki, żeby przystopowali z szantażami i cyrkami - zasługujecie na piękne wesele

Sunrise My bierzemy konkordat.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 11:53   #4153
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
jaki make-up! mój faworyt do ślubu
https://www.youtube.com/watch?v=_50DlltpTOY

swietny
Stary 2014-03-13, 12:03   #4154
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość

cudne są !!! gratuluje!!

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy w ogole robic jakies prezenciki dla gosci ? w sumie to zawsze jakis wydatek i nie koniecznie doceniony przez wszystkich... Duzo gosci zapomina o tych upominkach i zostaja potem na stolach, takze juz sama nie wiem
Jak Wy w koncu robicie?
my tylko dajemy ciasto
Cytat:
DZIEWCZYNY Z 21 CZERWCA

gratulacje
Cytat:

Pół roku

aaaa super! i świetna godzina

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:05   #4155
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dziękuję Wszystkim Cieszę się, że godzina się podoba, bo ja chyba bym wolała okrągłą 16, ale co zrobić

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Gratuluję!!!
Tak z ciekawości - co ile w USC wyznaczane są śluby? Bo Wasza godzina dość oryginalna jest
Nie mam pojęcia, bo zapytałam po prostu o najpóźniejszą Wydaje mi się, że co 15 minut (albo 25min?), co jest trochę przykre, że to taka masówka, ale z drugiej strony, co zrobić, myślę, że i tak będzie cudownie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-03-13 o 12:06
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:09   #4156
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Wszystkim Cieszę się, że godzina się podoba, bo ja chyba bym wolała okrągłą 16, ale co zrobić
ja też nie mam pełnej, bo 17.10 i to w kościele, nie przejmuje sie tym
Stary 2014-03-13, 12:10   #4157
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie mam pełnej, bo 17.10 i to w kościele, nie przejmuje sie tym
Ja zapisywałam sie w grudniu , muszę sprawdzić czy zostałam ujęta w nowym kalendarzu :P
A czemu Kasia tak 17,10 ?

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-03-13, 12:11   #4158
say-hello
Zakorzenienie

Ewaden, to przykre co piszesz.. rodzina tż ma stasznie dziwne podejście ;/

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mało się odzywałam, bo mielismy z Tż małe problemy (nie między sobą, bo między nami jest cudownie) i dzisiaj rano zastanawialiśmy się czy nie odwołać wesela (ślub wziąć, ale przeprosić gości i olać wesele), rodzice Tż mieszają, po czterech latach mogę powiedzieć, że szczerze ich nienawidzę, to źli ludzie, serio, bardzo źli...
No ale jestem, witam nowe PM
I chciałam się pochwalić, że naukę walca skończyliśmy, zaczęliśmy inne tańce
ja ostatnio też już powiedziałam tż, że możemy przełożyć ślub albo zrezygnować z wesela... ale on się nie zgadza na takie kroki i dobrze, bo ja bym chyba się zapłakała, jakbym miała jeszcze kolejny rok czekać.

Cytat:
o to nasze autko
gratuluje! my będziemy mieli jaguara xf ja jakąś fanką nie jestem, wolę mercedesa s klasę, ale tż jest zakochany w tych jaguarach. niech mu będzie :P

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
My mamy dla mojej mamy i teściowej bransoletki z grawerowaną zawieszką, a dla taty i teścia najpierw myśleliśmy o grawerowanej zapalniczce (dla mojego) i piersiówce (dla teścia), ale tata pokrzyżował mi plany, bo rzucił palenie., więc wymyśliłam szwajcarskie scyzoryki z grawerem.
my naszym Mamom kupujemy bransoletki z Lilou te z ByIlo są całkiem podobne, nawet nie wiedziałam o tej stronie. zaraz sobie pooglądam

umówiliśmy się na pierwszą indywidualną lekcję tańca na koniec marca
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:14   #4159
activelifestyle
Rozeznanie

Sunrise28 - ja biorę konkordatowy

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Ewaden, to przykre co piszesz.. rodzina tż ma stasznie dziwne podejście ;/

ja ostatnio też już powiedziałam tż, że możemy przełożyć ślub albo zrezygnować z wesela... ale on się nie zgadza na takie kroki i dobrze, bo ja bym chyba się zapłakała, jakbym miała jeszcze kolejny rok czekać.

gratuluje! my będziemy mieli jaguara xf ja jakąś fanką nie jestem, wolę mercedesa s klasę, ale tż jest zakochany w tych jaguarach. niech mu będzie :P

my naszym Mamom kupujemy bransoletki z Lilou te z ByIlo są całkiem podobne, nawet nie wiedziałam o tej stronie. zaraz sobie pooglądam

umówiliśmy się na pierwszą indywidualną lekcję tańca na koniec marca
ja też muszę powoli się zabierać za naukę Mój TŻ tańczył dawniej towarzysko, ale i tak myślę, że z 2 lekcje musimy zakupić, bo mówi, że musi conieco przypomnieć
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:14   #4160
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
A ja piszę o tym , ze to nie musi tak strasznie wyglądać i trwać wieki . Moje koleżnaki też chodziły na takie wydłuzone kursy i poradnie bo szli w pierwsze lepsze miejsce
E, że trwać tyle nie musi to ja wiem Bo jak się zabierze człowiek do szukania tych nauk odpowiednio wcześniej to pewnie, że coś sensownego się znajdzie. Wy zrobiliście 3 lata wcześniej, jakbym wiedziała że hajtać się będę to tez pewnie bym sobie coś sensownego wybrała wcześniej

Po prostu w lutym byliśmy kościół zaklepać i ksiądz był zdziwiony, że nie chodzimy na nic i nie mamy załatwionych nauk. A powiedział, że na spisywanie protokołu koło 27 czerwca musimy już mieć wszystko. No to siadłam przed lapkiem i szukam. I niemal wszędzie okazywało się, że nauki się już rozpoczęły, a następne np. startują w maju. No i mając z tyłu głowy, że ta poradnia to też trochę zejdzie szukałam czegoś na "już". Patrzę na nauki weekendowe - a tam najbliższe terminy - brak miejsc No i za bardzo nie widziało nam się na płatne iść.
Jak znalazłam nasze nauki to odetchnęłam z ulgą że są jakieś

I ja nie straszę, bo i w moim przypadku mogłam sobie na majowe nauki pójść i się wyrobić. Ale to nie na moje nerwy było, żeby tyle czekać

Sunrise28 my też konkordatowy bierzemy
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:16   #4161
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja zapisywałam sie w grudniu , muszę sprawdzić czy zostałam ujęta w nowym kalendarzu :P
A czemu Kasia tak 17,10 ?
bo przed nami ktoś ma ślub na 16, a u nas śluby godzinne są i wybłagaliśmy księdza o te 10 minut

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2014-03-13 o 12:20
Stary 2014-03-13, 12:18   #4162
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość

ja konkordatowy

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:21   #4163
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
My taki bierzemy
Stary 2014-03-13, 12:26   #4164
Ad rem
Zadomowienie

My też konkordat

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:31   #4165
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość

I ja nie straszę, bo i w moim przypadku mogłam sobie na majowe nauki pójść i się wyrobić. Ale to nie na moje nerwy było, żeby tyle czekać

Sunrise28 my też konkordatowy bierzemy
Zgodzę się z Twoją wypowiedzią. Jak ja zaczęłam szukać nauk to większość się już rozpoczęła. Zaczęłam patrzeć po naukach weekendowych i fartem mi się udało znaleźć dwa Kościoły w których mogliśmy zrobić nauki weekendowe.
To samo z poradnią - obdzwoniłam sporo poradni (dzwoniłam w styczniu) i dużej liczbie poradni miejsca były dopiero na kwiecień... a my w kwietniu musimy spisać protokół.
I jakoś znalazłam numer do jeszcze jednej poradni - już zrezygnowana byłam i nagle babka mówi, że może nas zapisać na marzec i że da radę na jednym spotkaniu to załatwić. Uffff

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
bo przed nami ktoś ma ślub na 16, a u nas śluby godzinne są i wybłagaliśmy księdza o te 10 minut
Dla mnie Proboszcz chciał zrobić, żebym ślub miała na 16.30, żeby nam babcie z 18 już nie przeszkadzały Ale szkoda było mi marnować komuś godzinę.... No bo tak będą dwa ślubu - 16 i 17, a tak byłby tylko mój.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

A nie to jednak trochę nas bierze konkordat
Stary 2014-03-13, 12:32   #4166
201604261006
Konto usunięte

Ja tak samo, w grudniu szukałam nauk weekendowych w Warszawie i wszędzie terminy na pół roku do przodu. W końcu w jednym Kosciele się udało
Stary 2014-03-13, 12:34   #4167
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, w grudniu szukałam nauk weekendowych w Warszawie i wszędzie terminy na pół roku do przodu. W końcu w jednym Kosciele się udało
W którym? Św. Anna czy Dominikanie na ul. Freta?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-13, 12:37   #4168
hoonda
Raczkowanie

Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc ? Czytajac ten watek dowiedzialam sie kilku przydatnych rzeczy. Ja tez w tym roku slubuje, dokladnie na poczatku wrzesnia, sukienka juz wybrana,koloru czystej bieli i jest szyta na miare wg mojego wlasnego projektu. Juz nie moge sie doczekac
hoonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 12:38   #4169
Sunrise28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hoonda Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc ? Czytajac ten watek dowiedzialam sie kilku przydatnych rzeczy. Ja tez w tym roku slubuje, dokladnie na poczatku wrzesnia, sukienka juz wybrana,koloru czystej bieli i jest szyta na miare wg mojego wlasnego projektu. Juz nie moge sie doczekac
Witaj
To tak jak u mnie
Śmieję się, że mam składaka z 3 rożnych sukienek zrobią mi jedną

A jak z resztą spraw organizacyjnych?
Stary 2014-03-13, 12:40   #4170
21klaudyna
Zadomowienie

Nam 8 rok razem idzie:P od dawna wiedzieliśmy , że chcemy wziąc ślub wiec jak się trafiła okazja kursu przedmałżeńskiego to go zrobilismy i wtedy równiez było bardzo dużo par które nie miały jeszcze zaplanowanego ślubu , ba były nawet pojedyńcze osoby , które w razie potrzeby chciały mieć już tą rzecz z głowy
A wszytskim mającym problem z poradnią polecam Kraków- Salwator , co tydzień w poniedziałki , Pani przyjmuje od 17-18 , bez zapisów , bez porblemu , raz i z głowy .

"Zestarzej się przy mnie

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-03-13 o 12:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości