|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
Gratki, wiem jak mnie cieszyło jak było pół roku do ślubu, a dziś 5m-cy i 17 dni
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje super godzina aż zazdroszczę że już macie to z głowy My kończymy kompeltować dokumenty i w przyszłym tygodniu zmykamy do urzędu oby też Nam się udało coś bliżej 16 ![]() Eh!!!!!! Już tylko 6 miesięcy zostało a ja czuję że nadal ze wszystkim jestem w tyłku cornflower_girl pewnie masz rację, jak tylko ogarniemy sprawy "większego kalibru" to rozejrzymy się za lekcjami tańca ![]() ysia rozpuszczone 21klaudyna buciki pierwsza klasa ![]() swiat_katarzyny gratki dorwania jaguara ![]() Le_lena obrączki
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak z ciekawości - co ile w USC wyznaczane są śluby? Bo Wasza godzina dość oryginalna jest
|
|
|
#4144 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję zaklepania daty i godziny ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluję auta, piękne ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładne obrączki
|
||||||
|
|
|
#4145 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A siostra Tż beznadziejna Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2014-03-13 o 11:43 |
||||
|
|
|
#4146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedź, bo już się zaczynam stresować.Róbcie 100-dniówkę
|
|
|
|
|
#4147 |
|
Zadomowienie
|
ewaden - naprawde oczom nie wierze że to czytam! zawsze wydawało mi się, ze amerykanie to tacy życzliwi, wiecznie usmiechnięci i otwarci ludzie, a tu taki zonk
w głowie mi się to nie mieści, rozumiem gdy ktoś ma problemy finansowe, ale w takiej sytuacji?! enzunio - jak ja cie doskonlae rozumiem.... mnie własna mama czasem tak wyprowadza z równowagi, że nie raz już chciałam to wszystko odwołać, bo ciagle jej sie coś nie podoba i ciągle podburza mnie, że to sie nie uda, tamto sie nie uda... wytrwałości a dziękuje dziekuje ciesze sie bardzo z tego jaguara cena 550 zł bez przystrojenia, ale przystrojenie planuje minimalne - tylko klamki i ewentualnie szarfa w literę V na masce, ale chyba zrezygnuje z tego
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
ja szukałam na necie jakieś auto do wypożyczenia, ale żadnej firmy takiej nie widzę
chyba się nie znam
|
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
Annic - my robilismy kurs przedmałżenski 3 lata temu protkołu nie spisywaliśmy jeszcze zrobimy to jak mój Tż przyleci 30 kwietnia.
A ja piszę o tym , ze to nie musi tak strasznie wyglądać i trwać wieki . Moje koleżnaki też chodziły na takie wydłuzone kursy i poradnie bo szli w pierwsze lepsze miejsce . Nie wiem skąd jest activelifestyle ale my z racji tego że Tż nie ma na codzień, szukaliśmy miejsc gdzie możną szybko i sprawnie zrobić .i okazywało się , że można bezporblemu zrobić to dużo szybciej . Nikomu broń boże nie doradzam aby zwlekał z czym kolwiek bo im wcześniej tym lepiej - tylko stwierdzam , że trzeba szukać - bo niektóre miejsca czy parafie są przyjaźnie nastawione do narzeczonych i mają świadomość tego że czas to pieniądz.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-13 o 11:51 |
|
|
|
#4150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Widzę, że sporo dziewczyn rezerwuje datę w USC... A jak z konkordatowym? Dużo z Was bierze taki?
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
jaki make-up!
mój faworyt do ślubuhttps://www.youtube.com/watch?v=_50DlltpTOY
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
paula Faktycznie sukienka jest bardzo zdobna - myślę, że kamienie wystarczą. Zerknij tutaj - ja bym Cię widziała w czymś takim.
annicRzeczywiście pokręcona sytuacja z parafiami - dobrze, że ksiądz nie miał nic przeciwko ![]() magdalenka Czasami może być tak, ze wyniki wydają się w porządku - organizm przyzwyczaił się do innych "parametrów" jak nie było stresu, mogło się trochę pogorszyć i stąd różnica w samopoczuciu. mimi Pochwal się zdjęciami - mam nadzieję, że obrączki będą idealne ![]() ijaa Z florystką to dobry wybór. A obrączki super - bardzo Ci pasują. A tekst na grawer genialny ![]() Cytat:
Lemon_Drop O, wokal plus skrzypce to też świetne połączenie A ile u nas będzie kosztowało - nie mam pojęcia, wysyłam zapytania. Dla porównania - wokalistka u nas kosztuje 200-400 zł, chór gospel 10-osobowy 1100-1500 zł. Mam nadzieję, że jednak mniej niż chór gospel adziia Ale dziwnie, że macie lektury obowiązkowe na naukach. My dostaliśmy listę po kursie - tak jakbyśmy chcieli coś więcej doczytać. O wiele bardziej mi się to podoba niż odpytywanie z książki na spotkaniach w poradni. ewaden Myślę, że spokojnie kontakt do Ciebie lub mamy z potwierdzeniami wystarczy. A podejście rodziny - przykre; mam nadzieję jednak że podejście im się zmieni i będą z Wami świętować (tak naprawdę, a nie z musu). Anesthesia Gratulacje Bardzo nietypowa godzina ![]() enzunio Przykro słyszeć takie rzeczy. Najważniejsze, że Twój TŻ jest po Twojej stronie, że się wspieracie. Trzymam kciuki, żeby przystopowali z szantażami i cyrkami - zasługujecie na piękne wesele ![]() Sunrise My bierzemy konkordat.
|
|
#4153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swietny
|
|
|
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje ![]() Cytat:
i świetna godzina
|
|
|
#4155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wszystkim
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że co 15 minut (albo 25min?), co jest trochę przykre, że to taka masówka, ale z drugiej strony, co zrobić, myślę, że i tak będzie cudownie Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2014-03-13 o 12:06 |
|
|
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A czemu Kasia tak 17,10 ?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ewaden, to przykre co piszesz.. rodzina tż ma stasznie dziwne podejście ;/
Cytat:
ja ostatnio też już powiedziałam tż, że możemy przełożyć ślub albo zrezygnować z wesela... ale on się nie zgadza na takie kroki i dobrze, bo ja bym chyba się zapłakała, jakbym miała jeszcze kolejny rok czekać. gratuluje! my będziemy mieli jaguara xf ja jakąś fanką nie jestem, wolę mercedesa s klasę, ale tż jest zakochany w tych jaguarach. niech mu będzie :P Cytat:
te z ByIlo są całkiem podobne, nawet nie wiedziałam o tej stronie. zaraz sobie pooglądam umówiliśmy się na pierwszą indywidualną lekcję tańca na koniec marca
|
|
#4159 | |
|
Rozeznanie
|
Sunrise28 - ja biorę konkordatowy
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
ja też muszę powoli się zabierać za naukę Mój TŻ tańczył dawniej towarzysko, ale i tak myślę, że z 2 lekcje musimy zakupić, bo mówi, że musi conieco przypomnieć
|
|
|
|
|
#4160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak się zabierze człowiek do szukania tych nauk odpowiednio wcześniej to pewnie, że coś sensownego się znajdzie. Wy zrobiliście 3 lata wcześniej, jakbym wiedziała że hajtać się będę to tez pewnie bym sobie coś sensownego wybrała wcześniej ![]() Po prostu w lutym byliśmy kościół zaklepać i ksiądz był zdziwiony, że nie chodzimy na nic i nie mamy załatwionych nauk. A powiedział, że na spisywanie protokołu koło 27 czerwca musimy już mieć wszystko. No to siadłam przed lapkiem i szukam. I niemal wszędzie okazywało się, że nauki się już rozpoczęły, a następne np. startują w maju. No i mając z tyłu głowy, że ta poradnia to też trochę zejdzie szukałam czegoś na "już". Patrzę na nauki weekendowe - a tam najbliższe terminy - brak miejsc No i za bardzo nie widziało nam się na płatne iść. Jak znalazłam nasze nauki to odetchnęłam z ulgą że są jakieś ![]() I ja nie straszę, bo i w moim przypadku mogłam sobie na majowe nauki pójść i się wyrobić. Ale to nie na moje nerwy było, żeby tyle czekać ![]() Sunrise28 my też konkordatowy bierzemy |
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez swiat_katarzyny Czas edycji: 2014-03-13 o 12:20 |
|
|
|
|
#4162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4163 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
My też konkordat
|
#4165 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To samo z poradnią - obdzwoniłam sporo poradni (dzwoniłam w styczniu) i dużej liczbie poradni miejsca były dopiero na kwiecień... a my w kwietniu musimy spisać protokół. I jakoś znalazłam numer do jeszcze jednej poradni - już zrezygnowana byłam i nagle babka mówi, że może nas zapisać na marzec i że da radę na jednym spotkaniu to załatwić. Uffff ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Ale szkoda było mi marnować komuś godzinę.... No bo tak będą dwa ślubu - 16 i 17, a tak byłby tylko mój.---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- A nie to jednak trochę nas bierze konkordat
|
|
#4166 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak samo, w grudniu szukałam nauk weekendowych w Warszawie i wszędzie terminy na pół roku do przodu. W końcu w jednym Kosciele się udało
|
|
|
|
#4167 |
|
Rozeznanie
|
W którym? Św. Anna czy Dominikanie na ul. Freta?
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc ? Czytajac ten watek dowiedzialam sie kilku przydatnych rzeczy. Ja tez w tym roku slubuje, dokladnie na poczatku wrzesnia, sukienka juz wybrana,koloru czystej bieli i jest szyta na miare wg mojego wlasnego projektu. Juz nie moge sie doczekac
|
|
|
|
#4169 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak u mnie ![]() Śmieję się, że mam składaka z 3 rożnych sukienek zrobią mi jedną ![]() A jak z resztą spraw organizacyjnych?
|
|
#4170 |
|
Zadomowienie
|
Nam 8 rok razem idzie:P od dawna wiedzieliśmy , że chcemy wziąc ślub wiec jak się trafiła okazja kursu przedmałżeńskiego to go zrobilismy i wtedy równiez było bardzo dużo par które nie miały jeszcze zaplanowanego ślubu , ba były nawet pojedyńcze osoby , które w razie potrzeby chciały mieć już tą rzecz z głowy
A wszytskim mającym problem z poradnią polecam Kraków- Salwator , co tydzień w poniedziałki , Pani przyjmuje od 17-18 , bez zapisów , bez porblemu , raz i z głowy .
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-03-13 o 12:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

Gratki, wiem jak mnie cieszyło jak było pół roku do ślubu, a dziś 5m-cy i 17 dni 

My kończymy kompeltować dokumenty i w przyszłym tygodniu zmykamy do urzędu 

po jakiego grzyba ogłaszają się na portalu kaliskim gdy sa z Bydgoszczy?
:mur :

Do tego wszystkiego trzeba jeszcze zrobić poradnię rodzinną - są to zazwyczaj 2-3 spotkania między którymi jest miesiąc czasu, czyli musisz sobie zarezerwować na poradnię miesiąc/dwa. Ktoś tu pisał, że znalazł poradnię tylko z 1 spotkaniem, ale ja się z tym nie spotkałam wcześniej
w głowie mi się to nie mieści, rozumiem gdy ktoś ma problemy finansowe, ale w takiej sytuacji?! 

15:00
mój faworyt do ślubu