Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 11:38   #2881
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Dzięki, ale to jeszcze nie to co miałam jak były krótsze No ale wiem, że coś za coś. Dziś miałam akurat ochotę użyć żelu żeby sobie przypomnieć jak po nim wyglądały ale któregoś dnia miałam dość tych żeli i wywaliłam i Isanę (ze starym składem!!) i Dzoanne mrożącą. Nie wiem czy nie kupić znów jakiegoś żelu hmmm
Stary 2014-03-13, 12:56   #2882
AgusiA753
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Pierwsze zdjęcie po wypadaniu...a drugie zdjęcie przed wypadaniem,dokładnie 2 tyg.po porodzie.Zdjęcie 3cie przed ciążą.No nie mówicie,że nie widzicie różnicy.
Ja widzę, ale i tak jest dobrze! Nie jedna by takie włosy chciała. Ale wiadomo, Ty wiesz co straciłaś... i jak może być
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Zupełnie nie widać różnicy , u mnie jesszcze takiego wypadania strasznego chyba nigdy nie było i niestety u mnie widać różnicę

1 zdjęcie sprzed 2 lat chyba
2 zdjęcie sprzed 2 miesięcy
3 zdjęcie z wczoraj
Sprzed 2 lat mega! Łącze się w bólu, bo mi też wypadają. Chyba wrócę do samego skrzypu, bo pokrzywa za bardzo mnie wysusza. Damy radę!
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
AgusiA753 - z tym kremem musisz uważać. Ja jak dam więcej to szybciej się przetłuszczają. Musisz znaleźć swój sposób

Hm...ktoś napisał, że z mojej strony panika to ok 50-60 włosów co 2 dzień. Serio? Bo do tej pory zanim zaczęły wypadać to na grzebieniu było raptem 5 włosów. Teraz bym się tym też tak nie przejmowała jak by to były jakieś połamane włosy, a to są włosy z cebulkami długaśne;/ No i nie mówiąc o tym, że ja mam ogólnie małą objętość. Z puchem i dzień po myciu jest nawet znośnie, ale na 2 dzień mam prześwity na dolej warstwie (w sensie jak słońce świeci to przebija to).
Ok, bd uważać jak tylko dojdzie Ile może trwać przesyłka pocztowa z Londynu? Z 2 tyg?
Liczyłam przedwczorajsze włosy ile wypadło przy olejowaniu- 37, następnego dnia przy myciu- 64. Wiadomo pewnie więcej, nie jest się w stanie wszystkich zebrać. Niby nie dużo, ale mam wrażenie, że mi cały czas ich ubywa
Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Wrzucam moje kłaczuchy z dzisiaj, dawno już tego nie robiłam, to może nie macie mnie dość. :P Nie stylizowałam niczym, spałam w leciutkim warkoczu, który się i tak rozdziabił przez noc. Rano lekko spryskałam odżywką w sprayu i delikatnie przeczesałam, bo takie zbite były. Puch na końcach i jakieś nie wiadomo co - falami to to ciężko nazwać. :< Ale jestem pocieszona - koleżanka dzisiaj powiedziała mi, że mam bardzo miękkie włosy i aż mi się miło zrobiło bardzo rzadko słyszę o nich cokolwiek miłego, więc taki komplement zawsze trochę podnosi na duchu.
Bardzo ładnie
Cytat:
Ja mam ostatnio taki patent, że jak myję włosy wieczorem i wyschną to spinam je w taką spinkę klamerkę (wiecie, te takie zęby nachodzące na siebie). Kupiłam dość sporej wielkości (w Rosmannie jest dużo za grosze) i biorę wszystkie włosy, wkładam do spinki i spinam luźno na czubku głowy. Bardzo wygodne, lepiej niż w ciasnej gumce. O dziwo ta spinka nie ma kontaktu z poduszką w sumie w żadnej pozycji spania więc prawie jej nie czuje
Próbowałam kiedyś tego, ale wyszła jedna wielka kupa
Cytat:
BTW ja już nie ogarniam tych moich włosów Wczoraj od bardzo dawna umyłam je zamiast szamponem to Pottersem. Jejciu jakie one były miękkie i "wypiły" go doszczętnie. Czasem jak zawsze nim myłam to były chyba przenawilżone. Może powinnam co któreś mycie?
Jasne, widocznie potrzebują go teraz

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
To i ja trochę poubolewam, ale postaram się już nie płakać
1 zdjęcie - moje ciążowe włosy, 10cm w kucyku
2 zdjęcie - aktualne, przerzedzone końcówki, 6cm w kucyku
Oj tam, oj tam ja tylko krótsze widzę
Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
każdy mi tak właśnie mówi,w prostych powazniej
Mi też Bo proste są bardziej "ułożone", dystyngowane. A kręcone... Kręcone są charrrrakterne i nieprzewidywalne
Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
"Włos Ci schudnie"
hahahaha chyba marzenie większosći włosomaniaczek 'ze jak coś ma tyć to włosy... np od czekolady...'
Ło, to moje by rosły wszerz, a nie wzdłuż
Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość

Chyba jedyny produkt jaki olewam to sos sojowy do sushi A tak to jest mi bardzo łatwo, bo praktycznie nie jem nic pakowanego, moja dieta ostatnio to głównie warzywa, owoce, kasza jaglana i jakiś kawałek mięsa 2 razy w tygodniu (obniżam jak mogę moje męskie hormony). Proszek do pieczenia mam bezglutenowy Natomiast jeśli jadłabym więcej "normalnych" rzeczy to pewnie nie zwracałabym uwagi na "może zawierać śladowe ilości glutenu", bo nie mam celiakii, a nietolerancja to jednak co innego

Przysmarowałam sobie pół łba rycyną Kciukać proszę za wielki busz na mej głowie.
Nie wiem czy sie chwaliłam, ale zapisałam się do Mysi na cięcie plus. Co prawda dopiero za prawie 3 miechy, ale udało się

Ja też chcę do Myyyysi... ale za daleko
I muszę się w końcu wziąć za lekturę nt. glutenu. Coraz częściej brzuch boli...
Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki żeby włoski wystrzeliły jak szalone
Za każdym razem może nie ale jak nie kładłam rycynowego dłuższy czas to jakoś tak dziwnie mi było...Umyte wysuszone i co i juz? Próbowałam jantar ale rycynka u mnie rządzi Jak tylko wchodze do apteki to pani krzyczy:
- O matko już lecę po rycynkę na Paulinkę !
Na te moje zabiegi to już rodzina nie patrzy. Jak poprosiłam tatę żeby mi sera białego zostawił ( na sniadanko) to sie zapytał czy na głowę mam zamiar go położyć
BUhahaha ser na głowe nie głupie- w roli protein wielkocząsteczkowych. A jak tłusty to równowaga utrzymana huehuehue
A co do rycyny to był to mój pierwszy olej. Głowa mi się po tym wysuszyła. Tyle, że rycyny już daaawno nie używałam, a ze skórą ciągle walczę, więc to może jednak nie od niego...
Stary 2014-03-13, 12:58   #2883
Floria
Zadomowienie

Zapomniałam dopisać, że mnie się w sklepach nie pytają o dowód
hihihi
Ale kiedyś jak jechałam taksówka na egzamin na 5 roku, to taksówkarz stwierdził, że na pewno na maturę jadę
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 13:10   #2884
iwonsia01
Zadomowienie

ZAMIANA TEMATU: Ja muszę zaopatrzyć się w jakiś podstawowy krem przeciwzmarszczkowy. Poleca ktoś coś dla ok 30+ (dokładnie mam 27). Moja pielęgnacja do tej pory była oparta na minimum - peeling gruboziarnisty co 3-4 dni i krem nivea soft Zmarszczek jakoś specjalnie nie mam, ale ta cera jakaś poszarzała, dziwna. Mam ochotę zapodać jej jakieś substancji odżywczych.
Stary 2014-03-13, 13:15   #2885
Floria
Zadomowienie

Cytat:
ZAMIANA TEMATU: Ja muszę zaopatrzyć się w jakiś podstawowy krem przeciwzmarszczkowy. Poleca ktoś coś dla ok 30+ (dokładnie mam 27). Moja pielęgnacja do tej pory była oparta na minimum - peeling gruboziarnisty co 3-4 dni i krem nivea soft Zmarszczek jakoś specjalnie nie mam, ale ta cera jakaś poszarzała, dziwna. Mam ochotę zapodać jej jakieś substancji odżywczych.
Takie tematy w wątku offtopowym
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post45530452
Bo już tu kiedyś wałkiem dostałyśmy po główkach

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2014-03-13 o 13:33
Stary 2014-03-13, 13:32   #2886
Joanku
Zadomowienie

Dziewczyny wieta co, kupiłam w funciaku [Taki sklep w UK gdzie autentycznie wszystko po 1Ł] taki olejek.;

Osiris Osiris Recovery Oil - Olejek na blizny i rozstępy.
I sobie leżał w szufladzie bo mi chłop powiedział żebym nie przesadzała i przestała tłuścić tyłek do wyra xD
No to skoro alterre antycellulitową można kłaść to czemu by nie coś, na blizny i rozstępy?

Poszukałam składu...
FAJNY!
Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate, Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil), Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf Oil), Lavandula Angustifolia (Lavender Oil), Glycine Soja (Soybean Oil), Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Oil), Bisabolol, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinol (Vitamin A) Parfum, CI26100.

Paktycznie same emolienty, olejki i natłuszczacze i 'rosmaro-pomagacze' ;] [plus jeden filmoformer]
No to się natłuściłam.
Zaraz zmywam, zobaczymy. ;D

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość
Aziddee, dziękuję za opinię, Tobie również Floria.

ale powiedzcie.. czyli mam kupić np. Joannę Pokrzywa, umyć i co dalej??

prosze napiszcie jak to u Was wygląda?? bo chciałabym zacząć .. mądrze zacząć dbac o swoje włosy i doprowdzić je do lepszego stanu
Dell
Pamietam jak sama nie wiedziałam o co to w tym wszystkim chodzi i to była jakaś czarna magia...;P
Powiedz co, jak robisz. dokładnie pokaż swoje włosiory, opisz kosmetyki a będziemy mieć jasniejszą sytuację

iwonsia

Edytowane przez Joanku
Czas edycji: 2014-03-13 o 13:46
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:10   #2887
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Dziewczyny.... Może mi pomożecie?

Chyba przeproteinowałam sobie włosy, ale nie wiem jakim cudem... Najpierw nałożyłam olej babydream na sucho na 40 min, potem zmyłam szamponem babydream i nałożyłam maskę - 2 łyżeczki Alterry z granatem, 2 łyżeczki soku z aloesu, żółtko, kilka kropel gliceryny i łyżeczka skrobii. To pod czepek i na 40 min. A teraz mam takie suche i sztywne włosy.... MASAKRA! A tak bardzo zadbałam, żeby było dużo nawilżania, przecież tylko żółtko w tym zestawieniu miało proteiny... Wcześniej laminowałam włosy bez nawilżania i nawet wtedy coś takiego mi się nie stało....

Co mogę z tym zrobić? I czy zacząć już dzisiaj czy od następnego mycia?
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:29   #2888
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aziddee Pokaż wiadomość
Wężownica na oczyszczanie powietrza i produkcję tlenu w nocy, fikus na pochłanianie promieniowania, aloes na tlen w nocy i przy okazji wiadomo korzystanie z liści i jakieś palmy - usuwają formaldehyd z powietrza i poprawią mi nastrój przez tropikalny wygląd

Aloes mam a w Fikusa i jakieś palmy to trza by się zaopatrzyć Niezły pomysł dzięki

Cytat:
n
a ta pokrzywa to taka świerza, zebrana samemu? czy kupiona herbtaka w aptece?

Suszona zbierana przez moją ukochaną babcię, której jak kiedyś wspomniałam coś o pokrzywie to teraz co roku mi zbiera, co bym miała dla zdrowotności i mocnych włosów Jak mi się kończy ta od babci i akurat nie mam jak do niej pojechać to kupuję ot taką zwykłą ze sklepu, w saszetkach.

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
zauważyłam w końcu zmniejszone wypadanie włosów od prawie 3 tygodni wcieram sok z aloesu zmieszany z cerkogelem. No i swędzenie zmniejszyło się w 80% Nareszcie....

To super a ja za to składam pokłony Masce drożdżowej Babuszki Agafii cudo nad cudami pod względem łągodzenia swędzęnia, już tak mnie strasznie głowa swędziała że stwierdziłąm że nie ma co czekać zapisałam się do dermaologa. Termin dopiero 31 marca więc do tego czasu trzeba jakoś wytrzymać bez drapania, no i wyszperałam w pudełeczku z kosmetykami jeszcze pół drożdżowej maski nałożyłam na 30 min i od wczoraj jestem szczęśliwa bo 100 razy mniej mnie swędzi

Cytat:
Moje dzisiejsze kudły Zrobione już lepszym aparatem. Same wyschły, pielęgnacja minimalna. Na noc nałożyłam silikonowo-jedwabne serum (w sumie sama nie wiem po co ? toż to nie olej ehehe). Rano umyłam raz szamponem przeciwłupieżowym z SLS,a potem jeszcze Pottersem. Lekka stylizacja kremem Boots. Na 2 zdjęciu mam 2 loczki kontrolne;D Są to jedne z moich najzdrowszych włosów. Regularnie je podcinam i widać zdaje to egzamin. To daje mi nadzieję, że moje włosy da się jeszcze uratować:P

Jeżu jakkie ładne

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość

Sprzed 2 lat mega! Łącze się w bólu, bo mi też wypadają. Chyba wrócę do samego skrzypu, bo pokrzywa za bardzo mnie wysusza. Damy radę!

dzięki

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Dzięki, ale to jeszcze nie to co miałam jak były krótsze No ale wiem, że coś za coś. Dziś miałam akurat ochotę użyć żelu żeby sobie przypomnieć jak po nim wyglądały ale któregoś dnia miałam dość tych żeli i wywaliłam i Isanę (ze starym składem!!) i Dzoanne mrożącą. Nie wiem czy nie kupić znów jakiegoś żelu hmmm

Kochana ja też jak miałam krótsze to miałam takie pierścionki że szok, takie grube loczki i jeszcze całą masa pierścionków na końcach po porstu marzenie, a teraz ? są dłuższe pierścionki mi się już nie chcą takie robić ( ktoś mi te kudły zauroczył) i jeszcze wypadła połowa... Ale damy rade poprawi się i będziemy miały takie włosy że ludziom na ulicach gały będą wyłazić a szczeny będą musieli zbierać z ziemi

Tak z innej beczki:
Szukam dzisiaj na internecie czegoś odnośnie mojego bloga, bo coś potrzebowałam wchodzę na jakąś stronę z forum patrzę na pierwszy post a tam kto ?? Nasza kochana Imperfecta ale byłam dumna i szczęśliwa myśląc sobie ja ją znam z zakręconego forum

Edytowane przez wojownicza ksiezniczka
Czas edycji: 2014-03-13 o 14:33
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:29   #2889
Joanku
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45569625]Dziewczyny.... Może mi pomożecie?

Chyba przeproteinowałam sobie włosy, ale nie wiem jakim cudem... Najpierw nałożyłam olej babydream na sucho na 40 min, potem zmyłam szamponem babydream i nałożyłam maskę - 2 łyżeczki Alterry z granatem, 2 łyżeczki soku z aloesu, żółtko, kilka kropel gliceryny i łyżeczka skrobii. To pod czepek i na 40 min. A teraz mam takie suche i sztywne włosy.... MASAKRA! A tak bardzo zadbałam, żeby było dużo nawilżania, przecież tylko żółtko w tym zestawieniu miało proteiny... Wcześniej laminowałam włosy bez nawilżania i nawet wtedy coś takiego mi się nie stało....

Co mogę z tym zrobić? I czy zacząć już dzisiaj czy od następnego mycia?[/QUOTE]
Proteiny jak proteiny może proporcje nie takie? No bo alterra ma chyba alkohol ale to najmniej wazne, jesli w tych proporcjach mąki wciąz było za dużo to sobie po prostu wykrochmaliłas włosiory...?
Skrobia automatycznie absorbuje wilgoć więc mozliwe, że masz przesusz bo za dużo...
Moja mama stosowała skrobię jako suchy szampon, myślę ża nałożysz na włosy maskę nawilżającą to będzie dobrze i może przed tym myciem naolejuj na odzywkę na około godzinę dwie?
Stary 2014-03-13, 14:34   #2890
Konto usunięte

Cytat:
Proteiny jak proteiny może proporcje nie takie? No bo alterra ma chyba alkohol ale to najmniej wazne, jesli w tych proporcjach mąki wciąz było za dużo to sobie po prostu wykrochmaliłas włosiory...?
Skrobia automatycznie absorbuje wilgoć więc mozliwe, że masz przesusz bo za dużo...
Moja mama stosowała skrobię jako suchy szampon, myślę ża nałożysz na włosy maskę nawilżającą to będzie dobrze i może przed tym myciem naolejuj na odzywkę na około godzinę dwie?
Nałożyłam maskę alterra + sporo gliceryny + sok z aloesu pod czepek. Mam mieszane uczucia po oleju, dzisiaj po zmyciu oleju włosy były dosyć suche i sztywne i tamta maska jeszcze to pogłębiła. Powinno mnie zaalarmować to,że nawet po nałożeniu maski z żółtkiem na włosy one wciąż były jakieś dziwne. Teraz są miękkie jak dałam dużo nawilżającej maski, okaże się jak ją zmyję... Myślisz, że 1h trzymania będzie OK?

I co z tym olejem? Dziwna sprawa, że moje włosy są jakby suche po użyciu oleju...

A i jeśli chodzi o skrobię to ostatnio miałam jej więcej na głowie i nic mi nie było... Muszę się chyba chwilowo z proteinami wstrzymać... Dodam tylko, że to nie pierwsza moja maska z żółtkiem.

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2014-03-13 o 14:36
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:40   #2891
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:

To super a ja za to składam pokłony Masce drożdżowej Babuszki Agafii cudo nad cudami pod względem łągodzenia swędzęnia, już tak mnie strasznie głowa swędziała że stwierdziłąm że nie ma co czekać zapisałam się do dermaologa. Termin dopiero 31 marca więc do tego czasu trzeba jakoś wytrzymać bez drapania, no i wyszperałam w pudełeczku z kosmetykami jeszcze pół drożdżowej maski nałożyłam na 30 min i od wczoraj jestem szczęśliwa bo 100 razy mniej mnie swędzi
To świetnie, że i Tobie coś pomogło
Mam nadzieję, że kiedyś wypróbuję tej maski drożdzowej ogólnie zawsze się bałam i boję nadal nakładać jakieś odżywki czy maski na skórę głowy właśnie przez to, że mogę mieć jeszcze wiekszy świąd i obciążone włosy.
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:53   #2892
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
To świetnie, że i Tobie coś pomogło
Mam nadzieję, że kiedyś wypróbuję tej maski drożdzowej ogólnie zawsze się bałam i boję nadal nakładać jakieś odżywki czy maski na skórę głowy właśnie przez to, że mogę mieć jeszcze wiekszy świąd i obciążone włosy.

Ja też się tego boję, nawet przed olejkami miałąm stracha czy mi włosy nie wylezą, ale zaryzykowałam w szczególności co do tej maski i się nie zawiodłam
Stary 2014-03-13, 14:53   #2893
Joanku
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45570022]Nałożyłam maskę alterra + sporo gliceryny + sok z aloesu pod czepek. Mam mieszane uczucia po oleju, dzisiaj po zmyciu oleju włosy były dosyć suche i sztywne i tamta maska jeszcze to pogłębiła. Powinno mnie zaalarmować to,że nawet po nałożeniu maski z żółtkiem na włosy one wciąż były jakieś dziwne. Teraz są miękkie jak dałam dużo nawilżającej maski, okaże się jak ją zmyję... Myślisz, że 1h trzymania będzie OK?

I co z tym olejem? Dziwna sprawa, że moje włosy są jakby suche po użyciu oleju...

A i jeśli chodzi o skrobię to ostatnio miałam jej więcej na głowie i nic mi nie było... Muszę się chyba chwilowo z proteinami wstrzymać... Dodam tylko, że to nie pierwsza moja maska z żółtkiem.[/QUOTE]

Posłuchaj, jak włosy sa takj przesuszone to nei ma co się bawić w minimalizm. Jakiego oleju używasz? Moja kumpela miała szywne włosy po oleju póki nie zaczęła olejować na odżywkę.
Zafunduj im SPA, naolejuj czymś innym na włosy uprzednio np. spsikane mixem soku z aloesu i odzywki jakiejś treściwej, rano zmyj nałóż coś z proteinką i myślę, że będzie dobrze.
Stary 2014-03-13, 15:02   #2894
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się tego boję, nawet przed olejkami miałąm stracha czy mi włosy nie wylezą, ale zaryzykowałam w szczególności co do tej maski i się nie zawiodłam
tak myślałam teraz o tym i doszłam do wniosku, ze bezpiecznie by było nałożyć maskę lub odżywkę z dodatkiem henny np dodać jedna łyżkę.
Henna u mnie działa cudownie na skórę głowy,likwiduje łupież,swędzenie i wypadanie więc chyba tak zrobię
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:12   #2895
Konto usunięte

Cytat:
Posłuchaj, jak włosy sa takj przesuszone to nei ma co się bawić w minimalizm. Jakiego oleju używasz? Moja kumpela miała szywne włosy po oleju póki nie zaczęła olejować na odżywkę.
Zafunduj im SPA, naolejuj czymś innym na włosy uprzednio np. spsikane mixem soku z aloesu i odzywki jakiejś treściwej, rano zmyj nałóż coś z proteinką i myślę, że będzie dobrze.
Dzisiaj już nie miałam jak się pobawić, bo trochę czas mnie goni, więc będzie ta maska pod czepkiem + płukanka z siemienia, a następne mycie zrobię tak jak piszesz, muszę kupić sobie jakiś porządny olej, może lniany budwigowy.

Używam babydream fur mama, będę musiała spróbować tym na odżywkę. Alterra albo kallos latte się nadają jako baza pod olej?
Stary 2014-03-13, 15:14   #2896
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
tak myślałam teraz o tym i doszłam do wniosku, ze bezpiecznie by było nałożyć maskę lub odżywkę z dodatkiem henny np dodać jedna łyżkę.
Henna u mnie działa cudownie na skórę głowy,likwiduje łupież,swędzenie i wypadanie więc chyba tak zrobię

Może kiedyś też próbuję
Stary 2014-03-13, 15:37   #2897
Joanku
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45570597]Dzisiaj już nie miałam jak się pobawić, bo trochę czas mnie goni, więc będzie ta maska pod czepkiem + płukanka z siemienia, a następne mycie zrobię tak jak piszesz, muszę kupić sobie jakiś porządny olej, może lniany budwigowy.

Używam babydream fur mama, będę musiała spróbować tym na odżywkę. Alterra albo kallos latte się nadają jako baza pod olej?[/QUOTE]

Alterra ma na alkohol więc za długo bym na włosach nie trzymała, kallosa nie miałam w rekach ale może się nadać, chociaż ja bym doproteinowała dopiero w postaci maski czy po myciu na noc bym nawilżyła. Ja np. uzywam garniera aik. humekanty emoienty i tłustość na noc a rano proteinki maski i równowaga zachowana
Co do oleju to jesli ewidentie Ci nie służy to moze się go tak kurczowo nie trzymaj, zmień na jakiś spozywczy? Oliwa z oliwek, z pestek winogron?
Ja wiem, że może ładnie pachnie i lepiej się go użwa ale jesli Ci usztywnia włosy to ja bym zrezynowała.
Stary 2014-03-13, 16:03   #2898
Konto usunięte

Cytat:
Alterra ma na alkohol więc za długo bym na włosach nie trzymała, kallosa nie miałam w rekach ale może się nadać, chociaż ja bym doproteinowała dopiero w postaci maski czy po myciu na noc bym nawilżyła. Ja np. uzywam garniera aik. humekanty emoienty i tłustość na noc a rano proteinki maski i równowaga zachowana
Co do oleju to jesli ewidentie Ci nie służy to moze się go tak kurczowo nie trzymaj, zmień na jakiś spozywczy? Oliwa z oliwek, z pestek winogron?
Ja wiem, że może ładnie pachnie i lepiej się go użwa ale jesli Ci usztywnia włosy to ja bym zrezynowała.
Kupię jakiś spożywczy tym razem. Ale myślisz, że w takiej niedalekiej odległości od przeproteinowania mogę znów jakieś proteiny używać?
I jakiego oleju Ty uzywasz?

Włosy spłukane, nadal czuję, że są suchawe, ale nie ma takiej tragedii jak wcześniej. Zobaczymy co będzie po wyschnięciu...
Stary 2014-03-13, 16:19   #2899
Joanku
Zadomowienie

Uzywam z pestek winogron i oliwy z oliwek. Dzialaja tak samo
U mnie z olejami to tak, że albo katastrofa puch, wyprost i przesusz albo w sumie żadnej róznicy między olejem a olejem nie ma
Dzis nalozylam Artise Osiris na rozstepy z vit E i jest calkiem fajnie włosy miękkie ale mówię, tak samo jak po oliwkach winogronach itp stosowanych miesiącami.
Stary 2014-03-13, 16:34   #2900
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Biovaxa którego masz? One lubią spuszyć fale i loki, choć niektóre z nas biovaxy kochają

Pottersa ostatnio uwielbiam z lotosem i kolagenem, choć lubię też myć tym słynnym z aloesem i jedwabiem
Mam tego żółtego i był tutaj polecany, a próbka z biedrony mi się sprawdziła.
Ewidentnie mam przesuszone włosy, bo jak psikam wodą do reanimacji to się kręcą i falują jak szalone.
No nic, będę próbować jeszcze innego oleju, albo na inną odżywkę. Sama nie wiem jak je dowilżyć

Co do pryszczy to dodam, że był kiedyś wątek (jakoś 2007) na wizażu o mleku i coś jeszcze do mycia. Mi mleko pomogło

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:10   #2901
Konto usunięte

Cytat:
Uzywam z pestek winogron i oliwy z oliwek. Dzialaja tak samo
U mnie z olejami to tak, że albo katastrofa puch, wyprost i przesusz albo w sumie żadnej róznicy między olejem a olejem nie ma
Dzis nalozylam Artise Osiris na rozstepy z vit E i jest calkiem fajnie włosy miękkie ale mówię, tak samo jak po oliwkach winogronach itp stosowanych miesiącami.
Używasz tylko takich nierafinowanych i tloczonych na zimno, prawda?

PS. Włosy odratowane - jest gorzej niż ostatnio po masce z kallosa, ale są dosyć miękkie i nie aż takie suche. Zrobiły się mniej błyszczące, ale też jest to niewielka zmiana. Generalnie - reanimacja się udała, pacjent będzie żył

A dzisiaj lub jutro kupię sobie fajny olej - lniany, albo winogronowy lub oliwę, naolejuje na odżywkę z aloesem i nałożę kallosa z jeszcze jakimś dodatkiem typu aloes czy gliceryna. Co o tym sądzisz? Czy samego kallosa bez dodatków nawilżających?

Edytowane przez 97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Czas edycji: 2014-03-13 o 17:12
Stary 2014-03-13, 17:36   #2902
Imperfecta
Zakorzenienie

A to moja dzisiejsza stylówa włosowa nie lubię siebie w związanych no i ta tęcza na włosach. Myślicie, że henna po kąpieli rozjaśniającej jakoś to złapie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0301-2.jpg (21,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0303-3.jpg (25,1 KB, 56 załadowań)
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:07   #2903
Joanku
Zadomowienie

[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;45572090]Używasz tylko takich nierafinowanych i tloczonych na zimno, prawda?

PS. Włosy odratowane - jest gorzej niż ostatnio po masce z kallosa, ale są dosyć miękkie i nie aż takie suche. Zrobiły się mniej błyszczące, ale też jest to niewielka zmiana. Generalnie - reanimacja się udała, pacjent będzie żył

A dzisiaj lub jutro kupię sobie fajny olej - lniany, albo winogronowy lub oliwę, naolejuje na odżywkę z aloesem i nałożę kallosa z jeszcze jakimś dodatkiem typu aloes czy gliceryna. Co o tym sądzisz? Czy samego kallosa bez dodatków nawilżających?[/QUOTE]

wiesz co ja do aika dodaję jeszcze pasek kremu Bepanthen z gliceryna, d-panthenolem i innymi nawilżaczami, robię to na bazie aloesu zamiast wody więc silnie odzywia. Kombinuj tylko nie opieraj olejowania na proteinowej odżywce po przeproteinowaniu. ;]

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
A to moja dzisiejsza stylówa włosowa nie lubię siebie w związanych no i ta tęcza na włosach. Myślicie, że henna po kąpieli rozjaśniającej jakoś to złapie?
Ja tez się nie lubię we włosach do góry ;< Ogółem rzadko noszę.

Po kąpieli rozjaśniającej przygotuj się, że końcówy się pogorszą. Robiłam raz by zejść z czerwieni hennowanych. [najfajniejsze jest to, że wszystkie kobitki które robia kapiele najbardziej boją sie etapu rudości a ja własnie do rudości chciałam zejść ;D Ha so much easier!]
To zdjęcie jest przed czy po kąpieli?
Te blondocosie na pewno wybarwią się na fajny zywy rudy, brązy i ciemne brazy się zrobię mahoniowo kasztanowe, henna co nie co podrwna ale będziesz miała fajnie wybarwioną rudawą tęczę ;D
Jaka hennę kupiłaś?
Stary 2014-03-13, 18:12   #2904
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez się nie lubię we włosach do góry ;< Ogółem rzadko noszę.

Po kąpieli rozjaśniającej przygotuj się, że końcówy się pogorszą. Robiłam raz by zejść z czerwieni hennowanych. [najfajniejsze jest to, że wszystkie kobitki które robia kapiele najbardziej boją sie etapu rudości a ja własnie do rudości chciałam zejść ;D Ha so much easier!]
To zdjęcie jest przed czy po kąpieli?
Te blondocosie na pewno wybarwią się na fajny zywy rudy, brązy i ciemne brazy się zrobię mahoniowo kasztanowe, henna co nie co podrwna ale będziesz miała fajnie wybarwioną rudawą tęczę ;D
Jaka hennę kupiłaś?
To zdjęcie jest przed czymkolwiek ja też chcę rudy jeszcze żadnej nie kupiłam, póki co zbieram opinie
Będę się za to wszystko brała w okolicach 24 marca
Stary 2014-03-13, 18:15   #2905
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Mnie ludzie często pytają o dowód jak kupuję rzeczy +18 nie powiem, że to miłe nie jest, bo jest ale jednak chyba wyglądam na ponad 18
mnie w UK zapytano tylko dwa razy. Raz kupowałam whisky (jak kupowałam wino to na luzie) a raz przed wejściem do klubu gdzie byłam już parę razy wcześniej nie wiem od czego to zależy

Cytat:
Poszukałam składu...
FAJNY!
Paraffinum Liduidum, Octyldodecanol, Squalane, Isopropyl Myristate, Prunus Dulcis (Sweet Almond Oil), Rosmarinus Officinalis (Rosemary Leaf Oil), Lavandula Angustifolia (Lavender Oil), Glycine Soja (Soybean Oil), Citrus Medica Limonum (Lemon Peel Oil), Bisabolol, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Retinol (Vitamin A) Parfum, CI26100.

Paktycznie same emolienty, olejki i natłuszczacze i 'rosmaro-pomagacze' ;] [plus jeden filmoformer]
No to się natłuściłam.
Zaraz zmywam, zobaczymy. ;D
Funciak jest boski a co do składu na początku jest parafina - trzeba zmywać sls bo moze się odkładać i obciążyć włosy
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:21   #2906
Floria
Zadomowienie

W kremie bepanthen też jest parafina wysoko w składzie, gwoli ścisłości
Imperfecta - oczywiście, podoba mi się zdjęcie nr 1 bo tam są Twoje włosy w naturalnym kolorze i Ci nagle wszystko pasuje kolorystycznie
Stary 2014-03-13, 18:23   #2907
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Imperfecta - oczywiście, podoba mi się zdjęcie nr 1 bo tam są Twoje włosy w naturalnym kolorze i Ci nagle wszystko pasuje kolorystycznie
Moje włosy naturalne mają okropny kolor
Stary 2014-03-13, 18:38   #2908
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha z tym serem dobre

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
Czyli rycynka naprawdę działa cuda? Nakładałaś podgrzewaną czy jak? jak już pisałaś to przepraszam, czasem coś umyka :<
Na mnie działa bardzo dobrze. Nic tak nie zagęszcza mi włosów jak rycynka Ale trzeba być baaaaradzo cierpliwym

Cytat:
na pewno spróbuję,
jestem tak zdesperowana, że spróbuje wszystkiego!!
Trzymam kciuki żeby przyniosło efekty

Cytat:
Moje dzisiejsze kudły Zrobione już lepszym aparatem. Same wyschły, pielęgnacja minimalna. Na noc nałożyłam silikonowo-jedwabne serum (w sumie sama nie wiem po co ? toż to nie olej ehehe). Rano umyłam raz szamponem przeciwłupieżowym z SLS,a potem jeszcze Pottersem. Lekka stylizacja kremem Boots. Na 2 zdjęciu mam 2 loczki kontrolne;D Są to jedne z moich najzdrowszych włosów. Regularnie je podcinam i widać zdaje to egzamin. To daje mi nadzieję, że moje włosy da się jeszcze uratować:P
Bardzo ładne
Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Pokaż wiadomość
BUhahaha ser na głowe nie głupie- w roli protein wielkocząsteczkowych. A jak tłusty to równowaga utrzymana huehuehue
A co do rycyny to był to mój pierwszy olej. Głowa mi się po tym wysuszyła. Tyle, że rycyny już daaawno nie używałam, a ze skórą ciągle walczę, więc to może jednak nie od niego...
Gdyby ser był skuteczny to i on by się w końcu znalazł na mojej łepetynie

Cytat:
A mi się koczek podoba

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Ależ Ty masz włosię piękne i gęste, zapleć kiedyś jakiegoś warkocza i wstaw coooo *,* albo koka, ojejujełe, kocham upięcia różne. a z tym olejem rycynowym kupiłam reklamę, właśnie zmyłam po godzinie trzymania.
Dziękuję Czasem spinam włosy w koczek. Jak mi wyjdzie ładnie to i cyknę zdjęcie

A teraz moja drobnica. Nie lubię jak mi się tak układają. Ale przynajmniej powoli opanowuje ta suszę. Czas zainwestować w jakąś dobra odżywkę d/s
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12032014.jpg (38,1 KB, 31 załadowań)

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:41   #2909
Klaudenc
Moderator

Dziś miałam crime scene w szkole i oglądałam swojego włosa pod mikroskopem ;D
Co mnie zdziwiło - był gładki, bez podniesionych łusek tak jak włos niskoporowaty, gruby i w kolorze ciemnego brązu. I to jeszcze wzięłam takiego włosa z tyłu głowy, gdzie się bardziej frizzują i kręcą.. i byłam przekonana, że będa jakies wyłamane, wyszczerbione, a tu wszystko git majonez O.o
a nawiasem znalazłam jakaś swoją starą fotę, fryzura niczym facet z lat 80, z mamełe:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n..._7279486_n.jpg

Joanku
Jesteś moją włosową siostrą chyba bo u mnie z olejami ta sama bajeczka ;D i oliwa była dla moich okej. A ten olejek miałam kiedyś też, obecnie we funciaku widzę podobny ale bez parafiny.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:00   #2910
Floria
Zadomowienie

[QUOTE=Klaudenc;45573365]Dziś miałam crime scene w szkole i oglądałam swojego włosa pod mikroskopem ;D
Co mnie zdziwiło - był gładki, bez podniesionych łusek tak jak włos niskoporowaty, gruby i w kolorze ciemnego brązu. I to jeszcze wzięłam takiego włosa z tyłu głowy, gdzie się bardziej frizzują i kręcą.. i byłam przekonana, że będa jakies wyłamane, wyszczerbione, a tu wszystko git majonez O.o
a nawiasem znalazłam jakaś swoją starą fotę, fryzura niczym facet z lat 80, z mamełe:
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n..._7279486_n.jpg

Fajnie wyglądacie

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Moje włosy naturalne mają okropny kolor
Mają bardzo ładny, który Ci najlepiej pasuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości