|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Chyba mam dzisiaj dzień dobroci ;-) na poczcie tez mnie w kolejce puscili ;-)
Sciskam Marcelka i mamusie żeby sie za mocno nie denerwowala. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny Wy mnie tu rozśmieszacie Małgoś z tym słoniem, a Pradip z tym jajkiem
zmienił Was się śmiech??? bo ja normalnie nie mogę z siebiePradip-ja nie kupuje mąż mi to uświadomił, że znając mnie tak będzie , no i ma rację zwykła nianię mogę jeszcze wziasc od bratowej, ale nie chciałam...jak moja szwagierka dała radę z wcześniakiem bez monitora to i ja dam
|
#3423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cały czas się zastanawiałam, jak coś znajdę tańszego to kupię. Ale zdecydowana jestem na nianię, bo będąc na dole napewno nie usłyszę małej jak zacznie płakać na górze. A nie chcę też cały dzień siedzieć tylko w pokoju. |
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45568703]Niesamowicie musiała wyglądać kuchenka po takim śniadaniu Cały czas się zastanawiałam, jak coś znajdę tańszego to kupię. Ale zdecydowana jestem na nianię, bo będąc na dole napewno nie usłyszę małej jak zacznie płakać na górze. A nie chcę też cały dzień siedzieć tylko w pokoju.[/QUOTE] całe szczęście że po którymś samotnym pobycie męża w gomu kiedy to kuchenka nie była urzywana a mikrofala była cała w buraczkach, fasolce i generalnie we wszystkim co jadł kupiłam pokrywkę do przykrywania jedzenia Nianie też chce na bank przez spory dom no i ogród ale o monitorze myślę intensywnie |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ale jajko obrałaś ze skorupki? hahahah
Izetka - nianię ogólnie warto mieć, więc myślę, że jak masz okazję to weź od kuzynki. Będziesz chciała wstawić pranie, coś ugotować, zjeść śniadanie i nie będziesz musiała latać do dziecka co 20 sekund, bo czasami tylko zapłacze tak przez 5 sek i przez nianię usłyszysz i już wiesz czy musisz zaglądnąć czy nie, a im starsze dziecko tym częściej będzie miało drzemki w łóżeczku (samo) - no tak przynajmniej takie moje myślenie, więc pewnie jeśli nawet nie na początku to później się przyda mówisz, że gdakasz? hahahah dobre ja szczerze tego monitora oddechu nowego bym nie kupiła bo to jednak kupa kasy, ale używane po rozsądnej cenie jak najbardziej, wolałabym zamiast nowej Angelcare kupić bazę do auta pod fotelik a i zaopatrzyłam się jeszcze w coś fajnego, bo Kacper miał jakby leciutki katarek albo sapkę i tak jakby mu delikatnie flegma zalegała w gardełku - i kupiliśmy inhalator i powiem wam, że już po 1 inhalacji z soli fizjologicznej była duża poprawa. Sama też zrobiłam sobie inhalację bo wiecznie mam jakby przytkany nos (od lat) i też mi się poprawiło, więc polecam - szczególnie że maluszkowi lepiej leków nie dawać. |
|
|
|
#3426 |
|
Zadomowienie
|
ojjj jak mówię, że gdacze
bo śmiech mi się zmienił ale nie umiem tego opisac![]() Ja po usg wszystko w jak najlepszym porządeczku
17.08.2012r- 17.06.2013r- 02.07.2014r. Edytowane przez Izetka_ Czas edycji: 2014-03-13 o 17:07 |
|
|
|
#3427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Michasia , jaki byczek już z niego . Dobrze, że wszystko ok
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
A z powodu udanej wizyty wstawiłam Wam w klubie Nas z dzisiaj
![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Izetka - wspaniałe wieści!
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Ups to już wiem czego zapomniałam
![]() Cytat:
widziałam ![]() Ja tez już po wizycie i nie jest tak źle jak myślałam tzn wyniki mam kiepskie więc magnez i żelazo musowo ale szyjka nadal wysoko i zamknięta pomimo twardnień Bez kitu robię się okropna
|
|
|
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Pradip-świetne wieści
no i lekarz dobrze powiedział ![]() A teściową się nie martw, może sie postarała dla wnusia o coś porządnego, a jak jakiś badziew to nie będziesz używała ![]() Małgoś-co do Niani to się jeszcze zastanowie, ale dziękuję za rady
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postara to się ona żeby mnie wnerwić
|
|
|
|
|
#3433 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewelika a jak u Ciebie z porodem? wybrałaś już czy sn czy cc?
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem co Ci poradzic ciekawe co za sprzęt Ona kupiła....
|
|
#3435 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudowne wieści Cytat:
![]() kochana teściowa Cytat:
ciesz się, ze da kasę maja nei da nic ani nic nie kupi a najlepiej jakby jeszcze od nas coś dostała w zamian za opiekę nad tym szkrabem później ![]() Pradip jak to co masz zrobić? kupić i odsprzedać mi nie no tak serio to masz ciężki orzech teraz. Zapytaj teściową jaką nianie kupiła najwyżej tą od niej sprzedasz jak Ci nie będzie pasować |
|||
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3437 | ||
|
Konto usunięte
|
Brawo za wizyty
takie wiadomości lubię najbardziej Cały czas się waham... a ty już coś zdecydowałaś? Cytat:
Przynajmniej twoja teściowa chce wam jakoś pomóc, a moja nawet nie wspomnie o jakiejkolwiek pomocy. ![]() Cytat:
Dziewczyny a jakie macie termometry? |
||
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45575240]
Dziewczyny a jakie macie termometry?[/QUOTE] zwykły najzwyklejszy w aptece, kupiłam nowy nim zaszłam w ciąże i póki co nie będę wymieniać jak ten się nie sprawdzi albo będzie mi niewygodnie to kupie inny |
|
|
|
#3439 |
|
Zadomowienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45575240]
Dziewczyny a jakie macie termometry?[/QUOTE] Ja mam i rtęciowy i taki zwykły elektroniczny. Miałam kupowac taki lepszy ale na razie odpuściłam...
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy
![]() Nie mieliśmy szczepienia, za tydzień dopiero bo jak się okazało nie było w przychodni tej szczepionki co Ja chciałam i muszę ją zamówić i dopiero za tydzień będzie cały komplet szczepień. Po urodzeniu dopłaciliśmy do szczepionki przeciwko wzw (było pytanie, chcecie lepszą czy gorszą - oczywiste, że lepszą, więc trzeba było zapłacić za nią), ale w przychodni tego nie sprawdzili jak Nas zapisywali na szczepienie, zdecydowaliśmy się na szczepionki standardowe (3 ukucia), ale w tych standardowych nie ma tej lepszej szczepionki przeciwko wzw i musimy ją sami zakupić, a ona tylko na zamówienie, więc szczepienia przełożone o tydzień. Marcelek waży 6,2 kg kawał chłopa i lekarka zadziwiona, że On tak na cycu rośnie - powiedziała, że muszę mieć wyjątkowo pożywne i tłuste mleko , że synuś taki dorodny Byłam dziś specjalnie w Biedronce po bodziaki - cudowne Ja odnośnie niani powiem tak - mamy ja i sprawdza się świetnie, ale jak usłyszę, że mały zapłacze nawet tak przez sekundę to i tak idę sprawdzić co u niego, czuję się bezpieczniejsza jak zobaczę go na własne oczy. ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Malgos - My też kupiliśmy inhalator bo Marcel od krzyku w szpitalu - na widok piguły od razu się darł, dostał chrypy, myślałam, że ma zapalenie gardła, jak byliśmy na kontroli poprosiłam, żeby sprawdzili mu gardełko i ma czyste, chrypa od krzyku i tyle lubi śpiewać po rodzicach , zakupiliśmy inhalator, po jednej sesji od razu pomogło, rewelacyjna sprawa My mamy ten: http://www.ceneo.pl/227456 |
|
|
|
#3441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście że już myślałam o Was i na pewno dam znać jeśli nie będę jej brać. Tej od niej raczej nie sprzedam bo ludzie wolą polskie sprzęty chociażby ze względu na gwarancję (swoją drogą nie rozumiem kupowania elektroniki w podobnej cenie co u nas za granicą )[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;45575240] A może ta niania wcale nie będzie taka zła... Przynajmniej twoja teściowa chce wam jakoś pomóc, a moja nawet nie wspomnie o jakiejkolwiek pomocy. ![]() Dziewczyny a jakie macie termometry?[/QUOTE] Powiem brzydko że najbardziej pomoze jak nie będzie się zbliżać do małego. Ja mam ten z biedronki i wydaje się ok Cytat:
|
|||
|
|
|
#3442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dla odmiany dziś mam dobry humor Zaraz jadę do tej małej kruszynki o której Wam pisałam Cytat:
Cytat:
A ta teściowa to musiała nieźle Ci podpaść, że jej taki nie lubisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sumie to było ponad 3 lata temu to pewnie nie było jeszcze wyboru. Serio nie dość, że masz dużo pokarmu to jeszcze taki pożywny, co Ty jesz ? Może w tym sęk
|
|
#3443 | |
|
Wtajemniczenie
|
O ja bylabym szczesliwa gdyby moja tesciowa dala nam kase, a pewnie kupi kilka badziewi:-(
Cytat:
Chociaż klucia nie bylo, ale co się odwlecze to ...... niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się piątkowo
![]() Ładny dzisiaj mamy dzionek ![]() Ale jutro podobno pogoda się popsuje, a szkoda.... ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Ewelika ja też się jeszcze waham nad porodem, a czasu już mamy coraz mniej...
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - też sobie pomyślałam, że tą od niej możesz sprzedać. Zawsze możesz powiedzieć, że ty też już kupiłaś... bez sensu, że nic nie zapytała
Justii - wow! rzeczywiście mały pasibrzuszek z Marcela - pięknie rośnie inhalator mam dokładnie taki sam - rzeczywiście bardzo dobry Meduzka - a do kiedy musisz się zdecydować? kochane nie myślcie o porodzie - idźcie na żywioł, nic nie zmienicie martwiąc się ![]() ja wiem, że mi łatwo mówić, bo jestem już po, choć z drugiej strony ja przed porodem też się nie bałam termometr mam zwykły elektroniczny muszę się w końcu zebrać i opisać wam mój poród, ale nie chciałabym nikogo nastraszyć
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2014-03-14 o 14:48 |
|
|
|
#3446 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś opisuj szybko , chyba damy radę ;-)
|
#3447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podglądałam ale na za tydzień się chyba zapiszę... Teściowej generalnie nie lubię za jej fałsz ale odkąd usłyszeliśmy o tych torbielach to śni mi się po nocach jak mi tego życzyła wiele lat temu więc każda wzmianka na jej temat wywołuje we mnie agresję Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj po raz pierwszy wyniosłam pranie na dwór (w tym rzeczy dla małego) i wszystko teraz tak ładnie pachnie Cytat:
Edytowane przez Pradip Czas edycji: 2014-03-14 o 14:58 |
||||
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam od endokrynologa i mam subkliniczna niedoczynnosc tarczycy. Mam brac do konca ciąży Euthyrox. A nigdzie nie ma tego leku w aptece od 2 miesięcy m
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaką dawkę masz brać? chcesz żeby Ci wysłać?
|
|
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

zmienił Was się śmiech??? bo ja normalnie nie mogę z siebie
zwykła nianię mogę jeszcze wziasc od bratowej, ale nie chciałam...jak moja szwagierka dała radę z wcześniakiem bez monitora to i ja dam
dla Michasia , jaki byczek już z niego . Dobrze, że wszystko ok 

nie wiem co Ci poradzic
ciekawe co za sprzęt Ona kupiła....