|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25
Cytat:
ja podziwiam, w pol roku zorganizowac slub... panikowalabym jak glupia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#4202 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
tzn no nie sprzed 20 lat. Nie powinno być żadnych problemów Ysia moim zdaniem rozpuszczone lub lekko podpięte - ma być drugi ślub, wtedy możesz sobie walnąć kok ![]() Jak tak czytam ile się musicie nazałatwiać spraw związanych ze ślubem kościelnym to się niesamowicie cieszę że u mnie wystarczyły tylko 2 wizyty w urzędzie U mnie bardzo kiepsko, jestem kolejną która ma ochotę odwołać całe to zamieszanie. Ale niestety nie przez osoby trzecie a przez tż
![]() Edytowane przez Grace O Malley Czas edycji: 2014-03-13 o 14:57 |
||
|
|
|
#4203 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się bardzo podobają, ale w dniu ślubu planuję delikatniejszy makijaż. u mnie takie kreski dają dość mocny efekt
|
|
#4206 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Grace co się dzieje?
|
|
#4208 |
|
Raczkowanie
|
Podejściem, do związku i do mnie... Niestety takie rzeczy wychodzą najbardziej w sytuacjach nerwowych/stresujących. Ale ja nie zamierzam go tym tłumaczyć, bo ja liczę właśnie na to że mój przyszły mąż będzie dla mnie oparciem w takich momentach, a nie sprawiał przykrości. Mam wrażenie, że nie dorósł do tego wszystkiego, że zdaje mu się że jest super przygotowany na w pełnie dorosłe i odpowiedzialne życie, a tak naprawdę jest 10latkiem. I na zawsze nim zostanie.
I gdybym go ciągnęła na siłę do ślubu to może bym to zrozumiała. Ale było zupełnie odwrotnie -> ja długo nie chciałam, on naciskał.
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co się dzieje? Przesilenie wiosenne czy co, że takie nieprzyjemne sprawy wychodzą
![]() W ogóle to zostało 5 miesiecy a mi się wydaje ze tyle rzeczy niezałatwionych. Któraś z Was kiedys wstawiała co załatwiła a co jeszcze jej zostało. Myślałam, że dodałam posta do ulubionych ale niestety nie.. Bardzo przydałaby mi się ta lista. Któraś z Was stworzy/wstawi?? Boje się, że w lipcu okaże się "jeszcze to, jeszcze to " i obudze się z ręką w nocniku..Czekam na kuriera z dekoracjami, ma być za godzinę
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak czytam ile dziewczyny mają to aż się boję..! ale musi być dobrze...!
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też bierzemy konkordatowy ![]() mimi bierzemy ślub tego samego dnia ale my to już wogóle nie mamy nic pozałatwiane oprócz daty i sali ah no i suknię już mam wybraną
|
|
#4212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4213 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
5 rocznica naszego związku.
Mój Eru, jak to zleciało... Zawsze w okrągłe rocznice przypomina mi się K. mówiący w pierwszą "miesięcznicę"-"to nie fair, że to dopiero miesiąc, ja bym chciał już rocznice liczyć!"
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
Sunrise ja też konkordatowy biorę
ewaden niech siostra moze jeszcze animatorke psu załatwi enzunio a co im do tego że Tż przejmuje Twoje nazwisko ? ![]() ParisParisienne my nie robimy prezencikow(oprocz ciastek na odchodne ktore sa w cenie kateringu) , szkoda nam kasy, i tak samo wesele nas wyniesie tyle ze klekajcie narody ![]() say-hello powodzenia na tancach ! hoonda witaj rabbitka czemu malo slubny nastroj ?? swiat_katarzyny super ! ja sie wlasnie obawiam masakrycznie tego paypala, dlatego jeszcze nic z ebaya nie zamowilam paula600324 my na luzie czekalismy z zaklepaniem daty w Kosciele, a jak poszlismy to sie okazalo ze sa juz 3 sluby zarezerwowane i moja godzina zajęta ![]() Linaewen -
|
|
#4216 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dajcie się! Cytat:
Ja mam krótkie palce, w dodatku serdeczne są krzywe Kasiu auto jest super! Ewaden takie zachowanie rodzeństwa twojego TŻ to wg mnie straszna bezczelność... poza sprawieniem przykrości nie widzę innego powodu żeby tak mówić a ostatni komentarz jest po prostu poniżej poziomuCytat:
Ciukulada u nas też są dwie. Tylko nie wiem czy nie będę musiała iść 3 razy... bo będę chrzestną czerwcu i nie wiem czy ta spowiedź da się potraktować jako przedslubną i jako chrzestna jednocześnie ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie też dziś pół roku! I z tej okazji poszlismy do kancelarii i pokłóciliśmy się ![]() Strasznie nerwowa robię się przez ten ślub... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do oprawy mszy:na chór gospel mnie nie stać Póki co mam takie opcje: 3 dziewczyny śpiewające + skrzypaczka - 400zł, 1 dziewczyna śpiewająca + skrzypaczka - 200zł, więc nie jest źle ![]() Hoonda witaj! Cytat:
![]() Cytat:
wiem co czujesz, bo własnie o podobną sprawę dziś pokłóciłam się z TŻ... czasem myslę że żyję w innym świecie![]() Cytat:
żałuję że nie wzięliśmy wczesniejszego terminu... niedługo bylibyśmy po ![]() Gratuluję studniówek, innych rocznic i miesięcznic! ![]() Na dziś się żegnam bo uciekam na imieniny do teściowej
|
|
#4217 |
|
Rozeznanie
|
prędkość z jaką piszecie te wiadomości jest po prostu powalająca...
u mnie ślubne sprawy stoją a tylko licznik z dniami leci
|
|
|
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
docik10, ale wierszyk
Ładnie brzmiklaudyna, raczej tak. U nas i na nauki można samej chodzić Są dla każdego.Sunrise28, bierzemy konkordatowy. Czasem przez myśl przeleci mi jedynie kościelny, ale TŻ wystukuje mi to z głowy. hoonda, witaj paula600324, kupiłam na all. Pytałam u jubilerów o jakieś, ale nie mieli nic ładnego ![]() Przyszła dziś sukienka, taka jak KateNoir. Czekałam dwa tygodnie Muszę ją troszkę dopasować do figury - wiem, że taki krój itd., ale wolę mniej wiszące ubrania Jutro podzwonię po poradniach i zapytam czy potrzebujemy tego skierowania. W sobotę idę do okulisty po soczewki |
|
|
|
#4219 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajna godzina! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No chyba, że już liczysz z zawarciem związku małżeńskiego to u nas też dwie. ![]() Cytat:
ZROBIONE ![]() Foto DJ USC Suknia Biżuteria Buty Makijaż (ustalona godzina) Fryzjer (ustlona godzina) Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi Zebrane zdjęcia do prezentacji Alkohol (bez win musujących) Drewniane litery na stół młodych Jesteśmy w trakcie zapraszania gości Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne ) Piosenka na pierwszy taniec Bolerko Ozdoba do włosów Tort Weselni goście zaproszeni Obrączki Koszyczki ratunkowe – one same i wszystko do nich kupione Dogadany bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto (muszę się tylko spotkać z florystką i spisać umowę - pewnie w przyszłym tygodniu) Auto - wybrane, klepnięte (w niedziele jedziemy spisać umowę) DO ZROBINIA: Marzec: Zrobić i rozesłać zaproszenia na sam ślub Dać spinki do koszuli TZ do czyszczenia Zrobić prezentację zdjęciową. Kupić bieliznę i pończochy Kupić cały strój dla Pana Młodego Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu i zebrać info o rezerwacji pokoi w hotelu Ustalić szczegóły z DJ/FOTO Iść na przymiarkę sukni oraz na makijaż i fryzurę próbną (wszystko tego samego dnia) Pomalować drewniane litery Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć Ustalić ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazać info o ilości gości na sali oraz liczby pokoju które wynajmą goście Kwiecień: Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami Usadzić gości na sali Kupić wina musujące Kupić pojemniki jednorazowe na jedzenie Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości Ostateczna przymiarka i odbiór sukni Kupić brakujące potrzebne kosmetyki Przygotować kosmetyczkę, ubrania na niedzielę i wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę Zrobić paznokcie – hybrydy w piątek przed ślubem Lista do drobienia nadal nie krótka, ale jestem jakoś dziwnie spokojna, że czasowo wszystko jest ok - jakby nie parzeć najważniejsze rzeczy mamy. Ale strzeżonego.. więc w związku z tym powstaje do Was pytanie: O CZYM ZAPOMNIAŁAM? ![]() Wybraliśmy i zarezerwowaliśmy auto! Pojedziemy czarnym Chryslerem 300C.
|
|
|
#4220 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam organizer ślubny i jak będę miała chwilę to napiszę co polecają do kiedy załatwić
A co do przesilenia i kłótni przedmałżeńskich... U mnie też było ostatnio nieciekawie :/ Po tygodniu rozłąki rozmawiam z TŻ, opowiadam co załatwiłam do wesela, opowiadam o sukni, o tym jaka jestem szczęśliwa, a on mi na to, że przeżywam ten ślub jak jakiś pogrzeb... Nie wiecie jak mi się zrobiło przykro....
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
ijaa dziękuje Kochana! o to mi chodziło
piękny samochód - elegancki i dostojny swiat katarzyny gratuluje jaguara! piękne auto A my? NAwet nie wiem czy mamy samochód do ślubu.. Zawsze była mowa , że pojedziemy swoim ale w tym roku były problemy finansowe i go nie kupilismy... Wujek TŻta się zobowiązał , że nas zawiezie a ma kremowego mercedesa okularnika. Wspomnę tylko, że one mi się kompletnie NIE PODOBAJĄ ale co zrobić nie będzie innego to się pojedzie tym....
|
|
#4222 |
|
Rozeznanie
|
ale ten czas leci
jeszcze chwile i juz sie posypia nasze sluby Ja musze na spokojnie usiasc i rozplanowac raz jeszcze co, jak i kiedy. Lacznie z zaliczeniami na uczelni Bo slub slubem, ale obok sie jeszcze normalne zycie toczy i jednak w kalendarzu trzeba uwzglednic rozne rzeczy... U mnie po lekkich spieciach nastala sielnaka i TZ jest uroczy. Ostatnio nawet zaczal sie bardziej angazowac
|
|
|
|
#4223 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, przykre jest, że nie jestem w tych moich odczuciach odosobniona i że niektóre z was też muszą się smucić
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje prezenciki dla gości w załączniku. Będą nasze inicjały i data ![]() Ciasta ani alkoholu na pożegnanie nie przewiduje, bo ciasta i alkohol mamy w cenie w sali. Kupimy jedynie alkohol na bramy, tylko zastanawiam się ile tego kupić
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie PM 2014
Widze, że przygotowania pełną parą Ale wam zazdroszcze, że ten piękny dzień dopiero przed wami Ja jestem PM 2012 i już za niedługo stuknie nam 2 lata Też przygotowywałam swój ślub z całą ekipą wizażową do dzisj sobie plotkujemy, ale już w klubie...no dobra, do rzeczy, bo sobie pewno myslićie, czego w takim razie tutaj chcę, skoro już po ślubie jestem ![]() Pamiętam, że kiedy planowałam swój ślub marzyła mi się sesja zdjęciowa w jednym z europejskich miast...romantyczna Wenecja, Paryż, Rzym albo pachnaca lawendą Prowansja. Niestety, jak to w życiu bywa, nie udało mi się do końca spełnić marzenia, bo wynajęcie fotografa i zapłacenie mu za podróż przekraczały nasz budżet finansowy. Wiem, że wiele osób marzy o takiej sesji, jednak koszty często stają na przeszkodzie w ich realizacji. Stąd właśnie mój pomysł Ponieważ często z mężem podróżujemy i fotografujemy, pomyśleliśmy, że skoro już jesteśmy w takim pieknym i romantycznym miejscu jak Prowansja, Malta, czy Sycylia, dlaczego by nie poświęcić jednego dnia na jakąś szaloną sesję dla zakochanych W lipcu, dokładnie pomiędzy 5-15 będziemy przebywać w Prowansji. W tym czasie kwitnie tam lawenda i oczami wyobraźni widzę tam już jakaś piękną PM w rozwianej sukience, z bukietem lawendy w ręku Mam w głowie mnóstwo pomysłów na sesje zdjeciowe i strasznie chciałabym je zrealizować Oczywiście w grę wchodzi również inne miasto, wtedy moglibyśmy uzgodnić wspólnie termin i miejsce. Teraz tanie linie mają pełno różnych promocji i za parę groszy mozna polecieć do Hiszpani, Portugalii czy Włoch. Oczywiście, my płacimy za swój przelot. Może udałoby się zorganizować wyjazd tak, że np dwie lub trzy pary byłyby chętne na ten sam termin w tym samym miejscu, wtedy koszty sesji rozłożyłyby się. Napiszcie koniecznie co o tym myślicie. Czy ewentualnie byłaby któraś z was zainteresowana takim pomysłem. Oczywiście do wgladu nasze portfolio, ale to dla zainteresowanych osób na Priva, nie chce żeby mi tutaj ktoś zarzucił reklamę, bo zupełnie nie o to chodzi Czekam na wasze opnie, co myślicie o takim pomyśle?
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
Poddaję się
Dni lecą, a ja ciągle nie mam na nic czasu - obrączek brak, zaproszeń brak, butów i bielizny brak, tortu brak, makijażystki i fryzjerki też - a najgorsze że nie mam ani pomysłu, ani nawet nie zaczęłam się za tymi rzeczami rozglądać Już nawet nie wchodzę na forum bo nie chcę się dołować ile już macie
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
My jedziemy tym samym tylko białym
ja chciałam koniecznie białe auto, a TŻ wybrał markę dużo płacicie?U nas sprawy ślubne nieco stanęły w miejscu, teraz bardziej skupiamy się na mieszkaniu
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
marylko my bardzo chętni bylibyśmy na taką sesję, tylko nie wiem jak będziemy stać z urlopami na wakacjach
sami często polujemy na tanie loty i uwielbiamy podróżować. Pomysł jest świetny i bardzo orygialny pogadam z moim TZ i najwyżej będę się kontaktować z Tobą bliżej czasu
|
|
#4229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczornie, po siłowni, fit ball niby niewinny, ale daje wycisk
![]() Cytat:
![]() wcale nie masówa, dla Was to najpiękniejsze minuty życia! ![]() hoonda witaj własny projekt sukni - brzmi super ![]() Cytat:
ale jakoś tak przekładamy z tygodnia na tydzień ![]() rabbitka a gdzie będzie sesja narzeczeńska, w jakim klimacie? Cytat:
![]() paypal faktycznie na początku jest problematyczny ![]() Grace O Malley trzymaj się! trudno powiedzieć, że to minie, skoro masz wrażenie, że TŻ jest niedojrzały, a głupotą jest mówienie, że po ślubie to się zmieni ... Cytat:
Cytat:
to tylko kolejny dowód na to jak czas zapiernicza ![]() ![]() co do dawania podarunków - u nas nic nie będzie, no sorry, ale alko i ciasto na odchodne chyba robią już robotę nie mówiąc o całej imprezie + poprawiny + noclegi ....
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj
przeczytałam twoją wypowiedź dwa razy i wciąż się zastanawiam, czy dobrze zrozumiałam To wy chcecie wykonać sesję innej parze, tak? Ja byłabym chętna, ale niestety lipiec całkowicie odpada, bo na początku sierpnia jest nasze wesele.. Byłoby idalnie, gdyby to się zgrywało z naszą podróżą poślubną... ![]() ale piękne torty
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

Szybko zleci !
ja podziwiam, w pol roku zorganizowac slub... panikowalabym jak glupia 

Kolczyków nie noszę, więc odpadają 

mój faworyt do ślubu
wiem co czujesz, bo własnie o podobną sprawę dziś pokłóciłam się z TŻ... czasem myslę że żyję w innym świecie