Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-13, 21:25   #2371
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Ja już po usg wszystko dobrze szyjka dobrej długości, ładnie trzyma Niunio waży 745 g Wszystkie narządy w porządeczku a Mama szczęśliwa, że tak ładnie rośnie

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

daj przepis na ciasteczka
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie. Szyjka trzyma się jako tako. Dalej leżenie i wydawanie rozkazów, jak to lekarz powiedział
Mały ma 932 gramy Serduszko ok i przepływy ok. Nie mogę uwierzyć że taki człowiek siedzi u mnie w brzuchu Kocham go najbardziej na świecie.

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Dziewczyny świetna wiadomość

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
IZETKA KUCYKU gratuluje i ciesze sie ze idzie do przodu

Kucyku Ty lez i odpoczywaj i trzymaj dziecia w srodku

Izetka gdzie chodzisz na USG i do kogo?

Ja mam juz wyniki poranne wszystko ok

Wyslane za pomoca Tapatalk2

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie..
Dzien zaczał się od tego, ze automat biletowy w tramwaju zjadł mi 4 bilety czasowe- 60min, więc 18zł w plecy :[ Dostałam szału prawie, bo jakieś młodziki, zrobiły sobie żarty i zagieły klapkę od drukarki biletomatu tak, ze on drukuje, ale nie wypadają!! Oczywiscie tego nie było widac, wiec straciłam kase i 4 bilety... jak na 13stego przystało. Mysle sobie- swietnie! To na pewno nie dostane tego L4 jak takie rzeczy od rana.

No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów. Powiedziałam to co Wam napisałam. Do tego mam słabe wyniki krwi, lekka anemia, zapisała mi żelazo 2x1. Powiedzialam, ze brałam profilaktycznie preparat z zurawiną a mimo to, wyszły w moczu bakterie, wiec musze zrobić posiew. I fajnie, bedzie wiadomo czy to na pewno nic groznego.. Ciesze się, bo martwiło mi to, (te bakterie powtarzaja sie w sumie od poczatku ciazy prawie). Moje kłopoty ze snem oraz skurcze w łydkach są spodowodowane niedoborem magnezu. Więc mam brać dodatkowo, poza kompleksem witaminowym, 4 tabletki MagneB6- dziennie.
W ciągu 4 tygodni przybrałam 3,5- bardzo dużo. Waga ruszyła mi dopiero 2 miesiace temu, ale za to konkretnie. Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą. Nigdy nie lubiłam słodkiego. Słodycze mogły nie istniec a od połowy ciązy naprawdę mi sie ich chce. Nie przesadzałam, bo wiem, ze to chemia (mam bzika na punkcie jedzenia, czytania składów itd.), ale organizm powinien wiedzieć czego potrzebuje i podpowiadać, zachęcać! A jakbym jadla to, co podpowiada mi organizm to byłyby to fast foody, cola i lody- takie mam zachcianki- masakra
Wiec wyobrazcie sobie jak trenuje swoją silną wolę...
Dziś na obiadek zrobiłam pyszną zupę kalafiorową z koperkiem
Za wizytę

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
[B]
Ja mam jutro i już przeżywam. Już sobie wyobrażam najgorsze Wiem głupia jestem. Ale od wtorku mnie boli więc wszystko mi już do głowy przychodzi. Brzuch dalej mnie dziś bolał. Jak siedze to jest w ok, ale jak zacznę chodzić a nie daj po schodach to boli. Szkoda tylko że moja babcia się bardziej martwi jak mój mąż.
NA pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Mamuśki, nareszcie! Już nam płeć dzidziusia! tam, ta da dam! będzie DZIEWCZYNKA
:d
gratulację

Ja dziś też się zważyłam z ciekawości i wychodzi na to, że przez 2 tygodnie waga ruszyła 1,5 kg + ale z tego co zauważyłam to moja waga a waga gina pokazują inaczej więc zobaczymy.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 21:37   #2372
karolkya
Wtajemniczenie

Dobrej nocy dziewczynki

Bylismy na urodzinach wujka i padam ze zmeczenia...

Stary 2014-03-13, 22:06   #2373
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
A z czym robisz owsiankę? Ja lubię taką z orzechami, suszonymi owocami i miodem Uważam też, że na tego typu słodkości można sobie pozwolić
Dziś miałam z rodzinkami, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów ale z miodem tez bardzo lubię
Mów jak wyszły ciastka i podaj przepis, też się na takie przerzucę
Ok już doczytałam przepis
I owszem, nie zjadłam dziś nic słodkiego oprócz porannej owsianki ale weekend nie zapowiada się już tak dobrze, bo jedziemy w odwiedziny do znajomych, więc nie uniknę słodyczy, ale nie można popadać w skrajności, prawda?

A w ogóle jutro z rana jedziemy do Poznania na targi budowlane, może coś podpatrzymy, później jakieś zakupy porobimy, pogoda ma być jeszcze fajna no i chyba na cały weekend do znajomych się objadać Tak więc pewnie nie będę miała jak pisać, chyba że coś podczytam z telefonu

Kucyk_Truskawkowy, Izetka_ super, że wszystko dobrze z maleństwami!!! Oby tak dalej
karolkya za wyniki
Prowansja widzisz, nie było się czego bać super że masz przedłużone zwolnienie
Mala_Czarno_Biala ależ dziś cudowne wieści gratuluję córeczki!!! Macie imię? I jak Ty to zrobiłaś, że masz tylko 3 na plusie?
Stary 2014-03-13, 22:08   #2374
Ramona_85
Zakorzenienie

alingles gratuluję nowego tc

lece kobietki spac, to wczesne wstawanie mnie już zmęczyło, no ale czego się nie robi dla meża i świeżutkiego, pysznego chlebusia

dobranoc
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-13, 22:12   #2375
bluesky89
Zakorzenienie

Mała czarna, to różowe gratulacje! Aż się serducho cieszy jak się czyta takie posty! ))
Stary 2014-03-14, 07:03   #2376
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry

I smacznego śniadanka
Stary 2014-03-14, 07:12   #2377
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam z rana...
Snigam do lekarza bo cos od wczoraj brzuch boli....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-14, 07:14   #2378
Ramona_85
Zakorzenienie

dzień doberek

trzymam za dzisiejsze wizyty

lecę na

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam z rana...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no trzymam by wszystko było dobrze
Stary 2014-03-14, 07:44   #2379
karolkya
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ja juz po sniadanku piatkowo drozdzowka i kawa inka... Jak ja dawno nie jadlam takiego sniadania...
Pobudka wczesna, nocka srednia wiec mam zamiar jeszcze teraz wskoczyc do lozka...
Milego dnia
za wizyty wszelkie

Stary 2014-03-14, 08:05   #2380
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Czarno_Biala gratuluję córeczki!! Widać jak bardzo chciałaś dziewczyneczke
Sylvunia kciuki za wizytę.. Na pewno wszystko jest ok, ale bardzo dobrze że idziesz do lekarza.

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

A jeżeli chodzi o te koszule i szlafrok to są ok materiały całkiem fajne. Dzisiaj będę je prała to zobaczę czy po praniu się nie rozpadną
Becik też fajny. Jak za 17zl to polecam, ale jego też jeszcze nie prałam.

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:07   #2381
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Ja też już po śniadanku chałka z dżemem truskawkowym i kawka
Miłego słonecznego dzionka

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:23   #2382
morin
Raczkowanie

Cytat:
Ja już po usg wszystko dobrze szyjka dobrej długości, ładnie trzyma Niunio waży 745 g Wszystkie narządy w porządeczku a Mama szczęśliwa, że tak ładnie rośnie[COLOR="Silver"]

Cytat:
Ja też po wizycie. Szyjka trzyma się jako tako. Dalej leżenie i wydawanie rozkazów, jak to lekarz powiedział
Mały ma 932 gramy Serduszko ok i przepływy ok. Nie mogę uwierzyć że taki człowiek siedzi u mnie w brzuchu Kocham go najbardziej na świecie.

Cytat:
Hej, ja już po wizycie..

No, ale widać mocno trzymałyscie kciuki (DZIĘKUJĘ ), bo pani dr wypisała na 4 tyg, bez większych problemów. Powiedziałam to co Wam napisałam. Do tego mam słabe wyniki krwi, lekka anemia, zapisała mi żelazo 2x1. Powiedzialam, ze brałam profilaktycznie preparat z zurawiną a mimo to, wyszły w moczu bakterie, wiec musze zrobić posiew. I fajnie, bedzie wiadomo czy to na pewno nic groznego.. Ciesze się, bo martwiło mi to, (te bakterie powtarzaja sie w sumie od poczatku ciazy prawie). Moje kłopoty ze snem oraz skurcze w łydkach są spodowodowane niedoborem magnezu. Więc mam brać dodatkowo, poza kompleksem witaminowym, 4 tabletki MagneB6- dziennie.

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja mam jutro i już przeżywam. Już sobie wyobrażam najgorsze Wiem głupia jestem. Ale od wtorku mnie boli więc wszystko mi już do głowy przychodzi. Brzuch dalej mnie dziś bolał. Jak siedze to jest w ok, ale jak zacznę chodzić a nie daj po schodach to boli. Szkoda tylko że moja babcia się bardziej martwi jak mój mąż.
będzie dobrze, mnie strasznie bolało parę dni poszłam po nieprzespanej nocy z bólu a rano usg i lekarz powiedział że w porządku (poza szyjką oczywiście ale to u mnie standard) więc nie ma co się martwić na zapas. Ale chyba zawsze jest tak przed wizytą..

Cytat:
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować

Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień
gratulacje

Cytat:
Witam z rana...

.
Daj znać jak będziesz po

U mnie standard że na wieczór czułam się fatalanie, nawet obrócić się nie mogłam w nocy też dość ciężko ale za to poranki mam bardzo dobre więc wszystko co chce zrobić muszę zrobić rano.
Chociaż dołujące jest to że nie mogę tak ogarnąć domu itp jak to było przed ciążą chce już urodzić i być znowu taka zwinna jak kiedyś ehh
Widziałam przepis na ciastka muszę koniecznie zrobić, w ciąży jadła bym płatki owsiane cały czas.

Co do słodyczy to ja ich chyba najwięcej zjadłam w pierwszym trymestrze, wszysto inne mi smierdziało. Myślę że w nich najgorsze jest to że nie da się tak łatwo rzucić albo ograniczyc do małej kostki czekolady, dlatego ja mam postanowienie że jak najpóźniej dam próbować słodycze mojej córeczce. Ciekawe co z tego wyjdzie Mam przyjaciółkę i jej córcia jak tylko zaczeła chodzić sama brała słodycze i jadła i tak jej zostało że żyje na czipsach i coli :/ to przerażające chciałabym tego uniknąć. Ale skoro dorosłym tak łatwo się uzależnić to co mówić o dzieciach.

My zaczęliśmy myśleć jak urządzić pokój małej skoro znamy płeć, ale kurcze miałam tyle pomysłów a teraz jakoś nic mi nie pasuje :/ myślałam żeby połączyć mięte z różem ale jakoś kiepsko to chyba wygląda. Oby dało radę coś wymyślić do czerwca bo będzie problem.

Miłego dnia dziewczynki
morin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:27   #2383
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta a kiedy dokładnie ta studniówka jest???w którym tygodniu i dniu??? 25t3d???
Też mi wyszło że 26tc 5dn
Cytat:
Mnie też przeraża dieta matki karmiącej, tym bardziej, że wcześniej się w nią tak nie zagłębiałam i myślałam, że to tylko trzeba ograniczać produkty wzdymające...Tylko, że dla mnie produkty wzdymające to fasola i kapusta A zostałam ostatnio uświadomiona, że to wszystko co lubię...

A ja chciałam się pochwalić, że przeżyłam pierwszy dzień bez słodyczy Taka ciekawostka - to pierwszy taki dzień od kiedy zaszłam w ciążę albo drugi, bo z tego co pamiętam już raz miałam takie postanowienie i wytrzymałam tylko jeden dzień A jak reszta dziewczyn, które postanowiły tkwić ze mną w postanowieniu? Wytrzymałyście??
Też niedawno przeżyłam szok ilu rzeczy nie powinniśmy jeść karmiąc
ogromne za dzień bez słodyczy wiem jak ciężko zrobić to świadomie...
Cytat:
A ja się rozmarzyłam na sr położna opowiadała nam o szpitalu w Warszawie na Żelaznej ze świetnymi warunkami dla rodzących i to wszystko bezpłatnie. Weszłam sobie na tą stronkę gdzierodzić, znalazłam te szpital, czytam opinie i nie dowierzam, że może być tak cudownie w Polskim szpitalu
zastanawiam się tylko, dlaczego takie szpitale to wyjątki
O tym szpitalu są bardzo skrajne opinie ja słyszałam większość złych i nie poszłabym tam rodzić (pomijając fakt że najprawdopodobniej w razie w i tak by mnie odesłali co często praktykują) więc nie ma co wierzyć opisom na stronach
Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
mam właśnie bez kółek, ale to z innych też względów
o czyli tak też można a czemu Ty też wolisz bez ?
Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
I owszem, nie zjadłam dziś nic słodkiego oprócz porannej owsianki ale weekend nie zapowiada się już tak dobrze, bo jedziemy w odwiedziny do znajomych, więc nie uniknę słodyczy, ale nie można popadać w skrajności, prawda?

A w ogóle jutro z rana jedziemy do Poznania na targi budowlane, może coś podpatrzymy, później jakieś zakupy porobimy, pogoda ma być jeszcze fajna no i chyba na cały weekend do znajomych się objadać Tak więc pewnie nie będę miała jak pisać, chyba że coś podczytam z telefonu
również należą się gratulacje
miłej wycieczki na targi
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
lece kobietki spac, to wczesne wstawanie mnie już zmęczyło, no ale czego się nie robi dla meża i świeżutkiego, pysznego chlebusia
w moim przypadku na pewno nie wstaje się skoro świt
Cytat:
Witam z rana...
oj oby zaraz przeszło
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:33   #2384
Izetka_
Zadomowienie

Pradip-już wiem, że 25t 5d, źle miałam wpisane dni w moim turbo kalendarzyku w exelu

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:35   #2385
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Boże, co ja wczoraj przeżyłam Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień.... Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki

Promotorka tak jak sądziłam, nie odpisała... Ja nie wiem, jak się jest promotorem, to po co się daje studentom swój adres mailowy chyba, no nie.?

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
wow,jestem w szoku,ze Jakub wrocil na pierwsze miejsce
Przy pierwszej ciazy,nieznajac jeszcze plci wybralismy dla dziewczynki Lena.
A teraz chyba jednak bedzie Ada i nie ma jej w pierwszej 50 tce,wiec juz sie ciesze.Mysle od 2 dni tez nad Hania.
Teraz jak TZ wroci na weekend to nie ma bata,bedzie ostateczna dyskusja.
Hania prześliczne

Cytat:
Hehe, za to moja mama i teściowa chyba nie przepadają za bardzo za imieniem Emilka, bo potrafią czasem zapytać, czy nie chcielibyśmy innego Ja się wkurzam, bo to imię wybraliśmy na zasadzie kompromisu. Jakbym miała sama decydować to wybrałabym Nela (i do tego imienia właśnie mnie przekonują przyszłe babcie, bo wcześniej im powiedziałam, że mi się podoba)..no ale męża nie przekonam, a Emilka wg mnie też brzmi słodko
Emilka jest piękne, sama się nad tym imieniem zastanawiałam zanim się dowiedziałam, że będzie drugi chłopak

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
JA bym proponowała wkleić to na pierwszą stronę a normy badań zrobić w osobnym poście. Bo teraz bardziej nam się przyda ta rozpiska z wagą. W razie czego służę pomocą
a jak zrobić teraz osobny post na te normy badań??

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ja też się zaczytałam w blogu tyle tam fajnych przepisów że sama nie wiem co wybrać, na dzisiaj i jutro już obiad mam ale zrobię ten pasztet na pewno, no i te bułeczki z czosnkiem heh ale ja lubię gotować
to przeprowadź się do mnie, bo ja nie znoszę gotować

Cytat:
Ja już po usg wszystko dobrze szyjka dobrej długości, ładnie trzyma Niunio waży 745 g Wszystkie narządy w porządeczku a Mama szczęśliwa, że tak ładnie rośnie
super

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Ja mam juz wyniki poranne wszystko ok
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 08:48   #2386
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dzień dobry wstałam o tej nieszczęsnej 5:30 i potem padłam; dopiero teraz udało mi się zwlec.
Dopiero co wyszłam ze szpitala a już mi moja kochana rodzinka zaczęła wymyślać nowe choroby Teraz się uparli, że może mam cukrzycę. Fakt, że od tygodnia chodzę nagminnie zmęczona ale raczej jest to powód tego wczesnego wstawania do którego mój organizm nie jest przyzwyczajony a nie cukrzycy dla świętego spokoju idę jutro na tę glukozę, żeby mi w końcu spokojnie dali przeżyć tę ciążę

Cytat:
Ale nam się gęby śmiały całe popołudnie (mąż był przy usg i chyba przyniósł szczęście, bo już w pierwszych sekundach ginka mówi, że płeć to pewnie znamy, a my że nie. A ona na to: nie? Na 100% dziewczyna, a tu są wargi sromowe i pokazuje! Co za przeżycie! Waży już 800g, czyli w ciągu 4 tyg podwoiła masę. Teraz siedzimy na telefonach i się chwalimy, zaraz otworzę Karmi i będziemy świętować

Z radości kupiłam jej sukienkę na wesele które mamy miesiąc po porodzie, co za piękny dzień
Gratulację strasznie długo musiałaś żyć nie niepewności. A ja się na każdym USG stresuje, że lekarze się pomyli i jednak chłopiec już się przyzwyczaiłam do dziewuszki

Cytat:
A ja się rozmarzyłam na sr położna opowiadała nam o szpitalu w Warszawie na Żelaznej ze świetnymi warunkami dla rodzących i to wszystko bezpłatnie. Weszłam sobie na tą stronkę gdzierodzić, znalazłam te szpital, czytam opinie i nie dowierzam, że może być tak cudownie w Polskim szpitalu
zastanawiam się tylko, dlaczego takie szpitale to wyjątki
Fakt warunki tam mają świetne ale potrafią rodzące z kwitkiem odprawić do innego szpitala bo nagminnie miejsc nie mają. Moja koleżanka miałam dwa kroki tam i musiała gdzie indziej jechać bo jej przyjąć nie chcieli chyba pół Warszawy chciałaby tam rodzić a mają bardzo mały oddział jak na takie wzięcie

Cytat:
Witam z rana...
Powodzenia

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45579879]Boże, co ja wczoraj przeżyłam Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień.... Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki
[/QUOTE]
Współczuje może zjadłaś wcześniej coś co Ci zaszkodziło. Słyszałam też o teorii, że macica zaczyna naciskać na żołądek i na początku może tak reagować
Stary 2014-03-14, 09:04   #2387
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczynki Ja od rana w podróży, na razie jest spoko, myślałem że będzie mi nie wygodnie, ale daje radę
sylvuniaa84 kciuki za dzisiejsza wizytę, daj znać jak wrócisz!
Stary 2014-03-14, 09:13   #2388
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Dzień dobry
Dzięki za gratki i miłe słowa.
Kurczę, tak podkreślałyście że marzyłam o dziewczynce, że poczułam się jak wyrodna matka... gdyby był chłopak to nie byłabym załamana, nic z tych rzeczy, to po prostu było jakieś takie głęboko zakorzenione marzenie ale broń Boże nie warunek miłości do dziecia
Ech, musiałam się wytłumaczyć

Jak to zrobiłam, że mam tylko 3kg +? Dość prosto, nie jadłam w I trymestrze i schudłam 4 kg, potem nadrobiłam ale miałam wirusa-rzygacza i znów schudłam 2 ;p

Muszę się Wam pochwalić, że kupiłam na próbę 2 otulacze do pieluszek wielorazowych na alle, co prawda nie dla noworodka, ale za taką cenę mogą czekać do tych 4,5 kg.

A dziś zaczynamy z małżem SR, ciekawe jak będzie

A co do koleżanek z Wrocka, to mam wielką nadzieję, że będziemy się spotykać, bo moje dziecię nie będzie miało zbyt wielu koleżanek wśród naszych znajomych, a tak to zawsze raźniej wyskoczyć grupowo na piknik do parku
Stary 2014-03-14, 09:32   #2389
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dzięki za gratki i miłe słowa.
Kurczę, tak podkreślałyście że marzyłam o dziewczynce, że poczułam się jak wyrodna matka... gdyby był chłopak to nie byłabym załamana, nic z tych rzeczy, to po prostu było jakieś takie głęboko zakorzenione marzenie ale broń Boże nie warunek miłości do dziecia
Ech, musiałam się wytłumaczyć

Jak to zrobiłam, że mam tylko 3kg +? Dość prosto, nie jadłam w I trymestrze i schudłam 4 kg, potem nadrobiłam ale miałam wirusa-rzygacza i znów schudłam 2 ;p

Muszę się Wam pochwalić, że kupiłam na próbę 2 otulacze do pieluszek wielorazowych na alle, co prawda nie dla noworodka, ale za taką cenę mogą czekać do tych 4,5 kg.

A co do koleżanek z Wrocka, to mam wielką nadzieję, że będziemy się spotykać, bo moje dziecię nie będzie miało zbyt wielu koleżanek wśród naszych znajomych, a tak to zawsze raźniej wyskoczyć grupowo na piknik do parku
Ja się piszę na piknik
A czy ta SR to ta na Partynickiej? Bo do mnie do domu ma położna z tej szkoły przychodzić od poniedziałku Chętnie chodziłabym osobiście do SR no ale jak mam leżeć to trzeba leżeć...

I się nie tłumacz z tego że tak się ucieszyłaś z córeczki! Ja pragnęłam w głębi serca synusia i się z tym nie kryje.

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:36   #2390
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
ooo dzięki Ci serdeczne
zastanawiam się teraz czy kupować ten w proszku czy tą nowość Oxy w płynie?
Nie wiem jak to Oxy w płynie sobie radzi. Wczoraj odplamiałam sporo rzeczy tym Oxy w proszku i na pierwszy rzut oka wszystko się ładnie odplamiło Bardziej ocenię jak wyschnie bo na mokrym to za bardzo nie widać.

Cytat:

Gratulacje

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45579879]Boże, co ja wczoraj przeżyłam Rano wspominałam wam o tym, że jest mi niedobrze. Nic nie mogłam jeść. Na obiad zjadłam trochę rosołu, ale coraz bardziej było mi niedobrze i doszedł ból brzucha. W końcu wzięłam Espumisan - myślałam, że to jakieś wzdęcia czy coś. Na trochę pomógł, ale nie na długo. Było mi coraz gorzej niedobrze, więc wyszłam przed dom. Ale usiadłam na ławce, posiedziałam z pół godziny i tak mi się słabo zrobiło, że tż mnie do domu ledwo doprowadził. W domu się położyłam i wtedy tak mnie zaczął boleć żołądek, że myślałam, że zaraz się spakuję i pojadę na szpital, bo już nie mogłam wytrzymać... Wzięłam nospę, ale nic nie pomogło. Wieczorem tż zrobił mi mięty, wypiłam z pół kubka, po czym tak mnie zmuliło, że przywitałam się z kiblem i dowiedział się co jadłam i piłam przez cały chyba dzień.... Jeju, myślałam, że umrę.... W końcu skończyłam, wróćiłam do łóżka i od razu poczułam się lepiej. Żołądek bolał mnie już dużo mniej i mdłości przeszły. Ale zjadłam jedynie chleb z masłem i poszłam spać. Oprócz tego bolały mnie wszystkie kości i było mi strasznie zimno cały dzień. Nie wiem co to było, czy coś mi usiadło na żołądku, czy jakaś odmiana jelitówki [/QUOTE]

mój żołądek też w ostatnim czasie tak reaguje. Ostatnio wieczorem też podziwiałam kibelek bo mnie pogoniło trzeba jakoś to przeżyć

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:41   #2391
kamilla123
Rozeznanie

Hej!

Widać, że wizażowe kciuki działają, bo same dobre wieści czytam
Mała Czarna różowe gratulacje, Prowansja dobrze, że dostałaś l4 no i reszcie też gratuluję zdrowych dzidziusiów i dobrych wyników

Szerszenie, gołębie..... Ble.... Też bym się chyba nad trutką zasatnowiła Moja koleżanka kiedyś walczyła z gołębiami i była wykończona...

Robię kawę i zaraz Was ponadrabiam

A moje ulubione ciasteczka owsiane to te:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...ane-ciasteczka
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:49   #2392
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Łącznie 6 kg na plusie od poczatku. Troche jestem w szoku, bo to dość sporo a poza brzuchem nic mi nie rośnie. Dołączam się do postanowien zwiazanych ze zdrową dietą.
Super że udało się z L4! to ciesz się skoro idzie tylko w brzuszek to najlepsza sytuacja ja mam 8kg na plusie i też tylko brzuch rośnie dlatego się nie martwię ba, w poprzedniej ciąży przytyłam 16kg i wszystko poszło w brzuch
Cytat:
Mnie przeraża wizja karmienia piersią. Zero słodyczy (bo chemia), swieżych owoców- bo wzdymają, swieżych warzyw, cebuli czosnku... Smazonego miesa. Boosz...
eeee ja pierwszy miesiąc trzymałam skromną dietę, 2mce trzymałam taką dietę, że gotowane i duszone mięsko, nic smażonego, bez wzdymających warzyw, unikałam owoce... Ale w sierpniu i wrześniu zdążyłam już spróbować owoców, zaczynałam już jeść pieczone. Naprawdę jak dziecko nie ma kolek to nie ma co się ograniczać po 3mcach unikałam już tylko wzdymających i tłustych
Cytat:
tam, ta da dam! będzie DZIEWCZYNKA
gratulacje
jakie imię? bo nigdzie nie doczytałam

Berenika współczuję, widać, że Cię jakiś szybki wirusik dopadł, chyba że coś zjadłaś ciężkiego?
Ale teraz już lepiej?

Co do gołębi to wiem, że kot to najlepsze rozwiązanie, ale nie będę sadystką i nie będę kupowała kota na miesiąc
Próbuję już z octem, ale na chwilę jest spokój a za 15min znowu....
Zaraz im chyba tam pieprzną przekąskę
Siatka byłaby super, ale boję się tak zakamuflować balkon bo w lecie się jednak z niego korzysta ehh

A ja wczoraj wieczorem się poprostu załamałam mojemu dziecku w wieku 4 lat wyszła skaza białkowa ????? tak nagle? Nigdy nie musiał mnie interesować ten temat, a ostatnio polubiła na śniadanie płatki z mlekiem... i jak to dziecko - mogłaby już je jadać na śniadanie, obiad, kolację.... no faza na mleko z płatkami i basta. No i dopiero wczoraj połączyliśmy z TŻtem fakty czemu ma taką pupcię w wysypce, czemu na twarzy ma takie czerwone placki ehhhh
Postanowiliśmy nie panikować, tylko 3tyg zrobić Jej dyspensę od mleka, żeby objawy minęły, a potem powolutku spróbujemy żeby znów tylko w przedszkolu piła, w domu nie...
I właśnie tu też jestem zaskoczona, bo w przedszkolu na śniadanie pije mleko od września i nie było problemu! Problem się zaczął jak w domu zaczęła nagminnie pić mleko
Nie znam się na tym bo tak jak pisałam nigdy nie mieliśmy z tym problemu, nie wiem czy teraz wyskoczyły objawy skazy od przedawkowania mleka??

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to Oxy w płynie sobie radzi. Wczoraj odplamiałam sporo rzeczy tym Oxy w proszku i na pierwszy rzut oka wszystko się ładnie odplamiło Bardziej ocenię jak wyschnie bo na mokrym to za bardzo nie widać.
to daj proszę znać jak wyschnie czy poschodziło ok? bo ja się wstrzymałam wczoraj z zakupem, bo chciałam ten nowy w żelu pt "codziennie plamy" ze szczoteczką za 6,99 ale nie doszły jeszcze do naszej Biedronki.[COLOR="Silver"]

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-14 o 10:00
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 09:56   #2393
poziomkka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziś miałam z rodzinkami, wiórkami kokosowymi i płatkami migdałów ale z miodem tez bardzo lubię
Mów jak wyszły ciastka i podaj przepis, też się na takie przerzucę
Ok już doczytałam przepis
Ciastka, nie wiem, czemu, ale baardzo mi smakują, właśnie zjadam ostatnie do Inki Pewnie, że nie można popadać w skrajności, tym bardziej, że nie mamy stwierdzonej cukrzycy..tzn ja jeszcze nie mam i mam nadzieję, że mi nie stwierdzą

Cytat:
Witam z rana...

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Chociaż dołujące jest to że nie mogę tak ogarnąć domu itp jak to było przed ciążą. chce już urodzić i być znowu taka zwinna jak kiedyś ehh
Widziałam przepis na ciastka muszę koniecznie zrobić, w ciąży jadła bym płatki owsiane cały czas.

Co do słodyczy to ja ich chyba najwięcej zjadłam w pierwszym trymestrze, wszysto inne mi smierdziało. Myślę że w nich najgorsze jest to że nie da się tak łatwo rzucić albo ograniczyc do małej kostki czekolady, dlatego ja mam postanowienie że jak najpóźniej dam próbować słodycze mojej córeczce. Ciekawe co z tego wyjdzie Mam przyjaciółkę i jej córcia jak tylko zaczeła chodzić sama brała słodycze i jadła i tak jej zostało że żyje na czipsach i coli :/ to przerażające chciałabym tego uniknąć. Ale skoro dorosłym tak łatwo się uzależnić to co mówić o dzieciach.

My zaczęliśmy myśleć jak urządzić pokój małej skoro znamy płeć, ale kurcze miałam tyle pomysłów a teraz jakoś nic mi nie pasuje :/ myślałam żeby połączyć mięte z różem ale jakoś kiepsko to chyba wygląda. Oby dało radę coś wymyślić do czerwca bo będzie problem.

Miłego dnia dziewczynki
Mnie też to strasznie wkurza, że nie jestem taka sprawna jak przed ciążą, myślałam, że skoro jestem w miarę wysportowana to nie będzie większego problemu z wysiłkiem fizycznym, niestety...czuję się czasami jak stara babka a nie jak kobieta w ciąży. A co dopiero w 3 trym??
Jeśli chodzi o słodycze, to również mam takie postanowienie, żeby od małego karmić warzywami i owocami, a nie chipsami i czekoladą. Ja bym dała radę spokojnie, ale już to widzę, jak kochane babcie będą się słuchać...na pewno jak będzie u jednej lub drugiej to będą karmić czekoladą dlatego muszę pomyśleć co z tym zrobić

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
ogromne za dzień bez słodyczy wiem jak ciężko zrobić to świadomie...

O tym szpitalu są bardzo skrajne opinie ja słyszałam większość złych i nie poszłabym tam rodzić (pomijając fakt że najprawdopodobniej w razie w i tak by mnie odesłali co często praktykują) więc nie ma co wierzyć opisom na stronach
No tak, ale jak czytam opinie o swoim szpitalu, że mordownia itp, a szpitalu na Żelaznej to aż zazdroszczę tym babkom Wiadomo, że nie ma co liczyć na miejsce tam, ale cieszę się, że zaczyna się coś zmieniać w PL, jest szansa, że następne dziecko urodzę w takich warunkach

Berenika współczuję może faktycznie macica naciska Ci na żołądek?? Jakby dzisiaj znowu coś było nie tak to leć do lekarza

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Fakt warunki tam mają świetne ale potrafią rodzące z kwitkiem odprawić do innego szpitala bo nagminnie miejsc nie mają. Moja koleżanka miałam dwa kroki tam i musiała gdzie indziej jechać bo jej przyjąć nie chcieli chyba pół Warszawy chciałaby tam rodzić a mają bardzo mały oddział jak na takie wzięcie
Pół Warszawy?? Chyba pół Polski Ja mam 100 km do Wawy i gdyby nie to, że moja rodzina mieszka w Lublinie to mocno bym się zastanawiała, czy nie wybrać się tam i próbować Z tej strony "gdzierodzic" wynika, że szpitale w Lublinie nie są godne polecenia.

Cytat:
Ja też ciągle zastanawiam się nad tymi wielorazowymi pieluchami...jak możesz to podeślij linka od kogo kupowałaś Jedyne co mnie odstrasza to te ciągłe pranie kup i to, że jak np będę gdzieś wyjeżdżać, gdzie nie będę mogła tej pieluchy od razu namoczyć to będę musiała tą pieluchę gdzieś chować i taką zasraną trzymać w torbie
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:00   #2394
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Ja się piszę na piknik
A czy ta SR to ta na Partynickiej? Bo do mnie do domu ma położna z tej szkoły przychodzić od poniedziałku Chętnie chodziłabym osobiście do SR no ale jak mam leżeć to trzeba leżeć...
Dokładnie tak, Partynicka. Jak się lepiej poczujesz to polecam Ci tą Mamę Gaję, zajęcia są tylko 2 dni pod rzad i nie ma żadnych ćwiczeń, siedzi się na wielkich wygodnych pufach i słucha ale jest bardzo fajnie.

Cytat:
gratulacje
jakie imię? bo nigdzie nie doczytałam
Nie wybraliśmy. O ile z chłopcem nie było kłopotu bo od początku miał być Filip, o tyle z dziewusią nie możemy się zdecydować. Ale już jest postęp, wczoraj dokonaliśmy selekcji i została Antosia i Julka
Stary 2014-03-14, 10:05   #2395
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja od rana walczę ze zgagą Plus maluszek usadowił się z samego prawego boku i tuż pod żebrami widzę jak mi brzuch skacze

Nawet mnie nie dobijajcie z tą sprawnością, ja lubiłam i umiałam na parogodzinne spacery chodzić a teraz wystarczy po schodach wejść i już mam dość, taki piękny dzisiaj dzień i koniecznie muszę wyjść na spacer, ale od wczoraj tak mnie noga boli, cała nie wiem coś jakby na zmianę pogody

A i w końcu zainteresowałam się jakie kosmetyki pokupuję dla maleństwa i ogólnie, kupiłam ostatnio wkładki laktacyjne i okazuje się że w drugiej drogerii te same kosztują o euro mniej ale i tak chyba będę kupować ogólnie inne, w ogóle w tym temacie mam zamiar popróbować różne
Stary 2014-03-14, 10:06   #2396
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez morin Pokaż wiadomość
Postanowienie dobre, tylko najczęściej jest tak, że wszyscy w koło podsuwają dziecku słodycze pod nos (babcie, dziadkowie, wujkowie, ciocie), jak ktoś przychodzi to najczęściej z kinderkiem Wiadomo, wszystko można, ale z umiarem

Pokoju na razie osobnego nie robimy dla dziecka, ale poźniej marzy mi się fiolet

Cytat:
No to trzymam kciuki żebyście byli zadowoleni

Kakusia hmm dziwne z tą skazą, jeśli piszesz, że normalnie cały czas w przedszkolu pije mleko Ale masz rację - obserwuj, odstaw mleko w domu i zobacz co dalej. A może spróbowała ostatnio czegoś nowego? A może kakao? Jakie płatki dajecie? Mój syn też płatki mógłby jeść na śniadanie, obiad i kolację
Stary 2014-03-14, 10:12   #2397
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Ja też ciągle zastanawiam się nad tymi wielorazowymi pieluchami...jak możesz to podeślij linka od kogo kupowałaś Jedyne co mnie odstrasza to te ciągłe pranie kup i to, że jak np będę gdzieś wyjeżdżać, gdzie nie będę mogła tej pieluchy od razu namoczyć to będę musiała tą pieluchę gdzieś chować i taką zasraną trzymać w torbie
Ja kupiłam te otulacze używane więc źródło nic Ci nie powie. Ale wkłady na bank kupię tutaj bo marka cieszy się sporym uznaniem. Ceny mają strasznie wysokie ale wolę dopłacić i mieć pewność, że nie będą mi co chwilę przeciekać...

A co do trzymania zasranych pieluch... Ja nie zafiksowałam się jakoś na maksa na wielorazówki, na wyjazdy, wyjścia i na noc planuję jednak jednorazówki. A w domu na spokojnie będę zakładać wielo.
Stary 2014-03-14, 10:13   #2398
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
to daj proszę znać jak wyschnie czy poschodziło ok? bo ja się wstrzymałam wczoraj z zakupem, bo chciałam ten nowy w żelu pt "codziennie plamy" ze szczoteczką za 6,99 ale nie doszły jeszcze do naszej Biedronki.
jutro będę u mamy to zobaczę jak to wyszło i dam Ci na pewno znać

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-14, 10:20   #2399
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala;4558106 6

Nie wybraliśmy. O ile z chłopcem nie było kłopotu bo od początku miał być Filip, o tyle z dziewusią nie możemy się zdecydować. Ale już jest postęp, wczoraj dokonaliśmy selekcji i została [B
Antosia i Julka [/B]
Bardzo ładne

Piszecie o diecie karmiącej mamy. Ja mam zamiar przed porodem poobjadać się truskawkami, mam nadzieję, że zdąże

Edytowane przez kamilla123
Czas edycji: 2014-03-14 o 10:22
Stary 2014-03-14, 10:30   #2400
Ramona_85
Zakorzenienie

Berenika oby to było jakies chwilowe zatrucie
może zjadłas coś, co Ci 'stanęło' na żołądku, pomidora ze skórką, paprykę

Mala_Czarno_Biala gratulacje
imiona śliczne

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne

Piszecie o diecie karmiącej mamy. Ja mam zamiar przed porodem poobjadać się truskawkami, mam nadzieję, że zdąże
bosz... dzięki dobra kobieto przypomniałaś mi, ze mam całą szuflade w zamrażarce truskawek i ich wcale nie jem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości