Plotkowy dla dietetyczek :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-06-13, 21:05   #3751
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Witam
Dzisiaj mam jakiś okropny dzień,wszystko mnie boli,nic mi się nie chce.
Miałam opisać wrażenia po pójściu do fryzjera,a więc jestem bardzo zadowolona.Fryzjerka świetna,1 klasa,zafarbowała mi super włosy,kolor pełen blasku i prawdziwego blondu bardzo profesionalnie wyregulowała mi brwi i ślicznie mnie uczesała(bardzo żałuję,że nie mam żadnych zdjęć,ponieważ nie było fotografa ).Troszkę pokrzyczała,na 'mojego' byłego fryzjera,powiedziała że mnie tak poobgryzał,że nawet uczennica by tego tak nie zrobiła musiała mi podciąć włosy o 2cm,ale jest dobrze,w końcu wyglądam w miare normalnie.

Ewusiu na pewno wszystko będzie dobrze z Twoją nóżką a do jakiego szpitala się wybierasz?.Wątpie,żeby u nas strajkowali tak 'na całego'

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 21:11   #3752
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość
uffff wpisy pozytywne Jutro kolejny, w pt nastepny a pozniej juz sesja...Alei ważne, ze w piątek wsiadam w pociąg do Katowic i nie zamierzam myslec o nauce, chociaz we wtorek egz...No nic, najwyzej przyjade na wrzesien
do Katowic? jak miło tak jaby znajome okolice

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Witam
Dzisiaj mam jakiś okropny dzień,wszystko mnie boli,nic mi się nie chce.
Miałam opisać wrażenia po pójściu do fryzjera,a więc jestem bardzo zadowolona.Fryzjerka świetna,1 klasa,zafarbowała mi super włosy,kolor pełen blasku i prawdziwego blondu bardzo profesionalnie wyregulowała mi brwi i ślicznie mnie uczesała(bardzo żałuję,że nie mam żadnych zdjęć,ponieważ nie było fotografa ).Troszkę pokrzyczała,na 'mojego' byłego fryzjera,powiedziała że mnie tak poobgryzał,że nawet uczennica by tego tak nie zrobiła musiała mi podciąć włosy o 2cm,ale jest dobrze,w końcu wyglądam w miare normalnie.

Ewusiu na pewno wszystko będzie dobrze z Twoją nóżką a do jakiego szpitala się wybierasz?.Wątpie,żeby u nas strajkowali tak 'na całego'
no to świetnie że z fryzurki jesteś zadowolona nie ma nic lepszego niż dobry fryzjer

dziękuję Kochana
a szpital tym razem górniczy w sosnowcu, mam nadzieję ze nie poszaleją z tym strajkiem

już nie widzę na oczy, chyba przesadziłam z tą nauką a jeszcze sporo przede mną

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 21:23   #3753
LoLcIa123
Zakorzenienie

Tak dobry fryzjer,to podstawa.
W sosnowcu hm,niestety nie wiem nic na temat tego szpitala,a masz tam swobodny dojazd?.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 21:54   #3754
śnieżka_
Zakorzenienie

a ja jutro jade na ognisko beda kielbaski, tosty i wogole duzo i niezdrowe ale to tylko 1 taki dzień
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 22:32   #3755
Atram
xxyy

sniezka, baw sie dobrze
ewusia, ja tez sie zmobilizowalam do nauki i troche sie pouczylam. ostatni egzamin, w dodatku ustny, glupio byloby go nie zdac.

a ja mam dobry humor, bo dowiedzialam sie ze jutro przychodza do nas faceci ktorzy beda cyklinowac parkiet i malowac sciany czekamy na nich od pol roku i w wakacje bede mogla przeprowadzic sie do takiego jakby wlasnego mieszkania- bo moj dom to takie jakby dwa mieszkania, na dole i na gorze taki sam uklad- kuchnia lazienka i 3 pokoje i tata bedzie na dole a ja na gorze tylko trzeba remont zrobic bo siostra sie wyprwadzila z dziecmi i gora w oplakanym stanie zostala

ide jutro do jakiejs pseudokosmtyczki - kobiety ktora nie jest kosmetyczka, bo nie ma uprawnien, ale jest z jakiejs firmy kosmetycznej, i organizuje za 25 zl taka 1,5 h sesje- zbada jaki mam typ skory, jakie kosmetyki bylyby dla mnie najlepsze, zrobi jakas maseczke itp siostra byla i mowila ze fajnie, wiec postanowilam w ramach relaksu sie wybrac
Stary 2007-06-13, 22:45   #3756
Sathi
Zakorzenienie

Ewusia, ściskam, wszystko będzie dobrze, zdrowiej szybko i wracaj do nas
Atram zazdroszczę, ja też chciałabym już wprowadzić się do naszego domku, ale jeszcze musze poczekać...
Lolcia, jak dobrze że jesteś zadowolona z fryzjera
Ja planuję iść po balejaż ale jeszcze nie wiem kiedy znajdę czas.

Dziewczyny ja jutro siedze cały dzień w pracy, taki upał a tu od 7.00 do 18.00 w biurze

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-13, 23:54   #3757
Ather
Zakorzenienie

Wczoraj dopiero na noc wróciłam do domu, to też nie miałam czasu nadrobić tego wątku, za to dziś mam x2

Cytat:
Napisane przez oreganka Pokaż wiadomość
wklejam mój nabytek
turkusowe kolczyki
kolor chyba bardziej intensywny niż na zdjęciu
Są bardzo ładne

Cytat:
A zapomniałam Wam o czymś napisać,do pewnego czasu wisiała we mnie jeszcze pewna 'bariera' po anoreksji(czyt.dużo,ale zdrowo) ostatnimi czasy ten cały koszmar jakby odszedł na dobre,jem sobie właśnie jogobelle niczym się nie przejmując,a wręcz przeciwnie! cieszy mnie to,że jest taka dobra i gdyby była druga,to bym ją zjadła i nie dopatruje się tutaj niczego złego,w ogóle stałam się bardziej energiczna,wesoła,eh musiałam się z Wami podzielić moją radością,życie jest wspaniałe
Najważniejsze że już jest OK i że jesteś szczęśliwa...
Ech... też bym tak chciała podchodzić do tego typu spraw
Cytat:
Napisane przez Atram Pokaż wiadomość

bylam dzis u ginekologa, poszlam do innej babki i zapytala kto mi przepisal tamte tabletki ( femoston), ze niepotrzebnie je bralam :/ pierwsze co zrobila to zwazyla mnie.. i wyszlo 47 kg.. a w domu sie wazylam i bylo cos ok 50, wiec chyba maja tam zepsuta wage. przepisala mi jakies witaminy, kwas foliowy, omega 3 i musze sobie zrobic badanie poziomu prolaktyny i za tydzien mam do niej przyjsc, i wazyc 48 kg:/
ale widac ze taka kompetentna babka, najpierw porobi mi rozne badania a potem dopiero przepisze odpowiednie leki
ale wysiedzialam sie w kolejce.. 2 h myslalam ze tam uschne
Cieszę się że trafiłaś w końcu do porządnej lekarki, mam nadzieję że tym razem wszystko się ładnie wyklaruje u Ciebie

Cytat:
Napisane przez gujana Pokaż wiadomość
hmm.. ja w googlach wpisalam "racuchy" i wyskoczylo sporo stron. ostatecznie i tak zrobilam inaczej niz w przepisach bo na kefirze.
kefir +proszek do pieczenia+jajko+maka+cuki er wan.,
dobrze do zmiksowac i dodac male kawalki jablek, odstawic na jakies 20 min. a pozniej smazyc (niby najlepiej w gl. tluszczu) na zloty kolor.
Hm... a jakie proporcje ?
Bo zrobiłabym sobie jutro na obiad takie racuchy

Cytat:
Wróciłam weszłam tylko żeby Wam powiedzieć,że bawiłam się super! ani na chwilke nie zeszłam z parkietu!(no może oprócz momentu na obiad i lody ) nogi mi wchodzą w tyłeczek,ale jest dobrze! (troche za dużo mi się wypiło,ale nic mi nie jest).Z fryzjera jestem bardzo zadowolona,ale to już wszystko dopowiem Wam jutro,Dobranoc
To świetnie że impreza była udana
Też bym się niedługo na jakąs wybrała

Cytat:
Napisane przez Apiska Pokaż wiadomość

Ja znów nocka nie przespana, kaszel, gardło, brak snu...Dzis kupuje Aspirynke i może sie uda usnąć
Zdrowiej

Cytat:
Fryzjerka świetna,1 klasa,zafarbowała mi super włosy,kolor pełen blasku i prawdziwego blondu bardzo profesionalnie wyregulowała mi brwi i ślicznie mnie uczesała(bardzo żałuję,że nie mam żadnych zdjęć,ponieważ nie było fotografa ).Troszkę pokrzyczała,na 'mojego' byłego fryzjera,powiedziała że mnie tak poobgryzał,że nawet uczennica by tego tak nie zrobiła musiała mi podciąć włosy o 2cm,ale jest dobrze,w końcu wyglądam w miare normalnie.
Ważne że jesteś zadowolona no i że znalazłaś w końcu 'swoja' fryzjerkę
Cytat:

a ja mam dobry humor, bo dowiedzialam sie ze jutro przychodza do nas faceci ktorzy beda cyklinowac parkiet i malowac sciany czekamy na nich od pol roku i w wakacje bede mogla przeprowadzic sie do takiego jakby wlasnego mieszkania- bo moj dom to takie jakby dwa mieszkania, na dole i na gorze taki sam uklad- kuchnia lazienka i 3 pokoje i tata bedzie na dole a ja na gorze tylko trzeba remont zrobic bo siostra sie wyprwadzila z dziecmi i gora w oplakanym stanie zostala
no no, to szykuje się sporo zmian i pracowite wakacje w takim razie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
a szpital tym razem górniczy w sosnowcu, mam nadzieję ze nie poszaleją z tym strajkiem
Ech biedna jesteś z tą nóżką ale mam nadzieję że teraz będzie już wszystko OK

A ja od dwóch dni nie mam czasu żeby usiąść na dłużej niż 20 min gdziekolwiek. Ciągle w ruchu, wciąz jest coś do zrobienia.

Dzisiaj miałam na wf bieg wytrzymałościowy, zaliczyłam 7 okrążeń po 300 bez zatrzymywania i jak na mnie - to jestem zadowolona z wyniku, bo nie cierpię biegać

Od jutra mam wakacje praktycznie. Moja mama dzisiaj miała wypadek, skończyła z całą nogą w gipsie i teraz jest uziemiona w domu, a przez kilka dni nie wolno jej 'chodzić' praktycznie. A że mam młodsze rodzeństwo którym trzeba się zajmować (m.in. gotować ]:-> - zemsta będzie słodka ) to padło na mnie i zostaję w domu spadają na mnie wszystkie obowiązki

Byłam wczoraj w Ikei, kupiłam w końcu to łóżeczko, dzisiaj przywieźli i w tym tyg będzie składane
Jakby tego było mało zahaczyłam jeszcze o Deichmann'a... no i znów wyczaiłam świetne buty, po które dzisiaj wróciłam...
Ale to już ostatnia para bo chyba zaczęłam przesadzać, na co mi 14 par butów...
Ale tak ciężko mi 'odpuścić' jak mi się jakaś rzecz bardzo spodoba, ych

No nic, życzę dobrej nocy bo padam...

Btw. znalazłam wszystkie sosy fit up ! bo wieeeeelu akcjach poszukiwawczych w mojej wiosce
Ather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 06:48   #3758
Atram
xxyy

bry

Ather, pochwal sie butami i lozkiem

zapowiada sie cieply dzien, a ja niestety zabieram sie do nauki zeby wyrobi sie przed egzaminem sobotnim bo cale popoludnie przeznaczylam na cos innego

milego dnia
Stary 2007-06-14, 08:09   #3759
nefre
Zakorzenienie

GG do nefre

a ja dzisiaj znowu do 15 lekcje i jeszcze w sobote do szkoły
nefre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 10:39   #3760
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Ather, pochwal sie butami i lozkiem

łóżeczko pokazywałam jakiś czas temu, podkradłam zdjęcie ze strony IKEI. Niestety prawdopodobnie przyjdzie mi czekać ze złożeniem do soboty (a miało być dziś) - jednak siła wyższa, bo najpierw trzeba się pozbyć starego łóżka.

A do tego kupiłam moskitiere/ a'la baldachim bo jak zobaczyłam to połączenie w IKEI na wystawie to nie mogłam się oprzeć ^^

Co do butów, załączam zdjęcia

Wczoraj te brązowe (wiem wiem ogromne koturny ale są szalenie wygodne wbrew pozorom i szczuplutko noga wygląda w nich)

A te japonki to 2 dni temu - do stroju, na basen / morze

Nefre-> biedactwo, współczuję a czemu w sobotę też ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01974 kopia.jpg (88,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01975 kopia.jpg (63,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2007-06-14, 11:17   #3761
Atram
xxyy

Ather, sliczne butki widzialam je chyba w deichmanie, duzo teraz jets tego typu ale jakos nie moge sie przekonac. i przez to cale lato chodze w japonkach wlasnie jestem na poszukiwaniu jakis fajnych ( kolejnych do kolekcji ;p)

ale dzis u mnie halas, cyklinuja parkiet, juz mam powoli dosc. w dodatku musze sie uczyc a to starsznie przeszkadza. no ale jakos dam rade, byle do soboty bo wtedy last exam
Stary 2007-06-14, 12:45   #3762
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Ja się ani nie uczę ani nie korzystam z pogody Jedynie byłam się opalać przez 1,5godziny Pozatym siedzę i zajadam, bo jak nie oceny to wagę chociaż chcę zmienić na lepsze
masz racje powodzenia w poprawianiu

Cytat:
Napisane przez Ather Pokaż wiadomość

Hm... a jakie proporcje ?
Bo zrobiłabym sobie jutro na obiad takie racuchy

Byłam wczoraj w Ikei, kupiłam w końcu to łóżeczko, dzisiaj przywieźli i w tym tyg będzie składane
Jakby tego było mało zahaczyłam jeszcze o Deichmann'a... no i znów wyczaiłam świetne buty, po które dzisiaj wróciłam...

Btw. znalazłam wszystkie sosy fit up ! bo wieeeeelu akcjach poszukiwawczych w mojej wiosce
oj proporcji to nie podam bo ja na oko dodaje tyle maki, zeby bylo w miare geste ciasto. ale w necie jest milion przepisow wiec jesli chcesz proporcje to wpisz w googlach.
super ze lozeczko kupione no i fajnie ze znalazlas fit upy
mam nadzieje ze Twoja mama szybko wroci do sprawnosci.

gujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 12:51   #3763
gujana
Wtajemniczenie

Wczoraj nakremowalam sie drugi raz dzis juz faktycznie widac efekt, bo wczoraj to sobie chyba wmawialam no ale na takim bladziolcu jak ja to wszystko by bylo widac chyba w kazdym razie, taki fajny złocisty kolorek wyszedl, ale nie zolty jak kurczaczek najlepiej widac na rekach, bo juz mialam troche opalone i teraz bardzo mi sie podobaja dobrze ze kupilam ten balsam, przynajmniej nie bede sie juz obawiac o bladosc moich nog a do tego fajny mam humorek, bo mi sie podoba moa skora

Stary 2007-06-14, 13:49   #3764
śnieżka_
Zakorzenienie

Ather ładne buciki
śnieżka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 14:43   #3765
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dobry fryzjer,to podstawa.
W sosnowcu hm,niestety nie wiem nic na temat tego szpitala,a masz tam swobodny dojazd?.
nie wiem jaki jest dojazd z Katowic, bo jeszcze sie nie interesowałam i mam nadzieję że nie będę musiała, bo jak będę miała tam jechać to będę u rodziców i myślę zę szanowna rodzina mnie tam dotransportuje

Cytat:
s
ewusia, ja tez sie zmobilizowalam do nauki i troche sie pouczylam. ostatni egzamin, w dodatku ustny, glupio byloby go nie zdac.

ide jutro do jakiejs pseudokosmtyczki - kobiety ktora nie jest kosmetyczka, bo nie ma uprawnien, ale jest z jakiejs firmy kosmetycznej, i organizuje za 25 zl taka 1,5 h sesje- zbada jaki mam typ skory, jakie kosmetyki bylyby dla mnie najlepsze, zrobi jakas maseczke itp siostra byla i mowila ze fajnie, wiec postanowilam w ramach relaksu sie wybrac
gratuluję przyszłego mieszkanka
opowiedz jak było u kosmetyczki

Cytat:
Napisane przez Sathi Pokaż wiadomość
Ewusia, ściskam, wszystko będzie dobrze, zdrowiej szybko i wracaj do nas

Dziewczyny ja jutro siedze cały dzień w pracy, taki upał a tu od 7.00 do 18.00 w biurze
dziękuję

do 18 aż? współczuję
Cytat:

Ech biedna jesteś z tą nóżką ale mam nadzieję że teraz będzie już wszystko OK

A ja od dwóch dni nie mam czasu żeby usiąść na dłużej niż 20 min gdziekolwiek. Ciągle w ruchu, wciąz jest coś do zrobienia.

Dzisiaj miałam na wf bieg wytrzymałościowy, zaliczyłam 7 okrążeń po 300 bez zatrzymywania i jak na mnie - to jestem zadowolona z wyniku, bo nie cierpię biegać

Od jutra mam wakacje praktycznie. Moja mama dzisiaj miała wypadek, skończyła z całą nogą w gipsie i teraz jest uziemiona w domu, a przez kilka dni nie wolno jej 'chodzić' praktycznie. A że mam młodsze rodzeństwo którym trzeba się zajmować (m.in. gotować ]:-> - zemsta będzie słodka ) to padło na mnie i zostaję w domu spadają na mnie wszystkie obowiązki

tez mam nadzieje ze będzie okej
i z Twoją mamą też będzie dobrze na pewno
super zę zakupy udane
no i gratuluję biegów sama nigdy nie byłąm w tym dobra i padałam po jednym okrążeniu

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj znowu do 15 lekcje i jeszcze w sobote do szkoły
też współczuję.... ale Was męczą przed wakacjami

Cytat:

łóżeczko pokazywałam jakiś czas temu, podkradłam zdjęcie ze strony IKEI. Niestety prawdopodobnie przyjdzie mi czekać ze złożeniem do soboty (a miało być dziś) - jednak siła wyższa, bo najpierw trzeba się pozbyć starego łóżka.

A do tego kupiłam moskitiere/ a'la baldachim bo jak zobaczyłam to połączenie w IKEI na wystawie to nie mogłam się oprzeć ^^

Co do butów, załączam zdjęcia

Wczoraj te brązowe (wiem wiem ogromne koturny ale są szalenie wygodne wbrew pozorom i szczuplutko noga wygląda w nich)

A te japonki to 2 dni temu - do stroju, na basen / morze

Nefre-> biedactwo, współczuję a czemu w sobotę też ?
śliczne

Cytat:
Wczoraj nakremowalam sie drugi raz dzis juz faktycznie widac efekt, bo wczoraj to sobie chyba wmawialam no ale na takim bladziolcu jak ja to wszystko by bylo widac chyba w kazdym razie, taki fajny złocisty kolorek wyszedl, ale nie zolty jak kurczaczek najlepiej widac na rekach, bo juz mialam troche opalone i teraz bardzo mi sie podobaja dobrze ze kupilam ten balsam, przynajmniej nie bede sie juz obawiac o bladosc moich nog a do tego fajny mam humorek, bo mi sie podoba moa skora
nooo, najważniejsze że widać postępy

ja wróciłam padnięta z uczelni, bo w ogóle jeszcze dziś nie powinnam chodzić,a le się uparłam że idę zdawać i poszłam i dobrze bo zdałam to co sie nauczyłam więc tylko połowa mi została jeszcze

poza tym jestem cała w kropki bo mi uczulenie jakieś wyskoczyło ciekawe na co mam nadzieję zę nie na ten zastrzyk co dostałam w kolano
ale kopiłam sobie tabletki i wapno i może mi przejdzie

dziś mnie jeszcze czeka tłumaczenie ale najpierw chwila odpoczynku bo padam

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-06-14, 15:15   #3766
gujana
Wtajemniczenie

Gratuluje Ewusia, kolejny exam/zaliczenie do przodu
Odpocznij sobie troszke.
Ja dzis tak sobie czytam to tu to tam, ale w miare na temat. i tlumacze jakies obce słowka mialam jechac do biblioteki szukac literatury polecanej przez profesora, ale jakos tak... jutro pojade :P

co do balsamu to dzis sobie tez posmaruje :P ale juz tylko same nogi i brzuch bo ręce juz mi sie podobaja, a jednoczesnie nie chcialabym przesadzic

kurcze poszlabym sobie na spacerek,albo poczytac notatki do parku ale tak pochmurno i czasami pada, ze chyba juz lepiej w domku siedziec...

jeny, dziewczyny, za poltora miesiaca bede w doomkuuuu z jednej strony bardzo sie ciesze, ale z drugiej troche mi szkoda, bo juz sie przyzwyczailam do "nowego miejsca"

Stary 2007-06-14, 19:55   #3767
Ather
Zakorzenienie

Cytat:
Ather, sliczne butki widzialam je chyba w deichmanie, duzo teraz jets tego typu ale jakos nie moge sie przekonac. i przez to cale lato chodze w japonkach wlasnie jestem na poszukiwaniu jakis fajnych ( kolejnych do kolekcji ;p)

ale dzis u mnie halas, cyklinuja parkiet, juz mam powoli dosc. w dodatku musze sie uczyc a to starsznie przeszkadza. no ale jakos dam rade, byle do soboty bo wtedy last exam
Dziękuję
Ano tam właśnie je kupiłam, najgorzej że pojechałam po nie na drugi dzień, dzień wcześniej przymierzałam i się wahałam, a wczoraj już tylko wpadłam do dklepu, wzięłam karton ze swoim nr i do kasy (na szczęscie kupiłam je w czasie okienka na zajęciach potem jeszcze miałam 2h) - okazało się (po lekcjach dopiero zauważyłam, bo koleżanka chciała je koniecznie zobaczyć) że w budełku był dwa różne rozmiary
musiałam lecieć wymieniać tak to jest jak coś się kupuje na szybko

Zatem będę trzymać w sobotę Na pewno dobrze Ci pójdzie skoro tyle się uczysz...

Cytat:
oj proporcji to nie podam bo ja na oko dodaje tyle maki, zeby bylo w miare geste ciasto. ale w necie jest milion przepisow wiec jesli chcesz proporcje to wpisz w googlach.
super ze lozeczko kupione no i fajnie ze znalazlas fit upy
mam nadzieje ze Twoja mama szybko wroci do sprawnosci.
Poszukam zatem w googlach
Co do łóżka - już się nie mogę doczekać kiedy będzie złożone

A mama... ech, miała leżeć 3 pierwsze dni, a nie minął jeden a ona już kica po domu i nie ma siły któa ją przekona że nie może tego robić

Cytat:
taki fajny złocisty kolorek wyszedl, ale nie zolty jak kurczaczek najlepiej widac na rekach, bo juz mialam troche opalone i teraz bardzo mi sie podobaja dobrze ze kupilam ten balsam, przynajmniej nie bede sie juz obawiac o bladosc moich nog a do tego fajny mam humorek, bo mi sie podoba moa skora
no to świetnie że 'trafiłaś' z tym balsamem aczkolwiek trochę słoneczka też nie zaszkodzi żeby się opalić

Cytat:
Napisane przez śnieżka_ Pokaż wiadomość
Ather ładne buciki
dziękuję

Cytat:

no i gratuluję biegów sama nigdy nie byłąm w tym dobra i padałam po jednym okrążeniu
ja w sumie też zawsze miałam problemy, ale odkąd zaczęłam regularnie ćwiczyć to aż sama byłam zdziwiona że bez problemu przebiegłam ten dystans

Cytat:

ja wróciłam padnięta z uczelni, bo w ogóle jeszcze dziś nie powinnam chodzić,a le się uparłam że idę zdawać i poszłam i dobrze bo zdałam to co sie nauczyłam więc tylko połowa mi została jeszcze

poza tym jestem cała w kropki bo mi uczulenie jakieś wyskoczyło ciekawe na co mam nadzieję zę nie na ten zastrzyk co dostałam w kolano
ale kopiłam sobie tabletki i wapno i może mi przejdzie

dziś mnie jeszcze czeka tłumaczenie ale najpierw chwila odpoczynku bo padam
Gratuluję zdania

co do uczulenia - a jadłaś coś 'innego' niż zwykle ? może to od tego (jeśli nie od zastrzyku )

Cytat:
jeny, dziewczyny, za poltora miesiaca bede w doomkuuuu z jednej strony bardzo sie ciesze, ale z drugiej troche mi szkoda, bo juz sie przyzwyczailam do "nowego miejsca"
Hm... a zamierzasz tam jeszcze wrócić ?
Stary 2007-06-14, 20:23   #3768
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:

A mama... ech, miała leżeć 3 pierwsze dni, a nie minął jeden a ona już kica po domu i nie ma siły któa ją przekona że nie może tego robić

no to świetnie że 'trafiłaś' z tym balsamem aczkolwiek trochę słoneczka też nie zaszkodzi żeby się opalić

Hm... a zamierzasz tam jeszcze wrócić ?
no tak, moj tata tez kiedys mial zalecenie sie "nie ruszac" przez 2 dni, ale moze pol dnia wytrzymal... no ale najwazniejsze zeby twoja mama psychicznie dobrze sie czula

o sloneczko sie nie martwie bo jezdze rowerkiem, wiec wkoncu sie opale tyle ze mam wrazliwa na slonce skore i smaruje sie filtrami, wiec opalenie ciala potrwa sobie troche. jedyne czesc ciala jaka szybko sie opala, bez wzgledu na wszystko to gorna czesc plecow i rece te juz mam ladne

A czy zamierzam tu wrocic? moze w odwiedziny do znajomych ale tak znow na dluzej raczej nie, 10 miesiecy starczy no i tyle ciekawych miejsc na swiecie... trzeba cos innego zobaczyc

Stary 2007-06-14, 20:38   #3769
oreganka
Zakorzenienie

dzisiaj kolejne podejście u innego lekarza......najbliższy termin mieli na 9 sierpień....
masakra, będę musiała chyba iść prywatnie, ale to wiąże się z duzymi kosztami, jeśli wyślą mnie na jakieś badania

oreganka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 21:07   #3770
gujana
Wtajemniczenie

Oreganko, a ten pierwszy lekarz mial byc jakos w lipcu, to moze jednak sie zapisz? ale fakt, na wizyte u ginekologa straaaaasznie dlugo sie czeka. najgorsze jak zauwazylam jest to,ze czesto na jedna "placowke" jest bardzo malo ginekologow,np 2 albo3. a przeciez wiadomo, ze sa potrzebni i to regularnie dla kazdej kobiety!
a prywatne wizyty, ho ho, nawet za wypisanie recepty sobie potrafia osobno liczyc!
ale trzeba szukac, ja wkoncu znalazlam lekarke ktora jest przyjazna studentkom

Dziewczyny.. jejq. nosze okulary i od pewnego czasu ta srobka od noskow mi wylatywala.. no i dzis wlasnie mi wyleciala, siedzialam na fotelu akurat mimo to nie moge jej znalezc co prawda przyczepilam prowizorycznie ten nosek na druciku, tylko ze drucik jest srebrny a okulary troche cieniejsze. wiem ze raczej nikt nie zwraca uwagi na noski w okularach no ale mimo to troche mnie wnerwia, bo jednak tak patrzac z boku troszke widac. najgorsze jest to ze jutro nie zdaze do optyka (mam nadzieje ze beda mieli odpowiednia srobke ). no ale nic, tak chcialam pomarudzic
kolejny powod zeby szybko wracac do domku teraz sobie zrobie soczewki, bo okulary mi sie juz znudzily

Stary 2007-06-14, 21:12   #3771
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
Oreganko, a ten pierwszy lekarz mial byc jakos w lipcu, to moze jednak sie zapisz? ale fakt, na wizyte u ginekologa straaaaasznie dlugo sie czeka. najgorsze jak zauwazylam jest to,ze czesto na jedna "placowke" jest bardzo malo ginekologow,np 2 albo3. a przeciez wiadomo, ze sa potrzebni i to regularnie dla kazdej kobiety!
a prywatne wizyty, ho ho, nawet za wypisanie recepty sobie potrafia osobno liczyc!
ale trzeba szukac, ja wkoncu znalazlam lekarke ktora jest przyjazna studentkom

Dziewczyny.. jejq. nosze okulary i od pewnego czasu ta srobka od noskow mi wylatywala.. no i dzis wlasnie mi wyleciala, siedzialam na fotelu akurat mimo to nie moge jej znalezc co prawda przyczepilam prowizorycznie ten nosek na druciku, tylko ze drucik jest srebrny a okulary troche cieniejsze. wiem ze raczej nikt nie zwraca uwagi na noski w okularach no ale mimo to troche mnie wnerwia, bo jednak tak patrzac z boku troszke widac. najgorsze jest to ze jutro nie zdaze do optyka (mam nadzieje ze beda mieli odpowiednia srobke ). no ale nic, tak chcialam pomarudzic
kolejny powod zeby szybko wracac do domku teraz sobie zrobie soczewki, bo okulary mi sie juz znudzily
jestem zapisana na dwie wizyty w różnych placowkach 17 lipca a potem na 9 sierpnia
ale dla mnie to bardzo duużo czasu, ja już czuję się jak napuchnięty balon a co będzie za miesiąc, bo w naturalne wystąpienie okresu u mnie to już nie wierzę niestety
jeszcze gdzieś poszukam może

Stary 2007-06-14, 21:24   #3772
dolare
BAN stały

GG do dolare

Dziewczyny ja chodze w Wadowicach to prywatnego gabinetu. Pani doktor jest z Krakowa i tam tez przyjmuje..
Za wizytę (badanie +ew. recepta bierze 60-70 zł), za recepte tylko 30 zł, za dodatkową cytologię 30 zł.
Chyba nie tak zle?
a jest naprawde godna polecenia
ja mam uraz to ginekologów- jak kiedys poszlam prywatnie i na mnie takie babsko nawrzeszczalo, to nie wyobrazam sobie jakbym poszla do NFZtu miala czekac, uzerac sie i zostac podobnie potraktowana
Ta Pani Doktor jest baaardzo mila, bardzo kompetentna i kazdemu bym ja polecila
dolare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-06-14, 21:27   #3773
gujana
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem zapisana na dwie wizyty w różnych placowkach 17 lipca a potem na 9 sierpnia
ale dla mnie to bardzo duużo czasu, ja już czuję się jak napuchnięty balon a co będzie za miesiąc, bo w naturalne wystąpienie okresu u mnie to już nie wierzę niestety
jeszcze gdzieś poszukam może

no to moze faktycznie sprobuj prywatnie, moze sie czegos dowiesz. fakt ze badania moga troche kosztowac jesli na takowe Cie pokierują, z drugiej strony "państwowo" często tych badan wogole nie zlecają i zapisuja jakies lekarstwa (hormony) w ciemno

a ja ide juz pod prysznic, cos poczytam jeszcze i lulu trzeba sie wysypiac nim przyjda examiny

Stary 2007-06-14, 21:30   #3774
oreganka
Zakorzenienie

Cytat:
no to moze faktycznie sprobuj prywatnie, moze sie czegos dowiesz. fakt ze badania moga troche kosztowac jesli na takowe Cie pokierują, z drugiej strony "państwowo" często tych badan wogole nie zlecają i zapisuja jakies lekarstwa (hormony) w ciemno

a ja ide juz pod prysznic, cos poczytam jeszcze i lulu trzeba sie wysypiac nim przyjda examiny
no tak wlaśnie taki schemat przerabiałam
i teraz już w końcu chciałam na mojej lekarce wymusić te badania
nafaszerowali mnie hormonami, a jak odstawiłam to znowu klapa

Stary 2007-06-14, 22:07   #3775
Atram
xxyy

Cytat:
Zatem będę trzymać w sobotę Na pewno dobrze Ci pójdzie skoro tyle się uczysz...
no wlasnie nie ucze sie zbyt duzo, ale hm.. to egzamin ustny wiec mam nadzieje ze jakos pojdzie. jescze jutros ie bede uczyc wieczorem. rano jade zrobic sobie badanie poziomu prolaktyny, wroce, chwile sie poucze, a potem do sadu. pewnie spedze tam z 3 h :/

oraganko, czemu musisz tak dlugo czekac?
ja poszlam i poprostu sie zarejstrowalam i zostalam przyjeta w tym samym dniu ( coparwda spedzilam lacznie 4 h w kolejce - 2 h do rejstracji i 2 h do lekarza :/)
Stary 2007-06-14, 23:07   #3776
oreganka
Zakorzenienie

no u mnie chyba tyle ludzi i nie przyjmują tego samego dnia tylko trzeba się na wizyty umawiać

Stary 2007-06-15, 09:45   #3777
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje Ewusia, kolejny exam/zaliczenie do przodu
Odpocznij sobie troszke.
Ja dzis tak sobie czytam to tu to tam, ale w miare na temat. i tlumacze jakies obce słowka mialam jechac do biblioteki szukac literatury polecanej przez profesora, ale jakos tak... jutro pojade :P
dziękuję odpoczęłam trochę, ale później tłumaczyłam do późna, chociaż za to dziś się wyspałam a u siostry były koleżanki na noc bo uczyły sie do egzam i spaliły czajnik (jak można spalić czajnik )
dobrze żę już poszły na ten egzamin i znów mam dostęp do kompa

Cytat:

Gratuluję zdania

co do uczulenia - a jadłaś coś 'innego' niż zwykle ? może to od tego (jeśli nie od zastrzyku )

tak to jest z tymi mamami, o wszystko by dbały tylko nie o siebie

dziękuję

kropek moich już dziś nie widzę (czyli leki zadziałały sprawnie ) myślałam bardzo ciężko co mogłam zjeść innego ale nie wymyśliłam

Cytat:
no wlasnie nie ucze sie zbyt duzo, ale hm.. to egzamin ustny wiec mam nadzieje ze jakos pojdzie. jescze jutros ie bede uczyc wieczorem. rano jade zrobic sobie badanie poziomu prolaktyny, wroce, chwile sie poucze, a potem do sadu. pewnie spedze tam z 3 h :/
powodzenia w nauce i w załatwianiu innych spraw

Cytat:
no u mnie chyba tyle ludzi i nie przyjmują tego samego dnia tylko trzeba się na wizyty umawiać
strasznie CI współczuję z tymi lekarzami zwłaszcza ze u mnie jest tak jak u Atram, to znaczy nawet jeszcze lepiej bo po prostu przychodzisz sobie, siadasz w poczekalni, odczekujesz swoje (czasam 5 minut czasem 4 godziny , zależy ile pań wpadnie na ten sam pomysł, zeby akurat tego dnia do gina iść) i wchodzisz prosto do gabinetu, bez rejestracji, bez zapisywania się.. i wszystko na NFZ. Badania też, a mam robione regularnie
szkoda ze u Ciebie tak nie ma.. w prawdzie zazwyczaj sobie trzeba dzień wolny wtedy wziąć ale na pewno ma sie załatwione od ręki
no w każdym razie mam nadzieję zę jakoś się dopchasz i żę Ci wyleczą

idę robić a6w, jak mi się nie chceeeeee (ale już 33 dzień, koniec blisko )

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-06-15, 11:35   #3778
Atram
xxyy

czesc co tu takie pustki

wstalam rano i bylam na badaniu, musialam wstac o 5 wiec jak wrocilam poszlam jeszcze na 2 h sie przespac. a mialam sie uczyc
no a zaraz przyjedzie po mnie siostra, jedziemy do sądu, prosze o trzymanie kciukow bo sparwa jest powazna (podzial majatku)
mam nadzieje ze niczego nie zapomne i powiem wszystko tak jak trzeba.

milego dnia
Stary 2007-06-15, 11:44   #3779
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
czesc co tu takie pustki

wstalam rano i bylam na badaniu, musialam wstac o 5 wiec jak wrocilam poszlam jeszcze na 2 h sie przespac. a mialam sie uczyc
no a zaraz przyjedzie po mnie siostra, jedziemy do sądu, prosze o trzymanie kciukow bo sparwa jest powazna (podzial majatku)
mam nadzieje ze niczego nie zapomne i powiem wszystko tak jak trzeba.

milego dnia
trzymam kciuki

idę zaraz tłumaczyć a tak strasznie mi się nie chce..... buuuuuu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2007-06-15, 11:47   #3780
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :)

Ja dziś rodzinkuje Nauce mówię - NIE
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości