Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie?
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! 2 8,00%
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! 3 12,00%
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! 2 8,00%
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! 0 0%
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! 0 0%
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! 4 16,00%
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. 2 8,00%
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! 7 28,00%
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci 3 12,00%
listopadowo-grudniowe mamusie2013 2 8,00%
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 21:22   #2341
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

nemosek-dokarmiam, ale dopiero od trzech tygodni i to nie zawsze

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:22   #2342
sorento
Rozeznanie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Dizi, dziękuję za odpowiedź Nie załapałam się na fotki Twojej dwójeczki Takie skutki bycia z wątkiem w plecy
Ble ble ble na obiadki teściowej

Tak z nadrabiania-co mi się nie pokasowało i pamiętam, bo jak zwykle coś uciekło jak się przez tydzień nadrabia
Przede wszystkim niunia tak mi przykro Życie jest czasem bardzo niesprawiedliwe. Ściskam Was mocno

agnieszka super, że jesteście w domku wreszcie Malutka szybko nadgoni wszystko

Miss Triss siostrzyczko ja też jedynaczka, możemy się nawzajem adoptować
I nawet taki sam system nadrabiania i odpisywania mamy

nemosek my na pierwszym usg bioderek- 7 tydzień też mieliśmy opis brak jąder kostnienia. Ale pani chirurg dziecięcy powiedziała, że to norma w tym wieku. Początkiem kwietnia mamy kolejne i zobaczymy co i jak tam.
Ja też jestem leń ćwiczeniowy, choć w poniedziałek nieopatrznie mi się przy mężu wyrwało, że może by coś pasowało ze sobą zrobić, bo choć kg mniej niż przed ciąża i wszystkie ciuchy pasują a nawet z tyłka lecą to forma kiepska. I mnie od razu zagonił do roboty jeszcze z hasłem do Tomasza (który siedział w bujaczku) : uwaga, Tomasz, teraz czeka Cię niecodzienny widok-mama będzie ćwiczyć
Już nie wspomnę, że po rozgrzewce byłam zmęczona
Tymulek , krzesełko fajne A i za obrót i dzisiejsze szczepienie i za megakupala
Ale długaśny Tymcio My mamy 63 cm, ale startowaliśmy od 55 ;-)
Mąż Ci da latarnię

ryba91 ale masz sny
za pracę tż i żeby Wam się wszystko poukładało
Co do otwartego okna to myślę, że jak najbardziej-jak byliśmy u pediatry przed szczepieniem to też miała uchylone a przecież dzieciaki porozbierane bada -było do słońca 20 stopni i okna od południowej strony.
A z ubieraniem sama w kropce byłam-pediatra powiedziała, żeby miał 3 warstwy na spacerku- więc chodzimy bodziak z długim rękawem, spodenki, cienki kombinezonik i na to kocyk jako przykrycie. A czapa taka bawełniana grubsza

paulinaizabela alibaba
My mamy bardzo fajna kobitkę lekarza, tak spokojnie gada do Tomcia, wszystko mu tłumaczy, a on na spokojnie wszystko znosi, łącznie z zaglądaniem do gardła i się do niej śmieje

89Beatka za egzamin. I spóźnione najlepsze życzenia imieninowe-spełnienia marzeń

Kociak85 u nas to samo z odkładaniem w dzień- uśnie na rękach/przy cycusiu, odłożysz i pospane
Dzięki za odpowiedź odnośnie oczka
za wynik EEG, będzie dobrze
A i kurtka fajna

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:27   #2343
sorento
Rozeznanie

Anoula za ogarnięcie uczelni, fajne balerinki Ci mąż zasponsorował
Dobrze wiedzieć z tą galerią, jeszcze tam nie dotarliśmy.
Jak tam wyniki Natalki??

Nanusia76 mocne za Ciebie i maluszka

ktosiula ale z Was fajna rodzinka za chrzciny
U nas też kiepsko ze zdjęciami z chrzcin bo maluch całą imprezę niemal przespał na chrzestnym i cioci
A i prezenty fajne, ale co to ten pchacz to musiałam sobie sprawdzić , fajowy

CorkaCzarownic my używamy Pampersów zielonych i Dady Jak cudownie słyszeć, że Uleńka ładnie nocki przesypia

maomami fajna oferta pracy dla tż-przede wszystkim umowa, czyli coś tam się zacznie naliczać do emerytury, pieniądze też całkiem ok, a z delegacjami dacie radę Zresztą zawsze może iść na rozmowę i zobaczyć co i jak konkretnie oferują i wymagają.
za obrót
dla teściowej za głupie teksty!!! I dla innych teściowych, które mówią do dzieciaków, że rodzice je biją, głodzą, i jak to z nimi ogólnie fatalnie
I za okna, szalona Ty Jutro zrób sobie dzień lenia, bo Ci się należy Apel do Zuzolka: bądź grzeczna i daj mamusi odpocząć

Basiaaaaaaaaa biedna malutka z tą szyną, mam nadzieję, że szybko znajdziecie ten złoty środek między za mocnym a za słabym wiązaniem. I fajnie, że mała może sobie w dzień troszkę nóżkami pofikać
Ale z niej zazdrośnica, a braciszek nie robi tak samo, jak masz małą na rękach??
A i uważaj na siebie i kręgosłup swój

domi zdrówka Tak się zastanawiam nad tymi pobudkami Jasia- masz dalej zapaloną lampkę w nocy? Bo jak my mieliśmy to maluch się budził i jedzenia domagał, a teraz po kąpieli jedzonko ok 21, gasimy główne światło, tylko małe lampki są, ale jak idziemy spać to gasimy wszystko i śpi smok do rana, czasem z wierceniem ok 4-wtedy ciumek w paszczę i śpi do 6.

babku Fifolek Zdjęcie z paluszkiem przy buzi jest dla mnie the best i Wasze wspólne też mega

Taszanta super te naklejki
Na Helenkę się nie załapałam jak wklejałaś

kyte my mamy moskitierę, była w komplecie do wózka. Ale Ci mała dała popalić na mieście
A tak w ogóle to ja Cię podziwiam, bo dobrze mi się kojarzy, że Ty z małą od rana do wieczora sama, nie? Ja po 2 tygodniach mam dość

de oby Christianowi tak zostało A za polubienie czapki

A i witam nowe mamy Iga, komorowska (uśmiałam się z zakupów szpitalnych Twojego tż ) , katarzyna

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

za wagi, szczepienia, skończone miesiące, zjedzone marchewki, ziemniaczki, dynie i brokuły

nasz synek
Stary 2014-03-13, 22:41   #2344
kyte
Wtajemniczenie

Oojjaa na tel.nie zaznaczałam cytatów.I mam pustke w głowie
Kociak dobrze że to badaniemacie już za sobą troche długo czeka się ba wyniki ale na pewno nie wyjdzie nic negatywnego

Nemosek i jak przyrządzisz te kaszke?

Babku od 5 miesiąca czyli po skończonym czwartym czy piątym?

Fajnie dziewczęta że będziemy razem rozszerzać dietę zawsze to raźniej

Jutro będe dopiero wieczorem.Jedziemy jutro do znajomych w odwiedziny sama jazda 2,5 godz. Stresuje siba maksa
Dobranoc
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-13, 23:03   #2345
nemosek
Zakorzenienie

SORENTO nawet sie kiedys Miss pytalam czy przypadkiem nie jestes jej siostra ha ha.No kurka wypisz wymaluj macie cos wspolnego
Brawa za nadrabianie wow wow wow dobra jestes jak zawsze zreszta.
No i za cwiczenia i forme pociazowa podziwiam!Ze mnie totalny len:/ Ale co tam
KYTE Kaszke pewnie bede rozrabiala z mlekiem i sprobuje podac z lyzeczku a jak nie to z butli.
A z niekapka w ogole da rade?Dziewczyny napiszcie.
Milej i bezstresowej podrozy.

Dobranoc

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 23:38   #2346
paulinaizabela
Zakorzenienie

Marchew z ziemniaczkiem Majci smakuje aż buczała, że mama nie chce podać więcej
Aaaaa i mamy sukcesik w postaci przewrotów na macie dziś zaczęła się przekręcać z plecków na brzusio i odwrotnie a tak jej sie spodobało, że co chwilę się obracała co mnie dziwi, że łatwiej jej z pleców na brzuszek niż odwrotnie
Kupiłam jej dziś te gryzaki ala smoczki z TT i jakieś wielkie się wydają do jej buziaka, chwilę zdziwiona pomemłała i wypluła
Dostała też na spróbowanie chrupki kukurydziane i tak nieporadnie sobie wciskala do buźki i lizała

Basiaaaa - ale ja dostałam @ 9 miesięcy od tej sprzed ciąży czyli niecałe 1, 5 miesiąca po porodzie

Sorento - welcome back
ładnie rośnie Tomcio

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hej mamusie
jestem tak zmęczona..
Natalia dzisiaj odstawiła mi taką szopkę na mieście że masakra. Nie dość że w ogóle nie chciała spać, to jak już zasnęła wybrałam się na miasto a ta się budzi...pół miasta przeszłam z dzieckiem na rękach a drugą ręką pchałam wózek, nijak nie było jak jej uspokoić, tak się darła że głosu jej zabrakło Po drodze chciałam zajść do ciotki ale jak na złość jej nie zastałam. Wróciłyśmy do domu, szczęśliwe dzieckoW końcu teraz zasnęła, ale ja nie wiem co to za mały złośliwiec. Udaje że płacze pręży się biore na ręce- szczęśliwe dziecko nic jej nie dolega. EEhh...wiem że jesteśmy w trakcie skoku, może to faktycznie to jest przyczyną?....
Dała czadu
Majka dziś przed spacerem była marudna i jak ją zaczęłam ubierać to się rozwrzeszczała na całego, wpakowałam do wózka i wyszłam z syreną a zawsze sie w wozku uspokajała, cofnęłam się po lalkę, żeby jej zawiesić co by miała zajęcie i wzięłam na chwile na ręce - przestała płakać a jak spowrotem wsadziłam do gondoli to ryk...ale po 2 minutach zasnęła i lalka się nie przydała, bo spała przez cały czas i jeszcze godzinę po powrocie w ogródku

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
Wpadam żeby się pochwalić że mój zamiar z usypianiem Ninki jest nieźle realizowany kiedy zaśnie o 21.30-50 to budzi się pierwszy raz o 5,30...
Byłyśmy wczoraj u dwuletniej kuzynki która nie mogąc wymówić imienia mojej córci mówiła o niej przez cały wieczór "Nindzia", śmiejemy się teraz że ma w rodzinie nową ksywę: Nindża
dla małej Nindży za spanko

Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, muszę Was nadrabiać trochę bo nie nadążam.
Dzisiaj przez 4 godziny siedziałyśmy z koleżanką na podwórku, dzieciaczki spały w wózkach, do słoneczka było 26 stopni Ja siedziałam w koszulce na szelkach i słoneczko mnie opaliło... Normalnie Hawaje...

A Mikołaj już przechodzi samego siebie we wkładaniu do buzi rąk co powoduje często u niego zwracanie mleka a co za tym idzie znowu chce jeść. Normalnie błędne koło.
Czekam z niecierpliwością na to kiedy będziemy mogli rozszerzyć dietę, może się poprawi z tym ulewaniem
Ale super podzia

Moja też całe łapki wciska aż czasami się dławi, na szczęscie nie zwraca...

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj po mega-stresującym dniu z powodu tego EEG. Od rana prawie jeść nie mogłam. Sama nie wiem czemu się tak stresowałam. Chyba mam już wyrzuty sumienia, że ją biedną ciągam cały czas po jakichś lekarzach i jej nieprzyjemności sprawiam. A ona tak bezradna Ale badanie się udało chociaż trochę za krótko spała. Przewędrowałam z nią do przychodni w chuście - pod samą przychodnią już myślałam, że mi zaśnie bo oczy jej leciały jak oszalałe i prawie biegiem do gabinetu. Ale za to jak tylko jej pani założyła ten czepek i ten żel tam powciskała (przy czym ryk był że hoho) to przytuliła się do cyca i zasnęła. Ta pani która wykonywała zapis mówiła, że bardzo ładny zapis. Ale opis całego badania robiony jest przez neurologa i trzeba na niego czekać do 3 tyg.

Jutro jedziemy na pogrzeb - tutaj Miss małe sprostowanie - zmarł Iguni pradziadek a nie dziadek. Zdecydowaliśmy że na czas pogrzebu z Igą zostanie moja mama - ja ją nakarmię zaraz przed wyjściem a później mama pójdzie na spacer i tak zleci. A później po nią przyjadę albo zaraz po pogrzebie albo po obiedzie i na stypę ją wezmę - akurat będzie okazja żeby rodzina ją poznała.

Aaaaa.. I kupiłam kurtkę taką:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...359505/3651567
Chociaż patrząc na dzisiejszą pogodę to nie wiem czy mi się przyda
Super, że to już za wami a wynik na pewno będzie dobry

Dobre rozwiązanie, po co małą ciągać po cmentarzu...

Podoba mi się lubię ten sklep

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Meldujemy się po szczepieniu.
Mały tylko lekko zakwilił,wystarczyło tylko przytulenie do polika i po sprawie.I potem już puszczał uśmiechy do pielęgniarek

Waży 6316g i mierzy 66 cm.Pielęgniarka dwa razy go mierzyła bo nie mogła uwierzyć.Od urodzenia przybyło mu 14 cm.Rośnie koszykarz

Proszę Rybko o zmianę wagi
A to 17 tydzień
Dzielny koszykarz

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej
Tak na szybko wpadam zameldować że jak zwykle wasze kciuki czynią cuda . Jesteśmy już w domu, maluch nas nastraszył. Od soboty już nie krwawię tak naprawdę to tylko raz obficie poleciało i spokój i mam nadzieję że już na tym koniec. Jutro ponadrabiam i napiszę więcej .

Dziękuję wam serdecznie i ściska was i wasze pociechy

Jak tam niunia_20, ktoś coś wie? Jutro poczytam bo zaraz mnie tż przepędzi z kompa
Cieszę się teraz odpoczywaj sobie w domciu

Już dziewczyny napisały

Dobrej nocy!
Stary 2014-03-13, 23:48   #2347
sorento
Rozeznanie

Kyte spokojnej podróży i udanej wizyty

Paulina za przewroty i ładne wcinanie

Ściągnęłam mleczko i idę spać . Dobrej nocki

nasz synek
Stary 2014-03-13, 23:49   #2348
paulinaizabela
Zakorzenienie

A to moja przewrotka kochana

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2014-03-15 o 10:06
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 01:18   #2349
kyte
Wtajemniczenie

A ja się witam na karmieniu ojj dawno mnie tu nie było nocą

Ania-cz moja też tak robi wpycha sobie pięści na siłę aż zwymiotuje

Sorento dałaś czadu z nadrabianiem jak za starych dobryc h czasów tak jestem sama i dowiedziałm się że w niedziele teraz też będę sama.. niestety nie jestem na wątku sama z luesitą jadę na tym samym wózku i pewnie nie tylko z nią:/

Nemosek dziękuję za odpowiedź czas się odważyć i faktycznie czas już podawać

Paulina wyobraziłam sobie Majeczke memłającą chrupka brawo za przewroty

Oohooo chyba Natalia usnęła ccciiiiiiiii odkładam do łóżeczka trzymajcie kciuki

Stary 2014-03-14, 03:43   #2350
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Patrzyłam na kurtki ale te co mi się podobają to najtaniej 249 zł.No cóż na taką cenę nie moge sobie pozwolić no chyba że skoczę pod latarnię
Ta jest fajna ale szukam czegos na wzór bawełnianej parki.Taniej parki
No rozumiem. Ja to inaczej patrzę bo ta moja 240 ale ze żnizką pracowniczą wyszlo 200 a jeszcze bon wykorzystałam za 100 to w sumie zapłaciłam 100. Normalnie też bym tyle nie dała.
Cytat:
Jutro będe dopiero wieczorem.Jedziemy jutro do znajomych w odwiedziny sama jazda 2,5 godz. Stresuje siba maksa
Dobranoc
Się nie stresuj, na pewno droga będzie przespana

Stary 2014-03-14, 06:03   #2351
lineczka1989
Zakorzenienie

dzień dobry!

Nemosku, mi też się podobają w Re te drogie parki ale cóż, muszę obejść się tą tańszą może TŻ wyciągnę jutro albo w niedziele

czekam aż Neluchna się obudzi nakarmię ją i lecimy na rynek, może tam dla niej jakąś sensowną czapkę kupię, bo znalazłam na stronie Smyka fajną ale już była niedostępna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 06:07   #2352
ryba91
Zakorzenienie

Witam w ten piękny dzionek, mam nadzieje ze dla mojego smyka również on taki będzie wstaliśmy dziś o 4 na szamkę a o 6 już sie bawiiśmy. Wraca chyba do mnie choroba. bo o ile wyleczyłam sie sama tak znów ból głowy, katar i wszystkie kości mnie bolą. Szkoda ze nie mięsnie bo wczoraj bylam z małym u lekarza pieszo, potem na długim spacerku.. no z 7-8km zrobiłam w jedna strone a tylko delikatnie cos czuje :/ ide dzisiaj na 4 h [miedzy karmieniami] i bede chodzic i chodzic..

Poza tym cóż,mam pytanko. Wczoraj wyszła wreszcie kupka, zielona, ale o tym wiecie . Dzisiaj rano byla też. Żólta ale śluzowa i luźna taka ze część wsiąkła w pieluszkę.. nie jemy nic nowego tylko gluten.. moze być zólta śluzowa? tylko zielone i inne kolory są złe? czy jednak cos gdzies tam jest na rzeczy?

Cytat:
SORENTO nawet sie kiedys Miss pytalam czy przypadkiem nie jestes jej siostra ha ha.No kurka wypisz wymaluj macie cos wspolnego
Brawa za nadrabianie wow wow wow dobra jestes jak zawsze zreszta.
No i za cwiczenia i forme pociazowa podziwiam!Ze mnie totalny len:/ Ale co tam
KYTE Kaszke pewnie bede rozrabiala z mlekiem i sprobuje podac z lyzeczku a jak nie to z butli.
A z niekapka w ogole da rade?Dziewczyny napiszcie.
Milej i bezstresowej podrozy.

Dobranoc

Hmm.. z mojego [avent] byłoby ciężko taką kaszkę wypić CHYBA . ogólnie trzeba mocniej pociągnąć niz z butli zwykłej
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
A to moja przewrotka kochana

Sorento- brawo za nadrabianie!!!
Kyte - za podróż!!

Własnie Kacper prawie przewrócił sie na bok na macie ale on strasznie na boku nie lubi i zaraz wraca na plecy, co najgorze odgina se w taki łuk. Neurologa mamy za 1,5miesiaca

Aaa
czy jakies dzieciątko miało u nas gastroskopie? albo ogólnie wizyte u gastrololga?

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:04 ----------

i Kacper wczoraj dostał od ciotki bluze na teraz na dwór i czape

czy Wasze dzieci też zagryzają usta? ;>
Stary 2014-03-14, 06:07   #2353
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

Własnie Kacper prawie przewrócił sie na bok na macie ale on strasznie na boku nie lubi i zaraz wraca na plecy, co najgorze odgina se w taki łuk. Neurologa mamy za 1,5miesiaca

Aaa
czy jakies dzieciątko miało u nas gastroskopie? albo ogólnie wizyte u gastrololga?
za obrót

a czy przypadkiem Antibia z Patrykiem nie była u gastrologa?

Rybko, Nelka jak jej zabiorę paluchy z pysiaka to zagrywa dolną wargę i ją ssie

aaa i któraś pytała o kaszkę z niekapka, chyba nie przeleci bo jest za mały otworek tak jak u mnie w tym z TT
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2014-03-14 o 06:09
Stary 2014-03-14, 06:26   #2354
kyte
Wtajemniczenie

Wiecie co ja chybA też przeginam z jedzenien.Nsjpierw była żółta kupa potem zielona.Wcześniej rzadki kleks w pampera wsiąknął...jak rozpoznać śluzowatą kupkę??ale zobrazowałam

Witam się
Natalia spała do 6 w łóżeczku pora się wygramolić z wyrka i szykować do wyjazdu miłego dnia mamusie

Stary 2014-03-14, 06:33   #2355
Olenka_24
Zadomowienie

Rybka czemu zielone kupki są złe?

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Wiecie co ja chybA też przeginam z jedzenien.Nsjpierw była żółta kupa potem zielona.Wcześniej rzadki kleks w pampera wsiąknął...jak rozpoznać śluzowatą kupkę??ale zobrazowałam

Witam się
Natalia spała do 6 w łóżeczku pora się wygramolić z wyrka i szykować do wyjazdu miłego dnia mamusie

Za spanko Spokojnej podróży Wam życzę !

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 06:41   #2356
ryba91
Zakorzenienie

bo świadczą ze cos sie dieje? zielone to chyba mogą być przy zielonych warzywach a tak nie powinno ich być?
Stary 2014-03-14, 06:51   #2357
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
bo świadczą ze cos sie dieje? zielone to chyba mogą być przy zielonych warzywach a tak nie powinno ich być?
Pytam bo nie wiedziałam

Stary 2014-03-14, 07:07   #2358
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Pytam bo nie wiedziałam
spoko ;p;p
Stary 2014-03-14, 07:16   #2359
Olenka_24
Zadomowienie

Kurcze, u nas była dwa razy zielona kupa, i teraz nie wiem czy powinnam się martwić nie było jej jakoś dużo.

Dziewczyny mam dynię z rossa i ten słoik jest duży. Dziś chcę dać pierwszy raz, ile może w lodówce stać po otwarciu ?

Stary 2014-03-14, 07:22   #2360
kOmorowska
Rozeznanie

Dzień dobry
nie zaglądałam ostatnio bo jeździłam po zaświadczenia do becikowego
rany boskie jaki u nas w urzędach jest bałagan

Moja Natala nadal dwa razy w nocy się budzi a od poniedziałku jest meeeega marudna marudzi całe boże dnie i nawet na spacerze...
My dziś jedziemy drugi raz na bioderka.

Podajecie swoim dzieciaczkom jakiś probiotyk?

Milego dnia Wam życzymy

24.12.2013 - Natalia

kOmorowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 07:38   #2361
ryba91
Zakorzenienie

Oleńka- ale chyba nie wszystkie kupki, a poza tym skoro była a nie ma ich już to moze wszystko ok? moze cos wtedy zjadłas na co mały zareagował. Wiesz jak ja sie znam... nie zawsze zielona kupka musi odrazu oznaczac cos złego, ale u nas jest problem z kupkami od dłuższego czasu, dlatego siemartwie. Ale Ty sie nie martw! jak bedą to sie bedziesz zastanawiac ;p skoro były tylko sporadycznie to pewnie nic nie znaczy

komorowska- u nas w urzedach tez taki bałagn
ja nie podaje nic ;p
Stary 2014-03-14, 07:42   #2362
Olenka_24
Zadomowienie

Tez bym musiała w koncu to becikowe załatwić

Widziałyście że idzie pogorszenie pogody mam nadzieję że to chwilowe

Stary 2014-03-14, 07:48   #2363
dizi
Zadomowienie

Cytat:

a do mnie wczoraj dzwonili, że we wtorek mogę nareszcie odebrać becikowe

buuu, nie chcę brzydkiej pogody tak nam dobrze z maluchami na dworzu

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2014-03-14 o 08:32
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 08:15   #2364
domii29
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny
Ja znow na szybko, ale zbliza sie weekend wiec bede nadrabiac :p

Mam pytanie... wiem ze napewno padlo ono juz milion razy ale jako ze nie jestem na bierzaco to nie widzialam. Kiedy obnizyc dziecku lozeczko na 2 poziom?

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:41   #2365
kyte
Wtajemniczenie

hehe i nawet przed wyjazdem musiałam do Was zajrzeć

Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nie zaglądałam ostatnio bo jeździłam po zaświadczenia do becikowego
rany boskie jaki u nas w urzędach jest bałagan

Moja Natala nadal dwa razy w nocy się budzi a od poniedziałku jest meeeega marudna marudzi całe boże dnie i nawet na spacerze...
My dziś jedziemy drugi raz na bioderka.

Milego dnia Wam życzymy
Od dwóch dni podawałam biogaje bo problem z kupką był.
Cytat:

Ja też
U mnie już dziś jest pochmurno

Domii jak Jasiu będzie już próbował się podnieść

No teraz to naprawde się żegnam
Stary 2014-03-14, 08:43   #2366
Miss Triss
Zadomowienie

Hejo!

Zostałam dzisiaj obudzona przez słoneczko zaglądające przez okno oraz gaworzącą do karuzelki Zosię. Jak ja lubię takie poranki, wtedy cały dzień jest lepszy. Dzisiaj zapowiedziałam sobie sprzątanie więc muszę coś później porobić a póki Mała drzemie to mogę wypić kawkę.

Jeszcze z wczoraj:
Rybka - współczuję wczorajszego płaczu Kacperka, dziwne, że tak bez powodu płacze. A może ząbki mu doskwierają albo jednak to skok rozwojowy. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej!
Co u Ciebie jest za Biedrona, że tyle rzeczy dla dzieci teraz jest?! U mnie tylko książeczki były. Muszę dzisiaj albo jutro podjechać i zobaczyć czy nie wyłożyli czegoś więcej.
za próby przewrotów dla Kacperka. Może już niedługo załapie i będzie sam się przewracał w każdą stronę.
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem zagryzać usta - to takie wkładanie warg jakby do buzi i zaciskanie? Moja czasem tak jakby zasysa sobie dolną wargę do buzi i nakrywa górną wargą. Robi to sporadycznie i bardzo krótko więc nie uda mi się złapać zdjęcia.
Taszanta - co do tej wysypki to dermatolog mi powiedziała, że skoro ja kp to jest coś co ja zjadłam i Małej nie podeszło i zareagowała wysypką. Kazała jeść lekkostrawnie, zabroniła cytrusów, nowalijek i ryb. Póki co smaruję i jest ok. Mamy iść za 2 tyg na kontrolę czy zniknęło czy trzeba dalej leczyć.
Kyte - współczuję sytuacji z histerią Małej na mieście. Może ona teraz potrzebuje więcej czułości i przytulania? Mam nadzieję, że już więcej się Wam to nie powtórzy.
Życzę Wam szybkiej i bezpiecznej podróży i żeby odwiedzinki się udały!
Sorento - wreszcie się odezwałaś! za wagę Tomusia! Zaglądaj do nas częściej!
To ja Cię adoptuję na moją wątkową siostrzyczkę na dobre i na złe!
Katarzyna2500 - za usypianie Ninki, oby tak dalej! Nindzia wymiata! Takie dwulatki i ich gadanie są superowe.
Ania_cz - to się poopalałyście z koleżanką, super! U mnie jeszcze tak cieplutko nie jest, ale może niedługo.
Kociak - przepraszam za pomyłkę (dziadek czy pradziadek), mam nadzieję, że się nie złościsz.
za zakup kurteczki! Fajna, tylko patrząc na tą pogodę chyba przyda Ci się bardziej na późne lato i jesień.
Cieszę się, że z tym zasypaniem na EEG poszło Wam tak dobrze i ten zapis dobrze się pisał. Na pewno neurolog powie Wam, że z główką Iguni jest wszystko w porządku i nie będziecie musieli powtarzać tego badania. A jeśli chodzi o tych lekarzy i wszystkie badania to nie masz sobie nic do zarzucenia, moim zdaniem lepiej wszystko zbadać i być pewnym, że nic się złego nie dzieje, a Iga rozwija się prawidłowo. Gorzej byłoby gdybyś nie chodziła do lekarzy, nie robiła badań a po czasie wyszła jakaś nieprawidłowość, to wtedy zarzucałabyś sobie, że czegoś nie dopatrzyłaś i nie dopilnowałaś.
Nemosek - dla dzielnego pacjenta!
także za piękną wagę oraz długość! Będzie wysoki chłopak.
Nanusia76 - cieszę się, że już w domku jesteście. Dobrze, że wszystko już jest u Was w porządku a Maluszek niech rośnie zdrowo! Dalej będę trzymać kciuki za Ciebie i Maluszka!
Babku - czyli w 5miesiącu masz wprowadzać gluten oraz wszystkie warzywa. A czemu warzywa nie mogą się rozciągnąć w czasie i być wprowadzane także w 6miesiącu? To rozszerzanie diety jest strasznie trudne i problematyczne więc my zostaniemy tylko na cycusiu. Żartuje oczywiście!
De28 - zamiast się zastanawiać, które z Twoich dzieci jest dziwne, bo jedno marudziło przed spaniem i po a drugie się uśmiecha to powinnaś się cieszyć, że tak jest. Christian jest zupełnym przeciwieństwem swojego braciszka i tymi uśmiechami będzie wynagradzał Ci marudzenie starszaka.
Paulinaizabela - za smakowitą marcheweczkę i ziemniaczka i chrupeczki kukurydziane.
za pierwsze obroty małej akrobatki!
Hej Majeczko! Piękna jesteś! I ten uśmieszek!
Komorowska - trzymam kciuki za badanie bioderek! Ja żadnego probiotyku nie podaję.
Dizi - za becikowe. Pewnie przyda się dodatkowa gotówka. Ja jeszcze się za to nie zabrałam i przerażają mnie te papiery, ale chyba pora się zmobilizować i zacząć coś załatwiać w tej sprawie.
Domi - nie jestem pewna, ale chyba jak dziecko zaczyna się podciągać rączkami do góry i zaczyna siadać to wtedy warto obniżyć.

Zosia jeszcze śpi, normalnie cud!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:11   #2367
ryba91
Zakorzenienie

miss- u mnie serio w biedronie wypas- a body jakie sliczne
tu gazetka
http://gazetki.biedronka.pl/g259,prz...0mieszkanie/24

ale u mnie były jeszcze body a w gazetce nie ma, i wiele wiele innych ;p

ooo tak o takie "zagryzanie" mi chodizło własnie;p mój robi tak na okrągło ;p

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-14, 09:13   #2368
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam dynię z rossa i ten słoik jest duży. Dziś chcę dać pierwszy raz, ile może w lodówce stać po otwarciu ?
48h trzymałam w lodówce
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość

Cytat:

tak ma padać deszcz ze śniegiem i ma być porwisty wiatr :/ ale u mnie już dzisiaj zaczęło wiać
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny
Ja znow na szybko, ale zbliza sie weekend wiec bede nadrabiac :p

Mam pytanie... wiem ze napewno padlo ono juz milion razy ale jako ze nie jestem na bierzaco to nie widzialam. Kiedy obnizyc dziecku lozeczko na 2 poziom?

Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app
jak dziecko zacznie wstawać albo siedzieć

zjem śniadanie, nakarmie Nelke ogarnę sypialnię i idę na dwór korzystać z pogody
a Mała już zaliczyła 1,5godziny spaceru

Nela 5/11/13
Stary 2014-03-14, 09:15   #2369
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamusie
jestem tak zmęczona..
Natalia dzisiaj odstawiła mi taką szopkę na mieście że masakra. Nie dość że w ogóle nie chciała spać, to jak już zasnęła wybrałam się na miasto a ta się budzi...pół miasta przeszłam z dzieckiem na rękach a drugą ręką pchałam wózek, nijak nie było jak jej uspokoić, tak się darła że głosu jej zabrakło Po drodze chciałam zajść do ciotki ale jak na złość jej nie zastałam. Wróciłyśmy do domu, szczęśliwe dzieckoW końcu teraz zasnęła, ale ja nie wiem co to za mały złośliwiec. Udaje że płacze pręży się biore na ręce- szczęśliwe dziecko nic jej nie dolega. EEhh...wiem że jesteśmy w trakcie skoku, może to faktycznie to jest przyczyną?....

i nas tez czasem tak jest,ze tylko raczki pomagaja.masakra

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
nic poważnego bratowej M. się nie stało?

u mnie w Biedrze też właśnie nic nie ma oprócz kocyków [mały wybór dla dziewczynek] i książek i nic poza tym nic więcej w gazetkach też nic nie widziałam dzieciowego

Domii masz jakąś inną Biedronkę i inną ofertę w niej niż my?

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

no co charakterna Natalka jest może jej po porstu wózek nie pasował

nie,troche biodro poobijane tylko

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Jestem, nadrobiłam dziś wszystko bo moja marudka taka marudna że sobie na mamusi pół dnia przekimał. A ja uziemiona to na wizaż
U nas wszystko ok, nie pisałam ostatnio bo mąż nadgodziny ciągnie i cały dzień sama z dzieciem, wieczorem jak mały śpi to coś się ogarnie, kąpiel, pogaduchy z tż i oczy mi się kleją Dobrze, że pogoda dopisuje to sobie spacerkujemy, albo siedzimy na balkonie, mały śpi, a ja opalam mój blady nos
Poza tym jesteśmy po kolejnym szczepieniu- troszkę było krzyku, ale na szczęście żadnych innych skutków ubocznych nie ma. Maluch waży 5820 w 11 tygodniu (Rybko, wpiszesz? ), w większości na piersi, od czasu do czasu mm jak mały głodomór wszystko wyssie i chce jeszcze, a zapasów brak.
Mieliśmy katarek, ale się z nim uporaliśmy sprawnie, teraz nam coś oczko zaczęło ropieć Pediatra stwierdziła, że zatkany kanalik i jak się będzie powtarzać to do okulisty. Pamiętam, że któryś dzieciaczek też to miał i masowałyście kanalik. Jak to się robi??

Nemosek, Rybka

jestes brawa za wage

Cytat:
Kyte, okazuje sie ze Nelka mojej mamie tez taka szopke na spacerze odwalila byla najedzona itd a ta plakala

moze juz za.duzo wrazen?
u nas 3 spacery to czasem za duzo
..

i tyle tylko nadrobilam,wybaczcie.

Katarzyna widzialam,ale nie zdazylam odpisac,przepraszam

Cytat:
Napisane przez katarzyna2500 Pokaż wiadomość
hej ho
Lusesita przeczytałaś moją PW?

Wpadam żeby się pochwalić że mój zamiar z usypianiem Ninki jest nieźle realizowany kiedy zaśnie o 21.30-50 to budzi się pierwszy raz o 5,30...
Byłyśmy wczoraj u dwuletniej kuzynki która nie mogąc wymówić imienia mojej córci mówiła o niej przez cały wieczór "Nindzia", śmiejemy się teraz że ma w rodzinie nową ksywę: Nindża

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
rybko, może faktycznie ta kupa go męczyła dlatego Kacperek tak płakał. Chociaż ja nie jestem najlepsza w zgadywaniu. Iga też ostatnimi czasy ma cięższe popoludnia a ja nie wiem co się dzieje "noniewiem:

kyte, Natalia mały wymuszacz rączkowy? Współczuję spaceru po mieście

sorento, masujesz i naciskasz trochę to miejsce pomiędzy nosem a kącikiem wewnętrznym oka. U nas pomogło.

Ja dzisiaj po mega-stresującym dniu z powodu tego EEG. Od rana prawie jeść nie mogłam. Sama nie wiem czemu się tak stresowałam. Chyba mam już wyrzuty sumienia, że ją biedną ciągam cały czas po jakichś lekarzach i jej nieprzyjemności sprawiam. A ona tak bezradna Ale badanie się udało chociaż trochę za krótko spała. Przewędrowałam z nią do przychodni w chuście - pod samą przychodnią już myślałam, że mi zaśnie bo oczy jej leciały jak oszalałe i prawie biegiem do gabinetu. Ale za to jak tylko jej pani założyła ten czepek i ten żel tam powciskała (przy czym ryk był że hoho) to przytuliła się do cyca i zasnęła. Ta pani która wykonywała zapis mówiła, że bardzo ładny zapis. Ale opis całego badania robiony jest przez neurologa i trzeba na niego czekać do 3 tyg.

Jutro jedziemy na pogrzeb - tutaj Miss małe sprostowanie - zmarł Iguni pradziadek a nie dziadek. Zdecydowaliśmy że na czas pogrzebu z Igą zostanie moja mama - ja ją nakarmię zaraz przed wyjściem a później mama pójdzie na spacer i tak zleci. A później po nią przyjadę albo zaraz po pogrzebie albo po obiedzie i na stypę ją wezmę - akurat będzie okazja żeby rodzina ją poznała.

Aaaaa.. I kupiłam kurtkę taką:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...359505/3651567
Chociaż patrząc na dzisiejszą pogodę to nie wiem czy mi się przyda

Stary 2014-03-14, 09:28   #2370
Miss Triss
Zadomowienie

Nadrabiam sobie jeszcze w wolnej chwili przedostatni wątek z poczekalni i Trele napisała " nie ty jedna sie uzalezniłas
Kiedys zalozymy watek : Emerytki I rencistki - mamy XI-XII 2013 czesc 1543 !". Najpierw buchnęłam śmiechem i nie mogłam się powstrzymać, a potem zrobiło mi się smutno, że nie ma Trele i wielu innych mamuś, które udzielały się na poczekalni.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
miss- u mnie serio w biedronie wypas- a body jakie sliczne
tu gazetka
http://gazetki.biedronka.pl/g259,prz...0mieszkanie/24

ale u mnie były jeszcze body a w gazetce nie ma, i wiele wiele innych ;p

ooo tak o takie "zagryzanie" mi chodizło własnie;p mój robi tak na okrągło ;p
Dziękuję! To dzisiaj muszę jechać na zakupy! Mam nadzieję, że w mojej Biedronie coś znajdę.
Cytat:
zjem śniadanie, nakarmie Nelke ogarnę sypialnię i idę na dwór korzystać z pogody
a Mała już zaliczyła 1,5godziny spaceru
To się Mała wietrzy cały dzień. Dobrze, przynajmniej się dotlenia.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Idę coś porobić, bo znowu z mojego sprzątania nic nie wyjdzie.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości