|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Cytat:
nie dam rady bez owocow...do tego mam taki tryb pracy ze srednio mi to pasuje-gdybym byla w domu to co innego-a ja wychodze o 8 i wracam po 18... nieznosze wymyslac coja bym zjadla... moze po weekendzie jednak sprobuje, ale nie sadze, wczoraj sprobowalam i du** tam jak mi sie chce jesc w pracy to szlag mnie trafia ze nie moge przegryzc owocow:/ a pracuje na recepcji wiec srednio w ogole moge jesc przy biurku...mam niby do zrzucenia jakies 3 kg - nie wiem, moze zaczne poprostu jesc mniej weglowodanow ale jesc je nadal, tak czy siak od dawna nie jem bialego chleba i ziemniakow, wiec coz...moze troche skakac na skakance i moze rower?
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Wszystkie Plażowiczki
Czas na Plażę zbliża się nieubłaganie , dawno mnie u Was nie było, trochę nagrzeszyłam ale trzymam się, w sumie miałam wachania 2 kg w przód ale to chwilowe wachania, więc wagę trzymam Mam upragniony rozmiar 36 i jestem naprawdę szczęśliwa, że w tym rozmiarze, jak za dawnych lat przyszło mi powitać lato. Dziewczyny będące na tej diecie, trzymajcie się, naprawdę warto, a jeśli pogrzeszycie trochę to później wracajcie na odpowiedni tor i będzie dobrze.... Ja od lutego jestem szczęśliwa bardzo że udało mi się na Diecie Plaż Południowych zrzucić wagę, zwłaszcza jak zanoszę swoje ciuchy z zeszłego roku do zwężenia |
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
Dorinka 30 gartuluje efektów
Po takich postach, naładowanych pozytywną energia i optymizmem, od razu plażowanie wydaje się prostrze Dzięki Ja ostanio dość dużo nagrzeszyłam i waga trochę ruszyła się do góry, więc dziś z podkulonym ogonem wracam do plażowych nawyków żywieniowych. Mój cel to 57 kg Skoro inni dali radę to ja też dam
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
za tydzień się mierzę, w trakcie tego tygodnia jedynym grzechem był plasterek sera wczoraj, i kawalątek kiełbasy
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
oreganka masz swietny avatar, chcialabym miec taka figure jak ta kobieta na zdjeciu, i do tego jeszcze tak opalona...
ja narazie nie plazuje, zjadlam dzis czekolade. jestem idiotka i tyle. moze uda mi sie w koncu wziac za siebie
|
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4447 |
|
Zadomowienie
|
A kto by nie chciał
No ale dziewczyny lato dopiero się zaczyna i wszystko przed nami idealny wzór już jest teraz wystarczy go osiągnąć
|
|
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
dzis przegladalam o2 i zobaczylam te zdjecia:
http://e.pudelek.pl/p2509/8d0fe8ae001a30c146699051 http://e.pudelek.pl/p80/136b3bc5000c7d7a46699075 http://e.pudelek.pl/p2711/2c4412a3000affc64669908b http://e.pudelek.pl/p1290/884d989b001284e5466990ad jejciu, chce tak wygladac, chce w wakacje tez tak sobie chodzic w spodenkach.....
|
|
#4449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż wiem, że w moim wypadku nie jest to realne (długość i grubośćkości, wzrost poza tym np biodra będę miała zawsze szersze, bo mam szeroką miednicę itp) ale zapisałam się dziś do Gymnasionu (w nagrodę za pięknie zdaną sesję, a co tam ![]() poza tym teraz, mam już czas, więc rower, bieganie i basen ... ![]() zobaczymy ile przez miesiąc można wyrzeźbić i spalić
|
|
|
|
|
#4450 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Plażowiczki
![]() Ja w długi weekend sporo pojeździłam na rowerze, pospacerowałam, nawet troszkę popływałam ale zjadłam też baaardzo dużo orzechów i generalnie miałam wrażenie że za dużo jem a tu proszę dzisiaj się zwazyłam i jest 55 kg wreszcie waga się ruszyła strasznie się cieszę i dostałam mega porcję motywacji dodatkowo od ponad tygodnia wcieram w siebie ujędrniająco wyszczuplające serum Eveline i już widzę efekty trzymajcie się dziewczyny, naprawdę warto ;*
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co jeszcze mnie cieszy, że po tej Diecie nie ma cholernrgo JO-JO ![]() Ale prawda jest taka, że zmieniłam sposób odżywiania na stałe, oczywiście nie katuję się, ale białe pieczywo u mnie praktycznie nie istnieje, ziemniaków i białego ryżu też unikam, słodyczy i soków- zero....- nie są to naprawdę wielkie wyrzeczenia a za konsekwencję dostaje się tu niezłą nagrodę- UPRAGNIONĄ WAGĘ!!! P.s. Na tej Diecie odchudziłam też mojego Tża- wynik 8 kg. POWODZENIA!!! |
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dniach wracam do plażowania. Zrzuciłam 10 kilo na pierwszej fazie i kawalku drugiej, ale od świąt wielkanocnych nie dietuję za bardzo. Moje jedzonko to raczej grzech na grzechu, ale mimo wszystko nie przytyłam! Dodatkowo powiem Wam że wczoraj kupiłam sobie spodnie rozmiar 30 (w zeszłym roku kupiłam spodnie rozmiar 33 i w styczniu 2007 zaczeły być na mnie za ciasne).
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
_Anusia_ skoro waga się ruszyła to teraz będzie już z górki. Trzymam kciuki za dalsze sukcesy. Ja również łączę dietę z balsamami ujędraniającymi oraz masażami i widzę efekty
Viris, gratuluję efektów Dobrze wiedzieć, że po diecie SB faktycznie nie ma efektu jo-jo Rozmiar 30 to brzmi pięknie
|
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dołączę się raz jeszcze.
![]() Byłam kiedyś na SB, ale zawsze coś (czyt. ja sama) stawało mi na przeszkodzie. Mam nadzieję, że teraz będzie inaczeeej. ![]() Tym samym - witam na plaży.
|
#4455 |
|
Rozeznanie
|
magi81- obyś miała rację
ostatnio daję się ponieść truskawkom, ale mam nadzieję że to się nie odbije na wadze, w końcu druga faza w pełni i dziękuję za kciuki ![]() Westalka witamy na plaży trzymam kciuki żeby tym razem udało Ci się wytrwać ;* ![]() Viris jak Cię tu dawno nie widziałam a Ty zawsze z Dorinką najlepiej nas tu wszystkie mobilizowałyście to życzę udanego powrotu i jeszcze większych sukcesów ![]() Ehh to słoneczko za oknem tak cudownie motywuje do dietowania... już sobie wyobrażam siebie na prawdziwej plaży bez kompleksów i ciągłego narzekania na siwoje ciało... i powiem Wam, że to świetne uczucie ![]() Miłego popołudnia Plażowiczki
|
|
#4456 |
|
Zadomowienie
|
westalka i viris witamy na plaży
![]() ![]() ja dzisiaj jestem po pierwszych zajęciach w gymnasionie.. uff czuję że jednak mam mięśnie brzucha, tylko trzeba je wyciągnąć spod tłuszczyku- ale ten przyjemny ból mówi, że jest nadzieja, one tam SĄ ![]() a poza tym jak któraś jest na II f, to w Lidlu jest taki fajny napój- mleko+sok owocowy, oczywiście light pyszniutki na taką pogodę i można sobie zabrać w buteleczce
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
W Lidlu to dla Plażowiczek są fantastyczne pistacje. Gdyby nie one to nie wiem czy byłabym teraz lżejsza o 10 kilo. Skutecznie umilały mi całą dietę
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
jak tam plażowiczki?
ja w niedzielę się mierzę i ważę ciekawe co będzie... na razie nie grzeszę, w niedzielę mam imprezę rodzinną, muszę coś pokombinowac żebym też coś mogła zjeść
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
viris a to są jakieś specjalne pistacje, czy normalne tyle że pyyysszzznnneee ?
może macie jakieś inne godne polecenia produkty, któymi można sobie dietkowanie umilić? bo mnie np Lidl bardzo pozytywnie zaskoczył ![]() ![]() PS. a tak w ogóle viris, to gratuluję wyników- 3 rozmiary jeansów!! to motywuje ![]() i miłego dnia na plaży dziewczyny!!
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Oj motywuje motywuje
Jestem bardzo szczęśliwa. Co do pistacji to w Lidlu jest jeden rodzaj. Opakowanie duże - kosztuje koło 16 zł (była niedawno promocja i kosztowały 12). Wychodzi nie dość że w sumie tanio (na kilogramie) to są duże, mało się trafia "niedobrych" i ogólnie tylko je szamać. Felixy są ohydne, często robaczywe. Jeszcze są dobre w miarę pistacje z firmy AROMAT - ale wszystkie się chowają i cenowo i smakowo i jakościowo przy tych z LIDLA. Polecam na prawdę |
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia coś wspominała o motywacji
Kiedyś myślałam, że to nierealne, że już to paskudztwo będę miała zawsze, okazuje się że odpowiednia dieta daje rezultaty. Ja pożeram duuużo pomidorów, do wszystkiego, i wszystko co się da robię w sosie pomidorowym- ponoć one mają taki zbawienny wpływ na cellulit I jeszcze jedno chciałam Wam polecić tabletki OMEGA3, zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, których jest zbyt mało w naszej diecie i dodatkowo powodują, że nie tyje się w partiach- uda - tyłek - brzuch. Moja koleżanka twierdzi, że to one zlikwidowały jej cellulit , w każdym razie POLECAM- 60 TABSÓW OK. 19 ZŁ. , łyka się jedną dziennie.Pisały o nich także dziewczyny na Fitnessie. |
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Dorinko, również to zauważyłam u siebie
Gorąco polecam
|
|
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam do was... bo mi sie przytyło... ale to dluga historia... mam zamiar wytrzymac do konca
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
a ja w sumie juz od 133 dni mam calkowicie nowy sposob odzywiania, wszystko dzieki SB
Co jest dla mnie najwazniejsze zniknely nieprzyjemne problemy jelitowe, no i waga spadla w sumie o 15 kg. Pierwsza faze trzymalam ksiazkowe 14 dni, druga moze miesiac, a teraz jem sobie juz wszystko jak na 3 faze przystalo, nawet pizza sie czasem zdarzy zyc nie umierac
|
|
|
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nasiliły się nieprzyjemne dolegliwości jelitowe
właśnie jak zaczęłam sb, a powinno być chyba na odwrót
|
|
#4466 |
|
Zadomowienie
|
takie mam pytanko, czy jak zjem danio to czy sie wielka tragedia stanie? ja wiem ze tam cukier i nie wolno ale ja w pracy nie mam co jesc!!!
|
|
#4467 |
|
Konto usunięte
|
Z tego co czytalam w pierwszej fazie moga sie nasilac, na mnie zbawiennie dzialaja od drugiej fazy platki owsiane, brak bialego pieczywa i slodyczy
|
|
|
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nici z odcukrzania skoro zjesz cukier [1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;4556519]Z tego co czytalam w pierwszej fazie moga sie nasilac, na mnie zbawiennie dzialaja od drugiej fazy platki owsiane, brak bialego pieczywa i slodyczy [/quote]hmm nie wiedziałam że w I fazie tak się może dziać u mnie fatalnie z tymi sprawami... już nie wiem co robić
|
|
|
#4469 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was goraco! Od wczoraj jestem na SB, milo wiedziec ze nie jestem sama
Moja waga wyjsciowa 65,5kg , wzrost 165cm. Moj plan to 55kg (chociaz 50kg tez niezle ).
|
|
|
|
#4470 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, chyba za duzo zjadłam na obiad
![]() I faza: piers z kurczaka, obtaczana w jajku, posypana minimalna iloscia wegety, usmazona na oliwie i... no wlasnie. Duuuuuuuuuuzo sałatki z : kapusty pekinskiej, salaty, fasolki szparagowej, kalafiora, pomidora, łyzeczki jogurtu 0 %. jajka Cholera, zawsze musze cos schrzanic;/ |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Człowiek potrzebuje wszystkich składników więc na dłuższą mete nie wolno ich całkowicie eliminować. Przcież nawet lody są od czasu do czasu wskazane dla zachowania zdrowia psychicznego i dobrego samopoccucia
nie dam rady bez owocow...
jak mi sie chce jesc w pracy to szlag mnie trafia ze nie moge przegryzc owocow:/ a pracuje na recepcji wiec srednio w ogole moge jesc przy biurku...

Dzięki