|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: VIII część! | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,94% |
| Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, czy wy wiecie, ze już pół roczku jestem na świecie? |
|
2 | 5,88% |
| Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię |
|
11 | 32,35% |
| W oczach mamy łzy wzruszenia, bo się garnę do siedzenia |
|
5 | 14,71% |
| Piski, krzyki i uśmiechy - jak szybko rosną te nasze pociechy |
|
1 | 2,94% |
| Mamy sie nami zachwycają i wszystkie bezsenne noce nam wybaczają |
|
0 | 0% |
| Wiosna przyszła, słonko świeci, co raz większe nasze dzieci |
|
5 | 14,71% |
| Uczę się tu, krok po kroczku, przecież kończę już pół roczku |
|
9 | 26,47% |
| Głosujący: 34. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Jak przestawic dziecko na pozniejsze chodzenie spac wstawanie?
Filip spi od 20 do 6 z jedna pobudka dzis o 4 i dalej kima o 6 przekrecil sie na brzuch i szlochal wzielam go do naszego lozka ale chcial sie bawic a nie spac.. Wolalabym zeby chodzil spac ok 22 i wstawal ok 8, bo TZ tak wstaje fo pracy 7. Wczoraj probowalam jeszcze o 18 spacer zeby prztkimal ale jeczal w wozku i o 19.30 kapiel i lulu w 2 min przed 20. Boje sie ze jak przestawia czas bedzie chodzil spac o 19 i wstawal o 4-5 :/ Logoasia - zdrowka dla Marcinka. Ladan - puzzle to chyba na kilka lat co do pokecenia wszystkie z alkegro w przedziale 20-50 to to samo roznia die wielkoscia i iloscia. Jaika - tort typowo wojskowy ![]() Madziuchna ja wiem dlaczego Ty rano niejestes w stanie sie zwlec z koja. Jak dla mnie chodzisz bardzo pozno spac. Ja o 20-21 tak tak smiejcie sie ze mnie razem z Filipem. Co do mm raz dziennie gotuhe butle 3 z calegi dnia a zrobiennie mm w nocy to 45 sek max ale kazdy robi jak chce
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczerzę ząbki, wcinam stópki - taki jestem już słodziutki! Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
U nas juz przestawili czas i Pola jak w zegarku - przedstawiła sie razem Z czasem spi od 20-7 rano mniej więcej tak jak przed zmiana czasu. Także nie martw sie na zapas jedynie drzemki w dzień sie pomieszały ale w 3 dni wszystko sie wyrwegulowalo.Serio chodzisz tak wcześnie spac? zazdroszczę ja ak chodziłam przez pierwsze 1.5miesiaca a teraz heja do północy codziennie. I o 7 pobudka a czasem i wcześniej. Plus jedno karmienie w nocy a czasem i więcej. I kończy sie to totalnym niewyspaniem. CodZiennie obiecuje sobie ze pójdę spac wcześniej o 22 i jakoś tak mi ten czas ucieka wieczorem..Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Logoasia dużo Zdrowka dla Marcinka! Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
Nie wiem ale moja tez tak czasem ma ostatnio. Ona spi twardo a ja sie budze co chwila sprawdzic co sie dzieje.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natalka na razie tylko oślinia
|
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Tak kminie ta zmiane czasu ze to chyba bedzie lepiej nie gorzej i dochodze do wniosku ze mam budyn zamiast mozgu
![]() Ja : ) - naprawde chodze tak wczesnie spac. Jak sie poloze to juz koniec oczy mi sie same zamykaja. Wczoraj ogladalam Na Wspolnej na lezaco i ostatnich reklam juz nie przetrwalam obudzilam sie o 4 jak Filip wstal. tZ ogladal cos do 23- nic nieslyszalam..
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdroweczka! ja sie co raz bardziej szpitala obawiam, bo z Amelka gorzej zamiast lepiej |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się śmiała nie będę, bo od tygodnia też chodzę spać z Szymkie Po prostu niemoc mnie ogarnia wieczorami. On podobnie jak Fifi, zasypia koło 20, 21, a wstaje koło 6 (w nocy minimum jedna pobudka koło 3-4). Wcześniej kąpaliśmy go koło 21, zasypiał po 22 i wtedy dzień zaczynaliśmy nawet koło 9, ale było kilka pobudek w nocy. Teraz nie ma opcji, że go przetrzymamy do 22, bo koło 19 już jest tak zmęczony, że albo się drze albo odpływa (mimo drzemki koło 17).
|
|
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo dużo zdrowia!!!
|
#2379 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() a co do jajka, to szybko kazała podać, ja po 7mż zacznę po pół żółtka a co do siurka to nie wiem, ale rób jak mówi Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do TZ... nie zdziwiło mnie to zbytnio ![]() Cytat:
a w razie W (tfu! tfu!) mama może po nią przyjechać?
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
nie moze bo pracuje, wolnego nie wezmie bo ostatnio 3 dni brala bo sama chora byla :/ nie wiem, totalnie brak mi pomyslu.
|
|
|
|
#2381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Moje puzzle nie śmierdzą. Kupowałam na allegro, ale były trochę droższe. OK 100 zł zapłaciłam za dwa małe opakowania.
|
#2383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisz co u Was! ![]() Cytat:
![]() Moja Maja dzisiaj wstała o 6:15,a wyganiałam ją do łóżka. Dla mnie to za wczesna pora- stanowczo za wczesna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2384 | |
|
Rozeznanie
|
Rusalko, ale Jasio mial straszny wysyp biedulekCytat:
dzieki czemu mam pobudke co godzine dwie ![]() takze witaj w klubie... to juz trwa od jakis 3 tygodni i nie wiem czy da sie cos z tym zrobic ![]() Logoasia zdrowka dla Marcinka ![]() Bajka dla Amelki tez duzo zdrowka. Obyscie nie trafily do szpitala ![]() A moj kochany synek konczy dzisiaj pol roczku ![]() kiedy to zlecialo?
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje, rośnij duży i zdrowiutki
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czesc... wlasnie jestem uziemiona dwa razy dzis podnioslam Macka i zastanawiam sie co zrobie jak sie obudzi![]() sasiad ma mi pomoc zniesc wozek bo idziemy do lekarza, a pootem juz bedzie mama.... mam nadzieje ze dojde to tego lekarza bo poki co to sie ledwie ruszam. ot taka karma Miłego dnia Gratki dla Tusi za wczorajsze półroczku ![]() restzy nawet nie nadrabiam weekend w pociagu to bede miala przynajmniej co czytac
|
|
|
#2389 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Przypomnijcie mi następnym razem jak będę chwalić moje dziecko, że mam tego nie robić Parę dni się cieszyłam dobrym spaniem, ale lepsze to niż nic. Dziś zaczęliśmy dzień o 5.45 ![]() Cytat:
dziewczyny ostatnio polecały jakieś czeskie puzzle, ja mam sprzed lat, jeszcze po mojej siostrze ![]() Cytat:
nigdy więcej tego nie powtórzę, wolę się o 7 zwlec z łóżka za wagęco do maści to ja bym robiła jak pediatra radzi Cytat:
szybkiego powrotu do zdrowia i do domku Cytat:
Cytat:
chodzę spać o 22 albo zaraz po Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za kciuki
za godzine mamy wizyte.moze mi ktosia wstawic link do puzzli z allegro tych duzych ? |
|
|
|
#2391 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4010481729 Dziewczyny też polecają czeskie puzzle, te mają sporo certyfikatów więc z pewnością są bezpieczne: http://puzzle-piankowe.pl/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a.html?start=1 I rozumiem tutaj, że od 7 miesiąca żółtko a nie po skończonym 7 (bo wtedy wiek w miesiącach musiałby się zaczynać od 0) więc wprowadzam żółtko za kilka dni |
||||||||
|
|
|
#2392 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego
Dziewczyny czy mogę gdzieś sprawdzić stan mojego rozliczenia??? Wysyłałam pita przez internet 3 tygodnie temu i nie mam jeszcze zwrotu. Jak mam w programie wysłane-przyjęte, to znaczy że wszystko jest ok czy mogą być jakieś błędy? Jak się wtedy ze mną kontaktują? Zawsze miałam wszystko dobrze, więc nie mam pojęcia
|
|
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2394 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie nie wiem, czy takie super. Mlody je gryzie, wyjmuje literki z srodka (choc kupilam te 30x30) i boje sie, ze jak mu wyrosną gorne jedynki (a chyba cos się dzieje), to odgryzie kawalek i polknie
na puzzlach zreszta napisane, ze od 3 lat.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2395 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kciuki za zdrowko Marcinka!Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2396 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A i zamowilam ten kojec 1,5x1,5m. Mlody nabil sobie kolejnego siniaka, a wyszlam tylko na chwile zrobic sobie herbate. Dzis podpelz do komody i otwieral/zamykal szuflade, a wczoraj probowal sie dostac do pudla ze swoimi grzechotkami, co oczywiscie mu sie nie udalo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
moj tak wcale nie robi, ma to w nosie :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
moj tyle wazy, ale ma 67 cm. W sumie nie ma po kim byc dluzszy, będzie niziolkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mój synek nie był dziś juz tak łaskaw dla chorej mamy i budził się znów co chwilę w nocy. ![]() katarzyna mój synek od zawsze tak niespokojnie śpi: rzuca się i kopie. niestety pomoc babci się skonczyła i dziś musze się sama wytaszczyć z małym na spacer. Cytat:
![]() [QUOTE=nephelim89;45578992]U nas zabkowanie na calego. Nie dosc ze w dzien dal mi popalic to teraz jeszcze pobudka co godzine z wielkim placzem- skoncze w wariatkowie przez te zabki ![]() /QUOTE] duzo siły i cierpliwości życzę Cytat:
biedny Marcinek![]() mocne kciuki za jego zdrówko Cytat:
wszystkiego naj naj dla małego ![]() Cytat:
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mieszkam równo 14 km od brzostku![]() oj chyba bedzie swiateczny zlot podkarpacki |
|
|
|
|
#2400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis kolejne pół i tak co drugi dzień. Jedynie gdzieś czytalam, zeby wyniennie z miesem dawac, ale pediatra nic takiegi nie mówila ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

spi od 20-7 rano mniej więcej tak jak przed zmiana czasu. Także nie martw sie na zapas 
wdalo sie podglosniowe zapalenie krtani.trzymajcie za nas kciuki,nie wiem jak dlugo zostaniemy. Bidulek spi wiec i ja sprobuje przysnąć
Po prostu niemoc mnie ogarnia wieczorami. On podobnie jak Fifi, zasypia koło 20, 21, a wstaje koło 6 (w nocy minimum jedna pobudka koło 3-4). Wcześniej kąpaliśmy go koło 21, zasypiał po 22 i wtedy dzień zaczynaliśmy nawet koło 9, ale było kilka pobudek w nocy. Teraz nie ma opcji, że go przetrzymamy do 22, bo koło 19 już jest tak zmęczony, że albo się drze albo odpływa (mimo drzemki koło 17).

Mamy zacząć podawać żółtko - 1/2 3 razy w tygodniu.
Lekarka na razie nie dała skierowania do chirurga. Przepisała maść Baneocin (swoją drogą dziwne to
) i mamy dwa tygodnie po kąpieli smarować i odciągać. Dziwne, bo Dr Google na te napletki itp. poleca inne maści...
Mam nadzieję, że nasza lekarka wie, co robi 

a w razie W (tfu! tfu!) mama może po nią przyjechać?
ale trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrze 

Codziennie sobie powtarzam, że jak się zbudzi nawet o 7, to jemy i wstajemy i co? I dooopa 
ja mieszkam równo 14 km od brzostku