Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 14:50   #4201
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Gartki An Kurde, ja tyle przed ślubem to w ogóle dowiedziałam że biorę ślub Szybko zleci !

A w tej Twojej sali to ja bym mogła nawet w ciągu 5min mieć ślub
Dziekuuuje ja podziwiam, w pol roku zorganizowac slub... panikowalabym jak glupia

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
ja już dzisiaj wiem na 100%, że TŻ przyjeżdża na weekend
Spędzimy go razem a w sobotę mamy zrobić nauki

Miłego dnia dziewczyny
Będzie udany weekend

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuje porady dotyczącej rzęs i witamin na włosy i skóre.
Jakiej używacie odżywki do rzes ??
Ja tez 4 Long Lashes

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
magdalenka odpisalam w priv

zamowione słomki z ebay ale sie z tym paypalem nagimnastykowalam
coraz więcej rzeczy z marca już załatwionych
Pochwal sie jak przyjda

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 14:55   #4202
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Męska ma taki sam wzór do damska?

Dziewczyny mam problem. Nie wiem jaka biżuteria pasowałaby do mojej sukienki
Góra i ramiączka są zdobione cyrkoniami, kamyczkami mocno błyszczącymi. Zastanawiam się czy zakładać do tego naszyjnik, a jak tak to jaki? Kolczyków nie noszę, więc odpadają
Góra sukienki w załączniku
Imo nic na szyję. Kolczyki, grzebień we włosy jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Enzunio, współczuję i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej, najważniejsze,że między Tobą i TZ wszystko dobrze

Świat Katarzyny - autko obłędne!

Ja od 4:20 nie śpię,bo się stresuję USC, do którego dziś idziemy tuż przed snem złapałam schizę, że odpis aktu urodzenia TŻ (jest z innego miasta) musi być wybrany max pół roku przed ślubem, a my wybraliśmy 6 i pół miesiąca przed, żeby dziś - na równe pół roku przed móc zaklepać datę i godzinę w usc w krakowie... nie wiem skąd mi się ubzdurało, ale tak gdzieś czytałam chyba dawno temu... umrę ze stresu, że dziś coś się nie uda, trzymajcie kciuki mam nadzieję że moje strachy są totalnie nieuzasadnione, ale boję się googlać w celu upewnienia się...

Ten odpis aktu musi być po prostu "świeży" tzn no nie sprzed 20 lat. Nie powinno być żadnych problemów

Ysia moim zdaniem rozpuszczone lub lekko podpięte - ma być drugi ślub, wtedy możesz sobie walnąć kok

Jak tak czytam ile się musicie nazałatwiać spraw związanych ze ślubem kościelnym to się niesamowicie cieszę że u mnie wystarczyły tylko 2 wizyty w urzędzie

U mnie bardzo kiepsko, jestem kolejną która ma ochotę odwołać całe to zamieszanie. Ale niestety nie przez osoby trzecie a przez tż

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-03-13 o 14:57
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:17   #4203
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuuuje ja podziwiam, w pol roku zorganizowac slub... panikowalabym jak glupia
My nie panikujemy, bo w organizacji stosujemy się do ponadczasowej zasady Króla Juliana "A teraz prędko, prędko zanim do nas dotrze że to bez sensu"

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:41   #4204
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale piękny makijaż mogłabym taki mieć, tylko kreski delikatniejsze

a mnie takie kreski baaaardzo się podobają

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Long4Lashes.
Stosuję jakiś miesiąc (?) i zaczynam widzieć naprawdę super efekty

tyle osób poleca, że sama chyba spróbuję
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 15:48   #4205
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość

Say piekny ten makijaz! Moge podkrasc? Na sejse narzeczenska bym sobie zrobila
W ogole to juz za dwa tygodnie a mnie buzie wysypalo zla jestem mam nadzieje, ze zejdzie..
jasne!
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
a mnie takie kreski baaaardzo się podobają
mnie też się bardzo podobają, ale w dniu ślubu planuję delikatniejszy makijaż. u mnie takie kreski dają dość mocny efekt
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:00   #4206
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

U mnie bardzo kiepsko, jestem kolejną która ma ochotę odwołać całe to zamieszanie. Ale niestety nie przez osoby trzecie a przez tż
Biedna... Czym zalazł Ci za skórę?
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:15   #4207
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:

Kochana, a masz może taką listę na komputerze...? Chętnie bym przygarnęła

Grace co się dzieje?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:20   #4208
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Grace co się dzieje?
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Biedna... Czym zalazł Ci za skórę?
Podejściem, do związku i do mnie... Niestety takie rzeczy wychodzą najbardziej w sytuacjach nerwowych/stresujących. Ale ja nie zamierzam go tym tłumaczyć, bo ja liczę właśnie na to że mój przyszły mąż będzie dla mnie oparciem w takich momentach, a nie sprawiał przykrości. Mam wrażenie, że nie dorósł do tego wszystkiego, że zdaje mu się że jest super przygotowany na w pełnie dorosłe i odpowiedzialne życie, a tak naprawdę jest 10latkiem. I na zawsze nim zostanie.

I gdybym go ciągnęła na siłę do ślubu to może bym to zrozumiała. Ale było zupełnie odwrotnie -> ja długo nie chciałam, on naciskał.
Stary 2014-03-13, 16:22   #4209
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny co się dzieje? Przesilenie wiosenne czy co, że takie nieprzyjemne sprawy wychodzą

W ogóle to zostało 5 miesiecy a mi się wydaje ze tyle rzeczy niezałatwionych. Któraś z Was kiedys wstawiała co załatwiła a co jeszcze jej zostało. Myślałam, że dodałam posta do ulubionych ale niestety nie.. Bardzo przydałaby mi się ta lista. Któraś z Was stworzy/wstawi?? Boje się, że w lipcu okaże się "jeszcze to, jeszcze to " i obudze się z ręką w nocniku..

Czekam na kuriera z dekoracjami, ma być za godzinę

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 16:46   #4210
Buczorek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co się dzieje? Przesilenie wiosenne czy co, że takie nieprzyjemne sprawy wychodzą

W ogóle to zostało 5 miesiecy a mi się wydaje ze tyle rzeczy niezałatwionych. Któraś z Was kiedys wstawiała co załatwiła a co jeszcze jej zostało. Myślałam, że dodałam posta do ulubionych ale niestety nie.. Bardzo przydałaby mi się ta lista. Któraś z Was stworzy/wstawi?? Boje się, że w lipcu okaże się "jeszcze to, jeszcze to " i obudze się z ręką w nocniku..
Ja mam takie same obawy jak czytam ile dziewczyny mają to aż się boję..! ale musi być dobrze...!
Stary 2014-03-13, 16:52   #4211
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Widzę, że sporo dziewczyn rezerwuje datę w USC...
A jak z konkordatowym? Dużo z Was bierze taki?

my też bierzemy konkordatowy i w tym miesiącu idziemy do księdza omówić szczegóły, no i myślę, że zaczniemy nauki od kwietnia tylko u mnie ciężko będzie to z pracą pogodzić, bo do późna pracuję

mimi bierzemy ślub tego samego dnia ale my to już wogóle nie mamy nic pozałatwiane oprócz daty i sali ah no i suknię już mam wybraną
Stary 2014-03-13, 17:01   #4212
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Podejściem, do związku i do mnie... Niestety takie rzeczy wychodzą najbardziej w sytuacjach nerwowych/stresujących. Ale ja nie zamierzam go tym tłumaczyć, bo ja liczę właśnie na to że mój przyszły mąż będzie dla mnie oparciem w takich momentach, a nie sprawiał przykrości. Mam wrażenie, że nie dorósł do tego wszystkiego, że zdaje mu się że jest super przygotowany na w pełnie dorosłe i odpowiedzialne życie, a tak naprawdę jest 10latkiem. I na zawsze nim zostanie.

I gdybym go ciągnęła na siłę do ślubu to może bym to zrozumiała. Ale było zupełnie odwrotnie -> ja długo nie chciałam, on naciskał.
Piękne słowa powiedział mi kolega kiedyś - też myślałem, że jestem dorosły, gdy miałem dwadzieścia kilka lat, a po trzydziestce widzę, że ciągle postępuję niedojrzale. Niestety mężczyźni po skończeniu jakiegoś wieku myślą, że już wiedzą na czym świat polega, a tak nie jest. Gdy u mnie w związku czułam się niezrozumiana tłumiłam to w sobie, a w konsekwencji oddalałam od TŻ'a. Miało to swój powód właśnie w niezrozumieniu i braku akceptacji, pomocy w trudnych sytuacjach. On myślał, że gdy coś powie to pomaga, a czasem gorzej dobijał. Skończyło się wielką kłótnią i moim wykrzyczeniem przez łzy, że to nie jest wsparcie oraz wszystko to, co mnie bolało. Długa to była praca i nadal nad tym pracujemy, choć wydawać się może, że po tylu latach już się dograliśmy. Rozmawiajcie Kochana, mów mu twardo co jest nie tak. Niech się wkurza, mówi, że tak nie jest, jednak będzie o tym myślał. Mów. Musi zrozumieć.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:11   #4213
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, a masz może taką listę na komputerze...? Chętnie bym przygarnęła

Grace co się dzieje?
Sprawdz u mnie w klubie

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

Jakbym o swoim tz czytala... Niestety mezczyzni sa jednak uleoieni z innej gliny niz my
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:44   #4214
Linaewen
Zakorzenienie

5 rocznica naszego związku.
Mój Eru, jak to zleciało...
Zawsze w okrągłe rocznice przypomina mi się K. mówiący w pierwszą "miesięcznicę"-"to nie fair, że to dopiero miesiąc, ja bym chciał już rocznice liczyć!"
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 17:54   #4215
czekooczekolada
Zakorzenienie

Sunrise ja też konkordatowy biorę

ewaden niech siostra moze jeszcze animatorke psu załatwi

enzunio a co im do tego że Tż przejmuje Twoje nazwisko ? wstydziliby sie odzywac na ten temat..

ParisParisienne my nie robimy prezencikow(oprocz ciastek na odchodne ktore sa w cenie kateringu) , szkoda nam kasy, i tak samo wesele nas wyniesie tyle ze klekajcie narody

say-hello powodzenia na tancach !

hoonda witaj

rabbitka czemu malo slubny nastroj ??

swiat_katarzyny super ! ja sie wlasnie obawiam masakrycznie tego paypala, dlatego jeszcze nic z ebaya nie zamowilam to prawda ze oni pobieraja jakas prowizje z konta jak sie zakupy robi, przy przelewaniu ?

paula600324 my na luzie czekalismy z zaklepaniem daty w Kosciele, a jak poszlismy to sie okazalo ze sa juz 3 sluby zarezerwowane i moja godzina zajęta no i mamy godzine wczesniej niestety, ale trudno składamy się na pół wszyscy na dekoracje kosciola, bedzie taniej

Linaewen -

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-13, 18:02   #4216
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Mi też się podoba, po prostu jestem zdziwiona, że sieciówka bierze się za suknie. Chociaż może nie ma się co dziwić, chcą zarobić i tyle
Na pewno chcą zarobić, a przy okazji może pomogą szukającym sukienki na skromne przyjęcie, sesję lub ślub na plaży

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, mało się odzywałam, bo mielismy z Tż małe problemy (nie między sobą, bo między nami jest cudownie) i dzisiaj rano zastanawialiśmy się czy nie odwołać wesela (ślub wziąć, ale przeprosić gości i olać wesele), rodzice Tż mieszają, po czterech latach mogę powiedzieć, że szczerze ich nienawidzę, to źli ludzie, serio, bardzo źli...
No ale jestem, witam nowe PM
I chciałam się pochwalić, że naukę walca skończyliśmy, zaczęliśmy inne tańce
Enzunio mam nadzieję że wszystko jest już ok?
Nie dajcie się!

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
śliczne obrączki, pięknie wygląda u Ciebie na palcu!
w ogóle Wy wszystkie tu macie takie długie ładne palce, ja pomimo tego, że jestem szczupła mam raczej krótkie i trudno nazwać je smukłymi
Nie wszystkie Ja mam krótkie palce, w dodatku serdeczne są krzywe

Kasiu auto jest super!

Ewaden takie zachowanie rodzeństwa twojego TŻ to wg mnie straszna bezczelność... poza sprawieniem przykrości nie widzę innego powodu żeby tak mówić a ostatni komentarz jest po prostu poniżej poziomu

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zaczelam sie zastanawiac czy w ogole robic jakies prezenciki dla gosci ? w sumie to zawsze jakis wydatek i nie koniecznie doceniony przez wszystkich... Duzo gosci zapomina o tych upominkach i zostaja potem na stolach, takze juz sama nie wiem
Jak Wy w koncu robicie?
My dajemy pudełka z ciastem, inne prezenciki to dla mnie zbędny wydatek.

Ciukulada u nas też są dwie. Tylko nie wiem czy nie będę musiała iść 3 razy... bo będę chrzestną czerwcu i nie wiem czy ta spowiedź da się potraktować jako przedslubną i jako chrzestna jednocześnie

Cytat:
Moje strachy okazały się totalnie niesłuszne ta daaa!

13.09.2014r. g. 15:55

Pół roku

U mnie też dziś pół roku!
I z tej okazji poszlismy do kancelarii i pokłóciliśmy się

Strasznie nerwowa robię się przez ten ślub...

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś "skupiała się sama " na tym dniu skupienia? Bo sprawdzam jak u nas w deciezji są i wypada , że Tż będzie w 1 niedziele miesiąca a wtedy stasznie daleko od nas są te dni :P i może poszłabym sama wtedy kiedy będę mieć pod nosem tylko czy sie tak da?
Niestety nie pomogę bo to jeszcze przede mną

Cytat:
jaki make-up! mój faworyt do ślubu
https://www.youtube.com/watch?v=_50DlltpTOY
Cudowny! zapisuję!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
paula Faktycznie sukienka jest bardzo zdobna - myślę, że kamienie wystarczą. Zerknij tutaj - ja bym Cię widziała w czymś takim.

Lemon_Drop O, wokal plus skrzypce to też świetne połączenie A ile u nas będzie kosztowało - nie mam pojęcia, wysyłam zapytania. Dla porównania - wokalistka u nas kosztuje 200-400 zł, chór gospel 10-osobowy 1100-1500 zł. Mam nadzieję, że jednak mniej niż chór gospel
Przepiękny ten naszyjnik!
Co do oprawy mszy:na chór gospel mnie nie stać Póki co mam takie opcje: 3 dziewczyny śpiewające + skrzypaczka - 400zł, 1 dziewczyna śpiewająca + skrzypaczka - 200zł, więc nie jest źle

Hoonda witaj!

Cytat:
Nie lękajcie się Misiu, te Panie tam po to są Ja też chciałam ją kupić , ale mój budżet w tym miesiącu płace i krwawi...Może skusze się po ślubie już
Mój też ostatnio mocno kuleje... może zazyczę sobie na imieniny od TŻ

Cytat:
Mam nadzieję że wyjasnicie sobie wszystko i uda wam się porozumieć wiem co czujesz, bo własnie o podobną sprawę dziś pokłóciłam się z TŻ... czasem myslę że żyję w innym świecie

Cytat:
Aby mieć salę i zespół, resztę da się załatwić z palcem w nosie żałuję że nie wzięliśmy wczesniejszego terminu... niedługo bylibyśmy po

Gratuluję studniówek, innych rocznic i miesięcznic!

Na dziś się żegnam bo uciekam na imieniny do teściowej
Stary 2014-03-13, 18:03   #4217
TysiaBB1989
Rozeznanie

prędkość z jaką piszecie te wiadomości jest po prostu powalająca...
u mnie ślubne sprawy stoją a tylko licznik z dniami leci
Stary 2014-03-13, 18:14   #4218
cude
Zadomowienie

docik10, ale wierszyk Ładnie brzmi

klaudyna, raczej tak. U nas i na nauki można samej chodzić Są dla każdego.

Sunrise28, bierzemy konkordatowy. Czasem przez myśl przeleci mi jedynie kościelny, ale TŻ wystukuje mi to z głowy.

hoonda, witaj

paula600324, kupiłam na all. Pytałam u jubilerów o jakieś, ale nie mieli nic ładnego Zazwyczaj nie mieli czegokolwiek lub były takie duże, jak się kiedyś nosiło... Ładne wstawiłaś

Przyszła dziś sukienka, taka jak KateNoir. Czekałam dwa tygodnie Muszę ją troszkę dopasować do figury - wiem, że taki krój itd., ale wolę mniej wiszące ubrania
Jutro podzwonię po poradniach i zapytam czy potrzebujemy tego skierowania. W sobotę idę do okulisty po soczewki Dziś wieczorem wyślemy zamówienie na zaproszenia.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:19   #4219
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Moje strachy okazały się totalnie niesłuszne ta daaa!

13.09.2014r. g. 15:55

Pół roku

Gratuluję.
Fajna godzina!

Cytat:
jaki make-up! mój faworyt do ślubu
https://www.youtube.com/watch?v=_50DlltpTOY
Świetne powieki, chociaż rzęsy jak dla mnie zbyt dramatyczne.

Cytat:
Jak tak czytam ile się musicie nazałatwiać spraw związanych ze ślubem kościelnym to się niesamowicie cieszę że u mnie wystarczyły tylko 2 wizyty w urzędzie
Aż dwie?
No chyba, że już liczysz z zawarciem związku małżeńskiego to u nas też dwie.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość

Czekam na kuriera z dekoracjami, ma być za godzinę
Moja lista na dzień dzisiejszy.

ZROBIONE
Foto
DJ
USC
Suknia
Biżuteria
Buty
Makijaż (ustalona godzina)
Fryzjer (ustlona godzina)
Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi
Zebrane zdjęcia do prezentacji
Alkohol (bez win musujących)
Drewniane litery na stół młodych
Jesteśmy w trakcie zapraszania gości
Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne )
Piosenka na pierwszy taniec
Bolerko
Ozdoba do włosów
Tort
Weselni goście zaproszeni
Obrączki
Koszyczki ratunkowe – one same i wszystko do nich kupione
Dogadany bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto (muszę się tylko spotkać z florystką i spisać umowę - pewnie w przyszłym tygodniu)
Auto - wybrane, klepnięte (w niedziele jedziemy spisać umowę)

DO ZROBINIA:
Marzec:
Zrobić i rozesłać zaproszenia na sam ślub
Dać spinki do koszuli TZ do czyszczenia
Zrobić prezentację zdjęciową.
Kupić bieliznę i pończochy
Kupić cały strój dla Pana Młodego
Obdzwonić gości którzy nie przekazali info o przybyciu i zebrać info o rezerwacji pokoi w hotelu
Ustalić szczegóły z DJ/FOTO
Iść na przymiarkę sukni oraz na makijaż i fryzurę próbną (wszystko tego samego dnia)
Pomalować drewniane litery
Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
Ustalić ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazać info o ilości gości na sali oraz liczby pokoju które wynajmą goście
Kwiecień:
Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
Usadzić gości na sali
Kupić wina musujące
Kupić pojemniki jednorazowe na jedzenie
Przygotować winietki i tablice rozsadzenia gości
Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
Kupić brakujące potrzebne kosmetyki
Przygotować kosmetyczkę, ubrania na niedzielę i wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę
Zrobić paznokcie – hybrydy w piątek przed ślubem

Lista do drobienia nadal nie krótka, ale jestem jakoś dziwnie spokojna, że czasowo wszystko jest ok - jakby nie parzeć najważniejsze rzeczy mamy.
Ale strzeżonego.. więc w związku z tym powstaje do Was pytanie: O CZYM ZAPOMNIAŁAM?

Wybraliśmy i zarezerwowaliśmy auto!
Pojedziemy czarnym Chryslerem 300C.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2008_chrysler_300-pic-34750.jpg (77,7 KB, 14 załadowań)

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:21   #4220
activelifestyle
Rozeznanie

Ja mam organizer ślubny i jak będę miała chwilę to napiszę co polecają do kiedy załatwić

A co do przesilenia i kłótni przedmałżeńskich... U mnie też było ostatnio nieciekawie :/ Po tygodniu rozłąki rozmawiam z TŻ, opowiadam co załatwiłam do wesela, opowiadam o sukni, o tym jaka jestem szczęśliwa, a on mi na to, że przeżywam ten ślub jak jakiś pogrzeb... Nie wiecie jak mi się zrobiło przykro....
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 18:27   #4221
mimi_77
Zakorzenienie

ijaa dziękuje Kochana! o to mi chodziło
piękny samochód - elegancki i dostojny

swiat katarzyny gratuluje jaguara! piękne auto

A my? NAwet nie wiem czy mamy samochód do ślubu.. Zawsze była mowa , że pojedziemy swoim ale w tym roku były problemy finansowe i go nie kupilismy... Wujek TŻta się zobowiązał , że nas zawiezie a ma kremowego mercedesa okularnika. Wspomnę tylko, że one mi się kompletnie NIE PODOBAJĄ ale co zrobić nie będzie innego to się pojedzie tym....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:19   #4222
ParisParisienne
Rozeznanie

ale ten czas leci jeszcze chwile i juz sie posypia nasze sluby
Ja musze na spokojnie usiasc i rozplanowac raz jeszcze co, jak i kiedy. Lacznie z zaliczeniami na uczelni Bo slub slubem, ale obok sie jeszcze normalne zycie toczy i jednak w kalendarzu trzeba uwzglednic rozne rzeczy...

U mnie po lekkich spieciach nastala sielnaka i TZ jest uroczy. Ostatnio nawet zaczal sie bardziej angazowac
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:29   #4223
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Aż dwie?
No chyba, że już liczysz z zawarciem związku małżeńskiego to u nas też dwie.
Bo musieliśmy poprawić podanie o ślub plenerowy, bo nie było wszystkich potrzebnych danych

Cytat:
Jakbym o swoim tz czytala... Niestety mezczyzni sa jednak uleoieni z innej gliny niz my
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że wyjasnicie sobie wszystko i uda wam się porozumieć wiem co czujesz, bo własnie o podobną sprawę dziś pokłóciłam się z TŻ... czasem myslę że żyję w innym świecie

Cytat:
Piękne słowa powiedział mi kolega kiedyś - też myślałem, że jestem dorosły, gdy miałem dwadzieścia kilka lat, a po trzydziestce widzę, że ciągle postępuję niedojrzale. Niestety mężczyźni po skończeniu jakiegoś wieku myślą, że już wiedzą na czym świat polega, a tak nie jest. Gdy u mnie w związku czułam się niezrozumiana tłumiłam to w sobie, a w konsekwencji oddalałam od TŻ'a. Miało to swój powód właśnie w niezrozumieniu i braku akceptacji, pomocy w trudnych sytuacjach. On myślał, że gdy coś powie to pomaga, a czasem gorzej dobijał. Skończyło się wielką kłótnią i moim wykrzyczeniem przez łzy, że to nie jest wsparcie oraz wszystko to, co mnie bolało. Długa to była praca i nadal nad tym pracujemy, choć wydawać się może, że po tylu latach już się dograliśmy. Rozmawiajcie Kochana, mów mu twardo co jest nie tak. Niech się wkurza, mówi, że tak nie jest, jednak będzie o tym myślał. Mów. Musi zrozumieć.
Pięknie to powiedział, ten Twój kolega.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, przykre jest, że nie jestem w tych moich odczuciach odosobniona i że niektóre z was też muszą się smucić
Stary 2014-03-13, 19:43   #4224
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

paula600324 my na luzie czekalismy z zaklepaniem daty w Kosciele, a jak poszlismy to sie okazalo ze sa juz 3 sluby zarezerwowane i moja godzina zajęta no i mamy godzine wczesniej niestety, ale trudno składamy się na pół wszyscy na dekoracje kosciola, bedzie taniej
Na szczęście moja godzina była wolna, para przed nami zapisana była na 15, my na 16

Moje prezenciki dla gości w załączniku. Będą nasze inicjały i data
Ciasta ani alkoholu na pożegnanie nie przewiduje, bo ciasta i alkohol mamy w cenie w sali. Kupimy jedynie alkohol na bramy, tylko zastanawiam się ile tego kupić
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:44   #4225
marylka80
Zadomowienie

Witam wszystkie PM 2014

Widze, że przygotowania pełną parą Ale wam zazdroszcze, że ten piękny dzień dopiero przed wami Ja jestem PM 2012 i już za niedługo stuknie nam 2 lata Też przygotowywałam swój ślub z całą ekipą wizażową do dzisj sobie plotkujemy, ale już w klubie...no dobra, do rzeczy, bo sobie pewno myslićie, czego w takim razie tutaj chcę, skoro już po ślubie jestem

Pamiętam, że kiedy planowałam swój ślub marzyła mi się sesja zdjęciowa w jednym z europejskich miast...romantyczna Wenecja, Paryż, Rzym albo pachnaca lawendą Prowansja. Niestety, jak to w życiu bywa, nie udało mi się do końca spełnić marzenia, bo wynajęcie fotografa i zapłacenie mu za podróż przekraczały nasz budżet finansowy. Wiem, że wiele osób marzy o takiej sesji, jednak koszty często stają na przeszkodzie w ich realizacji.

Stąd właśnie mój pomysł Ponieważ często z mężem podróżujemy i fotografujemy, pomyśleliśmy, że skoro już jesteśmy w takim pieknym i romantycznym miejscu jak Prowansja, Malta, czy Sycylia, dlaczego by nie poświęcić jednego dnia na jakąś szaloną sesję dla zakochanych

W lipcu, dokładnie pomiędzy 5-15 będziemy przebywać w Prowansji. W tym czasie kwitnie tam lawenda i oczami wyobraźni widzę tam już jakaś piękną PM w rozwianej sukience, z bukietem lawendy w ręku Mam w głowie mnóstwo pomysłów na sesje zdjeciowe i strasznie chciałabym je zrealizować

Oczywiście w grę wchodzi również inne miasto, wtedy moglibyśmy uzgodnić wspólnie termin i miejsce. Teraz tanie linie mają pełno różnych promocji i za parę groszy mozna polecieć do Hiszpani, Portugalii czy Włoch. Oczywiście, my płacimy za swój przelot. Może udałoby się zorganizować wyjazd tak, że np dwie lub trzy pary byłyby chętne na ten sam termin w tym samym miejscu, wtedy koszty sesji rozłożyłyby się.

Napiszcie koniecznie co o tym myślicie. Czy ewentualnie byłaby któraś z was zainteresowana takim pomysłem. Oczywiście do wgladu nasze portfolio, ale to dla zainteresowanych osób na Priva, nie chce żeby mi tutaj ktoś zarzucił reklamę, bo zupełnie nie o to chodzi

Czekam na wasze opnie, co myślicie o takim pomyśle?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:44   #4226
fascinata
Raczkowanie

Poddaję się Mam już dość myślenia o tym ślubie.

Dni lecą, a ja ciągle nie mam na nic czasu - obrączek brak, zaproszeń brak, butów i bielizny brak, tortu brak, makijażystki i fryzjerki też - a najgorsze że nie mam ani pomysłu, ani nawet nie zaczęłam się za tymi rzeczami rozglądać

Już nawet nie wchodzę na forum bo nie chcę się dołować ile już macie
Stary 2014-03-13, 19:45   #4227
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

My jedziemy tym samym tylko białym ja chciałam koniecznie białe auto, a TŻ wybrał markę dużo płacicie?

U nas sprawy ślubne nieco stanęły w miejscu, teraz bardziej skupiamy się na mieszkaniu
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 19:55   #4228
mala_czarna_21
Zakorzenienie

marylko my bardzo chętni bylibyśmy na taką sesję, tylko nie wiem jak będziemy stać z urlopami na wakacjach sami często polujemy na tanie loty i uwielbiamy podróżować. Pomysł jest świetny i bardzo orygialny
pogadam z moim TZ i najwyżej będę się kontaktować z Tobą bliżej czasu

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:03   #4229
mojakaren
Zakorzenienie

witam się wieczornie, po siłowni, fit ball niby niewinny, ale daje wycisk

Cytat:
Dziękuję Wszystkim Cieszę się, że godzina się podoba, bo ja chyba bym wolała okrągłą 16, ale co zrobić

Nie mam pojęcia, bo zapytałam po prostu o najpóźniejszą Wydaje mi się, że co 15 minut (albo 25min?), co jest trochę przykre, że to taka masówka, ale z drugiej strony, co zrobić, myślę, że i tak będzie cudownie
teraz to już takie wszystko naoczne się stało
wcale nie masówa, dla Was to najpiękniejsze minuty życia!

hoonda witaj
własny projekt sukni - brzmi super

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Nam 8 rok razem idzie:P od dawna wiedzieliśmy , że chcemy wziąc ślub wiec jak się trafiła okazja kursu przedmałżeńskiego to go zrobilismy i wtedy równiez było bardzo dużo par które nie miały jeszcze zaplanowanego ślubu , ba były nawet pojedyńcze osoby , które w razie potrzeby chciały mieć już tą rzecz z głowy
A wszytskim mającym problem z poradnią polecam Kraków- Salwator , co tydzień w poniedziałki , Pani przyjmuje od 17-18 , bez zapisów , bez porblemu , raz i z głowy .
właśnie tak się wybieramy, słyszałam dużo takich opinii
ale jakoś tak przekładamy z tygodnia na tydzień

rabbitka a gdzie będzie sesja narzeczeńska, w jakim klimacie?

Cytat:

super
paypal faktycznie na początku jest problematyczny

Grace O Malley trzymaj się!
trudno powiedzieć, że to minie, skoro masz wrażenie, że TŻ jest niedojrzały, a głupotą jest mówienie, że po ślubie to się zmieni ...

Cytat:
My nie panikujemy, bo w organizacji stosujemy się do ponadczasowej zasady Króla Juliana "A teraz prędko, prędko zanim do nas dotrze że to bez sensu"
rozwaliłaś mnie tym

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
5 rocznica naszego związku.
Mój Eru, jak to zleciało...
Zawsze w okrągłe rocznice przypomina mi się K. mówiący w pierwszą "miesięcznicę"-"to nie fair, że to dopiero miesiąc, ja bym chciał już rocznice liczyć!"

to tylko kolejny dowód na to jak czas zapiernicza

Cytat:

co do dawania podarunków - u nas nic nie będzie, no sorry, ale alko i ciasto na odchodne chyba robią już robotę nie mówiąc o całej imprezie + poprawiny + noclegi ....

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 20:09   #4230
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie PM 2014
)
Witaj przeczytałam twoją wypowiedź dwa razy i wciąż się zastanawiam, czy dobrze zrozumiałam To wy chcecie wykonać sesję innej parze, tak? Ja byłabym chętna, ale niestety lipiec całkowicie odpada, bo na początku sierpnia jest nasze wesele.. Byłoby idalnie, gdyby to się zgrywało z naszą podróżą poślubną...

ale piękne torty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 55fe69735fe9da76c3229da168e1cbbe.jpg (39,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1dbdcbdb9a074368dd0fba7ded49a07c.jpg (52,9 KB, 28 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości