|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Dzięki, ale to jeszcze nie to co miałam jak były krótsze
No ale wiem, że coś za coś. Dziś miałam akurat ochotę użyć żelu żeby sobie przypomnieć jak po nim wyglądały ale któregoś dnia miałam dość tych żeli i wywaliłam i Isanę (ze starym składem!! ) i Dzoanne mrożącą. Nie wiem czy nie kupić znów jakiegoś żelu hmmm
|
#2882 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ile może trwać przesyłka pocztowa z Londynu? Z 2 tyg?Liczyłam przedwczorajsze włosy ile wypadło przy olejowaniu- 37, następnego dnia przy myciu- 64. Wiadomo pewnie więcej, nie jest się w stanie wszystkich zebrać. Niby nie dużo, ale mam wrażenie, że mi cały czas ich ubywa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() Mi też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też chcę do Myyyysi... ale za daleko ![]() I muszę się w końcu wziąć za lekturę nt. glutenu. Coraz częściej brzuch boli... Cytat:
![]() A co do rycyny to był to mój pierwszy olej. Głowa mi się po tym wysuszyła. Tyle, że rycyny już daaawno nie używałam, a ze skórą ciągle walczę, więc to może jednak nie od niego...
|
|
#2883 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dopisać, że mnie się w sklepach nie pytają o dowód
hihihi ![]() Ale kiedyś jak jechałam taksówka na egzamin na 5 roku, to taksówkarz stwierdził, że na pewno na maturę jadę
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
ZAMIANA TEMATU: Ja muszę zaopatrzyć się w jakiś podstawowy krem przeciwzmarszczkowy. Poleca ktoś coś dla ok 30+ (dokładnie mam 27). Moja pielęgnacja do tej pory była oparta na minimum - peeling gruboziarnisty co 3-4 dni i krem nivea soft
Zmarszczek jakoś specjalnie nie mam, ale ta cera jakaś poszarzała, dziwna. Mam ochotę zapodać jej jakieś substancji odżywczych.
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post45530452 Bo już tu kiedyś wałkiem dostałyśmy po główkach
Edytowane przez Floria Czas edycji: 2014-03-13 o 13:33 |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wieta co, kupiłam w funciaku [Taki sklep w UK gdzie autentycznie wszystko po 1Ł] taki olejek.;
Osiris Osiris Recovery Oil - Olejek na blizny i rozstępy. I sobie leżał w szufladzie bo mi chłop powiedział żebym nie przesadzała i przestała tłuścić tyłek do wyra xD No to skoro alterre antycellulitową można kłaść to czemu by nie coś, na blizny i rozstępy? Poszukałam składu... FAJNY! Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate, Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil), Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf Oil), Lavandula Angustifolia (Lavender Oil), Glycine Soja (Soybean Oil), Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Oil), Bisabolol, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinol (Vitamin A) Parfum, CI26100. Paktycznie same emolienty, olejki i natłuszczacze i 'rosmaro-pomagacze' ;] [plus jeden filmoformer] No to się natłuściłam. Zaraz zmywam, zobaczymy. ;D Cytat:
Pamietam jak sama nie wiedziałam o co to w tym wszystkim chodzi i to była jakaś czarna magia...;P Powiedz co, jak robisz. dokładnie pokaż swoje włosiory, opisz kosmetyki a będziemy mieć jasniejszą sytuację iwonsia
![]() 20.12.2013 Świadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-03-13 o 13:46 |
|
|
|
|
#2887 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny.... Może mi pomożecie?
![]() Chyba przeproteinowałam sobie włosy, ale nie wiem jakim cudem... Najpierw nałożyłam olej babydream na sucho na 40 min, potem zmyłam szamponem babydream i nałożyłam maskę - 2 łyżeczki Alterry z granatem, 2 łyżeczki soku z aloesu, żółtko, kilka kropel gliceryny i łyżeczka skrobii. To pod czepek i na 40 min. A teraz mam takie suche i sztywne włosy.... MASAKRA! A tak bardzo zadbałam, żeby było dużo nawilżania, przecież tylko żółtko w tym zestawieniu miało proteiny... Wcześniej laminowałam włosy bez nawilżania i nawet wtedy coś takiego mi się nie stało.... Co mogę z tym zrobić? I czy zacząć już dzisiaj czy od następnego mycia? |
|
|
|
#2888 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aloes mam a w Fikusa i jakieś palmy to trza by się zaopatrzyć Niezły pomysł dzięki ![]() Cytat:
Suszona zbierana przez moją ukochaną babcię, której jak kiedyś wspomniałam coś o pokrzywie to teraz co roku mi zbiera, co bym miała dla zdrowotności i mocnych włosów Jak mi się kończy ta od babci i akurat nie mam jak do niej pojechać to kupuję ot taką zwykłą ze sklepu, w saszetkach. ![]() Cytat:
To super a ja za to składam pokłony Masce drożdżowej Babuszki Agafii cudo nad cudami pod względem łągodzenia swędzęnia, już tak mnie strasznie głowa swędziała że stwierdziłąm że nie ma co czekać zapisałam się do dermaologa. Termin dopiero 31 marca więc do tego czasu trzeba jakoś wytrzymać bez drapania, no i wyszperałam w pudełeczku z kosmetykami jeszcze pół drożdżowej maski nałożyłam na 30 min i od wczoraj jestem szczęśliwa bo 100 razy mniej mnie swędzi Cytat:
Jeżu jakkie ładne Cytat:
dzięki ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Kochana ja też jak miałam krótsze to miałam takie pierścionki że szok, takie grube loczki i jeszcze całą masa pierścionków na końcach po porstu marzenie ) i jeszcze wypadła połowa... Ale damy rade poprawi się i będziemy miały takie włosy że ludziom na ulicach gały będą wyłazić a szczeny będą musieli zbierać z ziemi ![]() Tak z innej beczki: Szukam dzisiaj na internecie czegoś odnośnie mojego bloga, bo coś potrzebowałam wchodzę na jakąś stronę z forum patrzę na pierwszy post a tam kto ?? Nasza kochana Imperfecta ale byłam dumna i szczęśliwa myśląc sobie ja ją znam z zakręconego forum
Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2014-03-13 o 14:33 |
||||||
|
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45569625]Dziewczyny.... Może mi pomożecie?
![]() Chyba przeproteinowałam sobie włosy, ale nie wiem jakim cudem... Najpierw nałożyłam olej babydream na sucho na 40 min, potem zmyłam szamponem babydream i nałożyłam maskę - 2 łyżeczki Alterry z granatem, 2 łyżeczki soku z aloesu, żółtko, kilka kropel gliceryny i łyżeczka skrobii. To pod czepek i na 40 min. A teraz mam takie suche i sztywne włosy.... MASAKRA! A tak bardzo zadbałam, żeby było dużo nawilżania, przecież tylko żółtko w tym zestawieniu miało proteiny... Wcześniej laminowałam włosy bez nawilżania i nawet wtedy coś takiego mi się nie stało.... Co mogę z tym zrobić? I czy zacząć już dzisiaj czy od następnego mycia?[/QUOTE] Proteiny jak proteiny może proporcje nie takie? No bo alterra ma chyba alkohol ale to najmniej wazne, jesli w tych proporcjach mąki wciąz było za dużo to sobie po prostu wykrochmaliłas włosiory...? ![]() Skrobia automatycznie absorbuje wilgoć więc mozliwe, że masz przesusz bo za dużo... Moja mama stosowała skrobię jako suchy szampon, myślę ża nałożysz na włosy maskę nawilżającą to będzie dobrze i może przed tym myciem naolejuj na odzywkę na około godzinę dwie?
|
|
#2890 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I co z tym olejem? Dziwna sprawa, że moje włosy są jakby suche po użyciu oleju... A i jeśli chodzi o skrobię to ostatnio miałam jej więcej na głowie i nic mi nie było... Muszę się chyba chwilowo z proteinami wstrzymać... Dodam tylko, że to nie pierwsza moja maska z żółtkiem. Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2014-03-13 o 14:36 |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś wypróbuję tej maski drożdzowej ogólnie zawsze się bałam i boję nadal nakładać jakieś odżywki czy maski na skórę głowy właśnie przez to, że mogę mieć jeszcze wiekszy świąd i obciążone włosy.
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też się tego boję, nawet przed olejkami miałąm stracha czy mi włosy nie wylezą, ale zaryzykowałam w szczególności co do tej maski i się nie zawiodłam
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45570022]Nałożyłam maskę alterra + sporo gliceryny + sok z aloesu pod czepek. Mam mieszane uczucia po oleju, dzisiaj po zmyciu oleju włosy były dosyć suche i sztywne i tamta maska jeszcze to pogłębiła. Powinno mnie zaalarmować to,że nawet po nałożeniu maski z żółtkiem na włosy one wciąż były jakieś dziwne. Teraz są miękkie jak dałam dużo nawilżającej maski, okaże się jak ją zmyję... Myślisz, że 1h trzymania będzie OK?
I co z tym olejem? Dziwna sprawa, że moje włosy są jakby suche po użyciu oleju... A i jeśli chodzi o skrobię to ostatnio miałam jej więcej na głowie i nic mi nie było... Muszę się chyba chwilowo z proteinami wstrzymać... Dodam tylko, że to nie pierwsza moja maska z żółtkiem.[/QUOTE] Posłuchaj, jak włosy sa takj przesuszone to nei ma co się bawić w minimalizm. Jakiego oleju używasz? Moja kumpela miała szywne włosy po oleju póki nie zaczęła olejować na odżywkę. Zafunduj im SPA, naolejuj czymś innym na włosy uprzednio np. spsikane mixem soku z aloesu i odzywki jakiejś treściwej, rano zmyj nałóż coś z proteinką i myślę, że będzie dobrze.
|
|
#2894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np dodać jedna łyżkę.Henna u mnie działa cudownie na skórę głowy,likwiduje łupież,swędzenie i wypadanie więc chyba tak zrobię
|
|
#2895 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Używam babydream fur mama, będę musiała spróbować tym na odżywkę. Alterra albo kallos latte się nadają jako baza pod olej? |
|
|
|
|
#2896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45570597]Dzisiaj już nie miałam jak się pobawić, bo trochę czas mnie goni, więc będzie ta maska pod czepkiem + płukanka z siemienia, a następne mycie zrobię tak jak piszesz, muszę kupić sobie jakiś porządny olej, może lniany budwigowy.
Używam babydream fur mama, będę musiała spróbować tym na odżywkę. Alterra albo kallos latte się nadają jako baza pod olej?[/QUOTE] Alterra ma na alkohol więc za długo bym na włosach nie trzymała, kallosa nie miałam w rekach ale może się nadać, chociaż ja bym doproteinowała dopiero w postaci maski czy po myciu na noc bym nawilżyła. Ja np. uzywam garniera aik. humekanty emoienty i tłustość na noc a rano proteinki maski i równowaga zachowana ![]() Co do oleju to jesli ewidentie Ci nie służy to moze się go tak kurczowo nie trzymaj, zmień na jakiś spozywczy? Oliwa z oliwek, z pestek winogron? Ja wiem, że może ładnie pachnie i lepiej się go użwa ale jesli Ci usztywnia włosy to ja bym zrezynowała.
|
|
#2898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I jakiego oleju Ty uzywasz? Włosy spłukane, nadal czuję, że są suchawe, ale nie ma takiej tragedii jak wcześniej. Zobaczymy co będzie po wyschnięciu... |
|
|
|
|
#2899 |
|
Zadomowienie
|
Uzywam z pestek winogron i oliwy z oliwek. Dzialaja tak samo
U mnie z olejami to tak, że albo katastrofa puch, wyprost i przesusz albo w sumie żadnej róznicy między olejem a olejem nie ma ![]() Dzis nalozylam Artise Osiris na rozstepy z vit E i jest calkiem fajnie włosy miękkie ale mówię, tak samo jak po oliwkach winogronach itp stosowanych miesiącami.
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewidentnie mam przesuszone włosy, bo jak psikam wodą do reanimacji to się kręcą i falują jak szalone. No nic, będę próbować jeszcze innego oleju, albo na inną odżywkę. Sama nie wiem jak je dowilżyć ![]() Co do pryszczy to dodam, że był kiedyś wątek (jakoś 2007) na wizażu o mleku i coś jeszcze do mycia. Mi mleko pomogło
|
|
#2901 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
PS. Włosy odratowane - jest gorzej niż ostatnio po masce z kallosa, ale są dosyć miękkie i nie aż takie suche. Zrobiły się mniej błyszczące, ale też jest to niewielka zmiana. Generalnie - reanimacja się udała, pacjent będzie żył A dzisiaj lub jutro kupię sobie fajny olej - lniany, albo winogronowy lub oliwę, naolejuje na odżywkę z aloesem i nałożę kallosa z jeszcze jakimś dodatkiem typu aloes czy gliceryna. Co o tym sądzisz? Czy samego kallosa bez dodatków nawilżających? Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 Czas edycji: 2014-03-13 o 17:12 |
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
A to moja dzisiejsza stylówa włosowa
no i ta tęcza na włosach. Myślicie, że henna po kąpieli rozjaśniającej jakoś to złapie?
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45572090]Używasz tylko takich nierafinowanych i tloczonych na zimno, prawda?
PS. Włosy odratowane - jest gorzej niż ostatnio po masce z kallosa, ale są dosyć miękkie i nie aż takie suche. Zrobiły się mniej błyszczące, ale też jest to niewielka zmiana. Generalnie - reanimacja się udała, pacjent będzie żył A dzisiaj lub jutro kupię sobie fajny olej - lniany, albo winogronowy lub oliwę, naolejuje na odżywkę z aloesem i nałożę kallosa z jeszcze jakimś dodatkiem typu aloes czy gliceryna. Co o tym sądzisz? Czy samego kallosa bez dodatków nawilżających?[/QUOTE] wiesz co ja do aika dodaję jeszcze pasek kremu Bepanthen z gliceryna, d-panthenolem i innymi nawilżaczami, robię to na bazie aloesu zamiast wody więc silnie odzywia. Kombinuj tylko nie opieraj olejowania na proteinowej odżywce po przeproteinowaniu. ;] Cytat:
Po kąpieli rozjaśniającej przygotuj się, że końcówy się pogorszą. Robiłam raz by zejść z czerwieni hennowanych. [najfajniejsze jest to, że wszystkie kobitki które robia kapiele najbardziej boją sie etapu rudości a ja własnie do rudości chciałam zejść ;D Ha so much easier! ]To zdjęcie jest przed czy po kąpieli? Te blondocosie na pewno wybarwią się na fajny zywy rudy, brązy i ciemne brazy się zrobię mahoniowo kasztanowe, henna co nie co podrwna ale będziesz miała fajnie wybarwioną rudawą tęczę ;D Jaka hennę kupiłaś?
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chcę rudy Będę się za to wszystko brała w okolicach 24 marca
|
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem od czego to zależyCytat:
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Zadomowienie
|
W kremie bepanthen też jest parafina wysoko w składzie, gwoli ścisłości
![]() Imperfecta - oczywiście, podoba mi się zdjęcie nr 1 bo tam są Twoje włosy w naturalnym kolorze i Ci nagle wszystko pasuje kolorystycznie
|
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2908 | |||||
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ale trzeba być baaaaradzo cierpliwym![]() Trzymam kciuki żeby przyniosło efekty Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz moja drobnica. Nie lubię jak mi się tak układają. Ale przynajmniej powoli opanowuje ta suszę. Czas zainwestować w jakąś dobra odżywkę d/s
|
|
#2909 |
|
Moderator
|
Dziś miałam crime scene w szkole i oglądałam swojego włosa pod mikroskopem ;D
Co mnie zdziwiło - był gładki, bez podniesionych łusek tak jak włos niskoporowaty, gruby i w kolorze ciemnego brązu. I to jeszcze wzięłam takiego włosa z tyłu głowy, gdzie się bardziej frizzują i kręcą.. i byłam przekonana, że będa jakies wyłamane, wyszczerbione, a tu wszystko git majonez O.o a nawiasem znalazłam jakaś swoją starą fotę, fryzura niczym facet z lat 80, z mamełe: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n..._7279486_n.jpg Joanku Jesteś moją włosową siostrą chyba bo u mnie z olejami ta sama bajeczka ;D i oliwa była dla moich okej. A ten olejek miałam kiedyś też, obecnie we funciaku widzę podobny ale bez parafiny. |
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Klaudenc;45573365]Dziś miałam crime scene w szkole i oglądałam swojego włosa pod mikroskopem ;D
Co mnie zdziwiło - był gładki, bez podniesionych łusek tak jak włos niskoporowaty, gruby i w kolorze ciemnego brązu. I to jeszcze wzięłam takiego włosa z tyłu głowy, gdzie się bardziej frizzują i kręcą.. i byłam przekonana, że będa jakies wyłamane, wyszczerbione, a tu wszystko git majonez O.o a nawiasem znalazłam jakaś swoją starą fotę, fryzura niczym facet z lat 80, z mamełe: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n..._7279486_n.jpg Fajnie wyglądacie ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Mają bardzo ładny, który Ci najlepiej pasuje |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

No ale wiem, że coś za coś. Dziś miałam akurat ochotę użyć żelu żeby sobie przypomnieć jak po nim wyglądały ale któregoś dnia miałam dość tych żeli i wywaliłam i Isanę (ze starym składem!!

Ile może trwać przesyłka pocztowa z Londynu? Z 2 tyg?
bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.

cudo nad cudami pod względem łągodzenia swędzęnia, już tak mnie strasznie głowa swędziała że stwierdziłąm że nie ma co czekać zapisałam się do dermaologa. Termin dopiero 31 marca więc do tego czasu trzeba jakoś wytrzymać bez drapania, no i wyszperałam w pudełeczku z kosmetykami jeszcze pół drożdżowej maski nałożyłam na 30 min i od wczoraj jestem szczęśliwa bo 100 razy mniej mnie swędzi